- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Felkészült a Redmi 15C
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
jones965 #20887 üzenetére
Ha a Polk TSi 400-asokon nem hallod a különbséget, ott valami baj van!
Az persze nem mindegy, hogy a DTS HD MA mekkora bitrátájú. Az előbb néztem a The Other Guys adatait, a sima dts 1509 az MA 2181 kbps, ami valóban nem óriási különbség. Sőt, létezik ennék kisebb bitrátájú HD is, viszont némelyik LPCM megközelíti a 7000-et.
Az a lényeg, hogy nem szabad általánosítani. -
MaTTeS
senior tag
-
flacink73
csendes tag
válasz
jones965 #20597 üzenetére
Sziasztok!
Sanci38,krilinn,jones965
Köszi a válaszokat,gondolom fizetni a mekka árat kell kp,-ben.
Irtam itt korábban ,hogy tudtam volna szerezni egy fél éves308-ast,illetve felmerült bennem egy új vásárlása is.Az előbbi meghiúsult így csak az új marad .Nagykőrösi lévén nincs sok kedvem BP-re szaladgálni így a mekka kézenfekvő választásnak tünt.Auchan,Metro ismerősök általi információk miatt kiesik,az e-digitalnak meg horror árai vannak.Így a választás csak a 308-as vagy a VSX-520 között marad.
Üdv néktek -
defiant9
tag
válasz
jones965 #20274 üzenetére
A csatolt teszten profi cuccokkal studio akkusztikájú helységekben, nemzetközi helyszíneken sok ember tesztelt. Ezt elfogadom(nem hitkérdés). Mondjuk jó lett volna ha leírod hogy Te hány kbit/s -en mekkora különbséget érzékelsz a cuccaidon, mert így eléggé indefinitív az álláspontod.
-
Festina86
tag
válasz
jones965 #20236 üzenetére
Azt hiszem a karácsonyi iszogatás meghozta a hatását + az angol nyelv hiánya. Most inkább magyarul, megy ki bármilyen hang ezzel a megoldással vagy sem? Nekem a két csatorna is elég hiszen csak zenére kellene.
Más szóval: dvi-hdmi átalakító + 10m hdmi kábel = kuka?
Ez elég elszomorító lenne, tekintve hogy nem olcsó az a kábel. Ebből simán kijött volna az áhított hangkari.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
Festina86
tag
válasz
jones965 #20215 üzenetére
Most ne már. Amikor pár hete megkérdeztem én hangkártyát akartam venni, arról lebeszéltek és amikor belinkeltem az alaplapom, akkor mondták, hogy elég egy ilyen átalakító és kész. Ha jól emlékszem volt valami angol nyelvű link is amin arról volt szó, hogy a 785g alaplapok már kiviszik a hangot is. Most akkor mégsem jó?
Válaszodat köszönöm! -
Z0mbi
senior tag
válasz
jones965 #20087 üzenetére
Ne szivassatok mar hogy ez tenyleg ilyen lassu folyamat.... besirok. Az ACRyan em 5mp alatt jatsza a BD50 filmet vinyorol!
(50Gb)
Bar ha belegondolunk ez meg mindig optika es itt a seek az igen lassu tud lenni. (foleg ha fokuszalasi gondok is vannak) Igy kell a halalnak BD jatszo! -
ati888
senior tag
-
v.attis
őstag
válasz
jones965 #17665 üzenetére
Nekem aztán ne mond! Elég szarul állok én is! Alíg forrja ki a fizu a lakáshitelt!
Viszont pontosan tudom, hogy a fent említett bögreszett milyen hátrányokkal rendelkezik. Nekem még mindíg az van és behalt a dvd benne. Így gyakorlatilag a tv-t tudom kicsit erősíteni rajta és a rádiót hallgatom. Ezért gondoltam, hogy elég a hülyeségből és veszek külön álló részeket, akkor jöttem a topicra.
Nem akarom fikázni a szegényeket, lehet, hogy jövő hónapban már én sem tudom majd fizetni a hitelt, tudom, hogy lehet rosszul járni a kompakt rendszerrel és ha már én megbántam, akkor legalább mások tanuljanak a hibámból.
És ha nincs lóvé? Akkor van idő. Én is gyüjtögetek, aztán majd lesz valami. Ha nagyon összegyűlik, akkor nagyon jó lesz a vége. Ha nem gyülik, akkor nem lesz olyan jó... -
BBéci
legenda
válasz
Kevés pénzből használtat kell venni, okosan, türelmesen összeválogatva, nem pedig valami hallgathatatlan, bővíthetetlen vackot.
A Suzuki nem is olcsó, viszont jó autó, arról nem beszélnék le senkit, hogy inkább Rolls Royce-ot vegyen.
V.attis véleménye korrekt és tiszteletben illik tartani. -
m47rules
tag
válasz
Szia!
Köszönöm szépen! Szerintem nem gáz, az hogy ide be merészeltem ilyet írni. Nem voltam bunkó, igaz a linkelést nem tudtam, hogy külön használni kell, ezért bocsi.
De azt viszont odaírtam, hogy ennyi a keret rá. Én lennék a legboldogabb, ha meg tudnám engedni magamnak a házimozinak nevezett dolgokat,de sajnos most még nem tudom, ezért bátorkodtam segítséget kérni, hogy ezek közül melyik a tűrhető. Azt hittem ez egy olyan topic, ahol a kispénzű emberek is kérhetnek segítséget.
Köszönöm szépen a sok kellemes hangvételű hozzászólást.
-
kimi02
őstag
válasz
jones965 #17004 üzenetére
Teljesen igazad van szerintem
A szolgáltatások száma nő , és a hangminőségről meg sajnos el feledkeznek.
Mondjuk egy H/K 445 vagy Denon 3805-06 szerintem verik a most legtöbb kapható 200-300k közötti készülékeket.v.attis : Ha veszel egy 3-4 éves erősitőt amelyiken van 7.1 analog bemenet , bármikor tudsz rajta hallgatni HD filmet.
Csak egy olyan Blu Ray lejátszó kell ami tudja a 7.1 kimenetet.
Mondjuk egy Dune médialejátszó.
Ja és egy mostani belépő erősitő áráért olyan 3-4 éves készüléket kapsz ami 2-3 kategóriával jobb egy 100k-ért -
jones965
Modder
válasz
jones965 #15861 üzenetére
A hétvégén megjöttek, és beüzemelésre kerültek a hangfalak. Eleinte féltem a mérete miatt a Tsi 200-tól, mint surround, de a hangzása házimozihoz félelmetesen jó.
Még így nyersen is. A frontok ugyancsak hozzák az elvárt színvonalat, még AVR erősítővel sztereó üzemmódban is, bár nem emiatt vettem.
Az elődök csak jelenthetnek a mostani szettnek. -
lean
aktív tag
-
lean
aktív tag
válasz
jones965 #15861 üzenetére
mit hallgattál még a polkon kivűl?QLN-t hallgattad esetleg?
Más: héten ha minden igaz megérkezik a a Polk psw-125 subom, kíváncsi vagyok milyen minőségi javulást fog hozni a hangképben, bár hozzá kell tennem mélyben jelenleg sincs hiány....(QLN 604 5.0 + Onkyo TX 608 -18nm) ... -
v.attis
őstag
válasz
jones965 #15725 üzenetére
Na erre már a többiek fognak érdemleges választ adni. Egyszer valaki azt válaszolta nekem, hogy a Magnat nem a legjobb, ezt viszont többen dícsérik. Az a helyzet, hogy még én is csak tájékozódom és nagyon figyelem a történéseket itt a fórumon.
Szóval a szó a többieké... -
bozont
veterán
válasz
jones965 #14477 üzenetére
Jól emlékeztem, nem tudja, csak a nagytesó 1910 vagy most már 1911 és feljebb. Utánanéztem ennek a komponens dolognak is, technikailag tudja az 1080p60 jelet is, de szabvány szerint nem lehet analóg módon HD jelet továbbítani (vagyis ahogy olvasom 1080i a maximum) ezért nem működik a BD filmeknél. Viszont egy konzol esetén már működik a dolog pl. De tény, hogy ha valaki biztosra megy akkor HDMI a legjobb megoldás.
mod.:[link]
-
válasz
jones965 #14350 üzenetére
Bár a TSI sorozat nem high-end, elég rendesen szól már a legkisebb állóhangfal tagja is. Rosszat nem tudok róla mondani, ha teheted és a pénztárcád engedi akkor inkáb az 500-ast válaszd, mert jobban jársz vele hosszabb távon (magasabban vannak a magashangszórói és mélyebbre mennek le).
Üdv,
Vik -
válasz
jones965 #14348 üzenetére
az az igazság, hogy majdnem azonos árkategóriás AVR erősítő csere esetében ugyanazokkal a hangfalakkal, alig hallható vagy semmi különbség nem lesz észlelhető. Én éppen egy 300-es H/K házimozi erősítőn hallgattam meg először és utána ugyanazta zenét egy sima 100-es NAD-on és ég és föld volt a különbség a NAD javára a hangminőség terén. Igaz ez már a zenei téma, mert itt csak 2.0 van. Házimozira meg ugye minimum 5.1 csatorna kell... az megint más.
-
válasz
jones965 #14344 üzenetére
Magnatot nem amit írtál, de ezt a Polk settet hallottam és lehidaltam tőle. Tetszett a hangzása, a magastartománya és a sztereóképe is renben volt a TSI300-nak. Igaz egy stereo NAD erősítővel teszteltem és úgy szólt, mint a mostani TSI500-am a jelenlegi házimozi erősítőmmel...
-
BBéci
legenda
válasz
jones965 #13355 üzenetére
Furcsának találom a fényképeidet, nagyon egyenesek a vonalak, ha nem látnám, azt mondanám, ilyen nincs. Nem hiszem, hogy ennyire lineárisak a frekvenciamenetek, szinte nem is kellett változtatni rajtuk, csak a szinteket hozta egymáshoz a gép. Nézd meg a linkelt Pioneer oldal képeit. Na olyan szokott lenni egy frekvenciagörbe.
Ha nincs teljes csend a szobában, a mérés nem ér kutyagumit sem. Egy pisszenés is megzavarhatja a folyamatot. A Pioneer VSA AX10i még a merevlemezes felvevőmet is kikapcsoltatta, amíg az halkan zúgott, nem volt hajlandó elindítani a mérést.
Szaladgáló gyerekek teljesen értelmetlenné teszik az egészet. -
-
BBéci
legenda
válasz
jones965 #12736 üzenetére
Szerintem még a 7.1 is necces, csak akkor van értelme, ha nagy a szobád és legalább másfél méterre tudod elhelyezni a plusz dobozokat a kanapéd mögött.
Tegnap 9.1-esnek írtad az erősítődet, ami helytelen, mert a "front height" kimenetek nem minősülnek plusz 2 csatornának. [link] -
törölt tag
válasz
jones965 #12712 üzenetére
A hangtér szélesités a Wide-sugárzókkal a Pioneer sajátsága egyedül ha jól tudom. De a Wide sugárzók akkor is csak un.effekt-sugárzók lesznek,tehát ritkán jut rájuk nagy teljesitmény. Normálisan a 9.1 -Dolby Pro Logic llz- lényege hogy a frontoknak magassági kiterjesztést adjon.Eredeti az alkalmazásában(mint DPLllz) nem fogja kiszélesiteni a hangteret,csak növeli a mélység(illetve a magasság)érzetet,mivel a magasságot nehezebb visszaadni mint a mélységet -a mélységvisssszaadás aránylag megoldott..
De te ha mást tudsz,oszd meg velünk légyszi. -
jones965
Modder
válasz
jones965 #12600 üzenetére
Na a mai nap sikerült szert tennem a vsx-920-k típusra. Ami pozitívan meglepett, hogy ez az erősítő is képes a 9.1 csatorna kialakítására, tehát front magas, vagy széles kiegészítést is elvégez.
Kérdésem, hogy erre a célra is megfelel egy pár surround sugárzó beépítése? -
BBéci
legenda
válasz
Elég sokszor szóbakerült a 7.1 téma. Akkor érdemes kialakítani, ha a hallgatói pozíciód mögött legalább 1, de inkább másfél méter távolságban tudod elhelyezni a plusz két hangdobozt. Nagyjából ugyanolyan messzire és magasságban, mint az oldalsó (normál) surroundokat.
-
törölt tag
válasz
5.1.vs7.1: Blu-Ray lejátszó mellé nem is kérdés,7.1 kell.Ha van helyed,és lehetőséged, és nincs még BD játszód,akkor is,ha teheted 7.1-et épits ki magadnak.Ha jól beállitod akkor sokkal jobb hangzásod lesz 7.1 ben olyan filmeknél amelyeken vmilyen 6.1 v.7.1 kodek van.Később bármikor vehetsz ha akarsz BD játszót,vagy médialejátszót is,amelyekhez jól jön a "plusz 2 hangfal".
Amiben még jobb a 920 a csatlakozókon és a 7.1-en kívűl:
-Jobb MCAAC:
-PQLS,ami javitja a CD lemezek és az mp3-ak hangzását,
-Grafikus menü,
-Ipod,iphone kezelése7.1 miatt is,és az első kettő miatt is én a 920-ra szavazok.
Ha viszont maradnál a DVD mellett,és elég az 5.1,pl helyhiány vagy anyagiak miatt akkor jól jársz az 520-al is.Örömmel látom
ecskemét környéki lehetsz.Én is az linkeken említett helyre szoktam járni vásárolni.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest