- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #43477 üzenetére
Jah.
Amikről tegnap beszéltünk/beszéltem.
DTS dremonstráló DVD, meg a Valkűr nyitó jelenetét a rendszeren.
Átjön egyik haver és kicsit megdolgoztatjuk a rendszertKhelben
Nekem is olyan erősítőm vanJó cucc.
Hangfalaim meg a már sokat említett Eltax-ok. Azért azok is szólnak ha kell.
Mondhatni ez is akkor gazdaságos kiszerelés.Az erősítő beállításaidról érdeklődhetek még egy picit?
Vagy már ez nagyon tolakodó?
-
dimice
csendes tag
válasz
#09634560 #43309 üzenetére
Tehát ha vennék egy ilyen Popcorn Hour A-210-et, ezt rá tudnám kötni a tv-re (kép miatt) , meg az erősítőre is (hang miatt) minden akadály nélkül? Mert nekem úgy tűnik ez lenne a legjobb megoldás és, hogy ne kelljen mindig átdugdosni az RCA-t a HIFI-be, kéne még egy közösítő, és kész, hogy a tv műsor hangját is hallgatni tudjam a HIFI-n......Ez a közösítős dolog ez mennyire megbízható? Nem tudok vele kárt tenni semmibe?
-
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #43130 üzenetére
ha jól értem, akkor ha olyan mediaplayert avagy BD játékost vásárolok, amin rajt ficeg a HD hangok támogatása logó, akkor nem maradok le ezen minőségi szint élvezetéről. (amennyiben a többi egység szintén megugorja a szintet, de itt most a csak technikai igen/nem oldalról közelítem)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
#09634560 #43022 üzenetére
Köszönöm szépen a válasz! Neked is regger! Elolvastam a teszteket a Panasonic-ról is, plusz ma meg is tapogattam egy ilyet élőben. Az tesztjei tényleg meggyőzőek, de az anyaghasználata és a kivitele is nagyon gagyi hatást keltő volt. Nem ezt várná az ember egy 60-70 eFt-os készüléktől. Arra jutottam, ahonnan elindultam: a Pio BDP-140-est fogom választani, arról is meglehetősen jókat írnak és számomra fontos az SACD is, mert jópár ilyen lemezem van. Remélem, hogy a BD-kről és DVD-kről alkotott képe is pazar lesz. Amúgy benéztem, mert abszolút friss modellről van szó: az idén mutatta be a Pioneer, 1.4-es HDMI-s, BD3D-t tudó készülék, DLNA- és netes funkciókkal, ráadásul mkv-lejátszási képességgel (ez mondjuk nem szempont, mert tényleg ott a Popcorn, de nem árt, ha tudja). Nem is értem, hogy az E-Digi miért szüntette be ilyen gyorsan a forgalmazását, ráadásul szerintem árban is korrekt ezért a tudásért. Ha minőségben és tartósságban is hozza a Pioneer-től megszokottat, akkor szerintem nagyon jó vétel lehet. Na, majd megírom a tapasztalatokat. Köszi még egyszer!
-
Patice
nagyúr
válasz
#09634560 #42885 üzenetére
Hazatértünk Saturn nézelődésből. Jól hangzó ajánlat egy Dali szett volt ami Concept 6 + Concept Center + Concept 2 = 219.990-ért (Netdepo-ban most néztem, ott Concept 1-es háttérrel ennyi.)
Concept sub = 107.990 Ft
(Netdepo-n 179.990.)
És esetleg ami még jó ajánlat volt, de neked most nem hiszem hogy bejövős: JBL SCS 178-as szettből láttam 2 dobozzal készleten is 54990-ért.
A többi szett Jamo-ból volt kirakva (2 összeállítás) + Warfedale Vardus.
-
Patice
nagyúr
válasz
#09634560 #42885 üzenetére
Elsősorban csak kíváncsi voltam, mert Én is most "nézelődőben" vagyok.
Az új arénás Saturn-ban nem voltam még, de szombaton tervezzük a látogatást. (Asszonynak kávéfőző kell
)
XTZ-ből is van álló, csak az már túllépi a keretedet
Viszont a legalapabb monitora jól szólt a són, tetszett.
Olcsóbb egységes cucc alatt mit értessz? 5.1 vagy egy kisebb sztereó?
-
L4D1K
őstag
válasz
#09634560 #42864 üzenetére
Denon 1611 es avr.
Az erősítővel elvégeztük az antennás bemérést, 3 pozícióból. De hétfőn majd megcsinálom újra, teljes csöndben. A gép a frontokat large - full range, a centert/háttereket small - 80Hz re állította.
Állítsam akkor a sub ot 85Hz re (max), a frontokat meg szintén vágja a gép 80Hz en?
Y RCA kábelből vannak bevált / best buy típusok 5e alatt (2m es) ?
-
benvolio
őstag
válasz
#09634560 #42534 üzenetére
"A HDCP a Hdmi-n csatlakoztatott készülékekre vonatkozik tehát a HDMI-n csatlakoztatott készülékek sztereón mennek ki a z Onkyóra a tévé optikai kimenetéből."
Kivéve nálam és nem tudom miért de kimegy! De még egyszer már nem folyok bele a bizonygatásba, de semmi különleges nincs nálam beállítva és mégis átmegy. /Csak megjegyeztem./
-
Zull
senior tag
válasz
#09634560 #42526 üzenetére
Persze, láttam hogy a HK-n van, de azt csak kiindulásként hoztam fel, mint egyetlen erősítő, amivel 2 percnél többet foglalkoztam.
Viszont továbbra is mind árban mind tudásban eléggé szimpatikus versenyző
Szerintem most picit bújni fogom a netet, hogy így megváltozott a cél, aztán ha belefutok valami kérdésbe, akkor visszatérek (lesz még pár kérdés, az biztos)
Mindenkinek köszi még egyszer a segítséget!
-
Zull
senior tag
válasz
#09634560 #42511 üzenetére
Akkor szerintem marad a sztereo, azzal talán nem lehet annyira elmenni a bokorba, meg ha megvannak a frontok, és később mégis csak hiányolnám a térhatás, még bármikor lecserélhetem (vagy kiegészíthetem) és vehetek hozzá még pár hangfalat.
Akkor ha már sztereo, milyen márkákat/típusokat érdemes nézegetni ebben a (legyen 120-80k, hogy több jusson a hangfalra) kategóriában? Az eddigi egyetlen sztereo erősítő amit nézegettem az a HK 3490-es volt (mellesleg mind a márka mind a típus szimpatikus).
Pedig már kezdtem úgy érezni, hogy AVR témakörben kezdem kinőni a dummy korszakomat, de úgy néz ki újfent konfifugrálhatom át a virtuális márka/típusjegyzékemet
Köszi szépen!
Hát igen, néha én is jót szoktam derülni az X ohmos erősítő kifejezésen
, főleg mert kis google után többé kevébé képet kaphat az ember a témáról, de tegyük hozzá hogy az oktatási rendszerünk se támogatja nagyon a dolgokat (és ahogy nézem egyre kevésbé fogja), ha lenne valami barkács óra vagy ilyesmi (más országokban ez egy teljesen bejáratott dolog, finneknek pl még főzős/sütős órájuk is van!) ahol be kellene kötni két villanykapcsolót, meg mondjuk összeállítani valami minimális, működö áramkört, akkor talán a fizikából (a mások számára) unalomig ismételt képletek is alakot öltenének valamilyen formában.
Hát sajnos ilyesmi nem ma lesz itthon, de azért reménykedjünk
u.i.: a topik elejébe szerintem amúgy simán kerülhetne egy kisebb írás "4-8 ohm for dummies" címszóval, jó pár feleslegesen leírt karaktertől megmentené a topicot a dolog.
-
Zull
senior tag
válasz
#09634560 #42504 üzenetére
Értem
A problémám az, hogy egy ideje már elszántam magam, hogy valami komolyabb hangcuccba fektessek, de több dolog is hátráltat.
Egyrészt még nem volt sose komolyabb hangcuccom (lassan 7-8 éve aszalódok egy ilyesmivel: [link] (minusz a sub)) meg majd egy évig volt nálam kölcsönben egy H/K soundsticks is, de kb ennyi összesen. Ismerősök/rokonok birtokában sincs bögreszettnél komolyabb valami, szóval körbe se tudok hallgatózni igazán.
Szóval a gond hogy: 1. Nincs semmilyen értelmes viszonyítási alapom 2. Nincs jól kialakult fogalmam arról, milyen feature-ökre lehet szükségem (olyasmire gondolok, hogy nincs meg az hogy "francba már, évek óta nyűglődöm, hogy XYZre nincs beállítás ebben a francos menüben", és hasonlók. Érezhető, hogy ez eddig nem egy jó kiindulási alap
Az erősítő egy házimozi project része, és egyben első elem is lenne, a következő 1 max 2 évben kerülne minden dolog a helyére (projector és társai). Alapból is sokat lenne szánva zenehallgatásra a cucc (kb 60%ban) és amég nincs meg a projector, még nagyobb is lesz ez az arány. Ráadásul nem látom értelmét kiépíteni X.1-ig a rendszert, amég nincs minden a helyén, (gép + monitor teljesen más helyen, és a szobára asszimetrikusan helyezkedik el) így amég a gépemen filmeznék, feltehetőleg csak sztereoban lenne kihasználva amúgy is az erősítő.
Itt jönne az első kérdés: Van-e értelme házimozi erősítő helyett sztereo erősítőben gondolkodnom? Pár hónapja lebeszéltek a gondolatról, mert hogy a házimozi erősítők is egyre jobban jönnek fel, és featurewise pedig össze sem hasonlíthatók ugye. Viszont tényleg sokat lenne zenére használva, és kezdetben szinte biztosan csak sztereoban. Ellenben nem sajnálnám a pénzt a projectre, mert az erölködő hosszú távon maradna, és terveim szerint az lenne a leosztás, hogy vennék egy komolyabb erősítőt (120-140k környékén) és hozzá 100k környékén egy front párt, és majd ez lenne kiegészítve, amikor meglenne a projector. Ez így mennyire lehet életképes elképzelés, illetve a fent vázolt erősítő/hangfal árarány mennyire jó párosítás?
Tudom picit hosszú lett, (és lenne még kérdés, de azt majd csak akkor, ha szűkül a kör
)
Köszi előre is a helpet (meg persze másnak is ha válaszol)
u.i.: ha minden jól megy, hónapok kérdése, és villamosmérnöki diplomát szorongathatok majd a kezeim között, szóval a jövőben technikaibb jellegű dolgokkal nyugodtan bombázzatok, RMStől dB-től ohm-tól nem ijedek meg
-
zeroo93
tag
válasz
#09634560 #42497 üzenetére
Elnézést az érthetetlenségért, de igazából én sem értem az egészet.
Értem az optikai részt, nem is akartam 5.1-et Scarton, csak szimplán ott sem kapok hangot. De most kaptam egy fülest, hogy műanyag "dugó"-t lehet szerezni hangfal végére, (persze kérdéses hogy hol lehet ilyet kapni) amit ráköthetek az 5.1-re a lejátszónak. De, ha ez nem működik, akkor marad az optikai megoldás. -
Gorneck
legenda
válasz
#09634560 #42459 üzenetére
Optikán keresztül fog rá menni a hang...de ez valóban jó érv, a későbbiekben.
308as Onkyo tudja ezt igaz?Nálam csak ez szól...igaz ennek a kettőnek számos fajtája, de inkább a mozi a lényeg. Bár ha jól olvasgattam a proson igen jól szól onkyoval...
Az a pár watt különbség számít? Bár kétlem, hogy valaha is nagyobb erősségűre cserélném a rendszert. -
Rider74
tag
válasz
#09634560 #42265 üzenetére
Köszönöm a választ, egész nap tesztelgettem, de az eredmény változatlan, megemelt jelszinttel is...
Olvastam kigyi_23 válaszát is a témában, köszönöm az Ő hozzászólását is.Ilyenkor mi van, mert ez nem igazán felel meg, gyakorlatilag ha kikapcsol a sub film közben, egy mélyhang esetén egy blub hang kíséretében bekapcsol, de így lemarad a sub a hangeffekt első másodpercéről...
A sub amúgy jól szuperál, de nem veri meg a régi Jamo-t, pedig a régi passív sub már vagy 15 éves...
Javaslat? Vigyem vissza, vagy lehetne kezdeni még valamit?
-
joocek
aktív tag
válasz
#09634560 #42350 üzenetére
ne szid anyám:-) ? Fizika éppen 2 pontosabb az elektromoságtan. Az áthidalót nem vettem ki. Az erősítő 7.2 es. Így nincs szabad csatorna. De volt egy olyan ötlet mivel sztereo a aktív mély kimenet ezer külön erősítő. De akkor a mély láda ugrott viszont az meg kéne a Jó hangzáshoz. Meg ugye az erősítő sem lehet bármilyen. Szóval akkor használjam így? Nem lesz gond? Amúgy egy kb 25nm panel szobában van. Így azért nem nagyon fog üvölteni. Ui:ha le fordítanád amit írtal meg köszönem kb 20 éve tanultam így Nem sok mindenre emlékszem. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #42350 üzenetére
Én azért mondom, mert Nekem egy ideig áthidalóval volt kötve, mostmár nincs.. Na meg most kábeleztük át.
A mélyközép+magas rész vegyesen van kötve, tehát a 2 mélyközép sorosan, a magas pedig párhuzamosan (így 8ohm-os) a 2 mély pedig párhuzamosan a 8hohm-os suberősítőre, nálam.
-
ginola
addikt
válasz
#09634560 #42293 üzenetére
Sajnos kizárólag szekrénybe tudom elhelyezni a frontokat, egyszerűen nincs hely. Gondolom azért nem jó, mert átveszi a szekrény a rezgést, de inkább a 60 cm mély 87 cm magas 28 cm széles helyre inkább egy frontot raknék, mint abba a nagy helyre, egy polcsugárzót.
Köszi a linket.
-
electrocarlo
csendes tag
válasz
#09634560 #42257 üzenetére
Én speciel nem akarok dübörögtetni. Nem tudom mit értesz azon hogy "lomhább" a Denon. Akkor szerintem a Denon marad a részletesség miatt. Bár nekem túlnyomó részt filmekhez kell. De ott is az a jó ha részletez. A videojel felskálázást csak a Denon 1911 tudja az olcsóbbak közül?
-
szinimini
senior tag
válasz
#09634560 #42203 üzenetére
Az érdekelne,hogy van egy Pioneer DV-2750-es lejátszóm és a divx-et dvd mp3-at nem játszik le!Chip tuning vagy valami hasonló extrával el lehetne érni,hogy olvassa?
Ha sokba kerül akkor nem érdekelInkább akkor meghagyom az eredeti állapotában!
Érdemes ezzel foglalkozni?Szgépről menne a film,zene úgyis!Csak azért mégis más egy lejátszóAmi annak idején azért elég jó volt
-
törölt tag
válasz
#09634560 #41959 üzenetére
A vizes példa kissé sántít, mert most nem mennyiségről beszélek, hanem a minőségről. Tehát, impedancia (nem egyszerű ellenállás) leesik, az erősítő tolja az áramot, s mint tudjuk, minél inkább tolja, annál inkább torzít. Tehát, ha én adnék tanácsot, akkor azt mondanám, hogy ha az erősítő kellő teljesítménnyel rendelkezik, (ami manapság leginkább így van, nem hiszem, hogy 2x15W-os Oristerrel házimozizik valaki) akkor inkább 8 Ohmos dobozokat válasszunk. A gyártók meg szokták adni a minimum terhelőimpedanciát, ha a teljesítményt 8 Ohmon mérték, akkor nagyon valószínű, hogy illik is olyan dobozokat használni. Ma már nem megy, de holnapra összeszedem, (ha érdekel valakit) a témába vágó cikkeket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #41939 üzenetére
hozzátenném,h tudtommal-de majd kijavítotok-a hangszóró "ellenállása" egy frekifüggő dolog. a váltók eléggé megkeverik az amúgy sem fix,frekitől függő ellenállást.a "4 ohmos hangszóró", ami innentől kezdve csak egy képzetes fogalom, simán lemehet akár 2 ohm alá is bizonyos frekiken. konkrét példát nem tudok mutatni, nem mániám nézegetni az ilyen diagramokat, de úgy emlészem volt ilyen..
-
BBéci
legenda
-
Pecc
őstag
válasz
#09634560 #41753 üzenetére
Nekem az tetszett a legjobban, kb az az egy. Ott volt egyedül olyan, hogy élethű a hang. Bár orgonát eszembe nem jut hallgatni. Én úgy vagyok vele, hogy mély legyen ha kell mindegy miből. Érdekes azok a nagy hangfalak tudtak tisztességes mélyet adni abban a nagy szobában is. szvsz. Fogalmam sincs mi lehetett a márkája. Ez volt az.
-
Mr Paris
tag
válasz
#09634560 #41644 üzenetére
Na igen csak a fater elég régimódi, de próbálom kupálni
A 255 nagyon jó nekem is az van, de a JBL 178-hoz kicsit talán sok , én használtam vele , de inkább váltottam egy ES sorozatra az azért jobb hozzá.
A H/K 156, 158-at nem halottam még nem tudom mennyire "butított" verzió amibe csak "beletették" a HD-t meg a 3D-t mert az most "menő".
A H/K 155-re gondoltam, de az meg nem szedi le a hangotezután jött a kérdés, hogy egyátalán minek a HDMi-s ha nem szedi le és most az , hogy nem érdemes-e inkább használtan valami "jobbat".
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #41604 üzenetére
Erkély nem játszik, mert nem akarom átfúrni a homlokzati falat. A nyílászáró pedig műanyag, szinte légzáró.
Igen, kábeles Digim van. Ha jól emlékszem, kipróbáltam, és ugyan jó minőségben, de csak az a néhány adó (Kossuth, Bartók, stb.) fogható, ami a TV-n keresztül is. Gondolom a koax megfelelően árnyékolt, így nem szed össze mindenféle "zavart" -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #41602 üzenetére
Antenna-ügyben jó lenne valami tuti megoldás, mert 3 éve, mióta beköltöztem a lakásba, gyakorlatilag nem hallgatok rádiót, mert olyan rossz minőségben jön be. Vasbetonnal jól le vagyok árnyékolva.
Próbáltam az erősítőhöz adott drótot, TV tuner kártyához adott Y kábelt, TV-hez való "tányéros" szobaantennát is. Koax antennahálózatba bekötve pedig csak 3 vagy 4 adó fogható. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #41584 üzenetére
Aktív frekvenciaváltókon lehet szabályozni a vágási meredekséget, általában 6 és 32 dB/Okt között. Azokkal érdemes játszani, kísérletezni, mert nem minden esetben a magasabb érték a jobb.
Az eredeti kérdésre a válasz benne van a mértékegységben, decibel/oktáv, tehát annyival lesz halkabb oktávonként. Például egy autós mélyládából kihallatszik az ének is, csak nagyon halkan, pedig 70-80 Hz tájékán vágják.
-
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #41555 üzenetére
electrocarlo,
Sanci38rendeltem már USA-ból (igaz, nem erősítőt, hanem jármű-diagnosztikai profi műszereket), de tudnod kell legelőször is, hogy az amcsiknak gyártott elektronikai termékek, és így az Onkyo is, 60 Hz 110 V feszültségű hálózatra készül.
Mivel egyrészt idehaza más a táphálózati szabvány, és másrészt a házimozi erősítők általában -és így az Onkyo is - trafós kivitelűek, szükséged lesz egy igen komoly (legalább 1 kVA teljesítményű) 230/110 trafóra is, ami drágítja a beszerzést.És mivel nem az EU-ból jön, számolni kell a teljes árra kalkulált (termék ára + a postai költség egyaránt) ÁFA-val (most 25%) és a VÁM-mal is (6%).
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest