- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #44495 üzenetére
Lehet másfajta, de nem ajánlott.
Ha feltételezzük és elfogadjuk, hogy van a kép és hangminőségükben különbség, akkor mi értelme lenne egy vacakabb kábel által elrontott képet drágábbal, jobbal vinni a tévébe. Annak már tök mindegy, a félmilliós madzag sem javítana rajta.
Tehát egyformákat vegyél, az összekapcsolandó készülékekhez illő minőségi és árkategóriából!(#44497) ginola
EISA, csupa nagybetűvel, Valdus, Powercube, nagy kezdőbetűvel írandó. Egy hirdetés megérne kicsivel több figyelmet! -
krenkoka
tag
válasz
Mr Paris #44251 üzenetére
én obiban vagy baumaxban vettem. de bricostoreban is van asszem. de főleg nyáron, mert ez ilyen kerti pavilonos cucc. de ha felhívsz ilyen játszótérépítő céget akkor lehet onnan is tudsz venni. EU szabvány szerint ilyet kell oda is rakni. vagy lopj 1-2 táblát valamelyik mekiből
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #41646 üzenetére
Azt hogy kell-e HDMI azt az apukád forráskészülékei döntik el. Az igaz hogy a 1xx h/k-k helyett jobbna jársz a Denon és az Onkyo belépőkkel vagy Pioneer 520/521-es készülékeivel. Ha nem kell HDMi, és apukád "árérzékeny", akkor régebbi készülékek is jók lehetnek,pl Onkyo TX-SR505 is.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr Paris #41641 üzenetére
Akár...
Többször volt már róla szó, hogy lényegében mi az a rendszer, amiben Te, mint felhasználó észreveszed a TrueHD és a "sima" DTS közötti különbséget.
Semmi nincs... Lehet így is. Ez csak egy lehetőség, mert előfordulhat az, hogy pl. van BR lejátszód, konzolod, és akár egy média"központ", pl. egy WDTV, és a TV-dben csak egy HDMI van, és jelenleg csak olyan erősítőd van, ami csak képet képes továbbítani. Ilyenkor pl. jól jöhet...
Nézőpont kérdése... De tény, manapság már nem nagyon van értelme ilyet venni, ha csak nincs ténylegesen szükség rá. Alsóbb kategóriában már kaphatóak olyan erősítők is, amik le tudják venni a hangot HDMI-ről. A kérdés az, hogy mire van szükség.
Optikán, igen, a HD hangok nem mennek át rajta, a többi a hangkártyától függ.
-
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #38309 üzenetére
Magam részéről soha nem használom a polcsugárzó elnevezést, ami az angol bookshelf szolgai fordítása, ám értelmezését tekintve, messze áll a valóságtól. A kisméretű hangdobozok, állványon képesek kifutni magukat, polcra téve közel sem szólnak olyan szinten.
Ezért állványos hangdoboznak nevezzük őket.
Amennyiben végképp nincs más elhelyezési lehetőség, a polc és a dobozok közé valami extra rezgéscsillapítás, elcsatolás szükséges. Az sem tesz jót a hangzásnak, hogy a magassugárzó 140 centire kerül a padlótól, 50-re a füleidtől.robi-k
Autóhifiben nem ritka a plexi doboz, Bose is készített hasonlót, valamelyik házimozi szettjéhez. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
-
Mr Paris
tag
-
ricsik
őstag
válasz
Mr Paris #28951 üzenetére
Én meg abból indultam ki, hogy egy dvd mérete az egyszerűség kedvéért 4500 MB / 90 perc = 0,8 MB / sec, ami max 10 Mb/s, szal egy fostaliga pendrivenak tudnia kell, vagyis egy 18 gigás mkv is kb 4MB/s olvasási sebesség a pendrájvról nagyon durván számolva. Vagyis elviekben bőven megfelel egy átlagos mai pendrájv erre a feladatra. Abban egyetértünk, hogy nem ez a legmegfelelőbb lejátszási média az már biztos, de mennie kéne röccenéstelenül, még egy nagyobb fullhd-s mkv-nak is. Ha még sem megy, akkor szvsz máshol van a baki, nem a pendrájvban. Főleg amit írtál, hogy a lejátszó lehet a gyenge keresztmetszet.
Azt hittem a mértékegységeket kevered, de látom csak a dvd átvitelhez sikerült egy 0-át hozzáadnod
-
-
törölt tag
-
-
robi0604
őstag
válasz
Mr Paris #25854 üzenetére
Durván leegyszerűsítve:
Ne izgulj nem lesz baj vele, a lényeg, hogy 3/4 hangerőnél magasabban ne járasd huzamosabb ideig és legyen megfelelő szellőzése az erősítőnek.
Egyébként Én is inkább azt tanácsolnám, hogy ehhez az erősítőhöz komolyabb hangfalat válassz és szép lassan építkezz, ahogy lesz rá pénz.
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #25854 üzenetére
Igen.Itt nem a 4 ohmon vagy a hangerőn van a hangsúly hanem a pl 60 wattra tervezett erősitőre ha csak pl 40 W max terhelésű hagnszorót kötsz az neki zárleti áramhoz közeli áramot jelent és ugy is viselkedik: az áram nagy részét visszaküldi, mintegy "visszaköhögi" az erősitőnek.
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #25825 üzenetére
A mai erősitők már nem annyira érzékenyek,4 ohmig nyugodtan ráköthetsz hangfalakat,az alá tényleg ne menj.Ha 2xx erősitőd vagy az feletti van arra már ne ezeket vedd,azt is csak azért mert nagyobb teljesiményigényük (és nem "ohmtürésük") miatt.
Mike1978: miért is végeznék szervizben?? Erre kiváncsi lennék. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mr Paris #25652 üzenetére
a dvd lejátszónak azért csak van valami sztereo kimente?pl scarton (üdv BBéci)
a 6363 szinte minden magyarnak volt 1x,de legalább hallott.
ezeknek még dines csatija volt, elektronikai boltban még lehet kapni. utána otthon utánanézel melyik ér melyik,és forrasztasz csatit. -
törölt tag
válasz
Mr Paris #25652 üzenetére
Egyetlenegy esélyed van: (pont nem látszik a csatlakozó,de tudom milyen) DIN-RCA átalakitót kell venned,ha találsz (nekem volt itthon,nem tudom,megvan-e még) annak a bemeneti (IN) dugóit kell összekötnöd a Gaba-val.
ÉS NE A PHONO-BA DUGD!!!Mivel az nagyon alacson jelszintű,és még RIAA-t is tartalmaz, tönkrevághatod vele a videotont. -
Dorian
félisten
válasz
Mr Paris #24807 üzenetére
A H/K255 azokhoz a hangdobozokhoz felesleges. Ok, hogy később, ha költözöl, azokat esetleg le akarod cserélni, de akkor inkább fordítva kéne: előre bevásárolni erősítőből hülyeség, mert azoknak az értéke sokkal jobban csökken, mint a hangdobozoké. Ha nem 1 - 1,5 éven belül költözöl, akkor inkább vegyél használtan és sokkal olcsóbban egy kisebb erősítőt. Később ezt ugyanannyiért vagy majdnem ugyanannyiért eladhatod, ha valóban cserélni akarsz, így nem buksz.
Ha nem bízol a használt cikkekben, javaslom az enyémet, épp hétvégén hirdettem meg:
ITT
Itt voltam és leszek, átverni nem foglak, kipróbálható. -
törölt tag
válasz
Mr Paris #24710 üzenetére
Igen.
Főleg mert DTS-HD-t és DD TrueHD-t és DTS plust kezel,amelyek csak HDMI-n keresztül tud csak fogadni és kezelni minden erősítő.Tehát amelyek ezt tudják azok mind leszedik a HDMI-ről a jelet.
Manapság már csak egy-két belépő (pl Onkyo tx-sr307,Pioneer VSX420) nem tudja. Azok HDMI passtrough készülékek,amit jeleznek a leirásban és a használatiban is. -
ricsik
őstag
válasz
Mr Paris #22333 üzenetére
Én ezekhez a dobozokhoz egy használt erősítőt néznék max 15-20e Ft-ig, azt is úgy, hogy lebeszélném az eladóval, hogy teszteljük le a filipsz hangszórókat, mennek e rendesen. Ha jobb minőségre vágysz, akkor vehetsz jobb erősítőt, de ezekhez a dobozokhoz nem éri meg. Ha meg később akarsz hangfalakat, akkor én várnék kicsit és a jobb erősítővel egyszerre venném meg őket. Itt a minimum szint a JBL SCS178. Szvsz
-
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #22333 üzenetére
Sok jóra ne számíts, azok a 62 dekás bögrék mindössze egy db szélessávú hangszórót tartalmaznak, 150 hertznek írják az alsó határfrekvenciáját, amit nem biztos, hogy valóban teljesít. A terhelhetősége tutira kevesebb, mint amennyit a H/K lead, tehát széthajthatod őket, ráadásul a mélyládája passzív, tehát nem használható AV erősítővel.
-
Vidala
senior tag
válasz
Mr Paris #22315 üzenetére
Én nem ajánlanám a 155-öst, mert hiányzik belóle 1-2 olyan funkció, ami igen hasznos szerintem. A 255-öst viszont már bátran, épp kering egy jó áron eladó valamerre...
1. A spec dugók mit jelentenek?Ha mégsem lenne kompatibils, szépen leblankolod, tökéletes lesz, sőt ha akarod, rárakhatsz még baándugókat is.
2. A hangfalak kompatibilisek, de elég érdekes megoldás, hogy eltérnek a hangszórók impedanciái.Nem az igazán jó, egységes hangzást sugallja nekem a felállás.
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest