- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #40572 üzenetére
Kezdésnek ne a szubláda elhelyezésével próbálkozz, hanem a frekvenciaváltásokkal.
A eredeti felállás szerintem semmiképp nem lehet jó. Akkor érdemes ráengedni a frontokra a teljes spektrumot, ha a szubot egészen alacsonyan, mondjuk 40-en indítod. Akkor maradhatnak a center és a hátterek 40-en.
Próbaként állítsd az összes csatornát 80 hertzre, a szubot is! -
robi0604
őstag
válasz
Ego007 #40563 üzenetére
Mennyire van zsúfolva szoba?
Dorian
Bár nem emlékszem, hogy milyen frontjai vannak, de 90%, hogy inkább a sub elhelyezéssel van a probléma. szvsz
Egy átlagos rendszernél, álló dobozok esetében inkább a pozitív hatásait hallottam a large állásnak, vagy bizonyos esetekben a 40Hz-es vágásnak. Valahogy az összkép módosult, sőt volt már arra is példa, hogy 100Hz-en hagyva a vágást (nem Én voltam!), nagyon éles és mosott hangot adott ki magából az adott doboz, bár ez inkább az erősítő hibája volt szerintem.
Mindentől függetlenül egy próbát megér.
-
robi0604
őstag
válasz
Ego007 #40555 üzenetére
Az összképet zavarhatja a helytelen beállítás, ezért érdemes megpróbálni.
A frontokat hagyd large-on és a subnak se vedd lejjebb a frekijét.
Ha átállítottad és még mindig mutatkozik a jelenség, próbáld meg áthelyezni a subot.
Több helyet is érdemes lehetőség szerint megpróbálni. -
törölt tag
-
BBéci
legenda
-
Anubis_9
addikt
válasz
Ego007 #32637 üzenetére
BD video esetében mindig elég volt 16-18%, hogy eltűnjenek a csíkok, ami véleményem szerint nem vészes. A jelenetek többségében nincs fontos képi információ a képernyő két szélén, tehát szerintem nem maradok le lényeges dolgokról a nagyítás által.
Kb. 4 m-ről nézem a 42 colos LG LED TV-m, és kijelenthetem, hogy így is csodaszép a képe (jelét sem látom a minőségromlásnak), még ha 720p-s MKV-t is húzok fel nagyobbra, számítógépről.
A másik érvem, hogy ha kitölti a tévét a film, sokkal nagyobbnak hat a TV, mintha felül és alul lenne egy széles fekete sáv...
De ez az én véleményem, gondolom a többség nem ért velem egyet most. -
törölt tag
válasz
Ego007 #32601 üzenetére
Még egyet hozátehetek a többiekhez(de szerintem te is rájöttél): a Surrround back pedig a 7.1-es felálláshoz kell, a leghátsó szekciót alkotják amit mögéd másfél--> több méterre kel tenned. Front High-ot leirták elöttem,azt fölé kell tenni,és némelyik erősitőn van front Wide is,azt pedig a fronttól kifelé a szélére.A surr.back kivételével (természetesen ahol jelforrás is van hozzá,mint pl. DTS HD MA 7.1) mindegyik analóg képzésű.
-
Peak
addikt
válasz
Ego007 #32601 üzenetére
úgy tudom, hogy a 9.1/11.1 fejlesztések alapján megjelentek olyan csatornák, ami olyan surorund hangszórón szolnak, amelyeket a front sugárzók fölé a falra pl. 2-2,5m magasra lehet szerelni.
elviekben lehet dedikált hangcsatorna, de ki tudja keverni az okosabb dac a front csatornákból.
pl. eső effekt, tetőn kopogó eső, egy jelenetben pl. lombkorona susogása, ilyesmire használják... jelenettől függőenVAGY
biamplifikálásnál ha a front sugárzó alkalmas rá, akkor az erősítő külön erősíti a magas tartományt és az alacsonyt. külön kell bekötni a hangfalra. asszem még ez lehet.
de majd a kollegák kijavítanak.
-
python1
veterán
válasz
Ego007 #31019 üzenetére
Igen,nagyon meghálálja majd a Center "is" nekem is van alatta,mikor nem volt vékony,fakó volt
a hangja tüskézés után szebb magas,érthetőbb beszédhang.Rederik:
ha pedig letelik a garancia érdemes a venti csavarok alá gumi alátéteket tenni,nekem is van minden ventim alatt és teljesen elnyelik a rezonanciát nem adják át az erősítő hátfalának.
Megjegyzem a ventit is érdemes valami jobb minőségű pc ventire cserélni,ami szinte hangtalan. -
cekkk
veterán
válasz
Ego007 #30656 üzenetére
Nekem van a Dali hangfalaimra, a HK erősítőmre, a Dune média lejátszómra.
Egyrészt ha a műszaki cikk eléri a 25 vagy 30 kilót házhoz kell jönnie a szerviznek.
De az onkyo és a denon erősítők is futáros garanciával adják. A hangfalakról többről nem tudok nyilatkozni, mert azok után nem érdeklődtem, de gondolom amelyik importőr az erősítőire ad akkor a hangfalakra is ugyan így adja ezt az opciót. Pl a Horn a Denon és a Dali importőre. -
cekkk
veterán
válasz
Ego007 #30652 üzenetére
Lehet gyártási hibásakat fogtál ki, sajnos ez minden műszaki cikknél előfordulhat. Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, és küld vissza nekik. Biztos teljesen korrektek lesznek.
Bár ha a sub be van kapcsolva, és benne van a kábel, de nem tudod bele az erősítőbe, és ha hozzá érsz az újaiddal akkor hallasz valami kis búgás? ha igen akkor az erősítő lesz rosz, és nem a sub. -
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #29187 üzenetére
Mindegyik hangdoboz elhelyezésénél az a legfontosabb szempont, hogy jól szóljon.
Sarokba mélyládát tenni semmiképp nem ajánlott. Nem baj, ha nem látod a membránt, illetve a ládát.
Az nem meglepő, hogy a szubláda távolságát többnek méri, az esetek többségében ez szokott történni. Az Audyssey leírása szerint hány pozícióba tudod illetve lehet elhelyezni a mérőmikrofont? Legalább 3 kellene (a komolyabbaké 5-8) és az egész mérést is illik legalább háromszor végigfuttatni. -
törölt tag
válasz
Ego007 #29184 üzenetére
Phase: arra való hogy az esetlegel kioltódásokat megszüntesse. beállitását többször leirtam. Idézem magam:
"0-180 fok: ez a fázist állitja a többi hangszóróhoz nehogy kioltásba(hullámhegy a hullámvölggyel) találkozzanak. tedd a következőt: mérd le a center és a te hallgatóhelyed távolságát,azután pedig a mélynyomó és ugyancsak a hallgatói távolságod,és ha másfél méternyi vagy nagyobb a különbség akkor kapcsold át 180-ra.Akkor jó,amikor erősebbbnek hallod a mélyet."
Egyébként a fázist tolja el 180 fokkal,így pl hullámvölgy helyett hullámheggyel inditja a hanghullámot. Létezik 4 fokozatú (0-90-180-270) foba állitható is. -
törölt tag
válasz
Ego007 #29180 üzenetére
Biztosan a rossz szobaakusztika. Vedd fel 3/4-re a sub hangerejét eletleg változtass a helyén és indits új bemérést.
Ha töbszörre is ezt tenné,akkkor asszonypajtás segitségét kérheted új drapériák, függönyök, virágok, stb. felhelyezéséhez.
És manuálisan is át tudod álitani a távolságot és a szintet is, ha többedikre is ez jönne ki.. -
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #29152 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy bemérés nélkül állítsd 80 hertzre, hanem utána próbáld ki úgy is, manuálisan megváltoztatva a keresztezési pontot. Az automata EQ nem csak a távolságokat, hangerőket és vágásokat állít, hanem ekvalizál is, benne van a nevében.
(#29153) bajnokpityu
Audyssey -
-
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #28430 üzenetére
Hangerőt a hangerőszabályzó gombbal kell ráadni, nem a setupban! Ez utóbbi arra szolgál, hogy a hangdobozok egymáshoz képest azonos szinten szóljanak a hallgatói pozícióban.
Ha neked úgy tetszik, tekerd 70-re vagy 80-ra.(#28438) bajnokpityu
Vagy a hallásod érzékenysége csökken 18000 Hz fölött. -
mike1978
tag
válasz
Ego007 #27950 üzenetére
Lehet hogy a hagváltóban van valami gikszer...elméletileg a magas sugárzókhoz szoktak tenni, úgynevezett PTC szerű alkatrészt, ez hő hatására nőveli az ellenállást, így ha több áram folyik rajta (hajtják mint állat) akkor megvédi a magasat...legalább is próbálja.
Lehet ez az alkatrész, ha van benne, akkor túl érzékeny.....vagy valami kontakthiba lehet a hangváltóban, esetleg a NYÁK fólián, és a doboz rezonálása miatt néha nem műxik....
Más ötletem nincs....
Próbáld meg megkérni a szervizt/céget akitől vettet, hogy esetleg szedjék szét és vizsgálják ki, hátha megtalálják a hibát.... -
R1per2
tag
válasz
Ego007 #25828 üzenetére
Nekem is onkyom van, és ugyanezt csinálja, recive gombot kell nyomni, és jó lesz. Be lehetne állítani szerintem ezt máshogy, ott lehet a gubanc, hogy ha a tv-t kikapcsolod, akkor az erősítő is vele együtt kapcsol ki, ezt a beállítást kéne megváltoztatni, hogy ne függjön össze a kettő.
Más: treble és bass változtatásával kapcs. kérdeznék, mi alapján működnek ezek? Régi erősítőkön, autó rádiókon treblet alap, hogy felhúztam mindig csutkára, meg a basszsut is, mert akkor szólt a legtisztábban, lejjebb tompult. De gondolom az újabb fajtáknál a gyári alap elvileg a megfelelő. Vagy mitől függ ez?
-
Errtu11
csendes tag
válasz
Ego007 #25828 üzenetére
A kattogás normális jelenség ennél a modellnél, nálam is csinálja.
Néha az enyém sem akar bizonyos funkciókat "csinálni", hiába nyomkodom a távot, ilyenkor a reciver (ha jól emlékszem) feliratú gombot kell megnyomni és jó.
A táv felső részén van elkerítve egy másik gomb mellett.
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest