- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shina
tag
válasz
takacsbotond #92385 üzenetére
Azt írja, hogy "can answer calls", amiből arra következtetek hogy a jack aljzat az TRRS, így valószínűleg működni fog a hangerő szabályozás is.
Audió fórumokon többen használják Androidos telóval, uh csak kell mennie a Samunggal is. -
-NoVa-
veterán
válasz
takacsbotond #85764 üzenetére
Jópár évig a Carbo Tenore kiemelkedően részletes fülesnek bizonyult, aztán fejlődött a világ.
-
válasz
takacsbotond #85764 üzenetére
Az ajánlóban azért volt, mert az építési minősége magasan meghaladta a konkurenciáét és régen nem 3-4x annyiért adták, mint amennyit a hangja alapján ér hanem csak kb 2x-es áron...
-
vicze
félisten
válasz
takacsbotond #85761 üzenetére
Továbbra is a gyártó csak akkor tudja Ali-ról levetetni, ha a márka nevével van hirdetve, ha nincs akkor nem tudnak semmit csinálni. Ebből vond le a saját következtetéseidet.
A képek se véletlen vannak a review-kban...
S8346-ig végiglinkelhetem az összes modellt 20$-ért. -
vicze
félisten
válasz
takacsbotond #85759 üzenetére
Ott van bárhol is, hogy ez Shure lenne?
(Mármint a hirdetés bármilyen porcikájában.)
SE215-nek bármit nevezhetsz.... -
Frici654
csendes tag
válasz
takacsbotond #84631 üzenetére
Az, hogy az a leggagyibb, legolcsóbb az összes közül.
-
pkaresz
őstag
válasz
takacsbotond #77894 üzenetére
A + egy kügyü a zsebbe nem nélkülözhető, ha telefonról s valamin keresztül szeretnél zenét hallgatni.
-
vicze
félisten
válasz
Mindegyik +egy kütyü lessz, aminek jobb a hangzása.
-
darvinya
titán
válasz
Jobb hangzás nem biztos, pláne Type C-s dac-nál.
Nemrég ilyet rendeltem [link], csak.sajna Magyar Posta ismét bizonyított, s náluk hirtelen eltünt, tehát hozzám már soha nem.érkezett meg. -
pkaresz
őstag
válasz
takacsbotond #77886 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy erre a válszra vártál.
Shanling M0 BT kapcsolattal.
Kevesebb a kábel.
30 körül kapható EU ból.Nem hallottam, így csak reagálás volt.
Majd aki ismeri véleményezi. Léci.
Type-C nálam nem rúg labdába!Üdv: Karesz
-
válasz
takacsbotond #75661 üzenetére
Sony MDR-XB50 talán, de jellemzően ennyiért már lehet jobbat is kapni.
ha nem kell, hogy mély orientált legyen, akkor a Pio sem rossz, bár mintha az csak fehérben lenne (SE-CL522) de a kiegyenlített hangképe lehet, hogy sokakban úgy csapódik le, hogy "ebben nincs mély" szóval ezt csak feltételekkel merem ajánlani. -
Yofej75
aktív tag
válasz
takacsbotond #72051 üzenetére
Szívesen
-
Yofej75
aktív tag
válasz
takacsbotond #72033 üzenetére
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #65544 üzenetére
Nem igazán. úgy nem simul bele a fülkagylódba, nem hiszem, hogy kényelmes lenne. De nem kell annyira félni a fül feletti kábeltől, én nem is szívesen használnék mást már. Megszünteti a kábelzajt, nem mozdul ki olyan könnyen.
-
Zola007
veterán
válasz
takacsbotond #65536 üzenetére
én 2 napja hordom fül felett a kábelt szemüveggel, de szétb az ideg, ha hirtelen le kell venni.
Biztos bele lehet jönni, de tegnap majdnem lerántottam az utcán a szemüvegem a betonra.
Kényelmes és helyén marad a füles, de ha gyakran ki kell szedni, akkor inkább nem úgy hordd. -
törölt tag
válasz
takacsbotond #65538 üzenetére
Most így hirtelen Audio Technica iM50 és iM70 mozog ilyesmi ársávban, cserélhető kábellel. Használtan, vagy akciósan Shure Se215 is beleférhet. Egyébként minden kábel cserélhető, csak egy kis ügyesség és forrasztópáka kell hozzá
icecave: Ilyet, ami működik droidon én csak a Xiaomi és 1more füleseit ismerem. A többieknél elég kérdéses a hangerő állítás. 1more dual driver hibrid be kell férjen 20 alá, a Xiaomi hibrid meg 10 alá.
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #65536 üzenetére
Napszemüveggel nem kényelmetlen. Be tudod tenni a kábelt a szára alá is, vagy akár egymás mellett is elférnek. Egyenes kábelesből cserélhetőt én nem láttam olyan sokat, fül felettiből akad, de inkább a drágábbaknál.
-
makoss
veterán
válasz
takacsbotond #63420 üzenetére
Akkor én meg megpróbálom röviden megfogalmazni, hogy hogyan jártam ezzel a TRRS fordító átalakítós Köbüki szintű marh@sággal (jobb nevet nem tudok rá)
Mai nap 2 db számítástechnikai boltban, 1 expertnél, 2 mobiltelefonszervízben (a 3.-ba már nem volt kedvem elmenni) voltam, és sehol nem hallottak ilyen átalakítóról.
Egyetlen egy bolt mondta, hogy lehet rendelni 3400Forintért hasonlót (úgy keresett rá ő is) ami szerinte (szerintem is) borsos, és inkább jobban megéri új, olcsóbb fülest venni.
Leszögezem, (!!) nem a fórumosokat hibáztatom, hanem azt a drágajó szájb@ba*zott mérnököt, aki ezt az újítást kitalálta!!!
Ennyit a Xiaomi Piston 3-ról....
Jelenleg várok kínából egy Chuwi HI 10 tabletet, ha ahhoz sem jó, vagy lerögzítem a vezérlőgombját valahogy, vagy egy könnyed mozdulattal kivágom a szemétbe!...és ezzel be is fejeztem a kínai cuccok beszerzését!
Köszönöm a figyelmet! -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
takacsbotond #63427 üzenetére
nekem is van P3, azt kb fél évet használtam folyamatosan (munkába séta napi ~40-60perc+munkahelyen napi 3-6óra), de amíg használatam semmi baja nem volt, pedig nem tudok nagyon vigyálzni a cuccaimra
Jó pár hónapja már nem hallgattam, félre van téve, de majd megfülelem, ha hazaértem, hogy mi a helyzet vele kíváncsiságból(#63426) darvinya: persze, nem is írtam, hogy nem jellemző, de ott azért vannak stapábbak is (ha más nem, a cseregarancia, vagy a cserélhető kábel segít
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
takacsbotond #63420 üzenetére
P3-nak már sok embernél meghalt a kábel. Ezektől sajnos nem kell/lehet x évig tartó hibátlan működést várni, legalábbis én csodálkoznék, ha lenne ilyen füles $50 alatti kategóriában. Nekem is az Ostry kábele meghalt, korábban VSD3S is kontaktos lett. Ugyanakkor, amíg csak a kábel hal meg, de a driver rendben van, addig nagy %ban (90%++) javítható.
A hybrid-re azért nem írtam, hogy meghal, mert nekem nincs ilyen fülesem, illetve relatív még új ahhoz, hogy ilyen jellegű visszajelzések/hibák lennének róla. -
válasz
takacsbotond #63395 üzenetére
nekem van erősítőm (egy Oppo HA-2) és ugyan van némi észrevehető változás (az Oppo picit hidegebb hangú) de nem annyi, hogy megérje befektetni egy ekkora összeget csak emiatt.
nézhetjük úgy is, hogy remekül van optimalizálva egy telefon forrásra, kiemelten az almás termékekre. -
törölt tag
válasz
takacsbotond #63395 üzenetére
Könnyen hajtható. Egyrészt elég nagy érzékenységű, másrészt kellemes impedanciamenete van, harmadrészt a tárgyalt hangkarakterbeli tulajdonságok miatt telefon is elég sokmindent meg tud jeleníteni az információiból, negyedrészt viszonylag lágyhangú, tehát sprőd forrásokkal is viszonylag nehéz igazán érdessé tenni a hangját.
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #63332 üzenetére
Ahogy f4lcon is mondja: "remek füles, de annyit nem biztos, hogy ér amennyibe kerül"
Lehet, hogy új árán én se ilyet vettem volna, hiszen kínai márkák között találni olyanokat, amik jobb ár-érték arányt tudnak nyújtani, és globálisan is találni korrektebb frekvenciamenetűeket hasonlóan igényes hangminőség mellett, de használtan féláron már mindenképpen ezt akartam.
Kirívó erényei és hibái vannak, amelyek tulajdonképpen populáris hangkarakter tulajdonságok, mégis mondhatni rá, hogy "audiofil" orientáltságú, és nem csak azért, mert B&W sznobizmus.
Elég kellemes, meleg hangú, mégis definiált-részletező, a jelentős alsósávkiemelés ellenére se mossa össze a hangszereket. A szokásos V-karakterűektől annyiban különbözik, hogy a prezenszsávja nem igazán kiemelt, nagyjából arányosnak tekinthető, de azért kiemelése is van 3-8kHz között (no persze mihez képest, az 1kHZ-hez képest igen, de mondjuk a 200Hz-hez képest eléggé alulreprezentált). Alul igen jelentős kiemelése van, aminek haszna és kára is markánsan mutatkozik. A basszus az erős kiemeltsége ellenére nagyon pontos, ám még a középsáv alsó felében is erős a kiemelés, ami természetesen ráül a hangképre, ami nem jó, de viszonylag talán megbocsájtható mert mint mondtam nem mos, hanem definiált marad így is az egész frekvenciasáv, és az erős alsó kiemelés nem nyomja el a magasak definiáltságát sem (1kHz fölött nagyon jó a tranziens viselkedése), így komoly testességet, nagy hangszerméreteket eredményez komoly térhatással, ami pedig jó. Mint mondani szoktam, a fej-fülhallgatók ilyesfajta csalással próbálhatják felkelteni a hangdobozok testének illúzióját, amin persze érzi az ember hogy csalás, de a lineáris átvitelűnek tekinthető fej-fülhallgatókon pedig erősen érezhető, hogy mennyire csak játékszerek. A C5 kapcsán tehát azt kell elsősorban megfontolni, hogy milyen karaktert akarsz, mert a C5-é egy szélsőséges karakter, de azt nagyon jó minőségben nyújtja - mondom, szerintem csak kínaiak tudnak jobb ár-érték arányt. Az eszem szerint ugyebár nem ezt hallgatnám inkább, hanem az egyarmatúrásomat, na de annál igen szűk a hangfelvételeknek azon köre, amin értelmezhető megszólalást tud nyújtani, hogy ne azt érezzem minden pillanatban, hogy fülhallgató játékszert hallgatok.
Megjegyzem, a mellékelt négy illeszték elég széles határok között tudja hangolni a hangképet, így adott forráskészülék mellé elég jó eséllyel meg lehet találni azt, amelyik optimális arányt hoz létre a frekvenciasávok között, aminek következtében egy nyitott, transzparens prezenszsáv érhető el az erősen jelenlévő mélyek és alsóközepek ellenére. Ha jól választod ki az illesztéket, akkor olyan egységes szövetet tud kialakítani a zenéből, amit ezen az árszinten kevesen - csak a kínaiak némelyike. Be tudom mesélni magamnak vele, hogy fejhallgatót hallgatok - amíg fel nem teszem a fejhallgatómat, mindazonáltal sok fejhallgatónál tud életszerűbb, testesebb hangot adni. Az adott árszinten nagyon minőségi fülhallgató, nagyon sajátos hangkarakterrel, de a hangkaraktere elég jól hangolható az illesztékválasztással.
A kialakítása is komoly, praktikus, jól ül a fülben, nekem kifejezetten kényelmes. Némelyek panaszkodnak, hogy a rögzítő vezetékkarika nyomása egy idő után fájóvá válik, én ezt nem értem, mert sose tapasztaltam, csakis az ellenkezőjét, miszerint stabil és kényelmes. Hozzáteszem, a rögzítő vezetékkarika optimális beállításának is van szerepe az optimális hangolásban, nagymértékben különbözik a tónus aszerint, hogy mennyire nyitod ki a karikát, azazhogy a karika hogyan tartja a fülben a hangszórót - én a nyitottabb karikaméretű, stabilabb alátámasztású beállítást kedvelem, mindenesetre érdemes eljátszani vele.Szerk.: A mérvadó tesztjei közül például a Goldenears-féle elég reális, például az Innerfidelity-féle kissé félrevisz.
-
válasz
takacsbotond #63332 üzenetére
nekem van egy (nem én árulom az ittenit
) még az első verzió (a második verzió fekete)
remek füles, de annyit nem biztos, hogy ér amennyibe kerül
persze ha kell az iPhone support, akkor megkerülhetetlen -
darvinya
titán
válasz
takacsbotond #63362 üzenetére
Nem csak úgy lehet megcsinálni.
Magát a vezérlőt kell szétszedni és abba forrasztani kiválasztott kábelt.
Én is így tettem fake P2-es vezérlővel. -
törölt tag
válasz
takacsbotond #63360 üzenetére
Szerintem úgy, hogy rendelsz egy Piston 3-at, levágod a kábelét, és ráforrasztod a VSD3S kábelcsatlakozóját.
-
zümzümm
senior tag
válasz
takacsbotond #63245 üzenetére
Piston 3 is tervbe volt. De a Zircon után már nem merek kinai fülesbe nyúlni, max teszt jelleggel. Írtam amugy a forumon hogy szivesen meghallgatnék egy Piston 3at Budapesten, de eddig nem volt jelentkező.
Ez a méltúlysúlyos kifejezés most megijesztett. A Zircon jutott egyből eszembe.
-
zümzümm
senior tag
válasz
takacsbotond #63223 üzenetére
Fura, hogy egy „Extra bass” fülesben kevés a basszus
Egyre kíváncsibb vagyok erre a cuccra
Mondanak már rá mindenfélét
Ha úgy összességében nézzük, akkor mindenfélét hallgatok. De túlnyomó részt különféle elektro ill divatos popzenét. De rock is becsúszik sokszor… Fontos számomra az erőteljes FESZES basszus, szóval nem a puha lapos, mindent elnyomó. De az erőteljes feszes basszus mellett ugyan olyan fontos(talán fontosabb is?), hogy minden tartomány tisztán szóljon. -
törölt tag
válasz
takacsbotond #57857 üzenetére
Poweramp lejátszó, és olyan basszust állítasz be amilyent csak akarsz, persze ha a füles tudja is !
-
contaxg
veterán
válasz
takacsbotond #57857 üzenetére
cserélj illesztéket
-
inthro
aktív tag
válasz
takacsbotond #55813 üzenetére
Szia.
Barárnőm Piston 2-je hibátlanul működik a G2-mmel, hangerő/stop/léptetés simán megy.
Szerintem megéri az árát mindkettő, a Piston 2 több mélyet ad, a Piston 3 több közepet és magasat. -
Luissimo
veterán
válasz
Az LG G2-t nemtudom, de saját tapasztalat a Lenovo Vibe Z2 Pro-ról (Lenovo K920):
- a pillanatállj/léptetés működik, csak jól el kell találni a két gyorsnyomás közötti milliszekundumot
-ezzelszemben a hangerő le/hangerő fel gomb az szívatja a tisztelt juzert, aki igy luzerként érzi magát.
(bármelyik gombot nyomom, szépen lehallkítja majd végül elnémítja magát (és ezt ráadásul pofátlanul a telefon kijelzőjén is mutatja. Már azon voltam, hogy a falhoz vágom, amikor egy kósza ötlettől vezérelve egyszerre nyomtam a hangerő le és fel gombot, amitől zavarba jött, de kisvártatva elkezdte a hangerőt növelni.
Érthetetlen reakció és sajnos nem is mindig sikerül erre rávenni, 10 esetből 6-7-8 esetben sikerül az egyszerrenyomást annyira egyszerre produkálni, hogy ilyet tegyen.)Tehát abszolute nem százas a kicsike.
Pedig kár, sajnálom, mivel a hangjával megvagyok elégedve.Ha nemsikerül valami trükköt beiktatni, akkor marad ebben a félfunkcis üzemmódban, hogy halkítom, amikor kell, aztán a telóról tolom vissza a hangerőt.
kapja be a mákospitémet a kitalálója -
basaja
senior tag
válasz
takacsbotond #55817 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
takacsbotond #55815 üzenetére
ha rákeres itt topikon belül:
Bővebb infóért szerintem kérdezheted a hsz-t író kollégákat
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
LG G2-vel kapcsolatban mintha valaki írta volna pár napja, hogy nem 100as, de lehet csak én emlékszem rosszul
Hangzás tekintetében pedig teljesen attól függ, hogy NEKED melyik jön be jobban, mert eltérő a hangképük legjobb tudomásom szerint.
-
válasz
takacsbotond #55605 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a Piston 3 rossz.
Csak mivel a K518 viszonylag mélytöbbletes fejes így ahhoz ajánlottam fülest. Talán az E10 jobb, mint a Piston 2. -
vicze
félisten
válasz
takacsbotond #55607 üzenetére
A spanyol viaszt nem fogom feltalálni szóval ugyan tudom mondani mint amit előttem. Illetve ez nem feltétlen a legjobb vagy legolcsóbb tanács lesz.
Próbáld be a P3-at szigorúan Kínából rendelve, 4500 körül lenne(igen sok idő). Amennyire tudom gyengébb mint a E10, de egy relatíve jól kiegyensúlyozott füles(de V-s) kell mennyiségű méllyel az adott stílusokhoz.
A többségnek általában tetszik a hangja, de persze van, akinek nem. Nekem pl. a P2 nem jön be egyáltalán. Ennyi rizikót sajnos vállalni kell. (Vagy találsz valakit akinek van.)
Csak azért nem az E10-et mondom, mert tudtommal az mély orientáltabb, és 10e.
Ha nem fog tetszeni a P3 és ahhoz képest le tudod írni, hogy mi nem jó, akkor elég nagy valószínűséggel tudunk mondani olyat ami már megfelel. Amúgy többnyire mindig az ajánlóban leírt darabokra fog kifutni a dolog egy két kivétellel, nem véletlen vannak ott. -
vicze
félisten
válasz
takacsbotond #55605 üzenetére
"enyhén mély orientált fülesek jönnek be"
Ilyenkor az a kérdés, hogy hallottál-e már valaha olyan fülest, ami kiegyenlített, és elég lapos görbével rendelkezik. Mert ha nem akkor elég esélyes, hogy nem az enyhe mélyt keresed valójában, csak úgy gondolod, hogy azt, mert nem hallottál kiegyenlítettet.Mindenkit elé kéne küldeni RE-400-at hallgatni, hogy tudják milyen, amikor nincs bassz kiemelés.
-
válasz
takacsbotond #55601 üzenetére
Inkább Piston 2 vagy Soundmagic E10, azokban több a mély.
RaZroX összefoglaló, de én nem tudok olyanról, ami kábele rugalmas lenne és ne kéne vigyázni rá...
-
Tulku
veterán
válasz
takacsbotond #55601 üzenetére
518 van itthon (fiamnak) nem nagy szám...puffog, közepe alig...ha az tetszik inkább előbb meghallgatnám a Pistont...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest