- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #92496 üzenetére
Akkor idovel ezek szerint olyan lesz mint a regi:) nagyszerű 🙂
-
Malfroy
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #91783 üzenetére
Láttam már párszor, ezért is tudom hogy nem könnyű beletenni úgy a vetőcsőt hogy az közép közép állásba egyenesen a dobhártyára néz egyenest . Az is megeshet hogy nem is tudunk róla sokan hogy nem is a tökéletes helyre tesszük be, mert ferde a szög, és a hallojarat oldalába csapódik előbb a hang és úgy jut el a dibhártyához, ami nem optimális , mert nem a teljes potenciált hallod a hangból, ahogy kéne lennie. Közben abban a tudatban vagyunk h jól tesszük be.
Én megyek a fülem után , jobbat nem tudok.. amelyik pozícióba hallom a legtöbb mélyet és testet, azt tartom jó helyzetnek, de simán tévedhetek.. kéne egy röntgen úgy hogy benne van, az kimutatja
-
fehér_ember
addikt
válasz
RetepNyaraB #91517 üzenetére
Elhiszem, de én úgy vagyok vele, hogyha fülhallgató akkor szóljon jól már egy "átlagos" dongle-ról is.
Nem tudom mi az a fülhallgató ami hozná (vagy esetleg meghaladná) pl. egy hifiman ananda fejhallgató szintjét?
Persze most esti ágyban fekvő fülhallgatózásra (teló+dragonfly cobalt) gondoltam.Pl. buszozáskor már más a helyzet, ott már többet tud számítani a zajszűrés.
sennheiser ie80-asom jobban szól otthon mint a momentum 3-as tws. Munkába buszozáskor mégis az utóbbi győz a zajszűrésének köszönhetően. Több részlet marad meg a zenékből, ráadást sokkal halkabban is elég használni.U.I.:
A hifiman re2000-es még járatás alatt van, de egyelőre csak kicsit jobb számomra az ie80-asnál; szóval nem ananda fejes szint. -
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #91508 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
RetepNyaraB #91490 üzenetére
Tényleg, timbre, mindig elrontom a kiejtés miatt a leírását...
Itt egy headphone show videó róla: [link]
-
s4tch
veterán
válasz
Hangszínt ért alatta a zsargon, nem a francia bélyegzőt. Igazából a hangszerek, vokálok, zajok "szövetét" takarja. Ha jó a timbre, akkor elhiszed a tapsról, hogy taps, hitelesen csattan a cin, a lantot nem kevered össze a gitárral, érthető a szöveg, és a többi. Persze ehhez alapfeltétel, hogy egy jó felvételt hallgass. Itt a timbre értelmezhetetlen, itt meg elengedhetetlen ahhoz, hogy élvezd a produkciót.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Valós, hihető hangszer/emberi/egyéb hangok visszaadása. Nincs rá jó magyar szó, aztán ez is egyénfüggő szórásban van, kinek a füle mit keres a hangzásban.
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #91485 üzenetére
Fatfreq fülesekre hajaz, azok jók, de ha utàlod a basszust akkor ne
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #91485 üzenetére
Melyik kiemelés, a szubbasszus ?
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #91427 üzenetére
Az állkapocs a te füled lenyomata...ez egészen egyszerűen egy személyre szabott tip...nem szabad ebbe többet belegondolni...
RTL klub épp most küldött oda jó pár embert, mert a bevásárolt univerzális shure 215-ök potyognak ki a fülekből, ráadásul nem izolálnak... -
pulutodurumo
őstag
válasz
RetepNyaraB #88005 üzenetére
Én vettem, és tetszik. 10 típusból egy-kettő jó.
-
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #87943 üzenetére
Neeem
Nem csak az N8-at csinálja a Cayin.
Egy régebbi modellt próbáltam. N6
Az tetszett áráért is, az akkori Ibasso, Lotoo, A&K meg nemtom mikhez képest.
Az N3pro-t kipróbálnám, jókat olvastam róla, de a többiről is.
Az asztali erősítőit is végigzongoráznám. Az IH-6 tetszett amit szólt néhány fejessel.Nova
A BE-t se hagyd otthon próbáknál, jól skálázódik. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87892 üzenetére
HiBy 20 Ohm, hangképen nem változtat hallhatóan. Viszont ugyan THX erősítő, de azért 16 Ohmos érzékeny fülessel volt annyi alapzaja, hogy igényelje a tényleges csöndhöz.
-
válasz
RetepNyaraB #87853 üzenetére
OK, akkor értjük egymást :) sztem is az LG-k lényeges audio előnye a dual AMP, az S9-en esélyem sem lett volna egy komolyabb, nagy impedanciájú fejessel.
... és bocsánat, nem akartam félrevinni a témát az LG offal. -
válasz
RetepNyaraB #87849 üzenetére
Persze, tudom, hogy dual AMP is van benne a nagyobb impedanciájú fejesek miatt. Másrészt ettől a digitális feldolgozás (DSP/DAC páros, ami "egyben van" a Samsung CirrusLogic és az LG ESS chipjében is) függetlenül kapcsolható a normál VS hi-fi (uhq) módok között. Az konkrétan marhaság, hogy a "Quad DAC" csak nagy impedanciájú fejesekkel kapcsolható be (tudom, hogy létezik ilyen tévhit).
Mivel a T20 16 ohmos, nyilván nálam a kisebb teljesítményű AMP uzemmód ment, de ez a DSP/DAC minősége szempontjából mellékes... én a magam részéről azt szűrtem le, hogy a kis impedanciájú fülesemmel ugyanúgy szól az LG quad DAC (hifi), mint a Samsung (UHQ) hi-res módja, ugyanazzal a playerrel. Persze van még egy-két finomság az LG-ben, mint a választható karakterű szűrők, illetve az MQA licensz (még 1 folding), de ezekben sem érzékeltem különbséget... -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87843 üzenetére
Az aktuális Tenore-m megvan talán 6 éves is, over-ear használtam, és új korától toltam némi plusz ragasztót a kábel tövébe a fülescsatlakozásnál, mert az elődök ott törtek meg egy-egy éven belül. Szóval igen, kis szerencsével lehet azért tartós. Driver flexhez kell nagyon pontos illeszkedés, nekem apró tippel mélyre dugva előfordul vele, de ez inkább párnán oldal fekvéskor lenne lényeg.
Viszont kicsi, olcsó, és lezenéli az E50-et simán, szóval mindenképp profit
Vitába bocsátkozni meg szabad, sőt kötelező, arra jó a sokféle tapasztalat.Ez már sajnos évek óta eltűnt az aliról, pedig ennél kisebbet nem tudnék mondani:
-
weres78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #87838 üzenetére
Köszönöm szépen, kipróbálom!
Ha nem jön be esetleg, akkor kipróbálom majd a Tin P1-et.
-Nova-, mit értesz minőségi forrás alatt?Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87838 üzenetére
Mindamellett, hogy apró, én nem tudok benne oldalt feküdni, pont annyit ront a szögén a feszítés, hogy leblokkolja a hangot. Plusz, driver flex, és a csatlakozás környékén megtörésre hajlamos kábel sem annyira alváshoz való. Én valami TWS earbudra szavaznék, az nem tekeredik nyakra.
Az egyetlen IEM, amiben eddig többször is elaludtam, és kényelmes/működik párnán, és jól is szól, az a Tin P1, de az megfelelő forrással együtt jócskán túllóg az árkategórián.Ha meg mindenképp vezetékes kell, akkor egy pár dolláros klasszikus earbud sokkal inkább egészséges és kényelmes. 15$ környékén Faaeal Rosemary pl nekem bevált, a hangja is jó, a kábele kifejezetten minőségi szövetburkolatos:
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #87790 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz de hozhatod
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87606 üzenetére
Á, átautózni a városon, idő + benzin már párban van, Bl03-at én is azért vettem, mert olcsóbb volt rendelni, mint leszervezni egy próbát valahol.
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87599 üzenetére
Ahogy mondtam, off a hangja (mint minden hibridnek eddig 100$ alatt), de ez a legkisebb over-ear hibrid méret, és a legolcsóbb mód meggyőződni róla, hogy jó-e a fülébe (olcsóbb lett volna, ha szólsz, és kitúrom a fiókból). Marad a Sony MH755 féle bedugós, ha elveszti az AKG-t.
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87482 üzenetére
link
Még a Sennheiser CX300II volt itthon kaphatóak között ilyen apró, mint a Tenore, de azóta sok verziófrissítésen átment az is, meg nem Tenore minőség a hangja. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87479 üzenetére
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #87476 üzenetére
Samsung/AKG EO-IG955 gyári fiókban kallódó, aktívan sosem használt jelképes összegért megteszi, vagy új kell? Újan sem sokkal drágább, nem szól szarul, mikrofonos, szövetburkolatú kábeles, elveszteni pont jó.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #87361 üzenetére
Erre, kedves népek, plíz. Itta karátschony a kanyarban. Kína most kicsit off, csak ha muszáj
-
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB #87449 üzenetére
Nyilván nem ér meg ennyit, sőt, még egy balhét se. Közben felhívtam őket és nem veszik vissza. Úgy tűnik elég random, az Alza pl. elvileg visszaveszi.
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #87427 üzenetére
CCA C12-re rakhatsz akármilyen tipet ,szar visítozós magasai lesznek
De mondjuk hogy Spinfit100 -
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #87424 üzenetére
Mire kötöd egy hétre a pincében ?
-
válasz
RetepNyaraB #87412 üzenetére
Ezt ne itt vitasd meg. Semmi köze a topikhoz, inkább itt: [link]
Törölni fogom a téma újabb hozzászólásait, csak flame lesz belőle.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #87395 üzenetére
Pedig olvassa, csak már több mint elégszer elmagyarázta, hogy hogyan is van ez...
-
vicze
félisten
válasz
Megvoltak a köreink...
Ha azt mondodm, hogy a digitális 44.1kHz mintavételes zenében amit 99% hallagt nincs 22kHz felett semmi akkor elhiszed, hogy a Hi-Res placebo?
És ha megmutatom, hogy Hi-Res füles már 20kHz után -100bB-re esik akkor már nem denevér kell legyél, hogy halld a ki tudja mit.
A hangszín és hogy milyen hangolást kedvel valaki nem a 20kHz feletti tatománytól függ. A tisztasága, transzparencia szinte kizárólag a közép tartományban dől el, túlnyomó többségben ennek a különbségét hallod.A marketing sok mindent elbír az audiophile péztárcák meg még többet...
-
stellaz
veterán
válasz
Ok,. köszi
-
darvinya
titán
válasz
RetepNyaraB #87276 üzenetére
Bocsánat, de nem.
Harang csak egy látható dolog, viszont már rács, stb. is teli lesz emberi fülzsírral.
Akkor lehetne újra higiénikussá tenni, ha az egész fülhallgatót ilyen szerbe rakod. -
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #87112 üzenetére
Nekem puhát küldtek
,bevált. Milyet ajánlasz ( ajánlotok) még ebből az alacsonyprofilú wide bore szilikonokból ?
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #87001 üzenetére
Rakjál rá spinfit-et...nézd meg mi változik...illetve égesd még vagy 100 órát...
-
leon11
tag
válasz
RetepNyaraB #87001 üzenetére
" kicsit feldúsított basszussal bír, ami hiba és a magasai enyhén beszorultak, nem szabadok, "
Kell még idő neki, kinyílik majd szépen a magas is. Majd a szűkebb szilikonnal kontrollálhatod a mélyeket. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #86989 üzenetére
Csak röviden, volt már eleget:
SM E80
futott kb 48 órát tisztán eddig. Kellett neki határozottan (és kell is még). Egyértelműen jobb mindenben, mint elődje, a tenore (aki amúgy kellemes mindenes és semmit nem tol túl). Utóbbi kicsit fáradt, fád és bádog magasai vannak az E80 mellett. Ez viszont kicsit feldúsított basszussal bír, ami hiba és a magasai enyhén beszorultak, nem szabadok, egyelőre nem tudom máshogy leírni. Cserében élénk, közvetlen, "fun".
A tenore eszelősen kényelmes, bármeddig (nagy szó egy in earnél), az E80 vastag dömper, ami legalább is véleményes. Nem ül olyan stabilan a fülben, mint a japán és a zajizoláció is rosszabb.
Az illesztékekkel nyilván sokat lehet játszani (pl a szűk lyukú nagyon rossz hangképet ad, a teljes vetőcső szélességű sokkal szabadabb, a comply-t nem próbáltam egyelőre), de most a gyári állapot volt a cél.
Jelenlegi akciós ~35 font körüli ára erősen bestbuy szerintem. -
darvinya
titán
válasz
RetepNyaraB #86989 üzenetére
Telefon sajátja, nem tudom létezik-e ilyen play-en.
-
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #86768 üzenetére
Egyetértek, olyan EQ-t még nem hallottam ami ne pusztított volna a hangba.
Egyszerű a próba, hagyni kell mindent 0dB-n, csak be kell kapcsolni az EQ-t. Rögtön kiderül, hogy mi a különbség, csak a lényeg fog hiányozni. -
FőDudu
veterán
válasz
RetepNyaraB #86768 üzenetére
Az emlitett UAPP az nem csak egy media lejatszo?
Amit en probalgatok az mindenbe bele tud javitani a Spotify-on keresztul a netradion at a youtube-ig. Vegre ki lehet kapcsolni minden a telefonba epitett hangot manipulalo dolgot.
-
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #86746 üzenetére
Angol boltból van Final is, de szerintem jóban leszel az e80-al is, az is jó füles az áráért.
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #86600 üzenetére
A sajátjai elég rövidek, leszámítva a hozzá adott CP500 klónokat, amik teljesen jól teszik a dolgukat más füleseimen... Mert azon egyszerűen nem szóltak szépen.
Amúgy egy ergonómiai csőd lenne az a füles, de hosszú tipekkel és kábelváltással ez mind javítható, a hangja miatt pedig megbocsátható neki ez az apróság. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #86597 üzenetére
Pesti stimmel, csak járvány van. Ha nem sürgős, akkor jó, majd beláthatatlan idő múlva rendezünk sokfelé mindenféle összehallgatást, van mit, felgyűlt.
Amúgy meg nem láttam még hamisítványokat, max szín szerint más hangzású kicsit, az ezüst a tuti. Meg a lila. Aliról eleve jobban megy a posta mostanában, linsoulról elég szar. CP145 szintén aliról jött, viszonylag gyorsan, csak az 500-ast lehetetlen Amazonon kívülről beszerezni.Nehéz ügy, mert kéne a kupacba, de mielőtt nagyot nyelve berendelem drágáért, kipróbálom a Sednát.
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #86597 üzenetére
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #86594 üzenetére
Maga a füles pici, viszont a vetőcsöve vastag fajta, úgyhogy akkor B, mint bonyolultabb opcióként mondanám a Blon BL-03 -at. 26$ körül van, de ne tévesszen meg az ára, csak semmi mást nem szabad kivenni a csomagolásból, csak a fülest magát. Kábelek, eartipek maradjanak csak a helyükön, helyette egyenes csatlakozójú 2 pin kábelt kell rendelni hozzá (Linsoul HC-08-at használok, az eredeti QDC meredekebben tartja a fülben, amitől rossz irányba áll a vetőcsöve, és kényelmetlen szinte mindenkinek), és Spinfit CP100 eartipeket venni rá, vagy CP145-öt. A 100-as szorosabban fogja a csövét elvileg, de ezt majd csak akkor tudom megerősíteni, ha megjött végre.
Eltartott egy darabig, mire telefonra dugva is elégedett voltam a hangjával, eleinte bután szólt a basszus onnan, aztán erősítőről ment sok órát, most telefonról is remek. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #86590 üzenetére
Tenore után az Urbanfun YBF-ISS014 szép előrelépés, csak az MMCX csatlakozója lehet problémás. Általában jó, de ha kontaktproblémás, akkor viszonylag kevés egyéb kábellel kompatibilis (Tripowin Zonie-t szokták ajánlani). Viszonylag kevesen futnak bele, de itt is van olyan, akinek kellett a csere.
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #83761 üzenetére
Fülön keresztül jó lehet...gorsan hat...
de az isopropil 97%-os és minden elpárolog...persze jobb is így, beleszagoltam és befacsart rendesen... -
válasz
RetepNyaraB #83713 üzenetére
Holnap jössz meglátod
-
DEJVID
őstag
válasz
RetepNyaraB #83677 üzenetére
Nem azt akartam mondani, hogy az jó is attól, hogy nekem tetszik
Lehet szar nagyon, csak kevés az összehasonlítási alapom. A UE-t nagyon ritkán használom, mert a gyári kábel megőrjít, húzza ki a fülest a fülemből.
-
DEJVID
őstag
válasz
RetepNyaraB #83675 üzenetére
Aliról is ennyi, ingyen szállítással.
Szarok a kz-k? Nekem van egy zst pro-m, én szeretem.
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #83574 üzenetére
Egen....csak siettem kissé...van munka bőven, de ezt a bonbont meg akartam osztani a nagyérdeművel...
-
_NCT
addikt
válasz
RetepNyaraB #83545 üzenetére
Gondolkodom még Blitzwolf nevű kínai csodában, főleg a dual-driveres FYE7-es verzión. Kíváncsi lennék minőségben mennyit adna hozzá a mostani madzagos Sony hangzásához, illetve tényleg olyan jó-e, mint amennyire dícsérik 1-2 review-ban. Néha a madzag nyűg, de 30-40k-t nem adnék egy fülesért, csakhogy olyan hangzás legyen, mint az otthoni ~10k-s fejhallgatómnak.
-
kalanchoe
senior tag
válasz
RetepNyaraB #83539 üzenetére
Köszi a választ!
Szerintem ez a Redmi/Mi AirDots lesz így a nyerő, mert nem akarok kínaiakkal kísérletezni.
Meg ettől többet sem szeretnék rákölteni egyelőre.
-
_NCT
addikt
válasz
RetepNyaraB #83543 üzenetére
Ez a jövő kérdése, de úgygondolom 25k lenne a határ ezek után. Telefonon utazás közben hallgatnám (itt a Soundmagic el is vérzett, túl sok zajt engedett be kívülről, mind1 milyen harang volt fenn), illetve notebook-on munka közben (ha nagyon jót sikerül találnom). Próbáltam az EQ-t, de egy A3 2016-oson nem várok csodákat.
Formátum szerint Flac a mérvadó, de néha becsúszik spotify is.
-
M3aN
senior tag
válasz
RetepNyaraB #83539 üzenetére
Ez a 30e Ft környéke amit szánnék rá, de nem feltétlen kell kimaxolni.
-
monti0222w
addikt
válasz
RetepNyaraB #82886 üzenetére
Igen, ezt én is hiányoltam, gondolom a Muzixnál adnak erre is választ.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #76283 üzenetére
Köszi a jó tanácsot!
De inkább bemegyek és cseréljék, ez nem az a kategória ahol így kellene megkapnom a terméket.
A bejáratási tanácsot pedig megfogadom
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #75885 üzenetére
Ha Bp-n vagy, holnap fussunk össze, adok egy párral, addig kitart, amíg megjön a rendelésed.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #75887 üzenetére
Bőrlyukasztóval is meg lehet oldani, sőt talán egyszerűbb is.
-
darvinya
titán
válasz
RetepNyaraB #75885 üzenetére
Hogy is fogalmazzak.
Kint 500Ft, itthon 5000Ft.
Olcsó János Home Made-be megoldja, ha gyorsan kell füldugóból. -
Bodz
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #75882 üzenetére
Dobj rá egy filléres kínai szivacs illesztéket, ha nem adtak hozzá. Picit biztosan tompítana rajta. Talán ennyit még rákölthetsz.
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #75882 üzenetére
Vetőcső: nozzle.
-
soetigabor
tag
válasz
RetepNyaraB #75536 üzenetére
Hát nem nagyon tudom elhinni, hogy ennek a bejáratás annyit segítene, de van úgyis 2 hetem, online vásárlás lévén, hogy visszaküldjem. A forrással meg nem tudok mit csinálni, nem szándékozom plusz kütyüt venni és a spotify kényelmét sem szeretném elhagyni. Sosincs olyan, hogy van valami kedvenc előadóm, megyek letöltöm az új albumát flacban. Majd a Muzixnal kiderül, hogy mi van, ha rádugjuk valami komoly cuccra.
Mindenesetre köszönöm a tippeket.
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #75536 üzenetére
T 10 és 20 alá kell normális erősítés....elképzelhető hogy telefonról még jobban is szól az es18....viszont az hogy T10-ben nem elég a mély neki egyértelműen nem megfelelő erősítésre vall...ott valami nagyon csekély...
-
darvinya
titán
válasz
RetepNyaraB #75439 üzenetére
Bekapcsoláshoz 2 dolog kell.
1. Toldó kábel
2. Min. 50Ω/oldalToldó kábelen legyen 50Ω-os jack, ami bekapcsolás után lehúz a toldóról és mehet füles, ekkor ad rá mindent.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
RetepNyaraB #75432 üzenetére
Igen, az a szar hogy a Quad DAC csak 50Ohm felett kapcsol be, 50 alatt csak 1 megy a négyből, és gyárilag nem kapcsolható, csak okosítással.
A kábeles dolgot is olvastam, de pont nincs semmi ilyen kábelem kéznél.@Tulku
Jaja, ezt most sikerült nagyon eltalálni szerencsére.
Ha az erősítés dolog megoldódik, nagyon jól elleszek vele, remélhetőleg jó sokáig. -
darvinya
titán
válasz
RetepNyaraB #75432 üzenetére
Ha olvastad volna hsz-em…
Nem elég egy sima kábel, hanem kell külön kapcsoló.
Ilyet készítettem már fórumtársnak. -
Fitzgerald
veterán
válasz
RetepNyaraB #75427 üzenetére
Bekapcsolni nekem is be van, de normal audio device-t ír mert ugye 16Ohmos, ergo az erősítő nem fog erősíteni. Ha kikapcsolod 16Ohmos cuccal ugyanolyan lesz a hangerő, mint bekapcsolva. Az E80-am 64Ohmos, azt high impedance device-ként kezeli, ahogy kell. Van is hangja.
Jaja az új rootolási módszert talán még én is linkeltem a topikba vagy 2 hónapja, de a phaszom fog szórakozni vele, mostanában nem sok türelmem van az ilyesmihez. Inkább veszek adaptert.
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #75266 üzenetére
Várjá..várjá...ha 5 kHz-es emelés kell akkor az hangszeres zene rendesen, meg énekhang...mindenképp hallgasd meg az E80-at előbb...nehogy túl sima legyen neked...
Fiio xyz9-et hallgattam (nem tudom a pontos típusszámát) na abban van középmagas rendesen...
Soha ne hallgasd meg az akg k3003-at, mert nem fogsz utána aludni napokig...
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #75140 üzenetére
Mivel énekes vagy az E80 a legmuzikálisabb füles mind közül de hallgasd meg...egy nagyon aprő mélyközép emelése van de a tonalitása helyessége nagyon rendben van...nem szoktam mellélőni
-
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #75138 üzenetére
Tennmak ie800 lenne az talán, de az is sok basszust tolna neked, nem olyan amit keresel
Nincs szép magasa semEz nekem szintén nem gyere be hangkarakterre. De talán neked igen. Közép és magas rendben, mélyek dinamikátlanok az én izlésemnek és kissé száraz (analitikus?), közvetlen előadásmód.
-
válasz
RetepNyaraB #75133 üzenetére
Bőven árkategórián belül van pl a Zero Audio Carbo Tenore ZH-DX200-CT. Ez kiegyenlített, pici, kényelmes. Vagy az Astrotec AX35. Más most így elsőre nem jut eszembe, ami viszonylag pici is.
T10 semmiképp, kb semmiben nem felelne meg:se nem kicsi, se nincs benne sok magas, stb -
törölt tag
válasz
Akkor inkább a dual driver a 1more-tól, az 60$ kellene legyen, és kiegyenlítettebb elvileg a hangja, mint a triple. Az E80 és T10 mélybomba lenne az egy armatúrás fülesed után. Még talán a triple driver is. Mondjuk dual driver meg már nem nagyon van, illetve van új változata, de az meg lightning kábeles már (de legalább aktív zajszűrős).
Amúgy Re600 is van normális áron, pl.: [link] (bár ez GSP-vel jön, úgy fizetni kell rá vámot és áfát) -
darvinya
titán
válasz
Most ez jó akcióban RHA T10.
Szerintem tetszene hangja. -
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #75128 üzenetére
Talán neked bejönne a Trinity Audio Vyrus v2. Nekem nem a világom az a hangzás.
Világos, enyhe V hangkarakter, nem fejletépős basszus, tiszta, dinamikus hang, gazdag, részletező, nem sziszegős magas hangok.
Ő ugrott be hangra és egyéb igényekre (méret) dinamikusból, arról amit írtál.
BA-ból egy Final F3100-at tudnék mondani, de az nem fér bele a keretedbe. -
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #75127 üzenetére
Nekem egy Steve Vai koncert óta cseng a fülem. Elmentem szakorvoshoz, azt mondta, hogy a 25 évnyi zenélés, koncertre járás hagyott nyomot. Megmérte a hallásom, és azzal engedett útnak, hogy évek óta nem mért ilyen érzékeny fület, barátkozzak meg a csengéssel, neki '93 óta ilyen, már nem zavarja...
Szóval rája, rája,...
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #75111 üzenetére
Soundmagic E80
Clemi:ezt nem ismerem a 980-at hallottam az vállalható...de nem egy nagy durranás viszont a tableten sem biztos hogy van apt-x
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #75111 üzenetére
Első nekifutásra Hifiman Re400.
-
celf
őstag
válasz
RetepNyaraB #69008 üzenetére
Több mint 10 év IEM használat és több tucat modell után szerintem az ember megtanulja úgy behelyezni az IEM-et, hogy ne forduljon ilyen elő.
Ennek inkább a hallójárat formájához lehet köze, és ebből adódóan fordulhat elő, hogy ugyanaz az IEM valakinek megfelelő, valakinek meg nem. -
Rayfull
tag
válasz
RetepNyaraB #68992 üzenetére
Annyira sok basszusa nincsen, (equalizer nélkül) A basszusa pl. doboknál nem ilyen Sony x-akármi (vagy rock zircon) féle bumm beleremeg a füled hatású, hanem valami "olyasmi". Nos, ez a terjengős basszus? És ami a Zirconba van meg a feszes?
(Volt egy Rock zircon-om is, annak brutálisan jó mélye volt (kb 2x annyi, mint a hybridben van), viszont el kellett adnom ,mert mindkét oldalon behelyezve vákuumot? csinált a fülembe=eltopított minden hangot, főleg mozgáskor és fura érzés volt, illetve 100 pozícióbol csak 1 volt jó, ahol nem volt ez.)
-
vicze
félisten
válasz
RetepNyaraB #66757 üzenetére
2-4-5mm a legáltalánosabb, de kb. random egy gyártón belül is nagy lehet a szórás.
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #66638 üzenetére
Meg hát a fa él még sok száz évig...maga Stradivari is bontott mestergerendákat, útszéli 100 éves kereszteket zsákmányolt, mert azok már kevésbé mozognak...na most elképzelhetetlen, hogy ide pont egy több száz éves fa ügyet applikálnak bele...
De mondjuk egyéb kompozit, hibrid anyagokat egyáltalán nem tartok elképzelhetetlennek membráként ..fát a legkevésbé...
-
válasz
RetepNyaraB #66626 üzenetére
Nyilván van vmi oka annak, hogy fát (vagy vmi fának látszó, fát tartalmazó) anyagot használnak, ezért dolgozik ott annyi mérnök
A Vsonic is biocellulózt használ a GR07 membránján (ami az emlékeim szerint Sony gyártmány, de lehet rosszul emlékszem)(#66625) darvinya sztem tengeralattjárót sem láttál merülni, vagy az elektronokat mozogni mégis elhiszed, hogy van nem? De a vesédet kiválasztani sem láttad. Szóval csak az van, amit láttál? Kérlek ne kötekedj mindenen, köszi.
-
vicze
félisten
válasz
RetepNyaraB #66361 üzenetére
Nem egy nagy, dolog kiszedik az összes audio buzeráló lib-et(+apk) a különböző verziókból és beleömlesztik egybe.
Most hogy ebből mi lesz az egy jó kérdés, túl sok értelmét nem látom a 25 féle EQ SW-nek, persze nyilván van aki ezt szereti, de annak nem sok köze van az "audiophile" dolgokhoz.
Minden HW-n se fog működni mindegyik, mert a HW DSP-k más-más telótól függően.Talán az egyetlen értelmes dolog az AptX-es codec-ek, mert azok tényleg nem többek ennél, így elég egyszerű integrálni is. Bár azért ott kell elég sok módosítás és linkelgetés, hogy tényleg jól működjön.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #65889 üzenetére
Ahogy szakibá is mondja, a (B&W) P5 hangszigetelésével nincs baj, az átlagosnál kicsit jobb, a szivacs két-három perc alatt hermetikusan zárul a fülön.
-
szakibá...
senior tag
válasz
RetepNyaraB #65889 üzenetére
A P5 és P7 fejhallgatók a B&W (Bowers & Wilkins) termékei, nem a B&O ( Bang & Olufsen) gyártja. Nem tudom ezek után, hogy hallottad-e őket, de nem igaz, hogy nincs hangszigetelésük. Nekem van P5-öm, a szigetelése egy átlagos iem-nek felel meg, mivel az iem-ek között is nagy a szórás szigetelés szempontjából. Valamint ezt inkább nevezném ékszernek, mint a Veho-t, de ez ízlés kérdése. Azt sem értem, hogy miért baj, ha marad a fülesben tudás, mert egy jó fülest sok évig lehet használni, a telefonokat pedig sokan évente cserélik.
-
lela
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #65885 üzenetére
A vehot a fejhallgató topicba ajánlották hogy van olyan jó mint a sennheiser Momentum...
A másik kérdés hogyha esetleg vennék egy bluetoothos vagy drágább fejest azzal ugye kizárom a teló erősítőjét és a DAC ot ellenben behozom a bluetooth-os átviteli problémát...
Melyikkel járok jobban? -
zsocy
őstag
válasz
RetepNyaraB #65820 üzenetére
Kapható, és még mindig jó fejes az áráért. Nem Beyer szint, de negyedannyiba sem kerül.
-
bara17
tag
válasz
RetepNyaraB #65782 üzenetére
Köszi a válaszokat
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #65813 üzenetére
Rettentően nehéz visszafelé elolvasni az avatar nevet és gugliban kikeresni egy hasonló arcot
Nekem a zene a fő kikapcsolódás....sajnos az elképzeléseim drágák....
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #65782 üzenetére
Ezt a típust nem ismerem, de ha 2,5 mm-es vetőcsövű fülessel találkoztok (westone, shure, Etymotic...stb), ott vigyázzatok a "szűrőre", mert az tényleg egy damper....tehát nem csak a fülzsír bejutásának megakadályozása a feladata, hanem 300-4700 ohm-ig szűri a hangokat...rendre egyébként szürke, fehér és barna színűek (330,680és 1000 ohm) .
De könnyen felismerhetőek, mert 2 mm-es átmérőjű fémtokban vannak....
-
thingol
tag
válasz
RetepNyaraB #65604 üzenetére
van olyan, akinek kiesik a füléből az in-ear... amúgy ajánlom a MONK earbudjait, árához képest ELKÉPESZTŐEN jól szólnak - de persze én sem vagyok earbud párti :-)
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #65604 üzenetére
Volt pár earbudom régebbről, meg van is Earpods, szerintem teljesen vállalható a hangja úgy az earbudok közt, és még egészen kényelmes is. Nem tudom miért, de tényleg van pár ember, akinek nagyon negatív tapasztalata van vele. Ja, nincs sok mélye, de ez mindegyik ilyen kialakításra igaz.
-
válasz
RetepNyaraB #65480 üzenetére
driver flexet nem tapasztaltál?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
RetepNyaraB #65480 üzenetére
Azok a kék bogyók olyan füleshez vannak, aminek rövid a vetőcsöve. Pl.: KZ ZS1
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #65362 üzenetére
Persze, nyilván nem azt vonom kétségbe, hogy neked tetszik
Viszont a topikban a tapasztalatok alapján az a vélemény alakult ki bennem, hogy az emberek jó része nem tudja megszokni azt a hangzást, így ha valaki nem tudja milyen hangot keres, és/vagy nem tudatosan szeretne olyan hangot, mint te például, akkor általában nem fog neki tetszeni.
Zola007: Lehet csináltatni ilyen kábelt külön, de normális anyagból ez sem lesz azért olyan olcsó. Egyébként olyat is lehet, hogy rövidebb kábellel a gallérodra csípteted a lejátszót, vagy esetleg felkarra húzható tokba teszed (ez telefonnal is működik). Illetve még van olyan lehetőség is, hogy ha elég kicsi a lejátszó (vagy BT vevő egység), akkor simán csak a kábelen lóg a nyakadban.
Persze edzés típusától is függ, mert mondjuk futós, ugrálós edzésnél ezek nem annyira működnek talán, de ha súlyokkal dolgozol, akkor simán. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #65342 üzenetére
Azért ezzel óvatosan. Ugyan a Westone kis füleseit nem hallottam még, de több 1BA megoldást már igen, és egyiknél sem lehetett (számomra) igazán jó hangot kihozni, pedig próbáltam több forrással is. Egy armatúra magában nem igazán megmozgatni elég levegőt, hogy testet adjon a zenének, és ezt EQ-val sem lehet korrigálni. Megvoltak a mélyek azokban is, amit próbáltam, de élettelen, erőtlen volt.
-
kippi86
tag
válasz
RetepNyaraB #65299 üzenetére
Azért az az 1 hónap várakozás is sok mindentől függ.
3.-án postázott piston basic-em ma megérkezett
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- BestBuy topik
- MIUI / HyperOS topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest