- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
válasz
defiant9 #20278 üzenetére
Probaltam keresni erre a vakteszt re de nem talalom
pedig erdekelne
(megkerem asszonyt csinaljon egy random playlist est belole nyissa meg en meg sorbaallitom oket hallas alapjan...vagy nem)
Egyebkent nem mondom hogy nem igaz amit mondasz. Az en velemenyem szubjektiv es egyelore csak azon a filmen alapszik. DTS vs TrueHD..(vagy DTS HDMA)De egyebkent akkor ez is magyarazhatja azt hogy miert nem hasznaljak ki a 26Mbps -t a BD ken. Nincs ertelme... inkabb rarakna meg egy extra hangsavot...
Az egy masik erdekes tema hogy amikor az emberi erzekszervek hatarait elerve, milyen marketingel fogjak eladni a muszaki cikkeket
(lasd TVk kontrasztja ahol az emberi szem kb 1:10000 hez kontraszt kulonbseget tud atfogni 'egy idoben' Ezt a 10000 es 'ablakot' tudja mozgatni egy kb 2millios skalan. Ennyi...Errol is volt egy hasonlo erdekes tanulmany megprobalom megkeresni es belinkelni) -
lean
aktív tag
válasz
defiant9 #20275 üzenetére
Én is a minap olvastam erről a témáról...itt is tesztelték a különböző hangsávokat, eléggé profi cuccon, profi körülmények között, csekély különbséget észleltek.A saját rendszeremmel való tapasztalatom alapján egyet értek veled is meg velük is. Nemhogy a különbségek jönnek ki a hangsávok között, hanem éppen, hogy azonos minőségűnek hallatszik minden Dolby D 640-től felfelé.(nincs baj a hallásommal
)
Lehet erről vitatkozni...de ahogy a cikk utolsó bekezdésében is írja, sok körülménytől függ (keverés, master stb) döntse el mindenki maga... -
Z0mbi
senior tag
válasz
defiant9 #20273 üzenetére
Ez tudod miert erdekes...? Minap meglett az I am Legend nevu film. TrueHD hanggal 4300kbps.
Ugyanez a film megvan DTS 1600kbps-elUgyan azt a reszt megnezve/meghallgatva a kovetkezot hallom:
nem a hang a jobb hanem tobbet hallok. A kornyezeti hatterzajok teljesen mashogy hangzanak... mintha nem is azt a filmet neznem. Az uveg mashogy torik, a toltenyhuvely mashogy hangzik mikor leesik. Es nincs denever hallasom. Sot..egesz nap fejhallgatoval ulok a meloba es ordit a Trance...(ergo lehet hogy felsuket vagyok) megis nagy a kulonbseg. No hazamegyek es megnezem azt a 12Mbps es Vivaldit
(szerencse hogy az is megvan DTS 1600kbps en ...ugyan ez a mu, ugyan ez az eloadok is
Kivancsi leszek.... -
jones965
Modder
válasz
defiant9 #20273 üzenetére
Viszont az sem mindegy, hogy ezeket a bitrátákat tartalmazó hanganyagot milyen eszközön játszod le, illetve halgatod.
Hidd el, előjönnek a különbségek. Én sok esetben csak angol hang alatt nézem a filmjeimet, mert csak az a hangsáv tartalmazza a magasabb bitrátájú hangokat. -
vtechun
veterán
válasz
defiant9 #19828 üzenetére
mindenkinek javaslom ezt a vaktesztet. Anno volt róla szó, de alig csinálta meg valaki. Nekem a kis gagyi rendszeremen (ld. alairas) is volt amit kihallottam.
-
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #19790 üzenetére
Remélem, senki nem fogadja meg a javaslatodat! A hozzászólásodból az is kiderül, sem táp, sem digitális kábeleket nem hasonlítottál össze.
A hangdoboz semmivel nem fontosabb eleme egy láncnak, mint az erősítő, vagy a kábelek. Ha rangsort kellene felállítani, a jelforrás szerepe picit megelőzi a többit. -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #19790 üzenetére
Remélem, senki nem fogadja meg a javaslatodat! A hozzászólásodból az is kiderül, sem táp, sem digitális kábeleket nem hasonlítottál össze.
A hangdoboz semmivel nem fontosabb eleme egy láncnak, mint az erősítő, vagy a kábelek. Ha rangsort kellene felállítani, a jelforrás szerepe picit megelőzi a többit. -
BBéci
legenda
-
Gabor970
addikt
válasz
defiant9 #11609 üzenetére
szerintem meg egy koncerten is pont ugyanolyan a füle az embernek. Arra akarok kilukadni, hogy én 40 évesen azt szeretném, hogy ha egy színpadon valaki zongorázik, és én azt hallgatom, akkor az arról készült felvételt odahaza is ugyan olyannak szeretném hallani. A zongorán sincs hangszínszabályozó, ahogy a hegedűn sincs.... stb.
-
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #11029 üzenetére
"Szerintem a hangszóró min. 10x fontosabb komponens az erősítőnél ami 10000x fontosabb komponens mint a hangfalkábel ami 1000000x fontosabb komponens mint a digitális kábel (hétköznapi normál használatot feltételezve)."
Ez a megjegyzésed egyértelműen mutatja, hogy abszolút technicista alapon közelíted a hifit a hangzást, tapasztalatod, hozzáértésed egyenlő a nullával.
Egyesek szerint a jelforrás a legfontosabb komponens, mert ami nincs, illetve ami rossz, azt később a láncban semmi nem pótolja, nem hozza helyre.
Ez elfogadható, hajlok én is erre, de mégis inkább az alkotóelemek egyenrangúságának pártján vagyok.
Rengeteg különféle kábelt próbáltam és hasonlítgattam egymáshoz, elképesztően nagy hangminőségbeli különbségek vannak köztük. A vastagság számít legkevésbé.
Legutóbb ezeket tesztelgettem:Van den Hul Supernova
Wireworld Gold Eclipse -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #10158 üzenetére
Azt az optikai kábelt, aminek métere 1000 Ft, inkább nem szeretném használni.
Egy 4000 forintos koax (hang)minőségét tízezres optikai képes produkálni.Tegnap részvettem egy QED kábelekről szóló előadáson, kaptam ajándékba egy 1 méteres HDMI madzagot, persze a belépő, Profile szériából, 6600 Ft a fogyasztói ára.
Rövidesen letesztelem a nálam lévő többivel együtt.
Érdekes dolgokat tudtam meg a HDMI-kről. -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #9052 üzenetére
11 éves hifis újságírói pályafutásom alatt elég sok "audioguruval" találkoztam itthon és külföldön is, egyeseknek valóban az a véleménye, amit leírtál, a többiek viszont más állásponton vannak. Hiába áll a lánc végén Focal Grande Utopia, ha tyúkbelek kötik össze az erősítővel, nem lesz tökéletes a hangja.
Az egyik, általam pár hete tesztelt rendszerben ilyen tápkábeleken kapták a készülékek (CD-játszó, előfok, végfok) az áramot.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest