- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94679 üzenetére
Nem, sehol nem izolál sehogy. Ellenben ami nekem utca (külváros, kertváros, max 4 sávos forgalmasabb út, az sem betonfalak között, hanem parkos, nem visszhangos környezetben), azt megoldja erőből. Bringán meg mivel nem a fülemben van, nincs extra szélzaj sem. Persze ha már tempót megyek országúton, akkor már nem a hangminőség van fókuszban, halk, otthoni közegben, erdei kutyasétáltatásnál félhangerő alatt azt is kifejezetten jól tudja. És közben ha valaki hozzám szól, értem elsőre is, nem állítom meg a zenét, stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94677 üzenetére
TWS ez is, csak nem a füledben van. Cserébe bevonja az egész fülkagylót a hangzásba, és olyan precíz 3 dimenziós tere van, amire TWS-től nem számítottam. Inkább hangfal, mint füles, hangzásban is, csak a szobaakusztika hiányosságai nélkül, mert oda van elhelyezve, ahol az már nem számít.
Meg azt tudja, amit kevesen. Jó rajta zenét hallgatni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94429 üzenetére
Írtam róla a DAC topicban bővebbet.
Feszes, transzparens, kellő autoritással szólal meg. Szóval ha félreteszem az audiofil zsargont, ha a rádugott fülesben van potenciál, akkor ezzel üt amekkorát kell. A Xelento 2-vel, Yinmannal, vagy az elektronikus zenére hangolt Infaustussal nekem ideális basshead cucc, a vokálra hangolt Infaustussal nem rengeti meg a világot, csak szívhezszólóan énekel.
Nem úgy analóg hang, mint egy R2R, nem csillapít, nem tompít, fátyolmentes természetességgel, digitális íz nélkül adja vissza a hangot. Aki hallott Cayin N8-at, érti.
Az meg külön tetszik, hogy nem törekedtek 32 Ohmon nagy számokra az erősítőnél, de 300 Ohmon még mindig lead 80mW-ot, és 600-on sem omlik össze.
Aztán milyen az a W2, szól úgy, ahogy kinéz? -
gelbelex
őstag
válasz
laleeee #94105 üzenetére
Csak tipp, esetleg a szabvány? Mibe dugtad?
Van egy ilyenem, nem működik PD-n (iPhone); és egy ilyen (PD) kábelem, ami meg nem működik Poco-val...
Ez hasonlít, ez (csak?) PD-s...Illetve..., a képen outputba van dugva a kábel, érdekes, hogy mér/mutat feszültséget, akár töltőből jön, akár telefonba megy...
-
-
FőDudu
veterán
válasz
laleeee #93903 üzenetére
Ki kell EQ-val huzni Harman gorbere es akkor mar jo is.
Vagd ki a szivacs kozepet - vagy inkabb egy + alaku vagast cinalj a kozepere es ugy huzd ra forditva. Sokat javit a magas hangokon.Tegnap megis elo vettem az Iris 2.0 -t. Na az ehhez kepest durva. Kb dupla basszus, kevesebb magas - majd azzal is jatszok, ha megerkezett a megrendelt csere.
Tracking szerint most ment at a helyi repter vamjan. -
btraven
őstag
válasz
laleeee #93903 üzenetére
Én pont ma vettem elő a Traceless-t. Érdekes hogy mennyire másképp szól mint a Kbear Stellar. Másképp nagyszerű. Piramis koncertet hallgattam ezzel is. Valóban szépen ott van Köves mély lábdobja. Závodi gitárjátéka meg egyszerűen csodálatos rajta. [link]
Persze nem a világ legjobb fülese, Beethoven szimfónia így elsőre nem volt semmi különleges, hogy leesett volna az állam.NiceHCK YD30-cal nincs szerencsém, mindig van 4$-ért a zöld, aztán mindig kiderül hogy ide nem szállítják azt a verziót. Amikor már a kosárban van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #93707 üzenetére
Nah, ezekre kiváncsi leszek. Magasban EJ07, de basszusban jóval több, az mókás recept.
Nálam most parkolópályán van az EJ, a gyakran használós cuccaim kezdenek leegyszerűsödni. Kb ennyi a core audio kupac, meg az asztali forrás:Ha semmi mást nem veszek, már akkor is világbéke van
-
btraven
őstag
válasz
laleeee #93695 üzenetére
Kár, pedig a Traceless-nél is úgy örültem hogy spóroltam 250 dolcsit.
Bejáratásról az jut eszembe amikor tönkrement a legolcsóbb Sony IEM-em, akkor kidobtam és vettem egy újat. Meglett az új, kipróbáltam és sokkal rosszabbul szólt. Vadiújan. Egészen megrökönyödtem. Bár mondjuk nem biztos hogy ugyanaz a típus volt, mert közben eltelt pár év, és lehet hogy a Sony kihozott más legolcsóbbat.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
laleeee #93608 üzenetére
Sok fulest hallottam mar, 1 se volt az amit el tudtam volna viselni tartosan.
Az egyetlen amit meg a Traceles mellett nem tartok farasztonak, az az Airpods Pro2.Minden mas vagy kenyelmetlen, vagy bantoak a magasai, vagy csak nincs benne basszus.
EQ-ra a laptopon Equalizer Apo-ba importalom az AeutoEQ-s merest az adott fulesrol, ugy kb Harman gorbere jon ki (ha jol ertem).
De ugye telefonrol nincs ilyen (lenne (Wavelet), de nem szorakozok ilyennel)- ott a Spotify-on van egy Treeble boost nevu EQ beallitas, az is boven eleg.
YT alatt viszont semmi sincs (telefonrol) - arrol meg meg mindig szeretem a hangjat.
Szoval kb nativban is tetszik, de harmanra kihozva meg jobb. Tenyleg nem tudom miert ez jon be (valoban egy olcso szar kategoria), en is elkoltottem mar tobb ezer eurot fulesekre. Erre egy olcso ami ugy szol, ahogy elvarom. Vicces dolog a ful.
-
Pocak89
senior tag
válasz
laleeee #93603 üzenetére
Ez érdekes dolog és itt is talán azt mondanám, hogy ez lehet tip függő nyilván az egyéni hallás mellett. Én nem bírom ha sok a magas és/vagy szúrós, harsány. Én final type E-vel használom head-fin többen is ezzel használják és nekem ezzel minden tekintetben nagyon bejön. Semmi bántó magasat nem érzek benne. Viszont nemrég kipróbáltam a Fiio HS20 tipet rajta és amellett hogy a mély csökkent meglepődtem, mert a magas meg több lett, nekem nem tetszett, gyorsan vissza is cseréltem.
-
Pocak89
senior tag
válasz
laleeee #93601 üzenetére
Nem e világi az biztos, basshead menyország
De amúgy érzékeny a tip-re, így ha olyat használ az ember ami csökkenti a basst akkor érezhetően vissza is lehet venni belőle. Ami nekem nagyon pozitív, hogy nem érzem rajta, hogy hibrid. De meg kell kínálni powerrel rendesen.
-
Bjørgersson
félisten
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #93207 üzenetére
Viccet félretéve a type-c igény miatt eléggé beszűkülnek a lehetőségek, aztán a klasszik nem over-ear kialakítással nekem egyetlen javaslatom maradt. Tanchjim Tanya DSP.
Még a Moondrop Chu DSP ugrik be over-ear kábellel, aztán ennyi. A Tanya szerintem fenomenális az áráért, de tuti akad már alternatíva. Itthon a SoundMagic E10 -ből kapni C-set, az részletességben is elmarad, és sokkal zártabb, szűkebb hangja van.
-
szaki58
aktív tag
válasz
laleeee #93178 üzenetére
Megjött. Örülök, hogy belevágtam az agyba dugós dologba. Amit hallok, nagyon tetszik. Ismét nem csalódtam az iBassoban. Dinamikus, szép basszusok, nagyon szép közepek, magasak. Ez viszonylag nagy kimenő teljesítményű az elődökhöz képest, de senki ne gondolja, hogy nagy fejesek hajtására készült. Igen, meghajtja, de... high erősítésen, 80-90% hangerőn. De így is remekelt az iBasso SR3-al. A Revonexttel is jól szól. Nyilván nem egy súlycsoport a nagy fejessel, de szépen símít a magas kiemelésen. Nagyon is hallgatható. Na, majd az új fülessel... Informatív, szép Oled kijelző.
Érkezik az Oriolus Isabellae!!!
Tudom, hogy nem jó topikba írtam, de itt kérdezted. Bocsi. -
válasz
laleeee #93122 üzenetére
Nagyon köszi az ajánlásokat!
Az RU7 jó lenne szerintem, de nagyon a keretemen felül van, szóval maradok házon belül és rámegyek az UA4-re. A fennmaradó összeget pedig inkább IEM-re költöm.
(Pl. Ami mozgatja a fantáziámat mostanában, az az AFUL Explorer és a friss Delci AE.)
Nem tudom, hogy van-e már valakinek itt a kettő közül, tippre azt írnám, hogy sajnos nincs.
-
válasz
laleeee #93117 üzenetére
Köszi az infót!
Durva, hogy az Alpha milyen sok cuccot aláz le, függetlenül az áraktól.
Én is nagyon meg vagyok elégedve a saját példányommal, de úgy érzem szükségem lenne egy kicsit "bugisabb" Dongle-re az Onix mellé és nem helyette.
Ismersz olyan Dongle-t, ami megfelel ennek a követelménynek? (Max. az Onix árában, vagy alatta.)
Komprumisszumos megoldást keresek, mert tisztában vagyok vele, hogy az XI1-nél tuti rosszabb lesz pár fronton a választott cucc, pl. technikai oldalról, de a cél a bulis, basszusban gazad hangzás. (Az UA4 talán ilyen lehet?)
-
-NoVa-
veterán
-
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #93030 üzenetére
nem létezik overpriced. vagy megtudod venni vagy nem. mindenkinek más méretű a pénztárcája. egy elhivatott német vagy holland csukott szemmel teszi a kosárba sok ezer dolláros cuccokat meghallgatás nélkül , aztán eladja ha nem tetszik eléggé. másnak meg megfizethetetlen szint, ez nem fog változni.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #93028 üzenetére
Ez ebben a formában csak üres levegőbe puffogtatás 0 információval. Pontosits. Melyikről beszélsz,miről hallottad,hol, mi volt a te problémád vele stb. Magyarok szeretnek mindent kikiáltani túlárazottnak amit nem tudnak megvenni, külföldi komolyabban vehető fórumokon pl nem találkozok ilyennel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #93011 üzenetére
Azt hiszem a Mojo 2-vel semminek nem lesz gondja, az még mindig a donglék fölött áll minden összevetésben. Az Onyx-ot is ár/érték arányban dícsérik, nagyon jót ad olcsón, de drágán még sajnos jobbakat kapni
Ha már múltkor említetted a hangerőállítását a XDuoo-nak, pár sort az A&K PA10-ről IEM-es nézőpontból.
Az erőteljes Class-A hajtás nagyon, nagyon jót tesz, mind a középtartomány súlyának, mind a basszusnak. Átható, életszerűbb, koncert / előadásélményt ad, elektronikusnak meg végképp jól jön.A hangerőállítást két ponton tudom megoldani. Az analóg tekerő egyértelmű, nagyon az elején, extrém halk szinten van csatornaelcsúszás, reális halkabb hallgatási hangerőn már tökéletes. Az SR35 4.4 vonalkimenete szabályozható, 4V, 2.4V, 2V, 1.5V választható jelszinttel tudom etetni, így halk esti hallgatáshoz le szoktam venni 2.4V-ra a vonalat.
Emellett a viszonylag standard low/high gain állás mellett van 3 állású áramerősségkapcsoló, leginkább a mélytartomány alsó részének az erején érezni a hatását. Nem emel basszust, inkább hangsúlyosabbá tudja tenni.
Emellett ráadásnak az egyik legjobb crossfeed implementáció van rajta, amit hallottam. Nem színez, mint az ifi-é, de annyival pontosabbá, hihetőbbé, életszerűbbé vagy hangfalszerűbbé teszi az élményt, hogy kötelezővé tenném mindenbe. Sok felvételen fülessel megvan az, hogy ha valaminek középről kéne szólnia, az inkább két oldalról egyformán szól., és a képzelőreő kell középre tegye A PA10 crossfeedje ezeket annyira szépen kijavítja, hogy nem szoktam kikapcsolni soha, az ifi-nél albumfüggően váltogattam.
Szóval fülesekhez is nagyon bevált. Lehetett volna olcsóbb is, de minden más, amiből hasonló minőségű hangot hallottam eddig, sokkal drágább volt. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92957 üzenetére
Forrás terén a Cayin N8 nekem adott egy jó referenciapontot. Nem szólt színezve, nem emelt semmit, de olyan impulzussal, energiával szólaltak meg rajta a hangok IEM-mel, amit utána sokáig nem hallottam mástól. Az SR35 egy optimum, jó irányból közelít, nincs ott.
Aztán a FiiO Q7 megintcsak döbbenetesen hozta azt az élményt, amit a Cayin tudott. Átható, intenzív hang, nyers erő. A Q15 megintcsak töredék áron kompromisszum, azonos DAC, kevésbé felsőpolcos, de még igen jó erősítő.
A xDuoo XD05 Pro is ez a vonal, amiről Malfroy lelkendezett. A Q7 és aközött inkább a körítés, meg a moduláris DAC és opamp rész ad több mozgásteret, de az úgy nagyon méretes doboz volt. Amivel önmagában nincs akkora baj, ha csak asztalra kéne, de lakáson belül is hordozni már tényleg nagy.Szóval vagy egy N8-at felhajtasz csilliárdért (AK SP3000 és egyéb flagshipek esélyesek), vagy... Nade. Van 4 különböző jó DAC-om vonalkimenettel, mindenre van ideális. Esküvőre, temetésre, bulira és akkusztikus zenére, stb. Szóval nekem egy zajmentes, balanced és single ended ki/bemenetekkel rendelkező full analóg hordozható erősítő kell modulárisan a meglévő dolgaimhoz kapcsolva, lehetőleg egy jól megvalósított Class-A, ami a meglévő dolgaimon léptet szintet, netán még van benne HW crossover, mert azt szeretem pár felvételnél, és ...
Szóval vettem egy Astell&Kern PA10-et. -
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #92957 üzenetére
"Aszongyák középbasszus vékonyka, a dinamika sem százas,"
Ezeket a hiányosságokat irják annihilator-ról is, pedig DD mélyek. Az a helyzet hogy a technológia , felépités szinte nem számit már. Legyen az tribird,only BA,hybrid bármi. Hallottam már DD is vékonyan,erőtlenül szolni, meg husos testes meleg only BA is. Lényeg a megvalósitás és hangolás, meg technikai képességek. Meghallgatás után lehet csak biztosra menni.
Sonion, Knowles lehet annyira jó mint rossz is, biztos van vmi indok hogy miért ezt vagy azt használják fel gyártásra, de nem ezen fog múlni a végeredmény. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92951 üzenetére
Sonion helyett Knowles super tweeter van benne, mint Tulku cuccaiban. Előny. Meg fekete Effect Audio Eros S8 draút, szóval ki van töltve az árkülönbség megindokolható dolgokkal.
A basszusáról megosztott dolgokat írnak, szerintem forrásfüggő, mert basszuskedvelő audiofil ismerős nagyon lelkesen beszélt róla. -
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #92805 üzenetére
Hát ez összetett kérdés és sok mindentől függ ki mit miért érez annak. Mindenkinek máshol van a tűréshatára és ez így van jól nincs vele semmi baj . A 200 milliós kocsi nem az? Ez olyan hogy aki meg akarja venni, és van rá fedezet megfogja. Ez a kategória már rég nem az ár érték arány vizsgálódásáról szól . Abban egy soundmagic e80 körüli termék vinné a prímet
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #92747 üzenetére
Igazából ugyanaz a kettő én azért vettem mert a fülzsirra nagyon finnyás vagyok, Mégha egy kis porszem méretben is van valahol és a kettőben van rács ami megfogja illetve SS méretet is vettem belőle . Ma kiderült hogy a lehető legkisebb méret lesz a jó nekem. Szóval xelastec kettőből valószínű eladó lesz S & MS 1pár.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #92745 üzenetére
1. A 2 2-3 hét múlva érkezik kb. Meg ma rendeltem még penon liqueurt is, ez most nagyot megy külföldön, új cucc nem rég van piacon. O és B típust is. Csak már nem akarom ezekkel terhelni a topikot mert nagyon only read üzemmódban van nem látom sok értelmét. Az biztos hogy Sok illesztéket fogok hamarosan feltenni az apróra azokból a méretekből ami nem passzol az én fülemhez (Tehát nem használt újakat), ami passzol azokat pedig meghagyom. Olcsóbb lesz mint a webshopokból és itthon van nem kell három heteket várni a szállításra , Vám ügyintézésre stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92612 üzenetére
Az. Mindhez.
Igen jól közelíti (el nem éri, de nagyon jól felzárkózott) az SR35 minőségét. Picit analógabb, nagyon jó pont az RS2 meleg finoman analóg és az SR35 transzparens, részletes hangja között félúton.
Aztán mi lett az M23-mal? Feladtad, vagy jóra hallgattad? Azt olvastam, kb 60 óra után elmúlt a kezdeti szárazsága.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92669 üzenetére
Régebbi bigyó leírását találtam hirtelen, aztán saját szájíz szerint próbálgasd, mi jön be. Van ezek között hallható eltérés, max nem azon a területen, amire rákoncentrálsz.
Meg több fülessel is próbáld ki. Csak ismétlem magam, nálam a két megmaradt DAP két különböző fülessel alkot olyan koherens egészet, amivel mindkettő tökéletes egész, és cserébe egyiket sem akarom eladni sajnos
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92667 üzenetére
Azért pár órát és műfajt érdemes átpörgetni. HiFi Boost-ot kapcsold be, válthatsz fast-ról másra szűrőt, stb. Biztosat nem tudok mondani, mert a Q15-ben más az erősítő (A Q23 THX, 2x1000mW max ha PD töltőre dugod, Super Gain-en, a Q15 nem THX, és Ultra Gain-en 2x1600mW), csak a DAC rész azonos, de nekem tetszik, amit hallok. Ne a részletekre koncentrálj, rakj be valami jó zenét, feledkezz bele, aztán ha azon kapod magad, hogy jobban élvezed, akkor valamit jobban csinál a cucc, ha semmi különös, akkor a telefon+dongle maradhat.
A mW számháborúról meg csak annyit, hogy a 620 Ohmos cuccomnál számít, meg van értelme, de amúgy a papíron gyengébb SR35 taktilisebb, dinamikusabb, teljesebb hangú a G7-tel. Nincs tuti recept semmire, de azért egy kis Yosi Horikawa-t hallgass meg rajta, miben más/jobb/több/kevesebb, mint egy dongléval.
-
decoati
aktív tag
válasz
laleeee #92662 üzenetére
Nem ismerem a konkrét terméket, de ált. a kihúzott fülhallgató elég sok mindent csinálhat: pl. leválaszt(at)ja a kimeneti erősítő fokozatot, lerakja a dac-ot standby-ba (vagy vmi egyéb low power üzemmódba), stb. A "bejáratás" belső logikáját követve (attól függetlenül, hogy mit gondolok róla) nem sok értelme lehet terhelés (fülhallgató) nélkül járatni, mert az elektronika egy jókora része (opcionálisan) üzemen / üzemi körülményeken kívül van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92651 üzenetére
Kell alamennyit, Tulku írt a kondik és egyebek járatásigényéről ezer éve bővebben.
Azért tudott jókat mutatni, meg még bőven nem játszottam a szűrőivel, SPDIF-en hajtva főleg jól szólt, szóval korai megítélnem. Nameg nem az SR35 / RS2 a mérce, azok drágább és minőségibb izék. Ellenben a BTR15, ha teljesítményben nem is ez a szint, tonalitásban, technikában fantasztikus lett, az instant kedvenc.
Az RU7 meg már repülőn, jövő hétre esélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest