- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
Zull
senior tag
Köszönöm, ilyesmi érdekelt, ha lesz egy kis időm, utánaolvasok
(Nem mintha akutális lenne a dolog, csak a kíváncsiság szintjén)
Vikthor: Csak szimplán érdekelt, hogy milliós rendszereket miről hajtanak, milliók hiányában még nem nagyon nézegettem utána a dolgoknak, viszont pl elképzelhetőnek találtam, hogy van valami spéci videókártya, vagy hasonló, ami már megfelel az elvárásoknak (amikről megint csak keveset tudok, nem vagyok tisztában vele milliós rendszereknél milyen nyűgök várnak még orvoslásra
-
-
Zull
senior tag
Ekkora szobaméretre (egészen pontosan ahova én szánnék szubot az 32nm) milyen árkategóriájú szubot ajánlanál? Leginkább mozihoz lenne csak bekapcsolva.
Illetve, szintén árkategória szerint érdekelne, hogy hol kezdődnek azok a subok, amiket már zenére is lehet érdemben használni?
Persze ha van 1-2 konkrét tipp típusra, azt is szívesen fogadnám!
Köszi a választ előre is!
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. 32nm-es szobához (66 légköbméter) milyen teljesítményű mélynyomó dukál? Illetve ebben a teljesítménytartományban mely mélynyomókat ajánlanátok? Vagy érdmes lehet-e egy nagy teljesítményű helyett két kisebb teljesítményűt beszerezni? Ha igen, ebben az esetben mely mélynyomókat ajánlanátok ekkora szobamétrethez a duplázásra?
Köszi előre is a válaszokat!
-
Zull
senior tag
válasz
#09634560 #42526 üzenetére
Persze, láttam hogy a HK-n van, de azt csak kiindulásként hoztam fel, mint egyetlen erősítő, amivel 2 percnél többet foglalkoztam.
Viszont továbbra is mind árban mind tudásban eléggé szimpatikus versenyző
Szerintem most picit bújni fogom a netet, hogy így megváltozott a cél, aztán ha belefutok valami kérdésbe, akkor visszatérek (lesz még pár kérdés, az biztos)
Mindenkinek köszi még egyszer a segítséget!
-
Zull
senior tag
Amúgy ahogy nézem, ez a külső DAC még annyira nem fenyeget, talán erre egy kategóriával feljebb lesz szükséges.
mod: Mondjuk most csak pár shopot futottam át így 5p alatt, mindjárt meglesem amiket mondtál
Meg persze amúgy sem sietek sehova, jól át lesz gondolva minden.
-
Zull
senior tag
válasz
Dorian #42521 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, az "az a biztos hogy ha analóg jel jut rá" alatt külső DACra gondoltam. Illetve a "A sztereo erősítőkbe azért már komolyabb DAC-ot raknak", ott úgy értettem, hogy azokba amelyikekbe egyátalán kerül (ez az alsóbb kategória értelem szerűen)
Kicsit utána olvasok a témának, nagyon még így nem botlottam bele ilyen eszközbe, esetleg tudsz pár nevet-típust, ami alapján érdemes elindulni (ami az általam említett 100k+-20k körüli sztereo erősítőt már ki tudná szolgálni)?
-
Zull
senior tag
válasz
Dorian #42519 üzenetére
Az SPDIF csak a H/K alapján jött, gondolom a legtöbb komolyabb sztereo erősítőn semmi ilyesmi nincs.
Sok helyen amúgy olvastam, még AVR témakörben, hogy az usb eszközökről való lejátszás nem valami igazi, gondolom ott is a gyér konverzió az ok (tehát usb képes sztereo erősítőben ne gondoljak (vagy legalábbis abban ne, hogy usbről hajtom) csak mert láttam egy-két denon meg van spékelve ezzel is (mondjuk buliknál nem rossz feature!)
A sztereo erősítőkbe azért már komolyabb DAC-ot raknak, vagy az a biztos, ha analóg jut rá a jel?
-
Zull
senior tag
válasz
Dorian #42516 üzenetére
Akár használtról is lehet szó, de úgy érzem még sok tényezőt tisztázni kell, amég eljutok valami konkrétig
Mellesleg nem tudom mennyire jó a sejtésem, de gondolom szeteronál még kevésbé annyira körvonalazott egyes gyártóknál, hogy milyen típusú zenére az igaziak (vájtfülüek gondolom persze itt is tudnak szép kategóriákat felállítani) szóval gondolom itt még fontosabb a meghallgatás, mint AVRnél. Csak ugye elég nagy gond, hogy nincs semmilyen kiindulási minőség (a kis Sonymnál úgyis minden nagyságrendekkel jobban fog szólni (6ohm 1kHz 10% THD!!!
)) így nekem minden jól fog szólni
(Mondjuk rendszeresen egy HD555-el kényeztetem a fülemet, tudom hogy nem egy nagy szám, de a sonynál biztosan jobb referencia, még ha csak füles is)
-
Zull
senior tag
Köszi szépen mindenkinek a választ!
Ahogy nézem ez az irány se lesz egy sétagalopp
Egy gyors kérdés. Így kezdetekben biztosan flac-mp3 vonalon fog mozogni a jelforrás, ilyen esetben hogyan érdemes az erősítőre juttatni a jelet? Egy jó minőségű hangkártya akár megoldás is lehetne (de ezt azért nem preferálom, mert így mindig bekapcsolva kell legyen a gép ha zenét szeretnék hallgatni) szóval inkább maradnék valami multimedia playernél (vagy valami azzal ekvivalens, audiora kihegyezett valamivel).
Gondolom ezeknél az eszközöknél durva eltérések vannak a konverzió (DAC) minőségében, így jönne következő kérdés: érdemes-e elgondolkodni az SPDIF-en? Házimozira nem szokták annyira ajánlani, mert hogy compressed, de ez csak sokchannel-es átvitelre igaz, tudtommal sztereonál uncompressed. Vagy még ennek ellenére is van különbség kimenet és kimenet között? És ha van, mennyivel szélesebb spektrumon mozog a minőség, az analóg kimenetekhez képest?
-
Zull
senior tag
válasz
#09634560 #42511 üzenetére
Akkor szerintem marad a sztereo, azzal talán nem lehet annyira elmenni a bokorba, meg ha megvannak a frontok, és később mégis csak hiányolnám a térhatás, még bármikor lecserélhetem (vagy kiegészíthetem) és vehetek hozzá még pár hangfalat.
Akkor ha már sztereo, milyen márkákat/típusokat érdemes nézegetni ebben a (legyen 120-80k, hogy több jusson a hangfalra) kategóriában? Az eddigi egyetlen sztereo erősítő amit nézegettem az a HK 3490-es volt (mellesleg mind a márka mind a típus szimpatikus).
Pedig már kezdtem úgy érezni, hogy AVR témakörben kezdem kinőni a dummy korszakomat, de úgy néz ki újfent konfifugrálhatom át a virtuális márka/típusjegyzékemet
Köszi szépen!
Hát igen, néha én is jót szoktam derülni az X ohmos erősítő kifejezésen
, főleg mert kis google után többé kevébé képet kaphat az ember a témáról, de tegyük hozzá hogy az oktatási rendszerünk se támogatja nagyon a dolgokat (és ahogy nézem egyre kevésbé fogja), ha lenne valami barkács óra vagy ilyesmi (más országokban ez egy teljesen bejáratott dolog, finneknek pl még főzős/sütős órájuk is van!) ahol be kellene kötni két villanykapcsolót, meg mondjuk összeállítani valami minimális, működö áramkört, akkor talán a fizikából (a mások számára) unalomig ismételt képletek is alakot öltenének valamilyen formában.
Hát sajnos ilyesmi nem ma lesz itthon, de azért reménykedjünk
u.i.: a topik elejébe szerintem amúgy simán kerülhetne egy kisebb írás "4-8 ohm for dummies" címszóval, jó pár feleslegesen leírt karaktertől megmentené a topicot a dolog.
-
Zull
senior tag
válasz
#09634560 #42504 üzenetére
Értem
A problémám az, hogy egy ideje már elszántam magam, hogy valami komolyabb hangcuccba fektessek, de több dolog is hátráltat.
Egyrészt még nem volt sose komolyabb hangcuccom (lassan 7-8 éve aszalódok egy ilyesmivel: [link] (minusz a sub)) meg majd egy évig volt nálam kölcsönben egy H/K soundsticks is, de kb ennyi összesen. Ismerősök/rokonok birtokában sincs bögreszettnél komolyabb valami, szóval körbe se tudok hallgatózni igazán.
Szóval a gond hogy: 1. Nincs semmilyen értelmes viszonyítási alapom 2. Nincs jól kialakult fogalmam arról, milyen feature-ökre lehet szükségem (olyasmire gondolok, hogy nincs meg az hogy "francba már, évek óta nyűglődöm, hogy XYZre nincs beállítás ebben a francos menüben", és hasonlók. Érezhető, hogy ez eddig nem egy jó kiindulási alap
Az erősítő egy házimozi project része, és egyben első elem is lenne, a következő 1 max 2 évben kerülne minden dolog a helyére (projector és társai). Alapból is sokat lenne szánva zenehallgatásra a cucc (kb 60%ban) és amég nincs meg a projector, még nagyobb is lesz ez az arány. Ráadásul nem látom értelmét kiépíteni X.1-ig a rendszert, amég nincs minden a helyén, (gép + monitor teljesen más helyen, és a szobára asszimetrikusan helyezkedik el) így amég a gépemen filmeznék, feltehetőleg csak sztereoban lenne kihasználva amúgy is az erősítő.
Itt jönne az első kérdés: Van-e értelme házimozi erősítő helyett sztereo erősítőben gondolkodnom? Pár hónapja lebeszéltek a gondolatról, mert hogy a házimozi erősítők is egyre jobban jönnek fel, és featurewise pedig össze sem hasonlíthatók ugye. Viszont tényleg sokat lenne zenére használva, és kezdetben szinte biztosan csak sztereoban. Ellenben nem sajnálnám a pénzt a projectre, mert az erölködő hosszú távon maradna, és terveim szerint az lenne a leosztás, hogy vennék egy komolyabb erősítőt (120-140k környékén) és hozzá 100k környékén egy front párt, és majd ez lenne kiegészítve, amikor meglenne a projector. Ez így mennyire lehet életképes elképzelés, illetve a fent vázolt erősítő/hangfal árarány mennyire jó párosítás?
Tudom picit hosszú lett, (és lenne még kérdés, de azt majd csak akkor, ha szűkül a kör
)
Köszi előre is a helpet (meg persze másnak is ha válaszol)
u.i.: ha minden jól megy, hónapok kérdése, és villamosmérnöki diplomát szorongathatok majd a kezeim között, szóval a jövőben technikaibb jellegű dolgokkal nyugodtan bombázzatok, RMStől dB-től ohm-tól nem ijedek meg
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Már olvasgatom egy ideje a fórumot, és megfigyeltem hogy valahogy mindig csak két márka üti fel az ajánlások közt a fejét (most vegyük csak felső-közép - közép kategóriát) még pedig a Denon és az Onkyo (néha néha szóba jön egy egy H/K is, de az már elvétve). Van valami "kézzel fogható" oka is hogy nem látok pl Yamaha-kat meg Pioneereket az ajánlásokban (olyasmi okra gondolok mint ami sokszor elhangzik az 509es Onkyonál, hogy IC-s és emiatt nem szól olyan jól) vagy csak pusztán az évek meg a rutin azt mutatja, hogy ezen gyártók erősítői nem olyan jók ár/érték/hangzás viszonyban, mint a Denonok és az Onkyok?
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Felmerült benne egy kérdés. Ha adott egy mp3 vagy flac, azt hogyan tudom a legjobb minőségben eljuttatni az erősítőre? Pár opció:
-USBs akármi (vinyó, stick, mp3 lejátszó, iPhone/iPod) - megjegyzem, az USBs cuccokról nem hallottam sok jót
-Mondjuk direkt erre a célra kialakított iPhone/iPod dock
-SPDIF
-Valami analóg jel hangkártyáról (értelem szerűen valami jobb minőségűről)
-Valami médiaboxról/PCről HDMIn keresztülCD meg hasonlók nem játszanak, mert egy ideje már hanyagolom az optikai adathordozókat + macerás (pedig tudom hogy erről jól szólna, de túl sok macera, és azért annyira nem vagyok audiophile). Illetve a fenti okokból a bakelit se játszik. (Meg azért se mert nem igazán van)
Illetve az érdekelne még, hogy van különsbég pc-s/mediaboxos HDMI és HDMI forrás között? Tehát a 15k-s VGAba/mediaboxba integrált HDMI is fasza jelet ad ki, vagy csak azért mert digitális, attól még azok konvertálgatnak és társai, és emiatt érdemesebb valami drágább cuccba beruházni?
Köszi előre is a válaszokat!
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
AV erősítő vételén rágódom már egy ideje, és hát az elhatározás már megvan, de az erősítő még nincs. Házimozi témában még kezdő vagyok, most építeném össze az első rendszeremet. Magára az erősítőre olyan 100-150k körül szánnék (hosszútávú vétel lenne, így a minőség az első számú, de hát kinek nem
). Mivel mint mondottam, az első rendszerem lenne, így még nem tudok tökéletesen körülhatárolt igényeket állítani az erősítővel szemben, de pár dolgot azért fel tudok sorolni, ami talán szűkítheti a kört.
-Kezdetben szerintem elegendő lenne egy 5.1es rendszer, 7.1re nem érzek akkora igényt, és a hangfalak elhelyezésével is lenne szerintem gondom, persze ha valaki jó érveket tud felhozni egy 7.1es mellett (pl ugyan annyiba kerül, mint egy hasonlóan specifikált 5.1), akkor nem akadály, a plusz feature sose gond, csak jelezni szerettem volna hogy nincs rá specifikus igény.
-A 3D teljesen hidegen hagy, filmekben nem érdekel, konzolom pedig nincs, és nem is látnám hogy lenne a jövőben (mondjuk a köv 4-5 évben)
-Jó sztereó hangminőség: Lenne használva zenehallgatásra is bőségesen, és ahogy néztem (pontosabban ahogy olvastam) egyes erősítők között lényeges különbség lehet abban, hogy hogyan adják vissza a rájuk kötött sztereo hangot.Ezen feltételekhez mérten, tudnátok ajánlani pár típust? Egyátalán nem muszáj belemenni a részletekbe, ha már adott pár név, akkor már jobban utána tudok szaglászni a dolgoknak, és akkor később már jobban körvonalazott kérdésekkel tudnék visszatérni.
Köszi előre is a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Gitáros topic
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest