Xiaomi Hybrid headset bemutató

Hirdetés

Bevezető, csomagolás

A kis agybadugós fülhallgatók belsejében főként kétféle hangkeltő megoldás terjedt el: az egyszerűen és olcsón előállítható dinamikus meghajtóval felszerelt fülesek teszik ki a piac 90%-át, ebbe a körbe tartoztak az előző Piston fülhallgatók is. A másik technológia az armatúrás megoldás, ami sokkal precízebb és kiegyensúlyozottabb hangképet eredményez, de az átlagfelhasználók számára kicsit szokatlan lehet a steril hangzásuk, és kicsit vékonyabbnak érződhet a mély tartományuk. Ezért a gyártók időnként megpróbálkoznak hibrid megoldásokat alkalmazni, ami adott esetben a két technológia előnyeit tudja egyesíteni. Sajnos ez viszonylag ritkán szokott összejönni, általában nem a fejlesztések előnye, hanem a hátrányuk egyesül, a két teljesen különböző meghajtó általában kusza hangképet eredményez. Ezért ezeknél a megoldásoknál különösen fontos a precíz hangolás, a Xiaomi és a 1More párosa tehát nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy gondolta, hogy egy ilyen kevert végeredménnyel áll elő.

Csak ebben az ezüst színben érhető el a Piston Hybrid.
Csak ebben az ezüst színben érhető el a Piston Hybrid. [+]

Az általunk eddig ismert Piston fülhallgatók erősebb vagy gyengébb mértékben, de mindig V-karakterűek voltak, a dinamikus meghajtójuk minősége pedig a kategóriatársakhoz képest kimondottan jó volt, ezért méltán nevezhetjük őket a belépőkategória egyik legjobb választásainak. Most az Eustock csapatának köszönhetően eljutott hozzánk tesztelésre a Xiaomi Hybrid, roppantul kíváncsiak voltunk, hogy viszonylag kevés pénzért mit lehet kihozni egy 8 milliméter átmérőjű dinamikus meghajtóból és egy saját fejlesztésű armatúrából.

Jól néz ki a doboz, de tokként már sajnos nem funkcionál.
Jól néz ki a doboz, de tokként már sajnos nem funkcionál. [+]

A Piston fülesek dobozait korábban védőtokként is lehetett használni, ez a lehetőség a Hybrid esetében sajnos nincs meg: sima, egyszerű, fehér kartondobozban kapja meg a felhasználó a várva várt fülhallgatót, amihez összesen 4 pár gumiharang tartozik. Mindegyik illeszték szilikonból készült, kényelmi szintjük átlagos, a későbbiekben talán érdemes lehet lecserélni egy minőségibb darabra. Más tartozék sajnos nem jár hozzá, a csipeszről, a védőtokról és minden ilyesmiről le kell mondanunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Piston 3 - kényelmével nyer

    Ellátogatott hozzánk a Xiaomi Piston 3, ami az utóbbi idők egyik leginkább kedvelt headsetes in-ear fülhallgatójának utóda. Folytatódhat a siker?

  • Xiaomi Piston 2 és OnePlus Silver Bullet

    Két feltörekvő kínai gyártó utólagosan megvásárolható, 10 000 forint alatti kiegészítőjét próbáltuk ki, a minőséget illetően pedig nem kellett csalódnunk.

Hirdetés