- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
van esetleg valakinek ötlete (vagy konkrét infója
), hogy Beyerdynamic Xelento eartip-eket honnan tudnék venni? A beyer hivatalos oldalán egy "contact us" nyomógomb van, online eddig csak angliai webshop-okat találtam. Persze, ha nincs más, akkor megrendelem onnan, de jobban örülnék valami EU-n belüli vagy épp hazai webshop-nak (akár olyannak is, akik alapvetően nem forgalmazzák, de esetleg érdemes lenne megkérdeznem őket, hogy be tudnák-e szerezni)
Előre is köszi
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #92242 üzenetére
Én anno rakerestem az összes típusra, ami choice dealben benne van, és 2-3 review/füles alapján próbáltam a legkevésbé basshead-eket megvenni. Szóval nagy eséllyel a max verzió is egy erősebb mély kiemelt cucc.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #92240 üzenetére
én asszem nov elején rendeltem így qkz ak6 pro ill kz edx-pro modelleket. mind2 basshead (nem tudom melyik a "bassheadebb" hirtelen), mikrorészleteket, teret nem kell várni tőlük, ~$10 körüli balanced kábel (elméletileg ugye az ezüst, ami magast emel) jót tesz nekik.
annak jó tényleg, aki utcára/háttérzajhoz akar valamit, bírja a basszust, de nincs különösebb igénye zenei téren.én amúgy poénból BF-kor vettem egy xelento-t, mert kíváncsi voltam.
hát NoVa, jól mondtad... egyértelmű a különbség a kínai és az eredeti között (basszus van dögivel, közép keresve sincs, magas so-so.. bár lehet bejáratom, akkor lesz olyan, mint az eredeti...)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
funkmester #92107 üzenetére
kérdés, h milyen irányba akarod befolyásolni a hangot (meg az alap kábel, amit ismersz, hogy befolyásolja persze). a linkelt kábel - ha jól sejtem - magast fog emelni, de ezt laleeeee tudja megmondani (ami nekem van ebből a márkából, ill kbear és nicehck kábeleim mind ilyenek... picit drágább xinhs vna kettő, ami ellenkezőleg, mélyet emel, magasat vág) (ha a füles alapkábele is ilyen, akkor lényegében csak picit tér fog nőni, ill esetleg előjön pár mikrorészlet, ha más, akkor el is vihetni nagyon a hangot az "alaptól" teljesen más irányba... de ez "puding próbja" alapon megy, ha nem ismered az alapkábeled tulajdonságait)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #92070 üzenetére
igen, ezt többen mondtátok már, h egy biztos pont, sajnos/szerencsére anno pont azután jutott el igazán hozzám ez a dolog, hogy hazajöttünk bp-ről, de megfogadtam, h legközelebb megfülelem...
de szerencsére ritkán járok fent, így egyelőre sikerült elhessegetnem ezt is...
aztán a BA-ról átkerült a szó a single DD-re (meg hát teljesen látatlanba, úgy, h én nem hallottam mégsem akartam bedobni Tulku cuccait BA fronton) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #92068 üzenetére
ohh, szerencsére én most nagyon meg vagyok elégedve a cuccaimmal, csak Valkűrnek írtam infoként, h mi az ami single dd és jó próba lehet az általa leírt dolgok alapján...
AK SE100 DAP-pal ill Schiit Jotunheim asztalival (AK4490 G2 DAC-kal) nem kacsintgatok forrás szempontjából feljebb (igaz, egy ideig agyaltam külső, különálló dac-on, de elvetettem)...
olyannyira elvagyok, hogy még a trinity audio phantom-mal sem kezdtem el játszani, h a különböző szűrőkkel mit mutat ezekről a forrásokról (pedig anno, amikor meglett a dap-om, akkor belefüleltem és tetszett, amit hallottam)
egy balanced kábelt akarok még amiron-hoz a forrásigényessége miatt, de ennyimajd pár év múlva megyek tovább
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #92066 üzenetére
megkövetem magam... természetesen, miután írtam, beugrott nekem is, h azért van más élethelyzet is, ahol van létjogosultsága (nyaralás, hosszú utazás, főleg, ha sűrűn utazik az illető, otthon (is) mobilisebb, teljesen jogos... csak a saját illetve környezetemből indultam ki... ahol azt látom, h 5-10ks cuccok vagy inkább wireless cuccok, amikre van igény, high end zenehallgatásra 0 embert ismerek, főleg hordozható tekintetében
)
én annyit nem utazom, főleg nem nyaralok, nincs kertünk (fránya panel), de elképzelhető, hogyha lenne rá anyagi keretem, akkor minimum a fejeseim szintjéig elmennék iem-oldalon is (és nem mondom, h a jövőben nem fogok továbblépni ebbe az irányba és/vagy fejes oldalon is feljebb, mert azért van abban valami "szépség", hogy újabb/jobb cuccokat "ismersz" meg
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #92064 üzenetére
ezt csak sejtem, mert nem hallottam milliós cuccokat, de kell igazán a high end, főleg hordozhatóban?
tudom, h a xelento felett még bőven van, ezt az amiron home vagy akár a d5200 fejesem is megmutatja, főleg asztaliról, de séta/tömegközlekedés vagy akár melóba külvilág kizárásra bőven elegendő szint, legalábbis én szkeptikus vagyok, hogy aki meló közben valaki igazán oda tud figyelni a zene minden részletére is és közben a munkájára is megfelelő mértékben tud fókuszálni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
áldozd be magad és mond el a véleményed, mert kíváncsi vagyok... vagy nem... vagyis igen, de lehet nem kellene annak lennem... (spekó alapján tetszetős az sr35, legalábbis, h erőben elvileg bőven az se100 felett van
)
amúgy a QKZ/KZ-vonal: amit sok évvel ezelőtt hallottam (volt akkoriban valami pár $os, faházas cucc, az nagyon jól szólt), illetve a mostani 2, filléres (~$10/db) cucc alapján szvsz árban teljesen jó cuccok (~10fajtát/darabot hallottam életemben), de (feltételezem) a forrás sem mind1, lehet az xduoo-ról totál vállalhatatlan lenne (ezt majd lehet tesztelem egyszer), de az is lehet, h a magasba húzó DAP hangkép totál pozitívan hatna rá... ak-ról nekem meglepő volt a mélymennyiség mellett, h nem mászott rá a középre... bár lehet a részletek emiatt hiányoztak, de ilyen összegű cuccnál szvsz ez nem is elvárás... basszus kedvelő egyéneknek teljesen jó, főleg casual zenehallgatásra...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #92035 üzenetére
értem, köszi. akkor kb olyan, mint a XINHS kábelek, amiket vettem (ergo nem érdemes megvennem ezt is)... mondjuk azok elvileg az egyik silverplated, másik pure silver (ez ugye tuti nem), de hangra full réz mindkettő (magasból levesz, mélyet emel, szélesebb tér. 1more penta-hoz is egész jók)
amúgy poénból/kíváncsiságból vettem 2 filléres cuccot: qkz ak6 pro és kz edx pro. előbbi "kiegyenlítettebb" (a másikhoz képest), utóbbi basszusbomba... de ezeknek is jól áll az ezüstözött kábel (a korábban általad linkelt lila (nem jut eszembe a "márka") és a 4eres kbear). szóval igen, a sötétebb cuccoknak tök jók ezek az ezüst cuccok.
(persze ettől még nem hiszem, h használni fogom ezeket a füleseket, mert még így is sok a mély, meg baromira sok részlet hiányzik, de bizonyos zenékhez, basszus kedvelőknek tök jók lehetnek ezek a filléres cuccok) -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
hoodoo86 #91975 üzenetére
minden kínai "manufaktúránál" kérhető, h merevítéssel vagy anélkül szeretnéd a kábelt (mondjuk IEM-kábelek 99%ban default earhookkal készülnek). én meg ezt pont nem szeretem, én pont azt szoktam kérni, h earhook nélkül csinálják meg...
(ízlés kérdése)
egyébként abban, h mennyire marad a fülben a füles ott szvsz többet számít a tip, mint az, h van-e earhook vagy sem. legalábbis az xelento tip-je pl earhook mellett is ki tud csúszni a bal fülemből (az problémásabb ilyen szempontból, biztos speckós az alakja a hallójáratomnak), a p50 default, filléres tipje meg earhookkal vagy anélkül is atomstabilan van a fülemben.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91966 üzenetére
én sokáig használtam ilyen tip-et, egyik kedvenc volt, de nagyobb tudású/részletesebb fülesnél már vett el a mikrorészletekből. persze ezek akkor lényegesek igazán, ha nyugodtan tudod élvezni a zenét, oda tudsz figyelni, utcára, utazáshoz, "háttérzajnak" teljesen jó cucc.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
emiki6 #91870 üzenetére
megkerestem üzenetben, leegyeztettem mi kellene, linkelt egy kupont, h abból vegyek 1db/kábelt és a rendelés leadáskor írjam meg megjegyzésbe az adott kábelhez, h miképp kell módosítani (1,6m long, without earhook)
hozzáteszem a kommunikáció nem a leggördülékenyebb, mert nem tud angolul (legalábbis ali chat-en kínaiul ír, totál szűkszavúan, amit a chat fordít auto)
openheart-tal sokkal jobb ilyen szempontból dumálni, ők tudnak angolul (és szintén csinálnak custom kábeleket igény esetén)Pocak89: nekem NiceHCK-ből csak a lila cucc van, de az nekem nem vált be (emelt a magason és vesztek el részletek az alap xelento kábelhez képest), persze az a legolcsóbb kábelek között van ugye, lehet magasabb kategóriában az is tök jó.
amúgy ez az ezüst 8core xinhs baromi puha, kenyelmes kábel. súlya is inkább acsatlakozónak, y-nál lévő fémnek van. vastagabb egy fokkal, mint a lila nicehck, mégis az baromi merev ehhez képest. -
K1LLMy53Lf
senior tag
vettem én is néhány kábelt:
XINHS 8 Core Pure Silver
XINHS Modular Upgrade Cable 3 In 1,OFC MIX 5N Silver Plated, 8 Core
KBEAR 16 Core Upgraded Pure CopperMindegyiket mmcx->2,5pentaconn verzióban.
A KBEAR iszonyat harsány, valami nagyon mélykiemelt+magashiányos cucchoz el tudnám képzelni, de amúgy nekem sok.
XINHS kábelek teljesen jók, dobnak a térérzeten picit, ahogy azt a T9IE gyári, balanced kábele is tette. a két kábel között "out of box" nem vettem észre különbséget, azóta nem tudom, mert az elsőt használom
kicsit átszabattam az alap kábelt: 1,6m hosszú+earhhok nélküli verziókat kértem. ez $5+ÁFA/darab volt. picit hosszú lett, 1,45-1,50 lenne a tökéletes, de jobb, mint az 1,2 számomraSZVSZ jó kábeleket készítenek, szerintem nem is igazán keresgélek tovább (egyelőre)
amúgy szembejött ma egy extra akció alin, amit nem bírtam kihagyni és megrendeltem a 1More P50et, úgyis kíváncsi voltam valami planár(szerű) cuccra és gondoltam a közjó érdekében beáldozom magam (és a pénztárcám
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
mindenképpen érdekes hangzik, de igen, várni kell tesztekre. annyi info, h ali-n hivatalos shop-ban vannak extra kuponok, és ~$188 a vége (ha valaki mégis venne most
)
@SirRasor: erre a kommentre gondolsz?
"They do not cost their price, the big problem is low, they are not enough in quantity, and in terms of elaboration it is worse than that of headphones for 3 K rubles. Listening through the Changling M6 21. For the rest of the frequencies of the norms, but the packaging is a bomb"
mert ez szvsz semmit nem jelent (lehet basshead az arc, lehet nem járatta eléggé, sőt legrosszabb esetben akár az is lehet, hogy kevés neki a shanling m6... vagy a legblődebb hiba: rossz tip-pel próbálta...
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fehér_ember #91643 üzenetére
Nálam a comply valahogy mindig vesz el a mikrorészletekből, ami persze bizonyos esetekben nem zavaró, de nem az igazi/megfelelő, ha a füles (adott forrás által biztosított) 100%os tudását akarom élvezni
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Malfroy #91616 üzenetére
BGVP W01 is egész kényelmes (számomra), és alig nyúl bele a hangképbe, minimálisan vesz el a mikrorészletekből. az A07, ami mélyebbre hangolta picit, de ez egy fokkal kényelmetlenebb, mert kemény a cső/törzs része
mindezt persze a xelento-val a default eartip-pekkel szemben -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Malfroy #91608 üzenetére
szvsz ez baromi egyénfüggő... lehet 1000ből 999 embernek a legkényelmesebba világon, ha te vagy az az 1, akinek baromi kényelmetlen
ezzel csak azt akarom mondani, hogy a kényelmességét próba nélkül nem fogod tudni.
egyébként számomra a legkényelmesebb eddig egy olyan illeszték volt, amiből $1 50 vagy 100pár ali-n...
(az persze megint más kérdés, hogy milyen hatással van a a hangra)
amúgy kínaiak is egy tonna féle illesztéket gyártanak, amik különböző hatással vannak a hangra, érdemes próbálgatni, ha vállalkozókedvű vagy... pl a BGVP egész jó cuccokat gyárt... de KT-nak is vannak érdekes kialakítású tip-jei -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Malfroy #91599 üzenetére
gugli első találata alapján ~5mm... de amúgy egy vonalzó/centi sokat segít... tolómérő meg főleg
(ha nincs otthon, de biztosra akarsz menni, akkor szimplán elsétálsz valahova ahol árulnak ilyesmit, vagy barkácsboltba stb
szvsz megmérik neked, ha normálisan megkéred őket)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
stellaz #91547 üzenetére
végülis... zsebben a DAP, rádugva egy csöves amp, amit a nyakamba akasztok, arra pedig a gémer rgb fejes és már meg is van a szett
(extraként még jól jön egy rgbs bézbó-sapi meg póló)
BDave: az előfordulhat, hogy kicsi valakinek ehhez a füle és nem ül bele rendesen/nyomja adott ponton a fülét. SZVSZ a külső zajokat inkább a tip zárja ki, mintsem a ház formája (persze befolyásolja, ha nem ül rendesen a füles, de egy dupla/tripla harang vagy comply vagy spinfit stb azért egész jól tud szigetelni)
persze ez csak az én véleményem/tapasztalatom -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fehér_ember #91544 üzenetére
nem látom rajta az rgb-ledeket... de amúgy én fejes-/iemkábelre gondoltam. amivel tudok mezőzni a buszon (tudom, hogy van már csili-vili gémer fejes, de rgb-s kábelt még nem láttam/találtam)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
laleeee #91505 üzenetére
igen, kicsit összehallgattam, kb tökéletesen leírják, amit én is hallok. minimálisan kisebb a tér, a mély teteje emelt és egy fokkal érzékenyebb a vastagsága ellenére, mint a default xelento kábel... a kevesebb/nehezebben észlelhető mikrorészleteket én a mélyemelés számlájára írtam
mondjuk az, h világosabb cuccokhoz jól illik... szerintem nem feltétlenül... legalábbis, ami enyhén sziszeg a xelento default kábelével, az ezzel is, ugyanakkor mértékben, ergo azt nem tompítja, csak ráemel az alsóbb részre... szóval inkább csak V-sre "húzza" a magas-emelt cuccokat. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91500 üzenetére
hmmm... majd a hét folyamán jobban összehallgatom... de az tény, hogy először ezt a xelento-t a T9IE gyári balanced kábeléről hallottam Bodor kolléga jóvoltából. ott szélesebb volt a tér (bár ahogy nézem fizikailag totál más draút, mint amit a xelento 2nd gen-hez adnak)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91496 üzenetére
nekem is épp ma érkezett meg a lila mmcx-es balanced kábel (nem nekem ajánlottad, de rendeltem én is egyet a xelento-hoz).
győztem összerakni elsőre a fülessel, annyira szoros a csatlakozója.
hangra még nem véleményezném, ahhoz kell még az eredeti kábelével hallgatnom a fülest, mert most hirtelen baromi szűknek tűnik a tér (de ehhez hozzátartozik az is, h a Denon D5200-t nyúztam tegnap óta, meg hangfalról hallgattam zenét, szóval lehet csak emiatt tűnik kicsinek a tér) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Polllen #91463 üzenetére
QKZ-nak is van ilyenje: [link]
a hangot nem tudom melyik milyen irányba befolyásolja... én is gondolkodtam rajta a csati miatt (mondjuk az enyémen mmcx van), de aztán inkább rendeltem egy lila "rettenetet" nova ajánlására
de ha valakinek van itt tapasztalata ezzel a cserélhetővel, akkor az jól jön nekem is (már, ha nem lesz túl világos a hang tőle)
@PR0JECTNR56: igen, Tulku említette, hogy elvétve csinál G10-et is, de nem mertem megkérdezni az árát, csak a G5/G7et... ahhoz is kell egy picit koplalni, ha úgy alakul, de szerintem nem akarom tudni mennyit kellene a g10hez...
@stellaz: igen, jó cucc az adapter, bár én SE-re használom, tehát 3,5 single -> 2,5 balanced... a D5200nek pl nagyon jót tett... érzékeny fülesnél semmit nem jelent, csak hangosabb lesz ugye... ugyanakkor nekem tetszik, hogy nem a füles kábele van a dap-ban, hanem egy adapter, így zsebben hordva max az törik meg (mert kb 5-6cm a kábel, ami bőven elég ahhoz, h a jack kilógjon), és szvsz egyáltalán nem zavaróan bumszli
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Polllen #91458 üzenetére
én még ízlelgetem... mindenképpen technikai oldalon előrelépés nekem (ath-a990z van/volt előtte), de picit túl laid back hangja van, nincs annyi boogie benne... hordozósba pl emiatt imádom az msr7-et.... szóval kiderül megfelel-e (az a990z mindenképpen megy)
IEM-ben a Xelento most jó, bár kellett azért pár nap, hogy megszokjam (periodic audio BE után)... nem hiszem, h ennél jobban "szét akarnám szedetni" a zenét és elég gyors is (de ettől még a phoenix és a g7 nagyon vonz
)
DAP-ban is egy hiperugrás volt, egy xduoo x20-ról ak se100-ra... mindkettő szabja, de tényleg ég és föld... Bodor kollégával sikerült összefutni, amikor fent voltam, így az ő jóvoltából halottam az sr25öt, amibe cirrus van.... habár muzikálisabb hangja van akusztikus esetén ez nagyon megmutatkozik, de mégsem bántam meg a szabját, sőt... nekem bejön ez a "nyers", részletes hang... mondjuk akm-es dap-hoz még nem volt szerencsém ("félek" is tőle
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91455 üzenetére
nekem eddig egész jól sikerültek a vakugrások, de vagy nagyon alacsony szinten történtek, vagy akkor, amikor már tudtam mi az irány és akkor is sokak véleménye alapján.
persze ettől még mondhatni mákom volt, de nem hiszem, hogy feljebb ezt már be merném vállalni (ezt a szintet is csak azért, mert "nobrainer" árban lettek meg a cuccok
és igen, g7... nemrég már érdeklődtem Tulku-nál ezzel kapcsolatban, de sajnos/szerencsére pont akkor jöttünk vissza bp-ről, de megfogadtam, hogy kövi alkalommal megfülelem(de lehet lebeszélem magam róla...)
@gianni85: igen, ezt értettem kisebb csoport alatt, akik ezt meg tudják tenni... nem azt, h "ennyit nem adok érte", hanem, hogy ezt "el tudják fogadni" magukban és nincs utána vágyódás/hiányérzet úgy, h tudják van jobb/feljebb, amit hallanak és tetszik. én - habár még nem volt ilyen - de tuti sóvárognék, ezért az "addig jó, amíg nem próbáltam ki" elvhez tartom magam
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #91453 üzenetére
addig nem tudhatod biztosan, amíg nem próbáltad ki
(ugyanakkor addig jó, amíg nem próbáltad ki, legalábbis én nem tartozom abba a kisebbségbe, aki a jobbra (zenei téren) azt mondja, hogy "hallom, hogy jobb, de erre nincs szükségem"
)
@Polllen: én IEM és fejes terén is ~2éve megálltam egy szinten (belépő szint, 50-100k közötti cuccok), hogy jó az nekem, elégedett volna (fejessel ~80%ban, de megszoktam idővel), DAP esetében meg ~3-4éve nem váltottam (szintén alsó szint, ugyanaz az árkategória)... aztán ~1-2hónapja jött a "bogár" és "beesett" egy új IEM (xelento), egy új fejes (d5200) és egy új DAP (SE100)
de mindenki más. jó neked/nektek, ha sikerül "megállapodni" -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #91450 üzenetére
szvsz csak időszakosan lehet megbékélni... aki sokat hallgat zenét, abban előbb-utóbb úgyis előjön a "bogár", hogy kipróbáljon újabb/más cuccokat... főleg, ha mondjuk változik is az adott időszak alatt az ember ízlése/hangulata/hallása stb és akár egy picit is, de más frekimenetre van szüksége a Valhallához
és egyébként ez nem törvényszerűen előre-/feljebblépést jelent mindig.
@Polllen: a fokozatosság nem rossz, de kérdés mekkora egy "lépcső", mert ha nagyon pici a lépés, akkor lehet elmarad az a bizonyos wow-faktor (amit az ember általában keres, ha előre/feljebb lép). jobb nagyobbakat lépni, vagy akár egy fejest ugrani az egészbe és elmerülni...
(mindez szigorúan egyéni vélemény, az eddigi, minimális tapasztalataim alapján)
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91250 üzenetére
&@boxmaci: nekem a fő füles, ha épp IEM-et használok akkor a Periodic BE. Te ugye jól ismered, boxmaci nem tudom mennyire, de amennyiben ennek a szintjét bőven túllépi valami 20-30k-s cucc, akkor szívesen hallgatom (a széles tér nem is szükséges, de minél jobb szeparáció/részletesség jöhet minél több)
Egyébként nem szkeptikusan/cinikusan kérdeztem egyébként, mert tényleg el tudnám hinni/képzelni, hogy fejlődött ennyit a technika@SirRasor: semmi gond, velem is megesik néha ilyesmi
szerk.: @boxmaci: látom egyszerre írtunk pont, köszi, ránézek ezekre (meg persze ha a most írt adalék info fényében változik/van másik, akkor nyugodtan
)
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
SirRasor #91244 üzenetére
Szerintem leírtam milyen hang kell
vagy mi az, amit kihagytam a hang jellemzése során?
Amúgy boxmaci egyéni véleményére lennék kíváncsi, az ő tapasztalataira, mert az írásából nekem az jött le, hogy nagyon sokat kipróbált és képben van a mostani kínálattal.
A neten lévő listák, review-k stb, nem akarok nekiesni, megvan a kiszemelt (Xelento), de ha van hasonlóan jó, töredék áron, akkor minek költsem feleslegesen a pénzem ugye...FD5-öt néztem természetesen, de azt nekem 135k körül hozzá gugli, én boxmaci által említett 20-30k-ba kerülő, 100k++os tudással rendelkező fülesekre vagyok kíváncsi.
Azt, hogy átlagos a fülem vagy sem... Passzolok... Talán igen, talán nem 🙃
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
boxmaci #91242 üzenetére
mik ezek az iem-ek, amik felérnek a 1-200k+os cuccok szintjéhez? mert nagyon erősen gondolkodom egy Xelento-n, de ha van sokkal olcsóbban is, akkor nem költök el ennyi pénzt rá (3-4 éve nem nézelődöm, így nem vagyok képben az újabb cuccokkal)
semleges/esetleg enyhe V/L hangkép, minél nagyobb tér, minél jobb szeparáció/layering/(mikro)részlet... ropogós/feszes mélyek, nem túl intim közép és nem sziszegős magas... kb ilyesmi érdekel.
előre is köszi
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
laleeee #87697 üzenetére
régebben valaki ajánlotta itt nekem (lehet pont te?), szóval berendeltem decemberben mind1ik illesztékükből 1-1 s-es és m-es verziót. a w01 volt, amiben a legjobban bíztam, mert eddig a wide bore illesztékeket nagyon csíptem, de BE-re nagyon nem jó... erősen vágja a magasokat. majd megnézem mit mutat a kc06a-val, ott úgyis picit túl harsány a teteje) de egyébként valóban nem rossz cuccok, kényelemre az Y01 a legjobb az tuti, hangra még tesztelés alatt (minimális különbségek vannak, így majd ha lesz pár órám, hogy nyugodtan, odafigyelve tudjam próbálni őket, akkor majd kiderül melyik a legjobb számomra
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #87621 üzenetére
pont ilyesmitől félek én is, h ez bekövetkezik előbb-utóbb. emiatt is beszéltem le magam a karácsonyi akciókor a vásárolásról. majd ha elkészül a beígért, saját fejlesztésű cserélhető kábeles modell, akkor lehet beruházok egy be+c kombóra, ha ismét lesz hasonló akciójuk
(kivétel persze, ha addig nem vásárolok valami másik, magasabb szintű cuccot. persze ahhoz előbb dap-ot kellene cserélnem )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-Skylake- #87468 üzenetére
nem csekkoltam, valamiért $20os szállítási díj rémlett, ezért írtam a fenti összeget. DHL jó sokat pakol rá :/ én zenei stílus miatt választottam a Be-t, de én 90%+ "modernebb" metal vonalat hallgatok. persze teszteltem mélyorientáltabb zenékkel (knife party - rage valley ep; black eyed peas - boom boom pow; young jeezy - 3 am stb), nekem bőven elegendő mély van benne, sőt talán egy csipetnyivel lehetne kevesebb is, de elektronikus, basshead cuccokra én a Carbon-t vettem volna (még mindig piszkálja a fantáziám, hogy milyen lehet
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #87227 üzenetére
igen, tudom, h elv C-ben több a mély, meg másabb. és a több mély miatt féltem és választottam végül a BE-t (meg, hogy az én zenei ízlésemhez ezt mondták többen jobbnak). És nem is a mélytöbblet miatt érdekelne a C, hanem mert elv layering, mikrorészletekben is jobb... persze kíváncsi lennék a más jellegű mélyekre is, mert elv gyorsabb is
de mondom: nagyon jó ez a füles attól függetlenül, hogy bizonyos zenéimet "elrontotta" (vannak olyan zenék, amiknek jobb, ha egyben van/össze van mosva) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #87206 üzenetére
egy időben azt hittem, hogy van ilyenre igényem és emiatt imádtam is a phantom master fülesemet (most is szeretem), de de aztán mindig váltogattam a filtereket, tipeket, hogy megtaláljam a tökéletest, szóval nem vált be.
nekem a BE mondhatni tökéletesok, nem azt mondom, h nem piszkálja a fantáziám a carbon, h talán jobb lett volna tényleg azt, ahogy fericske tanácsolta, illetve persze, meghallgatnék szívesen sok BA-s cuccokat, mert nem hallottam még olyat, de venni nem vennék "visszafelé"
persze mindenki más
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fehér_ember #87137 üzenetére
aliexpress-en nézted már? elég populáris ez a füles, előszeretettel hamisítják, hátha valamelyik eladónál van "alkatrész"
(mondjuk a minősége kérdéses, meg hogy egyáltalán ugyanígy építik-e össze az utánzatot is, de hátha)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
AggressiveGT #87063 üzenetére
használj olyan illesztéket, aminek kisebb a belső átmérője/van pereme
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86854 üzenetére
bejáratás: én úgy csinálom, h van ilyen kis ovális zipzáros keménytok, a fülest lazán becsomagolom papírzsepkendőbe és belerakom a keménytokba, a zipzárt 3/4ig ráhúzva. nap közben, mivel itthonról dolgozom, az asztalira van dugva így, amikor lefekszem/kinyomom a gépet, akkor átrakom a dap-ra és extraként még le is van takarva egy pólóval/pléddel stb
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86807 üzenetére
ha jól rémlik abban különbözik más gyártók megoldásaitól, hogy amíg mások egy bevonatot képeznek a megadott anyaggal, ők egy egybefüggő 8mikron vastag gyémánt"fóliát" vágnak és ezt préselik össze a többi cuccal... és ha jól rémlik a membrán végső vastagsága 45mikron. [link]
(amúgy az eredeti (2019es talán) demopéldányoktól abban különbözik, hogy eredetileg 20mikron vastag volt, mert nem tudták vékonyabban vágni, de ezt megoldották, ezért változott a hangja a végső verziónak)
lehet a tiédnek nem is kell annyi burn in, ahogy NoVa is írja, de ezt majd az idő úgyis megválaszolja -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86802 üzenetére
Nem tudom, hogy a Carbon-nak mennyi idő kell, de a BE baromi sokat változott.
Gyártó elvileg 100h-t mond, de head-fi szerint 300körül áll be a végleges hangra.
Nekem egyelőre 200h van benne, de azt meg tudom erősíteni, hogy nagyon sokat változott.Out of the box baromira bejött, csak ámultam (ahogy ezt korábban leírtam), az asztaliról hallgatva (audio-gd 11.28, mély-kiemeléses jumper beállítással, mert a fejesemnek az jobban áll).
~50h körül próbáltam DAP-ról (xduoo x20, ez ugye inkább magas tartományon emel alapvetően), nagyon tetszett, azonban asztali nem volt az igazi... arra gondoltam, h biztos fáradtság, rosszul raktam be stb... de folyamatosan próbálgattam minden nap 1-2órát (napi 14-18h-t ment magában) és nem jött be... DAP-ról élvezetes volt egyébként...
100-150h körül konkrétan hallgathatlan volt... megvoltak a részletek, volt kis sziszegés, mélyek is javultak a kezdetekhez stb, de mégsem volt egyben... totál szétesett feelingje volt...
tegnap (180h+) azonban ismét wow volt... eltűnt a maradék sziszegés is, és totál egyben van a hang és simogat...
talán pici karcosság hiányzik a magasokból az ízlésemnek... (de azért reménykedtem, hogy a végleges hangra a DAP pakol elég extrát, vagy max visszajumper-elem az asztalit, hátha úgy még jobban tetszik majd)
de mindenképpen majd ha elértem a 300h-t, akkor mondok végső véleménytTudom, hogy más a driver anyaga, de lehet, hogy elég sokat fog változni a tiéd is
Egyébként én is a bass-ról írt vélemények maitt maradtam végül a BE-nél, de szerintem nem döntöttem rosszul, legalábbis a BE is bőven elég nekem... illetve őszintén szólva féltem picit a torzítás hiányától is, hogy emiatt túl steril lenne az egész. Ez utóbbi nagy valószínűséggel nem okozott volna gondot, mert a BE is kevésbé torzít, mint bármelyik másik fülesem.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86758 üzenetére
biztos fel lehet hekkelni a külső oldalára is, de azért elmozog, ahogy fogdosom, lehet onnan leesne... alapból a kábelig szoktam visszarakni azt az ogyűrűt. de nem tudom egyébként mennyire lenne zavar számodra, mert az s-es single flange illesztékkel nekem is totál tövig megy a fülembe, de úgy sem volt észrevehető, hogy van rajt egy ilyen extra kitüremkedés
de a puding próbája az evés
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #86609 üzenetére
erre én is kíváncsi lennék, de csak nem annyira hülyék, hogy nem normális, uv-álló műanyagot használnak (tudom, profitmaximalizációnak és a tervezett elavulásnak az ilyen jellegű dolgok nem tesznek jót és általában az emberek/vásárolók 99%ában nem fogalmazódik meg ez a kérdés)
hogy ON is legyen: felugrottam én is a hypetrain-re és vettem egy Periodic BE-t. Pénteken meg is érkezett (DHL-lel jött, szóval fix vám stb) és majd bővebben is írok róla, egyelőre megy a burn in, de már nyersen is durva élmény volt hallgatni, beleborzongtam néhány számba ill. potyogtak a könnyeim
-
K1LLMy53Lf
senior tag
LZ A5 (1DD+4BA) most $110 drop-on, ha esetleg valaki szeretne kipróbálni valami ismeretlent
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Gabor_123 #84159 üzenetére
nekem 1more triple volt, én eladtam, mert nekem túl világos volt. a quad elv kb ugyanaz, nem éri meg a felárat. a tape V-sebb elvileg, mély és közép teteje van emelve, ha jól rémlik.
nem hallottam, de ez alapján én a Tape-t venném (nem csak azért mert 1more volt, hanem a tape review alapján több részletet ígér stb)
Persze kezeld fenntartással, mert én is csak olvastam róla, lutri az egész (hozzáteszem majdnem vettem egy tape-t 11.11-ben, mert $105-ért volt alin, de félek, hogy nem tudna többet, mint a Phantom Master-em, akkor pedig csalódott lennék)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
bedobom, mert 1-2 embernek érdekes lehet (kísérletező kedvűeknek): https://www.kygolife.com -on BF akcióként -50% minden teljes árú cuccra. (wireless/tws iem, headphones)
Kupon: BLACKFRIDAY19
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
toti85 #83883 üzenetére
azt azért vedd figyelembe, hogy a T20 nem szimplán a hangja miatt ajánlott, hanem a minősége és garancia miatt, ergó nincs 60k-s hangja, ellenben 3év teljeskörű cseregarancia van/volt hozzá (kábeltörés esetén is). Személyes tapasztalatom nincs vele, csak onnan "tudom" ezeket, mivel régebb óta követem a topikot. Egyébként nagyon sokszor volt ~40k-ért itthon. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem éri meg 8k-ért az a füles, csak azért ennél picit árnyaltabb a dolog, minthogy 8k hang > 60k hang
-
K1LLMy53Lf
senior tag
alapvetően nem rossz ötlet, csak sajnos pécsiként körülményes. sajnos előre láthatólag legközelebb bp-en majd csak jövő március elején járok, emiatt meg külön felmenni nem épp költséghatékony (10k++ összköltség, így egy ~30k-s cuccnál annyira nem reális számomra, amennyiben 100k+os dolog lenne persze bőven megérne egy ilyen utat).
No mind1, még emésztem magam rajta estig, lehet bevállalom, de lehet maradok az eredeti tervnél és beruházok most egy K712pro fejesbe, aztán idővel talán jön valami biztos(abb) szent grál (hiszen folyamatosan fejlesztenek mindent), vagy megunom és beszerzek egy K3003-t (amennyiben még forgalmazzák)
Köszi a választ/segítséget azért
-
K1LLMy53Lf
senior tag
érdekesen hangzik, de sajnos nem segít a döntésben, mivel nincs egy közös referencia pont, így nem tudom, hogy nekem mennyire lenne bántó stb a magas tartományban az, amit leírsz. amit használok Trinity Audio Phantom Master fülest, ahhoz is vannak olyan vetőcsövek, amikkel bántóak a magasak számomra hosszabb távon, de nagyon sokkal nem.
Ostry KC06/KC06A-hoz képest esetleg milyenek a magasai? Mert az ismerem én isDe alapvetően tényleg a "felbontása" érdekelne, hogy mennyire részletes, mert ahogy lépkedtem "feljebb" (ez ugyebár relatív, de xduoo x2+piston3 kombótól az xduoo x20+Trinity Audio PM-ig jutottam... egyelőre
) úgy tűnik, hogy a minél több mikrorészlettel, jó szeparációval rendelkező hang, ami elvarázsol, enyhe V-s hangképpel.
Szóval akár szent grál kategória is lehet számomra, ha valóban baromi részletes a füles, ahogy ezt sokan állítják. Csak ugyebár a hype-train baromi nagy, így eléggé szkeptikus vagyok. -
K1LLMy53Lf
senior tag
ohh, nem tudtam, hogy valaki már rendelt/hallotta itt
egyébként részletesség/szeparáció szempontjából milyen? mert a(z enyhe) V-s hangképet írják, illetve, hogy a közép a gyengéje, de azt is nagyon sokan állítják, hogy iszonyatosan részletes, nagyon sok mikrorészlet hallható stb -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
SirRasor #83101 üzenetére
ezt én is nagyon soxor tapasztaltam, főleg, amikor upgrade-eltem (akár lejátszó akár iem vonalon). hirtelen olyan részletek jöttek elő, hogy leesett az állkapcsom és amikor utána elővettem a másik lejátszót/fülest, hogy összehasonlítsam, akkor már azzal is hallottam, mert tudtam, hogy ott van, csak érezhetően gyengébb/összemosottabb/rejtettebb volt a korábbi eszközzel.
Egyébként tesztelgettem a cuccaim picit (semmi egetrengető cuccom nincs, középkategória alján vagyok, de szinte 100%os megelégedettséggel... sajnos csak szinte, ami azt vetíti előre, hogy fejlesztés lesz előbb-utóbb
) az elmúlt ~2hétben. Az egész tesztelgetés onnan jött, hogy ~2hónapja vásároltam több cuccot ali-ról és behúztam néhány harangot is füleshez, amiket még nagyon régen pakoltam a kosárba és cska ott árválkodtak (semmi dráa cucc, filléres tip-ek). A lényeg: ég és föld különbségek vannak tip-ek között...
nagyon sokáig a PM füles+KC06 fülesnek a harangját használtam egy xduoo x3 dap-dal... ez alól márciusban váltottam a dap-ot x20ra. élveztem, jobb lett a basszus, több mikrorészlet stb-stb... de most ráraktam az aliról érkezett KZ harangot (fekete, felül érdekes bemetszésekkel) és ahogy elkezdtem hallgatni kicist tátva maradt a szám... kicsit V-sebbre húzta a hangképet +az alját kicsit feszesebbre vette, szóval nagyon pozitívan változott. csak lestem.. ezen felbuzdulve elővettem a régebben rendelt harangjaimat, h végigteszteljem... ill "poénból" (mert miért ne akkor már) elővettem a PM default harangjait... egyik sem hzott semmi extrát, ergó mentek vissza a fiókba, amíg ki nem próbáltam a PM default-ot... nah ott volt egy olyan fordulat, amitől az állam a szőnyegről kellett felkaparnom miközben folytak a könnyeim.... olyan és annyi extra mikrorészlet jött elő és olyan szeparáció, h nem hittem el...
utána elkezdtem játszadozni a filterekkel, hogy melyik hangkép lesz az igazi, de ez már más tészta.
Amit ezzel modani szerettem volna (kicist elkanyarodva az eredeti témától): hogy baromi sokat számít a harang.
többször összevetettem a PM és a KZ fekete harangot, 3 fülest használva (PM, Piston 3, Ostry KC06A), a v-sebb feszítet basszusú hangkép mindenhol érezhető volt, a részletek legjobban a PM-nél jöttek ki, KC06nál egy kevés, p3nál semmi extrát nem adott. (kb minél drágább a füles annál többet hagyott benne/vágott le a "rossz" harang)
Egyébként a PM default harangok sztem ugyanúgy KZ harangok, csak a sima tetejű, füst színű, színes "tövű"... legalábbis érkeztek olyanok is és keménységre nem nagy az eltérés (ami nekem van annak puhább a szára picivel, de ez szerintem amiatt van, mert régóta használom), hangra is minimális, amivel ez a füst színű KZ kevesebbet ad.A lényeg (amit alapvetően meg szerettem volna írni előbb-utóbb és sorry, hogy az általad felvetett dologra fűztem rá): érdemes kipróbálni különböző harangokat, főleg akik szeretik a KZ füleseket, mert lehet, hogy tök sokat tudnak, csak épp a hozzácsomagolt harangok korlátozzák a tudásukat
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
H2o-pok #82963 üzenetére
A zsákbamacska az, hogy még adott batch-en belül is lehetnek hangásbeli különbségek, nemhogy két, egymástól távolálló batch között.
Ezek mellett pedig a sok teszt kb 99%a "fizetett" (akár pénz, akár ingyen kapott cuccok stb)
És nem utolsó sorban... akár az is előfordulhat, hogy totál más karakterisztikájú hangot szeretsz, mint a tesztelő... ha nemismered az ízlésvilágát, akkor megeshet, hogy azt mondja, hogy "mélyszegény", neked meg kb "szétviszi a fejed kategória"
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honda topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- ldave: New Game Blitz - 2025
- További aktív témák...
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest