- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
szmegma #30783 üzenetére
Érthetőbben nem tudom leírni.
K Ö N C Z Ö L
A L INekem tetszett a hangja, azért ajánlottam a havernak.
(#30781) Dorian
A QED kábelt ugyanúgy ajándékba kaptam, mint a KáCsa-féléket és a Profigoldot.
Ha bármelyik vacak lenne, nem használnám.
Apósomnak szülinapra vettem KáCsa Silvert, nagyon jó kábel. -
cekkk
veterán
válasz
szmegma #30777 üzenetére
Rákerestem a hangfaladra.
2002ben 67ezerért árulták párját ennek a doboznak, a mai piacot figyelembe véve ennek a félárával számolj amennyiért szerintem eltudod adni. Sajnos ez van most a piacon, fél áron, vagy az alatt lehet eladni az 1-2 éves dolgokat, a régebbieket, meg sajnos még kevesebbért. -
vtechun
veterán
válasz
szmegma #20217 üzenetére
igen masterban mindig van aram, es lehet allitani esetemben 8-80 watt teljesitmeny kozott, hogy ha kisebb lesz a beallitottol (stand by) akkor lekapcsolja az áramot a slave aljzatokrol, viszont a masterben mindig van aram, altalaban viszont a master annyira nem terhelheto, esetemben 550 wattig lehet terhelni.
amit linkeltel az tokeletes neked szerintem
-
KTTech
veterán
válasz
szmegma #20217 üzenetére
A Master mindig áram alatt van, viszont kell egy adott teljesítményfelvétel (általában 15-80W közt, beállítható a küszöbérték), hogy a slave-k kapcsoljanak. Ha van olyan socket, ami folyamatosan áram alatt van, akkor az független a mastertől. Ez jól jöhet pl. a TV csatlakoztatására, és a masterbe mehet az erősítő. Így megoldható, ha az erősítő kikapcsol, akkor lekapcsoljon pl. a sub is, de a TV még menjen tovább.
-
KTTech
veterán
válasz
szmegma #20218 üzenetére
Igen, de ha nem éri el a master kapcsolószintjét a felvett teljesítmény, akkor nem ad az elosztó naftát a slave-knek. Ergo: ha stand-by-ban van a TV (és az van a masteren), akkor az erősítő nem kerül feszültség alá.
Megoldás lehet, hogy az erősítő lesz a master, viszont akkor az erősítőt kell időzíteni a kikapcsolásra, ha valaki ilyet szeretne. Ez esetben viszont a TV nem fog működni az erősítő bekapcsolása nélkül...
-
vtechun
veterán
válasz
szmegma #20209 üzenetére
master-slave eloszto amire szukseged van. pl erositot bedugod a masterba, ezert ha bekapcsolod az erositot, akkor a slave aljzatok is kapnak aramot, amibe pl be lehet dugva a melynyomo. nalam ez van, csak nekem masterben a tv ban bedugva. (mert tvhez is hasznalom a hangrendszert) Ez azert is jo, mert a tvt ugyis lehet idoziteni, hogy mikor kapcsoljon ki. es akkor nalam erositot es melynyomot is lenyomja. nagyon kenyelmes megoldas.
enyem ilyen: http://conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=809013&pid=610800
-
python1
veterán
válasz
szmegma #19392 üzenetére
Hali!
Az attól függ,hogy hány ohmos hangfalakat használsz,ha vegyesen akkor 4 ohmra, ha 8ohm nál kevesebb akkor 4 ohm-ra, ha 8 ohmos minden hangfalad akkor 8-ra.Egyébként a hangfalban nem fogsz kárt tenni helytelen ohm beállítással csak az erősítőben.Bár annyira nem kell félned az újabb erősítők illeszthetősége elég jó és széles ohm ingadozásokat enged.De ha már lehet akkor célszerű belőni.Minőségileg egyik beállítás sem rosszabb a másiknál! -
Deadzone41
őstag
-
szmegma
aktív tag
válasz
szmegma #18676 üzenetére
Mivel ignoraltatok a kerdesem ezert kicsit kutakodtam es megtalaltam a valaszt:
Azert inaktiv a CROSSOVER FREQ. mivel a speakers pattern-ban a hangszorok merete LARGE-ra van allitva. Amint atallitom SMALL-ra aktivva valik a CROSSOVER FREQ beallitas. Ekkor beallithatom kulon-kulon, hogy a frontok-center-surrondok frekvenciai hol legyenek vagva.
A kerdesem, hogy allitsam SMALL meretre a hangfalak meretet es kezzel adjam meg, hogy 60 HZ-nel vagjon, vagy hagyjam a LARGE mereten es akkor az erosito beepitett vagasi frekvenciajat hasznaljam.
Ha ez utobbi akkor aruljatok mar el, hogy gyarilag mi ez a frekvencia? -
törölt tag
válasz
szmegma #18648 üzenetére
Utsó két kérdésedre válasz:
A phase az fázisforditó és a káros inteferenciák kerülhetőek el vele? Mérd meg a center s a sub távolságát és vond ki nagyobbol a kissebbet és ha kb,150 cm feletti számot kapsz akkor át kell forditani 180-ra.
A nagyhangfalaknak sem muszáj feléd nézniük,elég sikbn lenniük. Subnak meg pláne.Annsk az irányát nem tudod füllel megállapitani helyes beállitás esetén. -
ricsik
őstag
válasz
szmegma #18420 üzenetére
Vagy ezt veszed, vagy mybookot ugyanennyiért 2x akkorát. El kell döntened, hogy elég az 1TB és táp nélkül, vagy gondolsz a későbbiekre és 2TB, de táppal. Pénzben ugyanaz.
Én Mybookot veszek mert nekem a méret a lényeg. Azt meg azért, mert a gépembe már 3 vincsi van, nem akarok egy negyediket is. Rámásolom ami kell és elrakom a polcra. Nincs útban és bármikor ha róla akarok nézni filmet bekötöm a média playerbe. Nem kell fölöslegesen pörögnie a gépbe. Jelenleg hálóba mennek a gépről a filmek.
-
sirfer
aktív tag
válasz
szmegma #18416 üzenetére
Nekem ez van: [link]
Nagyon kicsi méretű meghajtó és elég gyors is.
Ez a legnagyobb elérhető USB vinyó,aminek nem kell külön tápegység(USB-ről kapja a tápot,egy kábel kell neki),. Ha 2 TB-osat veszel, ott már biztos külön tápról megy, akkor meg inkább dokkoló és bele HDD,mert azt tudod könnyeben cserélgetni. -
ricsik
őstag
válasz
szmegma #18413 üzenetére
Az USB sebessége bőven elég egy 50 gigás film lejátszásához. Ha USB vinyóra másolok kb 20-30 MB/sec-et érek el, ami kerekítve kb 300 Mbit/sec. A BD-nél a jobb fajtákon a kép kb 30 Mbitet igényel + hang ami kevesebb. Ha 50 gigát veszel és másfél órás filmet, akkor sem jön ki 10 MB/s-nél többre, szal minimum a dupláját tudja az USB.
Én is a DVD-ket gyűjtöttem, megnyomtatva canon printerrel, tokban, borítóval. Mikor túl sok lett a doboz, betettem a lemezeket egy 400-as mappába. Nagyon ritka, hogy előveszem őket, csak a gyűjtői szenvedély miatt vannak meg. Sanszos, hogy a minőség miatt nem is fogom elővenni őket. Amit meg akarok nézni megint azt lekapom 1 óra alatt és már hd-ben. Nyilván ez nem minden műre igaz. Annyi új film jelenik meg, hogy van mindig mit nézni különben is.
A BD-vel ugyan ez lesz. Gyűjti az ember és 5-10 év múlva megint elavult lesz a minőség és így tovább. Gondolom a VHS kazikat sem veszi sok ember már elő. A DVD-vel és a BD-vel is ez lesz idővel. Sokat agyaltam, hogy veszek egy BD írót és kezdem kiírni a filmeket, csak aztán rájöttem, hogy ez ugyan az lesz, mint a DVD-vel. Nem kérek belőle, egyszer elég volt. Én is most már a vinyókban látom a jövőt. Nem sokkal drágább a tárolás viszont ha tényleg nem kell valami felszabadítható a hely, míg a BD-k csak gyűlnének és gyűlnének. -
sirfer
aktív tag
válasz
szmegma #18413 üzenetére
A LAN megoldásnak csak multimédia NAS-nál (vagy megosztott hálózati meghajtó) van értelme, a multimédia lejátszódnak is támogatnia kell a DLNA-t, vagy egyéb hálózati hozzáférést.
Nem tudnék olyan filmet mondani, amit nem lehet USB-n keresztül lejátszani.
Így neked valóban a legegyszerűbb megoldás az USB vinyó. A WD-nek van külön tápegység nélküli vinyója is , 1 TB-os. Nekem is van, nagyon jó cucc. -
sirfer
aktív tag
-
-
törölt tag
válasz
szmegma #18157 üzenetére
És ez melyik szavamnak mond ellent?
Az erősitőd sub kimenetét,ami az LFE jeleket viszi a feketére kell kötnöd,azt irtam.
Ha megfigyeled,az erősitődőn a subkimenet is fekete.
A pre out éppenhogy erősitve van.Hangerővel emelkedik a sub hangereje is.
Aktiv váltó nem erősitő hanem aluláteresztő áramkör amely bizonyos frekvencia alatti frekvenciákat enged át.LFE-jelben,amit a sub kimenet hordoz, nincsenek magas frekvenciák.Az LFE-t a HM erősitő kikódolja/létrehozza igy semmi szükség a pirosba bekötnöd.
Pirosat éppen akkor kell használnod,ha nem HM erősitőbe kötöd be. De emlékezetem szerint éppenhogy nagyon jó HM erősitőre,Sony STR 2400-ra szeretnéd kötni.
Ennél szájbarágósabban nem tudom írni. -
dabadab
titán
-
-
dabadab
titán
válasz
szmegma #13255 üzenetére
"Kerdesem, hogy miert ilyen olcso ez?"
Kínai cucc, amit valószínűleg minden különösebb hozzáértés és figyelem nélkül dobáltak össze a legolcsóbb alkatrészekből.
"ahogy olvastam a tudasat nem gyenge"
A 20 - 20000 Hz átvitelre gondolsz? Aki ilyet leír, az tutira hazudik (na meg persze rendes helyen megadják, hogy max hány dB-es ingadozást produkálnak, sőt, odarakják a grafikont). Egyrészt a 20 Hz-et elérni elég nehéz, nem ekkora hangszóróknak való feladat (az meg pláne, hogy ne 19 vagy 21 Hz legyen), a tweeter viszont elég könnyen szalad 20 kHz fölé.
-
törölt tag
válasz
szmegma #13230 üzenetére
Például:Ha Mordaunt -Short Aviano frontot veszel akkor ugyancsak Aviano-t és ne pl.Mezzót vegyél centernek és sorroundnak és back-sorroundnak is.Így értettem.
A videokártyád HDMi kimenetét kell valószinüleg beálllitanod.Ezt majd más jobban videokártyához értő elmondja, vagy nézz be a videokártyák topikba. -
törölt tag
válasz
szmegma #13225 üzenetére
Igen,azt mondjuk,hogy lehet a mélynyomó az lehet más,de az 5-6-7.1-nek ugyanaból a gyártótól kell származnia,és tipusazonosnek kell lennie.De nem muszáj az erősitővel sem egy márkának lennie.
És igen,úgy kell a HDMI-ket bedugni ahogy irtad(evidens).A laptopod videokártyájának HDMI kimenetén (ez tipusfüggő) engedélyezd a hangátvitelt és a HD hangokat.
Aktív témák
Hirdetés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest