- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
Az szuper. Na az se volt kényelmetlen ami most novánál van, csak kicsit hülyén állt a fülemben. Meg azért írtam a venting-et, mert pár óra után be kellett iktatnom kis szüneteket.
Mondjuk most kiestem… tök jól elvoltam egy airpods-szal, de jött a hifibogár, kipróbáltam majd egy tucat újabb cuccot és kiszálltam negyed misi mínusszal és egy custom art go one-nalEnnyi erővel lehetett volna G7 is… az nyilván egy másik szint
-
gaben22
senior tag
M15-tel indítottam, csak akkor még nem volt meg a sweet spot, így keveseltem, beraktam Apex M20-at, viszont most hogy már eltalálom hova kell pozícionálni a végét M20 lehet még sok is lesz, legalábbis ennél több mély már biztos nem fog kelleni, soha
. Amúgy 4 Apex modul jár hozzá (mX, M12, M15, M20), abból M12 hivatalosan csak a bevezetés idejére, de szerintem és mások szerint is maradni fog, csupán némi marketing fogás.
-
-NoVa-
veterán
Itt most cél/eszköz volt az ezüst, kiegészíteni hivatott, nem tönkretenni a hangzást.
Avagy ott a Yinman 2.0 LE, méltán az egyik legjobb earbud, amit egy ponton kritizálnak maximum, a majdnem semmheiseresen túl óvatos magastartományáért.
Meg ott a Phoenix, aminél bele lehet kötni a sub basszus mennyiségébe, vagy épp a sötétebb, hosszú hallgatásra hangolt karakterébe.Hát, ilyen nem lesz a Phoenix LE-vel.
Így utólag indokolatlanul féltem a kábelkészítéstől, de nem ezzel a Hakugei ezüsttel fogom csinálni. Nagyon nekem való, nagyon puha, nagyon sérülékeny. Körömmel vágtam a burkolatát forrasztás előtt, szóval vonná magával a garanciás dolgokat. Imádom, hogy súlytalan, nincs csatlakozó, splitter, semmi sallang, csak a fadarab/szivacs a fülemben, de ez így műtárgy, nem mindennapi strapára felkészült "tömeggyártott" eszköz. Valahol kompromisszumot kell kötni.
A hangolása majdnem végleges, az 5-600Hz-es régión még keresek némi energiát a vokál teljes kiegyensúlyozására, egy kis energia earbudnál jót tesz oda.
Maga a görbe meg ugyebár semmivel nem összehasonlítható, mindenki máshogy mér flathead earbudokat. Én nyomtatott zárt mérőkamrával, más szilikoncsővel, megint más műfüllel félig zárt rendszerben, szóval szamárvezetőnek jók a saját méréseim a relatív különbségekért.
A 600 Ohm-os tákolmányommal telibelőttem a Yinmant, nem nagyjából szól úgy, pontosan az lett. Teljes átfedésben illeszkedő görbéket tudok rajtuk mérni, és hallgatva sem térnek el. Azaz de, minél jobb kábelt teszek elé, annál jobban el tud lépni az eredetitől.
De azt egyelőre hanyagolom, ha a 300-asból ki tudok hozni jobb hangot is. Majd utána -
-NoVa-
veterán
Na ja, Hemp/earbud időarányosan sokkal többet fut, az agytörzsbe dugott armatúrák meg néha néha (imádom, de mostanában keveset adódik meg az a luxus, hogy semmit nem kell a külvilágról tudnom). A Xelentonál, Oxygennél meg a csőhossz kifejezés helyett inkább csőrövidség illendő. Kéne erről sok évnyi orvosi statisztikai adatot gyűjteni, érdekes tanulmány lehet. Én ugye forgalomban, városi zajos környezetben, zajos irodában szinte mindenhol in-ear bigyóval léteztem huszonéve, főleg microDD vonalon, aztán a hallásom köszöni, mérések szerint is jól van, de ez semmit nem jelent. Big data, egy nagyobb, fül/hallásprofilt is készítő appal rendelkező TWS gyártónál érdekes statisztikát lehetne kihozni belőle, ha odaengednének az adatbázishoz egy kicsit játszani. Kb effelé is halad a világ, a data science irányból pottyannak ki érdekes összefüggések.
-
-NoVa-
veterán
-
Dida104
tag
A 2 armatúra miatt gondoltam, hogy jobb a hangja, egy kicsit több magas is kellene, mint a 315-nek van. Shure-os hangzásvilághoz közel álló, de több magassal bíró fülhallgatót mit tudsz ajánlani? Nem kell extrém magasátvitel, 14kHz felett már nem hallok semmit. Mindenképpen armatúrásban gondolkodom.
-
RetepNyaraB
veterán
Ezektől az alienállkapocs illesztékektől a hideg ráz. Odáig sem jutok el, hogy bekapcsoljam a fülest, annyira borzasztó egy intubáló felszerelést tudni az agyamban. Márpedig egy illeszték alapvetően befolyásolja a hangot, ugye. Ahhoz meg kicsit sok ellocsolni 14k-t.
Ja de bocs a belevau miatt, csak kicsúszott -
stellaz
veterán
-
SirRasor
addikt
Ja hogy ennyit számít az érzékenység? Hmm most hogy mondod, a He4xx 35 ohm és 93dB/mW és a 12-es hangerő helyett 28-ra kell felnyomnom a másik kettőhöz képest.
Tipekből konkrétan az összes félét végigpróbáltam és ahogy gianni85 is írta: a balanceddel szól a legjobban, abból meg a legnagyobbat használom. Az eggyel kisebb nem szigetel rendesen.
..illetve egyet kihagytam. SpinFitből a hasonló méretűt próbáltam ki és azzal is kb. hasonlóan szól, mivel a vastagsága és hossza is kb. ugyanakkora. Na ebből van egy batárnagy változat, ami ránézésre kizárt, hogy jó legyen. Na azt kipróbálom este.A memóriások volnának a legjobbak, de az azokban lévő kemény cső belevág a hallójáratomba. Hangzásra passz, mert így addig el se jutok.
gianni85 balancedből is 3 méret volt benne. Már nem tudom melyik volt rajta, de most biztosan a legnagyobb van és a dobozban van még belőle 2 kisebb méret.
FH1-hez is balancedből 3 méretűt adtak: összemértem a legnagyobbat és pontosan ugyanaz a kettő...és ha beragasztózom előtte a fülem?
-
gianni85
veterán
Az a baj vele, hogy adnak hozzá vagy 5-6 féle cuccok, még comply-t es spinfit-et is, de valahogy a balanced elnevezesű a legjobb amiből persze pont hiányzik az L méret
nekem pont jó volt az M.apropó, szerencsére találtam itthon a G7-hez is tökeletes tipet, aminek elég nagy az átmérője, hogy ne takarja a vetőcsövet, és úgy beleillik a fülembe, hogy cuppan kivételnél
sajna nem tudom honnan van, és csak egy pár van belőle
-
laleeee
őstag
Kb 5 fülesem van mindig,nem halmozom,3-at nem adok el soha : fan1, legato, g6. Utóbbi kettő különleges szerintem. G6 gyakorlatilag mindenben a legjobb amit hallottam, talán a dd basszus hiányzik néha belőle,de ez is hülyeség, mert pont ez a lényeg hogy armatúrákból is lehet dd-sen ütős és planárosan gyors basszust kihozni, ami zsigeri ha kell, de soha nem zavarja meg a középtartományt, ezt jól elkaptad. Tud meglepetést okozni, minap régi Amadinda koncertet hallgattam biciklin, megütöttek egy timpanit , olyan volt mintha 10 méterrel mögöttem karamboloztak volna. Biztos vannak technikásab fülesek , de nem ennyiért, sőt lehetne akármennyi pénzem , basshead full armatúrás iem valószínűleg ez az első a világon
Mikrokapcsolót ritkán használom, de az is jó hogy van rajta. Úgy érzem hogy forrással még lehetne tuningolni,lehet hogy majd veszek hozzá egy Tempotec v6 dapot, amiben ugyanaz a két AK csipsz van mint a te n8 lejátszódban..
Legato azért különleges, mert hozza a marketing ígéretet, miszerint úgy szól mint a 90-es évek nagy álló hangfalai, tiszta szívből tolja a szubokat és gyönyörű sima magasakra képes. Négy jóminőségű driver figyel bennük, nem vitás.
G6, Legato egyaránt source picky, mindkettő tud jól és kakául is szólni forrástól függően. -
CRTs
aktív tag
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/fiio-fd5-review-iem.32578/post-1160409
"engineering data from Fiio". Én ebből azt veszem le hogy gyártótól kapta, és sehol sincs a szinte vízszintes THD ezen nem úgy mint az első oldalon ( ami Audio precision mérés az drága meg jó cucc). A BA még mindig jobb mert annak 3. harmonikus domináns van, de ez már megőrizné a BA karakterét hybridben jobban mint az eddigiek.
"THD is better than FD3's only in very low frequencies (<50Hz). Other data looks very similar.So I just bought the FD3. From audibility point of view I don't think it justify the > 2x price difference.FD5 wins in its beautiful design and solid manufacturing, and full range of accessories."
eltettük humorosba
-
CRTs
aktív tag
Melyikőjük a japán?
~0.5% 114dB-n az iszonyat jó lenne. De azt szerintem DD-be nem lehet megvenni (most) mert az egy golden sample. Meg ha látod akkor a gyári mérés folyton emelkedik 0hz felé a "golden" meg nem sőt esik és ha ezt rendes kihozatallal megtudnák csinálni akkor nem kéne vadregényes membránanyaggal sallangozni. -
CRTs
aktív tag
Hát igen, az a nem mindegy hogy hogy jár, önálló életet élve jár, bemenethez képest illő nem illő önálló életet élve jár -lehet fokozni xd. Elég vicces hogy sokan készpénznek veszik hogy alapból kellő átfedés van bemenettel.
[link] vagy itt van ez, szvsz be****ás, "eltettem humorosba". -
SirRasor
addikt
Most a JBL Endurance Run-t és a Blessing 2-t úgy járatom, hogy fogtam egy eldobható telefont és Foobar2000-rel végtelenítve játszom mp3-ba mentve ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=RcawAGJ8Hi4 -
-NoVa-
veterán
Visszaraktam kicsit emlékezetet felfrissíteni, és jól tettem. Pongyolán fogalmaztam, meg, korrigálom. A gyári kábel jótékonyan finomít rosszabb felvételeknél a sziszegésen, és nincs olyan feszes mélye. Szerintem épp egy migrénesebb napon raktam vissza, akkor épp jó döntésnek tűnt. Most némi Doors, Morricone,
Azért azt el tudom képzelni, hogy a Kondo-hoz képest ez mennyire messze van a jó ezüsttől
, de elképesztően könnyű és puha.
A DAP - Gryphon között lévő FiiO 3.5mm ezüst linkkábelt a merevsége mellett is tudom szeretni, oda pont az a jó. Táskába dobós szettnek ez is enyhe túlzás.
-
SirRasor
addikt
Nem vettem annak. Komolyan gondoltam: Lehet elég lett volna azt meghallgatnom és kapásból kiszórtam volna minden mást. Gondoltam is, hogy írok egy pivit, amikor visszajött a pénz az FD7-ből, de az már +2 hét volt és gondoltam úgysincs már meg, illetve hagyni akartam ezt az egészet a fenébe és csak a futásra koncentrálni pár hónapig, de...csak elcsábultam megint
-
SirRasor
addikt
Vettem volna meg inkább a 200k-s ajánlásodat
Nem mondom szívesen összevetném a kettőt, mert az FD7-hez képest ez jobban tetszik, tehát összehasonlítási alapnak ez a felállás jobb.
gianni85 nem is szívom mellre; ilyen ez a pop-szakba
Egyébként elkezdtem járatni; itt megy lassan 2 órája és most a Powerwolf egész kellemesen dübög alatta. A mély még kevés, a magas kissé karcos, de mintha több részletet okádna magából. Ez alapján 99%, hogy a Dusk jobban tetszett volna. -
-NoVa-
veterán
És persze a Japán bácsik. Meg Yosi Horikawa.
-
-NoVa-
veterán
A Qudelix5K-hoz pont mostanában jött friss FW, amiben már van non-oversampling filter opció. Eddig azért tartottam meg, mert egy az egyben BTR5 hangja volt, de a műanyag ház miatt sokkal jobb BT képességekkel, most viszont a NOS óta megszűnt a standard ESS túlszaturált karaktere, ami miatt leginkább a fiókban kallódott. Azóta a Xelento-val rendszeresen használom.
Ez az RU7 elég sok checkboxot pipál ki az agyamban, tetszik, hogy külön PCB-n van az analóg és a digitális rész, hasznos a 4.4 balanced vonalkimenet is. Szellősebb, magasban jobban eleresztett mint az R2R, pl az előd RU6, vagy az RS2-m, de nem túlzó, nem színezett. Akik már hallották most a Müncheni hifishown, dícsérték. Általános egyetértés, hogy kb 90%-ban hozza az N7 tágas terét, úgyhogy egy újabb jó ár/méret/tudás kompromisszum az ultrahordozható kategóriában. Valahol 280$ környékén, ami ha nem is olcsó, az RU6 után nem húzták tovább az ingerküszöböt, egy dongle ennyiért még fogy, drágábban már meggondolja a piac.
Különösen veszélyes tőle, hogy zöld bőrtokkal jön, látok rá egy aggasztó tendenciát az asztalomon:
-
-NoVa-
veterán
Á, az olcsó másodvonalas FiiO cuccok eddig is 2 pinnel mentek, csak a prémiumban MMCX-eznek. Az a tippem, hogy több gyártó esernyőmárkája a FiiO / Jade Audio, de nincs belső infóm, csak tipp.
Az earbudtákolmány rovat friss hírei: Bejáratás után pontosan hozza az ezüst a fekete hangját, így jogosan nevezhetem sorozatnak
Jó társaságba kerülnek, Kennerton Rognir, HD800, 820, Lithium, Focal Stellia, ezekhez, és persze jópár felső kategóriás IEM-hez viszonyítva kapok rájuk mélyebb kritikát, tiszta vizsgadrukk
Nehezen engedem el, eredetileg magamnak építettem, és kimagaslóan a legjobb hangú earbud a gyűjteményemben. Persze jön még pár driver, meg építőelem, csak lassú a posta.
-
-NoVa-
veterán
Gyártó írja, én csak tapasztalom. Igaz, Comply habbal használom, nem a szilikonnal, de jobban izolál, mint bármelyik másik IEM-em, a szellőzés nélküli tisztán armatúrás tömör zártaknál is. Azért csak kéne valami CIEM egyszer kipróbálni, túl univerzális a fülformám hozzá, hogy rászánjam az időt/pénzt.
-
gianni85
veterán
Egyre többet látni félig nyitott iem-eket is. Valami mocorog, de még nem a felső polcos termékeknél. Én mindenesetre egyikőtökkel se szallnék vitába, mert közel sincs akkora tapasztalatom, de számomra az iem jelenti a tökéletes kompromisszumot, hogy bárhol, bármilyen helyzetben a lehető legjobb, konstans zenei minőséget kapjam.
-
laleeee
őstag
Tulku oldalanként 6 armatúrás basshead iemje, amit nekem tervezett és gyártott. Gyors, zsigeri basszus, kiegyensúlyozott magasak, ahogy kértem. Technikailag is a legjobb amit eddig hallottam, részletes levegős hang, zenei , fan. Képalkotás, szeparáció egészen kivételes.
Különösen ajánlom mert ez a fiú tényleg meg tudja valósítani azt amit akarsz ,oda teszi a görbét és a shell formáját ahova akarod. -
CRTs
aktív tag
Ez csak full range-ket sújtja amiről beszéltem. Elkezdtem csinálni példát, de sok idő majd máskor. Szóval ez úgy fog kinézni, hogy ha mélykiemelés van és 1 fullrange, akkor az a közép+magasfrekvencia ami addig nullátmenet tájékán volt a hullámformában, az a mélykiemelés miatt távolabb fog kerülni a nullátmenettől (középső vonal). (Ez multi drivernél mint amilyen a te ténykedésed nem történik meg mert a felüláteresztés középmagas driveren pont az ellenkezőjét fogja ennek eredményezni, a középmagas KÖZELEBB fog kerülni a nullátmenethez). Így az történik, hogy a kiemelt mélyre a középmagas " ráül" és extremitáshoz kerül közel. És így fog képződni az IMD, mert a driver a szélsőségeket nem szereti: második harmonikus időben úgy néz ki hogy az egyik periódusban a hullámforma teteje kezd lekerekedni (torzítás) vagy lecsapódni ( szaturál) és azt ott a középmagas "megsínyli".
Erre volt mondva hogy:
"prezenszvisszafogósabb hangolás ellenére is kevésbé válik mosottá a lengőnyelves." -
CRTs
aktív tag
Arról hogy a forrásnál ahogy tekered a hangerőt úgy kéne állítódnia a frekvenciamenetnek is. De ezt igen nehéz megcsinálni, digitális oldalon bitveszteség ( jön fel a zajpadló) analóg oldalon meg sztereo együttfutás lesz vagy rossz vagy drága, ezek meg ha 5 dollárral többe kerülne a cucc akkor világgámennének
.
-
CRTs
aktív tag
De ha lenne olyan funkció amit hiányolok akkor nem az lenne az ideális hanem ami idomul adott jelszintbeállításhoz. Az is látszik hogy elég nagyot lehet nyerni ha nem kell <35hz -nek megfelelni, studiomonitorokban sem erőltetik. Még 4x 15" -el is bajos a 27 és az is csak 120dB 1 méteren amitől már izzad is.
-
-NoVa-
veterán
Ott a hiba, hogy szereti a hangját úgy ahogy van
Bizonyos zenékkel megértem, nagyon feszes, gyors, részletes a BE, de amikor bármilyen hangszer/hang 5.5Khz környékén is erős, az hallgathatatlan vele. Számomra. Aztán Laleeeenek a legutóbbi ajánlása alapján meg úgy nézem pont kell oda az energia, nem vagyunk egyformák. Gondolom az állandó és sok basszus meg a hallósejtek (fish-horse-cells) állapotának a kapcsolata is lehet, csak tinnitusba ne forduljon aztán. -
fericske
addikt
Dehogy volt
Egy nagyobb varrótűvel szórakoztam addig, hogy ne húzódjon vissza a furmány.
Annyira nem rugalmas mint a gumi, nem volt nehéz.
Csak a vetőcsőn lévő driver flex nyíláshoz kellett légrést nyitni.
Az adott fülesnél az akusztikai nyílás a kábel bemenet ellenkező oldalán van, ami nem érinti a moldolást.
Az feltehetően sz..pósabb lett volna, vagy nem is sikerül.
Dinamikusoknál az utólagos házi moldolást ez ki is zárhatja.
Az Acoustune megcsinálja kérésre a füleseit, jó pénzért.
Azt magamnak nem tudnám megcsinálni pl.Egyébként vigyázni kell erre a Radianra, körömmel is könnyen felsérthető.
-
fericske
addikt
Én nem akarok győzködni senkit semmiről, csak leírtam egy opciót, ami saját tapasztalattal bír.
Az elmúlt bő 4 évben kb. 200x volt a fülemben és nincs elhasználódva, elkoszolódva, ennyi a története.
Tartós használatra már semmit nem terveznek - pláne nem illesztéket -, mert az nem biznisz. -
-
-
fericske
addikt
Jah, azt nem néztem meg pontosan mi a cucc.
Amit én használtam az orvosilag jóváhagyott zajszűrésre készült füldugó.Az lett volna a lényeg, hogy magunknak is meg tudjuk csinálni.
Meg lehet úgy is ahogy Sheratannak sikerült, hogy oda-vissza küldözgette a fülmintázó cégnek, aztán végül feladta, mert sokba került, de legalább nem sikerült.
Legalábbis én így tudom az ő szágáját. -
-NoVa-
veterán
Még mindig a korrektebbik reviewer véglet. Nem süket, csak alcsonyabbra pontozza a visszafogottabb felső tartományú cuccokat, egész értelmesen megkommentezve. Ki lehet belőle olvasni dekódolt relatív hasznos infókat. Mellette ugyanolyan amatőr kocka, mint én, csak sokkal több energiát tett a nyilvánosságba, meg persze az adatbázisépítésbe, és utánajárásba, amitől átbillen munkába az egész, és tétje lesz, meg stresszel jár.
-
-NoVa-
veterán
Jah, migrénes és normál állás
Külön vicces, hogy utcai mászkálós sűrűn kivevős scenáriókra nézegetem, hogy ne a drágább kínai vackaimat használjam el ilyenekre, de azért adjon kicsit többet, mint az 50$-os chifi
, idáig züllött a klasszikus nagy név. Az Oxygen fém háza olyan hőhidat képez 0 fok alatt, hogy a lecsapódó pára befagyasztja a szellőzőnyílását, és elmegy a hangja, azon igencsak meglepődtem először. Ilyen időben műanyag kell.
Az Etymotic majdnem jól bevált, de ha túl sűrűn veszem ki és rakom vissza, hamar szakad az eartip nagyon puha és hajlékony szilikonja, inkább hosszabb, izolált alkalmakra ideális (azokra nagyon). Most egy adapterrel van rajta kicsit keményebb szilikon, amíg nem járok a Muzix felé egy adag eredetiért:Sennheiser gyári gráfokon kevésbé lapos a betolt eartip állás, mint az első random youtube reivewből kiollózott enyémhez hasonló vagy alatta igényességű eszközzel mérten. Holnaptól kapni, aztán lesz belőle más, értelmesebb coupleren kontárkodott grafikon is.
-
CRTs
aktív tag
Ha nem méregetik ki egyenként akkor az az előnyös hogy ha alacsonyan van a váltás = nagy és drága komponens, meg ha alacsonyan van akkor nagyrészt elvész a váltás előnye a felső driveren. Plusz ezt [link] is ki kéne harcolni különben destruktivan interferálnak. Szóval okkal lenne drága.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest