- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
Aktív témák
-
K!$$rác
tag
Gyerekek össze állt a rendszerem végre
tv:samsung 50"b430
avrnkyo 608
5.0: jbl Es 80,Es 25c,Es10(alkalmi vétel volt a center s az es10 60ért használtan....mondjuk a front meg újonnan 105165 ből megvolt kb.100 nyertem)
+THPC +HD hang
kb. 20 nm a szoba és szétszedimozi nagyon jó sokkal jobb mint bár melyik mozi...
biamp-ba van kötve a front és szétviszi a falakats beremeg minden addig lemennek
sub nem is kell
Azért az es10-esek amilyen kicsik annyira erősek s 50hz simán lemennek,itt vannak vágva...
A centert meg nehéz széthajtani 300W csúcs teljesítményévelazt 70 hz-en vágtam az úgy jó?
HD hangoknál borsozik a hátam effektus nagyon megvan
Egy darabig most nem fogok költeni rá az is tutidiákként
Hnap teszek fel képeket... -
K!$$rác
tag
sikerült a régi vgamat elcserélni egy Ati 5670-es passzívra s ma végre beletudtam hallgatni pár bd-s,.mkv-s DTS-HD res. /Master hangzásba s hát gyerekek azért **** nagy különbség van a sima dts-hez képest ! hétvégén tuti leülök s egy pár filmet megnézek hd-s hangokkal
Asszem előbb utóbb lesz egy dune ismég ennél is jobban szól s már el se tudom képzelni milyen lehet az
-
K!$$rác
tag
Olyan kérdésem lenne hogy ki használ ATI vgat htpc-s megoldáshoz?
Csak mert az Avforumon olvastam h elég a 5450-es is simán viszi a hd-s hangokat meg a fullhd bd-rippeket, blu-ray filmeket és passziv és csak 8E Ft újonnan szóval lehet veszek egyet tudom nem dune minőség de elv. hdmi összeköttetésnél nagyon kicsi a diverencia hangminőségbe,képnél egy fűszállal gyengébb.Egy e6750-es @3,6ghz-es cpu mellett menne 2gb rammal
8 E Ft hd-s hangokért sztem megériés csak 20 W-ot fogyaszt ....
esetleg aki ati vga-t használ az elmondhatná a véleményét akár privátban is... előre köszönöm
aztán ha látom értelmét akk veszek később egy dunet -
K!$$rác
tag
ma mit néztem
Furcsán a jobb oldaliból több mély jött
A jobb front benyelte a zoknit a bal pedig kiköpte xD
Egyből jöhetett a halászás de még jó hogy a csuklóm épp hogy belefér a nyílásonnehezen kiszedtem
,után a jobban szemügyre vettem belülről a frontokat s hát gyerekek milyen madzag van benne..
a mélyeken sima kéteres kábel zöld,fekete,majd nem elkezdtem sírni.... egyszer majd csere lesz az tuti. hnap csinálok képet , a fényképező pont befér a lyukon
S a lényeg hogy a hangszóró aljába nincs semmi szivacs csak az oldalán... én meg tettem az aljára , eltűnt a tátongó lyuk mert gondoltam hogy így sokkal teltebbek lesznek a mélyeks hát bejött a gondolatom sokkal határozottabbak lettek a mélyek, házi "tuning".
ja és a frontok alá tettem ilyen barnás vöröses dísz tégla lapot s alatt van gumi s alatta van a parketta s a tüske alá is tettem gumit meg ilyen kemély bakelitet vagy mit ....
nekem a tüske olyan hegyes hogy szétszedné a fa parkettát. -
K!$$rác
tag
köszi a hozzáértő hozzászólást ebből is tanultam
,de nem forgatom őket mert szerintem nálam csak árt neki...
kb 2 órája néztem bele a halálfutam 2.be DTS-HD core hanggal sub nélkül s hát amikor az elején a sárga shelby gt 500-al menekülnek s a hülye srác kigurítja a földre a gránátokat hm eléggé jó rész, majdszét ment a ház apum bejön nem kéne lehalkítani szétmegy a házs kár h csak a core jön ki a laptopból:S:S de ez is k. jó bele se merek gondolni milyen a hd
ja s a vége se rossz amikor az orosz maffia jön a szállodába meg úgy az egész film bejön jól megvan csinálva sztem
ja és csak 60-as hangerőn volt
kéne egy lejátszó.... Dunemajd lesz
-
K!$$rác
tag
A Frontokat beállítását próbálgattam s arra jutottam hogy ha forgatom őket akkor a hátsó bass reflex nyílás miatt a mély eltűnik vagy nem is tudom...
ahogy BBéci is írta hogy nem minden esetben a legjobb megoldás a 3om szöges beforgatás...sztem is,s nálam nem igen jött be ez, inkább az hogy a front merőleges a hátfalra az az egyenesen áll felém
,ilyenkor a legtöbb a mély ami nem baj mert nincs sub-om de bedugtam zoknival s egyből jobb lett,pont elegendő mennyiségű a mély, és feszes,pontos
a tv-állvány mögé beállítottam az erősítő dobozát pont középre ami teli van mindennel szal van benne anyag s hát ez sokat dobott az összképen akusztikailag rendbe hozta a dolgokat s most teljesen megvagyok elégedve. s néha olyan mélyeket produkál az es80-as front h majd szét megy a szoba ágy is elmásziklehet nem is kell ide sub.
ja és még csak 3-4 cm húztam távolabb a faltól őket mert a szőnyeget is odébb kell húzni de rajta az ágy ,majd talán hétvégén akkor sztem még jobb lesz -
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #26745 üzenetére
egyenlő szárú 3szög szerint vannak beállítva..
jobb oldalt a sarokban van 1 kaktusz ez jó sztem ,de most nem tehetem a falat végig nővényekkelvalami jobb megoldás kellene csak tanácstalan vagyok ilyen téren....
gondoltam arra hogy pl. 5*5 cm-es kocka alakú és kb 50 cm magas fákat kellenne egymás mellé állítani hogy a csúcsaik érnének össze az az rombusz alakzatba s akkor nem lenne annyira csupasz s egyenes a fal s talán ez még mutatna is valahogy vagy inkább v mi szőnyeget kellene feltarni a falra ?: vagy más ötlet? -
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #26720 üzenetére
kicsit lehet off de azért érdekelne mert nekem is javítani kellene a frontok(es80) elhelyezésén ,hangján de tanácstalan vagyok s lehet ez segítene?!
zoknival be kellene tömni a bass reflex nyílást?( ahogy kivettem a hsz-ból de lehet nem) ez javítana a mély hangokon? ha igen akkor kipróbálom holnap ... vagy esetleg szivaccsal
kb 45 cm-re van a faltól a front és az oldalfaltól is kb ennyire távol van bár egyik oldalt szekrény van mert így fértem el ,de lényeg h szimmetrikuskicsit befelé fordítottam a frontokat így valamivel jobb lett esetleg max még kb 10-15 cm-rel tudnám elöre húzni szerintetek? vagy esetleg vmi ötlet h mit hogyan
-
-
K!$$rác
tag
Azon gondolkozom hogy valami mindenevő lejátszót kellene vennem s többféle elképzelésem van 1 kis tanácsot szeretnék kérni...
1. a jelenlegi PC-m-hez veszek egy új vga-t (Nvidia 460 gtx ,vagy Ati HD 6850) ez kb 40 E Ft de még akkor venni kellene egy rádiós bill+egeret az irányítás végett..s az így már olyan 60-65 E Ft lenne de mondjuk akkor a játszani is tudnék bár ez hónaponta 1x 3om óra
.Nvidia és az ATI kártyák Hd-s hangja milyen minőségűek?esetleg másképpen szólna a két kártya?... ja és a fogyasztás filmnézés mellett kb 200-230W/h
2. HDI Dune HD D1 ez is jó szinte mindent lejátszik keveset fogyaszt csak nem lehet rajta játszni
3.Pioneer BDP-430 új BD lejátszó
elv. megeszi az mkv-t meg mindent ... usb van rajta csak nem tom hogy felismeri-e az NTFS-re formázott vinyót és gondolom h ennek lenne a legjobb hangja ,esetleg még a képe iss 23W/h a fogyasztása s filmezés mellett lehet kb10x kevesebbet fogyasztana mint a PC-m.
Esetleg valaki találkozott már ezzel a BD playerrel?Összegzésképpen a két VGA és a pioneer 430-as bd tudja a 3d-t(1,4-es HDMI),sajnos a dune itt kiesik.
Esetleg nem tudtok v más alternatív lejátszót?ami megeszi az mkv-t bár átlehet muxolni s NTFS vinyót is kezel s a minősége jó ?
Ha a játékot is beleveszi az ember akkor sztem a videókártyás megoldás a legjobb,sztem.
Ti milyen lejátszót vennétek 60-70 E ft körül ? mkv,bd (rip) lejátszáshoz? -
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #26033 üzenetére
80m2-es helységből 40m2-re nem lesz lesz kevés a HK255-ős?
nem tudom ezért kérdezek rá... de lehet h elég ,bár kétlemOFF:Ma a suliba végig vettük az Összes DAC felépítést ,működést most meg az ADC-t tanulgatjuk szal már ezt is tudom hogy miből áll ,hogyan lehet ilyet építeni... lassan már az erősítő,lejátszó egész felépítését tudni fogom
építeni is lehetne egyet
troid táposat
-
K!$$rác
tag
válasz
fireisti #25416 üzenetére
Bocsi off
de a menüjébe kell beállítani hogy ne legyen automatikus a fw- frissítés vagy mi,most nemtom mi a pontos megfogalmazása de ilyesmit keressél a menüben ,de hnap leírom pontosan vagy más kisegít vagy már kisegített..... no para ez nem baj ,kikell kapcsolni... nekem a 50b430 is csinálta -
K!$$rác
tag
Olyan kérdésem lenne kinek van HD-s VGA kártyája és azzal "eteti" a HD-s erősítőjét hogy milyennek érzitek a hangminőséget? S esetleg akinek van mellette v mi HD képes lejátszója is hogy azzal összehasonlította már e? lehet érezni a különbséget? bár sztem annyira kicsi lehet a különbség hogy az emberek 0,1% hallaná ki a különbséget....
-
K!$$rác
tag
Én laptopról XBMC-vel játszom le a BD-s filmeket
meg mindent...
XBMC-ről mi a véleményetek? -
K!$$rác
tag
VGA hangkari beállításnál 44.1 vagy 48Khz pipa dolby,dts pipa be és menni fog hidd el nálam is csak így van dolby ,dts hang és csak ati HD3200 laptop vga s 5.1-be tolja ki s,erősítő szépen dobja a Dolby s Dts logót is mellé
én amikor filmet nézek akk sajnos egymást nézik az erősítővel ! megvannak egymás mellett
10 E ft-ért már az emberhez dobnak 1 mezei ATi HD-s VGA kártyát csak vidd haza s egyből tolja a HD-s hangokat iss lehet én csak ezért fogom lecserélni a 8800GTX-et bár pc- nem nagyon használok max ha játszom fél évente 2x,de ha meglesz a VGA csere akk többet fog menni a gép sztem!
-
K!$$rác
tag
válasz
KisApám #24930 üzenetére
320 kb/s zenéket pc-vel vagy akár laptoppal is lejátszhatsz s ezekre tolod rá az USB-s dolgokat s ennyi,1 laptopnak elég jó már a hangkártyája,de persze 1 CD lejátszó jobb lenne
bármeiknél
vagy tök 8 milyen erősítő mert gondolom úgy is fogsz mellé v mi lejátszót venni vagy egy HD-s vga azt csokolom -
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #24614 üzenetére
olyan kérdésem lenne hogy ha a hátsó hangszórók egész hátuljára felragasztok kb 7cm vastag szivacsot mert hogy majdnem sarokba vannak hogy ez jó ötlet lenne?
és a 2.kérdés hogy a frontok mögött az egész fal majdnem üres csak a jobb oldali sarokba beállítottam egy 1,5 méter kaktuszt.. és a frontok mögé tennék ugyan ilyen 7cm vastag 43cm magasas és 18cm széles szivacsot állítva?hülyeség??
vagy valami más ötlet? mit kellene a frontok mögé tenni kb 40 cm hely van...??
még arra is gondoltam h v mi kocka fákat rombuszként sorba egymás mellé összeállítani az egész fal mentén s kb olyan 50 cm magas lenne??? és akk nem csupasz,egyenes fal lenne mögötte??
mindenféle ötlettel bombázzatok persze ha hülyeséget találtam ki akkor mondjátok meg nyugodtan! vagy v mi home made diffúzor?Dorian:nem neked akartam ...
-
K!$$rác
tag
válasz
#09634560 #24597 üzenetére
pont h én nem akarom lebecsülni s tom hogy abba a rendszerben a mostani teljesítményéhez képest van még vagy +70%,hallottam én már 100nm boltba talán Retro jeansbe volt és eléggé jól szólt a bose-n zene.
az fater még a eredeti dvd-n él meg másolton, már szó volt a dune-ról de majd rábeszélem én arra....7.1 analóg kimentet azt ennyi tv-be hdmi és egyből van HD- hang is...meg faxa kép
de igen majd dts-sel fogom kiprobálni és az erősítő dekódol,mondjuk a pioneer dvd se lehet olyan rossz!csak a kicsi lánya amikor nálam van és bd-rippet nézünk s ő tudja mi a kül de sajnos az öreg(42 éves)még nem jött rá... de egyszer csak rájön!
elöbb azt olvastam a neten ax2-ről h kézzel utána kell állítani ... és hát eléggé bonyolult idő kell hozzá... de majd meglátjuk nem félek tölle
-
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #24591 üzenetére
de nem mind1 hogy 11 kg vagy 16kg
-
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #24587 üzenetére
elv. a pioneer MCACC tudja .. majd a szakik elmondják pontosan
de tuti hogy jobb mint az onkyonak a Audyssey 2EQ
lényeg hogy az a erősítő 1000 jobb mint a 608-as és kg-ban is több pontosan16
[link]
"A megkülönböztető jegy a rendszer Fejlett MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration), amely nem csak kalibrálja és optimalizálja a hang kimenet az otthoni környezet, hanem semlegesíti a hatását visszhang - amely lehetővé teszi a még pontosabb tonális mérést és kalibrálása a frekvencia egyensúlyt.
A VSX-AX2AS-S ad állóhullám (ami csökkenti az állóhullámok a szobában, így a szaporodás alacsony frekvenciák igazabb, mint valaha), és a Phase Control , amely minimálisra csökkenti a szakaszt mismatching, kalibrálja a késedelem és összehangolása a szakasz pontosan, hogy megfelelnek az összes csatorna és elérni a fejlett szintű sonic tisztaság."by google -
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #24585 üzenetére
tudom hogy van neki mérőmikrofonja de nem használták hozzá az is tuti
a használati könyvét már 3x átolvastam a neten ,de hasonlít a beállítása az onkyoéhoz
6 mérési memoria van a benne és gombal lehet választani mind a 6-ot átpörgettem s mindegyik pár hónapja s ugyan olyan volt => hogy mindegyik gyárin áll
igazából meg is érdemli a tulaj hogy ilyen szarul szól a rendszere... csak ő már hozzászokott és még jól nem is hallodta szólni
ja meg az állóhullámokat is kiszűri elv. a gép -
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #24583 üzenetére
attól hogy még szappantartó sokkal jobban kellenne szólnia de elv. vasárnap belövöm a rendszert aztán kijön a tudása,remélem...
kb az enyém 5ős skálán 4,5 az meg a 2őt nem éri el zenén se mozin
és ez az es 80-as több basszust ad mint a bose sub.. kicsit furcsa..
ja ezeket a szappantartókat már hallottam bp-n egyik bevásárlóközpont boltjába és hát ott is jobban szólt...
ezzel nem fényezni szeretném az es80-ast meg lehúzni a bose cuccost csak az a cink h aki megheteti hogy ilyet vesz s nem állítja be...
a tulaj inkább mozizik rajta
és sztem még ami elvan ott baszva hogy a hangszórók magas(150-200) hz-en vannak vágva.
meg távolság stb...
átmek belövöm autora aztán beállít mindent csak majd meglátjuk hogy fog menni neki.. vissza jön a "DOS"-os programozás -
K!$$rác
tag
olyan kérdésem lenne hogy szerintetek egy ilyen rendszernek(pioneer VSX-AX2AS-S+Bose ACOUSTIMASS ® 10 ) mennyivel jobbnak kellenne lenni egy onkyo 608+jbl es 80+ egy közepes háttérhez képest ..
a másik rendszer a bnőm apjáé kb 30nm nappaliba van Pioneer 50" plazmával együtt
és hát az a szégyen hogy a rendszerem 3x oda basszas már multkor nézegettem hogy csak összedugták anno és semmi sincs beállítva sztem szól szól... apja azt se tudja mit tud az .... és annak falat kellene bontania a mélyektől sztem
meg a hangoktól de sajnos nem így van. Szilveszterkor arról szólt a zene és hát kurvára nem akarta még maxon se olyan dinamikátlan volt az egész hogy csak na... a véleményeket várom .. sztem az erősítőbe jóval több van mint a 608-asba
lényeg hogy elv. hétvégén belövöm az apjának aztán jöhet okoskodni az igazgató fejével
remélem nincs ismerőse itt bár akk nem úgy szólna a rendszer ahogy... ettől nem félekszerk:
LFE tuti nincs rendesen belöve ezért nincs rendes mély... -
K!$$rác
tag
2.5mm-es és akkor ilyen Z- lesz
jövőre újra lesz vezetékezve a ház akkor majd tuti megoldódik a probléma.. bár most is elv. olyan dugóba van dugva aminél újra van vezetékezve a volt tulaj azt mondta bár kitudja milyen vezeték van a falbameg hogy csinálták meg... amit látok az a biztos
-
K!$$rác
tag
elnézést főnők
a félre értelmezés miatt
elöbb megállt az oldal s nem küldte el a hszt-t
3-om fázison jön a 220 a házhoz ha ez számít v mit , elv. azt tanultam hogy 3-om fázisnál a legkisebb a letörés a szinuszos jelnél de ha hülyeség akkor téves a megfogalmazásomde remélem hogy nem...(3-om utas egyenírányítónál mondta az elektrotanár)
zajszűrős elosztóba van meg minden.. -
K!$$rác
tag
megfogadom a tanácsodat..
de az az érdekes hogy amikor átkötöttem biampba akkor nem figyeltem fel erre a torzításra pedig akkor is feltekertem egy pár óra hallgatás után egy kicsit
na most megnéztem hogy 70 fölött kezdi a torzítást,s 80 körül már sisteregalapjáraton az erősítő.. ezt természetes?
Ilyen elosztóba van bedugva a tv,erősítő minden[link]
na mind1 megjön a banán rákötöm kiprobálom simán aztán meglátjuk hogy úgy is fog sisteregni,torzítani... ha nem akk biampba és ha megint kezdi akk hagyom ezt pedig jónak találom -
K!$$rác
tag
hát úgy hogy a hátterekhez több kábelt vettem és hát téll. sok lett és így mindkettőről levágtam 1,6m-ert aztán így kipróbáltam hogy milyen lesz a hangzás és sokkal dinamikusabb és szebb is.A magas is jobb meg a mély is... csak ha "túl" hangosan hallgatom akk elöjön ez a hangszétesés,zugás ami eddig nem volt de lehet hogy attól van hogy pl. a bal fronton az egyik vezetéken a felírat a hangszóró felé a másikat az erősítő felé tudom leolvasni
most már nem fogom kikötni .. inkább rendelek banánokat aztán majd bekötöm olvasási irányba de lehet hogy a hétvégén megfordítom a kábelt...de nincs sok kedvem...
meg sztem Biampba rendes kitudja hajtani a 608-as az Es80 frontokat.Vagy túlságosan bár ezt magam se hinném el -
K!$$rác
tag
válasz
fatallerror #24434 üzenetére
pontosan,nekem is sikerült s megérte várni
-
K!$$rác
tag
válasz
ToxLee #24433 üzenetére
94 = +12 dB
De most leteszteltem hogy olyan bemenetre kapcsoltam amin nincs semmi és ott is kezd sisteregni (82)0dB fölött .. eddig sztem nem volt ilyen :S:S tnap szereltek klimát... nemtom mit csináltak de megkérdem apumatbár nem sok köze lehet hozzá mert a nem is a szobámba szerelték hanem a nappaliba...
-
K!$$rác
tag
olyan kérdésem lenne hogy a hangszórókábelt hogy kell bekötni felíratnak merre felé kell lenni? merre kell olvasni erősítő felé vagy fordítva?... ennél jobban nem sikerült megfogalmaznom
ja és ez mennyit számít-e? egy sima réz 2.5-nél amin szilikon szigetelés van?
csak mert Biampba a magas és a mély kábelen pont ellentétesen van a felírat... látszik este kötöttem be
és olyat tapasztalok az Onkyo 608-ason hogy 75-80 felé kezd torzítani,sok a mély pedig nincs kiemelve... ha nem biampba volt akk semmi gond nem voltegészen maxig ott se torzított ennyire, kezd szétesni a hang vagy nemtom :S
-
K!$$rác
tag
válasz
python1 #24020 üzenetére
igazából szinte alig rezonál az állvány mellette a "föld" de azért kell a tüske, a frontoknál is nagyon jó,de az gyári
pl. max-on megy a zene szétmegy a szoba és egyáltalán nem rezeg a "föld" a frontok alatt,mellett.Az állvány kb. 15kg-os lett vagy több de nem mérem már le....
-
K!$$rác
tag
Ma bekötöttem biampba az es80-as frontokat és hát azért én hallom a különbséget,sokkal dinamikusabb.Meg lehet hülyeség de azért leírom amit tapasztaltam és az hogy néha amikor pl. a zenébe vagy a filmbe csak mély effekt van akk külön csak a mélyet hajtja az erősít,de ugyan ez van a magassal is meg van amikor ellentétesen és sztem nagyon jó.és ezáltal sokkal tisztább a szinpadi kép meg minden...
ja és ma elkészültek a háttér állványok "made in Canada"-i fából,feltöltöttem homokkal is hnap teszek fel képet.. Lényeg hogy megteszi amit kell ... és nem is csúnya ,de még kell bele tüskét szereznem(esetleg valakinek v mi ötlete? ) és sztem jó lett.most kb 50-60 hangerőnél ugy szól mint biamp nélkül 70-75 körül..
már csak a center hiányzik -
K!$$rác
tag
válasz
K!$$rác #23896 üzenetére
az a "baj" hogy igazából kevés hely van az ágy mögött és ezért kellett befordítani...meg még lehet azt is kiprobálom h majd az ágyat elörébb húzom és a két hátteret teljesen befordítom és megnézem ugy hogy milyen a térleképzés... meg magasabbra kellenne tenni...(és milyen magasra?) sztem ennél 10-20cm-vel elég magasabbra tenni mert eléggé alacsonyan ülök,fekszek
MaTTeS:elv. ott lesz és a JBL Es 25c-nek az alja ilyen keskenyített és alapból kicsit felfelé fog állni a center de a beállítással úgy is lehet még játszani -
K!$$rác
tag
Ragadozó:ezzel én is tisztába voltam,vagyok de most sajnos center nélkül kell 1 hónapot használnom....
Ha a falon lenne akkor töllem távolabb kerülne s ebből az következik hogy a kép is kisebb lesz v mivelde ez korrigálható az ágy előrehúzásával
De lehet hogy a falra fog menni a tv és az állvány tetejére meg a center. ez lenne a legjobb megoldás
Jasonchan:mert az ágyat kb 10-20 cm-rel elörébb kellene húzni,mert ha nem lenne befordítva akkor a hátsó hangok az orrom elött találkoznának és akkor már az nem hátsó hangok -
K!$$rác
tag
-
K!$$rác
tag
sajnos igen ...
-
K!$$rác
tag
válasz
mata89 #23536 üzenetére
onkyo 608-asra sztem kicsit durva kijelentés h nem jó zenére(Tanulok a mestertől
)... én sem az mellett érvelek h nincs ennél jobb zenére de azért szépen szól rajta a zene(számomra ez is k*rva jónak számít és jó érzés hallgatni rajta Flac zenéket), de igazából a hallgatásnál általában a hangszórók szoktak lenni a "szűk" keresztmetszetek...lényeg hogy sztem a 608-as hozzá való hangszórókkal... erősítő ára *2-vel vagy 3-mal= 5.0 rendszerrel és akk tuti jól fog szólni és azt mondod te is hogy na ez jó tetszik.+ egy sub. az is olyan 100E ft körül és akkor tényleg 5.1-es a rendszer.és hogy ha sajnos nem tellik ennyire akkor várj a vásárlással..., meg így nem jön ki az erősítőd tudása....
ja meg az sem mindegy hogy hány köbméteres levegővel teli szobát kell behangosítania... mert olyan 40-50nm-re lehet h kevés lenne de akinek ekkora nappalira tellik annak pont majd nem a 608--as és az 5.1-re nem fog... szóval tuti 808-nál kezdene az ember...
-
K!$$rác
tag
válasz
fatallerror #23496 üzenetére
a véleményem a diákmunkáról VW-szalonba voltam tesztnapon én ültem az anyósülésen...
s nagyon adtam utánna a passat cc,sciroccot a pályán 220km/h-val
kövi héten meg Octavia RS-sel(240 km/h) volt szerencsém meg Superb 3.6 V6
ilyet is ki kell fogni 45literes pill fogyasztás
-
K!$$rác
tag
válasz
fatallerror #23492 üzenetére
tudom
1 hét alatt sokat javult a hangzása h még bejáratosak,szebbek lettek a mélyek,magasok és általába 50-60 hangerőn szoktam járatni de ha nem vok a szobában akkor meg csak 40-esen járatom különböző zenékkel...h javuljon a hangja -
K!$$rác
tag
válasz
#09634560 #23491 üzenetére
A frontok a faltól kb 30-35 cm-re vannak elörehúzva elhelyezve , a jobbos a jobb faltól 40cm-re van elhelyezve s mögé sarokba egy magas kaktuszt tettem.a Balos fronttól bal oldalra meg 45cm-re van a szekrény.A hátsókat is elhelyeztem bár arról nem nyílatkoznék h hogyan lényeg h stabilan állnak egyik egy vírágtartón
most egy pár hetet kibírok így raktam alá két könyvet a hangszóró hátuljára felragasztottam egy 6cm vastag nagy sűrűségű szivacsot h ne legyen doboz hangja főlleg hogy az is kicsit sarokba van.. a másik meg egy széken van amin egy díszpárna van és azon is van könyv s mögötte szivacs...
-
K!$$rác
tag
És az Onkyo 608-as erősítőról és a JBL Es80-as párosról az a véleményem hogy zenén sztereóba elég jól szól nem lapos nálam a hangzás18nm-en eléggé dinamikus 60-as hangerőn olyan kellemesen,szépen szól.de 1-2 óra folyamatos hallgatás után feltekertem 82-ig és majd szétment a szoba,s maxon alig torzít akkor is hallgatható elv. az es80 max. 400W-ot bír,szóval probléma nem lehet
És mozin is megállja a helyét. -
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #23484 üzenetére
TV:Samsung 50b430
AVR: Onkyo 608
Front: JBL Es 80
Real: pár éves kenwood hifi hangszóró 30*22cm-es tudom nem a legjobb 2utas és 13cm-es bass reflex-es mély+magas 6cm-es+csipógó de ahhoz képest nagyon jó 100W/6ohm-os,Erősítő 40hz-en vágta bemérés után, majd 1x Es30-as lesz helyette de előtte egy Es 25c centert fogok venni.
Jelenleg így 4.0-ba hallgatom és hát már most elég jó... bár a hátsó hangszórók még csak idéglenes helyükön vannak mert majd ha jön a jó idő,felmelegedés akk apummal összehozunk egy hangszóró álványt [link] aztán majd utánna sztem még jobb lesz a hangja...
És sztem nemsok 18 éves srác mondhatja el h neki ilyen van ... s örülök neki h ennyim megvan, nemvok elszálva... ja meg azt tudom mi fán terem az erősítő és egyéb dolgok ami benne van(ezt tanulom a suliba,elektró szakon)jövőre kedzem az egyetemet aztán utánna még tudom fejlesztgetni a rendszeremet...és így is már elég sokba volt van a rendszerem, persze csak relatívan ,diákként
-
K!$$rác
tag
Azt szeretném kérdezni hogy pl. egy dune médialejátszó vagy egy ATI 5000-nél jobb vagy Nvidia(460gtx) HD-s hangja között mennyi különbség lehet?lehet e hallani?
[link]
ezt olvastam s hát nemtom azt írják h nincs különbség...de kiváncsi vagyok a véleményedre..
ja és nekem van egy elég jó pc-m szép házban[link] s hát most inkább vennék bele egy vga-t 10-20 e Ft-ért ja meg egy vezetéknélküli bill.+egér kb 20 E Ft és jobban kijönnék és persze néha azért játszanék is havi 1-2 órát az ágyból s így még jól is jönne az új vga.S sztem a PC-vel mindent meglehet "etetni" ... -
K!$$rác
tag
válasz
K!$$rác #23454 üzenetére
Sikerült és tudom hogy hol és mikor hibáztam amikor ugy csináltam h egymás után nyomtam meg a tv és display gombot de közben felengedtem a tv gombját s itt rontottam el, s azért mert sajnos németül tanultam,tanulok és elértelmeztem az angol leírást, de a google fordító kijavított
szumma szumma hogy mükszik és örülök neki ,mindent visz -
K!$$rác
tag
válasz
#09634560 #23452 üzenetére
Dictator^nak szántam volna.. van kódtáblázat de 4x átprobáltam minden kódót és egyik se volt jó...de ma újra neki futok aztán meglátjuk mi lesz..
Én ennyi kódot találtam a neten ,de ugyan ezek vannak a "könyvben" is..
10037, 10178,
10208, 10226,
10556, 10618,
10702, 10812,
11060, 11312,
11619, 12051
kézikönyv googleval lefordítva
1. Miközben lenyomva tartja a távirányító MODE gombot, amelyikhez egy kódot, nyomjuk meg és tartsuk lenyomva
meg a [DISPLAY] gombot, amíg a távoli világít (kb. 3 másodperc).
Be Integra termékek, gomb nevek kerülnek aktiválásra. Például a "Távoli Mode" gombot és a "Display" gombot.
2. 30 másodpercen belül, használja a szám gombok segítségével írja be az 5 jegyű kódot távirányító.
A Remote villog kétszer.
na neki álltamörülnék neki ha sikerülne
de ha beállítok egyet s nem megy a tv akk hogy kell törölni vagy utánna egyből nyomhatom a következő kódot? -
K!$$rác
tag
a Neten hol és merre kerested? én rákerestem google-val de hát v mi érdelmes oldalt nem dobott ki ... ma délután megint rászánok egy kis időt ...
-
K!$$rác
tag
válasz
Dictator^ #23379 üzenetére
hát igazából mindent jól csináltam sztem csak a kód ami nem volt jó,pedig van vagy 18db a könyvbe kb. mindet végig nyomkodtam 4x aztán mégse sikerült. Este lehet írok prívátba aztán segíthetnél kicsit bővebben...
esteleg a neten rálehet keresni a "kódokra"s mellette van a típus szám is?
-
K!$$rác
tag
v ki használja az Onkyo erősítőjének a távját tv távírányítóként is,vagyis beprogramozta már...?ha igen az igazán segíthetne (privátba) mert én már 4x próbálkoztam de 4x basztam be a sarokba a könyvet
igazán jó lenne 1 távírányítót eltehetnék a szekrénybe ,amugy se szeretem a Samsung távírányítót...
Erősítő: Onyko 608
Tv: Samsung 50B430 -
K!$$rác
tag
erre majd kb 1-2 hét mulva válaszolok addig járatom még halkan utánna meghajtom egy kicsit
de sztem 18 nm-t szétfogja szedni
python1:sztem azért volt vékony a hangja számodra mert nem volt rendesen bekalibrálva...de ha mégis akkor nem szóltam -
K!$$rác
tag
na már itt állnak a szobában az es 80 frontok... de még bejáratosak kb 20 percet mentek a Saturnba ott voltak bemutatódarabok... kb két hete voltam győrbe s akk simán elmentem elötte mert tuti nem veszem meg 160-ért
aztán ma meg sikerült magamévá tennem 105 e ft-ért
halkan Alexandra Burke-t hallgatok rajta mert ebbe van magas,mély is járatom és hát elég jól szólnak de még nem a végleges helyükön... azt még ugy is ki kell tapasztalnom.
Onkyo 608-ason 8 Ohmot nem lehet beállítani csak 6ot ezért hagytam 6on gondolom így a legjobb ,régebben olvastam már itt de ha nem akk kövezzetek meg ,de sztem igazam lesz.S remélem h ennél már csak jobb lesz
mindjárt megnézem mozin h teljesítenek a frontok
,persze halkan
-
K!$$rác
tag
Nem szeretném elkiabálni de elv. Holnap veszem át az ES80-as frontokat
már nagyon várom
és egyre jobban kiváncsi vagyok a hangjára... bár akkor fogok megnyugodni ha már a szobába fognak állni
-
K!$$rác
tag
Elöttem pár hsz-el is kérdeztek titeket a JBL es80-as frontokról és én is azt szeretném kérdezni hogy egy 18nm szobába nem lenne túl nagy,?Onkyo 608-assal hajtanám,nem lenne kevés hozzá?
... mert most "jó" áron tudnék hozzá jutni olyan kb 105-110 E Ft vagy inkább egy Kef C7-es front jobb lenne nála amit mondjuk szettbe vennék? vagy inkább a JBL es80asokat egészíteném ki Es30asokkal. Kicsit tanácstalan vagyok érdekelne a ti véleményetek is. de ahogy már olvastam h Es80 nem lehet mellé lőni.
ja és zene, film arány 40%/60%.
Ja és a JBL es80 vagy a kef C7-es front mellett lehet PC? mágnesen árnyékoltak? -
K!$$rác
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni...
Olyan problémán van hogy adott egy Onkyo 608-as erősítő s egy Samsung 50b430-as plazma s az erősítő távkapolójával szeretném írányatni a tv-t. Átnéztem az erősítő leírását meg minden... probálkoztam nem is egyszer ... de sehogy se jön összeakinek már mondjuk sikerült az tudna egy privit dobni megköszönném hogy mégis hogy csinálta
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LEGO klub
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest