- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gianni85 #94708 üzenetére
Hétfőn érkezett meg hozzám egy Performer 5+2, de van a háznál egy Explorer is.
Csak jót tudok írni az 5+2-ről, előre lépés a legtöbb fronton az Explorer-hez képest, bár a kék versenyző is casual listening-re teljesen kielégítő.
Baromi kényelmes, bár az Explorer egy fokkal jobb ilyen téren, mert az 5+2-nek elég dundi a vetőcsöve/fúvókája, így sokat kellett tip rollingolni, főleg méret ügyileg, mire jó lett. (Minden IEM-emre M-es méretű Dunu S&S tip-et használok, ehhez XL-es(!) méret kell, hogy a kívánt hangot és kényelmet eléjrem. L-es mérettel jó a hang, de a kényelem már nem 100-as, M-es és S-es mérettel nálam úgy elszökik a Bass, mintha a driver-ek feladták volna a harcot.)
A név ne tévesszen meg senkit, nagyon jó hangú és kényelmes cuccok, egyedüli gyenge pontjuk a gyári kiegészítők, na azok instant cserére szorulnak.
-
-
Remus389
veterán
válasz
gianni85 #94636 üzenetére
Én sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudom mennyire lehet jó egy ilyen alis mix kábel. Kiváncsi lennék egy vaktesztre.
Az elméletet sem értem, hogy miért jobb a kevert anyag, miért nem jobb az egységes.
A magam részéről kihallom a full ezüst és full réz közti különbséget, illetve hogy fonott-e. De az ilyen csoda mix kábeleket nem értem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
gianni85 #94628 üzenetére
Igen, köszi, ezt megtaláltam én is. De valami fix, rugalmas műanyagra gondoltam. Nekem az stabilabbnak tűnik. És kényelmesebbnek is. A Sony wi1000x-et egész nap elhordom, észre sem veszem, hogy a nyakamban van.
Valami ilyesmi. Adott esetben alul, a két szára közé berögzítem azt a kis szütyőt, amit adtak hozzá, így használaton kívül védi az iem-eket portól, karctól, elvesztéstől. Hm...Ez csal egy ötlet. A két piros, az két rögzítési pont. Ez a füles konkrétan 1600 Ft...
@#94629gelbelex igen, ez a csipeszes megoldás elég körülményesnek tűnik. A másikat csak nyakamba kapon és indulok is. Nekem az iemeknél mindig "ellene ható erő" a macere, mire kibontom, kibogozom, stabilan beillesztem, bedrótozom magam... Rövid, spontán zenehallgatásokat inkább el is soktam engedni. -
Wolfskin
őstag
válasz
gianni85 #94575 üzenetére
A redditen írják, hogy szinte megszánt a használtkereskedelme ezeknek az iem-eknek, annyi a hamisítvány. És kinézetre nem is lehet megmondani.
Szerintem elengedem, amennyit utazok, megteszi a Tri i3 is. Otthon meg... Tegnap este újra összevetettem az HD600-al és megállapítottam, hogy otthonra az marad. A Tri túl fényes, sok a magas, igaz, több a mély is, mindeneből sok van, ezer részlet. Lenyűgöző, de valahogy nem áll össze úgy, mint HD, egy koherens zenefolyam, amiben el lehet mélyedni, kikapcsolni és átadni magad.
@#94576insyde5 úgy olvastam, a certifikátot is hamisítják. A csomagoláson (papírdoboz), és a hordtáskán vannak jelek, amikről felismerni a hamist, de a füles maga megtévesztő.
@#94577nLali Sajnos itt még Virág elvtás sem segíthet. Itt tényleg gyanús, ami gyanús.
-
Wolfskin
őstag
válasz
gianni85 #94570 üzenetére
Mondjuk lehet paypal "vásárlás" opcióval is fizetni (a díja az enyém), és megvan az eladó teljes címe.
Már az semmit nem jelent, egyszer buktam 300 €-t, mert nem küldtek el egy erősítőt. megvolt az eladó címe, telefonja, bankszámlaszáma. A rendőrök visszadobták, hogy "tettes ismeretlen".
A paypal/vásárlás mennyire ad garanciát hamis termék ellen, ha nem bolt, hanem magánszemély az eladó?
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94560 üzenetére
Volt nálam is a VE Master, meg Phoenixem is volt jó sokáig, még uogradet is kapott Nova mestertől
Ettől még vannak helyzetek, ahol nem annyira akarok a zenére figyelni, de egy kellemes, hosszan hallgatható dolog kell.A Monkhoz is megvan VE 4.4-es, olcsó dongleja, de azért a GoBlu-ról vagy most a BTR17-ről érezhető előrelépést tud tenni.
-
btraven
őstag
válasz
gianni85 #94560 üzenetére
"Szerintem meg pont az a jogos elvárás, hogy egy füles olcsóbb forráson is megfelelően szóljon."
Fülhallgatóknál ez nekem kellemes meglepetés volt, okostelefon saját erősítőjéről is tök jól szólnak. Persze erősítővel még jobb.
Fejhallgatóknál miért nincs ez az elvárás?
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94552 üzenetére
Pedig az 1 dolláros Traceless bőven árán felül zenél. Szerintem az sem jogos elvárás, hogy pár dolláros meghajtásról fussa ki magát teljesen.
Nálam háttérzenére vagy elalváshoz bőven jó cucc egy abszolút skálán is. Munkához, olvasáshoz zenét hallgatni gyakran ehhez nyúlok. A 20 dolláros Monk is tök jó, illetve az máshogy jó, de nem jobb és az pontosan hússzor ennyibe került. -
válasz
gianni85 #94511 üzenetére
Jaaa, akkor csak egyébként is olcsóbb volt éppen a füles és nem volt köze a Spring Sale-hez.
Nembaj, így is jó (jobb) áron volt.Egyébként a vásárlási folyamathoz annyit, hogy ugye alapból HUF-ban mutatta az árat és hiába állítottam át előtte USD-re, a kosárban még USD-ben mutatta, de aztán a Checkout rész már megint vissza rakta HUF-ra és végülis úgy is fizettem ki.
Tökmindegy igazából, csak úgy érdekességként megemlítettem. -
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #94468 üzenetére
Nah, akkor majd jól meghallgatod azzal a Xelento 1-est, aztán megérted, miért annyi. Most is az zenél a fülemben melóban. Belül ez az egyetlen TWS adapter, aminél van külön rendesen megtervezett DAC, külön erősítő, és külön BT kommunikációs modul, nem egybechipes megoldás. Meg az ifi Diablo és egyéb drágább elektronikák tervezőjének a búcsúprojectje, ez volt az utolsó munkája a cégnél. Ha a Go Blu - Gryphon tengelyen kell elhelyezni, akkor föléjük raknám.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
gianni85 #94393 üzenetére
kenyelem teren ez verhetetlen szerintem. joforman eszre se veszem orakon keresztul akar. az 5mm vetocso nekem sok, sajnos azzal nem tudok mit kezdeni. G7 valszeg CIEMkent johetne szoba nalam.
a Pro X50 hangja egyertelmuen melegebb mint a G7-nek es nem olyan levegos vagy hogy is szokas ezt jol megfogni hifinyelven. mondjuk itt nem latok csodat, kevesebb armaturabol fura is lenne azt a hangkepet kihozni.
bar most nekem kicsit zavaros lett hogy 100k korul beszelunk G7 hangrol? legjobb tudasom szerint a G7 se 100k koruli hang.
tobb armaturanal a Westone-k is a magas tartomanyban erosodnek, de nem hallottam meg olyat csak leiras alapjan van fogalmam rola. -
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #94388 üzenetére
Halkan írom, Westone Pro X50. AdamTaylornak nagyon bevált, és habár a G7 precizebben pozícionál hangokat, definiáltabb, kifinomultabb, de a Westone 1mm-es vetőcsövének a kényelme az egy nagyon, nagyon nagy érv. Black Friday idején nekem is megremegett kicsit a kezem a webshopjuknál, de a Beyerek + G7 mellett ki tudtam hagyni.
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94386 üzenetére
Utcára nekem csak az Etymoitc vált be, egyrészt jól szól műfaj függetlenül, másrészt zajban is jól szól, amit eddig semmi más nem tudott. Az a kis cső pedig kényelmes, nem tud kiesni, csak az illeszték a kérdés, hogy mennyire passzol a hallójáratba annyira mélyen bepaszírozva. Ha igen, akkor mintha ott sem lenne, aludni is lehet benne.
Otthonra is vagy Ety vagy a FatEarth, annak a planáros mélyei, visszafogott magasai tök jók, de amúgy kiesik a fülemből elég könnyen és alig szigetel valamit. Szerencsére szinte ugyanúgy szól félig kiesve is, mint teljesen betolva.
-
gianni85
veterán
válasz
gianni85 #94386 üzenetére
Meg ugye teljesen félre tud menni a diskurzus, ha nem tudjuk egymás preferenciáit, hallgatott zenéket, vagy nincs egy közös referencia.
Mondjuk egy G7 lassan lehet referencia, azt sokan hallottuk. Ott megvan amit korábban írtam, egy koherens sub-midbass, nincsenek háttérben a közepek és semmi bántó a magasakban. Egyedül annyi, hogy én jobban szeretem a dd basszus textúráját a ba-nál, meg nekem ezek a sok driveres füleseknek kényelmetlenül nagy a háza… -
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94381 üzenetére
Én eddig nem olvastam ennyire sok lelkendezést a Airpods Pro2-ről, hogy már a többszázezres iem kategóriában (+nyilván rendes dac/amp) is állja a versenyt. Sőt, van ahol azt mondták, hogy a hamisak jobban is szólnak.
Ez most mennyire valós összehasonlítás? Vagy csak a grafikonok alapján mondod? -
FőDudu
veterán
válasz
gianni85 #94373 üzenetére
Az Airpods Pro2 nagyon tisztesseges cucc.
(csal a hangero fuggo beallitasaival, de a ful szereti).Az elvetemultek a hearing aid beallitasokkal meg a maguk kedvere is tudjak hangolni (gyakorlatilag custom EQ-t lehet csinalni) - onnantol meg IEM legyen a talpan amelyik megveri.
-
válasz
gianni85 #94213 üzenetére
Airpods Pro gen1-em volt és végülis szerettem én is, csak párszor koppantak kemény felületen és a vége az lett, hogy az egyik oldal recsegőssé vált sajnos és így eszem ágában sincs mégegyszer olyan füles, ami csak “úgy magában van”, hanem tartsa valami vezeték, valamint ez is szimpatikus, hogy a mai komolyabb féléknek a fül felett halad a vezetékük, ami extra védelmet ad a leesés ellen.
-
FőDudu
veterán
válasz
gianni85 #94052 üzenetére
Nalam is ExpressOne hozza - Szloveniaban.
Hiv, atiranyithato, SMS es email is jon a kezbesites napjanak reggelen. Igazi profi szolgaltatas - pedig minden rendelesem free shippinges volt. Vagy azert mert elso rendeles, vagy azert mert 5-6 termek utan free shippinges lett.
Rendeltem igy mar vagy 5 earbudot, iPhone toltot (15w magsafe tolto 3 Euro), USB-C toltes erosseget kiiro csatlakozot (kabelem mar volt, most olyat rendeltem ami kiirja a feszultseget es a felvett teljesitmenyt is 240 wattig), szivacsokat, szilikon gumiharangot airpods pro-hoz, stb. Sok aprosag, de van ami epp kellett.
-
btraven
őstag
válasz
gianni85 #93962 üzenetére
[link] Vido-nál is minden színnél más a benne levő tuning szivacs. Állítólag. Nem tudom ennek mi értelme lenne. Lehet hogy csak olyan szivacs volt éppen raktáron amikor a reviewer vásárolta
Le kellene ellenőrizni, minden színből most is vásárolni és szétszedni őket, megnézni a szivacsokat. -
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #93871 üzenetére
A 600 Ohmos cuccaim beri-k, iszonyat bejáratásigénnyel és a Xelento / FD7 / G7 -hez mérhető hanggal. Majd szervezhetünk valami próbát, rendelek még pár drivert, meg összerakom végre csak úgy előre is, hogy legyen kéznél ha kell.
A biocell az meg olyan, piciben, nem űrtechnológia. Meg is nézem, akad-e már belőle jobbféle, a régi 120 Ohmos ugyan szép finoman szólt, de némi nyers erő azért elfért volna még benne. Előásom újrahallgatni, hátha jobb forrással skálázódik. -
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #93365 üzenetére
Zajban szerintem az izoláció a lényeg. Direkt kipróbáltam pl az Oxygent buszon, de ott teljesen elvész a minősége. Az Ety azért zseniális, mert az a GoBluval tényleg bárhol képes átadni a zenei élményt.
Itthon a FatEarth planar iemet használom, annak elég durva mélyei vannak és egészen különleges térábrázolása.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #93084 üzenetére
Az armatúra a vetőcső végében néz előre. Az elődmodell Jade Audio volt nekem anno, írtam róla. A nagy DD jó hajtással ad tisztességes basszust, de az armatúra intenzitása viszi a showt. Volt már, aki csinált ilyet jól, de ritka.
FD7 FA19, akad jó FiiO, a legtöbb az véleményes, inkább ázsiai fülre hangolt darabok.
Laleee meg türelmetlen, a bejáratatlan száraz M23 az reálisan volt száraz. De úgyis donglézik, az olcsóbban változatosabb, az is jó móka.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #93055 üzenetére
annyi az ára amennyi, nem tudunk rajta változtatni. Azért egy gumiharang mindenki számára elérhető és meg tudja venni magának, azért ne vonj párhuzamot egy drágább cuccal. (bár nem értem miért csak kötekedésből és szókiforgatás céljából irtál, de egs. ha most jobban érzed magad már.)
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92898 üzenetére
Nincs ebben furaság, mert ha megnézed a méretet az L az 12.5mm , akkora mint sok más cégnél az M. Én ezért nézek már csak pontos méretet mert a méret megjelölés önmagában szinte semmit nem jelent mert minden cégnél más a méret… most cseréltem L -re ez 12.5mm és 9mm hosszú , az M 11.5mm és 8.5mm. Ez az L is simán be tudtam tolni de egy picit nagyobb ezért stabilabb és jobban kitölti a hallojáratom, ezért marad
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92895 üzenetére
Akkor egy mérettel nagyobb kellett volna,és nem lett volna hézag,ahol szökik a basszus.vékony igen,de ettől kényelmes,és nincs ráhatással a tömítésre.max egyel nagyobb kell mint a szokásos méret. Felülete pedig 0 tapadósság. Sima felületű puha minőségi orvosi szilikon. Én most pont ezt használom az M méretet 11.5x8.5mm úgy néz ki ez nekem a tökéletes méret és brutál kényelmes,eltünik a fülbe,köszönhető a vékony puha anyagának.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92892 üzenetére
“tök jó az illeszkedés, de elvesz a basszusból.” ez a kijelentés kicsit üti egymást
ahol jó a tömítés ott tökéletes basszusok vannak,nem szökik. Max a füles volt gyenge basszusba amire rátetted,az már érthetőbb lenne. fiio hs18 még véletlenül se ragadós felületű,holt sima.. xelastec és a penon liqueur a tapadós, meg kicsit a spinfit w1 amiket eddig próbáltam, lassan 15+ közül.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92880 üzenetére
Majd megírod hogy milyen
xelastec pro edition jobban megragad a fülbe ahova legelőször betolod, a baroque meg sima csúszós “ hétköznapi” anyagból van. Nekem az a bajom ezzel az anyaggal hogy egy idő után ahogy felmelegszik a hallójáratom instant csúsznak kifele. Úgy, hogy a fülem semennyire nem izzadnak belül és nincs fülzsír se, Amik segítenék a kimozdulást. Szerintem ez a baroque nagyon durván túlárazott.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92886 üzenetére
Jah, forrásokkal vagyok így. Forrásokkal is. Mondjuk egyszerű igényeim vannak, valaki csináljon egy BT RU7-et, és kész.
Ha 1 bites TWS-t csinálnak mems alapokra, az még csúnyább impulzusvásárlásveszélyes helyzet lenne...Jah, a HiFiGo csomagom már itt a reptéren várja a csomagkezelést, az is beeshet pár napon belül.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92880 üzenetére
A Falcon Ultra, FD7, és a Xelento eléggé egy család hangzásban, bírtam azt a FiiO-t. Az Oxygen/Kato melegebb forrást igényel, hogy kompenzálja az előrébb tolt felső-középtartományt, azért volt a Gryphonnal nekem az Oxygen/EJ a kedvencem ifi cuccokról. Meg most is, azoknak jól áll. Minden mással ugyanaz a véleményem, mint neked volt, kicsit lehetne több basszus, kicsit túl előtérbe tolt. Párosítás kérdése.
A Xelento 2-vel valami álom sétálni, ma épp gettóhangulatban Pogány Indulótól szólt az X11 boltba menet. Amikor megszólal a dobalap, mellbevágóan jól adja vissza a nagy subwooferek átható erejét ez az apró füles.Érdeklődő háttérszálon foglalkoztat mostanság az Elysian Acoustic Labs Pilgrim, ami megint az én ízlésemnek megfelelően inkább a sub basszusra fókuszál a mid-bass helyett, aztán a középtartománytól a tetejéig teljesen FD7 csak Sonion armatúrákkal megoldva. A szilikonmembránra felfüggesztett dinamikus drivere jó ötlet, meg az egész karakter elég érdekes, bátran újító, 400$ körül most arra mennék rá. Alatta meg a Meze Alba 160$-ért, azt talán még veszek is egy gyenge pillanatomban.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92862 üzenetére
Tartós, jófajta cucc amúgy, dícsérik elegen. EU forgalmazó is akad, csak itt 80-90 Euro, ráérek kivárni a futárt.
Earbudnál a súlytalan vékonyság az nagy előny, de nem mellékelhetek mindenkinek 130 Euro-s Beyerdynamic-et az Infaustushoz. -
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92841 üzenetére
És ezt hogy vitelezik ki? Mert még ha 5 dolláros értéket adnak meg csomagra az után is kell áfát fizetni nem? Vagy van valahol egy kiskapu ami alatt semmit nem kell fizetni de ők ezt honnan tudnák, Hogy hazánkban éppen mi a jogszabály? Illetve ami még érdekelne hogy az összes linsoul és Hifi go rendelésedet nem vámolták meg vagy épp csak szerencsés voltál egy-két alkalommal belenyúltál a jóba. valahol olvastam hogy szokták azt csinálni még hogy EU-n kívül elküldik valahova beérkezik EU-ba és ott új csomagszámot kap és akkor olyan mintha a csomagot EU ból adták volna föl és azért nem vámolják.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92833 üzenetére
"Hozzászoktam a jóhoz a linsoul/hifigo rendelésekkel…"
Itt mire gondolsz pontosan? Tőlük még nem rendeltem.
"Párszáz dolláros kategóriából csemegéztem eddig, de a sima réz jött be mindig a legjobban"
Ebben a kategóriában a raphael a sztár elég magasan veri a mezönyt. úgy volt hogy ilyet veszek,csak nem birtam magammal, és OTL lett belőle. -
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92822 üzenetére
Húú… rájöttem az előbb , nem éri meg fáradtan hajnalban böngészni ….. csak sikerült rendelnem spinfit omni, jvc spiral dot és tri clarion-t… és most hozzák jövőhét elején a penon liqueur black és orange… valahogy keresem a tökéletest még mindig… hs18 van eddig a legközelebb hozzá, egy bibije van, hogy 3 óra folyamatos használat után kissé irritálja már a fülem ő is. De addig krva jó … vajon megélem hogy Megtalálom azt amit beteszek és bármeddig használom feltűnésmentesen lesz a fülembe?!…
-
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
gianni85 #92732 üzenetére
Értem, az nem jó, akkor hiába volt kényelmes,de nem tömitett jól.. Én az imént rendeltem azla hivatalos weboldaláról xelastec 2 ss/s/ms csomagba, és mivel használok earpods pro 2 is, hozzá is egy xelastec-et, szintén ss/s/ms méretben. ki tudja melyik lesz a tökéletes,nem ezen akarok elcsúszni. Meg akarom tapasztalni magam tényleg olyanok-e amit sok értékelésben olvasok róluk. a hő hatására alakulnak és ezért a tömités,izoláció a legjobb, és mivel ragacsos ott marad a fülbe fixen,nem csúszik ki, és a kiváló tömités miatt azt hallod amit tud a fülhallgató,nem szökik a basszus, azt kapod amit tud nyujtani. ha ezeket valóban tudják,én már boldog leszek, mert nem kell tovább hajkurászni, és meg leszek elégedve,nem fogom sajnálni se az értük kiadott 25k-t szállitással. [link] [link]
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92468 üzenetére
Amolyan fene tudja gondolkodósként tenném hozzá, hogy a 3 DD fülesemből másfelet használok 3.5mm-en, másfelet 4.4-en. Azaz az Oxygen csak javul a teljesítményből, a Xelentonál meg még ide-oda ingadozok, mert lényegesen nagyobb, teljesebb hangot kapok vele balanceden, de néha a visszafogottabb, de kellemesen koherens karakter jön be.
A BA cuccoknál meg nincs is kérdés, balanced.
Azt a felét persze értem, hogy az apró dongle kategóriában nem ugyanazt kapom balanced kimenetből, mint egy DAP-on. -
Ferink
aktív tag
válasz
gianni85 #92203 üzenetére
Szia!
Update apple headset - windows pc ügyben.
A kép szerinti eszközkkel (splitter + omtp-ctia adapter) sem működik a mikorofon a munkahelyi gépemen.Asztali fuji munkaállomás, előlapra kivezetett mikrofon és hang jack aljzattal.
A splitter jó, a headset is jó.
Lézetik hogy a fordító adapter nem működik? Majd megpróbálom kimérni. Vagy valami szoftveres kavar lenne?
/Egyébként egy régebbi lapotpon simán a splitter kábellel működött a mikrofon is és a hang is./
Előre is köszönöm a tippeket. -
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92094 üzenetére
Az enyém egyedi darab, kábel nem járt hozzá.
S15 ügyben eddig egy belső ember véleményéről tudok. Ő az EJ-t szereti, az S12-őt útálta, az S15-öt nem útálja... Gyanítom simább, kevésbé tüskés karakter. Aztán kiderül, mindenesetre a Letshuoer rendszeresen akciózik 20-30% -ot legalább.
Aztán a Fat-Earth mellett most még egy fantasztikus, de nem világmegváltó planar nem mozgat meg. Tegye értelmetlenné az összes többi fülesem olcsón, és megvettek :)
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92091 üzenetére
Érett ez már régóta, de gyengébb forrással nem a kábelt éreztem korlátnak, most meg egyértelműen eljött az a pont, ahol hozá kellett nyúlni. Aztán hosszannézéssel eldöntöttem a Forza és az Effect Audio között az irányt. Ehhez ott a ConX modul, van MMCX dugóm is, ha próbálkoznék.
Aztán draútból úton van még kettő, de az más vonal. Egy gyári Beyerdynamic Pentaconn draút a Xelentohoz, meg egy Cema Raven 7N OCC az RSV-hez (ami vagy tényleg kiemelkedően jó az "olcsók" között, vagy nem, majd megírom). Mindhárom füles annyira más élményt ad nagyon magas színvonalon, hogy egymást kiegészítik.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #92070 üzenetére
Úgyúgy. Részemről ha nem lenne az EJ07, akkor G7. Az EJ-t rendesen kihajtani az komolyabb kihívás, mind az elektrosztatikus fele, mind a dinamikus fele unalmasan visszafogott, ha gyengébb forrásról hajtom, de rendesen alátámasztva ez A definitív portable audioélmény számomra.
Meg persze a többi
, ez így pont elegendő.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #92070 üzenetére
igen, ezt többen mondtátok már, h egy biztos pont, sajnos/szerencsére anno pont azután jutott el igazán hozzám ez a dolog, hogy hazajöttünk bp-ről, de megfogadtam, h legközelebb megfülelem...
de szerencsére ritkán járok fent, így egyelőre sikerült elhessegetnem ezt is...
aztán a BA-ról átkerült a szó a single DD-re (meg hát teljesen látatlanba, úgy, h én nem hallottam mégsem akartam bedobni Tulku cuccait BA fronton) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #92066 üzenetére
megkövetem magam... természetesen, miután írtam, beugrott nekem is, h azért van más élethelyzet is, ahol van létjogosultsága (nyaralás, hosszú utazás, főleg, ha sűrűn utazik az illető, otthon (is) mobilisebb, teljesen jogos... csak a saját illetve környezetemből indultam ki... ahol azt látom, h 5-10ks cuccok vagy inkább wireless cuccok, amikre van igény, high end zenehallgatásra 0 embert ismerek, főleg hordozható tekintetében
)
én annyit nem utazom, főleg nem nyaralok, nincs kertünk (fránya panel), de elképzelhető, hogyha lenne rá anyagi keretem, akkor minimum a fejeseim szintjéig elmennék iem-oldalon is (és nem mondom, h a jövőben nem fogok továbblépni ebbe az irányba és/vagy fejes oldalon is feljebb, mert azért van abban valami "szépség", hogy újabb/jobb cuccokat "ismersz" meg
)
-
stellaz
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
gianni85 #91678 üzenetére
Ez mémkultúra. Ha nem veszel részt azon közösségekben, mely ezen kifejezéseket és mémeket használja, akkor nem fogod érteni. Nyilván.
Mindenesetre nem téged próbálnak megvenni a waifus iem-ekkel. Waifus iem-et nyugaton szerintem leginkább az vesz, aki azt a hangot keresi, mert amúgy elég cringe. Aztán ott van zeos, aki lewd waifu art héttérképeket rak ki a kijelzőire és büszke rá, ami a cringe-ség magas foka, szóval vannak nyugaton is bőven elvetemültek. -
Tulku
veterán
válasz
gianni85 #91666 üzenetére
Lehet több fajtával is kisérletezett....azt hiszem nekem is van qdc socketem de az épp olyan kinézetű fogadóként, mint amit belinkeltél...a lényeg, hogy legyen egy plusz védelmi mechanizmus is, de annyira nem terjedt el, ráadásul úgy tapasztaltam, hogy a qdc socketben lötyög a sima 2 pines csatlakozó...sajnos az ilyedtén "szabványok" is hozzájárulnak a socketek kitágulásához...
Ha próbálgatunk füles kábeleket, ne dugjuk be teljesen, csak azt amivel véglegesen szeretnénk használni a fülest, ellenkező esetben végig kitágul a fogadó rész! -
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #91537 üzenetére
"A lila meg szivárvány kábeleket meg meghagyom a pózereknek
"
Itt az IKKO CTU01 draút
Egész szolid, nincs túltolva a blingbling faktor
Semmi különös anyaghasználat, semmi extra tudás, de nagyon jó ívelésű earhook, kerek, puha borítás, tisztességes építési minőség, és kellemesen vékony, könnyű elemekből épült. Nem zörög, nem mikrofonozik, elér a DAC-tól a fülemig, mindent tud, amit kell.
A csatlakozója persze csájnapentaconn, azaz ment rá egy réteg öntapadós 3M alátét, hogy rendesen érintkezzen a szabványos 4.4 foglalatokban.
Meg még egy jó minőségű és méretű NiceHCK tok:
-
boxmaci
tag
válasz
gianni85 #91532 üzenetére
Ez szépen hangzik, csakhogy minden füles másképp szól egy egy kábellel, amelyek több féle anyagból készülnek. Persze lehet venni egy db tutit 50 ezerért ha mondjuk biztosan tudod ezüst vagy réz kábel kell, csak épp lehet ugyanolyan jó lesz egy olcsóbb kb tízezerért, és akkor lehet ugyanazért a pénzért öt különböző karekterisztikájú kábeled amiket egy ilyen adapterrel nyugodtan tesztelgethetsz melyik fülhallgatóhoz melyik illik. Arról nem is beszélve, hogy sokan a kinézet miatt divatból cserélgetik a a kábeleket a kedvenc fülesükön...
-
emiki6
veterán
válasz
gianni85 #91456 üzenetére
addig maradok ~1000€ alatt (teljes rendszer)
Ne is mond, nekem is hízik a rendszer...
Spartan 50k, teac ud 301 75k, quad nagyon kedvezményesen 100k, phoenix early access áron 50k, meg pár aprósaggal már 300k és akkor nemtom még eladjam e az 55k-s 400i 2020-at vagy megtartsam... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #91453 üzenetére
addig nem tudhatod biztosan, amíg nem próbáltad ki
(ugyanakkor addig jó, amíg nem próbáltad ki, legalábbis én nem tartozom abba a kisebbségbe, aki a jobbra (zenei téren) azt mondja, hogy "hallom, hogy jobb, de erre nincs szükségem"
)
@Polllen: én IEM és fejes terén is ~2éve megálltam egy szinten (belépő szint, 50-100k közötti cuccok), hogy jó az nekem, elégedett volna (fejessel ~80%ban, de megszoktam idővel), DAP esetében meg ~3-4éve nem váltottam (szintén alsó szint, ugyanaz az árkategória)... aztán ~1-2hónapja jött a "bogár" és "beesett" egy új IEM (xelento), egy új fejes (d5200) és egy új DAP (SE100)
de mindenki más. jó neked/nektek, ha sikerül "megállapodni" -
Polllen
nagyúr
válasz
gianni85 #91450 üzenetére
Ha nem lenne a HD650 vagy nem hallottam volna a Grado S225X-t, akkor valószínűleg én is megállnék.
Most hallgatom, örülök, alakul majd.
K1LLMy53Lf
Szerencsére már nem keresem a wow faktort, de abszolút igazad van. Féltem, hogy az Aria-ról ez hová vezet, viszont tudom hová szeretnék eljutni.Fejeseknél, dacoknál, ampoknál sok dolgot kipróbáltam és az általam hallgatott zenéknél az én fülemmel egy szint felett már nem éri meg költeni.
Sajna most rákaptam az IEM-re, kezdek kényelmesedni... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
gianni85 #91450 üzenetére
szvsz csak időszakosan lehet megbékélni... aki sokat hallgat zenét, abban előbb-utóbb úgyis előjön a "bogár", hogy kipróbáljon újabb/más cuccokat... főleg, ha mondjuk változik is az adott időszak alatt az ember ízlése/hangulata/hallása stb és akár egy picit is, de más frekimenetre van szüksége a Valhallához
és egyébként ez nem törvényszerűen előre-/feljebblépést jelent mindig.
@Polllen: a fokozatosság nem rossz, de kérdés mekkora egy "lépcső", mert ha nagyon pici a lépés, akkor lehet elmarad az a bizonyos wow-faktor (amit az ember általában keres, ha előre/feljebb lép). jobb nagyobbakat lépni, vagy akár egy fejest ugrani az egészbe és elmerülni...
(mindez szigorúan egyéni vélemény, az eddigi, minimális tapasztalataim alapján)
-
Polllen
nagyúr
válasz
gianni85 #91233 üzenetére
Végül köztes megoldásnak vettem egy Moondrop Kato-t, 150 USD/EUR-ra akciózták. Sajnos még nem HD 650 szint felbontásban és természetességben, de az Aria-ról kellemes ugrás. Kicsit kapudrognak érzem.
A felbontás, hangszerszeparáció sokkal jobb az Aria-hoz képest, innen már nem hiányzik túl sok, ami nekem elég lenne 24/7-re. (Lehet nekem is csak hallgatni kellett volna rád és nem sajnálni a felárat az Oxygen-re... Bár magamat ismerve kell a fokozatosság, ki akartam ezt is próbálni.)Amúgy sokkal kényelmesebb a Kato, mint az Aria. Nem nyomja a fülem és szinte észre se veszem, hogy rajtam van.
Az elején megszenvedtem, hogy felraktam rá a legkisebb ?spring? harangot és a basszus egy része nem volt ott. Töredéke annak, amit az Aria tud a legkisebb haranggal, miközben mindenhol azt olvastam, hogy a Kato mélyei rendben vannak. Mindent mindennel kipróbáltam és végül a legnagyobb harang hozza azt, amit szerettem volna. Egy picit világosabb, de sokkal tisztább, precízebb hang. Inkább semleges, mint laid back, de megfelelő párosítással remekül szól.
Meglátom, hogy meddig tudok a fenekemen ülni, mielőtt feljebb lépek.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest