- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Aktív témák
-
cashback
őstag
válasz
Vikthor #14773 üzenetére
Persze, de ugye itt is mint minden másban mindenkinek más az elvárása.
Nekem spec nem kellene állóhangfalas rendszer. Az olyan plusz bútor benyomását kelti a nappaliban.BOSE-ról én sokat nem tudok mondani. Annyira nem is mozgok otthonosan a házimozik világában.
Viszont a díjak és a vélemények, magáról a gyártóról is és erről a rendszerről is, kaptak magáért beszélnek.Ez tényleg csak a nagyon igényes felhasználók számára nyújthat igazi örömöt.
A szomszédom 1500forintos stereo csörgővel is boldog. -
törölt tag
válasz
Vikthor #14696 üzenetére
Hol próbáltad ki? Heavy metált esetleg füleltél rajta? (Ha jól emlékszem Te sem Lagzi Lajcsit hallgatsz.
)
Én is éppen ezt nézegetem, csak egy külön, sztereó erősítős rendszerbe szeretném illeszteni, a házimozi mellé. Tudom, hi-fi topic, csak ott többen nem szeretik, ha az ember "csúnya" zenére veszi, azt meg főleg nem, ha újonnan. Szóval
bekaphatjákha már úgyis előkerült, akkor inkább itt kérdezem meg. -
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
Vikthor #14688 üzenetére
Lehet kipróbálom én is, bár néha szoktam multizni a Bad Company 2-vel, az meg csak a 10.5a driver alatt érzi jól magát
szerk: mégsem. a 2009-es driverekkel emlékszem, hogy előjött a csíkos halál nevű betegség, miszerint az órajel és a feszültség váltása nem tökéletes szinkronban történt, így szépen lefagyott minden csíkos képpel.
-
Vidala
senior tag
válasz
Vikthor #14351 üzenetére
Épp nemrég írtam, hogy egy barátom egy pár 400-ast vett - ami ugye épp a kettő kötött van - számomra már az is elég megyőző, de kicsi szobában van. Igazából ezzel azt akarom mondani, hogy én is a nagyobbak felé hajlanék, de ha tudod hallgasd meg őket (minő meglepő tanács
), és a szoba méretéhez + a füledhez igazodva válaszd ki a legmegfeleőbbet.
-
jones965
Modder
válasz
Vikthor #14349 üzenetére
Azért szvsz van egy kis különbség az előd, és a jelenlegi pio között, már csak ha a HDMI-t, valamint a dekóderek tudását vesszük alapul. A beépített advanced MCACC-ről már nem is beszélve. ezért gondoltam, hogy az erősítő tudását egy hozzá aránylag méltó minőséget képviselő hangfal szettel lássam el.
A véleményetekből és tapasztalataitokból azt szűröm le ( remélem nem rózsaszín szmüveg van előttem), hogy nagyon megéri lecserélni a jelenlegi magnatot a polkaudio-ra. -
jones965
Modder
válasz
Vikthor #14345 üzenetére
Köszönöm, kérdésem olyan irányú volt, hogy nemrég cseréltem le az erősítőmet a jelenlegire ( az előd yamaha vrx 440 volt), és a hangzástéren kívül más minőségbeli javulást nem igazán tapasztaltam. Ez az ár elég barátinak mondható, valamint a hellyel is gazdálkodnom kell, és ez a szett pont alkalmas lenne a jelenlegi kiváltására.
(#14347) Vidala :- úgy érzem, kezdtek meggyőzni a minőségi váltásról.
-
ToxLee
őstag
válasz
Vikthor #14273 üzenetére
Igen, én is ezt akartam, de nem megy a CCC. "Host application has stopped working."
Állítólag safe modeban kell a registryt piszkálni... Lehet az lesz, hogy veszek egy optikai kábelt, ha játszom akkor az alaplapi digit kimenet lesz az alapértelmezett audio, ha meg filmet nézek átváltok az ATI HDMI kimenetére. Persze, megnézem amit mondtál.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Vikthor #13883 üzenetére
Szakszerűen nem tudnám pontosan elmondani... a lényege, hogy az erősítő (damping factora) teljesítménye, nincs összhangban a membránhoz ragasztott réz tekercsel, és a csillapítás hiányából adódóan, a tekercs, vagy az azt hordozó mechanikai rész beleüt a mágnes feletti szerkezetbe. (rövidebb a tekercs számára kialakított járat - lökethossz, mint amit a felvett feszültség által az megtenne)
Egy ilyen esetnél, a hangszórót kicseréltük egy azonos átmérőjű, de nagyobb teljesítmény felvételére alkalmassal, és meglepően "jobb" lett a mély, illetve megszűnt a kopogása is. -
nebulo5
senior tag
válasz
Vikthor #13879 üzenetére
Esetleg, ez az általad "pattogásnak" minősített jelenség nem véletlenül a membrán tekercs "leütése"?
Nem egy mélynyomónál fordult már elő, hogy akár 75 - 85 %-os terhelésnél a tekercs "leüt".
Ez szinte szabályszerű volt a régebbi jamo mélynyomóknál. Valójában, a leütés hangját is lehet pattogásnak nevezni.
És egy alkalommal olyan is előfordult, hogy a mélynyomót szétszedve, az egyik kábelt kellett fixálni, hogy távolabb kerüljön a membrántól, mert nagyobb hangerő = nagyobb lökethossz alapon a kábel beleért a membránba. -
-
modflow
veterán
válasz
Vikthor #13666 üzenetére
Találtam egy tesztet itt a 110-ről és a 125-ről.
ITTA 80k az nekem már sok. Ebből a cikkből én úgy vettem ki, hogy az én 5.0-ás Yamaha NS-8900 -amhoz ez tökéletes lenne.
Már a frontok olyan mélyet nyomnak, hogy eszméletlen. Akkor gondolom a Polkaudio 110-es ennél biztosan durvább mélyet tud, hisz mégiscsak mélynyomó.De még úgyse most veszem meg. Szóval majd figyelgetem mindkettő árát és valamelyiket megveszem. Hátha lesz valami jó akció.
-
masterful87
senior tag
válasz
Vikthor #13670 üzenetére
Megvan már kb 4 éve, nagyon elégedett vagyok vele azért a kis pénzért amibe került, egy rossz szavam se lehet rá, tehát igen elfogult vagyok vele!
De mégis igazat adok Neked, és nem csak azért, mert nem igazán tudom rákötni a mai erősítőkre!
(nem túl dinamikus a hangja, de cserébe izomból szól)Tehát egy LCD tévé, egy erősítő, egy új hangfalszett, később egy HD lejátszó, és megmaradhat a régi dvd-lejátszóm ha az erősítő is tud felskálázni... ez kicsit több, mint amivel eddig számoltam.
Gondoltam itt az ideje végre beújítani egy nagyképernyősre a CRT után, de ez így kurv@ drága!
-
masterful87
senior tag
válasz
Vikthor #13660 üzenetére
Ezek szerint az LCD tévéhez vehetek lejátszót is csak keresni kell a megfelelőt...
De most hogy belegondolok ez így nem lenne jó! Veszek egy HDMI-s, felkonvertálós játékost, amin van 5.1, és ráköthetem a régi hangfalszettemet. Erősítőre így nincs is szükségem.
De ha veszek egy HD multimédia lejátszót is, annak a hangja min fog megszólalni?
Ha lenne is rajta 5.1es analóg kimenet, akkor kötögethetném a dvd, meg a HD között!Sőt ha a set-top-box hangját is szeretném hallani... ha jól sejtem többek között erre való az erősítő, sok hangbemenet közül kiválaszthatom, hogy melyiket is szólaltassa meg?!
De milyen hangszettet lehet rákötni az erősítő kimenetére?
Mert az enyémet úgy tűnik, hogy nem. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #13639 üzenetére
A Polk TSi 500-asokat, amennyiben megkapják a teljes frekvenciatartományt, szubláda nélkül kellene használni zenehallgatásra.
Valami nagyon elfuserált zenei ízlés és hallás igényelhet melléjük mélynyomót. Éppen az állódobozok egyik előnye, hogy önmagukban elegendő a mélytartományuk, vész úgy el.
Szerintem.
Ilyenekkel sok lemezt meghallgattam, semmi mélyhiányom nem volt, pedig csak 70 hertznek írják az "alját". Ha szert tehetnék egy párra, életem végéig nem vágynék jobbakra.(#13640) modflow
Ezt láttad? -
krilinn
csendes tag
válasz
Vikthor #13623 üzenetére
Hát ezzel Prosonnal én is ugy jártam hogy drágább subot szerettem volna venni és aztán meghallgattam ezt a Rumble 12-őt úgyhogy egyből vettem 2db-ot és még igy is olcsóbban megusztam mint az 1 kinézettel.
Sőt az még kevés is lett volna.
Úgy érzem nagyon jól jártam így 2-vel.
Erölködés nélkül tudja az 55nm-t.Szép pontos hangú doboz nekem megfelel bár nagyobbak voltak az igényeim nem bántam meg a választást!
Próbáltad már a szivaccsal bedugva?
-
dabadab
titán
-
need
addikt
-
vtechun
veterán
válasz
Vikthor #10808 üzenetére
igen standby, de közben rájöttem, hogy a HDMI passthrough miatt fogyaszt, ha kikapcsolom a menuben, akkor nem fogyaszt, visztont akkor nincs is a TV-n kép. Mindenesetre ez arra ösztönöz engem, hogy csak filmnézéshez kapcsoljam be az erősítőt, így az IPTV STB-t HDMI-vel csak a TV-vel kötöm össze tartalékként bedugom az erősítőbe az optikai kábelét az set top boxnak. Hogy, ha véletlenül mégis szükség lenne erősítésre
-
fury71
aktív tag
válasz
Vikthor #8581 üzenetére
Hát nem tudom, hogy én vagyok lemaradva valamivel.
Az egy dolog hogy a Radeon 4850 7.1-et tud, de a HD hangokat (TrueHD, DTS HD) nem. Nekem is 4850 van de nem ad ki HDMI-n csak Dolby Digital és DTS hangot.
A 5xxx kártyák fogják támogatni, ha megfelelő driver kijön hozzájuk és a Power DVD új verziói kellenek hozzá. -
-
DarkDeer
senior tag
válasz
Vikthor #8553 üzenetére
Köszi, de cd lejátszót semmiképpen nem veszek, a számítógép merevlemezéről játszom le a zenéket. Gondolom, hogy az alaplap digitális csatlakozóját kellene használnom, az adja a legjobb minőséget. Ehhez kéne erősítő és két jó hangfal. Sajnos kispénzű vagyok, 200 ezret nem tudok rászánni. Olcsóbban nem lehet elfogadható minőséget kapni?
-
kiskacz
senior tag
válasz
Vikthor #8553 üzenetére
Szia!
A zene kb. 10%... inkább filmek nézésére kell a házimozi egy kisméretű 15 - 18 m2 szobába... a régi jó volt, csak továbbadtam (nem tudott még jpg-t, divixet,) lejátszót már vettem, az erősítőn gondolkodom.
Volt az Onkyo -nak egy jó szettje (HT-S 5205) de már "kifutott" a neten még szerepel, de több helyen már nincs és nem is lesz telefont kaptam. Tudom, hogy vannak jó cuccok, de azokból csak a hangfal annyi, amennyit én az egészre kívánok szánni...szóval kb. 100....
-
kiskacz
senior tag
válasz
Vikthor #8547 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Mibe kerül kb. 2 db HDMI kábel? (Tudom, hogy a Google a barátom
) csak most cikázok jobbra - balra, és ide előbb bekukkantok...
Szóval akkor ez elég? Nem kell koax, meg stb? (Egy kb. 40 centis optikaim van, valamelyik video karihoz adták, de ) - inkább veszek egy koaxot, vagy 2 HDMI-t...
(A 2 hdm-in tuti az 5,1?)Köszi!
-
Renesanz
csendes tag
válasz
Vikthor #6771 üzenetére
Kedves "Polktesó"
,
Meg nekem is uj a cucc, mondhatni bejaratos
Az erolkodo mar egy ideje megvan/volt es nemis a benne levo videoprocival volt problemam, de nem igen tudta kihozni azt ami meg (erzesem szerint) a dobozokban rejlik. Gondolok itt arra hogy hazimozinal amikor az ember adott ra egy kis kakaot nagyon elfogyott az ero, erezhetoen. Eleg sok utanajaras utan, nekem ez a 3 erolkodo hangja jott be a legjobban (tovabba szempont volt a kulso design is, izlesek es pofonok nekem Onkyo, Marantz stb. stilusjegyek nem igazan nyertek el a tetszesem) persze sehol nem volt ra lehetoseg h A9eseket szolaltassanak meg roluk igy marad ami marad A7seket hallottam, ami persze jocskan kevesebbet fal mint az A9es. Volt aki szerint mind3 erolkodo keveske lenne a rendszeremhez (amit kicsit ketkedve fogadtam, velemenyem szerint atlagban aza channelenkenti ~150W ami valojaban ugyis kevesebb, remenyeim szerint eleg kell hogy legyen hogy hallhassam a dobozban rejlo tartalekot) de nagyjabol ekkora keretet tudok raszanni. Ezert is batorkodtam PH forumhoz fordulni hatha valaki tud valami okosat mondani...
Egyebkent ha nincs rendelkezesre allo tered mondhatni folosleges az A9-es boven eleg egy A7-es ha RTi szeriarol van szo, az A9-nek kell egy min. 35nm hogy kilelegezze magat, az alatt boven eleg egy A7, szvl a 9es igen erzekeny az elhelyezesre, egy 20-25nm es szobaban igencsak hars hangot tud produkalni, na de ugye ez is relativ egyenenkent kulonboznek az igenyek.Udvozlettel,
Renesanz -
maestro_z
tag
válasz
Vikthor #6106 üzenetére
Múlt hét pénteken jött meg nekem is a fekete 1910, bár korábban 1909-et akartam, de abból már nem lehetett feketét kapni.
Egyenlőre még én is csak sztereoba nyomom, eddig nem nagyon volt rá időm hogy beállítsam Audyssey-vel.
Attól hogy nincs mélysugárzód, be tudod állítani 5.0-ban is mert a mély tartományt ráküldi a frontokra (legalább is ha jól olvastam a leírásában).
Az biztos hogy alakulni fog a hangja. Én napi 4-5 óra használattal egy hét után hallom a változást, a magas hangok lágyabbak lettek a mélyek pedig mélyebbre mennek egy kicsit.
Eddig nagyon tetszik, és úgy érzem jó választás volt -
dabadab
titán
válasz
Vikthor #6080 üzenetére
"A 1610-es csak 480p-ig továbbítja a videojelet igen..."
Nem, nezd meg a specifikaciot. Szerintem azt erthetted felre, hogy csak max 480p-s analog forrasbol tud HDMI-t csinalni, vagyis az nem mukodik, hogy analog komponens bemeneten rakotsz valami 1080p forrast es azt atkonvertalja neked HDMI-be, viszont kb az egesz orszagban nincs olyan ember, akit ez erintene. Ha viszont HDMI-n kapja az 1080p-t, azt termeszetesen gond nelkul kezeli, baromi furcsa is lenne egy 2009-es modelltol, ha ezt nem tudna.
-
_ak_
addikt
válasz
Vikthor #6077 üzenetére
Szia,
ugye jól értelmeztem, h ha fullHD felbontást szeretnék HDMI-n keresztül, akkor Denon avr 1910 kell, csak a HDMI miatt, ez esetben akkor nem éri meg 1610? Legalábbis a H/K avr 135-höz képest (azt meg még csak távolról sem tudom, h mit takar a truHD hangzás).
Btw hol lehet kapni 75k környékén a 1610es Denont? Én csak 98-99k ért láttam.
-
tapsiHun
csendes tag
válasz
Vikthor #6013 üzenetére
Szóval azt mondod símán lehet próbálkozni?!
Nem akarok pofátlannak tűnni, de azért ha pár ezrest le lehetne alkudni az jól jönne.
Még egy kérdés hdmi upscale-el kapcsolatban. Ugye említettem az Xbox-ot kötném pl össze. Miért jobb, ha erősítőn keresztül vinném a video jelet és nem közvetlenül a TV-re?
Ok, hogy a 1910 tud felskálázni 1080p-re, de ha a komp. bemenetére kötöm a HD Tv-mnek a boxot, akkor megy az 1080p. Azt nem értem - még mindíg és bocsi érte - a jövőben mihez fogom/lehet majd használni az erősítő ezen funkcióját? (vagy szimplán azt jelenti, hogy ha veszek egy hdmi lehátszót és az erősítőn keresztül viszem a TV-re akkor ha a lejátszó 1080p az AVR-1610 miatt a HDTV-n már nem látom 1080p-ben?).
Köszi és bocsi az értetlenkedésért.
tapsiHun -
highness
tag
válasz
Vikthor #6009 üzenetére
A Denon1910 nekem is jobban tetszik. (külsőre mindenképp) Lehet, hogy kicsit tovább kell rá várnom, de ezt fogom választani. A BD390 NTFS kezeléséről az egyik magyarországi forgalmazó honlapján olvastam a vásárlói véleményeknél. [link] Ha lehet hinni ezeknek a véleményeknek, talán ki fogom próbálni, de leghamarabb az év végén. Addig még több "játékos" is bemutatkozhat, és az ismertetők is pontosabbak lesznek.
Amúgy mi az oka, hogy a Denon népszerűbb az Onkiónál? Mert az elmúlt 3 hónap hozzászólásaiból Én ezt szűrtem le. -
highness
tag
válasz
Vikthor #6004 üzenetére
Bocs hogy újoncként belekotnyeleskedem, de Bluray lejátszó választásnál nézz utána az LG BD390-nek, az már mindent lejátszik, még az mkv-t is, és NTFS winyót is rá lehet kötni. Én már szemezek vele egy ideje, de itthon csak mostanában kezdték forgalmazni. Szerintem ez év végére talán az ára is jobb lesz.
A HD 1080p-t azt hiszem az Onkio TX-SR577 is tudja. Erről a tipusról mi a véleményetek?
Igazából hasonló cipőben járok. Én is egy elfogadható házimozit szeretnék összehozni, amire az Xbox360-at, és a fentebb említett LG hálózati lejátszót szeretném rákötni. (Persze addig sokat kell túlóráznom, hogy meglegyen rá a pénzem.)
Ja, a hangfalak kiválasztásán még sokat fogok tépelődni, de ezt majd év vége felé Ti is meglátjátok, mert szerintem ennél a topiknál hozzáértőbbeket máshol sem találnék. Ezért ki szeretném majd kérni a véleményeteket. -
tapsiHun
csendes tag
válasz
Vikthor #6004 üzenetére
Szia Vik!
Akkor ha az Xbox360 és a Full HD előnyeit ki szeretném használni, AVR-1910 marad a megoldás. Illetve még marad az erősítő nélkül közvetlenül a TV-re kiküldött videójel és csak az Box hangja menne keresztül az erősítőn. Nem tom megéri e plusz 40ezret az, ha az erősítőn keresztül menne a Box?!
A blueray lejátszót én is később szeretném majd, egyenlőre egy kis htpc látja el az mkv-k lejátszásához a lejátszó szerepét.
Köszi a választ!!Tapsihun
-
törölt tag
válasz
Vikthor #5933 üzenetére
Én azért a Polk TSi (ez gyakorlatilag az előző Monitor széria folytatása) vonalat nem mondanám zenére túl alkalmatosnak. Házimozira jó, de zenére már sokkal-sokkal kevésbé. 200 ezer alatt van lényegesen jobb hangfal zenére. Még a polcsugárzó sem jött be a szériából, a kis Rubi R63s után volt "szerencsém" hallgatni, nem sokáig viseltem el a hangját akusztikus zenén. A dinamikai különbségeket sem hozta úgy, ahogy kellett volna. Ráadásul mondom ezt úgy, hogy az R63s-től sem voltam elragadtatva, nemcsak a mélyhiány miatt, hanem mert egész egyszerűen sótlanul szólt számomra.
-
WN31RD
addikt
válasz
Vikthor #5933 üzenetére
Nyilván mindenki meg tudja találni a számára mindenféle szempontból legelfogadhatóbb kompromisszumot, meg lehet ezt találni 50e Ft-ból és 200e Ft-ból is. Én arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez még nem az a szint, ahol a drágább cuccok már csak alig jobban szólnak, itt még feltűnő javulás várható feljebb lépve. Pl. rockra nem árt háromutas hangfal, de az én fülemnek elfogadhatóan szóló háromutas 200e-ért nincs. Persze egy kétutas is szólhat egész jól, sokáig olyat használtam én is, akkoriban arra futotta, de azért annál bőven van jobb.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest