- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94728 üzenetére
Egyszerűsödünk, na. Mutass egy Total Commander vásárlót, én leszek a legjobban meglepődve. A másik platformon meg simán van Forklift licenszem, meg Adobe Lightroom előfizum, más kultúra.
Én azért nem egyszerűsítem túl a dolgokat, egy szett nyitott és egy szett zárt drótosból és wirelessből már kb lefedi a világot
Elvileg útba fogsz esni kutyasétáltatás közben, vigyek valami hallgatózós érdekesebbet?
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94724 üzenetére
UTM -et nézd meg, stabil és ingyenes. Van egy ARM W11 telepítésem, meg egy ARM Ubuntu, mindkettő stabil.
Az asztalon meg a Yinman megy a legtöbbet. Szintén kényelmi okból, annyira könnyű, és a hangjába sem lehet belekötni. Tudok jobb, érzelemdúsabb/átélhetőbb vokált hangolni, de jobb basszust, azt nem.
Hosszú chifi körút végén ez a kézműves kínai tákolmány maradt. Meg forrásból az iBasso DC Elite. Minden más Japán, Koreai, Német, vagy Amerikai.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94722 üzenetére
Ha nem direkt napsütésben vagyok, avagy nyári déli hőhullámban, teljesen jó (azaz postprocessben kellett olvashatatlanná tenni). Nem sokminden változott az M1 MBP óta, képminőség, hangminőség kb ugyanaz, egyelőre nem érzem azt sem elavultnak. Végtelen akkuidő, és tartósság. Én nem szeretem az AirPods formáját, a Bose Ultra Open adja a zenei aláfestést jól.
-
-NoVa-
veterán
Hazai boltokból FiiO FF3s, ha nagyon jó forrásod van, FF5. Mindkettőnek akad tonalitásban hiányossága, de megüti a hallgatható szintet.
Ha nem ragaszkodsz a hazai beszerzéshez (miért is szivatnád magad), akkor a VE Asura 3.0FE egy jó kiindulópont. Alatta én hanyagolnám, kidobott pénz minden, ez ízlés szerint egy remek megálló. Természetes, kiterjesztett hang, bulis, de nem túltolt középbasszus, némi sub, értelmes tér és színpadkép, jó cucc.
Gyengéje a kábel, ami idővel merevedési zavarokkal fog küszködni. Azaz megkeményedik a burkolat, és inkább pálcikás nyalókaként működik az a rész, ami az arcbőrrel érintkezik, mintsem hajlékony kábelként, de addigra a gyári ragasztó is megadja már magát, így könnyű lesz szétszedni és cserélni súlytalan puha jófélére
Aztán még ott a Zen 3.0FE, ha basszusban teltebb hanggal szeretnél egy MX500 házas formátumot. A fülemben nem stabil az MX500, így ezt elengedtem, meg a fémházas kétszer annyiba kerülő nagytesó Zen 3.0-ámat is eladtam.Nagyjából itt indul a jó hang, ezeket még meg tudod hajtani értelmesen egy FiiO BTR17-tel, ennél feljebb minden igazán zsebbenyúlós lesz.
Utána jön az a pont, amikor az ember belátja, hogy úgyis (majdnem) minden szar, és csinál magának jobbat
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94687 üzenetére
300 USD. Az emagos az hamisítvány, amiért a fogyasztóvédelem még morog rájuk néha, mert elvileg feladatuk lenne az emag marketlplaces kereskedők átvizsgálása, és kitiltása ezekért, gyakorlatilag meg román cég, és mentalitás.
Írtam róla a drótless csoportban összehasonlítást, mert nem sokan rendelkeznek egyszerre az eredetivel és a klónnal is, hogy megosszák az élményt. Nem hallgathatatlan hangú az sem, csak olcsó hang, kevés pénzért. Ha valakinek kell a klón még olcsóbban, viheti az enyémet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bostone #94682 üzenetére
Az Apple nekem fél órán túl nyom. Emellett vékonyka a hangja, és mivel a hallójáratba lő direktben, jobban elnyomja a külvilágot, kevésbé keveredik vele. Tere sincs akkora, pláne amikor bekapcsolom a Bose immersive módját. Az kirakja elém/körém virtuális hangfalra az egészet, és kitölti a szobát. Zenefüggően fantasztikustól furáig megoszlik a hasznossága, többnyire simán bekapcsolva felejtem. Még a legszűkebb terű felvételek sem fejen belül szólnak, szóval hasznos.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94679 üzenetére
Nem, sehol nem izolál sehogy. Ellenben ami nekem utca (külváros, kertváros, max 4 sávos forgalmasabb út, az sem betonfalak között, hanem parkos, nem visszhangos környezetben), azt megoldja erőből. Bringán meg mivel nem a fülemben van, nincs extra szélzaj sem. Persze ha már tempót megyek országúton, akkor már nem a hangminőség van fókuszban, halk, otthoni közegben, erdei kutyasétáltatásnál félhangerő alatt azt is kifejezetten jól tudja. És közben ha valaki hozzám szól, értem elsőre is, nem állítom meg a zenét, stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94677 üzenetére
TWS ez is, csak nem a füledben van. Cserébe bevonja az egész fülkagylót a hangzásba, és olyan precíz 3 dimenziós tere van, amire TWS-től nem számítottam. Inkább hangfal, mint füles, hangzásban is, csak a szobaakusztika hiányosságai nélkül, mert oda van elhelyezve, ahol az már nem számít.
Meg azt tudja, amit kevesen. Jó rajta zenét hallgatni.
-
-NoVa-
veterán
BTR5 -tel a Periodic Audio Beryllium elég jó szinergiában volt, ahogy az olcsóbb UrbanFun YBF-ISS014 is.
De bringához én most csakis a Bose Ultra Opent tudom ajánlani maximálisan lelkesen. Nem izolál, nem blokkol, zenél. Kellő erővel és minőségben, lelkesebben veszem elő a vintage Francesco Moser single speedem bárhová, mintha ott sem lenne, csak zenével aláfestve.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Albert.Tamas #94654 üzenetére
Az olcsó silver plated kábelekből jó hangot még nem hallottam. Vagy olcsó réz, vagy drága ezüst, vagy nagyon! drága silver plated.
Amúgy a vékonyabbik kinézetre egész biztató, de mivel semmit nem írnak róla, szerencsejáték. Akár még jó is lehet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
xabolcs #94645 üzenetére
Fölösleges a teljes lista, csakzaj. Elég a teteje lefölözve, aztán ha az all-time top 10-ből van az asztalodon egy, meg valamelyik top comfort-ból, világbéke.
-
-NoVa-
veterán
válasz
pulutodurumo #94610 üzenetére
Amíg nem találkoztam bejáratásigényes kábellel, szkeptikus voltam. Amíg nem találkoztam bejáratásigényes driverrel, szkeptikus voltam. Amíg nem találkoztam hangminőségre valóban jótékony hatású USB kábellel, szkeptikus voltam. Szkeptikusnak lenni egészséges, ha kellő önkritikus visszacsatolással is rendelkezel mellé. Aztán a tapasztalat helyreteszi a dolgokat.
Saját cuccot meg úgyis zenével kell bejáratni, ezek a tudományosnak szánt zajok kereskedőknek jók, ahol a bemutatóterembe rendszeresen vekerülő dolgokat hamar kell készre reszelni, hogy ne csak álljon egy sarokban.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Albert.Tamas #94578 üzenetére
A 2-esek microDD-k, nem izolálnak úgy, és kevésbé részletesek. Az SE-k inkább munkaeszközök, míg az XR az élvezeti cikk, azaz h picit basszusgazdagabb hangot akarsz, az XR felé menj.
A SpinFit CP100+ eartip jó hozzá, ha a gyári 3 szárnyút elhasználnád, és egy fokkal egyszerűbb is a használata.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94566 üzenetére
Ha kicsit is gyanús, engedd el. Én most egy csomagküldésnyi pénzt buktam Bose cuccokon, hazai webshop, de Németbe kell kiküldenem. Kibontásig megtévesztő cuccokat kaptam, a termékoldal eredetire utalt, az ár persze nem, kiváncsiságból rápróbáltam. Csodák max extrém ritkán vannak.
-
-NoVa-
veterán
Jómúltkor Gianni kezébe nyomtam egy doboznyi earbudot, a 20$-os Monkok még nem tettek nagy benyomást, az 50$-os VE Master már majdnem valami, de azért a 150$-os Asurától indul be a zenélés.
-
-NoVa-
veterán
Ha kritizálni kell, akkor a dinamika limitáltsága (akkuidőnek nagyon nem tenne jót, ha ezt nem csinálná) egy kemény korlát. Nem olyan feltűnő Nirvanával, mert telt sub basszussal töltve jól hazudja magát sokkal magasabb kategóriának. Akár egy Gimme Shelter, vagy Paradise City, vagy a Bohemian Rhapsody nagyon, nagyon rendben van rajta.
Aztán mégiscsak máshogy pendül meg egy húr a Beyeren, még "látványosabb" a synthwave, oda kell tempó és dinamika igazán a négyszögjeles gépzajhoz.
De látszólag egyszerű, mégis Laure hangja messze meghaladja a Technics képességeit a szám közepe után. Vagy itt kb végig. A vezetékes cuccok kevésbé limitált áramkeretből azért meg tudják mutatni, miért érdemes néha a kényelmetlenebb megoldást használni :)
-
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94538 üzenetére
Így születik a Gryphon?
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94520 üzenetére
Nálam lehet próbálni pár érdekeset.
A zenei ízlés egy darabig erősen fülesfüggő, pl a Sony XM5 kívánja az elektronikusat. Egyszerűen azok állnak neki jól, és emiatt kissé beszűkíti a repertoárt, ez így van sok másik TWS-nél is. Aztán amikor bejárattam valamennyire a ferrofluid driveres Technicset, és azon kaptam magam, hogy a Rolling Stones - Gimme Shelterre dobolom a lábammal a ritmust, nyugtáztam, hogy ezzel akkor ez a formátum is révbe ért. Innentől nem feltétlenül valami hardbass elmebaj szól a fülemben az utcán, hanem lehet Queen vagy Diablo Swing Orchestra is. -
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94518 üzenetére
Áh, szerintem itt is az a helyzet, amire utaltam a planaroknál. Ha az egyenetlen teljesítménynél a kiugró tulajdonság betalál a saját épp aktuális ízlésedbe, akkor jackpot, olcsón megadja amit épp keresel.
Egy jobb darabnál meg azt a szabadságot kapod meg, hogy csaponghatsz a zenék között hangulatfüggően, nem korlátoz az, hogy mi szól a fülesen jól, vagy mi rosszul. Onnantól eltűnik az eszköz, és marad a zene.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #94513 üzenetére
Speaking of fingreszelés, pont jó példa az "olcsó" planar. Itt zenélget a fülemben tegnap óta egy kölcsön Shuoer S15, és elővettem a P1-et is akkor már.
Az S15 házza sokkal jobban tetszik, mint az elődöké. egy picit kisebb, kényelmesebb, organikusabb forma, nagyon jól illik a fülembe. Szoktam eleget kritizálni a kínai gyártókat mostanában a túl nagy, túl széles, túl órmótlan házaikért, és példálózok a Westone / Etymotic / Sennheiser / Beyer cuccaival, na itt most a relatív hatalmas planar driver körül a lehető legminimálisabb a fölösleges anyag, kényelmes és apró.
A gyári kábelét réz Forzára cserélve már zenél is, sokkal szebben, mint az alappal, így azért ez is egy 400$-os keretösszegből építkező hang. De milyen jól.
Először is mentes így a korábbi planarok szúrós magastartományától. Ez már önmagában is nagy érték, igazából semmi mást nem csináltak, mint amit én ne tettem volna meg a P1-emmel, azaz ők szivaccsal, én vattával csillapítottam a vetőcsőben. Egyszerű, működik, jól.
A basszusa ennek is nagyon jó, még jobb, mint az S12-nek volt. Mid-bass orientáltabb, nem fárasztó, nem sok, egyáltalán nem kevés.Mindezt hatalmas, tágas, planarhoz méltón szellősen előadva, áh, imádom. Ügyesen hazudja magát highendnek. Persze ha átrakom a G7-et a fülembe, sok apró finomság kerül a helyére, nagyon nagyon egyértelművé válik, hogy hiányzik a vokál alapja. az S15-ből. Ahol az emberi hang testet, tömeget kap, és sokkal inkább egy érzelmekkel alátámasztott, átélhető előadást kapok tőle, az aránytalan a közép-felsőközéptartománnyal. Itt csak egy jó felvételt hallgatok valakinek az énekével.
Na itt ugrok egy nagyot vissza az időben, 6 éve jött ki a Tin HiFi P1. Microplanar, agyonerősítve sem tud akkora hangnyomást, csak elegendő basszust, de ott, ahol az S15 alulteljesít, a P1 hibátlan. Mindezt egy akkora házban, ami tényleg vetekszik a Beyer kényelmével, ez egy átkozottul jó füles vokálközpontú zenékre, ha rendesen ki van szolgálva.
Szóval ugyanaz a helyzet a jól sikerült olcsó planarokkal.azóta is, nem mindenre, nem mindenkinek, de amivel működik, jóval az árkategóriáján felül zenél. És pár fokkal kevésbé kényes, mint a P1, simán elmegy 120mW-os TWS adapterről is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Erikkk26 #94506 üzenetére
Pl ezt. MIC-Universal + Odyssey R 3.5, Silvery White. Már ha nem kell izoláció, akkor mikrofon van, USB dongle DAC is akad hozzá. Zen Lite-om van ilyen házzal, elképesztően kényelmes cucc.
Persze ha izoláció is kell, akkor már más a helyzet, earbudokból olcsón kapni jót, IEM-ekből ritkább a mikrofonos. Akad azért, pl Tanchjim Tanya / One, mindkettőből van USB változat is DSP néven, ha épp az a szempont, aztán drágább szinten kezd kopni a mikrofon. -
-NoVa-
veterán
Ez a cél így mondjuk menni fog, csak épp minek? Egy Sony WF XM5, vagy hasonló szintű TWS már eltartott kisujjal fintorogva zenehallgatóknál sem fájdalmas kompromisszum hangban, ellenben kényelemben annyira más, hogy kár a dróttal bajlódni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94489 üzenetére
Jaja, nagyon kényelmes, hogy sötétben ki tudod tapintani a mikrofont, rá se kell nézni, és tudod, melyik melyik oldal
A saját készítésű kábeleknél egy rövid, de jól tapintható heatshrink darabbal szoktam jelezni a jobb oldalt, ne kelljen ránézni a fülesre, hogy tudjam.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bostone #94481 üzenetére
In-ear vagy earbud? Az earbudoknál a kábel súlya, merevsége ronthat sokat, illetve a ház formája. Nekem pl a sokaknak kényelmes MX500 ház nem kényelmes, nem is olyan stabil, én inkább a PK és az egyedibb formák felé mozdultam. Mindenesetre ha egy MX500 ház nem felel meg, a többi sem fog, hacsak nem más/több szivaccsal mégis jó. Erről írtam sokat, ha a Trig Rain-re keresel itt a topicban, találsz javaslatokat.
IEM esetén az eartipekkel kell játszani végtelensokat, az meg már annyira egyénfüggő, hogy csak na.
-
-NoVa-
veterán
Ránéztem alin a Cema Ravenre, most már normális félár környékén van, ahogy általában.
Kipróbálhattam kicsit egy Kiwi Ears KE4-et, bámulatos, hol tart már a tudomány 200$-os szinten. 2DD 2BA, így kissé szélesebb a ház a megszokottnál, hogy elférjen a két dinamikus. A basszusa nincs túlemelve, a súlya, ereje nagyon tetszett. Átható, energikus, szórakoztató, Sony féle terjengős, de a többi tartománytól pont jól szeparált basszus.
Kicsit V karakter a gyári kábelével, és a hozzá opcionálisan járó Allegro DAC-cal. Mondhatnám ezt gyenge pontnak, de annyira minimális felárú kiegészítő opció ez, hogy az árát tekintve inkább elismerően bólogatok. Nagyjából standard kissé száraz, kissé túlanalitikus klasszik ESS DAC 3.5mm és 4.4mm kimenetekkel kb 4k forintért korrekt, nagyon sokkal drágábban kezdődik. a jobb.
A 3.5mm kábele pedig puha, minőségi érzet, de a Raven és az Effect Audio megadta nekem azt a többlet testet az énekhangokhoz, amit általában elvárok. Ezzel ez lett a legolcsóbb koherens, jó hangú basszusorientáltabb multidriver füles, amit hallottam, simán ajánlott darab.
-
-NoVa-
veterán
3.5mm 4.4mm kábeles átalakítót keress, különben elég nagy erőkarral terheled a jack foglalatot.
Én amondó volnék, hogy egy Asurával még a Mojo is kiválóan elboldogul, és ez már szól is valahogy.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #94468 üzenetére
Nah, akkor majd jól meghallgatod azzal a Xelento 1-est, aztán megérted, miért annyi. Most is az zenél a fülemben melóban. Belül ez az egyetlen TWS adapter, aminél van külön rendesen megtervezett DAC, külön erősítő, és külön BT kommunikációs modul, nem egybechipes megoldás. Meg az ifi Diablo és egyéb drágább elektronikák tervezőjének a búcsúprojectje, ez volt az utolsó munkája a cégnél. Ha a Go Blu - Gryphon tengelyen kell elhelyezni, akkor föléjük raknám.
-
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94465 üzenetére
Azért akad még ott némi választék. Neken a TWS (mármint a normál) utazós mászkálós komfortos világ, legyen jó ANC, jó mikrofon, meg használható hang. Ezeknek a finom egyensúlyozásából ott az XM5, Momentum 4, a mostanában komolyabban hypeolt Technics AZ100, feljebb a Devialet Gemini II, meg a Noble FoKus Rex.
Az XM5-öt szeretem, a Technics meg a mikrofon minősége meg a ferrofluidos driver miatt érdekes. Még nem fantasztikusak, de már jók. -
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94457 üzenetére
Jah, akad :)
Ma pont ezzel sétáltam a városligetben, szóval frissen is meg tudom erősíteni, hogy ez jó. Az UTWS 5 is nagyobb kompromisszum lenne hangban, de már nem rossz, a legtöbb olcsónak meg az alapzaja iszonyat. A Go Podnak csak a tokja túl nagy, azt otthon szoktam hagyni, ha csak pár órára megyek.
A Raven meg általában 55$, most gondolom valami akció előtt odaírták a "teljes" árat, hogy pár nap múlva tudjanak nagyot mondani.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94451 üzenetére
Az LSC08-at habár nem romlott róla a véleményem idővel sem, a Cema Raven jobb hangban, komfortban pedig az OEAudio 2DualOFC a kedvenc az olcsók között. Utóbbi Gianninál vendégszerepel épp, majd hozzátesz egy extra nézőpontot.
Napi használatban meg a Forza Copper series és a Beyerdynamic kábelek maradtak, ezek erősen más szinten jók, de az áruk is más kategória.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94449 üzenetére
Bonyolultabb, nem ár, inkább hangkép szerint osztanám ketté.
Pl az Etymoticnak jól áll az XBass, meg az XSpace. 150$
A Harman jellegű tuningos cuccoknál is jót tesz a lágyabb, melegebb karaktere, szépen ellensúlyozza az emeltebb felső közép tolakodó jellegét. Pl Tanchjim Oxygen, 300$
Jót tesz az amúgy vékonyabb midbassú, inkább sub basszusra hangolt cuccokkal, mint a Mangird Tea (300$), vagy az EJ07 (1100$).
A világosabb hangú cuccokkal is szeretem, pl a Beyerdynamic Xelento 1. generációval, míg a vastagabb, melegebb hangú 2. generációval, meg a G7-tel inkább a színezetlen forrásokat szeretem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
exciplite #94444 üzenetére
Ha mikrofonosság mentes, könnyű, jó kábelt keresel nem csillagászati áron, ezt tudom javasolni.
Kicsit drágábban a Forza Copper Series mikrofonosabb, de a hangja miatt megéri.
Ha lesz alkalmad, HiBy RS2 -ről, FiiO K11 R2R -ről, vagy valami hasonlóról próbáld ki a fülesed. Gráf alapján eléggé rokonlélek a SoftEARS RSV-vel, az nekem a HiByvel csodás szinergiában zenélt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94429 üzenetére
Írtam róla a DAC topicban bővebbet.
Feszes, transzparens, kellő autoritással szólal meg. Szóval ha félreteszem az audiofil zsargont, ha a rádugott fülesben van potenciál, akkor ezzel üt amekkorát kell. A Xelento 2-vel, Yinmannal, vagy az elektronikus zenére hangolt Infaustussal nekem ideális basshead cucc, a vokálra hangolt Infaustussal nem rengeti meg a világot, csak szívhezszólóan énekel.
Nem úgy analóg hang, mint egy R2R, nem csillapít, nem tompít, fátyolmentes természetességgel, digitális íz nélkül adja vissza a hangot. Aki hallott Cayin N8-at, érti.
Az meg külön tetszik, hogy nem törekedtek 32 Ohmon nagy számokra az erősítőnél, de 300 Ohmon még mindig lead 80mW-ot, és 600-on sem omlik össze.
Aztán milyen az a W2, szól úgy, ahogy kinéz? -
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94432 üzenetére
Milyen töltőt használsz? Nálam Apple és Ugreen töltők vannak, évek óta nem volt akkugondom. Azaz volt, a Microsoft Surface Pro 4 puffadt a saját töltőjéről, meg egy Dell ami szintén Dell dokkolón volt. Az 5 éves Radsone ES100-amhoz rendeltem pótakkut, mert mégiscsak vén, de az sem akarja még feladni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #94421 üzenetére
Semmi gond nincs a kijelzővel azt leszámítva, hogy azt csak a FiiO Control App-ban lehet beállítani, hogy ne kapcsoljon be hangerőszabályzásra, meg számléptetésre, csak a power gombra. A menüjén meg a kapcsolódáson túl semmi szükség rá, és képes is eltakarodni offba hamar, innentől csak holt teher.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94401 üzenetére
Befolyásolja minden is, BT protokoll, a telefon adóteljesítménye, a rádugott izé, hangerő, stb. 4 - 10 óra között elég széles spektrumon tudnak mindenfélét mérni a Go Blu-val.
Nagyjából minden ekkora bigyót 8 órás akkuélettartammal reklámoznak. Akad persze itthon ES100-am, aminek a házába belefér egy kicsit nagyobb kapacitású akku (amiből szintén akad itthon, hogy kicseréljem, ha fárad a gyári), amivel már 20 órát is ki lehet belőle hozni, de ez nem gyári.Ott a Q15, batárnagy ezekhez képest, 10x akkora akku van benne, és ez is 7-10 óra alatt felzabálja a keretet. Jobb/áramigényesebb DAC, jobb minőségű és kevésbé áramspórolós erősítő, IEM-ekkel is 10 óra alatt lemerül. A BTR17 szintén lényegesen nagyobb a 15-nél, de akkuidőben az sem lesz több, helyette hangminőségben hoz sokat. Általában ez a teljes munkanapot lefedő akkukapacitás a cél mindenféle audiocuccnál.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #94388 üzenetére
Halkan írom, Westone Pro X50. AdamTaylornak nagyon bevált, és habár a G7 precizebben pozícionál hangokat, definiáltabb, kifinomultabb, de a Westone 1mm-es vetőcsövének a kényelme az egy nagyon, nagyon nagy érv. Black Friday idején nekem is megremegett kicsit a kezem a webshopjuknál, de a Beyerek + G7 mellett ki tudtam hagyni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94385 üzenetére
Én a legtöbb TWS-nél még a dinamika feszességét hiányolom. Elhallgatom az XM5-öt, sokszor úgy is, hogy ott az asztalon előttem a sokkal jobb is, de munka közbeni háttérzenélésre fölösleges, mosogatógép pakoláshoz végképp.
Aztán mégis akad némi hiányérzet, kicsit fájó a kompromisszum, és csak elnézegetem a Technics AZ100-at, ami pont ebben picit jobb, másban talán inkább oldallépés az XM5-ről, ahhoz meg nem olcsó, hogy instant vegyem gondolkodás nélkül.A HiFizés + mai fiatalok meg nagyrészt azért nem találkoznak, amiért én sem voltam úgy a korukban. Persze, tök jó, zsír, de amíg nincs lakás, autó, életkilátások, addig ki nem szarja le a highendet? Unokahúgnak a kezébe nyomtam a Periodic BE-t egy DAP-pal nyaraláskor, amikor stresszelt a madridi egyetemi felvételi miatt, pár óra múlva közölte, hogy ezen élvezet zenét hallgatni, teljesen kikapcsolta, és eddig nem gondolta volna, hogy a zenehallgatás önálló teljes értékű tevékenység lehet. Kapott egy Apple dongléhez reszelt Phoenix változatot, azóta is azt nyúzza.
Azon felül a klasszik hangfalas nagyrendszeres izé az tényleg szűkülő rétegigény. Dedikált, berendezett zenehallgatószoba a mai ingatlanárak mellett az már némi hibahatárt leszámítva tényleg csak oligarcháknak és sleppjüknek elérhető kb, azokat meg a népharag előbb-utóbb lemészárolja, kár rájuk piacot alapozni. A consumer cuccok minősége sokat javult, a high-end az szinte semmit (nincs hová), egy jó kompromisszum esetén a fene sem költi pár nyaralás árát szobai szettekre.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #94357 üzenetére
Némi Dunu belsős infóból az jött át, hogy ha a fóliaréteg önmagában már annyira kevés, hogy éppenhogy felvihető rá a berilliumréteg, és a kettő együtt áll össze merev, könnyű anyaggá, az a full BE, míg a BE platednél a PET membrán magában is teljes értékű, csak javít picit a merevségén a rétegezés.
Nálam egyszerűen összevethető a két cucc közti különbség, a Periodic BE az YBF-el, utóbbi a negyed ár ellenére kb 90-95% -át hozza a BE tudásának. A vicces, hogy a gyártási minőség, anyagok tartóssága pont a kínai vacaknál lett jobb hosszú távon, az még most is tökéletesen egyben van, pedig náluk a selejtarány durván magas volt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
mekker #94329 üzenetére
Várjávárjávárjá...
Az Apple dongle óriási előnye, hogy ők pénzelték a Cirrus Logicot, és nyomták a DAC fejlesztést a saját igényeik szerint. A legtöbb mai kínai dongle ugyanazt a Cirrus Logic chipet implementálja, órmótlanabb házban.
Persze sokat ront az Apple dongle helyzetén, hogy az EU példányok teljesítménykorlátosak. Akad USA Lightning változat otthon, teljesen rendben van a maga kategóriájában. Kicsit drágábban meg már az Onyx Alpha, KA17, és a többi fizikailag is nagyobb, hangban is, nem az apró csatlakozóba implementált donglék váltják meg a világot. -
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #94327 üzenetére
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #94323 üzenetére
Csak írásmód, Reference Sound 5.
Az enyémmel történt egy baleset, 2 emeletnyit zuhant, és leszakadt a jobb oldali hangváltójáról egy smd kondi, így most szétkapva áll a dobozában javításra várva. Imádtam, énekhangra ideális, intim, direkt és energikus, de a G7 / Xelento mellett nagyon ritkán került elő, egy kategóriával ezek alatt van. A magasakat akár a Knowles super tweetere, akár a Sonion elektrosztatikusok, akár a Beyer Tesla 11 drivere szebben, és kiterjedtebben adják vissza.Forrásban pedig nagyon kedvelte az R2R DAC simább, analógabb karakterét pont a magastartomány miatt, így a HiBy RS2-vel használtam leginkább.
-
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #94316 üzenetére
300 Ohmos az is, Phoenix driver, csak 3.5mm-es vékony fix dróttal a hordozhatóság és komfort felé hajlik, hangminőségben kompromisszumosabb darab. Persze lehet a költségvetés felé fájdalmasabban meghúzni a skálát, aztán most a fülemben szóló 600 Ohmos Beryllium a Beyerdynamic Pentaconn kábelével tisztán anyagköltségben is közelíti a 100k-t, de ez a drót kell hozzá, hogy hangban, komfortban kompromisszummentes legyen.
A Cayin vs DC Elite az egy borzasztó nehéz téma, lassan csak kéne rendelni egyet. Meg akkor már a csöves iBassoból is, a teljes káosz kedvéért :)
Érdekes amúgy, hogy míg a Tea a komolyabb kábelekkel kel igazán életre, az EJ-n meg pont visszaraktam a Cema Ravent, mert valahogy azzal jobban összeáll, mint a drágábbakkal. Néha kell egy ellenpélda is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #94311 üzenetére
Akad egészen jó hangú balanced Ety kábelem, de olyan merev és kemény, hogy azt senkinek nem ajánlom. Ellenben akad Ety-MMCX L alakú adapterem, amivel bármilyen MMCX draúttal jó, na gondolhatod, hogy mennyit skálázódik egy Effect Audio Ares S8W drótról 2x3W-al hajtva (sokat, de eszetlen overkill
).
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94262 üzenetére
Alis cipzáras keménytok 1 dollár körülalatt teszi a dolgát, csak a roadie wrap-et gyakorold be, úgy a kábel deformálódás nélkül szépen kirúgja magát egyenesbe amikor előveszed, nem lesz benne akkora feszültség és spirálforma memóriaeffekt.
A menőbbeknek meg 10x annyiért lehet a Tin HiFi mágneses bőr tokjából rendelni, nem a P1 féle, hanem az újabb, méretesebb, nagyobb szájú doboz.
-
-NoVa-
veterán
Jönnek az új Beyerek, olcsósított Tesla 11 driveres DT sorozat 500$-ért.
-
-NoVa-
veterán
válasz
steewcv65 #94232 üzenetére
Anno a MoonDrop Aria időszakában inkább a Tripowin Mele jött be kényelmi és esztétikai okokból, és nem bántam meg, nagyon jó füles volt.
Aztán kicsit drágább kategóriából a MoonDrop Starfield helyett nekem a Tanchjim Oxygen volt a befutó, és a Periodic Audio Beryllium. Aztán ebből az árkategóriából mégis a Mangird Tea-t tartottam meg, ideális forma a fülemben.
Feljebb meg a Variations-ról is jókat hallottam, de a Shuoer EJ07 mellett megintcsak versenyképtelen. Annál is feljebb meg már kiestek a kínaiak. Szóval vegyed bátran, végtelen nagy a választék, mindig minden helyett van ezerféle másik is.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94221 üzenetére
Szivacs nélkül vagy minimál szivaccsal a driver nagyon közel van a hallójárathoz. Az én módszeremmel nő a táv, kicsit ezzel az erősítőigény is, de ha a driver képes erős sub / mid basszusra, és az erősítő kiszolgálja, akkor így érhető el a leginkább hangfalas, távoli és mindent kitöltő hangzás.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94219 üzenetére
Kombinálni is érdemes. Én a nagyon ritkás, durvább anyagú Trig Rain szivacsot szoktam alaprétegnek tenni, arra egy fánkot, és az egészre fánkká alakítva a 23mm-est. Kitölti a teljes fülkagylót, jobban szigetel, és kényelmes. Nekem. Más fülformával más kombináció válhat be, érdemes eljátszani vele.
Aztán a kábelekkel, forrásokkal, mindennel. Van az a pont, amikor egy többszáz dolláros kábelnek is lesz értelme, és tényleg fájó veszteséggel jár innen egy 100$ alatti drót (lélegzetelállító lúdbőrözős szintről csak egész jóra visszalépés), de ez azért ritka. Az olcsó régióban pár dollárnyi szivaccsal csodát lehet tenni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #94207 üzenetére
Az kicsit ágyúval verébre ahhoz az árszinthez. Azaz jó, igen jó, de egy 100k-s forrást kevesen vesznek 60k-s füleshez.
Aztán persze felrúghatom ezt a véleményem, ha megmutatom, min tartom a Tea-m:Botrányosan jól szól és kényelmes szett.
Azért túlnézve az ifi Go Pod-on egy Go Blu, vagy még olcsóbban FiiO BTR15, még olcsóbban egy Qudelix 5k vagy egy Radsone ES100 is remek páros tud lenni ez alá. Csak a konkrét füles - konkrét BT forrás páros a kérdés. A FiiO transzparensebb, az ifi melegebb hang, mind mással ideális.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #94193 üzenetére
Nekem kényelmes, de azért a Xelento-val merek oldalra feküdni párnán, az Ety-vel inkább nem
Múlt héten kísérleteztem egy keveset, és variáltam a Phoenix SE tuningon. Most érdekes kettősség jellemző rá. Halkan visszafogott, óvatos távolságtartó, aztán hangosan pedig átbillen átható intenzív állattá. Kívánja a hangerőt, és a basszusnehéz elektronikus zenét.
Még van rajta mit alakítani, sokkal sokkal nehezebben hajtható, mint a többi Phoenix iteráció, de ha megkapja maga alá a kellő. wattot, pl Aaron Hibell - destroyer of worlds teljesen nagyhangfalas átható döbbenettel szólal meg rajta.Most itt van három egyedi darab háromféle tuninggal, mind remek a maga nemében, és mind nagyon más, úgyhogy úgy szar az egész, ahogy van, ezeknek az esszenciáját akarom összefogni egyben
-
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #94184 üzenetére
A hallójáratod felerősíti a természetes kommunikációs frekvenciákat, azaz nagyjából a felső-középtartományt. Ha egy fülesen ezt túl soknak hallod, akkor mélyebbre helyezve a vetőcső végét ezen csökkentesz egy picit, de persze magából a vetőcsőből sem ugyanaz a hang jön ki hosszabb eartippel, így nem csak ennyi változik.
De...
Általában 1mm-es vetőcsöves cuccoknál jó és kényelmes a 3 harangos tip, 4-5mm-eseknél már fene tudja. Az Etymoticnál nagyon rendben van, ahogy a Westone, Shure cuccoknál is, másoknál ritkábban jó/szükséges. Egy aktuálisan elterjedtebb, nagy testű teljes hallójáratot kitöltő IEM-nél ha jól van hangolva, akkor nagyjából a zárás a lényeg, nekem is akad olyan vastag vetőcsövű fülesem, amire elég egy XS-es tip, kellő mélységben pontosan rázár a fülemre, más meg inkább M, ML méret környékén sekélyebb mélységgel. Aztán akinek túlságosan kanyarodik a hallójárata, az nem bírja az Etymoticot, vagy épp gyakran veszi ki a füléből, inkább sekélyebb fülest keressen.
Másnak meg még a nagy 3 harangos is kevés, és gigantikus építőipari kötő/tömítőelem kinézetű izéket használ. Ez csak illusztráció: -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
Don't Panic #94121 üzenetére
Linear phase fast roll-off low ripple, Xelentoval az vált be. Régi FW-en Fast-R volt talán.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Don't Panic #94103 üzenetére
A Go Blu max 96KHz-es BT interface-t kapott, ha tud LDAC-t a telefon, nem érdemes kábellel vesződni.
A BTR-ek ellenben DSD képes teljesebb értékű interfacet kaptak, ez már bonyolultabb téma. A BTR17 desktop módban felhúzza az erősítő teljesítményét 650mW-ra, kicsit feszesebb lesz, és megszűnik a drót nélkül fele teljesítménten futáskori enyhe sibilance hajlama. Konkrétan jobban tetszik úgy, mint a Q15 AKM-es finomabb, lágyabb karaktere, és ezt BT-n is hozza külső tápra dugva.Aztán hogy mennyi a reális igényem rá, hogy egy BT DAC USB tápról szóljon, nehéz elkélzelni. Idővel kiderül, egyelőre inkább tisztán BT forrásnak használom, notebookra inkább a Cayint szoktam rádugni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Albert.Tamas #94098 üzenetére
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94079 üzenetére
Az olcsó earbud vonalat nekem a Samsung Buds 3 zárta le. Nem olcsó egyáltalán, EQ-zni kell, de mindent tud, amit egy nem felsőpolcos audiofil bigyótól elvárok, és mentes minden kényelmetlen kelléktől.
De ugyanúgy lehetne az Apple nem Pro cucca is itt, ha azon a platformon lennék.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94072 üzenetére
Revolut egyalkalmas webkártya mire való, ha nem ilyenekre?
A Faaeal Iris 2.0 meg tudott lepni, de máshogy. A hangja kellemes, V karakter enyhén visszafogott közepekkel, hangsúlyos középbasszussal. Amit az olcsó driverből ki lehetett hozni, azt kihozták. Nincs átható sub basszusa, nincs (de nagyon nincs) kiterjedt, szellős magastartománya, és ennek egyenes következményeképp annyira szűk volt a tere, mint egy tipikus 100$ alatti in-earnek. Ami így egyben, fillérekért még mindig elismerésre méltó, teljesen szerethető, csak nem ezt olvastam a 2-3 évvel ezelőtti reviewkből, ahol a tágas, széles terét dícsérték.
Összevetve a Faaeal Rosemaryvel teljesen más világ. A Rosemary klasszikus, akkusztikus zenével szárnyal, középhangsúlyos, kiterjedtebb hangtartományú, és jóval tágabb dimenziókban alkot színpadot. De annyira más karakter, hogy aki az Iris-t szereti, a Rosemary-t nem feltétlenül fogja, és viszont.
Én szerencsémre pártatlan vagyok, nem szeretem az MX500 házakat, így a Rosemary-t is feleség használta filmnézésre amíg nem nyúlta le a Phoenixem. -
-NoVa-
veterán
Ki is jött az új BTR17 FW, amiben javították az LDAC-et csatlakozáskor. Még mindig 0.62 a verzió, ők sem merik 1.0-nak nevezni, de sok apróságban javult. Már nem kell mindkét USB-t bedugni desktop módhoz PC-re, 60 helyett 120 lépcsős a hangerőállítás, meg mindenféle jó. Cserébe még vagy 8-10 alkalommal kellett nekifutnom az updatenek, mire felment stabilan, de ha mostantól nem is nyúlnak hozzá, nincs hiányérzetem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-NoVa- #94000 üzenetére
Az ifi Go Blu nagyon jó forrás lenne. Aprócska, kézre áll, tekerős hangerőszabályzás, és nem esik kétségbe a nehezen hajtható cuccoktól. Az xBass / xSpace is jó, de...
Színez, ifisen túl melegre. Ez még jól is áll sok dolognak, de transzparensebb hangot akartam. Emellett az alapzaja magas érzékenyebb cuccokkal, impedancia adapter kell halk használathoz, ott meg oda a dinamika. Nagy impedanciával terhelve nagyobb hangerőn torzít, nem bírja kondikkal a saját teljesítményét.
A BTR15 ezekből sok hibát kiküszöbölt. Transzparensebb, zajmentes, nem torzít, de lágy, túl lágy. Objektíven jobb, mint a Go Blu, de...A Cayin mellett hangban komoly a szakadék mindkettőnél. Akkora, hogy inkább szívtam sokszor az USB dróttal mászkáláshoz is. Na ezt a szakadékot csökkentette le pár lépcsőfokra a BTR17. Tágasabb a színpad, mint a másik kettő BT forrásnál, és olyan súlya, ereje van a hangoknak, hogy ugyan utol nem éri a Cayint, de már nem hagy hiányérzetet, ha ezt használom. És szívesen használom, kényelmes, még nem túl nagy, a gombjai kézre állnak, a hangerő tekerője meg ugyan nem olyan óramechanikaszerűen minőségi, mint az ifi-nél, inkább kicsit műanyagabb érzés, de pontos, jól működik, és kézreáll.
A kijelzőjét be lehetett állítani az appban, hogy ne kapcsolja be, csak a power gombra, így sötét marad, nem világítja be fölöslegesen a szobát, ha számot váltok vagy megállítom a zenét. Ezen túl az app lényegtelen. Várok egy SW updatet, ami fixálja majd, hogy Samsung telefonoknál bekapcsoláskor mindig APTX-et állít be, és a BT eszközbeállításoknál ki és vissza kell kapcsolni az LDAC-et, hogy azon menjen. Tudnak róla, majd javítják, tipikus kezdeti FiiO FW gondok.
Kifogástalan a Xelento-kkal, G7-tel, nem kezd el torzítani 600 Ohmmal terhelve a hangerőt emelve sem, de azért megvannak az épeszű határai. A 600 Ohmos beryllium driver persze messze nem tud olyan átható erővel zenélni 650mW-al hajtva, mint 3W-al, nem is erőltettem. A 150 Ohmos 14.8mm-es biocell driveres earbudommal 3.5mm-en is olyan szépen kitölti zenével az utcát, hogy ott már a forgalom zaja csak némi nesz a háttérben, pedig az sem izolál.
Szóval tényleg mindenben előrelépés a BTR15-ről, az utóbbi napokban mást elő se vettem. A Q15-höz hasonlóan picit (tényleg csak picit) sterilebb, analitikusabb, mint szeretném, de adott funkcióra jobbat vagy csak nagyon sokkal drágábban, vagy nem kapni, most erre tudok lelkesedni, amíg nem jön valami még ideálisabb.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #93978 üzenetére
Roadie wrap, akkor nem csomósodik, és egyenesebbre rúgják ki magukat a merevebb, alaktartóbb kábelek is.
Ha felkapom a fülest, és kinyújtom a kábelt, pontosan tekeredésmentesen egyenesre nyúlik ki, a saját tömege összetartja, egyszer kell begyakorolni és rutinná tenni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #93974 üzenetére
Sokféleképpen mehet tönkre a burkolat anyaga. Vagy nagyon lassan átereszti a burkolat az oxigént, akkor zöldülni fog, vagy a bőrrel, izzadtsággal érintkezve keményedni fog, vagy eleve túl rideg és merev, vagy nagyon puha és sérülékeny, esetleg az olajat tolja ki magából az anyag, ragacsos lesz, és törik idővel. Az a csoda, hogy arányaiban sok használható, tartós kábel van. Régen pl a Sony fülesem kábele mállott le a tiszta rézig a nyakamnál, ezek a fehér VE drótok zöldülnek idővel (de pl a fehér Tanchjim Oxygen kábelek is), az Asuráé meg keményedett, amíg szét nem szedtem az egészet a fém házért.
Aztán pont tegnap mutattam Stellaznak, mennyit fog vissza egy jó középkategóriás (300$-os) fülesen egy jó 70$-os kábel egy kétszer annyiba kerülő Forzához képest, az is tanulságos.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93952 üzenetére
Á, bonyolultabb. Nincs hordozható klasszik csöves. Az előfok egy Korg Nutube az analóg hatása miatt, aztán Class-A végfok a jobbakban, akkor még a hőtermelés + fogyasztás nem száll el.
Az élő hatású, analóg audiofil láncok -> nyóczenés kvarcóra skálán mérve ezek sokkal közelebb állnak a felső végéhez, mint pl a BTR3, ami habár jó kis kütyü, de objektíven a felezővonalig sem biztos, hogy felér.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93950 üzenetére
Akadt egy komolyabb újhullámos R2R mánia, mai gyártási minőségben elképesztően jók tudnak lenni mind a multibit R2R, mind a DSD256 upscaleres 1 bites létrás cuccok. Esetemben HiBy RS2 DAP az előbbire, Cayin RU7 dongle az utóbbira rendszeres használatban van. Többet hallgatok rajtuk zenét, mint a hagyományos delta-sigma cuccokon.
Hallottam iBasso D16 Taipant is, de nekem a Cayin egy Class-A erősítővel jobb, és variálhatóbb kombó. És eddig csak a Cayin N8 -akban lévő ROHM DAC tudott ezeknél jobban szólni, egy picit. Nagyon sokkal drágábban. Emiatt fontolgatok egy iBasso DC Elitr donglét régóta, de csak el-elnézegetem, még nem vettem meg.Meg most ezek a portable csövek lettek felkapottak, de azt már tényleg kihagyom. Tök jók ezek a lapos Korg cuccok, gondolom már klónozzák is páran, de inkább oldallépés, nem előre.
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #93931 üzenetére
Kiegészítem. Egy jó hangú FiiO-t már hallottam, az a Q7 volt. Akad pár, aminek az erősítője lélektelen vagy kicsit száraz, de a DAC részét szeretem, ilyen a K11 R2R, de a Q15 is erősítővel párban lesz igazán jó.
Alapvetően nem színeznek nagyon, de többnyire kissé digitális, kissé mesterséges hangjuk van. A rossztól távol, de ha hallottál már ROHM DAC-ot Class-A erősítővel, utána egy AKM + THX FiiO már nem tűnik természetesnek. Viszont akad némi nem elhanyagolható árelőnye...
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honda topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- ldave: New Game Blitz - 2025
- További aktív témák...
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest