- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94730 üzenetére
Mikor jottok? Most zsufi van mindenutt. Osztrakoknak az egesz het, olaszoknak a jovo het valami unnep - meg a csillaron is lognak.
Raadasul a husvet most a katolikusoknal es az ortodoxoknal is ugyanarra esik, igy meg sokkal zsufoltabb.Az ido felemas. Ma reggel 22 fok volt. Aztan esett nemi szaharai homokos eso - minden auto ugy nez ki, mint amit lehanytak. (az enyem garazsban volt, megmenekult.)
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94723 üzenetére
A regieket nem nagyon ismerem, ez a kijlezo elvileg 1000 nites fenyerot csinal SDR modban. Az meg eleg akar a nappal szemben is - mar az 500 nites matt is jo volt.
Ha most siamn ele elltam, akkor mar semmi tukrozodes nem volt - a fenyero siman eleg volt a kijelzo olvasasahoz. Nejem epp kerteszkedet, 5-6 meterrol is siman latta.
Az ARM-es W11 parszor mar dobott kekhalalos reboot-ot, nem tokeletes ez meg. Foleg letoltes kozben. Lehet a Vmware a hibas. Maradok a tavoli ablakban stabilan futo windows verzioknal.
Fules temaban: nekem kenyelmes az Airpods - igaz en sosem piszkalom a szaran levo kezelo szerveket. Telefon/laptop ugyis keznel van. Azon egyszerubb hangerot allitani vagy hivast felvenni.
Jatekra ott az Iris Ancestor a DAC-ba dugva a Razeren - a tobbit elo sem veszem. Szereztem egy szep nuanyag koffert - valami speci Siemens mero cucc doboza volt - mar csak a szivacsaba kell fakkokat vagnom es mehet a tobbi a taroloba.
Kutya jatszani szeretne, cuki amikor igy hozza az aktuais plussuket.
-
dni
őstag
válasz
-NoVa- #94702 üzenetére
Van egy új versenyző is, érdemes lehet beleugrani?
AFUL PolarNight - Akros
AFUL PolarNight / Polar Night 15.4mm Dynamic Driver Earbuds — HiFiGo -
Wolfskin
őstag
válasz
-NoVa- #94686 üzenetére
Ez a Bose mennyibe kerül? Mert árukeresőn 140 körül mozog, az emagon 19 ezer, a temun meg 2000. Oké, ez utóbbi nem mérvadó, de a 19 és 140 közt is van távolság. Vagy az emagos az más? Más modell, vagy "alternatív" gyártó: Mint az Adios papucs? (Reggel még volt belőle, azóta fogyott ki)
-
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94569 üzenetére
Nekem az Autodoc nevu oldal jatszotta el, hogy amikor rendeltem a jatszos automba Marelli gyujto trafokat (amit ok listaztak az autom tipusa/evjarata/alvazszama alapjan bele valonak) akkor a nem mukodo cuccokra a szerviztol kert beepitesi szakvelemenyt (nem adtak szikrat, egyik sem) a visszakuldest meghiusitandoan (hogy kicsusszak a 14 napos elallasi lehetosegtol). Mindig kertek valamit amit az elozo emailben nem.
Par nap levelezes utan, nyomtam a refundot a Paypalon. Akkor ugyanis azzal fizettem. Valamiert megereztem, hogy elsore ne bizzak egy webshopban.
Csomagot meg tertivevenyesen visszakuldtem oda ahonnet jott.Van amikor probaljak atverni az embert....
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #94521 üzenetére
Érdekes, hogy a Technics hangzását páran kritizáljak amiatt, hogy az elektromos gitár hangjának élét nem emeli ki eléggé tisztán, pedig én pont, hogy egészséges mértékűnek érzem így. Nirvanat és Weezert hallgatva jöttem rá, hogy mennyire tisztán szólaltatja meg anélkül, hogy minden mást elnyomna.
-
Wolfskin
őstag
válasz
-NoVa- #94521 üzenetére
Azt láttam, hogy neked azért elég nagy versenyistállód van ezekből a kütyükből.
Ezek alapján milyen iem-eket ajánlanál, ami nem annyira analitikus, de nem is összemos, Nem V karakter, hanem inkább neutrális, az érzelmeket emeli ki, inkább meleg hangú, mondjuk mint egy csöves erősítő, de azért részletes és teres. Nem baj ha színez, vagy saját karaktere van, becsaphat, ha attól jobban érzem magam.
elektromos zenét szinte sosem hallgatok, inkább akusztikus zene, ének, pár hangszer. Melyik az a meghajtó, típus, vagy márka, ami inkább ebbe az irányba mutat?
Az IE600-nál meglepett, hogy mér a HD800s-hez mérik, az azért nagyon komoly lépés lenne már.
Épp nem tervezek venni, de ha valami jót meglátok jó árban, lehet, hogy kipróbálom. Q15-el lenne hajtva, mobilis eszközben nem hiszem hogy a fölé mennék mostanában. (NuPrime Hi-mDAC, AQ dragonfly Black, Fiio Q1, Q3, Q15, Earstudio ES100, HiBy W3 II, ezek vannak amik mobilisak) -
Wolfskin
őstag
válasz
-NoVa- #94519 üzenetére
Valahol, valaki írta is, hogy mivel a planár és a DD energiaigénye (érzékenysége) más, ezért van egy hangerő, amin kiegyenlített, attól eltérve billen az egyensúlya.
nekem mégis bejön a hangja, igaz ez az első IEM-em.Pedig keveset hallgatom. Ha utazom, vagy útin vagyok, metrón, repülőn, a sony wi-1000x szerinetem zseniálisan funkcionális. Plusz zajszűrős és nem szól rosszul. (ahogy a kábelét bele lehet szorítani egy kis csatornába, hogy ne fityegjen, az imádom). Otthon meg ha zenehallgatás, akkor leülök a rendszer elé, ha meg nagyritkán fülesezek, akkor HD600 vagy Focal spirit classic, és inkább a dac-okat/erősítőket cserélgetem.
Ezt a tri-t is csak kiváncsiságból vettem, de nagyon meglepett, hogy mit tud egy ilyen kis kütyü. Néha elkap az érdeklődés, olvasgatok teszteket, megtetszik egy-egy darab (Monarch, IE600, vagy a Xelento,) amit kedvem lenne kipróbálni, de mindig lebeszélem magam, hogy igazából minek. De lehet, ha egyszer hallanék valami megdöbbentően jót, másként állnék hozzá. Pl amikor a q3-al bementem az boltba meghallgatni a q15-t, meg is vettem egyből.
Az a gond, hogy a legtöbb tesz(elő) elektronikus zenével tesztel, a basszusokat, "V"-karaktert keresi, én meg inkább az akusztikus zene, pár hangszer, ének vonalon hallgatok zenét. -
válasz
-NoVa- #94501 üzenetére
Igen, csak valójában az eddig belefektetett olvasgatást és nézelődést sajnálnám a témát illetően, hogyha aztán a vége egy TWS füles lenne, akkor minden korábbi erőfeszítés felesleges volt.
Mert akkor már TWS-ből valami komolyabbat vennék (plusz anyagi ráfordítás) és ha már hasonlóan komoly lenne, mint a vezetékes szettem, akkor már valószínűleg előbb nyúlnék legközelebb is a TWS-hez és egyszercsak észrevenném, hogy feleslegesen vannak a vezetékes cuccaim.Tudom hogy sokan hasonlót élnek meg AirPods Pro 2-vel is egyébként.
-
válasz
-NoVa- #94483 üzenetére
IEM fülesre gondol, jelenleg tőlem van nála próbán a Simgot Supermix 4 füles.
A Cema Raven kábel árára meg köszi, hogy felhívtad a figyelmet!
Bár egyelőre bizonytalanabb minden, hogy mi lesz végül, de ha jól veszem ki az eddigiekből, ez a normál ára a kábelnek, szóval nagyobb valószínűséggel lehet máskor is ezzel az árával találkozni (mintsem az 50ezressel). -
dni
őstag
válasz
-NoVa- #94479 üzenetére
Köszi a tippet az átalakítóra és a fülesre, az Asuráról korábban írtak felkeltették az érdeklődésem, de a megkeményedő, kicsit nehéz kábelével mit lehet tenni?
Az átalaktó minden cuccal működhet? Mert pl a DD-hifinél írják, hogy van amivel nem az elváratknak megfelelően működik.
-
válasz
-NoVa- #94453 üzenetére
Uhh, azért szép ára van 51ezer Ft-ért a Cema Raven kábelnek, annyiért már lehet is jobb.
A legjobban ilyen akkus earhook adapternek örülnék, amivel lényegében teljesen vezetékmentes lenne a rendszer, de gondolom ilyesmi holmikat nem nagyon szabad nézegetni, ha jót akarunk magunknak.
-
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #94453 üzenetére
Én réz párti vagyok. A100-200-300$-os fülesekhez csomagolt SPC kàbelekkel nincs jó tapasztalatom, és eddig nagyjából egyik fülesemhez se passzoltak úgy, mint a sima réz. Egy EA Cadmus már lehet más tészta
Szóval sokat nem lehet hozzátenni, réz, vékony, könnyű, teszi a dolgát. Egyenes jack, plusz pont. Nincs earhook ami könnyedsége miatt nem gond. Egy nagy negatívum részemről, nincs chin-slider.
Emiatt még húzódok, hogy ezt vagy a korábbi Letshuoer M3-at rendeljem-e be. Lehet utóbbi lesz, már csak azért is, hogy legyen a topikbanAz se tökéletes, mert L plug-ja van, de szintén jó kényelmes.
-
válasz
-NoVa- #94450 üzenetére
Hú ezt a hozzászólásodat lementem magamnak, hálásan köszi!
Nem mellesleg imádom az időnként berakott képeidet, nagyon stílusosak és minőségiek!
Amihez esetleg nincsen alapból 4.4mm lehetőség, még mindig ajánlod bármelyikhez a Linsoul LSC08 kábelt?
Mondjuk én az a fajta felhasznaló vagyok, aki talán nem tudna nagyon különbséget hallani két féle 4.4mm kábel között. -
exciplite
tag
válasz
-NoVa- #94445 üzenetére
Köszi NoVa
Rendeltem már egy HAKUGEI Rice Litz 6N OCC kábelt, majd kiderül tépem e a hajam miatta (mondjuk nem a világot kell ezzel megváltani, csak az esti és hajnali órákat elzenélgetni)
Az RS2-t már többször töprengtem DAP-nak, de nem volt hozzá bátorságom. Így, hogy nem tudom meghallgatni forgalmazó hiányában, azért rizikós. Igaz, több is veszett már... -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #94437 üzenetére
Mondjuk hogy a legjobb amit eddig hallottam ; ka17 szteroidokon, kicsit jobb technikai jellemzőkkel, a fiio forrásokra időnként jellemző idétlen upper mids szipogás nélkül. A midfi Kiwi Punch képes vele bizonyos zenékkel high end performanszra
Tiszta erő, az általam ismert szar dapok nyers erejével ellentétben. Dinamikus, részletes.. persze ha már unod a dc elitet ,majd kölcsön adhatod egy pár napra
-
válasz
-NoVa- #94433 üzenetére
Legtöbbet egy régi Lumia töltőt (5V - 550mA), de néha egy régi 5W-os Apple töltőt dugok rá.
Viszont nem nálam keletkezett a probléma, hanem “befürödtem” vele, mert innen apróról van és már a kezdetektől hézagos volt alul az illesztés, de csak most a napokban kezdtem utánaolvasni és így tudtam meg, hogy az akku akar teret nyerni magának.
Gari természetesen nincs már rá, de majd ha odáig jut a dolog, hogy óránként kell töltőre dugni, akkor max berendelek magamtól bele valamit.
-
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94424 üzenetére
jah, persze, elégedett vagyok vele, meg amúgy tök jó és hasznos funkciói is vannak és a mechanikus kapcsolók is teljesen jó megoldások, szóval nekem se hiányzik a kijelző úgy egyébként, pláne, hogy a szoftverből egyébként is részletesebben be lehet állítani.
Inkább csak jót tenne egy szoftver update, amivel a kijelzőt - ha már van - egy picit logikusabb módon használják ki. Pl mutathatná a gain állását, a hangerőt nagyobb számokkal és a bellított hangerő limitet.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94390 üzenetére
Nálam akkor is a fejes megy, ha a hangfalat is bekapcsolhatnám, mert ott van a monitor 2 oldalán. Max háttér zenére és filmet nézni használom, de azt csak akkor, ha nem egyedül nézem.
De hifi kiállításon sem éreztem, hogy nekem bármelyik is kéne otthonra.
Az első IEM-et több, mint 20 éve vettem és azóta sok ezer óra szórakozás adtak ezek a bigyók. Ha leosztom mennyit költöttem rá, ebből mennyi a maradvány érték, kijön, hogy sokkal olcsóbb hobbi, mint horgászni vagy ilyesmi. Gamerkedésről nem is beszélve,ha már fiatalokról van szó. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94390 üzenetére
Ha engem kerdezel, a szobai szett hulyeseg. Az tenyleg olyanoknak valo aki el tud vonulni a vilagtol.
Nekem, a helyhez kotottseg nagy hatrany lenne. Egy jo fulhallgatot betolsz barhol aztan kb ugyanazt megkapod. Persze, akinek a testet megremegteto basszus ami hianyzik az nem lesz meg a fulessel.
A fiataloknal igazan az igeny sincs meg a high endre - amiben felnottek az mar eleg jo. Nem szorulnak ra a probalgatasra, eleg jot tudnak vasarolni a YT es a termek tesztek alapjan is. A nagy reszuket ez boven ki is elegiti. A fenn marado par %-ra nem erdemes epiteni.
Amig van mashol helye a hifibe olt penznek, addig butasag kolteni ra. Ha mar nem hianyzik mas budzsebol....
-
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #94326 üzenetére
Továbbra is keresgélek. Az Isabellae nem volt rossz, de talán egy picit jellegtelen. Mást keresek elfogadható áron. Nem most rögtön, mert tíz perce rendeltem meg az iBasso Nunchakut. Kell egy levegővételnyi szünet. A Softearst nagyon dícsérted, ezért gondoltam rá. (és másoknak is nagyon tetszett)
-
törölt tag
válasz
-NoVa- #94331 üzenetére
Épp most javítottam kódot, picit kötözködös hangulatban vagyok..
"Az Apple dongle óriási előnye, hogy ők pénzelték a Cirrus Logicot, és nyomták a DAC fejlesztést a saját igényeik szerint."
Véleményem szerint ez a "pénzelték" nagyon rossz kifejezés, függőségi viszonyt feltételez. Kértek az iPhoneokhoz egy egyedi dizájnt, előtte is dolgoztak együtt, sok pénzt hagytak náluk, de a CS Apple nélkül is meglenne. A Macbookban és az iMacekben "hifi" szériás chipek voltak, ráadásul nem is mindig egyedi dizájn (pl.: CS4206A, "nagyobb teljesítményű hifi chipek"), míg az iphoneokbe az L szériás chipek kerültek, itt már az Apple egyedi kérésére, ráadásul többfélét is használtak az iPhone generációk. Gyakorlatilag innen került a dongleba a chip. Szóval nincs szó kifejezetten dongle chipről, meg szerintem nem is Apple találta ki a műfajt, mert az Androidnál is akkortájt kezdték lehagyni a jack csatlakozót.Persze sokat ront az Apple dongle helyzetén, hogy az EU példányok teljesítménykorlátosak. Akad USA Lightning változat otthon, teljesen rendben van a maga kategóriájában.
Ez egy teljesen hülye eu-s szabály. A Sandisk Clippeknél is véletlenül se Europet kell választani, mert tök halk lesz az egész.
Anno én is rendeltem eBayről, USA-ból ilyen donglet 3x áron + nem kevés posta, nagyon meg voltam vele elégedve, aztán vettem a MediaMarktban egy Samsungot és nem volt sokkal rosszabb. Halkabb sem volt, amit nem is értettem (az eus apple dongle kimondottan halk).A legtöbb mai kínai dongle ugyanazt a Cirrus Logic chipet implementálja, órmótlanabb házban.
CS43131-nek nem sok köze van Apple által kért chipekhez, az egy "hifi chip", nem kimondottan egy "low power chip". Az ESS cuccaihoz meg pláne nincs köze. Az Apple dongle a chipje a CS46L06-hoz áll közel (de az is lehet, hogy megegyeznek), ennek újabb változatát/változatait így márkák között csak a HiBy-nél találtam meg (CS46L41), meg van egy noname kínai dizájn erősítővel.Kicsit drágábban meg már az Onyx Alpha, KA17, és a többi fizikailag is nagyobb, hangban is, nem az apró csatlakozóba implementált donglék váltják meg a világot.
Onyx és az Apple között van egy 9x-10x-11x árkülönbség, azért e között bőven van választék (úgy érnék erre egy autós példát, de csak veszekedés lenne belőle). Nekem nincs cx31993 vagy KT02H20 chippel szerelt donglem (ez van kb. Apple árban) de többek szerint ezek hasonlóan vagy jobban szólnak. Nekem egy CS43198 donglem van, kevesebb mint fele annyi volt, mint az Onyx Alpha és össze sem lehet hasonlítani az Apple dongleval. Egy CS43131 dongle (mondjuk FIIO KA11) sokkal jobban "szól", mint az Apple. Erre mérget vennék.
mekker: Az adott dac chipből "mennyi van benne". Igazaból neked bőven elég a single chip + 3.5mm kimenet.
Szerintem túl van értékelve az Apple dongle, de ez egy személyes vélemény. -
mekker
őstag
válasz
-NoVa- #94331 üzenetére
Tehát akkor mi az, ami már érezhetően jobb nála, és az bruttó mennyibe kerül? Eltekintve az EU-s változattól (ami akkor rosszul mondtam, nem bug, hanem feature). Tegyük fel, hogy az az alapszint, azt kell megugorni, szokványos driverű IEM/earbud meghajtására, nix bluetooth, nix akksi, PEQ stb.
-
chubii
senior tag
válasz
-NoVa- #94328 üzenetére
Ez alapból ilyen durvább anyagú szivacs? Sajnos rögtön kimostam őket miután megjöttek, nem tapogattam meg egyáltalán előtte. Most elég durvának tűnik, csak ezt használva nem is komfortos.
Sejtésem szerint nálam lesz a hiba, de ellenkező esetben nem vesződnék a puhításával. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94312 üzenetére
Mondjuk az ER4-hez akár jó is lenne, mert azt csak itthon használom, de annak meg gyárilag pont a jobbik kábele van, meg hosszabb is az átlagnál, pont jó az asztali cucchoz.
Illetve nincs itthon mmcx ballanced kábelem, kéne azt is venni.
Mondjuk lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni. Hol lehet ilyen adaptert kapni?
-
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94282 üzenetére
Meg akar az is lehet.
Oreg dolog ez - az 50-es evekben nem volt meg annyira elterjedt az elektron sugar, akkoriban bizony ngy valoszinuseggel radioaktiv sugarzassal csinaltak. Legalabbis nekem igy tanitottak.
Szoval csak a joisten tudja epp milyen kerult a kezedbe.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94275 üzenetére
Es meg akkor is ott van, hogy a zsugorcsovet radioaktivitassal (vagy elektron besugarzassal) gyartjak (terhalositjak) - gyakorlatilag ugy modositjak az anyag szerkezetet, hogy ne zsugorodjon. Ami ho hatasara eredeti allapotaba visszaall.
Ki akarna a fulenel viselni egy radio aktiv muanyagot?
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94220 üzenetére
Neztem is, hogy miert van 2-3 szivacs a fuleseiden
A ritkasabb Trig rain max fulzsir felfogonak jo - az sokat nem csinal a hanggal.
A tobbi meg csak tomiti a fulkagylo illesztetlenseget.Szivacs nalam nem is igazan kell - mert pl. az Ancestor alapbol jo basszust csinal, annal nem kell a tomites (nekem). A torusz szivacs max azert kellhet, hogy a sima szivacs ne szurje ki a magas hangokat es ne a csupasz muanyag legyen a fulemben.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94145 üzenetére
Barkacsoloknak kb tized aron...
Vagy epp huszad aron.Aki raer a hangolasaval pocsolni, annak best buy lehet...
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94085 üzenetére
Hihetetlen, hogy ez a szar meg mukodik.
Meg Handrastol vettem amikor a Leher ternel volt az uzlete. Szoval nem manapsag tortent. (16 eve kulfoldon elek, az joval elotte volt. Valamikor a 2004-2005 koruli idoszakra tennem a vasarlast.) Akkor vettem egy marek cuccot - Klipsch Image X10 is akkoribol van.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94076 üzenetére
Ezeknel is szamit az illesztes. Ahogy mar emlitettem, az Ancestor peldaul nem ker szivacsot es ugy is megvan a basszusa.
Ezt szivaccsal sulyosbitva eltunik a magas es a ter. Szoval ezeknel is lehet az illesztessel jatszadozni (nalam a szivacs sokat ront az osszkepen) - lehet Riku tesztjeben tok mas szivacs volt mint a maiak mellett. Vagy csak rakott ra VE szivacsot elbol. Meg persze a kinaiak minoseg biztositasa sem halal biztos
Itt az Iris 2.0:
Ez meg a Traceless:
-
btraven
őstag
válasz
-NoVa- #94012 üzenetére
"Emellett az alapzaja magas érzékenyebb cuccokkal,"
Igen, ezekkel a flathead earbudokkal sorban derülnek ki a disznóságok. Kedvenc erősítőmnek (Loxjie P20) is van egy alapzaja flathead-del. Ami fejhallgatóval nem volt hallható soha, max hangerőn se. Ki kellene cserélni a szovjet csöveket benne, hátha azok csinálják.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-NoVa- #94000 üzenetére
Az ifi Go Blu nagyon jó forrás lenne. Aprócska, kézre áll, tekerős hangerőszabályzás, és nem esik kétségbe a nehezen hajtható cuccoktól. Az xBass / xSpace is jó, de...
Színez, ifisen túl melegre. Ez még jól is áll sok dolognak, de transzparensebb hangot akartam. Emellett az alapzaja magas érzékenyebb cuccokkal, impedancia adapter kell halk használathoz, ott meg oda a dinamika. Nagy impedanciával terhelve nagyobb hangerőn torzít, nem bírja kondikkal a saját teljesítményét.
A BTR15 ezekből sok hibát kiküszöbölt. Transzparensebb, zajmentes, nem torzít, de lágy, túl lágy. Objektíven jobb, mint a Go Blu, de...A Cayin mellett hangban komoly a szakadék mindkettőnél. Akkora, hogy inkább szívtam sokszor az USB dróttal mászkáláshoz is. Na ezt a szakadékot csökkentette le pár lépcsőfokra a BTR17. Tágasabb a színpad, mint a másik kettő BT forrásnál, és olyan súlya, ereje van a hangoknak, hogy ugyan utol nem éri a Cayint, de már nem hagy hiányérzetet, ha ezt használom. És szívesen használom, kényelmes, még nem túl nagy, a gombjai kézre állnak, a hangerő tekerője meg ugyan nem olyan óramechanikaszerűen minőségi, mint az ifi-nél, inkább kicsit műanyagabb érzés, de pontos, jól működik, és kézreáll.
A kijelzőjét be lehetett állítani az appban, hogy ne kapcsolja be, csak a power gombra, így sötét marad, nem világítja be fölöslegesen a szobát, ha számot váltok vagy megállítom a zenét. Ezen túl az app lényegtelen. Várok egy SW updatet, ami fixálja majd, hogy Samsung telefonoknál bekapcsoláskor mindig APTX-et állít be, és a BT eszközbeállításoknál ki és vissza kell kapcsolni az LDAC-et, hogy azon menjen. Tudnak róla, majd javítják, tipikus kezdeti FiiO FW gondok.
Kifogástalan a Xelento-kkal, G7-tel, nem kezd el torzítani 600 Ohmmal terhelve a hangerőt emelve sem, de azért megvannak az épeszű határai. A 600 Ohmos beryllium driver persze messze nem tud olyan átható erővel zenélni 650mW-al hajtva, mint 3W-al, nem is erőltettem. A 150 Ohmos 14.8mm-es biocell driveres earbudommal 3.5mm-en is olyan szépen kitölti zenével az utcát, hogy ott már a forgalom zaja csak némi nesz a háttérben, pedig az sem izolál.
Szóval tényleg mindenben előrelépés a BTR15-ről, az utóbbi napokban mást elő se vettem. A Q15-höz hasonlóan picit (tényleg csak picit) sterilebb, analitikusabb, mint szeretném, de adott funkcióra jobbat vagy csak nagyon sokkal drágábban, vagy nem kapni, most erre tudok lelkesedni, amíg nem jön valami még ideálisabb.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #93954 üzenetére
Te amugy mivel mered be a fuleseidet?
A fuleddel, vagy vettel valami hardvert hozza?(utobbibol a valoban jo az kurva draga - az egyszeru meg nem osszevetheto eredmenyt csinal a szokasos neten talalhato gorbekkel.)
Gondolkodtam, hogy nezek valamit Traceless es Iris 2.0 meresere, de ez inkabb jatekszer.
A HATS meg hasonlo dolgok meg mar nem ilyen olcso szarok meresere valokItt azert bemutatja mirol is lenne szo, kicsit maceras elso ranezesre.
Ez viszonylag egyszeru lenne, csak nincs meg bemeno adat. Akar masik fulesbol is kepes lenne kiindulni, marmint nem csak autoeq-t kepes kezelni, hanem masik fules alapjan kikalkulalni az adottra a szukseges EQ parametereket.
-
FőDudu
veterán
-
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #93936 üzenetére
Nem kicsi árelőny
Rohm-ot nem hallottam még (dc elite-et majdnem vettem anno), de a class a-t adom. Sajnos 1000$/€ alatt nincs épkézláb amp manapság, én meg mindig is az 500-1000-nél húztam meg a határt. Régen még befigyelt egy Burson Soloist, azt nagyon szerettem. De a class-A belépőszinten is sok a kompromisszum, legtöbbször csak SE, ha nem, akkor is bumszli 4pin XLR, gain állítási lehetőség hiánya stb. Azért ha van valami tuti tipped, azt ne tartsd magadban -
btraven
őstag
-
btraven
őstag
válasz
-NoVa- #93892 üzenetére
Érdekes hogy a Faaeal Iris Ancestor-hoz és Kbear Stellar-hoz ugyanazt a legegyszerűbb fekete műanyag kábelt adták, az Ancestor-é mégis sokkal súlyosabb. Nincs hozzá se fémsúly, se csipesz, úgy kirántja a fülemből magát mint a sicc.
KBEAR Stellart hallgattam. Piramis: A nagy buli koncertfelvétel. Jó nagy tere van. Olyan mintha ott lennék a szabadtéri koncerten. Ez jobb mint amikor a zenészek ott vannak a szobámban. Múltkor is kisurrantak a konyhába és megitták az összes sört.
-
chubii
senior tag
válasz
-NoVa- #93887 üzenetére
Kár, pedig jól hangzik a leírás alapján
Kábelt honnan szoktál nézni (alsóbb árszegmensben)? Vagy választasz egy szimpatikus gyárit és levágod a végét?
Más téma:
Vettem a fülesekhez [ilyen] szilikon gyűrűt, hogy majd biztos jobban szigetel meg kevésbé akar kiesni a fülemből. Az utóbbi végülis bejött, de a hangon semmit nem javított a szivacs nélküli állapothoz képest... Érdekes, hogy az a kis szivacs a (számomra) vékony, hallgathatatlan hangból egy teljesen szerethető fülest varázsol. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #93869 üzenetére
Amikor valaki mas mar megerositette, hogy abban tenyleg lehet akar aludni is, akkor eszemben sincs mas megoldason gondolkodni. A mukodo megoldast valasztom - nem kiserletezgetek. Podcastet hallgatni meg relaxalni teljesen jo egy olyan.
Nem mindenki ertekeli a minosegi hangsugarzot.
Switch-et most adta el a gyerek, kb sosem hasznaltuk. Van laptop, van telefon, van iPad, van PS5 - kihasznalatlanul allt a dobozaban. -
btraven
őstag
-
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #93869 üzenetére
Tudom múltkor azt írtam, hogy “meggyógyultam”, de ezeket az earbud-okat még azért meg kellene hallgatnom
Neked van berillium driveres is? Meg amit írtál múltkor biocell az ugyanolyan ami bio-cellulose meg biodyna néven fut(ott) Fostex és Denon-nál nagyban? Az is érdekes lehet, Fostex mahagóni zárt fejesemet néha-néha visszasírom… -
-
Remus389
veterán
válasz
-NoVa- #93789 üzenetére
Olcsó driverek közül a 130 Ohmos LCP szerintem a legjobb, meg a 120 Ohmos biocell, kimagaslóan jó képességű, természetes hangú driverek. Aztán drágábban az N52 mágneses blue PET tud csodákat ha rendesen hangolják, de kényes, a középszerűtől a nagyon jóig sokféle hangra képes különböző összeállításokban.
Magad készíted a füleseket, de kíváncsiságból kérdem, mely fülhallgatók kaphatók készen ilyen driverekkel?
Illetve a szerintem szépen szóló RY4S-be milyen driver van? -
válasz
-NoVa- #93796 üzenetére
A BTR15 pl. kétszer nagyobb (térfogatra) és háromszor nehezebb. Akkor alighanem megrendelem a BTR11-et. (Annak leginkább a vezérlése nem tetszik (az összes létező funkciót ugyanazzal a gombbal kell előhívni), reméltem, hogy van valami alternatíva. (Nem magamnak lesz.))
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest