- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
ChipKng
aktív tag
Sziasztok!
Hasznalja valaki az ARC-t? Adott egy G20-as plazma meg egy Onkyo 5305 -bol az erosito.
Szepen osszekotve 1.4-esnek titulalt kabellel a plazma HDMI2-rol az Onkyo out-jara ahogy kell. Szeretnem ha a DVB-T hangja nem az optikain hanem magan a HDMI kabelen menne vissza. Valahol be kell ezt allitani a TV-n? Mert az Onkyo-t hiaba allitom be ugy ahogy a leiras mondja es rakom a TV/CD-re, egy fikarcnyi hang sem jon at...Valakinek sikerult mar osszehoznia?
Chip...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
zozo1987 #26196 üzenetére
Belemnyomod az eles kest ameddig meg nem utkozik, majd korbeforgatod a kabelt. A forgatas kozben csak tartod a kest es nem nyomod tovabb. Ja igen! En szet szoktam 'tepni' a ket vezeteket es egyesevel blankolok, nem pedig egyszerre a kettot. Sok sikert! Kis gyakorlas es menni fog.
-
-
ChipKng
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25119 üzenetére
Tannoy Mercury M2-om van frontba beallitva. Erdemes ratolni a double bass-el a melyeket is? Elvileg 48Hz-tol mar muzsikal vagy inkabb bizzam a melyek a sub-ra?
-
ChipKng
aktív tag
Ha jol lattam, az a bajod, hogy a TV-n nem szol, ugye? Ami nem meg lepo mert a TV-k nemnagyon tudnak dekodolni DTS es egyeb codec-et.
Ha az erositore nem megy ki a bitstream, akkor a beallitasoknal nezd meg az audio kimenetet. Ne csak az audio device-ot a gyorsan elohivhato menukben.
Nekem a VLC-vel es az MPC-HC-vel is sikerult attolnom a hangot, csak beallitas kerdese. -
ChipKng
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24975 üzenetére
Csinald meg ezt a hallgatos tesztet 2-3 ev mulva. Mar ha le tudod majd jatszani a gyorsabban megirt lemezeket...
Nem art torekedni a leglassabb CD/DVD irasi sebessegre, mert idoben csak par percet veszitesz, viszont a lemez sokkal tartosabb lesz es az erre erzekenyebb lejatszok szamara is elfogadhatobb. -
ChipKng
aktív tag
válasz
Gergőke88 #24607 üzenetére
Gergoke, te nagyon szeretheted ezt a Dune Smart D1-et ha mar 7-en is vettel egyet meg most is...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
R1per2 #24548 üzenetére
Ebben a cikkben a ROOM SYMMETRY resznel elolvashatod, hogy miert elonytelen a te beallitasod.
Egyebkent van meg 1 dolog amit tehetsz: teljesen atrendezed a szobadat.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
R1per2 #24546 üzenetére
Nem vagyok nagy szaki ebben, de ahogy utananeztem a dolognak azt lattam, hogy az ilyen kis helysegeknel tul sok az a 60-100cm a tersugarzoknak. A frontokat joval tavolabb raknam a TV-tol. A dolog mar ott nehezkesse valik, hogy a TV-vel kvazi nem szemben foglalsz helyet...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Szabo.Peter #24166 üzenetére
"Tudtommal különféle DD és DTS dekóderekre is ott van szükség ahol a digitális jeleket analóggá konvertálják, úgyhogy ezeknek is elég az erősítőben működniük..?"
Nem hogy eleg, de szerintem sokkal jobb ha az ottanit hasznalod es nem a szamitogepen mukodo vackokra bizod. Egyreszt nem tudhatod, hogy a legutobb feltelepitett codec csomagod nem telepszik-e ra a mar jol mukodo DD/DTS codec kitomoritesre es alkalmaz mondjuk sima integer-es szamitast lebegopontos helyett. Ennek az eredmenye kokemeny dinamikavesztessel jar cserebe gyengebb processzorokon is mukodik. Node minek ha az erositod mindezt "ingyen" (CPU terheles nelkul) csucsminosegben megcsinalja?
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #24163 üzenetére
Igen, kepes tovabbitani a nyers kikodolatlan stream-et.
Ezt igy kell ertelmezni szerintem. Ovatosan kell banni ezekkel a marketing listakkal!
Megkockaztatom, hogy mivel a realtek dirver-t kell felrakni ami a szoftveres emulalast vegzi el a windows fele, kepes lehet sw-esen (tehat a szgep processzoraval) dekodolni es LPCM-ben tovabbadni a kitomoritett adatot, gyanitom nem veletlenul olyan bazinagy az a "drivercsomag". -
ChipKng
aktív tag
Nem szukseges extra processzor a hang adatok tovabbitasahoz, ugyanugy ahogy nem lesz szukseg ethernet chip-re sem majd mikor a halozati adatokat fogja tovabbitani rajta. Ez mind a GPU programjaban fog megjelenni. Persze hangzatosabb azt irni, hogy "raktunk ra egy extra chip-et" de valojaban erre semmi szukseg. Nem csodalkoznek hogy ha megjelenik az ethernet atiranyitas rajta akkor arra is bedobjak, hogy integraltak egy ethernet chip-et pedig semmi mast nem fognak csinalni, csak a GPU programjan valtoztatnak.
Ez mind puszta marketing.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #24158 üzenetére
Koszi a linkeket! Ezt irja a wikipedia:
"Integration of an audio controller in the GPU core capable of surround sound output eliminates the need for S/PDIF connection from motherboard or sound card to the video card, for synchronous video and audio output via HDMI cable."Itt is arrol beszel, hogy a digitalis jelet csak atiranyitja a HDMI kimenetre.
En azt hittem, hogy DD vagy DTS codec kitomoritot is tartalmaz - mert ilyen chip-ek leteznek -, hogy ilyen hangprocesszorrol beszeltek, de ahogy elnezem nincs errol szo.Egyebkent ez az "integration of an audio controller in the GPU core" azt jelenti, hogy a GPU programjaban (igen, neki is van) kinyitottak egy kaput a hang adat atadasara/iranyitasara.
Bocsi az okoskodasert, de sok even at programoztam a video file-ok dekodolasa teren es zavart ez a hangprocesszor/hangchip-es dezinformalas.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Vidala #24148 üzenetére
Ott sem irnak semmifele hangprocesszorrol.
Ha erre gondolsz:
- "Hang HDMI-n: 8-channel LPCM, Dolby TrueHD, DTS-HD MA"Ez mindossze annyit jelent, hogy kepes a kartya a hang adatfolyamot a HDMI csatlakozora tovabbitani (LPCM). A TrueHD es a DTS-HD codec-et vagy a sajat processzorod szoftveresen vagy az erositod tomoriti ki (en az utobbit szoktam elonyben reszesiteni).
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Szabo.Peter #24135 üzenetére
Abszolut nem hulye kerdes. Ha a HDMI-re iranyitod a hangot, akkor feleslegesse valik a hangkartya.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #23825 üzenetére
Ne felejtsd el feltelepiteni a legujabb realtek driver-t!
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #23819 üzenetére
Ket kulonbozo dologrol beszelunk:
- PCM folyam is digitalis jel, nyers formatum aminel az erosito D->A konverziot vegez el (ez van nalad es ilyenkor sem biztps, hogy a hangchip dekodol hanem a processzorod - lejatszoprogram fuggo -)
- DTS/DD stb stream (folyam) eseteben a codecekbol torteno dekodolast is az erosito vegzi elAz utobbi is csak beallitas kerdese amikor filmet nezunk es audio device-nak SPDIF vagy HDMI digitalist valasztunk. Ilyenkor a PC semmit sem tomorit ki, hanem a file-bol kiszedett stream-et egyenesen csak atpasszolja az erositonek. Azon meg kigyullad a szep Dolby vagy DTS jel es teszi a dolgat.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #23810 üzenetére
Szerintem semmifele hangchip nem kell ra hiszen szimpla digitalis adatfolyamrol beszelunk. Annyi a difi, hogy az ATI (bocs, AMD) a DVI nem hasznalt tuskeire ujabb digitalis adatfolyamot rakott amit a sajat keszitesu DVI->HDMI atalakito a megfelelo tuskekre rak.
Hangchip akkor kell ha D->A konvertalast akar az ember amit az esetunkben az erosito csinal meg.
-
ChipKng
aktív tag
-
ChipKng
aktív tag
válasz
fatallerror #23731 üzenetére
Nagyon ez jart az en fejemben is.
Ennyi penzbol teljesen fel lehetne ujitani azt a parkettat.
-
ChipKng
aktív tag
Hol van leirva ez az erosito manualjaban? Az erositonek csak azzal kell foglalkoznia, hogy a bejovo HDMI -n a hangot le tudja szedni es megszolaltatni.
Utananeztem kulfoldi oldalakon, ott azt irjak hogy a gyarilag mellekelt DVI->HDMI konverterrel at kell, hogy menjen a hang is, csak a realtek fele HDMI audio driver-t fel kell telepiteni. Este felrakom es megsasolom, mert a koaxon HD hangok nem ugy mennek at ahogyan en szeretnem.
Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Villanyszerelés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest