- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
hattorihanzo
aktív tag
Mit nem adnék, ha egy valódi vaktesztet össze lehetne nektek hozni. Nem olyat, hogy ismertek a szereplőket. Kíváncsi lennék a híres hallásotokra ( leginkább házi-mozi, de talán hi-fi is ), lehet, hogy nem lenne őszinte a mosolyotok a végén. Na mindegy, értelmetlen vita ez így.
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
Dorian #11608 üzenetére
Most mindketten lovagoltok a Studio sorozaton, mintha csak azt gyártották volna mindig is. Nyilván be akartak törni a legalsó szegmensbe is pusztán üzleti megfontolásból. Ebből aztán elindult egy urban legend, és így lett a Jamo a asztalosüzem. De mindegy, mert nem csak engem nem lehet meggyőzni, benneteket sem.
De pl. itt egy oldal, ami nekünk, hétköznapi felhasználóknak készült, és az eredményeket pontokra fordítják le. -
hattorihanzo
aktív tag
Egy hazai "divat" szemléletet sikerült magadévá tenned, az Onkyohoz ugyan ez a viszonyod sajnos. Nem mindenki audifil, és nem költ mindenki milliókat e hobbira. Ha ezektől sikerül elvonatkoztatni, akkor beláthatjuk, hogy a Jamo se rosszabb minőségű gyártó, mint egy Mission, Wharfedale, Tannoy JBL vagy akár egy Infinity . Az biztos, hogy nem egy Martin-Logan vagy Focal szint, de a kommersz gyártók között azonos árkategóriákban nem szerepel rosszul a külföldi tesztekben. Tudom mi a véleményed a tesztekről, de a tömeg, és én is azért hisz nekik néha, mert veled ellentétben nem abszolút értékben viszonyítanak, hanem azonos árkategóriákban. Gondolom a fenti márkáknak is vannak gyenge, abszolút belépő szintjeik és vannak a kifinomultabb halláshoz készült dobozaik.
A hifi és a hm világában is minden a pénztől függ. Sosem fogsz tudni rábeszélni senkit egy általad már megfelelőnek tartott Revell-re, ha a többségnek több, mint megfelelő akár egy Heco vagy egy Magnat is. -
hattorihanzo
aktív tag
válasz
hétalvó #11593 üzenetére
Jamo erősítőt ajánlani, látatlanban fura dolog, fikció az egész. Nem ajánlott kategória. Annyiért egy Pioneer-t inkább.
Nem akarok vitába bonyolódni, annál is inkább, mivel valóban nincs tapasztalatom vele. De érdekelne, hogy te mire alapozod ezt a véleményt? Mitől nem ajánlott kategória ? Mitől fikció? Van személyes tapasztalatod netán eme darabbal ?
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
tibismart #11586 üzenetére
Hát figyu, én sosem hallottam még Jamo elektronikát ( nem hangsugárzót ) szólni. Az is igaz, hogy leálltak az elektrónikák gyártásával, ma ismét csak hangsugárzókat készítenek. De úgy gondolom, nem a belépő osztályban akarták indítani annak idején, amikor kijöttek vele, még a HD-s formátumok előtt. Ezt arra alapozom, hogy belépő osztályban sem ma, sem akkor nem volt szokványos 13.6 Kg-os készülékkel kirukkolni, brutál trafókkal, brutál kondenzátorokkal.
Ezeket figyelembe véve abszolút nem tartom túlzónak a 99.990-et, más kérdés, hogy ma már új formátumok vannak+HDMI+felskálázás stb. Ha ezek benne lennének, nem is tudom milyen kategória lenne.
Szerintem a 49.900 abszolút korrekt, persze hallani is kéne.
Ez csak a saját véleményem, amit pusztán ránézésre és a technikai paraméterekre építettem.
De mint általában, lehet, hogy most is tévedek és egy forintot nem ér.Innen letölthető az aktuális akciós készletük, komoly akciók vannak, kár hogy már a vége felé jár.
-
hattorihanzo
aktív tag
-
hattorihanzo
aktív tag
De hát könyörgöm, a nevük is mutatja, ezek házi-mozi erősítők, arra vannak kihegyezve, nem muzsikára. Mondjuk tudom, hogy te valamiért reflexből elutasítod az Onkyokat, de ha annyira vackokat készítenének, már nem is emlékeznénk rá. Az a THX szerintem sem ér többet, mint az EISA ( tudom, hogy nem ugyan az kettő ), de a belépő modelleik sem rosszabbak, mint a Yamahának vagy a Denonnak vagy a Pionak. Az egész attól függ , kinek mi az igénye, ki hova helyezi a mércét.
Én pl. mindent elértem már az életben, egy titka van, alacsonyra kellett tenni a mércémet.
Aki legalább annyit zenél, mint mozizik, és zavarja az mp3, vegyen egy sztereót is.
-
hattorihanzo
aktív tag
Csak nekem van deja vu-m? Mintha ismernénk a srácot csak reggel még máshogy hívták, nem?
-
hattorihanzo
aktív tag
kösz, kihagyjuk
-
hattorihanzo
aktív tag
Béla, NXT paneles Wharfedale-t hallottál már esetleg? Nem mai darab, de satelitnek milyen lenne a saját passzív+egy aktív mélynyomóval?
-
hattorihanzo
aktív tag
Gyerekek, én megértem. Ismerek sok olyat, akiknek az igény beállt egy szintre, azt szokta meg, hogy erősen kiemelt magashang, még erősebben kiemelt mélyhangokkal jó hangosan hallgatva. Itt nem számít a természeteshez minél közelebbi hangzás, hogy a hangmérnök mit akart valójában le van szarva. Dübörögjön és "tiszta"legyen. Ismerek olyat is, aki még a nyilvánvalóan jól hallható torzítást sem érzékeli. Van ilyen, csak fura, hogy idetévedt.
-
hattorihanzo
aktív tag
lehet, hogy bennem van a hiba, de úgy veszem észre. hogy általában megölöm a topicokat
-
hattorihanzo
aktív tag
ez amolyan frank drebines volt, nekem tetszik az elszántság
-
hattorihanzo
aktív tag
végül is mindegy
-
hattorihanzo
aktív tag
szerintem nem lenne, eleve a házimozi fórumban van a topic, ha valaki erősítőről érdeklődik, ne kelljen már több száz hangfalas, netán dvd-s hsz-t elolvasnia
-
hattorihanzo
aktív tag
dabadab védelmében, valóban rendkívül hülyén hangzik az aranyozott optikai kábel, tekintve, hogy nem elektromos, hanem, mint neve is mutatja optikai jel, tehát fény formájában továbbítja az adatfolyamot. ergo mi a francért aranyoznák a csatlakozóit? szóval egy laikusnak ez jut eszébe, kérlek javíts ki, ha tévedek
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
dabadab #11250 üzenetére
A DTS-HD meg a TrueHD attól az, ami, mert tömörített. Ha nem lenne tömörítve, akkor LPCM lenne.
wikipédia:
"a Dolby és a DTS is kifejlesztett olyan új hangformátumokat, amelyek jól illenek a igényesebb képminőséghez. Ezek a Dolby TruHD és a DTS-HD. Mindkettő jellemzője, hogy a hang tömörítetlen (96 kHz/24 bit), így 100%-ig azt a hangot kapjuk a filmekhez, amit a stúdióban a hangmérnök kikevert." -
hattorihanzo
aktív tag
a 700-as sorozatú Onkyoknak , egész pontosan a 702-nek volt a párja.
De eltelt azóta 5 év. Gondolom a erőlködőknél is van fejlődés, lejjebb költöznek a szolgáltatások, a minőség pedig javul, így elképzelhető, hogy a 608 van azon a szinten.
Nem vennék 5 éves cuccot ha csak nem egy acv-a1xv-ről van szó. -
hattorihanzo
aktív tag
válasz
povetkin #11047 üzenetére
Ne viccelj már, hogy lehet egy Onkyot a Logitechel összevasonlítani?
Az Onkyo azért elég régóta a kommersz gyártók élvonalában helyezkedik el, még ha nem is a hangsugárzói vívták ki neki az elismerést.
Lehet, hogy helytelen az érvelésem, de én nem is gondolnék a Logitechre, max webkamera vagy egér viszonylatban.
Az igazsághoz tartozik, hogy még soha nem hallottam Logitechet, mint házimozirendszert, de nem is nagyon izgat, hogy halljam.
De egyébként ez az összehasonlítás kb olyan, mint digitális fényképezőgépeknél mondjuk Kodak vs Canon vagy HP vs Nikon.
Egyértelműen Onkyo a kettő közül. -
hattorihanzo
aktív tag
Ne keseredj el, valószínűleg nem vagy "vájt fűl", ezért a Jamo tökéletes lesz házimozihoz, vedd meg a legolcsóbb erősítőt azok közül, amiket kinéztél+ vegyél még centert, hátteret és a legfontosabbat, egy mélyládát. Kösd össze olcsó kábellel és kész a hm.
Ha mozira kell főleg, és még újdonság neked, olyan hangzást kapsz, hogy beszarsz. Nem azért, mert szuper készülékek, hanem otthoni felhasználásra, nem audiofil emberkéknek tök fölösleges pénzkidobás drágábban mozizni. Egy 3x drágább rendszer nem fog 3x jobban szólni. A dekódolást 1$-os chipek végzik egyikben is másikban is.
Remélem spóroltam neked pár tízezret.Csak ne all in one rendszert vegyél.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest