Keresés

Aktív témák

• Rider74

tag

válasz #09634560 #42265 üzenetére

Köszönöm a választ, egész nap tesztelgettem, de az eredmény változatlan, megemelt jelszinttel is...
    Olvastam kigyi_23 válaszát is a témában, köszönöm az Ő hozzászólását is.

Ilyenkor mi van, mert ez nem igazán felel meg, gyakorlatilag ha kikapcsol a sub film közben, egy mélyhang esetén egy blub hang kíséretében bekapcsol, de így lemarad a sub a hangeffekt első másodpercéről...

A sub amúgy jól szuperál, de nem veri meg a régi Jamo-t, pedig a régi passív sub már vagy 15 éves...

Javaslat? Vigyem vissza, vagy lehetne kezdeni még valamit?

• Rider74

tag

Üdv!

Kérdésem lenne a topiklakókhoz, hátha találkozott valaki már ilyesmivel.
    Nem régiben vásároltam egy Onkyo SKW-208 sudwoofert. Az első örömök után lettem figyelmes az alábbi furcsaságra. A sub a filmek közben ki és bekapcsol, durván 8-10 perc alatt, a film közben is ha nincs benne olyan hang, ami rá tartozna. Aztán a mély effektet is tartalmazó részeknél bekapcsol,és tolja. A problémám, hogy bekapcsolásnál, már fél hangerőnél is hallható hogy bekapcsol, nem tudom leírni, de nyilván mindenki kapcsolt már be nem lehalkított erősítőre kötött hangfalat...
    Kikapcsolásnál csak egy halk (relészerű) kattanás hallható, de az még elmenne.
    Ha feljebb emeltem 80Hz fölé a keresztezési frekvenciát kevesebbszer csinálta, de akkor meg, egyszerűen kiszúrható, hogy hol van elhelyezve a szobában.

Régebben egy passzív subom volt Jamo SW500 egy stereo erősítővel hajtva, kellemetlen volt, hogy a sub erősítőjét mindig be kellett kapcsolni ezért választottam aktív sub-ot.

Erősítő: Sony STR-DG 500

Normális, hogy ki-be kapcsol a sub, film közben is vagy valami nem stimmel vele?

Aktív témák