- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Akkor tényleg az lenne a legjobb, ha elsuhannál a WestEnd-be, még ha nagyon nem is jók a meghallgatási körülmények. Viszont ugyanott vannak tehát hátrány sem nagyon éri az összevetést.
Szvsz az ES széria és a Dali is elég rendben van ár/érték arányban, legalábbis a Studio szériához képest. Persze nekem az ES felé húz a szívem, de hát nem véletlenül választottam. Én a magasak harsányságát inkább csilingelésnek hívom, amin talán lejön az ízlések és pofonok kérdésköre. Viszont szerintem nagyon renben van a közép tartománya, és a mélye is. Sőt, ott érződik ki a házimozira termettsége igazán. Nagyon szép, kontrollált mélyei vannak. Ez elég sok zenén néha még "kevésnek" is érződik. Mondjuk a mai pop jellegű zenéknél, vagy egy jobb basszeros albumnál (pl. Jamiroquai) már mindez nem mondható el, hanem éppen az ellenkezője. Viszont filmeknél egyszerűen zsír amit produkál. Épp tegnap néztem meg a Transformers, Bukottak bosszúját. Van benne dinamika, hogy úgy mondjam.A kettő között még egy szempont figyelembevételét javasolnám: a JBL ES hátsó bass reflexes, míg a Dali első. Ha falhoz közelebb tudod csak raknmi, akkor lehet utóbbi jobb partner benne: Bár az is igaz, hogy én a JBL-t tologattam elég sokat már, de mégsem okozott túl nagy változást az esetemben a közelebb-távolabb hozás.
A Stúdió szériáról a következőket tudom mondani: teszteken valóban kissé lehúzzák, amit én inkább az ár/érték arányára terhelnék. Mondjuk csak az előzőt hallgattam meg, és nem is mondom, hogy rossz lett volna, de sokkal többet vártam tőle, főleg az árát is nézve. Persze az is lehet, hogy nagyon nem mindegy mivel hajtod, mert lehet egy jobb erősítőt nagyon meghálál.
Az új meg picit gyanús nekem, hogy talán az ES leváltására kelthették életre (mivel olcsóbb a réginél, és éppen kb. annyi, mint az ES), de ez persze lehet csak egy fikció. Meg kéne azt is hallgatni, hogy okosabb legyek. -
Pgabor79
aktív tag
Hali! Én a JBL-t választottam (ES), szintén HK255 mellé. Mozira nekem jobban tetszett az ES szett. 75%-ban mozin teljesít a rendszer. Meghallgattam a Dali C6-ot, is az is szuper, de kicsit finomabb, zeneibb a hangja. Az én szettem még igencsak bejáratós, de már most szép telt mélyeket ad, a magasai valóban harsányak, de nekem bejön ez az erőssége a hangfalaknak. 5.0 szettem van belőle egy Heco Sub30-al. Ezt is le szeretném majd cserélni egy ES250p-re, de várok míg olcsóbb lesz (talán) vagy esetleg találok másodkézből... Összefoglalva szerintem mindkét szettel jól járnál, de szvsz a HK mellé jobban illik a JBL (Valószínű ebben az is közrejátszik, hogy mindkét termék a Harman "gyermeke"). A C6 inkább egy Denon erősítőhöz simul jobban.
Amúgy hol és mennyiért találtál jó áron ES szettet? -
cekkk
veterán
Bocsi, csak nem voltam gépközelben, ha a mediában is annyi, és bontatlan akkor meg kell venned. Ha már kibontott ott lehet alkudozni, én a C6 pár 80ért a C1 párt 34ért sikerült megvennem pesten az egyik Saturnból. Szerintem próbálj meg ott egy kicsit alkudozni, és biztos engednek még belőle! Ha a Dalit veszed 1 hónapod van rá, hogy beregisztrál a importőrnél és akkor 5év garid lesz rá.
Ha tudod hallgasd meg a JBL-t is, és amelyik tetszik azt vedd meg. -
cekkk
veterán
-
Dorian
félisten
H/K 255 vs. Denon 1911:
Egy szinten vannak, H/K kicsit jobb filmezni, Denon kicsit jobb zenélni. De természetesen mindkettő bőven megfelelő mindkét feladatra, tul. nem dönthetsz rosszul.
255 használt, de az eladót itt ismerjük, nincs hátrányod belőle, max ha mégsem adja el -
-
python1
veterán
Bizony ahoy kimi02:írta a h/k abban is nagyon jó,de a Denon 1911-nél mindenképpen jobb.
kimi02:végre akkor összeállt a rendszered,a tvt nem kellene a frontokkal egy vonalba húzni? Már a center végett is.
Tényleg jó lett az összkép!Sanci38:örülök,hogy meg vagy elégedve az erősítővel!
Akkor most már tényleg a hangfalakra kell koncentrálnod,tényleg a most meglévő hangfalaidat tuningolnád nem lenne addig elég míg összejönne másik szetre a cash + lehet az új kábelek is sokat dobnak majd a rendszered hangján. -
python1
veterán
Helló!
Mozira egyértelmű a h/k, a nagyobbik modell (360)csak akkor kellhet ha nagy a tér ill hangfalaid megkívánják, a 255 tökéletes a számodra.Nekem is 255 van mozira.
Inkább költsd a különbözetet megfelelő minőségű kábelekre hangfal tuningra.Persze ha belefér a 360-is nagyon jó vétel,nem bánnád meg azt sem,zsákbamacskát nem veszel egyikkel sem!
-
Dorian
félisten
-
cekkk
veterán
Ha nem kell a 3D akkor én vennék egy használt nagyobb Denont, mint ahogy Dorian is tette, és megéri szerintem. De megéri a H/K is, csak drágán akarja adni szerintem, mert akitől vette az sem olcsón adta oda, igaz én sem olcsón adom, de vannak akik nagyon szeretnek alkudni, és azokra is gondoltam
. Meg kellene hallgatnod őket, hogy melyiknek tetszik a hangja.
-
cekkk
veterán
Megkérdezhetem hol laksz?
Ha Debrecen környékén akkor nyugodtan keressél meg, és nálam meghallgattatod a H/K 255 és a Dalikat.
Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy ki tudnád-e használni. Ha kertesben laksz akkor igen, ha nem akkor a szomszédokon múlik, hogy mennyire toleránsak, és hogy te mennyire játszol az idegeikkel -
cekkk
veterán
Általános vélekedés, a H/K jobb házimoziban a Denon zeneibb.
A 1911ről készült teszt címe Mindenek felett zene...? Ebből leszűrhető minden.
Én nekem a H/K hangja nagyon tetszik, de hogy neked tetszik-e azt mi nem tudhatjuk.
Kérdés az, hogy megér-e neked 150ezret. De egyébként az az erősítő 3D képes, így a jövőben is tudod használni ha 3D-t akarsz nézni. -
BBéci
legenda
Neked kell döntened, méghozzá meghallgatás után!
A 2070 nem frontsugárzó, hanem szubláda. Nekem nem tetszenek a kicsi membránok, még így duplázva sem.
Hallottam szólni az állódobozt és a kicsiket is, de Denon 2010 CD-játszóval és erősítővel, amikkel nem nehéz jól muzsikálni. -
Thuglife
senior tag
-
obiwankenobi
csendes tag
A felsorolt kábelek közül mindegy melyiket veszed meg, kivétel talán az Inakustik Atmos Air 187 Silver, mert az vékonyabb, és 2 m2-es keresztmetszet alatt már nem biztos, hogy javallott, főleg, ha a hátsó hangfalaid távol vannak. A másik kettő nagyon hasonló kaliberű, és a használt rendszerednél nem okoz olyan méretű hangzásbeli változást, hogy a drágábbikat vegyed. Egyébként is, a kábelköltségekkel jó vigyázni, bevihetik a málnásba az embert.
A hangfalkábelek meg jó ha egyformák. Szerintem ebben az árkategóriában nincs akkora különbség, hogy néhány méteren vacakolj.
Üdv. Kenobi -
BaLee
addikt
Én náluk vettem Inakustik Atmos Air 187 (1.87mm2) rézkábelt a frontokhoz, a szatelitekhez meg a centerhez Inakustik Premium-ot (1.5mm2).
De itt többen javasolták, hogy minimum 2.5mm2-es kábelt érdemes venni, szóval az Inakustik Atmos Air 309-el (3.09mm2) szerintem nem nyúlsz mellé.
-
vtechun
veterán
nekem ez a Mission van, Mordaunt-Short MS 309W mélynyomóval. Jó párosítás.
Más: Létezik, hogy ahogy járódik be mélynyomó úgy kell visszább venni a rajta található potméteren a hangerőt?
-
defiant9
tag
Én soha nem vennék olyan rendszert ahol a wattokal dobálóznak, az érzékenység megadása nélkül. Bár nyilván nem véletlen hogy nem adják meg, ezzek a keskeny,vékony designhangszórók nem igazán légtömeget mozgatásra vannak optimalizálva, a hang pedig leginkább ebből áll...
-
-
Thuglife
senior tag
-
Thuglife
senior tag
Mivel minden évben kiadnak újabbat, ezért akár évente is cserélgethetnénk az erősítőt, de úgy érzem ha ma befektet az ember egy TrueHD-s, 1.4 HDMI-s erősítőbe az nem fog mostanában elavulni! Én Onkyo párti vagyok és ha vennék akkor most biztos az 508-ast! De kérdezz meg egy "Denonost", ő biztos a Denont ajánlja
-
Thuglife
senior tag
Én lassan egy éve használom ezt a "pack"-ot de csak annyit mondhatok, hogy az árát abszolút megérte! És én még 99.900 ért vettem! Aki csak ezt a kategóriát tudja elérni, vagy többet nem szánna rá (ahogy én is) annak tökéletes... A magas és a középtartomány teljesen rendben,a magasok csilingelnek szépen....A mély zenére elég, de filmekhez mindenképp ki kell egészíteni egy subbal mert hamar elfogy a szufla az alsó tartományokban!
-
BBéci
legenda
Hogy gondoltad? Erősítő nélkül?????????????
A BD-játszók analóg kimenetét csakis erősítők analóg bemenetéhez lehet kötni. Két esetben ajánlott ez a megoldás.
1. Nincs az erősítőben HD dekóder.
2. Jobb minőségű a BD-játszó dekódere, mint az erősítőben lévő.A hangszórók meghajtásához áramra van szükség, méghozzá nem is kevésre, amit az erősítők képesek előállítani.
-
hétalvó
addikt
Jamo 606, ha van még a fóti cora-ban 200-as méllyel 140-ért,
200-ből kijön a mourdaunt szettem is kb, ami azért nem rossz.
200-ért már sok szép szettet lehet kapni, de én a JBL-eket kerülném. Polk-ból szerintem csak RTi.
Ha meg van az erősítő el kell vinni pár boltba,megmondani mennyi van rá és kipróbálni saját zenén ami belefér.
MS903 dipole 39e, MS904 45e, MS309 60e, MS304 25e, hifibarlangos kifuttató árak
180k subbal, álló front-al, dipole háttérrel, szerintem nem rossz választás, tudom itthon is ez van(háttér nem dipole), ha kihozod az erősítőd bekötöm szívesen.Tessék ilyesmi akciókat keresni. Mindig kifut éppen valami valahol.
-
Vidala
senior tag
Az SCS178 ár/érték arányban rendben van, de a Balboa sem lenne nagy 25nm-re. Viszont elsősorban a két álló frontja miatt azért van rendesen fórja az SCS-el szemben. Már játéknél/filmeknél is kijön, de egy jó (rock)koncert élményt nehezen tudok az SCS-el elképzelni. Ráadásul (ha belefér a keretbe) a mélynyomód is megvolna egy füst alatt. Ha még akarsz később fejlesztgetni, akkor még nézhetsz mélynyomi nélküli szetteket, ebből az árból lehet találni.
Meghallgattad már őket?
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest