- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
jcage
tag
RO mode off
Nagyon régóta olvasom a topikot, nagyon sokat tanultam belőle, ezért 1000 köszönet az oszlopos tagoknak. Igyekeztem is megfogadni a tanácsokat, illetve figyelembe venni a rendszerem bővítése/alakítása során, de azt meg kell mondjam, hogy az utolsó 10-15k hozzászólásban annyira felhígult a társaság, illetve a hozzászólások minősége olyan szintre esett, hogy ezt már nem tudtam szó nélkü hagyni.
RO mode on
-
jcage
tag
válasz
xtremetuning #49825 üzenetére
Akkor ennyi, kérem kapcsolja ki.
@Warter: Ha belevágok a cserébe, akkor igen. Bár ez nem most lesz aktuális, úgy érzem.
J
-
jcage
tag
válasz
xtremetuning #49821 üzenetére
Egy leheletnyi cinizmust azért kiérzek szavaidban...
Ja és tuti, hogy a pálma az oka.
-
jcage
tag
Ezek szerint jobban járnék, ha m64/m66 helyett inkább pl a 76series felé mennék? Tudom, hogy nem a legjobb ár/érték arányt képviseli a Mission, plusz JBL-t ajánlanak H/K mellé sokan, de valószínűleg maradnék a márkánál. Bár az 5.0 lecserélése ebből már komolyabb tétel lenne anyagilag is.
Amúgy mi a véleményed a Mission dobozairól?Köszi,
J -
jcage
tag
válasz
ginola #49812 üzenetére
Nem hiszem, hogy titok lenne. Én ugyan általában csak RO vagyok, de azt lehet tudni, hogy itt elég sok fórumtársnak nagyon jó és gondosan összeállított rendszere van, de ennek ellenére eddig bárki hallotta az említett rendszert, csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni róla, ezért ott nincs is értelme felsorolni, hogy milyen doboz, vagy erősítő, mert ott teljes rendszert kell nézni kábelestől, áramsövénytől akusztikát elősegítő könyvespolcig/virágig.
De majd biztos kijavítanak, ha tévedtem.
J
-
jcage
tag
Sziasztok,
A múlt héten sikerült pontot rakni a H/K AVR255-emet érintő garanciális procedúra végére. Ennek köszönhetően már egy AVR360 hajtja a Mission dobozaimat. A legszembetűnőbb változás, hogy sokkal tisztább lett a hangkép, megjelentek olyan részletek, amik a régi erősítővel nem. Illetve sokkal dinamikusabb lett az egész a halkabb tartományban. Ez mindenképpen pozitívum, mert ugye éjszaka nem lehet annyira tolni.
De mindezek ellenére azon gondolkozom, hogy nem ideális a jelenlegi felállás és változtatni kellene rajta. Ha csak az 1:2 szabályt nézem, akkor is egyértelmű, hogy az erősítő jobb hangfalakat érdemelne, mint a jelenlegiek.
Szóval két választásom lenne, amihez tanácsot szeretnék kérni:
1. Lecserélem a jelenlegi frontokat (Mission m62i) nagyobbra m64i, vagy m66i-re, de ezeket elég ritkán lehet használtan találni. Főleg, ha be is szeretném számíttatni a meglévőket.
2. Eladom a jelenlegi erősítőt, veszek egy kisebbet, a különbözetet pedig félreteszem, hogy oda tudjam adni a nőgyógyásznak, amikor megszületik a második kislányom.
A józan ész a másodikat preferálja, én bizonytalan vagyok, a páromnak pedig elég lenne annyi is, ha végre legalább egy évig nem néznék hifis/házimozis topikokat, illetve hirdetéseket.
Van valakinek tapasztalata a Marantz kisebb 15xx/16xx szériájával? Ezt néztem ki a meglévő dobozokhoz, vagy az 5xxx-esnek régebbi, de már HDMI-s verzióit. Jöhet más tipp is ebben a kategóriában, de Yamaha/Onkyo alapból nem játszik nálam, Denont hallgattam H/K-val összevetve, de nem Missionnel, ott az nekem túl lágy volt, de mondjuk én elfogult voltam H/K-val szemben.
Thx,
Jui: Elnézést, ha hosszú lett nagyon a hozzászólás.
-
jcage
tag
Akkor új hírek H/K AVR255 témában azoknak, akiknek ígértem:
Ma hoztam el Sekontól újra. A gyártó/importőr javaslatára újratelepítették a fw-t megint, majd tesztelték BD lejátszóval, ahol nem tapasztaltak hibajelenséget. Most tesztelni fogom újra az ünnepek alatt, bár elég szkeptikus vagyok az eredményekkel kapcsolatban.
Említették, hogy van bent egy másik is hasonló hibával, ahol szintén MP van rákötve forrásként. Mondjuk nekem furcsa, hogy azzal például nem tesztelnek annak ellenére, hogy elismerik, egy ismert problémáról van szó.
Abban egyeztünk meg, hogy januárban újra beszélünk, ha továbbra is fennáll a hibajelenség, bár egyelőre nem tudják, milyen irányba mozduljanak.
Szóval most mehet a teszt újra. Mondjuk még így hibásan sem okoz akkora traumát, mint a tv speaker 2 héten keresztül...@Robi: Azt hiszem, neked volt még bent átvizsgáláson. Megkaptad te is?
Üdv,
J -
jcage
tag
Küldtem PÜ-t.
Egyébként nálam is ez van. Utolsó fw fent van, hw-esen elvileg minden ok. Szerviz szerint valami sw probléma lehet, de egyelőre nem mondanak semmit. MIndenképpen beszámolok majd fejleményekről, bár nem ígértek semmi biztatót, hogy még ünnepek előtt visszakapom az erősítőt. Mert ugye még így, bugos szarként működve is sokkal jobb, mint a tv speaker...J
-
jcage
tag
Nem olvastam 2 napig és már 2 ember jelzett hasonló problémát H/K-val kapcsolatban, mint ami nekem is van. Nekem is hasonló a szitu, mint Peak-nél, sima sztereo flac-tól DTS-MA-ig mindenhol képes reprodukálni a hibát. És nem csak Dune-vel, hanem egy PH A210-el is, szóval nem hiszem, hogy lejátszó probléma.
Szóval kiváncsian várom, hogy mit fog mondani az importőr erre...J
-
jcage
tag
Csak apró megjegyzésként írom, hogy a garis erősítőmmel kb 2 hónapja szívok, most újra teszteli a szerviz/importőr, mert nem akarják elhinni/ismerni a hibát. De a lényeg, hogy garis...
-
jcage
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni egy már korábban említett probléma kezelésével kapcsolatban. Nekem van az a problémás H/K AVR255-öm, aminél az audio jelfolyam elfelejt működni HDMI-n keresztül (kép minden esetben ok). Volt már szervizben (Sekon) is, ahol a HW-t rendben találták, illetve a legutolsó FW telepítve van, de a hiba ennek ellenére fennáll. Már levelezek egy ideje velük, illetve ők az importőr/gyártóval, de lassan két hónap után még semmi eredmény. A szerviz elismeri a hibát, mert nem én vagyok az egyetlen, ennek ellenére a gyártó tagadja, hogy ilyen jellegű hiba lenne. Én azt szeretném elérni, hogy ha már garanciális az eszköz, akkor cseréljék ki egy valóban jól működőre. A kereskedő elvileg cserélne (Saturn), de addig nem kapok csereutalványt, amíg szerviz le nem bokszolja importőrrel, aki meg nyilván gyártóval fog harcolni.
Mit kellene tennem? Várjak még, beszéljek FVH-val (erős kétségeim vannak), van valakinek ilyen tapasztalata? Nálam erősen negatív irányba ment el a H/K megítélése.Thx,
J -
jcage
tag
Sziasztok,
Dune-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Jelenleg Smart D1-et használok, de elgondolkoztam, hogy lecserélném egy HD Duo-ra. Mennyire megbízható az utóbbi, mert elég sok helyen panaszkodtak melegedésre, fw inkompatibilitásra. Az enyém kb féléves, a duo szinte csak kipróbálva volt. Mennyi lehet reálisan az árkülönbözet, amiért megérné a csere?
Thx,
J -
jcage
tag
válasz
molnar.zsolt #42659 üzenetére
Ahhoz az erősítőhöz bűn lenne egy ilyen ládát illeszteni.
Valami hasonló kellene minimum, de majd a profik megmondják:
[link]Üdv,
J -
jcage
tag
válasz
hackeeeee #42267 üzenetére
Ez tény. Nálunk szerencsére vagy ritkán vannak otthon a szomszédok, vagy pedig valami gond lehet a hallássukkal, mert a kölyök néha olyan zajt csap, hogy én az alsó szomszéd helyében már tutira feljöttem volna...
Mondjuk én inkább előre sugárzót fogok választani, ha aktuális lesz a sub.J
-
jcage
tag
válasz
szinimini #41972 üzenetére
Nekem volt anno még AVR10-esem is. A sokak által szidott/szeretett
Logitech Harmony simán kezelte már azt is, szóval ha nincs meg az eredeti távja, ez lehet alternatíva. Amúgy meg legyél türelmesebb, mert én ugyan általában csak RO vagyok a topicban, de te lassan kezdesz átmenni spam üzemmódba...
Üdv,
J -
jcage
tag
-
jcage
tag
Üdv,
Kis segítséget kérnék a kollégáktól, mert még továbbra is szívok az erősítőmmel.
Volt ugye az alap probléma, miszerint filmlejátszás közben ha pause-t nyomtam, majd folytattam, akkor a hang nem jött vissza az esetek 50%ában. Ezt elméletileg orvosolta volna a legutolsó FW, ami fel is került rá. A probléma viszont az, hogy továbbra is fennáll a hibajelenség. Sajnos a szerviz is tanácstalan kicsit, mert ugye HW hiba nem lehet, utolsó sw felkerült, mást nagyon ők sem tudnak első körben javasolni. Felmerült még, hogy HDMI oldalon van valami gáz, vagy esetleg inkompatibilitás az AVR és a MP között. Most próbálok szerezni egy optikai kábelt, hogy a hangot úgy küldjem át és teszteljem. HDMI kábelt és lejátszót már cserélgettem, nem az volt a baj. H/K AVR255 és Dune SmartD1 a két érintett.Másik kérdés, hogy mi lehet ilyenkor a kereskedő álláspontja, ha nem működik a cucc rendesen, szerviz nem tud rá mit mondani, mert ugye még garis az erősítő.
Thx,
Jui: Akinek esetleg lenne BP-en egy kölcsön optikai kábele, és hajlandó lenne odaadni, azt nagyon megköszönném. Vinnék utána egy pár sört neki.
-
jcage
tag
válasz
kigyi_23 #39906 üzenetére
A páromat is átneveltem már egy ideje, igyekszem a gyerekeket is megfertőzni.
Amúgy nagyon figyelünk, hogy lehetőleg kevés "szemetet" vegyenek magukhoz. TV adás nincs, Disney/Pixar/egyéb kulturált mesékből kap mértékkel. Esetleg Bon Jovi koncertet. :dAmúgy már az elejétől nagyon figyeltünk rá, hogy ne csak néma csöndben tudjon aludni, mert ilyen szituáció elég kevésszer adatik meg az embernek. Szóval azt hiszem, hogy ő is jól járt, mi is, igazi "Öröm az egész családnak" szituáció.
J
-
jcage
tag
válasz
Pgabor79 #39857 üzenetére
Nálunk most lesz Picur 3 éves. Már kicsi korától megszokta, hogy nem néma csöndben kell aludnia, ezért nincs is gond. Éppen szervizben van az erősítőm, de a kölyök már beszólt, hogy a TV recsegője milyen "nem szépen" szól.
Nálunk sem üvölt egyébként este, de -40-35dB körül simán filmezünk este úgy, hogy nála az ajtó csak be van hajtva.
Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy nagyban függ a neveléstől is.
Ja és no offense.Üdv,
J -
jcage
tag
Sziasztok,
SOS segítséget kérnék. Éppen frissítem a H/K AVR255 fw-jét és a 3. fázisban, amikor az MCU upgrade van, nem akar tovább menni már vagy 15 perce. Csinált valaki ilyet mostanában? Az első két fázisnál a feltöltés ment gyorsan, de ez most gyanúsan sokáig tart.
Mennyi ideig tarthat ez? Mit tudok tenni ebben az állapotában? Kezdjem az elejéről, vagy még várjak?Thx,
J -
jcage
tag
válasz
jos3ph #36615 üzenetére
Ne haragudj, de ez szemléletbeli különbség. Az itteni fórumozók nagy többségének komoly PC/NOtebook-ja van otthon, amit többszáz ezer HuF-ért vett. De alapból nem tervez be egy OS-t 25k-ért, mert azt le lehet tölteni.
PS-re pedig egy mezei felhasználónak nincs szüksége otthonra. Ha munkára kell, a cég megveszi, ha vállalkozó, akkor pedig ki fogja tudni termelni.
De ez tényleg off itt, szóval hagyjuk inkább annyiban.
Üdv,
J -
-
jcage
tag
Sziasztok,
Találkozott már valaki hasonló hibajelenséggel:
Movie elindít, majd néhány esetben, amikor PAUSE után (3-4 perc) folytatni akarom, akkor nem ismeri fel a hangsávot és néma marad. Viszont ha hangsávot váltok, majd vissza, akkor megint jó. Néha előfordul zenehallgatásnál is. Készülék, vagy kábelhibára gyanakodjak inkább? Lejátszó -> hdmi -> AVR -> hdmi -> TV a bekötés iránya.Thx,
J -
jcage
tag
Az egyetlen bögreszett, ami mozin a méretéhez/kialakításához képest valóban szépen szólt:
Az ártól értelemszerűen vonatkoztassunk el ebben az esetben, mert nyilván lehet sokkal jobbat kapni ennyi pénzért. Viszont akinek dekoratív cucc kell, viszont legyen kicsi, annak jó választás lehet.
Amúgy egyetértek a fentiekkel. Már én is bánom, hogy a mission m62i-m60i-m6ci mellett döntöttem, de ez az én fas***ágom.
Üdv,
J -
jcage
tag
Nálam szintén egy AVR 255 szól, de a fórumtársak javaslata ellenére én Mission dobozok (m62i-m60i-m6ci) mellett döntöttem, mert nekem valamilyen perverz okból ezek jobban bejöttek. De mindenképpen érdemes meghallgatni, mielőtt bármit is választasz.
J -
jcage
tag
Sziasztok,
Tippeket, illetve segítséget kérnék sub vásárláshoz. Mission m6x család alkotja az 5.0-át, de az ehhez tartozó m6as elég húzos árban van, plusz a srácok a hifi barlangban is azt javasolták, hogy inkább az ms10-et próbáljam, mert az az ő tapasztalatuk is, hogy nem éri meg azt a felárat a nagyobb. Viszont a 10-est nem tudtam meghallgatni, mert nem volt raktáron. Viszont nagyon jókat olvastam a Polk 110 és 125-ös típusairól is. Az erősítő egy AVR255. A szoba kb 22nm2.
Ebben az árkategóriában várnék javaslatokat.
Thx,
J -
jcage
tag
Sziasztok,
Kis segítség, illetve tanács kellene.
Kislányom kicsit összekócolta a másfél hetes m62i-m magassugárzójának membránját. Nem szakadt be, de nem néz ki jól. Mit csináljak vele?
Thx,
J -
jcage
tag
Lassan kezd összeállni a rendszer, már csak a sub van hátra.
H/K-255 és Mission M62i-M60i-M6C lett. Sajnos a szett sub-ját nem tudtam meghallgatni, mert már nem forgalmazzák. Az itt nyert infók alapján nem is fontos, hogy azonos családból legyen.
Polk psw110-et néztem, szerintem a 20nm-re teljesen elég lenne. Vélemény?
Thx,
JUi: Korábban kérdeztem, hogy van-e tapasztalat Tannoy hts-201-ről. Meghallgattuk múlt pénteken azt is a párommal. Röviden: Igényesen összerakott bögreszett, semmi több.
-
jcage
tag
Hi,
Van valakinek már tapasztalata Tannoy HTS 201-el?
Az erősítő 99%, hogy AVR255 lesz, már csak a hangfalszett a kérdéses. Ez most árban is megfelelne és asszonynak is tetszik, ezért kérdezném.
Thx,
J -
jcage
tag
Erre kaphatok néhány konstruktív hozzászólást
: [link]
Thx,
J -
jcage
tag
Sziasztok,
Továbbra is nyitott még a HM bővítésem, mert nem tudok dönteni. Egyre többet olvasok utána, és csak bizonytalan leszek.
Ami biztos belőle: Egy p42g20 a falon, illetve hamarosan érkezik egy Dune SmartD1 hozzá.
A szoba kb 23nm. A két rear hangfalat tutira falikonzolra tudom csak rakni.
A frontoknál még komoly tárgyalásokat folytatok az asszonnyal, mert ő kis doboz-fali konzol párost akar továbbra is, én meg hajlok az álló felé.
Ha a kis dobozok mellett döntünk, akkor a Söund Arts Elf 150-es konzoljaira gondoltam a front/center/rear esetén is. Nézegettem a Vogel's VLB 200-at is, de az előbbi szimpatikusabb.
A keret kb 300-350k az erősítő+5.0-ra.
Eddig ezeket nézegettem:
Tannoy Mercury V4-VC-VR
Mission M62i-M6C-M60i
Hozzá erősítőnek H/K 255, Denon Avr1910 kategóriát lőttem be.
A kérdéseim:
1. Egyáltalán passzolnak-e kategóriában a dobozok-erősítők?
2. Ha nem ezeket, akkor miket ajánlatok? Zene és mozi lenne, minden a Dune-n keresztül.
3. Készülékek összekötése: ha jól számoltam, akkor 2 HDMI kábel elég lenne. Mondjuk ez feltételezi, hogy az erősítő tudja az ARC-ot.
4. Hangfal kábelezéshez 2,5-esre gondoltam minden dobozhoz. A frontok kb 2-2m-re lesznek az erősítőtől, de a rear sugárzók kb 10-10-re. Jelenleg beszorítva kábelezem a régi cuccot, de nyitott vagy a dugósra is.Sorry, ha sok lett a mondanivalóm, de igyekeztem összefoglalni mindent.
Üdv,
Jui: A dobozokat a közeljövőben tervezem meghallgatni, szóval mostmár full nyitott vagyok. Kivéve, hogy a szín nem lehet más, mint cherry-wenge-dark walnut-black.
-
jcage
tag
Még egy kérdésem lenne. Jelenleg a Mission dobozok Söund Arts állványon vannak. Ezeket cserélném ugye Tannoy-ra, viszont a falra szeretném szerelni. Tud valaki ehhez jó tartót ajánlani? Én már nézegettem egy párat, de most ott tartok, hogy hogy körmös fémkonzol szorítana be egy-egy üveglapt, ami keresztül lenne furva a tüskékhez. Csak itt meg félek, hogy az üveg-fém kombó lehet, hogy szarul befolyásolja a hangzást.
Az állványoknak sajnos mennie kell, túl nehezek és éles sarkúak, hogy gyerek mellett megtartsam. Gondolkoztam már álló hangfalakon is, de ahhoz meg szerintem kicsi a szoba (22nm).Thx,
J -
jcage
tag
Sziasztok,
Véleményt kérnék erősítő/hangfal témában. A cél 5.1 lesz, de most nem lesz pénzem a teljes cuccra. A tv/lejátszó kérdést már szerencsére rövidre zártam, de erősítő/hangfal témában még picit bizonytalan vagyok.
Nem csak mozi, hanem a zenehallgatás is szempont.
Erősítőnek H/K AVR160 és AVR255 között vívódok.
A szoba méretei és egyéb okok miatt álló hangfal nem játszik, csak polcméret. Az alábbi típusokkal szemezek: Tannoy Mercury V/Rev DC4, illetve Mission MX2. DC4 eddig a legszimpatikusabb, de itt biztos nem tudom egyszerre a teljes rendszert megvenni.Thx,
J
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest