- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Medical Grade Heat Shrink - Cobalt Polymers
Nyilvan a nevuk sem a cobalt-60 radioaktiv izotop hasznalatabol vanEgy masik termek gyartasanal irnak ilyenrol ami hasonlo technologiaval keszul.
-
s4tch
veterán
Az N40 sokkal inkább L karakter, Harmanra hangolva, enyhén emelt méllyel. A RE400 világosabb, élénkebb hang. Az van, hogy az AK XB10 mellé az N40 nagyon jól passzol, a Lotoo meg inkább a másik kettővel jön ki jól. De nekem meg pont a bluetooth nem hiányzik, nincs kedvem figyelni a töltögetésre.
A telefonom (Nord 2) elég jól bírja szuflával, mindegy neki, hogy pár órát lóg rajta a Lotoo, így az XB10-et letettem egy ideje.
Köszi a véleményed!
Olvasgatok egyet, érdekel a RE800 akkor is, ha nem pont egy jobb RE400-nak megfelelő hang.
-
-NoVa-
veterán
Zajos canjam környezet vs otthoni csend hatása? Vagy járatás, forrás, izé, kiderül. Szépen akciózzák.
A Fourté meg azért kerül annyiba, mert megtehetik. Nevük van, vásárlóközönségük van, kifizetik, elfogy, akkor miért ne? Mi meg elturkálunk ismeretlen gyöngyszemekért a végtelen választékban fillérekből, mindkettő valid út.
-
-
-
CRTs
aktív tag
[link] redditen állítólag zendülés volt ezügyben
.
Tisztázzuk teret semmilyen száraz audiiforrás nem csinál max azt hogy jobban hallani a hangok közét ami adott zenével akár hátrány is mert már 80as szintetizátoros zenéknél is illesztgettek hangokat nem egymásrajátszották és nem fülhallgatóval. Pl. 80's közismert "Yello" is sampling azzal az a normális hogy hangfalaktól van tere és nem hallani az illesztgetést.
-
-NoVa-
veterán
Nem reviewer, simán lelkes IEM/fejhallgató gyűjtő. HD820 mostanában a napi használós fejhallgatója.
Aztán pusztán fizika, de ha dönteni kéne a Grado The Hemp és az EJ07 között pl, nem tudnám egyiket sem jobbnak mondani a másiknál. És mindkettőt jobban szeretem az általam hallott Sennheisereknél, azaz a HD580-600-650 -nél.
-
tomp
félisten
Tavaly voltam teszten. Hibátlan a hallásom.
Azt nem tudtam, hogy a Hi-Res plecsni csak egy marketing hülyeség. Ennek akkor nem sok értelme van...
Azt tudtam, hogy a Hi-Res Wireless-t kb minden telefonra rá lehetne rakni mert LDAC-t még a 20ezres alap telefon is tudja azaz máris megfelel neki... -
stellaz
veterán
Én egy ideig azt hittem, hogy a Hi-Res minősítés azt jelenti, hogy valamilyen standard szerint a zene egész tartományában megvan a felbontó képessége az eszköznek. Mikor mondták, hogy dehogy is, ez csak annyit jelent, hogy 40Khz-ig szól..... Gondolom ez egy jó üzlet mindenkinek, mármint a vevőkön kívül.
-
-NoVa-
veterán
Nekem mérve is 21.5 most a hallott határ, régebben fölötte volt, de 40-en túl már illik kicsit visszább esni.
De ebben extrém eset vagyok, írtak belőlem szakdolgozatot is huszonéve orvosi egyetemisták :)A P1-ből meg nincs külön 20-40K változat, csak rosszul/alapértékekkel kitöltött webshop adatlapok.
-
mekker
őstag
Igazad lehet, amit olvastam forrás [link] az csak az iPad Prót említi, mint ami tud ilyet.
Korábban én is gondoltam arra, amit Polllen említett. Ha dac nem is lett megspórolva, talán valami kis teljesítményelektronika + színesfím csak kikerült a készülékből. Nem tudom, mennyit lehet ezen az egészen spórolni - eddig úgy gondoltam, hogy LG-n, és 1-2 geek gyártón kívül mindenki azt használja, ami a SoC-ba bele van integrálva, szóval azt egyébként sem tudod kiszedni.
Volt sok mondvacsinált indok anno, hát, azóta se láttunk IP57-es dömpinget, unibody házakat, és olcsóbbak se lettek a készülékek 🤔.Mindegy. A mobilgyártók okosan elengedték, ami nem megy; remélhetőleg mi sem járunk rosszul.
-
fericske
addikt
Kellemetlen. Mindenesetre engem annyira nem izgat a vezetéknélküliség, ameddig a BT-nél valami jobb technológia nem jön létre.
A kábelezés nem zavar annyira mint a nem stabil, akadozó BT kapcsolat, a párosítási, kodek kompatibilitási mizéria. A hangminőség a vezetékes javára csak egy plusz ezekhez. -
-NoVa-
veterán
A kis kínaiak is próbálnak most a megnőtt népszerűségből nagyobbat szakítani, pl Tin P2+ 600$, és társai, felfutottak náluk is az árak, és igazából néhány cégcsoportra szűkült az egész, akik fejenként 5-6 márkanevet birtokolnak, igen kevés a valódi egyéni cég. Másrészt a chiphiány és a konténerhiány is kihatott a kinti audiobigyókra. A Shuoertől pl tudom, hogy erősen akadozik a Sonion elektrosztatikus driver ellátásuk, úgyhogy most más gyártók esetleg felhalmozott készleteiből próbálnak szerezni, néha megvesznek konkrét bentragadt legyártott IEM-eket bontani és a drivert átépíteni komoly alkudozások után, mert az EJ07 és az EJ07m is nagyon befutott... Egyelőre kapjam vissza a Tea-t, amíg az hiányzik az asztalról, addig nagyobb a vásárlási inger.
-
-NoVa-
veterán
A kihalóág előnye, hogy szép lassan letisztul a választék, mint az earbudoknál. Ott az Astrotec, MoonDrop, a VE, meg pár manufaktúra, és elszórtan 1-2 nevesebb drágaszág.
Egy VE Zen 2.0-ára kiváncsi lennék,
A saját tákolmányok stabilan bejáratva teszik a dolgukat, mindkét fajta fémház jobban szól, mint az MX500, és kényelmesebbek is.Egyéb IEM esemény, amíg várom vissza a Mangirdet, a Shuoer Tape Pro-t helyretettem. A vetőcső belsejében lévő üreg kapott szivacsbélést, és egy Tanchjim szűrőt, és addig játszottam a sűrűséggel, amíg a végeredmény kifejezetten jó terű, részletes, meleg kiegyensúlyozott elektrosztatikus bigyó lett:
Egyszerű, kockázatmentes mod. -
Johnny198612
tag
Szia,
A soraidból azt olvasom ki, hogy már unod ezt a témát, ezzel kapcsolatban gondoltam reagálok gyorsan, hogy nagyon jó lenne, ha létezne ennek a témának egy külön topik egy gyors összefoglalóval legalább.
Mert én is szenvedtem itt egy órát, h hol tegyem a fel a kérdésem, a Hifi-s DAC csoportba, a BT fülesesbe, ide a vezetékes fülesesbe, stb.
A keresgélés is fárasztó a 3-4 topikon belül, h hol merül fel ez a téma.
Eléggé visszatérő probléma ez szerintem, h legyen rá külön topik, a tanácsot adóknak meg a kérdezőknek is egyszerűbb lenne.
Én magam sajnos nem tudom mi az etikettje itt a topik nyitásnak, emiatt csak így meglapulva dobom fel itt az ötletemet. -
-NoVa-
veterán
Eléggé erre megy most pár felfuttatott márka, próbálkoznak felső árakkal, aztán a piac felelőssége, hogy a valódi hosszútávú gyártói support hiányát meg a QC problémákat árazza be. A FiiO legalább érzi, hogy ilyen árakhoz helyi kereskedő és garancia is társul, aztán ezekbe öli azt a pénzt, amiből akár rendes BTR antennateszteket is csinálhattak volna inkább
Az aljában turkálás meg megmarad vidámparki szerencsejátéknak, ahogy eddig is, néha kincsek kerülnek elő, többször szemét.
-
-NoVa-
veterán
Valami ilyesmi. Én is bőven túlvásároltam magam puszta kiváncsiságból, de azért csak idén sima kopó-fogyó alkatrészes időszakos autószervizre többet fizettem ki, mint fülesekre és DAC/AMP cuccokra összesen sok év alatt. Igaz, ez akkor sem változna, ha még hozzácsapnék egy Unique Melody MEST-et vagy legalább egy ThieAudio Clairvoyance-t, de az már megint egy lavinát indítana el némi BTR5-nél jobb hordozható forrásért, és a legtöbbet hallgatott Spotify HD-ból is erősen szűk keresztmetszetet csinálna.
Most főleg a Periodic BE és a P1 váltja egymást a fülemben itthon, utcára viszont zenefüggően az FH3 - Legacy 3 vált be jobban. A Tape Pro most már úgy vár Hong-Kongban, hogy a hazai posta is tud már róla, úgyhogy akár még idén beeshet, és akkor már csak Sonion belű bigyóm nincs... Hiány!
-
Tulku
veterán
Igen...kb 50 Hz és 8 kHz között dől el a dolgok 80-90%-a...
Nyilván nem hiába fjlesztették ki anno a nagy felbontású rendszereket (SACD, DVD-A) de ott minden komponens ehhez lett készítve (pl a normál hangfalakra hibrid megoldásként super tweetereket ajánlottak) és biza nem a magas hangokon hallották a nagy fülek a változást, hanem dinamikában illetve a mélytartományban...de ezek nem zsebpiszoknyi méretű akármik voltak hi-res felirattal, az roppant helyes megállapítás volt, hogy az adott termék milyen dinamika tartományban képes 20 kHz fülütt teljesíteni....mikor a mérőmüszerek sem pontosak 10-15 kHz felett...nagyjából borítékolhatóan sehogy...
Én speciel a 12 kHz-es korlátommal jól el vagyok egy Naim CDS2 társaságában...nem vágyom jobb hangra -
RetepNyaraB
veterán
Ááájj nehogy Kammerer olvassa az eretnek elképzeléseid
Elvileg ugye a felharmonikusok tisztasága, transzparencia és egyéb bullshit múlik a denevérhangokon; különben nem b@szakodnának supertweeterek kifejlesztésével sem, amit aztán eladnak évente 200 elmebetegnek (de valójában sokkal többnek).
Én 15khz felett már bajosan hallok bármit, mégis észlelni vélem ha jó cucc kerül a fülem elé (vagy akár vacak). S ki lenne akárki, hogy megmongya mit vélek észlelni?
stellaz@ a tegnapi vásárlást járasd még vagy 100, de inkább 200 órát, aztán beszélünk. Van, ami utána is szar marad; na annak mindegy. -
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
Mostanában legalább elkezdtek az árért dolgozni is, és a drágább cuccoknál minden példányt küldés előtt tesztelnek. Legalábbis ez az ígéret.
Amúgy pl FH3 esetében 5$ felárat pakoltak rá a FiiO saját Alis boltjához képest, meg persze a TaoBao az belföldi, ahhoz még bérelni kell egy agentet, aki intézi neked a vásárlást és a szállítást (kb 20$ az alja), akinek utána még reklamálni is nehezebb QC problémára. Az itthoni, alis szutykokat 10x-es áron hirdető webshopokhoz képest ez még békés.De mindegy is, már a 300-nál is elengedtem azzal, hogy az első preview példányokról nem kezdtek el óriási lelkesedéssel irogatni, nagyon kicsit, kb 1.5 - 2dB plusz basszusért pénzt kiadni kár.
-
-NoVa-
veterán
Az sem olyan sok, kb fejhallgatóból az egy félnél alig több HD800, és akkor az alá illik valami Topping vagy Scheet kupac legalább. A szimpatikusabb Audeze meg Focal bigyók sem állnak meg itt.
HD580 akad, amit használhatnék, de nagyjából pontosan a Legacy3 hangja, és jobban szeretem az in-eart hosszú távra, mint az over-eart. A Grado féle on-ear kialakításnak adok még egy esélyt. -
-
-NoVa-
veterán
Tegnap pl kimaradt az alvás, front sem volt, úgyhogy a szokásos basszusérzékenységem helyett egyszerűen jólesett a sok, durva, emelt mély elektronikus zenével. Ritka alkalom, de a Blonnal is megtekertem a Roland erősítő bass potméterét, néha ez is kell.
Ma már középállásban is sok ugyanez, és a P1 van a fülemben inkább. Szóval megértem én a mindent is, kell a DD, zsúfoljanak bele felőlem mndenből sokat is, csak ne legyen a végeredmény az FH3-nál nagyobb
Ezt azért puszta kiváncsiságból beleerőltetném a fülembe:
-
Tulku
veterán
Nézd, megértem azokat akik lelkesednek a DD-ért...
Más az a basszus, tény, hogy sohasem lesz annyira feszes, de bizonyos esetekben jó lehet a hosszabb lecsengés okozta "analógosabb" hangzás...most a mormogó basszusbombákat felejtsük el, én rendesen fojtom a DD-t...
Egyébként kifejezett kérése az amerikai cégvezérnek, hogy a portfólió része legyen a hibrid füles...
El akarnak indulni, mert a Westone-t megvette egy cégcsoport és az ilyen irányú vonalat (IEM, CIEM) le akarják építeni... -
vicze
félisten
Mondjuk ebben a témában, ez a legmenőbb ami van.
Kábel nyilván gyengébb, de hát "You Can't Always Get What You Want". -
Tulku
veterán
Ahogy előttem szóló is írta....jobb szeparáció, a hangszerek sokkal jobban elkülönülnek...persze nyilván füles is kell hozzá (van amelyiken eleve kevéssé hallod), de általában a balancednek a térképzés szempontjából van jelentősége....semmi más miatt...a megnövekedett hangerő szerintem ebből a szempontból irreleváns....tehát amelyik fülest SE módban nem hajt meg valami, akkor az balanced módban sem fogja...
-
la_cc
addikt
Én is így gondolom, valszeg 5k-ért sem érné meg elküldenem UK-be, kivéve, ha ők fizetik a futárt, ami meglepne.
Ha meg nem cserélik, akkor sem dől össze a világ. Majd 2 évet kibírt erős, izzadós strapa mellett, szerintem kiszolgálta az idejét így is. Meg vagyok elégedve vele.
-
-Skylake-
addikt
Én nem állítottam azt, hogy árban jobban jön ki. Azt írta azért nem jó a letöltött zene Neki , mert nagy a szórás minőségben. Erre hoztam ellenérvként, hogy Tidal Store-ban meg tudod venni a FLAC-et amit a Tidal streamel. Ha nem streamelsz és nem is vásárolsz 3k/album áron zenét akkor az egyetlen lehetőség ami maradt, hogy illegális forrásból töltöd le. Annál nyilván mindkét megoldás drágább...
-
-NoVa-
veterán
Pár hete nyomtam 1 hónapos free trialt, és ami MQA-t hallottam rajta, azok pont olyan anyagok, amik jól tömöríthetőek, és hiánytalanul visszaállíthatóak OGG-ból is. Legalábbis több Hifi anyagot hallottam Tidal alatt jobban szólni, de Masterből egybe sem futottam bele, amit Spotify HD alatt másnak hallottam volna. Szóval részemről sem éri meg a dupla felárát.
-
zack
nagyúr
Amúgy milyen forrásból hallgattok zenét, ha a Tidal 1 dodót megér? Szerintem megéri a teli árát is, de azért érdekelne, hogy a "master" streaming minőséget mivel tudjátok überelni, ilyen mennyiségben. Spotify-t kizárhatjuk, mert gyengébb a "rendkívüli" streaming mint a Tidal "master".
-
meri
aktív tag
Szia! Jelenlegi ilyeneket hallgatok: UE TripleFi 10, Sony XBA-H3 és egy Onkyo E900m, tehát van "csupa BA-s" és hybrid is. Ezeket mind szeretem valamiért (UE: univerzális; Sony: a basszusa néha jól jön; Onkyo: a felső tartomány tisztasága). Ez ugye 4 BA, a review-k alapján érdemes lenne megallgatni ezt is (előbb-utóbb némelyiknek mennie kell majd, nincs szükség ilyen sokra, de jó, hogy ki tudtam próbálni őket).
-
Ngeri11
csendes tag
Igen, ez a comment volt az egyetlen info amit én is találtam. De a JBL honlapján meg mindkettőhöz 9mm-t írnak. Meg amúgy is, nem a nagyobb driver ad erősebb basszust?
https://eu.jbl.com/JBL+T110.html?dwvar_JBL%20T110_color=Black-GLOBAL-Current&cgid=in-ear-headphones
és
https://eu.jbl.com/JBL+TUNE160.html?dwvar_JBL%20TUNE160_color=Black-GLOBAL-Current&cgid=in-ear-headphones
-
s4tch
veterán
https://www.ear-phone-review.com/entry/HiFiGO/fiio-fa9-iem-unboxing-quick-review-beautiful-and-thick
Itt van róla egy raklapnyi makró.
-
Remus389
veterán
Képzeld egy negyedannyiba kerülő hangszóróból megkapod ugyanazt a hangot mind a 4x annyiba kerülő planárból.
A hangszórók nem kicsit lassabbak mint egy planár fejes, de ne menjünk ebbe bele.
----------------------------------------------------------------------------------
Nyílván mindenből megvan a csúcs (nem biztos hogy ez az, a Head-Fi-n lehet röhögnek ezen, de majd utánanézek), ÉN erre nyílván nem fogok gyűjteni.Különben az is jó trükk, hogy franciásan csengő nevet adtak neki: "Fourté"
Ezzel is a luxus mivoltát próbálják hangsúlyozni.Tudom savanyú a szőllő, nincs rá pénzem ezért fikázom. Lehet, majd ha 3 Aston Martin lesz a garázsomban, utána lehet elgondolkodok a tia Fourté-n is.
-
Tulku
veterán
Engem sok esetben zavar így most BTR5 után...egy kissé abnormálisan széles de semennyire nem mély és magas térben érzem magam és a fejem előtt játszanak...
A Fiio ezzel szemben egy számomra neutrálisabb térben teszi ezt a dinamikusabbnak érzett állapotot...tudom, hogy klasszikusnál, jazz-en jobbnak tűnhet ez az ottlét, de jobban kikapcsol a fiio...
N8-nál más a helyzet, de ott minden más...
A fiio nem erőlteti azt, amit az es100, így BT-n nekem természetesebb hosszú távon...
Igazi dinamika (mélytartomány) egyikben sincs...persze...
Na majd 1x füles találkozón meghallgatják mások is... -
dni
őstag
-
Tulku
veterán
Kísérleteztem direkt ebből az aspektusból teljesen flat frekimenettel 3 armatúra esetén....ki merem jelenteni, hogy rettenetes, nem is unalmas, hanem szinte bántó...
Ami bejött G3-nál nekem, az az, hogy megpróbálom 5 dB-en belül tartani a frekit, de 3 és 8 kHz körül kell valami, hogy élet legyen benne és tér..
G3 lentebb...ez egyenletes, nem fárasztó...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest