- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Aktív témák
-
benvolio
őstag
Hello mindenki!
A kérdésem annyi lenne, hogy a háttér sugárzók kábelei ha nem egyforma hosszúak /pl. az egyik 10m a másik 6m/ számít e valamit? Ajánlották, hogy egyforma legyen, de ha mégsem, mi lehet a következménye? Köszi! Most amúgy egyforma, csak tervezem az átrendezést és akkor az egyik oldalit toldani kéne, de ha számít, inkább veszek új kábelt. -
benvolio
őstag
válasz Diplomata #7831 üzenetére
Yaya, most már értem, de az biztos, hogy zenei anyag úgy nem szól jól. DTS meg DVD-re fér el CD-re nem , videoklippel, koncert felvétellel állat tud lenni .
djapor96: igen az a "mono video" feldobja a hangzást, nálam az "mono movie". Tanítható távirányítót szerezz be, azzal minden funkciót elérhetsz. /Ha van klíma még az is irányítható vele /
-
benvolio
őstag
válasz szeker #11363 üzenetére
Szerintem mondhatnak bármit azok az adatok, de nekem van az a JVC-5062-es is, és egy Yamaha RXV-430-as is. A JVC jobban szól. A Yamahánál a "silent cinema" egy nagyon jó találmány annak aki fejhallgatóval is szokott filmet nézni /pl. nekem /. És mielőtt itt megköveznének elmondom, hogy ugyanazon hangfalakkal hasonlítottam össze őket /ráadásul Yamaha hangfalakkal/. A Yamaha szerintem csak mozizásra való, zenére, rádióra nem. A JVC pedig bármibe jó /bár ezt tapasztalhatad/. Ez a szubjektív véleményem. Lehet, hogy a Yamaha csalódás lesz neked, de mindenképp próbáld ki, mert aztán lehet, hogy nem, mert úgye nem vagyunk egyformák. Én inkább más tipust ajánlanék /pl.Onkyo, Denon/, de ezeket nem ismerem. Hátha valaki tud ajánlani alternatívát más márkába.
-
benvolio
őstag
Már vártam.
Lehet, hogy az én fülemmel van a baj, de másnak se tűnt fel, hogy ezzel az erősítővel bármi gond lenne, igaz nem hifi tesztelők járnak hozzánk.
Még annyit elmondok, hogy számomra a Yamaha egy csalódás, mert a fentebbi tipus amit írtam az már a második Yamaha erősítőm és ez se produkált lényegesen jobb hangzást mint az elődje pedig biztam benne. Mégegyszer Yamahával biztos nem kísérletezek mondjon bárki bármit, a fülemnek hiszek. Ha erősítő vételén fogok gondolkozni a jövőben biztos Onkyo, Denon vagy Marantz lesz, bár hangzásvilágukat nem ismerem, de majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Most már jobban érdekel, hogy tisztában legyek vele.. Itt van ez /történetesen a Sony STR-DH 500 erősítő adata, valaki azt írta az előbb, hogy 0.1%/ De e szerint is van 0.09%-1%-10%.
A lefikázott JVC 10%-át is a maximum torzításra írták. /Gondolom ennél is szerepelnie kell kevesebb érték is, csak azt nem írták rá/
Akkor most, hogy van ez, mert már tényleg nem értem ezt a THD-t.[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz Gál István #13686 üzenetére
Nekem egy teljesen más márkánál úgy van, hogy a "multi jog"-ot be lehet nyomni majd tekerni a kívánt irányba, majd ismét megnyomni és akkor léphetsz a következőre és így tovább.
-
benvolio
őstag
válasz Gál István #13688 üzenetére
Ahogy a képen látom van egy "enter" gomb mellette, ennél lehet azt kell megnyomni és utána állítani a multi jog-al. Ha ez se akkor passzolom.
-
benvolio
őstag
Helyhiány miatt front és háttérsugárzónak 4db KEF C3, centernek KEF C6LCR, vagy 4db Mission mx1 vagy mx2 valamint centernek Mission mxc1 az megfelelőbb lenne /jobban szólna/ a JBL SCS178-hoz képest? /mélyládát leszámítva, mert majd az is lenne valamilyen/. Meghallgatás nélkül mi szerint lehet a KEF és Mission között választani? Vagy esetleg van még más márkába valami hasonló?
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
Üdv!
Itt is megkérdezem, hátha nem baj.
Két DVD lejátszó közül melyiket inkább? Onkyo DV-SP406 vagy Pioneer DV-420V
Esetleg más valami hasonló árba? -
benvolio
őstag
Azt meg tudjátok mondani, hogy a Yamahán kívül más márkájú erősítő is tud DSP programokat szimulálni fejhallgatón keresztül? Mert van amelyiken csak sztereo vagy 3D sztereo hangzás jön ki a fejhallgatón, mást nem lehet beállítani. pl. a Pioneer erősítők is tudják ezt, vagy melyik?
-
benvolio
őstag
BBéci:
Ebbe tudnál segíteni: [link]. Konkrétan, hogy a Pioneer tudja e? -
benvolio
őstag
Üdv!
Visszaolvasva pont polcsugárzókról volt szó front hangfalaknak. A jövőben nekem is ilyenre lesz szükségem, tehát el kéne dönteni, hogy melyiket /a többit ahhoz igazítom majd persze/.
Tehát front hangfalnak melyiket inkább és miért: /ezeket néztem/
Polkaudio TSi200
JBL ES30
Mission mx2
Mission m32i
/Ha szettbe lenne véve a TSi200 a legolcsóbb, ezért az felé húzok./
Előre is köszi, ha valaki hozzá tud szólni és mondana véleményt. /Tudom hallgassam meg, de az lehet nem fog össze jönni. Csalódhatok akármelyikben is?/ -
benvolio
őstag
Hallotta már valaki mindkettőt: JBL ES30 vs. Mission mx2. Mert, úgy néz ki, hogy mégis csak a frontokat lesz lehetőségem először lecserélni és így nem ragaszkodok a Polk Tsi200-hoz /szettbe/. A JBL-nek szebbek lehetnek a magasai ill. részletesebbek, hogy van az a +magasa? /A Yamaha NS-G40 MKII-től gondolom bármelyik jobb./
-
benvolio
őstag
válasz ricsik #21732 üzenetére
És ezen miért kell csodálkozni? Ez az egész ország Pest központú. Ha megakarsz hallgatni több hangafalat fel kell menni Pestre. Tiszta szégyen, hogy még Miskolcon sincs sok lehetőséged, mondhatni közelít a nullához. Az MM-be van kb. 4féle meghallgatni való hangfal abból 2Jamo, 1JBL, 1Yamaha. Az EW-be meg tán 2féle /1Yamaha, 1Magnat/. Itt a Mission, PolkAudio stb. az szerintem ismeretlen fogalom. Én teljesen megértem azokat akik még ettől is messzebb laknak vagy akár közelebb, de körülményes nekik a feljutás és a helyi boltban rásóznak bármit. Én is próbálok elsőkörbe tesztekből, véleményekből információt szerezni, majd felruccani egy hallgatózásra. De aztán lehet próba-szerencse lesz a vásárlás a neten. Manapság szerintem ha 100ért veszel egy erősítőt, 200ért hangfalat, nem lehet nagyon mellé nyúlni márkától függetlenül egy átlag felhasználónak. 300feletti rendszernél már biztos, hogy csak egyéni hallásra/ízlésre választanék.
-
benvolio
őstag
válasz ricsik #21743 üzenetére
Nagyon sokan nem szeretik ezt az "utat járni". Csak egy példa, ismerős aki még vidékebre lakik LCD TV-t akart venni. Mondtam jöjjön fel, az MM-be, Ósanba nagyon sok fajta van és próbálgathatod akár egész nap. Erre vett a helyi Juronics-ba egyet amit az ottani eladó dicsért az ott lévő három darabból. És sokaknak így megy az erősítővel, hangfallal is. (U)Nem értek vele egyet(/U), de átérzem, ha nincs lehetősége így vagy úgy utána járni.
Szerintem egy hétköznapi embernek aki egy HM cuccra vágyik /3kilóból/ bekötsz pl. egy Onkyo+Mission vagy Pio+JBL, stb. stb szettet, teljesen más alkalommal, nem helyben összehasonlítva, szerintem egyiket se fogja sz@rozni hanem vinné haza örömmel. Olvasgattam itt, hogy ki-mit-mivel párosít, elég nagy a szórás és mindenki elégedett. Vannak különbségek persze, azértis olvasgatok itt meg máshol, hogy én is a számomra legjobba nyúljak bele. -
benvolio
őstag
válasz fatallerror #21747 üzenetére
jaja, ez így van.
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Megosztanék veletek egy tapasztalatot, miszerint ha a laptopomat HDMI kábellel rákötöm a TV-mre és abból a hangot optikai kábellel a házimozi erősítőmre, 5.1-es filmeknél is 5.1-be megy az erősítőbe a hang nem pedig csak sztereoba, ami elvileg "lehetetlen".
Itt látható, hogy sztereo hanggal az erősítő sztereo jelet kap, de 5.1-re váltva az erősítő is 5.1-be kapja a jelet! Az erősítő leírásából látszik, hogy a hangfal ikon jelzések, a bemeneti jelet mutatják.
Sokak szerint ez nem lehetséges, de akkor nálam miért működik?
Valamint ha DTS-s filmet játszok le ilyen módon akkor DD5.1 jel érkezik az erősítőbe, ez technikailag, hogy lehetséges? -
benvolio
őstag
válasz hackeeeee #38622 üzenetére
"Eleve ott bukik meg ez a teória, hogy legtöbbször mindig stereo jel megy ki a tv optikai kimenetén"
Ez nem igaz, mert ha USB-s külső vinyóról játszik le filmet a TV, akkor is 5.1-be megy ki a hang, itt úgye a saját lejátszóját használja!
Az köztudott, hogy az LG nem támogatja TV-iben a DTS-t. Az olyan film még külső vinyóra dugva sem szólal meg. És ez az egészben az érdekes, hogy a laptopból HDMI-n bejövő DTS hangot DD5.1-be adja ki az erősítőnek optikain. Ami egyébként nekem így is megfelel, mert biztos, hogy már nem veszek külön média lejátszót és vezetékeket. Csak tudni akartam, hogy az, hogy lehetséges, hogy a DTS-ből közvetlen DD5.1 lesz. -
benvolio
őstag
válasz hackeeeee #38625 üzenetére
Hát ez az, hogy én is mindenkitől azt hallom, hogy nem lehetséges az ilyen, de nálam mégis működik a dolog /azért mutattam be videón, hogy lássátok/!! Egyébként azóta megy nálam így, amióta a TV befrissítette a szoftverét a netről magától. Előtte nekem is sztereoba adta ki!
Na mindegy én örülök, hogy nálam így megy!
További szép napot!
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz #09634560 #42534 üzenetére
"A HDCP a Hdmi-n csatlakoztatott készülékekre vonatkozik tehát a HDMI-n csatlakoztatott készülékek sztereón mennek ki a z Onkyóra a tévé optikai kimenetéből."
Kivéve nálam és nem tudom miért de kimegy! De még egyszer már nem folyok bele a bizonygatásba, de semmi különleges nincs nálam beállítva és mégis átmegy. /Csak megjegyeztem./
-
benvolio
őstag
válasz Anubis_9 #42578 üzenetére
Én így jártam anno egy Panasonic lejátszóval, hogy nem vitt bizonyos filmeket, még aznap visszavittem. A lemezeket is vittem magammal és megmutattam, hogy nem tudom lejátszani ezeket, majd gagyarásztak a kódolásokról valamit, de mondtam, hogy ez engem nem nyugtat meg, olyan kell ami mindent visz. Volt ott egy Yamaha DVD ami ki lett próbálva a lemezeimmel és mindent vitt, még a külső srt. feliratot is támogatta. Igaz drágább is volt, de elhoztam, ami a mai napig probléma mentesen üzemel. Szerintem vidd el a lemezeket és próbáld ki őket más lejátszón.
-
-
benvolio
őstag
Szó volt az Inakustik Star hangfalkábelekről, én most vettem a háttérsugárzókhoz az MM-be az 1,5mm2-t, 20méteres kiszerelésbe 6ezerért. Ha netán valakinek szintén kell a 20méter, így megéri itt venni elnézve a netes árakat.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz oszy78 #44356 üzenetére
Végre nem vagyok ezzel egyedül, mert nekem is kimegy az 5.1!
Utolsó tesztnek ezt a rövid DTS-teszt-et indítottam el, és minden hang onnan jön ahonnan kell, ezt sztereo jelből nem lehet bepozicionálni semmilyen trükkel semmilyen erősítővel. Próbáld ki, mert ha nálad is a videónak megfelelően szólnak a hangfalak akkor az tuti 5.1. -
benvolio
őstag
Pro Logic II van is az erősítőn, de mivel 5.1 jelet kap az erősítő azt nem is lehet használni alatta. Azt csak Dolby Surround vagy sztereo jel esetén lehet és igencsak van különbség közte, szerintem ég és föld. Valamint te nem fogsz megszólaltatni pro logic II-vel 1db /pl. jobboldali/ háttérhangfalat, mert azt a frontból keveri csak oda tehát önállóan nem fog szólni.
/Valamiért eltűnt az a teszt hátha itt jó: [link]/
-
benvolio
őstag
válasz Remekelek28 #45655 üzenetére
Külső hangkártya: Asus Xonar U1
-
benvolio
őstag
válasz Remekelek28 #45832 üzenetére
Csak, hogy az a "két lyuk" bemenet. Optikain kívül, csak a scart-ból lehet hangot kinyerni, de csak a TV adásokét, illetve ha a fejhallgató kimenetet összekötve.
Az LG nem támogatja a DTS-t.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz Remekelek28 #45839 üzenetére
nem fog megszólalni.
Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11