- Túllépte a 9000 mAh-t a legújabb, legkomolyabb Redmi akkumulátora
- Lila színben is elérhető az EarFun Clip 2, kapásból van hozzá egy kupon is
- Tíz év után visszatért az Aptoide a Play Áruházba
- Mindent tudni a Samsung következő olcsósított csúcsmobiljáról
- Samsung Galaxy Z Flip8 - a mellékszerep is lehet hálás
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Zuhanórepülésben a mobilpiac
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Z Flip8 - a mellékszerep is lehet hálás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyobb frissítést kapott nyolc Amazfit óra
- Sztárok hada fogja prezentálni a Pixel 11-eket
-
112703 - 112601
112703 - 112601 112600 - 112501 112500 - 112401 112400 - 112301 112300 - 112201 112200 - 112101 112100 - 112001 112000 - 111901 111900 - 111801 111800 - 111701 111700 - 111601 111600 - 111501 111500 - 111401 111400 - 111301 111300 - 111201 111200 - 111101 111100 - 111001 111000 - 110901 110900 - 110801 110800 - 110701 110700 - 110601 110600 - 110501 110500 - 110401 110400 - 110301 110300 - 110201 110200 - 110101 110100 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-03-17 16:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timer
veterán
-
Technical
kezdő
-
Timer
veterán
Nekem is van hasonló tapasztalatom C corsával. Általában addig nem indult amíg nem csapkodtuk meg a műszerfalat. Ismert probléma.
Az mókás!
És mi a kiváltó ok, egyébként? -
Markizmark
addikt
Elektronikára panaszkodnak. Nyilván nem lehet mindent 3 példányból leszűrni, de 2 munkatársamnak és egy közeli ismerősömnek volt C-je, és állandóan volt valami, ami miatt szidták. Műszerfal világítás, random nem működő tompított lámpa, random nem nem nyíló központi, ilyesmikre emlékszem. Ja, meg légzsák hiba visszajelző vagy ABS, valamelyikkel nagyon cumizott a kolléga, mert kicseréltek már minden kábelt, és mindig visszatért idővel. Kicsit olyan, mint a H Astra, hogy van akinek semmi gondja vele, mások meg szétszívják az egész évet az apró hülyeségeivel, én utóbbit láttam inkább, de lehet, hogy a kései évjáratok már jobbak, passzolom. G Astra, D Corsa meg rengeteg van most is körülöttem napi használatban, népszerű autó mindkettő felénk, és mind olyan, hogy tankolni kell körülbelül, meg olajat cserélni (X16XEL, Z16XEP és Z14XEP főleg), meglepődnek, ha valami konkrét hiba van vele. Benzinesekkel legalábbis, dízelt nem ismerek. Vicces módon Anyós X16XEL-je nem eszi az olajat sem. Volt ismerősöm Opel szervizben, a C-t Ő se ajánlotta, amikor nejemnek kerestünk Corsát.
Szerk.: Beugrott egy negyedik C is régről, ott konkrétan megfőtt a motor valahogy, mert menetközben engedte el a vizet, de az lehetett user error is.
Nekem is van hasonló tapasztalatom C corsával. Általában addig nem indult amíg nem csapkodtuk meg a műszerfalat. Ismert probléma.
-
kutyman
aktív tag
-
Timer
veterán
-
kutyman
aktív tag
Insigniaszerviz.hu. Elvileg többféle Opellel is foglalkoznak. Ha márkaszerviz élményt keresel, akkor kerüld el őket, mert fizikailag elég putris a hely, de a két srác érti a dolgát, Ricsi ezeréve Opelezik, és márkaszervizes múltjuk és kapcsolatuk is van, jó eséllyel meg fogják oldani a problémát. Alternatíva a Csergő szervize.
Köszönöm
-
Timer
veterán
Insigniaszerviz.hu. Elvileg többféle Opellel is foglalkoznak. Ha márkaszerviz élményt keresel, akkor kerüld el őket, mert fizikailag elég putris a hely, de a két srác érti a dolgát, Ricsi ezeréve Opelezik, és márkaszervizes múltjuk és kapcsolatuk is van, jó eséllyel meg fogják oldani a problémát. Alternatíva a Csergő szervize.
-
kutyman
aktív tag
-
Kukcaman
senior tag
Nincs mit, igazából láthatod, hogy van ellenvélemény is, ez ilyen. Amúgy is inkább egy adott példányt érdemes figyelembe venni, mert azonos típusból találsz lefingottat és jót is, és pláne ennyi évesen már nagyon is számít, hogy volt tartva a vas, mindent szét lehet ütni akár nemtörődömségből is. Én azt láttam, amit, mások meg mást. Ennyi. Amúgy nálam a G Astra mindig egy toptipp, én abból még nem láttam megbízhatatlan f_skupacot, ellenben olyat igen, amit ütöttek-vágtak; céges autóként úgy jutott egy ilyen hozzám, hogy azon csodálkoztam, hogy még üzemképes egyáltalán, egy ép elem nem volt rajta, tolták neki hidegen-melegen, rendszeresen cuccoltak vele, horog se poénból volt rajta, és ennek ellenére ezután még 4 éven át SEMMI baja nem volt alattam, még az olajat se ette, 240 ezer kilométerrel a motorban. Még most is üzemben van, 1998-as példányként, szoktam vele néha találkozni!
1.6-os benzin alatt én nem vennék G-t, de azzal már kellően mozgékony volt klímával is. D-t pedig 1.4 benzin alatt szintén nem vennék, mert már az is határeset, ha városon kívül előzni akarsz egyet anélkül, hogy kitaposod a lelkét. Csak hogy korrekt legyek és megelőzzem a flame-et: szerintem.Igen, egyértelmű, egy vélemény nem vélemény, de jó irány mutatás, nézek többet is ahogy eddig is
Postás családból jövök, úgy hogy ott is volt mindenféle gépezet
különböző állapotban. -
Timer
veterán
Sziasztok!
2016-os Corsa E autómban megnyekkent a bal első ajtóban lévő központi zárban a mikrókapcsoló. (ajtónyitásra nem kapcsol ki a rádió, nem jelzi a piktogram a nyitott ajtót, nem jelzi a bekapcsolt tompított fényt, nem veszi el a feszt. a szivargyújtóról)
Tudnátok ajánlani valakit, aki kicseréli az alkatrészt?Helló! Területileg merre vagy?
-
kutyman
aktív tag
Sziasztok!
2016-os Corsa E autómban megnyekkent a bal első ajtóban lévő központi zárban a mikrókapcsoló. (ajtónyitásra nem kapcsol ki a rádió, nem jelzi a piktogram a nyitott ajtót, nem jelzi a bekapcsolt tompított fényt, nem veszi el a feszt. a szivargyújtóról)
Tudnátok ajánlani valakit, aki kicseréli az alkatrészt? -
Timer
veterán
Köszi szépen a választ, és a további eszme futtatást még ha egy kicsit elfajult
Tovább lépek a C-től - olvastam én is a népítéleten erről a gépről, de azok régebbi bejegyzések. Családban van G astra is, nincs igazán baja annak sem.
Most pedig egy F astra-t cseréljük le, mert már a végét járta - megette az idő.
Megnézem a D-t is.
Köszi még egyszer.Nincs mit, igazából láthatod, hogy van ellenvélemény is, ez ilyen. Amúgy is inkább egy adott példányt érdemes figyelembe venni, mert azonos típusból találsz lefingottat és jót is, és pláne ennyi évesen már nagyon is számít, hogy volt tartva a vas, mindent szét lehet ütni akár nemtörődömségből is. Én azt láttam, amit, mások meg mást. Ennyi. Amúgy nálam a G Astra mindig egy toptipp, én abból még nem láttam megbízhatatlan f_skupacot, ellenben olyat igen, amit ütöttek-vágtak; céges autóként úgy jutott egy ilyen hozzám, hogy azon csodálkoztam, hogy még üzemképes egyáltalán, egy ép elem nem volt rajta, tolták neki hidegen-melegen, rendszeresen cuccoltak vele, horog se poénból volt rajta, és ennek ellenére ezután még 4 éven át SEMMI baja nem volt alattam, még az olajat se ette, 240 ezer kilométerrel a motorban. Még most is üzemben van, 1998-as példányként, szoktam vele néha találkozni!
1.6-os benzin alatt én nem vennék G-t, de azzal már kellően mozgékony volt klímával is. D-t pedig 1.4 benzin alatt szintén nem vennék, mert már az is határeset, ha városon kívül előzni akarsz egyet anélkül, hogy kitaposod a lelkét. Csak hogy korrekt legyek és megelőzzem a flame-et: szerintem. -
Kukcaman
senior tag
A hasonlatod full téves, mivel nem azt mondtam, hogy ne vegyen semmilyen Opelt. Még csak azt se mondtam amúgy, hogy ne vegyen C-t. Azt mondtam, hogy:
"C Corsa nem egy stabil konstrukció, nyűgös jószág. "
Pont. A tény az, hogy az ismerősi körömben háromból háromnak volt valamilyen szintű elektronikai nyűgje, ráadásul nem most, hanem úgy tíz éve. Nekem ez elég ahhoz, hogy azt mondjam, nyűgös konstrukció, és óvatosságra intsek egy érdeklődöt. Jó eséllyel nem lett jobb a helyzet azóta. Ehhez képest rálátok néhány D Corsára most már évek óta, ebből egy sajátunk, a többivel kapcsolatban csak tudom, hogy mi van velük, mert ismerősöknél, szomszédban, melóhelyen vannak. Nincs velük semmi említésre méltó probléma, a szellőzőrostély hullott el már mindegyikben, ezek beszerzésében kértek tőlem segítséget a szokásos olaj + szűrő beszerzések mellett, és pont. Vízpumpa hullott el a miénkben idő előtt (pierburg, talán), illetve most cseréltünk rajta hátsó dobot, az még a gyári volt. Néhány éve a motorháztető éle kezdett rohadni, kasztnis szerint ez típushiba, kevés pénzből orvosolva lett. Ennyi volt a költés rá, kvázi 8-9 év alatt. Ha neked ez nem megfelelő minta, lelked rajta.
Részemről téma lezárva, és külön megköszönném, ha a további kommentjeimet meg ignorálnád, ha ennyire képtelen vagy elfogadni más ember, a tiédtől eltérő, amúgy tapasztalati úton szerzett véleményét, származzon az bármekkora merítésből is.
HCL-es vagy?
Ott voltak ilyen karakterek egy időben, kezd PTSD-m lenni.Köszi szépen a választ, és a további eszme futtatást még ha egy kicsit elfajult
Tovább lépek a C-től - olvastam én is a népítéleten erről a gépről, de azok régebbi bejegyzések. Családban van G astra is, nincs igazán baja annak sem.
Most pedig egy F astra-t cseréljük le, mert már a végét járta - megette az idő.
Megnézem a D-t is.
Köszi még egyszer. -
t1
veterán
8 évig volt 1.4 16V C Corsám ezeket hírből sem ismerte az egyik legmegbízhatóbb kocsim volt mindentéren. Egyedül a kormányszervó volt bajos de az ennél a szériánál ( C Corsa Meriva ) típushiba.
-
peet137
tag
amennyire én emlékszem, mikor megvettem a kocsit, ez 109 körül történt és nem full gázon indult a venti. De ez évekkel ezelőtt volt, lehet, h rosszul rémlik. Plusz azóta volt termosztát csere is.
A klíma azért került szóba, mert a klíma bekapcsolása azonnal kellene indítsa a ventit alacsony fordulaton. Legalábbis az összes eddigi - nem opel - autómon így volt, plusz a net szerint ennél is így kellene lennie. Ehhez képest a klímarelé behúz, kompresszor indul, aztán néhány mp után - a nyomás és/vagy hőmérséklet emelkedésekor - bekapcsol fullra és kikapcsol. Aztán ez megy random időközönként. -
mephi666
nagyúr
Adott egy Astra H kombi, Z16xe1 motorral. Észrevettem, hogy a klíma csak full gázon üzemelteti a hűtőventit, a lssú fokozatok mintha nem mennének. Gondoltam, meglesem, mi lehet az oka. Ventit kézzel megforgatva könnyen ját. OPCOM teszt - relé 1 -> semmi, relé 2 -> full gáz, ok.
Megnéztem az UEC-t és elvileg mindkét tesztnél van kattanás, vagyis a relé ok, gondolom előtét ellenállás lesz. Viszont van egy kis érdekesség is, ez a layout:
Namármost eszerint az 5-6 felel a hűtőventiért, a 19-es pedig üres. Nálam az 5-ös üres és a 19-esben van egy 30-as relé. Próbaként átraktam az 5-ösbe, de úgysem működött. Az autó kb 5 éve van meg, eddig nem tűnt fel, hogy gond lett volna ezzel, lehet, hogy az 5-ösben nekem eddig sem volt relé, de a venti működött rendesen?
Ja, akkor sem indul el a venti, ha csak simán melege van a kocsinak, kb 114 foknál indít csőgázon ventit.
Ha előtét ellenállás, akkor milyet érdemes venni?na mármost lehet, hogy én tudok valamit rosszul, de nem ez a normális hogy 113fok körül nyit a termosztát és indul a venti?
...szintén Z16XE1-ünk van... és a klímának mi a köze hozzá? -
peet137
tag
Adott egy Astra H kombi, Z16xe1 motorral. Észrevettem, hogy a klíma csak full gázon üzemelteti a hűtőventit, a lssú fokozatok mintha nem mennének. Gondoltam, meglesem, mi lehet az oka. Ventit kézzel megforgatva könnyen ját. OPCOM teszt - relé 1 -> semmi, relé 2 -> full gáz, ok.
Megnéztem az UEC-t és elvileg mindkét tesztnél van kattanás, vagyis a relé ok, gondolom előtét ellenállás lesz. Viszont van egy kis érdekesség is, ez a layout:
Namármost eszerint az 5-6 felel a hűtőventiért, a 19-es pedig üres. Nálam az 5-ös üres és a 19-esben van egy 30-as relé. Próbaként átraktam az 5-ösbe, de úgysem működött. Az autó kb 5 éve van meg, eddig nem tűnt fel, hogy gond lett volna ezzel, lehet, hogy az 5-ösben nekem eddig sem volt relé, de a venti működött rendesen?
Ja, akkor sem indul el a venti, ha csak simán melege van a kocsinak, kb 114 foknál indít csőgázon ventit.
Ha előtét ellenállás, akkor milyet érdemes venni? -
Timer
veterán
"A világ ennél nagyobb, néha nyisd ki az ajtót."
Imádom ezt a magas lóról való, nagyképű dumát. Te eldöntötted, tehát nincs alapja!
Eddig se olvastál el semmit, mert csak belém álltál, aztán tereltél és osztottad az észt, mint valami örök igazságot ismerő, felkent Opel pápa. Pont, mint múltkor. Neked kéne azt az ajtót inkább kinyitni... Szia! 
-
Tikakukac
titán
A hasonlatod full téves, mivel nem azt mondtam, hogy ne vegyen semmilyen Opelt. Még csak azt se mondtam amúgy, hogy ne vegyen C-t. Azt mondtam, hogy:
Pont. A tény az, hogy az ismerősi körömben háromból háromnak volt valamilyen szintű elektronikai nyűgje, ráadásul nem most, hanem úgy tíz éve. Nekem ez elég ahhoz, hogy azt mondjam, nyűgös konstrukció, és óvatosságra intsek egy érdeklődöt. Jó eséllyel nem lett jobb a helyzet azóta. Ehhez képest rálátok néhány D Corsára most már évek óta, ebből egy sajátunk, a többivel kapcsolatban csak tudom, hogy mi van velük, mert ismerősöknél, szomszédban, melóhelyen vannak. Nincs velük semmi említésre méltó probléma, a szellőzőrostély hullott el már mindegyikben, ezek beszerzésében kértek tőlem segítséget a szokásos olaj + szűrő beszerzések mellett, és pont. Vízpumpa hullott el a miénkben idő előtt (pierburg, talán), illetve most cseréltünk rajta hátsó dobot, az még a gyári volt. Néhány éve a motorháztető éle kezdett rohadni, kasztnis szerint ez típushiba, kevés pénzből orvosolva lett. Ennyi volt a költés rá, kvázi 8-9 év alatt. Ha neked ez nem megfelelő minta, lelked rajta.
Részemről téma lezárva, és külön megköszönném, ha a további kommentjeimet meg ignorálnád, ha ennyire képtelen vagy elfogadni más ember, a tiédtől eltérő, amúgy tapasztalati úton szerzett véleményét, származzon az bármekkora merítésből is.
HCL-es vagy?
Ott voltak ilyen karakterek egy időben, kezd PTSD-m lenni."C Corsa nem egy stabil konstrukció, nyűgös jószág. "
Ezt írtad. Ez úgy ahogyan van baromság, semmi alapja nincs, hülyeség ha így jobban tetszik.
Többit el sem olvasom, utolsó írásom volt feléd, további jó szórakozást a buborékban. A világ ennél nagyobb, néha nyisd ki az ajtót.
-
Timer
veterán
Tömeges biztosan nincs, akkor a CIM mellett figyelne az is. De nem figyel, de annyira nem figyel, hogy ihaj.
Nincs azzal gond, amikor megoszt valaki egy gondolatot, csak helyén kell kezelni az állítás mekkora merítésből jött.
Főnököm nem vesz HP laptopot, mert a 80 ezres gépe a mamának behalt 5 év után. Elfogadom, hogy valaki emiatt nem vesz egy márkát, de ha azt mondja valakinek ne vegyen HP-t, mert az kollektíve egy fos akkor hadd röhögjek már ezeken :))
HCL-es vagy?
Ott voltak ilyen karakterek egy időben, kezd PTSD-m lenni. -
Tikakukac
titán
...az lehet, hogy h astra/b zafira már kb 20év körül van és csomó műanyagot mostanra esz az idő aztán nyíródik pl a hátsó ajtók vezetékkötege
...mindenesetre nem mondanám típushibának: az idővel jár... nem mellesleg filléres rutinmunka bármelyik villanyásznak és onnantól 10+ évre letudva... cim modul első körben hasonló, csak a miénk már volt annyit taknyolva előttünk, hogy az cserés lesz (programozással is jár, jobban megkérik az árát)G-ben is törik a vezeték, de csa bal hátul. Ja, mert anyám azt nyitja 23 éve napi 10-szer.
-
mephi666
nagyúr
Tömeges biztosan nincs, akkor a CIM mellett figyelne az is. De nem figyel, de annyira nem figyel, hogy ihaj.
Nincs azzal gond, amikor megoszt valaki egy gondolatot, csak helyén kell kezelni az állítás mekkora merítésből jött.
Főnököm nem vesz HP laptopot, mert a 80 ezres gépe a mamának behalt 5 év után. Elfogadom, hogy valaki emiatt nem vesz egy márkát, de ha azt mondja valakinek ne vegyen HP-t, mert az kollektíve egy fos akkor hadd röhögjek már ezeken :))
...az lehet, hogy h astra/b zafira már kb 20év körül van és csomó műanyagot mostanra esz az idő aztán nyíródik pl a hátsó ajtók vezetékkötege
...mindenesetre nem mondanám típushibának: az idővel jár... nem mellesleg filléres rutinmunka bármelyik villanyásznak és onnantól 10+ évre letudva... cim modul első körben hasonló, csak a miénk már volt annyit taknyolva előttünk, hogy az cserés lesz (programozással is jár, jobban megkérik az árát) -
Tikakukac
titán
"Sosem olvastam még tömeges vezeték gondokról pl."
Akkor nyilván nincs is. Ne kezdjük el újra, ha nevemet látod, csak görgess tovább, mert továbbra sem tudod értelmezni a "saját tapasztalataim alapján" mondatot. Tömeges vezeték gondokról nem is írtam, idézném magam: "általában kábelhiba ". Átlag villanyász akkor is azt fogja kicserélni, ha egyébként hibát kimérni nem tud rajta, de más ötlete meg nincs, mert try&error módban nyomja a legtöbb. Amúgy az idézett mondat ráadásul H Astrára vonatkozott, de ez már részletkérdés.
Én továbbra is a saját környezetem alapján ítélek meg egy típust, és nem arról, hogy mit olvasok vagy épp nem olvasok róla, ezért részemről a C Corsa továbbra sem ajánlott vétel egy D-vel szemben. Te meg gondolsz amit akarsz.
-
Timer
veterán
"Sosem olvastam még tömeges vezeték gondokról pl."
Akkor nyilván nincs is. Ne kezdjük el újra, ha nevemet látod, csak görgess tovább, mert továbbra sem tudod értelmezni a "saját tapasztalataim alapján" mondatot. Tömeges vezeték gondokról nem is írtam, idézném magam: "általában kábelhiba ". Átlag villanyász akkor is azt fogja kicserélni, ha egyébként hibát kimérni nem tud rajta, de más ötlete meg nincs, mert try&error módban nyomja a legtöbb. Amúgy az idézett mondat ráadásul H Astrára vonatkozott, de ez már részletkérdés.
Én továbbra is a saját környezetem alapján ítélek meg egy típust, és nem arról, hogy mit olvasok vagy épp nem olvasok róla, ezért részemről a C Corsa továbbra sem ajánlott vétel egy D-vel szemben. Te meg gondolsz amit akarsz.
-
Tikakukac
titán
Oké, de akkor végülis mit is akartál mondani az első bekérdezéseddel? Vagy csak megtaláltál magadnak, mint legutóbb?
Én csak azt állítottam, hogy a saját tapasztalataim alapján a C-vel több baj van, mint a D-vel. Pont. Vagy ha szerinted a C semmivel sem rosszabb, mint bármi más, akkor írd azt, és 1 vélemény ide, 1 meg oda, aztán majd a kérdező eldönti, hogy mit hisz.Azt, hogy ennek így semmi értelme. Ismét

Sosem olvastam még tömeges vezeték gondokról pl.
-
Timer
veterán
Oké, de akkor végülis mit is akartál mondani az első bekérdezéseddel? Vagy csak megtaláltál magadnak, mint legutóbb?
Én csak azt állítottam, hogy a saját tapasztalataim alapján a C-vel több baj van, mint a D-vel. Pont. Vagy ha szerinted a C semmivel sem rosszabb, mint bármi más, akkor írd azt, és 1 vélemény ide, 1 meg oda, aztán majd a kérdező eldönti, hogy mit hisz. -
ParmaBoy
aktív tag
-
Tikakukac
titán
A motorhibát ne vegyük általánosnak, azért is írtam, hogy user error is lehetett, abból a csávóból azt is kinézem, hogy az autó jelezte neki a vízhőfokot, csak nem észlelte. Beállt a céghez a parkolóba, vicces módon elhozta odáig az autó, másnap hajnalban indult volna haza, és már meg sem nyekkent szegény vas.
Az elektronika is szerencsére csak olyan dolgokat produkált a másik általam ismert példányoknál, ami inkább bosszantó volt, mint kritikus. De egyébként ugyanezt csinálja mostani kollégám H Astrája is, megkímélt példány, de 5-6 havonta előjön egy check engine, egy légzsák hiba, vagy valami, ami miatt villanyászhoz kerül a vas hetekre, mire megtalálja az okot, általában kábelhiba formájában. Legutóbb mondjuk az index szívatta szét, hol működött, hol nem, de volt már olyan is, hogy a csomagtartóban lévő komfort modul (vagy mi mák) szívatta a szerelőt is.
Egyébként az azonos motor érdekes kérdés. Nálam X16XEL van, csak B Vectrában. 6 éves kora óta van nálam az autó, azóta eszi az olajat, 320 ezernél kapott új olajlehúzó gyűrűket, illetve szelepszár szimmeringeket, akkor nem ette olyan 380-ig, most 425 körül van benne, és ismét eszegeti. Asszonynak volt céges G Asztmája, az elvileg X16XE volt azt hiszem, 2 évvel fiatalabbként 200 ezerrel az órában (khmm) egy deci olajat nem evett. Anyósé X16XEL, az sem ette soha, abban is 220 körül van, ha jól rémlik. Kollégának volt ugyanez a motoros B, 160 ezerrel, az is ette. Arra akarok kilyukadni, hogy hiába azonos, vagy jórészt azonos a motorkód, különbség azért lehet a gyártási évek között. Gondolom itt is voltak revíziók. A két vectra 96-os, a két astra 98-as volt.
A CIM hiba ismert, ezt javítják minden sarkon, tartósan bagóba.
Motorban pedig ugyanaz, szart az Opel magasra, pont te magad is leírtad, mindegy mikori alkatrészt teszel bele, pont ugyanaz lesz a baja elejének és végének is.
-
Timer
veterán
A motorhibát ne vegyük általánosnak, azért is írtam, hogy user error is lehetett, abból a csávóból azt is kinézem, hogy az autó jelezte neki a vízhőfokot, csak nem észlelte. Beállt a céghez a parkolóba, vicces módon elhozta odáig az autó, másnap hajnalban indult volna haza, és már meg sem nyekkent szegény vas.
Az elektronika is szerencsére csak olyan dolgokat produkált a másik általam ismert példányoknál, ami inkább bosszantó volt, mint kritikus. De egyébként ugyanezt csinálja mostani kollégám H Astrája is, megkímélt példány, de 5-6 havonta előjön egy check engine, egy légzsák hiba, vagy valami, ami miatt villanyászhoz kerül a vas hetekre, mire megtalálja az okot, általában kábelhiba formájában. Legutóbb mondjuk az index szívatta szét, hol működött, hol nem, de volt már olyan is, hogy a csomagtartóban lévő komfort modul (vagy mi mák) szívatta a szerelőt is.
Egyébként az azonos motor érdekes kérdés. Nálam X16XEL van, csak B Vectrában. 6 éves kora óta van nálam az autó, azóta eszi az olajat, 320 ezernél kapott új olajlehúzó gyűrűket, illetve szelepszár szimmeringeket, akkor nem ette olyan 380-ig, most 425 körül van benne, és ismét eszegeti. Asszonynak volt céges G Asztmája, az elvileg X16XE volt azt hiszem, 2 évvel fiatalabbként 200 ezerrel az órában (khmm) egy deci olajat nem evett. Anyósé X16XEL, az sem ette soha, abban is 220 körül van, ha jól rémlik. Kollégának volt ugyanez a motoros B, 160 ezerrel, az is ette. Arra akarok kilyukadni, hogy hiába azonos, vagy jórészt azonos a motorkód, különbség azért lehet a gyártási évek között. Gondolom itt is voltak revíziók. A két vectra 96-os, a két astra 98-as volt.
-
Tikakukac
titán
Elektronikára panaszkodnak. Nyilván nem lehet mindent 3 példányból leszűrni, de 2 munkatársamnak és egy közeli ismerősömnek volt C-je, és állandóan volt valami, ami miatt szidták. Műszerfal világítás, random nem működő tompított lámpa, random nem nem nyíló központi, ilyesmikre emlékszem. Ja, meg légzsák hiba visszajelző vagy ABS, valamelyikkel nagyon cumizott a kolléga, mert kicseréltek már minden kábelt, és mindig visszatért idővel. Kicsit olyan, mint a H Astra, hogy van akinek semmi gondja vele, mások meg szétszívják az egész évet az apró hülyeségeivel, én utóbbit láttam inkább, de lehet, hogy a kései évjáratok már jobbak, passzolom. G Astra, D Corsa meg rengeteg van most is körülöttem napi használatban, népszerű autó mindkettő felénk, és mind olyan, hogy tankolni kell körülbelül, meg olajat cserélni (X16XEL, Z16XEP és Z14XEP főleg), meglepődnek, ha valami konkrét hiba van vele. Benzinesekkel legalábbis, dízelt nem ismerek. Vicces módon Anyós X16XEL-je nem eszi az olajat sem. Volt ismerősöm Opel szervizben, a C-t Ő se ajánlotta, amikor nejemnek kerestünk Corsát.
Szerk.: Beugrott egy negyedik C is régről, ott konkrétan megfőtt a motor valahogy, mert menetközben engedte el a vizet, de az lehetett user error is.
Abszolút nem hallottam erről a dologról, főleg azért, mert a C Corsa és a D Corsa, ahogyan a G CII és a H is egymásra van csúszva, tehát ahol a motor megkotlott, ott megfog az újabb kasztniban is, mert ugyanaz szögre mind a kettő
-
Timer
veterán
-
Tikakukac
titán
-
Timer
veterán
Sziasztok!
Szüleimnek keresek egy könnyen fenntartható kis autót, javarészt városon belül furikáznak - bevásárlás és társaik
Ingázásnál pedig 3-4 személlyel a közeli nagy városba utazás a jellemző.
Ezért is néztem több féle-fajta gépet, köztük - fiesta, getz - , most pedig egy corsa c 1.2 (XE).
Igazából 10e km-et mennek évente és nem nagyon előzgetnek
Melyik motorral szerelt kevésbé hiba érzékeny ebből az 1.2 fajtából?
Köszi a segítséget.C Corsa nem egy stabil konstrukció, nyűgös jószág. Szerintem egy D-t nézz inkább, Z14XEP motorral rendben lesz a feladatra.
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek keresek egy könnyen fenntartható kis autót, javarészt városon belül furikáznak - bevásárlás és társaik
Ingázásnál pedig 3-4 személlyel a közeli nagy városba utazás a jellemző.
Ezért is néztem több féle-fajta gépet, köztük - fiesta, getz - , most pedig egy corsa c 1.2 (XE).
Igazából 10e km-et mennek évente és nem nagyon előzgetnek
Melyik motorral szerelt kevésbé hiba érzékeny ebből az 1.2 fajtából?
Köszi a segítséget. -
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok, új autó vásárlásán törjük a fejünket.
Fabia, swift, sandero, és köztük a corsa is versenyben van.
A most kapható modellnek van valami olyan pontja, ami eltántoríthat a vásárlástól?
Beszéltem egy kereskedővel, de kb semmi értelmeset nem mondott, csak azt h "ahh a hónapban lehet rendelni, utána ennyi volt". Ezt meg kicsit pusholásnak éltem meg a zárás kapcsán, így nem is csigázott fel, illetve az sem, hogy a YES felszereltség csupán korall narancs színben elérhető. Hozzátette, hogy SOHA többé nem lesz benzines, mondtam h jójó, finanszírozási opciók? -"egyik sem jó" Inkább azt éreztem, hogy nem is akarja eladni ebben a wall street farkasai stílusban
Minden hasznos infót köszönök! -
beach head
senior tag
nyilvan nem a ram mennyiseg a döntő a vétel es a multi kormánynál. Annyi bajom van vele hogy ami jobban tetszene az a felso kijelzos megoldas. De azok csak 2012es modellig jók, ez pedig 2013mas. Illetve nemtom melyik a jo márka, hizpo-t írták talán...
Erdekes módon tegnap mukodott, ma reggel is, elvittem lemosni , utana nem működött megint. Elso alkalomal is egy kisebb eso utan csinálta ezt az egészet. Beázhat? Az csinálhat ilyet? az antenna talp körül a szigetelo gyűrű eléggé viseltes, napszivta, kezd morzsolódni lassan, bár még egyben van
-
313313
addikt
Cahtgpt azt írta a klímakör, ha nincs használva akkor is hatással van a hűtésre....
2012-es autó egyébként. Egész egyben van és katban tartott.... -
gban
veterán
Opel A14Nel motornál létezik olyan, hogy ha nem megfelelő a klímagáz töltet a hűtőkörben az kihat a sima motorhűtésre?
1 év alatt 2db motorhőfok jeladót cseréltettem, nem nagy tétel csak az első pont nyaralád előtt szállt el (kocsi bétlés 6-8 órával később indulás...) Most ránézettem a klímára, töltöttek rá 250g-ot, azóta ha megáll az autó hallom a ventilátort dolgozni (nem klíma nem volt kapcsolva, városba nem használjuk mert csak rövideket megy), nem placebó, feleségem "hülye agyú" (minden sz@rt is megjegyez) ő is szóvá tette...Sérült is lehet a kábele, a klímás akár megmozdíthatta, de akár tönkre is mehetett a jeladó.
Vagy a sérült kábel mozgatása oldotta meg korábban is nem a csere valójában. De ez mind csak tipp a leírtak alapján. -
313313
addikt
Opel A14Nel motornál létezik olyan, hogy ha nem megfelelő a klímagáz töltet a hűtőkörben az kihat a sima motorhűtésre?
1 év alatt 2db motorhőfok jeladót cseréltettem, nem nagy tétel csak az első pont nyaralád előtt szállt el (kocsi bétlés 6-8 órával később indulás...) Most ránézettem a klímára, töltöttek rá 250g-ot, azóta ha megáll az autó hallom a ventilátort dolgozni (nem klíma nem volt kapcsolva, városba nem használjuk mert csak rövideket megy), nem placebó, feleségem "hülye agyú" (minden sz@rt is megjegyez) ő is szóvá tette... -
dethroner
veterán
hát reggelre pedig lett, visszajött.... meg most is szólt hazáig.... temelem csak valami elmezavar....mondjuk felmerul a kerdes h erdemes lenne e egy androidos fejegyseget venni bele? es ha igen akkor milyen márkájút? itthon drága, AliExpressen gondolom olyan van aminek gyenge az erositoje, nem mukodik a kormanyvezerles vele es nem fogok tudni hallgtani radiot vele videken, es gondolom minimum 6-8 gb ramos kellene
Azért csak nézz szét Alin, mert működik a kormányvezérlés, vidéken is szól a rádió és van 8GB rammal is. Kínai se hülye, mindent képes legyártani, és még el is adja

-
beach head
senior tag
A válasz egyértelmű. Nőnemű a kocsid, és berágott, hogy nem őt hallgattad, hanem csak úgy "rákötötted" a telódat, ráadásul a saját hangszóróját is használtad... Mindezt sunyin...Vetőkártya szerint nem jó dolog az ilyen...Nincs esélyed. Abban a kocsiban soha többet nem lesz rádió...soha...marad a teló....

hát reggelre pedig lett, visszajött.... meg most is szólt hazáig.... temelem csak valami elmezavar....mondjuk felmerul a kerdes h erdemes lenne e egy androidos fejegyseget venni bele? es ha igen akkor milyen márkájút? itthon drága, AliExpressen gondolom olyan van aminek gyenge az erositoje, nem mukodik a kormanyvezerles vele es nem fogok tudni hallgtani radiot vele videken, es gondolom minimum 6-8 gb ramos kellene
-
j.bravo
addikt
Sziasztok!
családon belülről vehetnék egy 2017-es E Corsát, 1.4-es turbó motorral (100LE körüli).Start/Stopos - ezt mondjuk nemigen szerettük, meglepő módon egy ideje nem tűnt fel hogy leállna a lámpánál.
Alig van benne méter (22k km körül), mivel bevásárlókocsi üzemben működött sokáig, illetve az utóbbi sokat években állt is, én járattam meg néha (15 km-re levő munkahelyre mentem vele, részben autópályán, pár napig pár hetente-havonta; nem állt évekig egy helyben).
Márkaszervizbe hordták.Egyszer elverte a jég jó alaposan, de casco terhére szépen meg lett javíttatva.
Hátul tekerősek az ablakok, de cserébe van egy remek napfénytető/tetőablak.Van holttérfigyelő illetve (ha a pedálokat nyomogatja az ember a kijelzőn írtaknak megfelelően) be is tud parkolni félautomatán (mondjuk nemigen használtuk a kipróbáláson túl)
Az infotainment (vsz. kisebbik fajta kijelző, legalábbis van fekete kerete, de elég jól látható méret) nem hajlandó a korábban tévesen beolvasott RDS adatokat felülírni (tehát pl a Rock FM vagy a Retro rádió is "Teszt" a listában), amúgy nem szól rosszul; a vezetékes CarPlay jól működik.
Mik a típushibák, illetve mire figyeljek, mit ellenőrizzek mielőtt megveszem, ami esetleg megszívathat később? Kb. az autó bármely részére vonatkozóan érdekel.

-
csoszogi
tag
Sziasztok!
Corsa d-nel a reggeli úton meloba auxra kotottem jack kabelen a telomat zenehallgatas miatt. Hazafele du..a radio mar nem szól. Kiirja az allomasneveket, de néma. Neha sistereg ha keresésre nyomok, de azota csak auxon szol a rádió néma. - sarut levettem majd vissza, a radio hatuljan es a fulkeben a 2 kek 15 A biztosíték ugy látom jol van. Mi lehet a baj?A válasz egyértelmű. Nőnemű a kocsid, és berágott, hogy nem őt hallgattad, hanem csak úgy "rákötötted" a telódat, ráadásul a saját hangszóróját is használtad... Mindezt sunyin...Vetőkártya szerint nem jó dolog az ilyen...Nincs esélyed. Abban a kocsiban soha többet nem lesz rádió...soha...marad a teló....

-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Corsa d-nel a reggeli úton meloba auxra kotottem jack kabelen a telomat zenehallgatas miatt. Hazafele du..a radio mar nem szól. Kiirja az allomasneveket, de néma. Neha sistereg ha keresésre nyomok, de azota csak auxon szol a rádió néma. - sarut levettem majd vissza, a radio hatuljan es a fulkeben a 2 kek 15 A biztosíték ugy látom jol van. Mi lehet a baj? -
embe
nagyúr
...carvertical, Kopasz ajánlásával?

...amúgy szerintem nem esélyes... és mi garantálja, hogy rendesen el is lett végezve minden, ami papíron van esetleg? ...inkább egy szakszerű átvizsgálás, aminek van alapja
(maszek műhelyekben is karban lehet úgy tartani egy kocsit, hogy annak sehol semmi nyoma a rendszerben)és dethroner!
Persze-persze. 36 éve van jogsim, mindig volt a családban autó valamennyire képben vagyok.
Most is inkább az esetlegesen megvenni kívánt utó eladó hitelességét akarom leellenőrizni, persze az autót is ezáltal.
Kisebb dolgokat, javításokat magam is elvégzek. -
dethroner
veterán
Nekem németből behozott H Astra-m van, gondos tulajnak tűnik a német gazda is és az utána lévő 2 magyar szintén. Kaptam az autóhoz egy rakat korábbi szerviz számlát, javításokról részletes dokumentációt, és van egy több oldalas A4 lap, amin a német és a hazai szervizben elvégzett munkák, árak is fel vannak tüntetve. Szerintem simán kiadják VIN alapján.
-
mephi666
nagyúr
...carvertical, Kopasz ajánlásával?

...amúgy szerintem nem esélyes... és mi garantálja, hogy rendesen el is lett végezve minden, ami papíron van esetleg? ...inkább egy szakszerű átvizsgálás, aminek van alapja
(maszek műhelyekben is karban lehet úgy tartani egy kocsit, hogy annak sehol semmi nyoma a rendszerben) -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van arra lehetőség, Opel szalon felkeresésén kívül, hogy egy alvázszám alapján az adott autó szervízmúltját lekérdezzem? -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Fékbetét csere esetén, melyik a jó verzió, kérlek segítsetek tisztázni.😁 (G Astra 2002)
1. Átlóba vannak a kopásjelzők, külső oldal felül, belső oldal alul.
2. Szemben egymással, külső oldal felül, belső oldal szintén felül.
Nagyon köszönöm! 😊

-
Timer
veterán
-
Tikakukac
titán
Nyilván. Szerintem pedig inkább csak nem akarod megérteni azt, amit írtam. Helyette azt erőlteted, hogy az európai piacon kábé 35 ezer eladást produkáló Jazz a piac szerint jobb vétel, mint az ugyanitt 135 ezres számot produkáló Corsa, az ugyanennyit produkáló Polo, vagy a 200 (!) ezer eladást produkáló Clio. Nekem a számok alapjn úgy tűnik, hogy csak szerinted jobb vétel. Ráadásul, háromszor. Ha nem a piacra hivatkoznál folyamatosan, amit a számok szerint kiválóan értesz, akkor még el is fogadnám. Ja, hát el is fogadtam már az érvedet, lásd:
"Másfelől az a funkcionalitás és az a finomság, ami az egész autóban van, az valóban háromszoros szint."
És a válaszom rá:
"Oké, továbbra sem értem, de elfogadom."
Ezt a "finomságot" a személyes preferenciák miatt beárazni nem lehet, de a számokból is látszik, hogy ez az autó Európában egy rétegmodell, semmi köze a piac általános igényeihez, melyekre én végig hivatkozok, jórészt alátámasztva ezeket a saját - kategórián belüli - preferenciáimmal is. Kevered a piaci fizetőképes keresletet a magas műszaki nívóval. Téged extra anyagi ráfordítás mellett is érdekel az utóbbi, a többséget meg nem, ennyi.
Sebaj, engedjük el egymást.

Oké, viszlát.
-
Timer
veterán
Nyilván. Szerintem pedig inkább csak nem akarod megérteni azt, amit írtam. Helyette azt erőlteted, hogy az európai piacon kábé 35 ezer eladást produkáló Jazz a piac szerint jobb vétel, mint az ugyanitt 135 ezres számot produkáló Corsa, az ugyanennyit produkáló Polo, vagy a 200 (!) ezer eladást produkáló Clio. Nekem a számok alapjn úgy tűnik, hogy csak szerinted jobb vétel. Ráadásul, háromszor. Ha nem a piacra hivatkoznál folyamatosan, amit a számok szerint kiválóan értesz, akkor még el is fogadnám. Ja, hát el is fogadtam már az érvedet, lásd:
"Másfelől az a funkcionalitás és az a finomság, ami az egész autóban van, az valóban háromszoros szint."
És a válaszom rá:
"Oké, továbbra sem értem, de elfogadom."
Ezt a "finomságot" a személyes preferenciák miatt beárazni nem lehet, de a számokból is látszik, hogy ez az autó Európában egy rétegmodell, semmi köze a piac általános igényeihez, melyekre én végig hivatkozok, jórészt alátámasztva ezeket a saját - kategórián belüli - preferenciáimmal is. Kevered a piaci fizetőképes keresletet a magas műszaki nívóval. Téged extra anyagi ráfordítás mellett is érdekel az utóbbi, a többséget meg nem, ennyi.
Sebaj, engedjük el egymást.

-
Tikakukac
titán
Oké. Városi kisautó / alsó középkategória esetén szerinted hány embert érdekel a váltó azon túl, hogy működjön? Már úgy értem, az alapvető célközönség körében? Most jött ki egy új Polo variáns, biztos olvastál róla. Egy lényeg volt a megalkotásakor: az ára. Ha én ülök fordítva a piaci lovon, akkor a VW miért nem azzal marketingeli, hogy milyen jó a futómű, és mennyire pontos a váltó? Én nem mondom, hogy ezek a dolgok objektív nem lehetnek perdöntők, vagy nem érnek pénzt a piacon, csak nem ebben a kategóriában. Az meg pláne erős, hogy háromszor annyit érnek, egy random átlag vásárló számára. Olyan ez kicsit, mint a telefon, vagy a processzor. Vannak emberek, akik tolnak valamit meggyőződésből,, sokszor egy adott funkciót vagy tulajdonságot piedesztálra emelve, a nagy többség meg kábé tesz az egészre és azt veszik, ami épp olcsóbb a kereskedésben. A helykínálat kapcsán egyetértek, az minden kategóriában mérvadó előny.
Igazándiból tényleg hagyjuk. Jelenleg valamiért azt akarod bebizonyítani, hogy segghülye a piac, de vagy 30 éve, vevő és eladó és gyártó oldalon is.

-
Timer
veterán
Semmilyen szopkodás nincs, csak a te világodon túl is vannak dolgok és ezt kell tudatosítani, hogy ez és a praktikum az pénzt ér a piacon. Mikor te kettőt fordulsz a Corsával azt egy körre viszi a Jazz. Ez marha nagy plusz. Az a váltó és kezelőszervek pedig másik univerzum.
Neked felesleges. Én az 24 év Opelezés után sírok, hogy miért nem lehet ilyen váltó mindenben. És igen, az Astra is szalonból jött, újonnan is hányás volt a váltó
Oké. Városi kisautó / alsó középkategória esetén szerinted hány embert érdekel a váltó azon túl, hogy működjön? Már úgy értem, az alapvető célközönség körében? Most jött ki egy új Polo variáns, biztos olvastál róla. Egy lényeg volt a megalkotásakor: az ára. Ha én ülök fordítva a piaci lovon, akkor a VW miért nem azzal marketingeli, hogy milyen jó a futómű, és mennyire pontos a váltó? Én nem mondom, hogy ezek a dolgok objektív nem lehetnek perdöntők, vagy nem érnek pénzt a piacon, csak nem ebben a kategóriában. Az meg pláne erős, hogy háromszor annyit érnek, egy random átlag vásárló számára. Olyan ez kicsit, mint a telefon, vagy a processzor. Vannak emberek, akik tolnak valamit meggyőződésből,, sokszor egy adott funkciót vagy tulajdonságot piedesztálra emelve, a nagy többség meg kábé tesz az egészre és azt veszik, ami épp olcsóbb a kereskedésben. A helykínálat kapcsán egyetértek, az minden kategóriában mérvadó előny.
-
Tikakukac
titán
Igenis, Generális, ezzel meggyőztél!
Beteszek egy kis Jazz+Az-t, sz@rt szarra jeligével! 
//bocsánat, nem bírtam kihagyni, de csak poén volt, nem kell mellre szívni//
Én elengedtem, mindenki azt vesz és éltet, amit szeretne, bár Opel topikban némileg szokatlan a japó szopkodás. Ilyen szép dolog ez a fórumozás, elférnek a vélemények egymás mellett, alatt.
Semmilyen szopkodás nincs, csak a te világodon túl is vannak dolgok és ezt kell tudatosítani, hogy ez és a praktikum az pénzt ér a piacon. Mikor te kettőt fordulsz a Corsával azt egy körre viszi a Jazz. Ez marha nagy plusz. Az a váltó és kezelőszervek pedig másik univerzum.
Neked felesleges. Én az 24 év Opelezés után sírok, hogy miért nem lehet ilyen váltó mindenben. És igen, az Astra is szalonból jött, újonnan is hányás volt a váltó
-
Timer
veterán
Igenis, Generális, ezzel meggyőztél!
Beteszek egy kis Jazz+Az-t, sz@rt szarra jeligével! 
//bocsánat, nem bírtam kihagyni, de csak poén volt, nem kell mellre szívni//
Én elengedtem, mindenki azt vesz és éltet, amit szeretne, bár Opel topikban némileg szokatlan a japó szopkodás. Ilyen szép dolog ez a fórumozás, elférnek a vélemények egymás mellett, alatt.
-
Tikakukac
titán
Oké, továbbra sem értem, de elfogadom. Mint írtam, nem ismerem a Jazz-t, csak a háromszoros árat is megéri dolgon nyerítek, és épp annak tükrében, ahogyan én értékelem ezt az autó kategóriát, márkától függetlenül. Ebben a kategóriában közlekedő edények vannak, pont. Ha van egy megbízható autó 1 forintért itt, akkor nem látom, miben lehet egy másik annyival jobb, hogy 3 forintot érjen. Itt nem élményt meg finomságot keresek, hanem 7/24 használhatóságot, hosszú éveken át. Tekintve, hogy a gyártók se hülyék, és a kisautók kategóriája mindenhol kiemelten árérzékerny terület, úgy gondolom, ők se ebben a szegmensben kívánnak villantani, így az átlag vásárló igénye közelebb állhat az én véleményemhez. Kiváltképp úgy érthetetlen számomra a tripla ár is megéri mondat, hogy jó eséllyel ez a differencia az alkatrész árakon is tetten érhető lesz, bár ez csak sejtés. Ez még csak nem is a felső közép ketagória, ahol vannak ultra szar, és kiváló ajánlatok, az ember várna is valamit azért a pénzéért, és a technikai belbecs néha, talán, nagyon kivételes esetekben indokolna ekkora különbséget a piaci szereplők között, de megkockáztatom, hogy a prémium szegmenst nem ide számítva még ott sincs háromszoros árszorzó egy Toyota, egy Skoda, egy VW, egy Opel, vagy akár KIA, netán Hyundai között, nagyjából azonos felszereltség mellett, természetesen. Ebből kiindulva értetlenkedek a "tripla annyiba kerül, és annyit is megér" jellegű állításon, de elengedem a dolgot, biztos ki kéne próbálnom egy Jazzt, és érteném. Béke!
Konzekvensen kevered azt, hogy mit jelent az autó a te definíciódban és ezt akarod rátolni az egész piaci igényre vagy hát magára a piacra.
Engedd el
-
Timer
veterán
De el nem tudom képzelni, miért akkora fétis ez itthon. Csak mert a Kopasz azt mondta?
Ezért jó ha kiengeded a tűzfaladon az internetet az országhatáron és gyorsan leesik, hogy ez egyfelől globális, a Kopasznak erre semmi kihatása nincs.
Másfelől az a funkcionalitás és az a finomság, ami az egész autóban van, az valóban háromszoros szint.Nem ugyanarról a kategóriáról beszélünk, de mennyire nem.
Oké, továbbra sem értem, de elfogadom. Mint írtam, nem ismerem a Jazz-t, csak a háromszoros árat is megéri dolgon nyerítek, és épp annak tükrében, ahogyan én értékelem ezt az autó kategóriát, márkától függetlenül. Ebben a kategóriában közlekedő edények vannak, pont. Ha van egy megbízható autó 1 forintért itt, akkor nem látom, miben lehet egy másik annyival jobb, hogy 3 forintot érjen. Itt nem élményt meg finomságot keresek, hanem 7/24 használhatóságot, hosszú éveken át. Tekintve, hogy a gyártók se hülyék, és a kisautók kategóriája mindenhol kiemelten árérzékerny terület, úgy gondolom, ők se ebben a szegmensben kívánnak villantani, így az átlag vásárló igénye közelebb állhat az én véleményemhez. Kiváltképp úgy érthetetlen számomra a tripla ár is megéri mondat, hogy jó eséllyel ez a differencia az alkatrész árakon is tetten érhető lesz, bár ez csak sejtés. Ez még csak nem is a felső közép ketagória, ahol vannak ultra szar, és kiváló ajánlatok, az ember várna is valamit azért a pénzéért, és a technikai belbecs néha, talán, nagyon kivételes esetekben indokolna ekkora különbséget a piaci szereplők között, de megkockáztatom, hogy a prémium szegmenst nem ide számítva még ott sincs háromszoros árszorzó egy Toyota, egy Skoda, egy VW, egy Opel, vagy akár KIA, netán Hyundai között, nagyjából azonos felszereltség mellett, természetesen. Ebből kiindulva értetlenkedek a "tripla annyiba kerül, és annyit is megér" jellegű állításon, de elengedem a dolgot, biztos ki kéne próbálnom egy Jazzt, és érteném. Béke!
-
Tikakukac
titán
Miért, üzemanyagot meg friss olajat és szűrőt se kér?
Nem volt még Jazz-em, oké. De el nem tudom képzelni, miért akkora fétis ez itthon. Csak mert a Kopasz azt mondta? Egy Corsa kategóriás autótól 3 dolgot várok el: induljon be, vigyen el, a célban álljon meg. Ennyi, csá. Ebben a relációban mivel lehet valami háromszor jobb?Nekem valahogy elég bizonyíték arra, hogy a D Corsa nem egy fostalicska konstrukció, hogy 7 év alatt a kötelező dolgokon felül kábé semmit nem kellett költeni rá. Ja, még valami volt: a levegő beömlő az összesben elfárad, azt vettem hozzá 1 darab gyárit, pofátlanul drágán, de ennyi.
De el nem tudom képzelni, miért akkora fétis ez itthon. Csak mert a Kopasz azt mondta?
Ezért jó ha kiengeded a tűzfaladon az internetet az országhatáron és gyorsan leesik, hogy ez egyfelől globális, a Kopasznak erre semmi kihatása nincs.
Másfelől az a funkcionalitás és az a finomság, ami az egész autóban van, az valóban háromszoros szint.Nem ugyanarról a kategóriáról beszélünk, de mennyire nem.
-
Timer
veterán
...az a suzuki az egyik legmegbízhatóbb gép
sok futár is rúgja neki ész nélkül és 25+ évesen lazán bírja... városban parkolni is álom vele... nem vagyok én se száguldozós (60lovas f astra majd 105ös b zafira után), de az a kölcsön-suzuki kérte nagyon a gázt 
...mellékesen nekem is eszembe jut sokszor a 0komfort 92es f astra, amit imádtunk
...legnagyobb bajunk az volt vele, hogy nem volt klíma és kinőttük (időnként ránézek jszp-n és a következő tulaj is szeretheti, mert még mindig van rajta műszaki)Hát igen, a klíma kérdés szopó, nekem sincs a vectrában, és utólag berakatni hardcore összeg lett volna, de ami fontosabb, szerelőt se nagyon taaláltam volna rá, ezért jött az Insignia tavaly a családba. Ezeknek a régi autóknak tényleg van valami varázsa, már persze azoknak, akik vezették őket. Aki most nőtt fel, pusztulat lehet egy ilyen vasat vezetni, de hát ez egy ilyen bicikli, haladunk előre a korral.
-
mephi666
nagyúr
Korai swiftet sajnos nem vezettem, kimaradt a gokart élmény!
Én az autótól nem azt várom elsősorban - pláne nem egy 15 év körülitől - hogy letépje a tököm gyorsulással. Nekem már elég, amit írtam. Legyen megbízható. Majd ha nagyon taposni akarok valamit, akkor elmegyek kartozni, 10 centivel a föld fölött ülve az a 40-50 km/h is aberrált gyorsnak tűnik. Kis csajos autók meg menjenek valahogy, férjen be két zsugor ásványvíz, meg nézzen már ki valahogy egy gyári felnivel. Kábé ennyi, de ez már az extra lista, az alapok az indul-megy-megáll tengelyen mozognak nálam! 
Amúgy vicces, mert Asszony tapossa neki, és ezt is bírja. Én az Öreg B Vectrámat már nagyon óvom, idén 30 lett, és napi használatban van. Vicces módon mégis jobban szeretem vezetni ezt a 101 lovas öreglányt, mint az Insignia B-t, 260 lóval, 4x4-gyel, meg kábé az összes extrával, ami volt hozzá. Kiváló autó, de olyan, mintha nem vezetném, hanem üzemeltetném. Városban meg kész szenvedés vele poroszkálni, bezzeg az öreg vekinek lehet rakni, ha nem is gyorsan, de dinamikusan lehet vele haladni utcáról-utcára a kisvárosban, ahol mozgok vele. Pest az más, ott simán szívás már, gyakorlatilag semmivel nem tudja tartani a lépést lámpától lámpáig, kivéve a buszokat...

...az a suzuki az egyik legmegbízhatóbb gép
sok futár is rúgja neki ész nélkül és 25+ évesen lazán bírja... városban parkolni is álom vele... nem vagyok én se száguldozós (60lovas f astra majd 105ös b zafira után), de az a kölcsön-suzuki kérte nagyon a gázt 
...mellékesen nekem is eszembe jut sokszor a 0komfort 92es f astra, amit imádtunk
...legnagyobb bajunk az volt vele, hogy nem volt klíma és kinőttük (időnként ránézek jszp-n és a következő tulaj is szeretheti, mert még mindig van rajta műszaki) -
Timer
veterán
...opel-t lehet suzukihoz hasonlítani: amikor a fl előtti f astra-ból egy 6-7 évvel újabb swift 1.3 gls-be ültem, az nagyon fapad volt
...viszont akkorákat lehetett vele indulni lámpától, hogy imádtam... kb csak az elektromosok lépték le... egyszerűen kérte az a gép a fordulatot: fura is volt, hogy már 1ben is taposni kell, nem pedig azonnal elváltani... 20-25ig 1es, utána városi utazó 50+ig 2es
csak az a nyamvadt porszívóhangja ne lett volna hozzáKorai swiftet sajnos nem vezettem, kimaradt a gokart élmény!
Én az autótól nem azt várom elsősorban - pláne nem egy 15 év körülitől - hogy letépje a tököm gyorsulással. Nekem már elég, amit írtam. Legyen megbízható. Majd ha nagyon taposni akarok valamit, akkor elmegyek kartozni, 10 centivel a föld fölött ülve az a 40-50 km/h is aberrált gyorsnak tűnik. Kis csajos autók meg menjenek valahogy, férjen be két zsugor ásványvíz, meg nézzen már ki valahogy egy gyári felnivel. Kábé ennyi, de ez már az extra lista, az alapok az indul-megy-megáll tengelyen mozognak nálam! 
Amúgy vicces, mert Asszony tapossa neki, és ezt is bírja. Én az Öreg B Vectrámat már nagyon óvom, idén 30 lett, és napi használatban van. Vicces módon mégis jobban szeretem vezetni ezt a 101 lovas öreglányt, mint az Insignia B-t, 260 lóval, 4x4-gyel, meg kábé az összes extrával, ami volt hozzá. Kiváló autó, de olyan, mintha nem vezetném, hanem üzemeltetném. Városban meg kész szenvedés vele poroszkálni, bezzeg az öreg vekinek lehet rakni, ha nem is gyorsan, de dinamikusan lehet vele haladni utcáról-utcára a kisvárosban, ahol mozgok vele. Pest az más, ott simán szívás már, gyakorlatilag semmivel nem tudja tartani a lépést lámpától lámpáig, kivéve a buszokat...

-
mephi666
nagyúr
Nem volt még Jazz-em, oké. De el nem tudom képzelni, miért akkora fétis ez itthon. Csak mert a Kopasz azt mondta? Egy Corsa kategóriás autótól 3 dolgot várok el: induljon be, vigyen el, a célban álljon meg. Ennyi, csá. Ebben a relációban mivel lehet valami háromszor jobb?Nekem valahogy elég bizonyíték arra, hogy a D Corsa nem egy fostalicska konstrukció, hogy 7 év alatt a kötelező dolgokon felül kábé semmit nem kellett költeni rá. Ja, még valami volt: a levegő beömlő az összesben elfárad, azt vettem hozzá 1 darab gyárit, pofátlanul drágán, de ennyi.
...opel-t lehet suzukihoz hasonlítani: amikor a fl előtti f astra-ból egy 6-7 évvel újabb swift 1.3 gls-be ültem, az nagyon fapad volt
...viszont akkorákat lehetett vele indulni lámpától, hogy imádtam... kb csak az elektromosok lépték le... egyszerűen kérte az a gép a fordulatot: fura is volt, hogy már 1ben is taposni kell, nem pedig azonnal elváltani... 20-25ig 1es, utána városi utazó 50+ig 2es
csak az a nyamvadt porszívóhangja ne lett volna hozzá -
Timer
veterán
-
AMD Power
titán
-
Tikakukac
titán
Azt ne mondd, hogy háromszor olyan jó, mert azt nehezen tudom elképzelni. Abból kiindulva legalábbis, hogy Nejem egy D-t hajt szerintem 7 éve már, és 2 dolgot cseréltem az autón az olajon és a szűrőkön kívül. Egy láncot, meg egy vízpumpát. Napi használatban, a lehető legrosszabb körülmények között (mármint az autó), kábé 2 x 4 kilométeren van használva mostanában, előtte meg 2 x 15 km volt.
De, mondom.

-
Timer
veterán
Azt ne mondd, hogy háromszor olyan jó, mert azt nehezen tudom elképzelni. Abból kiindulva legalábbis, hogy Nejem egy D-t hajt szerintem 7 éve már, és 2 dolgot cseréltem az autón az olajon és a szűrőkön kívül. Egy láncot, meg egy vízpumpát. Napi használatban, a lehető legrosszabb körülmények között (mármint az autó), kábé 2 x 4 kilométeren van használva mostanában, előtte meg 2 x 15 km volt.
-
Tikakukac
titán
-
Timer
veterán
Igen, szerekesztettem is rajta, pont ezt írtam bele utólag, mert elsőre kicsit kemény lett a poszt, nem akartam bántani senkit. Mondjuk a véleményemet tartom.
@Richard!: ne csodálkozz, most senkinek nem kell semmi a használt piacról. MILC-et hirdetek 3 hónapja (lehet, MILF-et kéne helyette), kiváló állapotban van, jó áron adom, még csak nem is érdeklődnek. Az autóipar ráadásul épp felborul, mert az új autókat is szórják ki készletről, nincs bennünk éberség figyelő szenzort, és jött rá szabályzás, hogy hamarosan csak olyat lehet eladni újonnan, amiben van. Másfél milliókat lehet így fogni, sokan vesznek emiatt inkább szalonból valamit.
A háromajtós D szerintem a legszebb Corsa evör, kilátni mondjuk pokol belőle, de egy szép példányt férfiként is megnézek, még most is, pedig már nem újak.
-
Richard!
addikt
Meg mert rusnya, mint a bűn, a D és az F-hez képest. Bocsánat, de ilyen elb@szott formatervet ritkán rakott le az Opel az asztalra, bár a friss Astra versenyben van, az biztos.Tudom, a design szubjektív, de nahh, szegény E-n nagyon látszik, hogy muszájból kellett hozzányúlni, de valójában senki nem akart.
Kérdeznék én is egyet: van olyan VIN ellenőrző oldal, ami működik is, és ingyenes? Azt szeretném megtudni, hogy hónapra, vagy ha lehet ,napra pontosan tudjam, hogy mikor gyártották az autómat. 96-os Vectra B egyébként.
1 hónapja hirdetem a 3 ajtós OPC Line D-met. A kutyának nem kell
-
AMD Power
titán
Meg mert rusnya, mint a bűn, a D és az F-hez képest. Bocsánat, de ilyen elb@szott formatervet ritkán rakott le az Opel az asztalra, bár a friss Astra versenyben van, az biztos.Tudom, a design szubjektív, de nahh, szegény E-n nagyon látszik, hogy muszájból kellett hozzányúlni, de valójában senki nem akart.
Kérdeznék én is egyet: van olyan VIN ellenőrző oldal, ami működik is, és ingyenes? Azt szeretném megtudni, hogy hónapra, vagy ha lehet ,napra pontosan tudjam, hogy mikor gyártották az autómat. 96-os Vectra B egyébként.
A külső mindig szubjektív.
-
Timer
veterán
-
AMD Power
titán
-
mephi666
nagyúr
-
Tikakukac
titán
-
AMD Power
titán
-
dniki88
tag
Astra H 2007 Z16XER, és Zafira B 2010 A18XER hűtőtartály kupakjából mekkora nyitási nyomású kell rá? 1.2 vagy 1.4 bar?
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Én kérdeznék ha nem gond.B Zafiránk van 1.6 benzin.Egy évvel ezelőtt csörgöt az elejében valami aztán kiderült,hogy a kipufogó csonk van szét rohadva.Ezt ugy hallottam szokásos betegség.Vettem rá egy újat 75 ezer forint magaságában.Most újra kerepelő hang jön az elejéből és a szerelőnk azt mondta,hogy azért,mert ez az alkatrész annyira rossz minőségű,hogy a fém tömitéssel nem lehet jobban ráhúzni és ezért kerepel a tömités az elejében.Azt mondja ez nem okozhat semmi gondot műszakilag,de azért eléggé idegesitő hangja van.Ha ez tényleg igaz akkor mi az a jó minőségű alkatrész ami megoldja ezt a gondot?Üdv
-
Tikakukac
titán
Lambda szonda csere után kell resetelni vagy alaphelyzetbe állítani?
Nope.
-
szoszo1973
aktív tag
Köszönöm!
Lambda szonda csere után kell resetelni vagy alaphelyzetbe állítani?
-
szoszo1973
aktív tag
-
Tikakukac
titán
Köszönöm!
Cikkszámokat tudsz mondani?DOX-2063-DEN
Denso az ahogy nézem van.
-
szoszo1973
aktív tag
-
Tikakukac
titán
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Opel astra h Z16XEP motor. Katalizátor előtti lambda szonda behalt. Vettem egyet a bárdiba alvázszám alapján de teljesen rosszul működik.
A gyári ami benne volt száma: 024435097
A bárdis: Magneti marelli: 466016355017
Akinek jól működik az autója legyen kedves írja meg, hogy milyet kellene bele vennem.
Nagyon köszönöm!Semmiképp nem az olcsó MM lesz a megoldás ez biztos.
Bosch vagy Denso tippre a gyári.
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Opel astra h Z16XEP motor. Katalizátor előtti lambda szonda behalt. Vettem egyet a bárdiba alvázszám alapján de teljesen rosszul működik.
A gyári ami benne volt száma: 024435097
A bárdis: Magneti marelli: 466016355017
Akinek jól működik az autója legyen kedves írja meg, hogy milyet kellene bele vennem.
Nagyon köszönöm! -
dethroner
veterán
Egyszerűbb ha te rendeled meg nekik. Ez már nálunk is így megy, rendelem vagy szervezem, apróbb munkákat én csinálom (pl.: izzócsere, pollenszűrő csere).
Szívesen megteszem, szoktam is javasolni minden hasonló helyzetben hogy keressenek meg, és megcsinálom a rendelést, de ha csesznek szólni, az ellen nem tudok tenni. Pluszban állandóan máshoz hordják az autót, mert mindig hallanak valamelyik szerelőről rosszat, azt el kell kerülni, és mindig javasol valami ismerős valakit, akihez feltétlenül vinni kell. Ebben a helyzetben az ország másik végéből nem tudok hasznos lenni.
-
Tothgera30
veterán
Egyszerűbb ha te rendeled meg nekik. Ez már nálunk is így megy, rendelem vagy szervezem, apróbb munkákat én csinálom (pl.: izzócsere, pollenszűrő csere).
-
dethroner
veterán
OV0401547-G30 vagy OV0401547-D30 szabványnak kellene megfelelnie. Korabeli kiskönyv szerint pedig Dexos 2 0W30/0W40/5W30/5W40. Én vennék egy X-Clean EFE-t, és lecserélném.
Nem is értem, pár éve küldtem neki egy szűrők, olajokat tartalmazó listát, hogy amikor venni kell, abból vegyen, ebben benne volt a gyári 5w-30 is. Ehhez képet megveszi azt. Pluszba vett úgy látom hosszbordás szíjat, de feszítőt meg nem

-
Timer
veterán
1040-es olaj biztros nem jó hozzá, az az X kódú motorokba kellett. Asszonynak Z14XEP D Corsája van, abba LIQUI MOLY TOP TEC 4600 5W30-at szoktunk rakni, szóval elvileg Neked is valami 5W30 körül kellene nézelődni.
-
Tothgera30
veterán
Az a baj hogy 500 km-re élek tőlük, és anyám lassan 70 éves. A kézikönyvet hiába küldtem el neki pdf-ben, olyan, mit a korabeli átlagos nők, inkább a facebook-ot nyomkodja ahelyett hogy belenézne a könyvbe. Ismerős ezt ajánlotta, akkor biztos jó alapon megvette, a másik jóképességű meg belerakta ha már ezt vitték hozzá.
De gondolom nem a 10w-40 miatt nem jó, hanem mert hiányzik az opel minősítés, ugye?
OV0401547-G30 vagy OV0401547-D30 szabványnak kellene megfelelnie. Korabeli kiskönyv szerint pedig Dexos 2 0W30/0W40/5W30/5W40. Én vennék egy X-Clean EFE-t, és lecserélném.
-
dethroner
veterán
Az a baj hogy 500 km-re élek tőlük, és anyám lassan 70 éves. A kézikönyvet hiába küldtem el neki pdf-ben, olyan, mit a korabeli átlagos nők, inkább a facebook-ot nyomkodja ahelyett hogy belenézne a könyvbe. Ismerős ezt ajánlotta, akkor biztos jó alapon megvette, a másik jóképességű meg belerakta ha már ezt vitték hozzá.
De gondolom nem a 10w-40 miatt nem jó, hanem mert hiányzik az opel minősítés, ugye?
-
Máté94
addikt
-
Tothgera30
veterán
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Muterom 2006-as Z12XEP motoros C Corsa kocsijába a szerelője Mobil Super 2000 X1 10w-40 olajat töltött. Ez jó, vagy nem jó bele?
-
tlala
addikt
Igazából a szenzornak semmi baja, csak az elem merült le...Vagyis addig bírja, amíg az elem bírja. Persze nem igazán lehet benne elemet cserélni, de megoldható, Google sok találatot ad. Írtam már itt erről egyszer lásd: #107157
Igen vizsgakövetelmény ha van a kocsidban TPMS."Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS (tire-pressure monitoring system), magyarul az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer."
Igen, köszi, tudom, hogy vizsgakövetelmény - ezért vettem meg a vizsga előtt.
Gumisnál csináltatom a cserét, és nekem eszembe sem jut házilag elemcserézni ezeket a vackokat (ezzel együtt tiszteletem azoknak, akik ilyesmibe belevágnak).
Sok mindent rendelek Aliexpressről, de az ottani olcsó szenzorokat is elengedtem, épp az elem rulett miatt. (Sok helyen írják közvetlenül a vásárlás után a userek, hogy "remekül működik", de azt nem írja meg senki, hogy 1-2 év után megye-e még a cucc a beletett noname olcsó elemmel).
Igazából csak azért osztottam meg a linket, mert talán mást is érdekel a beígért 7-10 év működési idő - ami akár lehet reális is, mert a most elhunyt gyári szenzor bő 8 éves. -
csoszogi
tag
Mikor máskor adja fel az egyik TPMS szenzor, mint néhány nappal vizsga előtt??
Ilyen szenzorokat vettem - remélem ezek tényleg bírni fogják egy jó darabig.Igazából a szenzornak semmi baja, csak az elem merült le...Vagyis addig bírja, amíg az elem bírja. Persze nem igazán lehet benne elemet cserélni, de megoldható, Google sok találatot ad. Írtam már itt erről egyszer lásd: #107157
Igen vizsgakövetelmény ha van a kocsidban TPMS."Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS (tire-pressure monitoring system), magyarul az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer."
-
ParmaBoy
aktív tag
-
gban
veterán
Ilyen szenzorokat vettem - remélem ezek tényleg bírni fogják egy jó darabig.Hülye kérdés, de vizsgakövetelmény?
Vagy úgy van ez is, hogy ha van akkor az a vizsgakövetelmény hogy működjön is? -
tlala
addikt
Ilyen szenzorokat vettem - remélem ezek tényleg bírni fogják egy jó darabig. -
mephi666
nagyúr
-
(jan)
őstag
Sziasztok! olajfogyasztós g astrára (z16xe) a tudomány mai állása szerint mi a legjobb kárcsökkentő beavatkozás ? van értelme berakni valami egyszerű olajlecsapatót ? ( a pcv szelep ellenőrizve az jó)
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Opel G Astra 2001-es Z16XE (asszem) motorkódú autó, amúgy is már fenn fogott a kuplungja, de, ma délelőtt mentem vele, nem tűnt fel hogy probléma lenne. Kb. 5km-t használtam, majd kis idő múlva egy 30km-es távot mentem az autóval, mire hazaértem, arra lettem figyelmes hogy váltásnál kerregő hangot ad az autó. Üresbe tettem az autót és benyomtam a kuplungpedált, nem váltottam, csak a pedált nyomtam, ilyenkor nem adott hangot.
Szóval akkor a probléma az, hogy váltást követően, folyamatosan kerreg.
A kérdés az az, hogy valószínűleg kuplungos lett-e az autó, vagy pedig a váltóban ugrott valami szét?Ez a típus hajlamos váltó rudazat olyan szintű kopására hogy ilyent produkáljon az autó?
Nem volt előzménye ennek az egésznek, a kuplung ugyan fent fog, de nem volt búgó hang és semmi egyéb.Valaki esetleg járt már így?
Új hozzászólás Aktív témák
-
112703 - 112601
112703 - 112601 112600 - 112501 112500 - 112401 112400 - 112301 112300 - 112201 112200 - 112101 112100 - 112001 112000 - 111901 111900 - 111801 111800 - 111701 111700 - 111601 111600 - 111501 111500 - 111401 111400 - 111301 111300 - 111201 111200 - 111101 111100 - 111001 111000 - 110901 110900 - 110801 110800 - 110701 110700 - 110601 110600 - 110501 110500 - 110401 110400 - 110301 110300 - 110201 110200 - 110101 110100 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Linux felhasználók OFF topikja
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Használt Cecotec Cecofry Supreme 8000 Airfryer, 8 literes / 1 hónap garancia
- EKX X20 - SunTour AIR hátsó rugóstaggal! + MoniMoto 7 GPS + Kryptonite zár - 50 km/h
- Asztal / munkaállomás motoros emelhető (72-116cm)
- Philips LatteGo 4300 automata kávéfőző
- Használt Cecotec Conga M50 X-Treme robotporszívó/ 1 hónap garancia
- ÚJ - Apple iPhone 17 256GB Minden szín + APPLE GARANCIA + SZÁMLA + 20W ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 2026 M5 32GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz 32GB 1TB Quadro T550 4GB FHD
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB RAM / 512GB SSD 27% Áfa - 0507AR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B850 R7 9800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Be Quiet! LIGHT BASE 500 850W

És mi a kiváltó ok, egyébként?
Ott voltak ilyen karakterek egy időben, kezd PTSD-m lenni.