- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyit érnek ezek a teljes házimozi szettek, amiket többnyire az LG meg a SAMU árul, van benne mindig dvd lejátszó is, meg 5.1, az áruk meg olyan 80 fölött kezdődik.
Mit érnek ezek a hangszórók egy belépő szintű, de márkás 5.1 ellenében? Ajánlottatok nekem Polkaudio szettet vagy valami máshoz is lehet mérni a kettőt.
Mert boltban mindig egészen jól szólnak, tisztán, dinamikusan, nekem tetszenek. -
-
masterful87
senior tag
válasz
ricsik #13676 üzenetére
Legózni nagyon szerettem, de azt mindig ajándékba kaptam, így nekem nem volt "drága"!
Most hogy körbe érdeklődtem arra jutottam, hogy LCD tévé jöhet, dvd, hangfal marad, HD meg mehet gépről, úgyis itt van egy méterre a tévé állványtól, ha meg felskálázott DVD-t akarok, akkor PC-n WinDVD vagy TotalMedia Theatre 3. És mindezek után kezdetét veheti a pénzgyűjtés megint!
Köszönöm a segítségeteket!
-
masterful87
senior tag
válasz
ricsik #13673 üzenetére
Ne hidd hogy eltudod venni a kedvemet az egésztől, az már így is elment!
Az 500 tévé nélkül?
Tévé meg HD lejátszó most nem fontos, azok között valamivel jobban eligazodok, meg tisztába vagyok az árakkal.Ti biztosan tudnátok mondani legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkező belépő szintű hangfalszettet, és erősítőt. Ez így mennyi lenne?
-
masterful87
senior tag
válasz
Vikthor #13670 üzenetére
Megvan már kb 4 éve, nagyon elégedett vagyok vele azért a kis pénzért amibe került, egy rossz szavam se lehet rá, tehát igen elfogult vagyok vele!
De mégis igazat adok Neked, és nem csak azért, mert nem igazán tudom rákötni a mai erősítőkre!
(nem túl dinamikus a hangja, de cserébe izomból szól)Tehát egy LCD tévé, egy erősítő, egy új hangfalszett, később egy HD lejátszó, és megmaradhat a régi dvd-lejátszóm ha az erősítő is tud felskálázni... ez kicsit több, mint amivel eddig számoltam.
Gondoltam itt az ideje végre beújítani egy nagyképernyősre a CRT után, de ez így kurv@ drága!
-
masterful87
senior tag
válasz
Vikthor #13660 üzenetére
Ezek szerint az LCD tévéhez vehetek lejátszót is csak keresni kell a megfelelőt...
De most hogy belegondolok ez így nem lenne jó! Veszek egy HDMI-s, felkonvertálós játékost, amin van 5.1, és ráköthetem a régi hangfalszettemet. Erősítőre így nincs is szükségem.
De ha veszek egy HD multimédia lejátszót is, annak a hangja min fog megszólalni?
Ha lenne is rajta 5.1es analóg kimenet, akkor kötögethetném a dvd, meg a HD között!Sőt ha a set-top-box hangját is szeretném hallani... ha jól sejtem többek között erre való az erősítő, sok hangbemenet közül kiválaszthatom, hogy melyiket is szólaltassa meg?!
De milyen hangszettet lehet rákötni az erősítő kimenetére?
Mert az enyémet úgy tűnik, hogy nem. -
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Kissé OFF leszek, de nem találtam sehol leírást a témában!
Szeretnék venni egy LCD tévét, arra szeretném a régi DVD-lejátszóm képét küldeni. De nincsen rajta HDMI, és 1080p felskálázást se tud.
Na most hogyha vennék egy AV erősítőt, akkor arra ráküldhetem a dvd-lejátszó képét, és az erősítő HDMI-n kiküldene egy felskálázott képet? Vagy ez csak hiú ábránd? És az egyetlen megoldás új dvd-player beszerzése, amin van HDMI, meg tud upscalet?A következő gondom megint a technika régiségéből adódik!
Van egy Genius 5.1 SW Home Theater hangfalszettem, aminek a bemenete vagy 6 RCA, vagy 3 db 2 csatornás jack csatlakozó, és a mélynyomóhoz csatlakoznak a hangszórók sima réz érpáron! A mostani dvd-lejátszómon van analóg 5.1-es kimenet, még a DTS is kijön rajta.
Viszont az új playereken nem igen van 5.1es analóg kimenet, csak hdmi, vagy optika. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan tudnám etetni a régi hangfalszettemet 5.1es analóg kimenet hiányában? Mert ahogy néztem, az 5.1es RCA-s kimenetet az erősítők se preferálják, a sima hangfalkivezetésekkel meg mit kezdenék? forraszgassak rézérpár-RCA átalakítót?Tudom, hogy nem egy audiofil szett, de nekem erre telik, és a célnak megfelel! Csak az összekötés módja érdekel!
Köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest