Bragi Dash Pro - okosfülhallgató újratöltve

Érett már a modellfrissítés a gyermekbetegségektől hemzsegő Dash kapcsán, az újdonság szerencsére pont ott javít, ahol igazán nagy szükség volt rá.

Bevezető, újdonságok, csomagolás

Néhány hónapja jutott el hozzánk tesztre a Bragi Dash első generációja, ami még egy többéves, fülhallgatók szintjén sosem látott sikert aratott Kickstarter-kampány végeredménye volt. Akkor nagyjából ugyanazt a konklúziót mondhattuk el a teljesen vezeték nélküli fülhallgatókról, mint nemrég, amikor az IFA kiállításon beszélgettünk a Bragi embereivel: ezekben az okosfülhallgatókban nagyon sok lehetőség van, de az eSIM és az 5G-hálózat elterjedéséig csak nagyon kis lépcsőfokokkal lehet haladni a technológiai korlátok miatt. A Dash Pro is csak egy ilyen kis lépésnek számít, viszont a mindennapokban sokkal megbízhatóbb és kiforrottabb eszköznek tűnik, mint az eredeti Dash, ami az újdonság érkezésével ki is hullott a gyártó kínálatából.

A jelenlegi termékpaletta három eszközből áll: a The Headphone változatlanul maradt, a 169 eurós (körülbelül 53 000 forintos) ár sem változott, a teljesen vezeték nélküli fülhallgatózás élményét elhozza, a lehetőségekhez képest jól is szól, de túl sok extra funkciót nem kapott. Ennél jóval drágább a Dash Pro, 349 euróért adják, a körülbelül 110 000 forintos összeg egy fülhallgatóért egyáltalán nem kevés, ráadásul van egy CIEM, azaz a felhasználó fülére egyénileg gyártott változata is, ami egyelőre még csak az amerikai piacon érhető el, ára majdnem eléri a 200 000 forintot.

Akinek ennyi illeszték nem elég, válassza a CIEM-verziót
Akinek ennyi illeszték nem elég, válassza a CIEM-verziót [+]

Az új alkalmazás kapcsán büszkén említették az Amazon Alexa-támogatást, bár mi ezt egyelőre még nem élvezhetjük, a Google Assistant azonban már most remekül kezelhető a Dash Prón keresztül, ami a fülbe integrált személyi asszisztens kifejezésnek most már valamivel több értelmet ad, mint az előző verziók esetén. De nem csak a funkciók terén újítottak, a logisztikai optimalizálást is komolyan vették: a Dash hatalmas csomagolását egy egészen aprócska doboz váltotta le, azonos felszereltséggel.

Ugyanaz a beltartalom, harmadakkora doboz
Ugyanaz a beltartalom, harmadakkora doboz [+]

A tökéletes illeszkedést háromféle méretű, szivacsos illeszték támogatja, akit pedig zavar a műanyag fülhallgatóház, esetleg nem elég stabilan ül a fülében a kütyü, az a teljes fülhallgatót fedő, szilikonos megoldással teheti kellemesen használhatóvá az eszközt. Én valamelyest sajnálom, hogy csak ennyi a felhozatal, a bal fülembe tökéletesen illett az M-es darab, ám jobb oldalon inkább az M és az L között lehetek félúton. Megmaradt az átlagnál jóval szűkebb vetőcső, így aki alternatívát akar keresni illesztékre, leginkább a Klipsch-kompatibilis darabok közt próbálkozhat, a hagyományosak nem lesznek jók. Az illesztékeken túl van microUSB-kábel az adatátvitelre és a töltéshez, illetve nem maradt el a műanyagból és fémből készült tok, ami 5-ször képes a fülhallgatókat teljesen feltölteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Bragi

Azóta történt

  • Erato Verse - egyszerűen jó

    Nagyon stabilan működő, egyben jó hangminőséggel megáldott, teljesen vezeték nélküli fülhallgató, a kategórián belül kedvezőnek számító áron. De vajon van kereslet efféle termékekre?

Előzmények

Hirdetés