- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Cseles. De ha mukodik, ahogyan szeretnem, akkor majd kifizetem. Almas vilagban ugy tunik ez a modi.
(ma jott egy iPhone 16 pro - arra azert nem koltozok a 15Pro-tol mert nincs kedvem a banka eljarkalni az appot atrakni. Azt elore megmondtak, hogy csak szemelyesen lehet aktivalni, se telefonon se migralassal nem megy majd.)
Igy koltozes helyett megkapja a nejem. Szerintem nagy ugras lesz a P30Pro utan az almas okoszisztema neki....
-
PR0JECTNR56
addikt
Jellemzően a gyártóval kell kommunikálni, hogy melyik szériaszámtól kezdődő terméktől kezdve javították ezt, illetve azt megkérdezni tőlük, hogy ha attól korábbi szériaszámú terméket veszel hazai forgalmazótól (jelen esetben az Audiocentrum) akkor is ugyanezek a cseregaranciális kondíciók vonatkoznak rá.
-
-NoVa-
veterán
3.5mm 4.4mm kábeles átalakítót keress, különben elég nagy erőkarral terheled a jack foglalatot.
Én amondó volnék, hogy egy Asurával még a Mojo is kiválóan elboldogul, és ez már szól is valahogy.
-
chubii
senior tag
Szia!
Nem tudom mekkorát szeretnél lépni.
Saját tapasztalat alapján:
Az EB2S megérhet egy próbát. Árban, anyaghasználatban kicsit feljebb van. Hangban szerintem stimmelne. Van 4.4mm szimmetrikus csatlakozóval is, ha számít.
VE Monk V2S is jó volt hangra, de valamiért nálam pozícionálási gondok voltak vele, hiába MX500 ház ez is, mint a Traceless. Felépítésre a kettő közé tenném a minőségét.
Nálam most az Iris Ancestor a favorit budget kategóriában, de külsőre ugyanaz, mint a Traceless.Itt olvasottak alapján egyéb opciók kicsit nagyobbat lépve:
Nova fülesei, RikuBuds, TGXEar vagy VE Monk egyes modelljei. Itt inkább nyilatkozzanak a többiek, nem hallottam még ebből a ligából fülest. -
btraven
őstag
Én direkt kipróbáltam mindnek a mikrofonját. QKZ MDR, D08, Yuyin Y100, Soian és mindnek zajos a mikrofonja. Egyedül a Tmusic EP3 a kivétel, ott csend van. De csak próba volt, üzemszerű használat nem, nekem nem kell, de sajnos van amit csak mikrofonos kábellel kapni. Nagyobb probléma a TRRS csatlakozó, az sok mindennel nem kompatibilis.
-
hoodoo86
tag
fiio-shop.de szállit Magyarországra is. Van náluk FF3s épp. Én rendeltem már innen és pár nap alatt megérkezett a csomag. (Ausztriába rendeltem, Magyarországra rendeléssel nincsen tapasztalatom).
-
-NoVa-
veterán
A Monk V2s kézenfekvő beugró fillérekből, hogy tetszik-e a műfaj.
A másik, kevésbé gyors, és filléres megoldás, hogy megvárod, mi lesz a véleményem a 32 Ohmos LCP-ről, de addig még sokszor fogom megnyomni a frissítést a csomagkövetésen, meg legyen időm forrasztani, finomhangolni, stb. Szóval vagy egy hónap. Azt pont ilyen dongle + mikrofonos kábeles csodának szántam feleségnek.
Spoiler alert, szereztem 300 Ohm-os LCP drivert is, és az ezüst házhoz is találtam forrást újra, úgyhogy
-
GML
őstag
Tudom, hogy nem vezetékes és nem is füles, de én egy Jabra Evolve 75-öt használok. OO-ra tökéletes, aktív ANC, 2 bt kapcsolatot kezel.
pl, ha gépen bent vagy egy Teams-es dumcsiban, akkor nem cseréli le a hangot a telefonéra, stb.
Hangilag sem rossz választás és még a cég is támogathatja adott esetben. -
dni
őstag
Időközben lett megoldás a problémára és gondoltam megosztom, hátha másnak is jól jön az ötlet. Vettem egy Apple USB-C 3.5mm jack adaptert (2800 helyi credit) és tökéletesen működik a Windows 10-et futtató HP laptoppal az earpods mikrofon, hangerő állító és play/pause funkciói is, illetve így a bal oldalról a jobbra került át ez a kábel is, így már nincs szükség extra hosszabbításra.
Az pedig minden pénzt megér, hogy hívások alkalmával nem kell zsonglőrködni a hangeszközök között, hogy lejjebb vagy feljebb tudjam venni a hangerőt a résztvevők különböző hangereje miatt.
Androidon elterjedt jack kiosztás esetére is biztos vannak átalakító, füles alternatívák, ha valakinek ilyen kombó kellene. -
xabolcs
őstag
Szia!
VE Monk plus-om nincs, Fenguru TC200-am van (#87235) (meg persze BLON-BL05 es Jade Audio EA3 is, de ezek eggyel fentebbi arkategoriaban vannak), direkt mikrofonost rendeltem. Nagyon jol hallanak!
Hosszu kabel erdekeben pedig (ahogy a tobbiek is javasoltak) toldot hasznalok:
Van belole 5 meteres is, en csak 1 meterest rendeltem. -
-NoVa-
veterán
Hangra erősebb, és egyenletesebb a BE közepe. Nagyon enyhe V, az FH3 a női vokálra ráerősítve W-bb. Az FH3 szélesebb és laposabb teret tud, a BE preciz 3D-t, magassággal, mélységgel. Ha tisztán a hangzást nézem, akkor elektronikus zenékhez jobban megy általában az FH3, akkusztikusra, metálra a BE, és azért sokkal többször hajlok a BE felé, mint a másik irányba. Részletességben nincs eltérés, basszusban közel azonosak, magasakban az FH3 kicsit visszafogottabb néhol.
És akkor komfort, ott viszont már fordul az állás. Nagyon jó a BE, asztalnál, ágyban, itthon, statikus helyzetben, nem járkálva. Úgy még fül fölé vitt kábellel is van annyi mikrofonhatása, hogy mindig megbánom, ha azt viszem magammal bárhová. Az FH3-nál az eredeti kábele még sokkal rosszabb, szóval az nem cserélhető kábeles, hanem kötelezően cserélendő kábeles, és onnantól komfortban és hordozhatóságban sokkal nyerőbb. Ugyanakkor a BE vékony könnyű kábele másféleképp előny.
-
lapalapa
senior tag
Nem az FH3 igényli a szimmetrikus meghajtást, hanem én. A BTR5 3.5-ös kimenetén csak a fél eszközt használod (1 dac, fele erősítő stb.), hamár kifizetted, akkor használd az egészet.
Szimmetrikuson háromszoros teljesítményt ad le, minden füles szereti a több kakaót. Kisebb a zaj, a torzítás. Hallhatóan jobb az egész.
Hamár veszel kábelt (nem olcsót), akkor érdemes olyat, ami mindenre rádugható. Szimmetrikusból (2,5) átalakítóval tudsz csinálni aszimmetrikust (3,5), fordítva nem.
Nekem ilyenem van: DJ35A
[link] -
-NoVa-
veterán
Tipből most AZLA SednaEarfit XELASTEC az újdonság, lágy, hallójáratba lassan finoman deformálódó, és elég tapadós érzetű cuccnak mondják. Annyira, hogy van, aki csak utólag tudja kivenni a füléből a füles után külön
De drágaszág, és csak külső lelkesedést olvastam egyelőre, szintén majd ha hozza a posta.
-
s4tch
veterán
Jó eséllyel csak az illesztékkel fogsz tudni játszani. Nincs tuti tipp (akkor sem, ha valaki tutinak gondolja), sajnos addig kell kísérletezni, amíg nem találsz egy olyan illesztéket, ami a füledben tartja a fülest.
Ha az a konklúzió, hogy nincs ilyen bogyó, akkor más füles után kell nézni. Vannak ilyen szerencsétlen együttállások. Pl. hozzám úgy került a kedvenc fülesem, hogy Bodznak sehogy sem maradt meg a fülében - nekem meg a gyári szilikon helyett tökéletes a Spiral Dottal.
-
-NoVa-
veterán
Forrás mindegy, mindet a Linsoul küldi. Ali vagy Amazon legalább egy réteg érdekképviselet.
Tip cserés, de próbáld ki vele nyugodtan. Sedna Earfit light most a sztár, azért rajonganak sokan head fi L3 fórumon. Nem próbáltam, bevált a fiókból valami random ZeroAudio tip, de szerintem a SoundMagic E10 mellé is járt hasonló. -
-NoVa-
veterán
Majd ha megjött, és végre ki tudtam próbálni. Nem siet a posta. Addig időhúzásnak csak a gyanús szexuális segédeszköz kinézetű vackomat tudom kiforrottabban véleményezni egy heti használat után:
A FiiO Balanced tippel (vagy az E10BT mélyeket elengedő fogaskerék/double flange tipjeivel), és a Roland erősítő enyhe középemelt karakterisztikájával számomra igazán jó irányba mozdul el ez a görbe:
Ami még kell hozzá, az a normál, nem túl halk hangerő. Halkan a P1 mikrodinamikáját képtelen megközelíteni, elmosódik, unalmassá válik.
Gyorsabb és részletesebb, mint az általam hallott többi DD (T4, BL03, E10, Tenore, stb), térben, hangolásban is eléggé rendben van, de nincs olyan finoman preciz magasa és közepe, mint a P1-nek. Ez egy majdnem remek cucc, a Vsonichoz hasonlóan inkompatibilis/esélyesen hibaforrás kábelcsatlakozóval. A sok olvasott hibás példány miatt kockázatos rendelni, szerencsejátékfüggő chifi próbálgatásra jó. Fiókba elpakolás helyett dedikált gaming fülesnek kezdtem használni. Utcára mászkálásra még lehet, hogy ezt fogom preferálni a könnyű kábel miatt, de most még home office időszak van nyár végéig, békésen várom a postást az L3-mal.Vettem egy ilyet, hogy nektek már ne kelljen rovatot olvastátok
-
Tulku
veterán
Hát ez nehéz kérdés....ha a fülkampó zavar, akkor biza kis intervallumban tudod csak passzítani, olvastam, sokan eladták a kényelmi faktor miatt...
Nekem a custom tip oldaotta meg a problémát, mert azzal passzos lett minden, annyira tartotta a fülemet, hogy a kampó másodlagossá vált...sőt azt hiszem, le is vettem.... -
monti0222w
addikt
Az általam preferált fülesek lesznek: Nuforce HEM6 illetve a 8 is belefér ha kifogod akciósan, Nuforce EDC3, amennyiben akciósan tudnál hozzájutni Audiófly AF160-180, Blond BL03 elég jókat olvastam, AKG N40 nekem tetszett amikor hallgattam.
MPeter87: Akkor ez sokáig fog tartani.
-
monti0222w
addikt
Az baj hogy a megadott kerettel meg a gyors itthoni vételel nagyon beszükitetted a szóba jöhető füleseknek, így marad az SM E80 neked, viszont az nem cserélhető kábeles!
Pedig ha kintről és a szállítási időt nem nézve nagyobb és akár jobb füleseket tudnánk ajánlani.Laleeee: hiby mp.
-
vicze
félisten
Hogy is fogalmazzam, ha valakinek nem esik le, hogy a TRN 1,5éve forgalmaz egy terméket és a FiiO 1hónapja forgalmazza, erre a TRN a knokoff, akkor menthetetlen.
Elég egyértelműen ugyanaz a OEM-e a két terméknek.Írtam a TRN BT20S-ről kb. fél éve, ha gondolod rákereshetsz, a FiiO ugyan az némileg módosított SW-vel és ennyi.
-
TheZukker
tag
Ott láttam, de azért elég erősen kell szűrni a csávót, ezért is kezdtem utána olvasni. Szereti elszaladni a dolgokat.
(#84983) kemcso : igen, gondolkodtam rajta, hogy ott teszem fel, de ahogy a kérdésemben is felhoztam, mivel a kiindulási pont egy vezetékes füles, megpróbáltam először itt.
(#84976) vicze1 köszönöm a válaszod!
Nem lehetetlen, hogy ha nem jutok dűlőre kutatással és fórumozással, benyelem a vezetéket. Annak idején, amikor ellopták a VSD3S-em adódott a lehetőség, hogy egy barátommal közösen rendelve beszerzek egy 1+ Bullets Wirelesst, és bár sírt a szívem a minőségromlás miatt, a kényelem sajnos magával ragadott.
Off, de egyébként ki húz meg egy értéktelennek tűnő fülhallgatót egy olyan közegből, ahol ilyen amúgy sose történt, és ráadásul tudom, hogy senki nem ért a témához. Most már csak nevetni tudok rajta, de akkor azért elég dühös voltam.
-
hard74
senior tag
-
AGE-T
őstag
Én is ilyet keresek, húszezerig szerintem bukó, ilyen 150 USD -től vannak olyan fülsek, amik már használhatónak tűnnek. Bose, Jaybird, Jabra...
Szinte mind csak külföldről éri meg, itthon áfával, haszonnal már piszok mód drágák. (Mondjuk ez lassan igaz mindenre) Kell egy ismerős, aki Usából elhozza táskában
-
themebuilder
senior tag
Sajnos gyér a választék nagyon.
-
themebuilder
senior tag
Én szkeptikus vagyok, de majd Dave™
ismerteti neked, hogy mire számíthatsz.
- hangnyomás: 100 dB
- átviteli tartomány: 6 Hz - 23.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm
- kábelhossz: 1,2 m
- csatlakozók: aranyozott 3,5 mm jack
- tömeg: 3 gCsak kipróbálás után venném meg és érdemes összehasonlítani a hangzását más hasonló termékekkel.
4000Ft nem sok érte, de vajon megérhet annyit?
-
vitomi24
tag
-
dni
őstag
Ma vettem tőle egy CX400II-őt, a neten található képek alapján minden rendben van a fülessel. Maximuska is korrekt volt.
Kicsit tartottam a szimmetrikus kábeltől, de teljen renden van. A kábel hossza nőtt a CX300-hoz képest ami szintén pozitív. A hangzás sem rossz de még be kell járatni.
Köszönöm a korábbi tanácsokat-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest