- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Aktív témák
-
Ego007
csendes tag
Köszönöm a hasznos infókat, a délutánt rászánom, aztán remélem sikerül érdemben javítani a hangzást
Igazából azért tört most ez rám mert a hétvégén elmentem moziba, (hosszú idő után) és rájöttem hogy nálam nem oké ez a mély dolog
-
Ego007
csendes tag
-
Ego007
csendes tag
Egy kis segítség kellene házimozi beállítással kapcsolatban:
Egy ideje egy adott beállítással használom a rendszert, de még most sem az igazi, mégpedig a frontokra rá van engedve az egész frekvencia, a center illetve a hátsók 40Hz-en vannak sub 80hz-en, és néha úgy érzem sok a mély ott ahol még nem kellene lenni, viszont ott ahol tényleg kell a földrengés ott pont jó, mit állítsak, a sub hangerején kívül? -
Ego007
csendes tag
-
Ego007
csendes tag
válasz
Anubis_9 #32638 üzenetére
Mondjuk 4 méterről egy 42-es tv véleményem szerint kicsi, vagy nagy a táválság, ahogy tetszik, én picivel több mint 3 méterről nézek egy 46-osat és igen ha a képarány olyan néha nekem is kicsinek tűnik, valószínűleg azért nem látsz képminőség romlást mivel nem az optimális távolságról nézed a tv-t (normál képnél)
-
Ego007
csendes tag
Ezt értem, de ha pl elindítom az audiossey bemérést az elején ki lehet választani hogy normál/Bi-amp, kiválasztom a normált, és a bemérésnél a front high-ot illetve a surrand back-et is szeretné megszólaltatni, de ugye az nekem nincs, a következő körben már csak a normál hangfalak szólalnak meg amik tényleg léteznek, ennek így kell lennie?
-
Ego007
csendes tag
Valaki kis felvilágosítást adhatna azzal kapcsolatban, hogy az erősítőmben ez a front high/surrand back opció mit is takar pontosan? Laikus nyelven
-
Ego007
csendes tag
Szerintetek nagy hülyeség lenne ha a center alá vennék öntapadós tüskéket?
Talán picit alacsonyan is van maga a center, szóval meg is emelné, és gondolom a hangzáson sem rontana... -
Ego007
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30919 üzenetére
Az én Qln háttér sugárzóm is 10kg, és merte sem egy háttérsugárzóra jellemző, aki átjön és meglátja, mindenki elcsodálkozik rajta
-
Ego007
csendes tag
Nem tartok attól hogy nem lesznek korrektek, csak magát ezt a visszaküldési procedúrát utálom, és mivel 300Km-re van a Stream a lakhelyemtől, a futár sem olcsó...
talán most hogy ez a gond van vele, halkabban búg, mert mikor jó volt, volt egy kis halk bugása, persze ha közelről füleltem, de talán most már az sincs...
Próbáltam a sub kábelt is kihúzni, de a sub akkor is zöldet világít kikapcsolva is... -
Ego007
csendes tag
Sziasztok
Egy kis tanácsra lenne szükségem: A egy hónapos subom olyat produkál amit nem tudok hova tenni: A hétvégén miután moziztam kikapcsoltam hátul a sub-ot, másnap mikor be szerettem volna kapcsolni, a hátsó led zölden világított kikapcsolt állapotban is, de a sub meg sem mukkan, próbáltam már szinte mindent a sub-al, kábelt, hálózatból ki-be, de semmiEgy Proson R10-ről van szó, nem volt hajtva, max fél hangerőig...
-
Ego007
csendes tag
Nem, félreértettél, éppen azért vettem sub-ot mert filmeknél, egyes jeleneteknél hiányoltam a tényleg durva mély-et...
Volt nemrég nálam kölcsönben egy minden szempontból gyengébb bejáratott sub, éppen azért hogy felmérjem mire van szükségem, szóval a proson teljesen ki fog szolgálni amint megtalálom a helyét, és be lesz járatva, ebben teljesen biztos vagyok
(csak tegnap nem sok időm volt a próbálgatásra)
-
Ego007
csendes tag
válasz
#09634560 #29186 üzenetére
Ok értem, nekem ez marad 0-n akkor.
Amúgy a sub elhelyezésénél mi az igazán fontos?
Az hogy legyen tere minden irányban a subnak, vagy hogy a membrán az én pozícióm felé nézzen?Mert sajna két helyre tudom elhelyezni a mélyet, vagy jobb oldalt ahol a front mellé megy be a sarokba, ahol max 15cm-re van mindentől, de felém néz, vagy a bal front elé ahol jóval tágasabb a tér. viszont az ágyam takarja... Gondolom egyik sem tökéletes megoldás, de hogy tudom a legjobban kihasználni a sub-ot?
-
Ego007
csendes tag
Tegnapi tanácsokat megfogadva csináltam bemérést immár a sub-al, érdekes lett a végeredmény.
A hangzás jó lett, bár talán picit kevés a mély...Ami érdekes hogy az álló frontokat is monitornak rakta be, és a sub a bemérő szerint 8 méterre van, a 16nm-es szobában
Ezeknek mi az oka?
-
-
Ego007
csendes tag
Egy kis tanácsra lenne szükségem: ma megjött a sub-om a rendszeremhez, a hangfalaim 40hz-re vannak állítva, akkor a subon a vágást valamivel 40hz fölé kell állítanom, jól tudom?
-
Ego007
csendes tag
-
Ego007
csendes tag
válasz
kalgabika #28230 üzenetére
Pedig meghallgatás nélkül nem biztos, hogy olyan rendszert fogsz kapni ami feküdni fog az ízlésednek, én cirka 300km-rt utaztam, hogy meghallgassam a kiszemelt hangfalakat, és megérte, mert enélkül egy olyan hangfalat vettem volna ami drágább és gyengébben muzsikált mint amit végül vettem, szóval érdemes rászánni egy napot
-
Ego007
csendes tag
válasz
cintula187 #27961 üzenetére
A Streamaudiónál, nem ők gyártották szóval nem ők tehetnek a hibáról, de korrektül állnak az emberhez, és nem csak odáig míg eladják a cuccokat
-
Ego007
csendes tag
Ott előttem szedték szét, és szemre megnéztek minden forrasztást, persze ez így vicces hogy szemre, mert ugye a rossz érintkezést nehezen lehetne látni, viszont a magas sarus megoldással van szerelve a dobozba, és azok nem voltak lazák lötyögősek, szóval ennyiben ki is merült a dolog
Persze kicserélték a magasat, és egyből működött is szépen, ezután nem is feltételeztük, hogy nem maga a magas sugárzó volt a ludas
-
-
Ego007
csendes tag
Egy kis segítségre, vagy tanácsra lenne szükségem egy Qln 603 5.0-ás hangfalszettem van, kb két nappal a hangfalak megvétele után észrevettem hogy az egyik hátsó surrandban nem szól a magas, persze azonnal jeleztem a boltnak, ahol persze mondták küldjem vissza, ez meg is történt, ahol bár szétszedték, de jelezték náluk tökéletesen működik, visszaküldték és tényleg megjavult, kb 1 hét és megint elnémult (persze mielőtt elküldtem nekik kipróbáltam másik kábellel másik csatornán, és úgy sem volt jó)
Megint jeleztem, erre korrekten küldtek egy csere magasat, amit szakember kicserélt, és megint ment vagy két hétig, azóta hol szól a magas hol nem, mi lehet ezzel a hangfallal a gond? mert már nincs ötletem
Segítséget előre is köszönöm -
Ego007
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék Onkyo tulajoktól!
Régebben írtam, hogy problémáim vannak az onkyo 608-as erősítőmmel, de akkor nem igazán kaptam kielégítő választ, hátha most valaki okosabb.Több problémám is van az erősítővel, mivel ez az első HDMI-s erősítőm, így lehet van ami csak beállítás probléma.
Az első dolog: BD lejátszó, Ps3, és Oplay van az erősítőre kötve HDMI-vel, és csak a ps3-on (game csatornán) Van OSD, a többin nincs, hangerő viszont mindhárom csatornán megjelenik a képernyőn.
Ráadásul ezeken a catornákon ahol nincsen OSD, nem is tudom kikapcsolni az erősítőt a távirányítóval, csak magán az erősítőn lévő power gombbol, mintha az erősítő nem is venné a távirányító jeleit, mert ugye akkor az erősítőn egy kis piros led jelzi hogy vesz jelet....
A másik probléma az erősítő időnkét relé hangot ad ki, film, zene hallgatás közben, mintha hangsávot váltana, de nem vált semmit, és ez minden csatornán jelentkezik.
Az erősít 3 hónapos, még garis, szándékomban áll visszaküldeni, csak gondoltam előtte hátha kapok felvilágosítást ezekre a problémákra
Megköszönnék minden segítséget -
Ego007
csendes tag
Nekem is Qln 603 5.0-ás szettem van, és proson subot szeretnék hozzá.
Két modell jöhet szóba, de nem tudom, hogy a drágább megéri-e a +25k-t
Ezekkel a modellekkel esetleg hallgattad a Qln szettet?
(20nm a helység ahová menne)http://www.streamaudio.hu/index.php?P=prod&GY=131&S=2&ID=3282&FK=&AK=33&SE=451&TTXT=Proson%20Reality%20Sub%2010
http://www.streamaudio.hu/index.php?P=prod&GY=131&S=2&ID=2761&FK=&AK=33&SE=541&TTXT=Proson%20R10%20Proson%20Rumble%20R-10
-
Ego007
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Onkyo 608-as erősítőm van, és néha filmnézés közben kattan egyet, mintha hangsávot váltana, de nem vált semmit, ez mitől van?A másik dolog: Vettem nemrégen egy BD lejátszót, de ezen a csatornán se az OSD nem jön fel, se a setup-ba nem tudok belemenni, hangerőt viszont kijelzi a képernyőn, ennek mi az oka?
Segítségeket előre is köszönöm
-
Ego007
csendes tag
válasz
lszacsuri #17692 üzenetére
Én nemrégen vásároltam egy Onkyo 608-ast, max 55-ig húztam fel eddig a hangerőt, de nem éreztem gyengének, az igaz 40-től kezd igazán megjönni az erő, de 50 fölött viszont rendesen odateszi magát, (gyári beállítással) Azt ahogy lejjebb olvasni lehet 77-es hangerőn is kevés volt, ott valami nem jó volt, és tuti nem az erősítő
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Projektor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest