- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38874 üzenetére
Valóban úgy pontos, ahogy leírtad, én viszont elfelejtettem hozzátenni, hogy 5.1 PCM hangot szerettél volna.
Azok a lejátszók, amiken analóg sztereó kimenet van, azokban nincs DAC?
A nálam lévő 5 készülék mindegyikén van olyan, tehát rendelkeznek D/A konverterrel.(#38875) erdoke
A Bose kivétel, bár Ők is gyártanak aktívszubos rendszereket, írtam egy olyanról bemutató cikket. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38866 üzenetére
Én is az erősítőre írtam, hogy valóban nincs benne DTS dekóder, ezt kisilabizáltam a kezelési könyvéből.
Viszont Te szerettél volna a DVD-játszóból, SPDIF-en PCM hangot kicsiholni, ami azért nem lehetséges, mert az nem képes a DTS adatfolyamot arra átalakítani, csak analóg sztereót tud kiadni.
Azokat a DVD és BD-lejátszókat nevezzük dekóderesnek, amelyek rendelkeznek 5.1/7.1 analóg kimenettel.(#38865) drmsp
Nem csak analóg kábeltévé létezik, digitálisnak lehet és van 5,1 hangja. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38848 üzenetére
Igen, ezt olvastam ki a kezelésijéből is. A dekóder nélküli lejátszók, a bitstream adatfolyamon kívül legfeljebb analóg sztereó hangot adnak ki.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #38846 üzenetére
Szerk.: Pontosabban DTS dekóder nincs benne.
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38839 üzenetére
Annyit még árulj el, miért kellene a PCM-re alakítás? A szokásos módszer valamiért nem felel meg?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #38839 üzenetére
Ezért van a fórum.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #38837 üzenetére
Bocsi,én is utána láttam meg. De gondoltam megerősitelek,mert ebben nagyjából biztos vagyok.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #38812 üzenetére
Az optikai nem bir ie csak 2 PCM-et. Elvileg ki lehetne tolni de úgy emlékszem nem tették meg. A lejátszó temészetesen kikódolja 5.1 PCM-é de csak analógon vagy HDMI-n tudja továbbitani az 5.1-et,amugy downmixeli 2.-ra.
-
erdoke
titán
válasz
WonderCSabo #38819 üzenetére
Hasznos olvasmány, bár nem ártana frissíteni, ma már 1.4a HDMI-nél járnak a 3D-s tartalmakhoz, és a HD-s hangokat se említi, stb.
Erről jut eszembe, az új erősítőm (már ha szerdán sikeresen lebonyolítjuk az üzletet) és a tévém is tudja majd az ARC-t, így nem lesz szükség külön kábelre a tévé hangjának átvitelére. -
erdoke
titán
válasz
WonderCSabo #38816 üzenetére
Ha így van, akkor a HD hangokat nem a sávszélesség korlátja miatt nem adják ki a készülékek optikaira vagy koax digitálisra, hanem a védelem (DHCP?) hiánya miatt...
Az biztos, hogy a 2011-es modellévű Panasonic tévém két csatornás PCM-re keveri le optikaira az összes bejövő hangot. -
erdoke
titán
válasz
WonderCSabo #38812 üzenetére
Mivel az optikai kábel nem bírja el a veszteségmentesen tömörített 5.1 hangot (Dolby True HD, DTS HD MA), erős kétségeim vannak az 5.1 PCM-mel kapcsolatban, ami ugye tömörítetlen, ám ugyanúgy veszteségmentes.
Ha jól okoskodtam, a többi kérdésed sajnos értelmét veszti. -
Z0mbi
senior tag
válasz
WonderCSabo #19522 üzenetére
Sajnos egyebkent serulhet a jel digi kabelben is. Azert ott az atmenetek 0-1 nel torzulhanak kulso okokbol. Tehat van kulonbseg a kep/hang ban de nem akkora hogy 200000 rongyot fizzess erte
Ha van arnyekolva akkor fasza. HA hosszu akkor mar mas tema van. Akkor legyen 3x arnyekolva. -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Pedig lehetséges!!!
Nem kis különbségek vannak, szerintem te lepődnél meg a legjobban, ha szánnál rá egy kis időt és a saját szemeddel összehasonlítanál egy alap és mondjuk egy elfogadható 10e ft-os hdmi kábelt.
Szerinted miért gyárt mondjuk az audioqest 5e ft-os és 200e ft-os 1méteres hdmi-t?
Mi értelme lenne ha mindkettőn úgy is ugyanaz a digitális jel megy át?!?!
Szerintem elöbb győződj meg róla, és utána térjünk vissza a témára. -
BBéci
legenda
válasz
Elméletben lehetetlen, de sokan tapasztaltuk, hogy ebben az esetben a gyakorlat mást mutat. Illetve kábelekkel foglalkozó villamosmérnökök szerint van rá egzakt magyarázat is.
Persze nem 50000 forintos PC és 100000 forintos tévé között kell tesztelni. Oda tényleg megteszi az 1000 forintos kábel is.
HDMI 3 -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #19520 üzenetére
A gyakorlat egészen mást mutat, ezt rengetegen elismerik, itt a topikban is.
Aki tagadja a HDMI kábelek képminősége közötti különbséget, az vagy nem tesztelt még egyszer sem, vagy olyan, mint a parasztbácsi, aki az állatkertben mondja a zsiráfra: márpedig ilyen állat nincs!
Szerintem a kételkedők még sosem láttak közelről a KáCsa -féle HDMI 3-hoz hasonlót sem.
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- C# programozás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest