- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #90171 üzenetére
inkabb a kenyelmi szempontok miatt javasoltam. nekem van itthon pl lightningos es jackes (jackes 2 is) earpod is.
a daily driver fülesem egy XM4, illetve régebben (még megvan) FH3 es (mar nincs meg) Periodic BE. Namost ezek fuggvenyeben mondom, hogy :
1 : az earpod (magasan) a legkényelmesebb füles ami valaha a fülemben volt
2 : meetinghez (semmi mast nem hasznalok meetinghez, ezert is van 2 jackes, hogy biztos legyen mindig egy ami mukodik) youtube vidi nézéshez, podcast hallgatáshoz eszembe nem jut mást a fülembe rakni
3 : abszolut vállalható annyira a hangja, hogy adott esetben zenét is meghallgassak rajta. szerintem semmi baj a hangjával, ha ugy nézem mint "201X-es" hang. szinez igen, de jó rajta zenét hallgatni.
4 : ezek fényében kb ingyen van.en nem allitom, hogy a Monk nem "jobb" hang. De az biztos, hogy az earpods jobb anyagminoseg, sokkal (!) jobb epitesi minoseg, szubjektiv, de szerintem jobb design es jobb ergonomia, (valoszinusitem) hogy jobb minosegu kabel es az utolso zsakfalu kocsmajaban is lehet kapni. en 6 ezer forintbol nem biztos, hogy a monkra mennek.
szerk: persze ha mindenmindenmindenISmindegy, csakahang, akkor oke , a monk jobb hang. Csak nem jobb fules, mert mas szempontkban meg erosen alulmarad. Tehat mint "csomag" nem jobb.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Luck Dragon #89824 üzenetére
szerintem konkretan nem letezik vezetekes anc fules, de majd valaki kijavit ha lemaradtam.
-
-Skylake-
addikt
nekem volt, szerintem nagyon kenyelmes. gyari kabel egy tragedia, ki se bontsd, alapbol vegyel hozza valami tokmindegy mit, barmi jobb mint a gyari. nekem van egy hasznalatlan gyari, de ingyen sincs szivem senkinek odaadni, a multkor mar felajanlottam mikor eladtam a Mojo-t, hogy odaadom ingyen ha kell a vevonek. neki se kellett, ingyen... na olyan. a fules maga nekem bejott, az mmcx kevesbe sajnos (ebbe halt bele, pedig sose cserelgettem kabelt, egyszer levettem a gyarit meg az ujat fel es ennyi).
-
-Skylake-
addikt
válasz
laleeee #89633 üzenetére
alapbol az is kicsit nyehh, hogy ilyenkor a fel vilag ukran zaszlosra allitja facsen a profilkepet, de ez mar egyenesen taszito. az egvilagon ( a vilagon ) semmi koze se ukrajnahoz, se oroszorszaghoz. kovetkezo mi lesz ? kek-sarga tejfol meg kek-sarga kertiszek ?
ettol lesz majd stop the war ? mert kiadnak egy a 99,9% popilacio szamara full high end vezetekes fulest 2022-be ? Ettol ? oszinten nem ertem, hogy ez a gondolat hogy tud eljutni egy moralisan lvl1-nel magasabb kormyezetben nemhogy productionig, hanem akar csak tervezoasztalig.
-
-Skylake-
addikt
válasz
LilJohnny #89323 üzenetére
"vagy ez csak illúzió?"
Aha, az. Marmint en nem allitom, hogy egy jobb minosegu anyag nem jelenthet jobb minosegu vegeredmenyt, de ha egy fules jol szol az jol szol mp3-al is, ha rosszul akkor meg rosszul szol DSD-vel is. Ez a forras/hanganyag/kabel/ tema ez kulonbseg, de itt mar a nuanszok kulonbsegerop van szo. Olyan nincs (nincs), hogy fejhallgato az egyik kabellel csodalatos a masik kabellel meg egy szar, ez nem igy mukodik. Olyan lehet, hogy az egyik kabelellel valamilyen tulajdonsagat kicsit mashogy, kicsit jobban hallod, de egy flac nem fog jo fulest csinalni egy rossz fulesbol. Btw a Spotify pedig "High"-ra allitva egy kimondottan nagyon jo minoseg.
-
-Skylake-
addikt
válasz
kovacsit #89292 üzenetére
Pro tip : a gyartok nem (egyik sem) gyartanak komoly minosegi termeket dragan a felnotteknek es mellette kulon ugyan olyan komoly es minosegi termekeket olcson a gyerekeknek, hogy a gyereknek ne keruljon sokba. En ertem a problemat, csak a mogotte allo elkepzelest nem.
-
-Skylake-
addikt
válasz
-Skylake- #89177 üzenetére
En egyszeruen nem ertem, semmit a vilagon nem egy tulajdonsag alapjan valasztunk, mindenhol az osszkepet valasztjuk. Nem ugy veszel autot hogy kizarolag a loerot nezed, nem ugy valasztasz not hogy kizarolag a hajszinet nezed, nem ugy veszel telefont hogy kizarolag a kepernyo meretet nezed, nem ugy veszel cipot hogy kizarolag a talpbetetet nezed. Akkor fulest miert ugy veszel, hogy kizarolag a hangjat veszed figyelembe ? Hogy lehet nem komplett termekkent ertekelni ? Meg a csomagolasos is szamit, az is a termek resze. Bonts ki egy 712PRO-t meg egy HD600-at. Nekem mindketto van, eg es fold a csomagolas. Ez szamit, ez igy komplettem ertekelendo. Rossz erzes egy HD600 utan egy 712prot kibontani, pedig ~azonos aron adjak oket. Csak nem ugyan azt erzed...
-
-Skylake-
addikt
válasz
laleeee #89175 üzenetére
Oke. Akkor nem erted a lenyeget. Nekem az osszes vezetekes fulesem jobb mint az xm4. A lenyeg, hogy eleg (!) jo. Objektiven az. Szubjektiven persze aki az arany kabelt is rhodiumbol veszi annak a szubjektiv velemenye szerint meg semmit nem er. Epp errol beszelek, hogy tul azon hogy nekem is minden vezetekes fulesem jobb, az xm4 (es latatlanban is biztosra veszem hogy az airpods pro is) egyszeruen eleg jo. Megveszed, berakod a fuledbe es ami kijon belole az objektiven nezve jo, es ennyi.
Egyebkent pedig akkor is el lehet adni egy airpods prot ha a hangminoseg is szamit. Mert 90ert szamit, szamitott nekem is, pedig nem is airpodsot vettem. Azt nem erted ezek szerint te sem, hogy ez egy X funkcioval biro termek. Egy fulesnek AZ EGYIK tulajdonsaga az, hogy milyen a hangja. Az egyik. Nem pedig "A" tulajdonsaga. Ezer szempont van, az ember egyedi izlese, az izolacioja, a kenyelem, a suly, a design... Az egy dolog, hogy hogy szol, de csak egy dolog. Komplett termekkent kellene vizsgalni a dolgokat nem kiragadott tulajdonsag szerint es akkor sokkal objektiv lenne a kep... Ezert zsakutca kb az osszes audio forum, mert mikor valaki egy 300ezer forintos USB kabel utan meghallgat egy 2millio forintos USB kabelt nem azt mondja, hogy az olcsobbik kabel maga a menyorszag, egy csoda, a dragabb meg a megvaltas, isten maga... nem. Azt mondja, hogy a 300ezres kabel egy szar. Ez olyan messze van az objektivitastol, hogy messzebb nem is lehetne. Ezt kene elfogadni, hogy egy lightning jack adapter 2.990forintert egyszeruen egy jobb TERMEK mint egy dragonfly cobalt + cck. Az EGY dolog, hogy a cobalt jobb HANG. De a lightning jack egyszeruen eleg jo, es 2.990ert eleg jo, szemben a cobalt +cck 120ezer forintert. 40 szeres (!) a kulonbseg. Marpedig egyertelmu, hogy nemhogy 40x de 10x sem jobb hang. Ergo egy lightning jack eleg jo, egyszeruen az amit egysegnyi forinton mint TERMEK ad, az sokkal tobb mint egy cobalt egysegnyi forinton. Ilyen dolgokat kellene tisztaba tenni fejbe es akkor konnyu lenne megerteni, hogy miert nem szamit ha egy vezetekes fules 30k-ert jobban szol mint egy tws 90ert.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Valkűr #89169 üzenetére
Nem tudom csak a dragonfly cobaltot hallottam, az jo. Ha vennem kene biztos, hogy latatlanul vennek egy KA3-at- vagy ahogy te is emlited, az uj, kek DDhifi adapterek- csatlakoztatasban is ezerszer jobb mint a deagonfly cck-val(latom hogy neked is iphonehoz kellene) Volt egy eros vagyam ra, hogy beszerzek egy KA3-t de addig gondolkodtam rajta hogy elmentem vettem egy sony wf1000xm4-et es halal boldogan hallgatom iphone 12-vel, aac-n, dsee extreme on-al, a vezetekest meg igazabol leszarom mar. Van jobb vezetekes fulesem, olcsobb is lett volna egy BTR5 , de hat en is erzem, hogy 2022 van, fules 100-120-150ezerert, BTR5 meg 50ezerert es akkor 200k-ert bohockodjak meg mindig a kabellel, meg a 6-7 ora uzemido miatt toltogessen meg azt is naponta, meg a nagy fszt... XM4 82k-volt, meg veszek ra valahonnan Final E tipet mer kivancsi vagyok, de hat... eg es fold kenyelemben. Ugyhogy en most kicsit lemozogtam errol a wired fules vonalrol, itthon van 3 (lassan 4) fejes, mojo , amikor meg elmegyek boltba vagy a buszon ulok _osszehasonlithatatlanul_ kenyelmesebb a tws mint barmi mas. Kicsit tartottam tole h iphoneon nincsen LDAC, de szerencsere hallgattam azokra akiknek tenyleg van ralatasa (pl crinacle) es mindenki elmondta azt ami amugy is kb egyertelmu, iphone aac es barmi mas ldac... ja, 4x akkora bitrata, full elhanyagolhato kulonbseg. A "lehelletnyivel" jobb az nem kizaro tenyezo, ezert is szerezem crinaclet mert nem nyomja ez a felsobbrendu audifil dumat, airpods prora is elmondja, hogy mindenki ertse meg, hogy az jo. Az egy jo termek, egy jo hang. Senki sem allitotta, o sem, hogy nincs feljebb. Csak azt hogy az mar "eleg jo". Na, a Sony megjobb.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Valkűr #89152 üzenetére
"Bár megmondom őszintén van már olcsón olyan DAP ami a telefont megeszi kilóra tovább is birja aksiban, h miért erőltetik sokan a telefont."
?Ez a keplet nagyon egyszeru. Kivaltani DAP-" egy telefont annyit jelent, hogy ugyan azt a szolgaltatascsomagot kell nyujtani mint a telefonnak (ettol lesz kivaltas) , csak jobb hangminosegben, figyelembe veve, hogy plusz 1 eszkozt magaddal kell hordanod. Azaz :
-egyertelmuen legyen kisebb mint egy telefon, viszont legyen jobb a hangja mint egy Dragonflynak/KA3-nak, mivel annal lenyegesen nagyobb, ha nem jobb, felesleges kompromisszum
-Sporify, Tidal. Ha ezt nem tudja, akkor az nem egy telefon kivaltasa, mert a telefon tudja.
-egyertelmuen legyen jobb hang, mint egy Dragonfly/KA3Na, ha semmi mas szempontot nem veszek figyelembe, varom az ajanlatokat. En nagyon sokaig keresgeltem ilyen DAP-ot es arra jutottam, hogy telefonrol, telefon+dongle-rol az egyel (egyel) feljebbi szint az a Sony 507 vagy az AK SR25/SR25Mk2. Azaz ahol valoban jobb az ossztermek, mint egy iphonera dugott KA3 35ezerert, az elbol 250.000 forintrol beszelunk. Ami ez alatt van, annal jobb a telefon+dragonfly, kisebb, univerzalisabb, sokkal tobb/jobb szolgaltatas az android/ios miatt es nem utolsosorban, nem plusz 1 eszkoz hanem plusz fel eszkoz. Jo a DAP, csak aminek ertelme van az nem olcso, ugyhogy azert eroltetik a telefont (en is) , mert a legolcsobb, mar nem kompromisszumos (es nagggggyon fontos megjegyezni, hogy NEM hangban, hanem szolgaltatasban nem kompromisszumos) megoldas az a ket lejatszo amit fent irtam.
-
-Skylake-
addikt
ugy nez ki meg fog halni a az fh3 jobb oldali mmcx csatija hamarosan, ugyhogy uj fules utan kell neznem. van most valami best-buy 50-60k kornyeken ami inkabb basshead ? leginkabb elektronikus zenet hallgatok , dnb / psy / trance amihez elsodlegesen passzolnia kellene, ezen kivul rap/hiphop is elofordul meg pl pink floyd ilyesmi. mindevo vagyok, de abszolut a basszus a fokusz. tippek ? kulfoldi ( kina ) rendeles teljesen oke.
szerk: nem bannam ha 2pin lenne, vagy barmi ami nem mmcx
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #88807 üzenetére
En mar sokszor kifejtettem, hogy mekkora csalodas volt nekem a Be es nem kimondottan a hang miatt, hanem minden mas, korites, kabel,anyagminoseg,csomagolas,support... Ennyire azert nem jo hang a Be a 300euros rangeben, ez nem egy 5-600euros hang felaron cserebe azert, hogy minden szemlomtbol teljesen tescos a kialakitasa. Az FH3-am pl Campfire kabelelle meg Spinfit 500-al egy "magasabb" kategorias hang szerintem, mikozben arban az egesz pakk csak a fele, a korites iszonyuan tulmutat a Be-n, magyar gari budapesten, fem haz, stbstb. Periodic egy garazsceg szerintem es ezzel nincs baj ameddig olyan a termek, de a 3-400euro az nem olyan. Annyiert mar vannak elvarasok amik tul vannak azon, hogy szol. 400eurert egy fix kabeles fules ? Veletlen rosszul setalsz el egy kilincs mellett es lehet hogy 200ezret helybe kidobsz az ablakon. Ez nem vallalhato szerintem.
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #88803 üzenetére
Pontosan. Mondjuk egy fokkal meg ez is jobb mint a fix kabel, legalabb gyarit vehetsz ha elszakad/eltorik. De ja, netto faszsag ez a kialakitas, nyilvan okkal nem letezik masik iem ezzel. Nem nagyon ertem ezt a "javitsuk meg ami amugyis jo" hozzaallast, a vilag osszes top gyartojanak JH-tol kezdve Empire Ears akarmi megfelelnek a normal 2PIN es tarsai, szegeny periodicnak "ez keves" a 200 dolcsis iem-ekhez.
-
-Skylake-
addikt
Baratnomnek keresnek fulest, erre varnek tippeket ha valaki tud valami jot mondani. A szempontok :
- a forras i12 lightning - jack atalakitoval, spotify
- pici fule van, valami konnyu, kicsi fulest keresek
- legfobbkepp klasszikus zenet hallgat, de gyakran hallgat klasszikus rock zenet, folkot (guns n roses, mumford and sons, ilyenek)
- keret olyan 60-80k maximum (ezt nem muszaj kitolteni)
- cserelheto kabelOlyan jellegu fuleseket keresek mint a Final E5000 vagy mondjuk az Etymotic fulesek, de nem vagyok tisztaban sem azzal, hogy ilyen zenere mi lenne jo , sem azzal hogy az ilyen nem-iem kialakitasu(kabelvezetesre gondolok) fulesek kozul melyik a jo. Elore is koszi ha valakinek van valami jo tippje.
-
-Skylake-
addikt
Tud valaki európai boltot (akár magyart is bár nem hiszem) ahol lehet kapni a standard fekete Final E tipet ? Amazonon láttam de 15 gbp/ párért kicsit erősnek érzem.
-
-Skylake-
addikt
Shure-nak a hivatalos shopjában 399€ helyett 199€-ért van SE535 , jó vétel lehet annyiért az a füles ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
Donki Hóte #88586 üzenetére
Ezek a cuccok (mmint a low-end usb c dongle-ok) hogy tudnak egyaltalan letezni egy olyan vilagban, ahol 2.990 forint barmelyik (barmelyik) boltban egy Apple USB-C to Jack ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
hajraolaj1 #88574 üzenetére
Sport Pro 400
Comfort 400
Isolation 400 -
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #88538 üzenetére
"Fül/fejhallgatóknál ez a fele a saját felelősséged."
.
Ezt szo nelkul elfogadom igaznak, cserebe fogadjuk el igaznak azt is, hogy ha mar Periodic, eletembe nem volt a kezembe meg olyan egypalcas cipofuzo mint a Be kabele. Szoval ez aranyos, hogy az en felelosegem, csak mondjuk a fele annyiba kerul FH3 kabelevel meg egesz nyugodtan fel tudja magat kotni barki, mert elobb szakad le a keresztgerenda mint hogy az a kabel szakad. Es akkor meg arrol nem is beszeltunk, hogy az cserelheto. Periodic meg nem. Szoval ja, mindenki vigyazzon ra, de azert lassuk be, megtett mindent amit meglehetett a Periodic azert, hogy kabeltores/szakadas miatt legyen problema a fuleseivel. Cserebe mondjuk legalabb konnyu. Ami hasznos lehetne olyan tevekenysegeknel ahol hasznos lehetne, csak ott meg fokozott a serulesveszely, tehat eleg kontraproduktiv a dolog. -
-Skylake-
addikt
válasz
kemcso #88492 üzenetére
tényleg, tényleg nem fért itt el ez a kérdés ? tényleg nem ?
Akkor, figyi -NoVa- mit tudnál elmondani a Periodic Be-ről különböző forrásokról hallgatva ? Mondjuk teszem azt, miben és mennyit változik a hangja, ha mondjuk valami gyengébb lejátszó van mögötte, teszem azt netalántán egy A55 ?
Így jó ? Így már kérdezhetek egy olyan termékről aminek ide lett linkelve a képe (és CSAK azért lett a kérdés feltéve) , illetve báááár nem túl szorosan, de azért valamennyire mégiscsak kapcsolódik a fülhallgatókhoz ? Nem annyira, csak konkrétan a képen lévő fülhallgatóról van szó, hogy mennyire fogja vissza a képen látható lejátszó.
Ha esetleg így sem fér bele, nyitok neki egy saját topikot majd " Periodic Be FÜLhallgatók Sony NW-A55-ről hajtva" az jó lesz , ott feltehetek egy ilyen kérdést ?
Azért elég lol, nem arról volt szó, hogy milyen lejátszót vegyek hanem arról, hogy ami a képen van füles annak elég e a dap ami a képen alatta van. Az én hibám....
Am az utolsó ~90 hsz ~1hét híján 1 hónap alatt jött itt össze, a linkelt topikban az utolsó 120 hsz meg 2/3 ÉV alatt , szerintem elfér itt. Bőven elférne egyben a két topik is, még úgy is gyakorlatilag kihalt lenne mindkettő. -
-Skylake-
addikt
válasz
laleeee #88487 üzenetére
Pontosan ugyan ezt akartam kerdezni, amint meglattam a kepet. Mert engem is erdekelne, mivel engem kimondottan az tart vissza egy A105-tol, hogy nagyon gyengenek itelem meg az amp teljesitmenyet a specifikacioi alapjan, a Be meg nekem nehezebben hajthato mint az FH3-am, nem tudom hogy viselkedhet egy A105-tel vegen (tudom, hogy a kepen nem az van, de amp resze ugyan az ennek is).
-
-Skylake-
addikt
válasz
f4lcon #88313 üzenetére
Szerintem ha 30 ezerert keres ilyen fulest a legegyszerubb az, ha radob mondjuk meg 100-150 ezret es akkor tuti talal egy jot. Vagy nagyon max 200 ezret. En tenyleg nem ertem neha mi tortenik, szerinted aki 30 ezerert keres fulest, az na jolvan radob meg 100%-ot ? Igy egyebkent konnyu jot venni, ha van 5 milliod autora akkor siman csak dobj ra meg 5-ot es akkor 10 millioert mar tudsz tok jo kocsit venni...
Mondod mindezt ugy, mintha nem lehetne nagyon jo ar/ertek aranyu fulest venni akar 10ezer forintert is... -
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #88156 üzenetére
Köszi, megcsináltam. Drukkolok én is neki, a hangját eléggé szeretem, de még egyszer nem vennék amúgy Periodic fülest. Számomra az építési minősége, kialakítása, így az egész eszköz tálalása olyan messze van az ártól ami rá van írva, hogy az borzasztó. Főleg az anyagminőség borzasztó számomra, mellérakom a majdnem 1/3 árba kerülő FH3-m és konkrétan ég és föld, az FH3 javára.
-
-Skylake-
addikt
Megvan az érzés, mikor kimosol egy nadrágot és benne hagysz a zsebében egy zsepit ? Na, ugyan ez csak egy Periodic Be-t hagytam benne. Eléggé zokon vette, mert most a jobb oldala nem nagyon szól, valami tipp ? Arra gondoltam, hogy átmosnám tiszta alkoholba (rosszabb már úgysem lesz) , aztán berakom egy zacskó rizsbe pár napra mondjuk. Tud valaki valami jobbat ? Sokat gondolkodtam mostanában, hogy kéne egy FD5, de nem így akartam
-
-Skylake-
addikt
válasz
Lulu123rányo #88086 üzenetére
Nekem is van FH3 , szerintem is nagyon nagyon jó ajánlat annyiért amennyibe kerül.
Egyébként Tulku tanácsát is megfontolnám, egy picit még gyűjtögetsz és rádobsz egy 20-ast akkor már ott egy AirPod Pro, van mikrofon, plug and play és iPhone-hoz nyilvánvalóan jó választás. A hangja nem olyan mint azonos áron egy sima fülesnek, de egyáltalán nem rossz, sőt... és a pénzedért nem csak egy hangot hanem egy nagyon nagyfokú kényelmet is vásárolsz. -
-Skylake-
addikt
válasz
gilfoyle #87827 üzenetére
Amit leirtal arra szerintem teljesen jo a gyari. Nem olyan hulladek a gyari fules, hogy azzal problema legyen egy podcast es nem olyan nagy a valasztek 10k-ert type C fulesben, hogy legyen valami sokkal nagyobb bestbuy. Ha tetszik az amit linkeltel, nyugodtan vedd azt szerintem.
-
-Skylake-
addikt
Elektronikára miért kellene full BA ? Én elektrora DD-t vennék. Nekem egy FH3-am és egy Periodic Beryllium-om van , az FH3 DD+2BA , a Periodic az sima DD és lényegesen jobban teljesít elektronikus zenekében a Periodic. Nyilván abba ne menjünk bele, hogy mennyivel komolyabb DD a Periodic mint ami a FiiO-ban van , de én nem látom túl sok értelmét elektronikus zenére BA-nak. A mélye például sose lesz olyan egy jó BA-nak mint amilyen egy jó DD-nek. A jó hibridek meg drágák.
Én valami komolyabb DD-t keresnék, 20k körül szerintem már lehet venni SE80-at , annak vannak mélyei. FiiO FD1 nem tudom milyen lehet , de az is egy komolyabb DD-nek tűnik , az 25ből megvan hivatalos magyar forgalmazótól. -
-Skylake-
addikt
Nem tudom volt e már : [FiiO FD5]
Én nagyon nagyon kíváncsi leszek , elég régóta szerelmes vagyok a CA Atlasba , csak pénzügyileg nem fér bele (3-400K) , viszont ez a cucc nagyon hasonló felépítés így ránézésre. Jelenleg csak [ezt az egy] reviewt találtam , itt nagyon jókat ír róla a srác , elvileg 320 euró körül nyit majd , az olyan 110-120K lesz nálunk gondolom , ennyi még nekem belefér. Valószínűleg nem adja ugyan azt mint egy Atlas , de nekem rendkívül szimpatikus.
-
-Skylake-
addikt
~ másfél órája megjött a Periodic Mg és Be. Még nagyjából semmit nem mentek , szóval a hangjáról még nem jelentenék ki semmi komolyat ( egyébként így nyersen is nagyon jók, az Mg-vel jobban tetszik mondjuk egy Mumford , a Be-vel meg minden más zene)
Viszont az építés minősége maximum egy gyenge 3-as szerintem. Maximum.
Persze egy szavam nem lehet , 52 ezer forintot fizettem a kettőért egyben , de mondjuk ha teljes áron kellett volna megvennem a Be-t ( ~ 400+ dollár szállítással , vámmal, áfával l) , akkor most nem ide írnék, hanem a Periodicnak , hogy hogy kívánja rendezni a termék visszavásárlását. Ne értsen félre senki , nem tragikus , csak kicsit bántja a szemet, hogy mellérakva az FH3-am (ami bolti áron 1/4-e a Be-nek) építési minőségben/anyagminőségben konkrétan fényévekkel van a Be felett (meg persze az Mg felett is).
Nem is tudom mihez tudnám hasonlítani ezt a fülest. Olyan , mint a fehérjepor : nem néz ki jól , igazából nem is finom, de a fehérje bevitelének a legtisztább módja. Na ez ugyan ez , nem tűnik minőséginek , nem érződik rajta , hogy több ér mint 43 dollár , de a hangja sokkal komolyabb mint a megjelenése. Csak hát azért... Ez egy 400 dolláros füles akkor is. Úgy volt becsomagolva, hogy a gyors kötöző megnyomta a kábelt több ponton is , mindkét fülesnél , nagyon puha gumi. Ez is olyan dolog , hogy oké , rendesen szól és nem "sérült" a kábel , de na... ne már.
Szóval jelenleg felemás, maga a termék meg a QC Periodicnál szerintem nagyon nem , a hangja meg már most is nagyon jó és szerintem még csak jobb lesz. -
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87486 üzenetére
Nekem valami USPS szállítás lesz (mást nem is tudtam választani csak ezt). De felteszem hasonló lesz a vége, függetlenül attól, hogy ki hozza. Egyébként akkor ha jól veszem ki Te már rendeltél innen , nagyjából hogy érdemes számolni a szállítást ? Mármint időben.
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87469 üzenetére
Na , hát forgolódtam éjjel nagyon , hogy nehogy out of stock legyen vagy ilyesmi, úgyhogy Mg+Be megrendelve
35k-t vontak le egyébként szállítással együtt , szerintem 50 körül lesz a vége vám után , hibátlan a dolog.
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87467 üzenetére
Nem ezt beleszamoltam, latom h amerikai shop. 34re jonki egyebkent szallitassal most nekem (otp-s vagyok), arra jon meg az afa/vam, ranezesre gondoltam hogy 50k kornyeken lesz a vege. De amugy iszonyat jo akcio, igazabol az osszes (de engem eddig is kimondottan a Be erdekelt, elektronikushoz elvileg az a jo meg a Carbon, de a Carbon az mar lelektani hatar felett van meg felaron is, 80-150 ezret nem vagyok hajlando kifizetni egy nem cserelheto kabeles fulesert)
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87465 üzenetére
Annyiert meg mindig nagyon jonak tartom. Lenyegeben ha 2 hete vettem volna egy Mg-t annak pontosan ugyan ez az 52k lenne a vege, csak most kuldenek melle egy kozel 100.000 forintos fulest ingyen. Ocsemet meglepem az Mg-vel, Be marad nalam ^^
-
-Skylake-
addikt
válasz
f4lcon #87462 üzenetére
Jól értem, hogy ez 2020.12.31-ig érvényes lesz ? Az a 99USD-ért Mg+Be kegyetlen jó, de csak úgy 1-1,5 hét múlva lesz erre keretem. De ha rosszul értem és nem addig érvényes akkor megoldom ma valahogy , de ha tartana év végéig az szuper lenne.
"All codes are good through the end pf the year" ez nekem azt jelenti, hogy 12.31-ig oké vagyok. Jól értem ugye ? -
-Skylake-
addikt
Kis élménybeszámoló :
Néhány hete - hónapja érdeklődtem itt, hogy szeretnék másik kábelt az FH3-hoz mert a gyári nekem túlságosan merev. Ajánlottátok, hogy legyen Linsoul , de valahogy nem tetszett rajta az MMCX meg a 3.5 sem , úgyhogy azt végül elvetettem. Viszont találtam egy ilyet : [ALO Audio Litz Cable]
Nem szeretnék véleményt mondani róla, hogy ez valóban eredeti e vagy sem mert még sosem volt a kezemben/hallottam az eredeti CA kábelt, de röviden tömören : nagyon szuper.
A minősége kifogástalan , a hangja pedig feltűnően jobb , mint a gyári FH3 kábel (ebben persze benne lehet, hogy az FH3 gyári kábel a "nagyon rossz" és nem pedig ez a "nagyon jó"). Szóval ennyi lenne csak , aki ilyenben gondolkodik és a keret is hasonló, én jó szívvel ajánlom ezt a kábelt. Nekem pusztán az volt a szempont, hogy sokkal puhább legyen a kábel, de nagyon pozitív, hogy hangminőségben is előrelépés. Én egyébként 11/11 rendeltem , akkor 7700 forintra jött ki átszámolva , ennyiért szerintem abszolút kompromisszummentes. -
-Skylake-
addikt
Kábel ügyben kit kellene keresnem, ha technikai / alkatrész beszerezéssel kapcsolatos kérdésem lenne ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
Kékes525 #87032 üzenetére
Az, hogy ez kezd már már egy ilyen járványszerű félreértés lenni , az integrált stereók azok nem fejhallgató erősítök. Ez két teljesen külön termékkategória, az integráltak elején a 6,3 jack az nem azért van, hogy lehessen fejes erősítőként használni, hanem ilyen vészhelyzeti megoldás, ha valamiért valamit muszáj azon meghallgatnod. Elmehetsz , vehetsz egy milliós Marantz-ot és azt oda vissza picsázza egy Atom is 20ezer forintért , mert az egyik egy fejhallgató erősítő a másik pedig nem az.
"A Marantz PM6007-nél én jó minőségű DAC-okról"
Ennek meg kutya semmi köze nincs a fejhallgatóhoz egyébként. Attól még lehet benne jó DAC , hogy fejhallgató erősítőként valójában nem használható.
-
-Skylake-
addikt
[link] 1-10ig ez mennyire gyanús szerintetek ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #86940 üzenetére
Az azért egy laza ugrás , kétszer annyiba kerül konkrétan. Engem is vonzott volna kíváncsiságból (a P1 abszolút nem tetszik külsőre , a P2 már sokkal jobban) , de én teljesen abba voltam , hogy ez egy sima refresh , szóval majd ez megy ugyan úgy 150ért és az előző helyett jön mint facelift. Így azért kicsit erős , 100k-ért már elég sok fülest lehet venni.
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #86661 üzenetére
És mit mondanál , a FiiO kábelhez képest az LSC08 mennyire merev ? Néztem róla most 1- 2 videót és elég merevnek tűnik, de ha legalább már kicsit puhább mint a FiiO az már nagy előny. Árban is ott van ahol keresgélek és ha még sokat is dob a fülesen az már majdnem tökéletes. Csak ne legyen nagyon merev , nagyon zavaró nekem. Nem olyat keresek amit elfúj a szél de a gyárinál azért beleférne lényegesen puhább kialakítású kábel.
-
-Skylake-
addikt
Tud valaki adni valami tippet arra, hogy milyen MMCX - 3.5mm kábelt lenne érdemes venni olyan maximum 15-20 ezer forint magasságában ? Egy FH3-ra kerülne és a lényeg amiért váltanék az az, hogy a gyári kebelt eléggé merevnek találom , valami puhább kábelt keresnék. Hangra ne legyen visszalépés, de ha nem előrelépés az sem gond (persze ha előrelépés az előny) , nem a hangjával hanem a merevségével van gondom. Nézegettem ebay-t, alit , ha beírom hogy MMCX kábel akkor van vagy ezer különböző , nem tudom mi alapján kellene választani. Lehetőség szerint valami fekete-barna-halványkék-halványlila és társai érdekelnének , clear kábelt nem szeretnék.
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #86467 üzenetére
Nekem a Comply gyakorlatilag 1 het utan foszlani kezd, neha azt erzem hogy complyra keresek. Pedig vigyazok ugyan ugy a cuccaimra en is mint Te, de a comply katasztrofa.
Legutobbi Comply setem nagyjabol 3 hete vettem (6darabos ugye) es meg 2 van benne de ugy, hogy ma mar lattam hogy a fulesemen az egyik keresztbe el van repedve szoval az mar ma cseres lesz. -
-Skylake-
addikt
-
-Skylake-
addikt
"Itt gondolom a telefon korlátának kikerülésére van megszabva az 50 ohmos határ, ekkor kapcsol be az audiofil szekció..."
De ez miért van így , ha a fülesek túlnyomó többsége 50ohm alatti ? Egy telefont értelemszerűen sokkal nagyobb valószínűséggel fog valaki fülessel használni mint fejessel.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MaxxDamage #86321 üzenetére
En megkockaztatom, hogy talan nem is letezik 50ohm feletti fulhallgato. De az biztos, hogy en meg sosem lattam, pedig ismerek egy-ket fulest. Ez az 50ohm+ egyebkent miert fontos ?
-
-Skylake-
addikt
Én nem állítottam azt, hogy árban jobban jön ki. Azt írta azért nem jó a letöltött zene Neki , mert nagy a szórás minőségben. Erre hoztam ellenérvként, hogy Tidal Store-ban meg tudod venni a FLAC-et amit a Tidal streamel. Ha nem streamelsz és nem is vásárolsz 3k/album áron zenét akkor az egyetlen lehetőség ami maradt, hogy illegális forrásból töltöd le. Annál nyilván mindkét megoldás drágább...
-
-Skylake-
addikt
"A másik hogy nagy a szórás minőségben. 2-3-400db számnál mire a végére érsz, a minőség csekkolásának...Kihullik a hajad."
Tidaltól minden zenét meg tudsz venni amit streamelnek, tehát ugyan az lesz a minősége mintha onnan streamelned , ugyan az a file.
[Tidal Store] -
-Skylake-
addikt
-
-Skylake-
addikt
válasz
Remus389 #85503 üzenetére
Nézd, nagyjából két lehetőséget látok. Az egyik az, hogy Te tévedsz, aki összehozta a világ talán legkomolytalanabb és már már fájdalmasan nonszensz hozzászólását a high-end iem-ekkel kapcsolatban és nekünk van igazunk akik már mondjuk hallgattak is életükben ilyenekről zenét , vagy pedig mi tévedünk , akik már hallottunk ilyenekről zenét és Neked van igazad , aki a hivatkozott hsz alapján még biztos, hogy soha életében.
Most had kérdezzek egy pimaszat, ha fogadnod kellene, hogy vajon mi tévedünk vagy neadjisten Te , akkor mire fogadnál ?
Két dolgot tisztázzunk le már az elején ennek az amúgy parttalan vitának.
-1: nem azért helyeselnek felettem és alattam , mert összebeszéltünk ellened , hanem mert hallottunk már jó iem-et
-2: ne próbáljuk meg még véletlenül se alapvetően beállítani egy fejhallgatót etalonnak egy iem-el szembe , főőőleg akkor ne próbáljuk meg ha ez a fejhallgató egy sennheiser.
Szerintem elég sokat nyernél azzal ha beraknál a füledbe bármit ami túl van egy cx300-on , addig ameddig ez nem történik meg nem igazán értem, hogy mire alapozod egyáltalán ezt a vitát. Az eszmefuttatásod nagyjából annyira komoly elképzelésekre épül, minthogy a fejes nagyobb mint a füles szóval jobb , mert a hangfal is nagyobb mint a fejes és az is jobb. Ez azért elég vékony...Azt pedig végképp nem értem, hogy még csak nem is arról van szó, hogy azt hiszed az airpod a világ teteje és amin kábel lóg az ciki , mert amúgy 800s-ről hallgatsz zenét. Tehát amellett sikerült azt a szó legszorosabb értelmében siralmas hszt összehoznod, hogy egyébként szemmel láthatóan a minőségi zenehallgatás felé orientálódtál. Ez valami olyan ellentmondás nekem, hogy feldolgozni is nehéz.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Remus389 #85496 üzenetére
Abba azért nagyjából legyél nyugodtan biztos, hogy egy Fourté körülbelül szarrá veri hangban a HD800s fejesed. Csak mondom... Szvsz a HD800s-t amúgy sem nehéz szarrá verni hangban, de egy Fourténak biztosan sikerül ezt megugrani. Vagy bármelyik valóban komoly többarmatúrás IEM-nek.
Az a baj amúgy, hogy nem értem hogy jön ki a HD800s birtoklása és az olyan komoly eszmefuttatások , mint a tescos lakkozott faceplate. Ennyire nem lehetsz egyszerű. -
-Skylake-
addikt
Hallott már itt valaki esetleg CA Comet-et és Atlas-t ? Neten elég sok helyen látom, hogy pl az Atlas-ra azt mondják több mint korrekt mélye van , a kistesót is dícsérik. Érdekelne, hogy ez mennyire igaz. Tud valaki esetleg lehetőséget, hogy hol lehetne itthon meghallgatni ezeket a füleseket ? Ha egyáltalán meglehetne.
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #84563 üzenetére
Ezt elfogadom , de lényegtelen. Ha egy fülhallgatót , ami a hordozható zene legteteje nem tud kihajtani egy jó minőségű dap , ami a hordozható zene legteteje , akkor az a fülhallgató rosszul lett megtervezve. A világon semmit nem ér az egész "műfaj" mint fülhallgató, ha utána hátizsákban viszed hozzá az elektronikát. Azzal az erővel, hogy forrást meg asztali amp-ot viszek magammal egy füleshez , azzal az erővel tök nyugodtan vihetek magammal már egy fejest is , nem oszt nem szoroz. Ez egy rossz konstrukció , ennyi. Lehet , hogy jó hangja van (én abszolút hiszek nektek) , de hogy fülhallgatónak pocsék az biztos , mert az nem ott kezdődik , hogy egy külön forrás és külön amp is kevés hozzá...
-
-Skylake-
addikt
válasz
fericske #84558 üzenetére
Amúgy nem kötekedésből , de ha egy iem-et nem tudsz kiszolgálni nemhogy egy random dapról , de még egy mojoról sem ami dedikáltan egy dacamp amihez még + forrás is kell , azt nem úgy hívják gyorsba összefoglalva , hogy "tervezési hiba" ? Mármint értem én , de hogy mi ? Egy fülesről beszélünk aminek teljesen evidens felhasználási területe az a buszonülök/utcánsétálok , és akkor azzal az egy mondattal van jellemezve , hogy tök jó a hangja ha a forrást rákötöm egy 200g sulyú és amugy viszonylag nagy mojora , amire meg rákötök egy másik fejeserősítőt és akkor arra mehet az iem. Ennek igy szerintem konkrétan semmi értelme nincsen , mert abban az egyetlen egy esetben nem használható így normálisan amire konkrétan meg lett építve. Szóval részemről ez a tervezési hiba. Gyártó oldalán p1 rated power 5mw , max power 10mw , a mojo tud nagyjából 300+-t 20ohmon és akkor ott tartunk , hogy azt még egy harmadik eszközzel tovább kell erősíteni lol. Ha egy iem-hez 1 kiló elektronikát kell vinned övtáskába , akkor az szarul van tervezve szerintem. Szerintem.
-
-Skylake-
addikt
Azt nem tudom bírja e , de nekem a comply comfort az hidegben keményre fagy mint neked. Viszont én nem nyomkodom össze azonnal , hanem előbb csak kicsit megmelegítem pl a markomban és akkor utána mikor már puhul , el lehet kezdeni kicsit baszogatni. De igen , az biztos hogy hidegben olyan lesz mint az acél.
-
-Skylake-
addikt
válasz
pulutodurumo #84158 üzenetére
Ezt en sem ertem, par napja kerdeztem de nem kaptam erdemi valaszt. Szerintem ha bt-n elkuldok valamit, akkor teljesen mindegy , hogy a kuldo eszkozben milyen dac van, mert nem ott fog tortenni az atalakitas hanem a fogado eszkozben. Megis hogy tortenhetne mashogy ? De en sem ertem es az alapjan amilyen valaszokat kaptam, szerintem masok sem.
Az en kerdesem tomoren annyi volt, hogy jol gondolom e, hogy mindegy ez :
Xy random telefon BT aptxhd/ldac -> fiio btr5 -> fules
vd
Fiio m11pro/ak xy aptxhd/ldac -> fiio btr5 -> fulesTechnikailag marpedig ez edes mindegy kell, hogy legyen, mert a dac itt a fiio btr5, abban van a dac, abban van az erosites, minden. Az meg nem lehetseges, hogy egy eszkoz mashogy kuld ldac-on valamit mint egy masik, mert ez egy szabvany protokoll, ra van irva hogy xy kbps es ezt minden ldac eszkoz pontosan ugyan igy csinalja. Kulonben nem mukodnenek egyutt, nyilvan. Szoval igy, napokkal kesobb sem ertem, hogy ha itt van barmilyen differencia, akkor az pontosan mi is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honda topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- ldave: New Game Blitz - 2025
- További aktív témák...
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest