- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
Elkeztek tegnap kiütéseim lenni, a tegnap reggeli busz miatt időablak alapján én simán csak bolhára gyanakodtam, hogy valakitől elkaptam.... És nem. Úgy néz ki, hogy az előző influenza miatt hisztamin bajaim vannak, és amiatt vannak a kiütések. Na ez máshogy szar....
-
KROK640
nagyúr
Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 69 : (10:10 2026. 02. 21.)
Még itthon lekértem a QR kódot, majd útnak indultam. Három 2L-es műanyag üveg volt nálam és 3db 0,5L-es kólás. Mikor odaértem és beléptem a helységbe, szinte levert lábról a brutál kocsmaszag, ragadós padló fogadott, de sehol senki.
Lehúztam a QR kódot, "Szia, KROK!". Majd elkezdtem bepakolni az üvegeket a gépbe, majd a negyedik után megköszönte, hogy papírmentes vagyok, anélkül, hogy kifizetésre nyomtam volna, és rögtön közlte, hogy hívjam az ózlet személyzetét. Így 250ft-al gzadagabban távoztam.
Pont kint volt hátul az egyik boltos nő, mondtam neki, hogy mi van, azt mondta, hogy jó, majd szól valakinek de most nem érnek rá, majd később ürítik. Úgyhogy két palackot kénytelen votlam hazahozni. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Ismerős érzés, úgy 10 éve párszor velem is volt ilyen.
Most éppen egy kis fűszeres tepertőt csipegetek, este meg szülinapi buli vár rám (barátnőm barátnőjéé, akit mellesleg én is ismerek 21 éve még tök máshonnan).
-
RandomName
senior tag
válasz
RandomName
üzenetére
Ez a nap már az ördögé, nyitottam egy sört, és egy üveg Kilbeggan-t....
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Kávét, és házipálinkát.
De nem otthon.
Reggel 6:30-ra meg volt beszélve egy nagyon kicsi munka, és így hálálták meg....
Nézni kellene valami kaját, mert ahogy hazaértem csattintanom kellett rá egy vodka-sör kombót, most meg ülök a PS5 előtt, és és zombisodási fázisban vagyok. -
KROK640
nagyúr
Kiváló felvételünk maradt fent Koshmarról Hát hideg volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Aztapaszta, ezt nem, gondoltam volna!
Na, majd ha összefutunk megint fogsz
Randomname-el majd kezelésbe veszünk
(csak viccelek)A virsli a nyúl mellett végezte. Azt, hogy Rékának meséltem-e ezt a storyt nem tudom. De a barátnőmnek (aki továbbra sem Réka) V.-nek meséltem. Amúgy tudja, hogy jó páran megfordultak nálam előtte, tegnap épp kérdezett is az egyikükről, hogy <a csaj neve> milyen volt?
-
RandomName
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Azta ... Te voltál buliban? és alkoholt is ittál?

Amúgy ezen nagyot nevettem. Olyasmi lehetett mint nekem a Balatoni 40 percig maxuimum gázon főzött virslim. Csakhát Betti is meg Bogi is szépek voltak, és elba... barátkoztam Bettivel az időt
(a haverom meg Bogival). A virsli meg csak főtt, és főtt ... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Az a durva, hogy nálam is így működik

Paprikás és tejfölös is volt és rizzsel. De legközelebb tésztával lesz, úgy éreztem a végén az jobban illene hozzá.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Már pár napja eskü azon gondolkozom, hogy hétközben is el kellene kenni a számat, hátha akkor végigalszom az éjszakát, pedig tudom, hogy akkor máshogy nem leszek kipihent.... Szerintem várok még kb egy hetet, és utána bekérdezek a dokimnál, hogy akkor most mi legyen....
Nem tudom mi lett végül, de nálam ha tejfölös is akkor spagetti, ha csak paprikás, akkor rizs.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Gondolom a görög sörre gondolsz. Nos, én mindig is jobban szerettem az EFES-t, azt legutóbb tavaly ittam, Mythost meg vagy 10 éve. így az is változhatott persze. EFESem még van itthon egy

-
RandomName
senior tag
Találtam Mythos-t az egyik boltban, vettem egy 4-es pack-ot, hát.... Most vagy a nosztalgia szépíti meg, vagy már ebben sem az van mint régen volt....
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Nekem meg kb 3 hete van ez. Remélem helyre jön, mert eléggé fárasztó

Közben készül a gombapaprikás, csak még azt latolgatom, hogy rizs vagy spagetti menjen mellé.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Sajnos ez mostanában velem is többször megesett, igaz minden esetben 3:15 és 3:45 között, és ilyenkor olyan 6:30 - 7:00-ig nem is tudok visszaaludni, utána meg mély álomba zuhanok, és bármikor is keljek (9-11) olyan fáradt vagyok mintha nem aludtam volna. Utálom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Egész éjjel csináltad a karajt?
Nem sokat alhatsz... (már ha mész dolgozni is) -
RandomName
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Most lett kész a sült karaj, csak vágtam belőle két szeletet.....
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Igazából nem az idő számít hanem a kész szalámi súlya, és azt össze lehet hasonlítani a boltival.
Az ivászat meg természetesen velejárója, de nincs ingyen.
Mikor elmegyek dartsozni és van hörpintés is (nem mindig), akkor én se csak a dartsgépbe dobált 50-eseket számolom az este végén, hanem azt is ami befolyt
meg azt is amit megeszünk mellé. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Relatív olcsónak mondható, mert az apróhús viszonylag olcsó, mint írtam is, kb 1200 Ft/kg áron szoktuk venni, 70-30-as apróhús (70 % hús, 30 % zsíros), ez a vágóhídon állandóan elérhető sok minden mással együtt, mert ugye nagyüzemi termelés megy.
Ha a munkánkat nem számítjuk, a fűszerek kilós árhoz viszonyítva minimális, a bél ugyancsak nem túl sok, füstölés szokott lenni pár 100 Ft kilónként, asszem talán 300 Ft szokott lenni baráti áron, szóval egy kiló kb 1500-1600 Ft-ból jön ki, de ha kerekítjük 2000-re, akkor is bőven jó, és nem bolti cuccról van szó, hanem igazából házi cuccról, mert te rakod össze, tudod, hogy mit eszel (nyilván azt nem, hogy a disznó honnan van és mit evett, de a hús az hús, ez a minimális kockázat mindenütt megvan). Ha ugyanezt hentesnél veszed, minimum a duplája, a Pick meg tuti, hogy még több.
A vágóhídi megoldás még azért is jó, mert nem kell külön ezért egy disznót hízlalni és levágni, az sokkal több macera.
Így meg kb elég egy daráló, egy töltő, meg néhány jó nagy edény, amiben bekeverjük a húst, és a mosogatás is egyszerűbb (főleg, hogy addigra már a légkör is megvan
). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Igen, én is mindig mindent azonnal elmosok. Öcsém viszont imádja napokig érlelni a mosatlant.
Akkor ez így gondolom, nem csak finom és kényelmes hanem olcsó is.
Én akkor tudok olcsón szalámihoz jutni, ha átmegyek Németországba, mert ott még a pick is olcsóbb mint magyarba. De már Ausztriában is olcsóbb ... AZtán mostanában már nem sört, hanem ilyesmiket viszek haza a bőröndömben, legutóbb mosópor és tusfürdő is akadt bőven. Tusfürdőm vagy 1,5 évnyi legalább van
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Az már el van mosogatva, azért vannak lefelé forgatva.. Nem értem, mi nem tetszik... Enyhe vízkő és korrózió nyomait láthatod maximum.
Mosatlant nem szoktam sokáig hagyni rohadni, mert aztán csak dupla meló, mert bele is szárad meg bele is büdösödik a cucc.Igen, családi összefogással egyszerűbb, mert így megvannak hozzá az eszközök, sőt még a füstölés is 2 házzal arrébb van, tehát nem is kell messzire vinni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Biztos nagyon finom, de bevallom én sajnálnám rá az időt (bár ti is összekötitek iváaszattal mint mi olykor a dartsot).
Régen a család itt is csinált, de az még a '90-es évek végén volt.(Elmosogatni ki fog?
)Amikor ez a sok szálas kép készült (WOW), akkor meg épp javában Lautearch utcáit róttam, és nem mentem boltba, lévén dec 8 ott munkaszüneti nap, így hiába volt jétfő, a fű sem nőtt.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Szoktunk csinálni, ilyenkor 3-4 helyre megy a családban, de egyszerre csináljuk meg, így egyszerűbb.
Vágóhídon a húsboltban megvesszük az apróhúst, ~1200 Ft/kg, ledaráljuk + fűszerek + füstölés, ez az igazi, hagyományos paraszti házi szalámi, árban is és minőségben is biztosan veri a Pick-et.
Szokott belőle kolbász és szalámi is készülni, kinek-kinek ízlése szerint.
Kb fél napi meló (+ az ivászat), de egy időre megvan a kaja. Ugyanígy szoktunk csinálni hurkát-kolbászt is időnként.
Ez december eleji készítés, mondhatni, ez már "kész van", kicsit több mint 1 hónapot szikkadt és már fagyasztva van. Persze mire kész lett, majdnem el is fogyott, mert már csak 4 szálam van, de 10 szál körül szoktam csinálni magamnak.Ilyen, amikor még friss, füstölés után:

-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Nekem még van két üveg, de a tegnapról maradtatt fogyazstottam be.
50kg szalámit?
ÚÚÚ ... (van fél kiló pick a hűtőben, meg még valami német cucc is, oszt ennyi)Ébn rápakoltam 40dkg-t, szeretem ha jó sajtos
ami meg a szószt illeti ilyen ment rá, semmi porolás nem volt 
-
kenwood3
addikt
Áccáláribomba
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Még a fehérbor is stimmelt, mert volt még kimaradva egy bontott üveg BB száraz fehérborom valamikor decemberből, fröccsként elfogyasztottam (mivel amúgy a vörösbort szeretem).
A darálthús meg a decemberi szalámikészítésből maradt, jövő héten csinálunk még 50 kilót, akkor majd megint rakok el 1-2 kiló darálthúst.Sajtot 400 grammot azért nem rakok rá, de meg van szórva rendesen. A szószt is magam készítem, a zacskós porokkal felhagytam, teli vannak cukorral (így több tésztát tudok belerakni, bár most ennél a kajaadagnál nem kapcsoltam be a számológépet.
) -
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Mert mi lesz akkor a TVben?
(Fura nekem ez a lineáris TVzés, nekem minden akkor kezdődik amikor akarom
Én tegnap este ettem a bundás BBQ-s mogyit)Jajj tegnap este : Vittem, tudod kinek (még mindig nem Réka) egy cappy-t, és mi volt a kupakjában? "Hozzám jössz feleségül?" Eskü randomra választottam
... és mindez Valentin napon 
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Igen, és csodálom, hogy néha nem veszi be elsőre

Feldobom, elrúgom a levegőben, egyenesen bele a lyukba. (még mindig az automatáról és azz üvegről van szó) -
KROK640
nagyúr
válasz
customer114
üzenetére
Spagetti, milánói mártással, csípősen, indokolatlanul horribilis mennyiségű reszelt sajttal és hússal.
-
koshmar
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Véletlen egybeesés? Tegnap bevertem egy lays teriyaki pork chipset!

-
RandomName
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Cup noodles teriyaki-t.
-
koshmar
veterán
Ma este 17.30 bbq bundás mogyoró, hogy kellene addig kibirnom??

Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Randomname-el majd kezelésbe veszünk
(csak viccelek)
Lehet, hogy az is szar lesz, de az én számból nem fordul ki.....
)