- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
ChipKng #26807 üzenetére
Nezd meg a TVd leirasat, hogy melyik HDMI csati tudja az ARCot, oda legyen dugva az erositobol jovo kabel. (Philipsek eseten csak a HDMI1!)
Masreszt erositon probald a CBL/SAT bemenetet hasznalni, nekem Onkyo 508-on ott jon csak be a TV hangja HDMIn. (Manual ugyan TV/CD-t ir...)
-
Cobalt14
tag
válasz
ChipKng #25463 üzenetére
Tehát hiába megy a hd hang hdmi-n be az erősítőbe, a kép meg komponensen ami elmélegileg simán tudná a 720p-s felbontást, valós 720p-s felbontás és mellette hd hang soha nem fog kijönni ebben a felállásban a lejátszóból? Az csak a furcsa nekem, hogy oké, hogy a kép csak 576p-ben mehet ki, de a hang miért nem lehet emelett hd, ha azt a hdmi amúgy is továbbítja az erősítőnek? Mert továbbítja, különben az 1080i mellett sem lenne hd hang, pedig az is ugyanúgy komponensen megy (nem megy) a tv-be. Ennyit arról, hogy a komponens simán továbbítaná nekem a 720-as jelet, ami a jelenlegi megjelenítőmhöz elég is lenne.
-
mycso
veterán
válasz
ChipKng #24983 üzenetére
A tv-nél más volt, azt fentebb leírtam...valaki kérdezte, hogy kikapcsolt erősítőnél hogyan lehet képet/hangot átvinni. (engem ez a téma nem igazán érint, hiszen ha filmet nézek megy az erősítő is)
Arra már leírtam, hogy a hang csak akkor megy át, ha nem nyers formába (pl. DTS) adom az erősítőre, hanem sima sztereo vagy 5.1 jelként. (a tv-m amúgy a DD-t még tudja de ezeket a filmeket is csak stereo vagy 5.1 módban szólaltatja meg az erősítőn keresztül --> a saját lejátszóján működik a DD hang is)
Az mpc-hc-nél is írtam, hogy a videó lejátszása előtt feldob valami ablakot hibával, tehát valószínűleg valami kodek/kodek beállítás kínja van, de mint írtam letöröltem és nem foglalkozom vele, a vlc-vel tökéletes minden.
-
mycso
veterán
válasz
ChipKng #24968 üzenetére
mpc-hc-nál konkrétan ez azt jelenti, hogy nem szólal meg....semmiféle formátumban, de mint írtam azt is letöröltem, maradok a vlc-powerdvd párosnál, azok tökéletesek.
Ti *.dts kiterjesztésű DTS hanganyagot mivel tudtok lejátszani, mert ez meg nálam pl. csak a winamp tuja úgy lejátszani, hogy DTS-ként megy át a többi lejátszóval stereoban megy az erősítőre.
Rájöttem nincs itt baj semmivel, csak lassan kiadhatnának egy olyan szoftvert, ami valóban játszik mindent....
-
R1per2
tag
válasz
ChipKng #24558 üzenetére
Hallgattam rátok, átrendeztem a lakást
így néz ki majd, holnap megyek Ikeába venni TV állványt. Sajna ennél szélesebbet nem találtam (149cm, ami behatárolja a front hangszórók egymástól való távolságát, azonban így, hogy jelentősen lecsökkent a nézési távolság keresztben a szobán (2.5méterre), talán elegendő ennyi, hogy a tv mellett legyenek, és nem kijjebb.Kellett hozzá venni hoszabbitókat, egy jó koaxiálisat az analóg tv adáshoz, hogy körbe tudjam vezetni eredeti helyéről, és egy 5méteres hdmi-t is, hogy az asztalomon lévő gépet össze tudjam kötni az erősítővel, könyves szekrény mögött áthúzva, szőnyeg alatt átvezetve őket.
Usb-s egeret használok a géphez, hogy tudjam használni monitorként kanapéból, és így használom média lejátszóként a tv-t.
-
R1per2
tag
válasz
ChipKng #24550 üzenetére
a szobát át lehetne rendezni, hogy befordítom kanapét, és akkor a tv átkerül a jobboldali falhoz. Csak az összekötésekkel lenne akkor gond, mert nem éri el a hdmi kábel a szobán keresztül kasulva a számítógépet. A gépet nem tudom arra elmozgatni, csak ha megy az asztal is az erkélyajtóhoz. Ez már lakberendezési topikba mehetne lassan...
tervezgetek akkor még.
Térsugárzók magasságáról vélemény?
-
R1per2
tag
válasz
ChipKng #24547 üzenetére
Átmozgattam a tv-t jobban közép felé, a frontokat meg így jobban széthúztam. Majd keresek normális alátámasztást a jobboldalinak. Ennél többet sajnos nem tudok tenni
[KÉP]Akkor mi legyen a térsugárzókkal? Azok lennének a fontosak, mert azokat nem tudom majd elmozgatni úgy, mint az elsőket, újabb lyukakat fúrva a falba. Túl magasan van a korábban belinkelt képen ez a 160cm földtől?
-
Vidala
senior tag
válasz
ChipKng #24165 üzenetére
Thx az infokat, ilyen mélységeiben nem ismerem a vidikarik felépítését, ezért egy "bennfentes" véleménye mindig sokat nyom a latba.
Mondjuk szerintem lehet, hogy picit talán több a fejlesztés a szimpla marketingnél, de végül is a végeredmény a lényeg.
Egyszer lesz egy kis időm, lehet utánaolvasok még... -
-
BBéci
legenda
válasz
ChipKng #24154 üzenetére
Többször bevallottam, hogy nem igazán értek a számítógépek belvilágához.
Azt több helyen olvastam, hogy a mai videokártyákon hangchip is van, ami talán valóban nem processzor szintű alkatrész, de a lényeg. hogy HDMI-n kimennek az általad is felsorolt formátumú jelfolyamok. -
válasz
ChipKng #23807 üzenetére
Akkor jól mondtam, egyes kártyáknál azért nem megy, mert vagy az átalakító nem támogatja, vagy a hangchipet elfelejtették integrálni a gyártók
python1: sajnos, blue ray-jel nem tudom összehasonlítani, de a dvd-nél jobb hang van.
Nekem a 4830-as nagyobb testvére van, 4850-es van.
De a laptomom ATI Mobility Radeon HD 4570-esével is ugyanolyan jó. (van hdmi port rajta)
Mondjuk egy vga generáció. -
ChipKng
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Reklámblokkolók topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest