- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
Peak
addikt
a digitális kábelen is elektromos jelek futnak, csak információt hordoznak "digitálisan".
pont mint az analóg jel esetében a környezeti hatások befolyásolják a kábelen átfolyó áram jellemzőit. tehát az átfolyó digitális adatfolyamot is ugyan úgy befolyásolják az elektromos mezők, mágnesesen indukált elektromosság, stb.
ennek az a következménye, hogy a fogadó oldalon a hibajavító elektronika többet dolgozik, amiből az intelligens elektronika nem mindig tudja teljesn reprodukálni az eredeti jelet.
ebből következik, hogy az analóggá alakításnál a digitális jelbe a hibajavító által pótolt adatok nem mindig fedik a valóságot, tehát VÁLTOZIK az eredeti analog jel a végponton... illetve extrém esetben a zajos digitális jelből néha nem állitható vissza egy-egy adatcsomag, ami gagyibb eszközöknél kattanással, fél-egy másodperces némasággal jelenik meg.HDMI kábel esetén a zaj jelentősen befolyásolja a szinkronizált adatátvitel sebességét is, mivel az adó és vevő oldal között adatfolyam koordináció zajlik folyamatosan a jel minőségének megfelelően.
egy gagyi kábelen egy adott környezetben csak mondjuk 20mbps megy át hibátlanul... mig ugyan ott egy profi többszörösen árnyékolt HDMI kábelen akár 43mbps is...mivel jómagam már tapasztaltam gagyi digitális kábel és márkás jó minőségű digitális kábel kipróbálásánál ezt a jelenséget, és én is pontosan ilyen "hitetlen" voltam, kérlek vedd tudomásul, hogy VAN KÜLÖNBSÉG olcsó és drága kábel között.
uff én szóltam.
-
Dorian
félisten
Elméletileg állítólag nem számít, gyakorlatilag meg igen.
Ha HD hangok nem jönnek számításba, akkor javasolt a koax összekötés, amúgy HDMI. Egy belépő szintű rendszeren valóban nem számít a digit kábel milyensége, de nem azért, mert nincs köztük különbség, hanem mert olyan rendszeren nem érzékelhető.
Belépő házimozihoz, filmre valami alap, de már nem gagyi ofc réz koaxot vennék. Más miatt, de épp most gyűjtöm az infókat digitkoax-ügyben: nekem sztereó zenehallgatásra kell, viszonylag jó minőségű rendszerhez. Eddigi konklúzióim: ezüstözött réz kizárva, filmhez réz, zenéhez tiszta ezüst. -
indianka
tag
Igen, azt tudom, hogy a mély a fronton jön ki, ott a basszreflex, de azt nem lehet valahogy beállítani, hogy ne a frontra hanem hátra nyomja a mélyet? az erősítőn, vagy szoftveresen (PC-ről lesz csak hajtva)?
mélynyomóra nincs pénzem, meg nem is nagyon akarok, de ha nem lesz más megoldás... vagy rendezkedek tényleg... :S:S:S
Ha elrontani nem tudom vele, akkor úgyis így használom addig míg ki nem találok valami alternatívát...
-
indianka
tag
lehet hogy nagyon láma a kérdés, de...
És ha úgy kötöm be? úgyértem, hogy a frontot a sorround helyére, és a háttért a front helyére. Magasban kb ugyanazt tudják, a mély meg úgyis mindegy honnan jön.Tudom, hogy ezek naiv kérdések, de nem vagyok egy vájtfülű, és nagyon meghajtva sem lesz még egy darabig (panelban...
), szóval tudom hogy kisebb teljesítményt jelent a háttér előre, de ha nagyon nem erőletetem, akkor nem mindegy, ha úgy kötöm be?
-
Ninoka
tag
Nekem is kellett a mélyláda, pedig nem rosszak a frontjaim. így azért jobban szól. De nekem elég volt ha csak az egyik csatornára kötöttem rá. Még így sem kell teljesen felvenni a hangerőt a mélyládán. Sőt, néha ha zenét hallgatok, és van benne elég mély, akkor néha ki is kapcsolom. De vannak olyan esetek amikor meg muszáj bekapcsolni, főleg filmeknél.
-
Ninoka
tag
Elég egy sima RCA-RCA kábel. Az erősítőn bedugod a sub kimenetbe, a ládán meg tök mindegy, hogy a jobb vagy a bal csatornába, mivel a mélyláda mono. Nekem is így van, tökéletesen működik. Ha egy elosztóval elosztod, és bedugod mind a két bemenetbe, akkor hangosabban fog szólni a mélyláda. De ennek gyakorlatilag nem sok jelentősége van, mert ha túl sok a mély, akkor elnyomja a többi tartományt. Egyébként meg tudod állítani a hangerőt a ládán is, meg az erősítőn is. Általában ezek úgy vannak kitalálva, hogy elég ha csak az egyik bemenetre csatlakozol. Kivéve ha nincs az erősítődön sub kimenet. Abban az esetben van csak szükség mindkét bemenetre.
-
mano660
tag
Nézd az Y kábel kimondottan a Sub bekötésére van. A Házimozi erősítődön egy RCA kimenet van, a Subodon pedig két RCA bemenet van, ezért találták ki az Y kábelt, amely az erősítődről kijövő mono jelet ketté osztja. Persze bekötheted egy RCA kábellel is.
Lehet kapni olcsóbb Y RCA SUB kábelt is. Én a Saturnban vettem 2000 Ft körül és 5 méter hosszú. -
törölt tag
Ha jól emlékszem nem nagy a szobád, elég fickós lesz az a csatornánkénti 30 W. Szerintem tökéletes oda egy 132-es.
A madzagot pedig vagy banándugózód, vagy leszeded a szigetelését, a helyére dugod a szálakat és rájuk tekered/csipteted a rögzítőt. Hangfalaknál szintén. Bármilyen zsinórt felhasználhatsz.
Az olcsóbbak közül a Cat7 kábelt szoktak ajánlani, illetve a tűzállót.A mélynyomót passzolom.
-
_ak_
addikt
Lehet mégsem eszik olyan forrón a kását. Vmiért szinte biztos voltam benne, h az erősítőn rca kimenet van a hangfalakhoz, de most, h jobban megnéztem inkább fogalmam sincs, h miféle csatlakozású az audio out. Mondjuk van egy tippem és ha beigazolódik akkor örülni fogok, mert jók lesznek a mostani kábelek is.
-
_ak_
addikt
Erre a Yamaha RX-V363 azt írják, h tudja az 1080p-t. Igaz ez? Mert ez esetben lehet, h megvan a kiszemelt erősítő. Úgy is egy kis szobába kell 5.1es rendszer xbox360-hoz a Dolby Digital miatt, ha jól látom ez elegendő lenne.
sokszor olvastam a topikba, h egy erősítő vásárlás a kompromisszumokról szól, de nem hittem volna, h ennyire
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest