- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94730 üzenetére
Mikor jottok? Most zsufi van mindenutt. Osztrakoknak az egesz het, olaszoknak a jovo het valami unnep - meg a csillaron is lognak.
Raadasul a husvet most a katolikusoknal es az ortodoxoknal is ugyanarra esik, igy meg sokkal zsufoltabb.Az ido felemas. Ma reggel 22 fok volt. Aztan esett nemi szaharai homokos eso - minden auto ugy nez ki, mint amit lehanytak. (az enyem garazsban volt, megmenekult.)
-
FőDudu
veterán
Cseles. De ha mukodik, ahogyan szeretnem, akkor majd kifizetem. Almas vilagban ugy tunik ez a modi.
(ma jott egy iPhone 16 pro - arra azert nem koltozok a 15Pro-tol mert nincs kedvem a banka eljarkalni az appot atrakni. Azt elore megmondtak, hogy csak szemelyesen lehet aktivalni, se telefonon se migralassal nem megy majd.)
Igy koltozes helyett megkapja a nejem. Szerintem nagy ugras lesz a P30Pro utan az almas okoszisztema neki....
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94723 üzenetére
A regieket nem nagyon ismerem, ez a kijlezo elvileg 1000 nites fenyerot csinal SDR modban. Az meg eleg akar a nappal szemben is - mar az 500 nites matt is jo volt.
Ha most siamn ele elltam, akkor mar semmi tukrozodes nem volt - a fenyero siman eleg volt a kijelzo olvasasahoz. Nejem epp kerteszkedet, 5-6 meterrol is siman latta.
Az ARM-es W11 parszor mar dobott kekhalalos reboot-ot, nem tokeletes ez meg. Foleg letoltes kozben. Lehet a Vmware a hibas. Maradok a tavoli ablakban stabilan futo windows verzioknal.
Fules temaban: nekem kenyelmes az Airpods - igaz en sosem piszkalom a szaran levo kezelo szerveket. Telefon/laptop ugyis keznel van. Azon egyszerubb hangerot allitani vagy hivast felvenni.
Jatekra ott az Iris Ancestor a DAC-ba dugva a Razeren - a tobbit elo sem veszem. Szereztem egy szep nuanyag koffert - valami speci Siemens mero cucc doboza volt - mar csak a szivacsaba kell fakkokat vagnom es mehet a tobbi a taroloba.
Kutya jatszani szeretne, cuki amikor igy hozza az aktuais plussuket.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94721 üzenetére
Amugy siman lehet latni amit kell. Persze, tukrozodik, de azert itt mar eleg a fenyero.
Kerti asztalra raktam, nap eppen sutott - de amugy kisse felhos volt.
Ha ezen javit a folia, akkor megeri. De igy sem rossz.Majd elo veszem a matt Thinkpadet melle ami 500 nites kulteri kijelzos.
Aztan lehet osszehasonlitani. Persze az nem kalibralt, meg annal a szinhusegrol meg szo sem volt akkoriban. (mondjuk en se a szinhusege miatt vettem a gepet - se nem fotozok, se nem videozok.) -
FőDudu
veterán
Rendeltem ilyet az uj gepre - meglatjuk mit muvel a nem nano texturas kijelzon.
Max lehuzom es kihajitom. -
FőDudu
veterán
válasz
btraven #94715 üzenetére
Beujitottam egy uj M4 Macbook Pro-t.
Azota semmi mast nem hallgatok. Mar maga a gep beepitett hangszoroi is szenzaciosak, siman elmennek atlagos celra, de az Airpods Pro2 integracioval a tobbi fules oka fogyott lett. Ez kicsi, megy amirol epp szol a zene (legyen az iPhone vagy laptop), keznel van, rohadt kenyelmes, van zajszures vagy epp transzparencia az adott helyzethez illoen.
Szol, ahogy nekem tetszik. Pedig elvileg ez meg tudna hajtani nagyobb impedancias fuleseket is. De nincs szivem bele dugni semelyiket.
Konzumidiota lettem... es meg elvezem is.
(Ezen nehezebb ugy az EQ-zas, meg nem mentem utana. Majd ha lesz idom.)
(ha meg tudom vele etetni a Traceless es a tobbi fulesem parametrikus eq adatait, akkor majd hasznalom azokat is) -
FőDudu
veterán
Ugyanaz lesz - 2 polusu a tapja, ezert nem foldelt a haza, ezert raz.
Gondolom a tapjat kihuzva (akkurol hasznalva) nem tortneik ilyen.
(azt most kizarnam, hogy valamelyik periferiarol kapod a feszultsget amit erzel)Nekem a Razer tapja 3 polusu, foldelt, az nem raz. Mindket gep unibody aluminium hazas.
A Macbook Pro es a Razer kozott azonban erezhetoen potencial kulonbseg van es ha hozza erek a Macbookhoz amikor a masik kezem a razeren van, akkor kb raz.
Valami ilyesmi lesz nalad is. Szerintem.
(elvileg minden ilyen 2 polusu tapnak kettos szigetelesunek kell lennie ha jol tudom - az egymasba rakott negyzetek a CE tanusitvanyon - de ettol meg nalam is tapasztalati uton az almas okozza, mert a Razer az fold potencialon van (kimertem multimeterrel).
-
FőDudu
veterán
Ezt ki kell huzni Harman gorbere. Ugy mar teljesen mas dimenzio.
PC-n erre jo az Equalizer Apo. Vagy ugyanezt a konfigot bele kell tolteni egy parameterezheto BT DAC-ba. Onnantol mar teljesen mas dimenzio.
Fiam meg a PS kontrollerrel is ilyet hasznal. Elsore sajnos mikorofonos jott - nekem meg nem kellett. Gyerek szerint tok jo a mikrofonja - jol halljak a jatszo tarsai.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94569 üzenetére
Nekem az Autodoc nevu oldal jatszotta el, hogy amikor rendeltem a jatszos automba Marelli gyujto trafokat (amit ok listaztak az autom tipusa/evjarata/alvazszama alapjan bele valonak) akkor a nem mukodo cuccokra a szerviztol kert beepitesi szakvelemenyt (nem adtak szikrat, egyik sem) a visszakuldest meghiusitandoan (hogy kicsusszak a 14 napos elallasi lehetosegtol). Mindig kertek valamit amit az elozo emailben nem.
Par nap levelezes utan, nyomtam a refundot a Paypalon. Akkor ugyanis azzal fizettem. Valamiert megereztem, hogy elsore ne bizzak egy webshopban.
Csomagot meg tertivevenyesen visszakuldtem oda ahonnet jott.Van amikor probaljak atverni az embert....
-
FőDudu
veterán
Ha alvashoz hasznalnad, akkor ezt.
Nejemnek van, valami lehetetlenul vekony fulhallgato. Nem audiofil - inkabb podcast meg background music celjara valo. Tenyleg lehet benne aludni.
En elobb vennek meg egy Nicehack Traceless vagy Faaeal Iris Ancestor 2.0 verzios olcso earbudot - nekem ezek a legkenyelmesebbek. Pedig van itthon par draga fulhallgato/fejhallgato/IEM is. Ezek melle passitani kell egy parameterezheto BT vagy USB DAC-t es kihuzni oket Harman gorbere. Onnantol meg lehet ahitattal hallgatni.
Megis durva, hogy az 1 Euros aru Traceless szerintem szebben szol az osszes draga 'szaromnal'.
A Traceless-en peldaul az osszes huros hangszer kb csodalatosan szol. Megkockaztatom, hogy jobban eloadja oket, mint a planar vagy epp a (tobbszazszor) dragabb AKG vagy Sony fejhallgatom.
Nem kell bajlodni a kisujjnyi vastag kabellel, nem kell szorakozni a meghajtassal - eleg egy sima BT/USB Dac ami tudja a parameterezheto EQ-t. Szerintem ezzel az emberek 99%-a jol elvan ha passzol a fules formaja a fulukbe.
Ha meg maradnal a sajatodnal, akkor esetleg keress hozza 3D nyomtathato earhook-ot. Hatha egy marekkal nyomtatva meg evekig hasznalhatod.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94401 üzenetére
Az erre valo mutato az erzekenyseg.
Az az ertek amit dB/mW (vagy csak dB) szoktak megadni.
Minnel nagyobb a szam, annal kisebb teljesitmennyel uzemeltetheto a fules.Ez alapjan ossze lehet hasonlitani a 2 hangkeltot.
Persze a kisebb impedanciajun nagyobb aramnak kell folynia a hasonlo felvett teljesitmenyhez.
(azt most szerintem felejtsuk ki a sorbol mekkora a vegfokok kimeneti impedanciaja - ilyen meresekben az nem sokat befolyasol).
Ha valamit rosszul irtam, majd masok kijavitanak.
-
FőDudu
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94395 üzenetére
IEM vonalrol en leszalltam. Nem talaltam meg amit kerestem, feleslegesnek tartom tovabb ilyesmire pazarolni az idot es a penzt. Egyszeruen nekem nem fekszik az IEM mint megoldas.
Sima earbud az nem ennyire maceras nekem, ott alapbol vannak nagyon igeretes es ehhez kepest rem egyszeru megoldasok fillerekert is.
Az audio forradalom - ami jelenleg zajlik - az szerencsere a minoseget hozza el a magasabb osztalybol a belepo szintre is. A fejleszteseket nem nagyon kovetem - inkabb az eredmenyeket ismerem. Szerintem jo az irany.
Aki meg az atlagnal sokkal jobbra vagyik, az maradhat az altalad felsorolt markaknal (UM, 64Audio, stb). Mindenki masnak ott a domping cucckent gyartott es egyre jobb minosegu tucat aru. Csak talalja meg a neki tetszot mindenki!
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94390 üzenetére
Ha engem kerdezel, a szobai szett hulyeseg. Az tenyleg olyanoknak valo aki el tud vonulni a vilagtol.
Nekem, a helyhez kotottseg nagy hatrany lenne. Egy jo fulhallgatot betolsz barhol aztan kb ugyanazt megkapod. Persze, akinek a testet megremegteto basszus ami hianyzik az nem lesz meg a fulessel.
A fiataloknal igazan az igeny sincs meg a high endre - amiben felnottek az mar eleg jo. Nem szorulnak ra a probalgatasra, eleg jot tudnak vasarolni a YT es a termek tesztek alapjan is. A nagy reszuket ez boven ki is elegiti. A fenn marado par %-ra nem erdemes epiteni.
Amig van mashol helye a hifibe olt penznek, addig butasag kolteni ra. Ha mar nem hianyzik mas budzsebol....
-
FőDudu
veterán
válasz
stellaz #94384 üzenetére
Elvezhetoen szol.
En nem mennek bele a reszletekbe - elvezni lehet vele a zenet.Aki analitikussagot szeret, az nem ezt keresi. Ez egy hordozhato, zajszuros, Almas cucchoz passzolo kiegeszito.
Hangero fuggo EQ van benne, igy kb hangerotol fuggetlenul ott a basszus es a magas ahol annak lennie kell az atlag emberi ful szamara. Azaz atveri a fulet, de nagyon jol csinalja. Nem loudness, annal sokkal komolyabb algoritmusok vannak mogotte.
Meg kell hallgatni egyet, hogy elhidd. Es fontos, hogy a megfelelo szilikon harangot megtalald - onnantol mar jo a hangkep es nem faraszto (mert nem erovel tomit, ahogy egy hallo jaratba beeroszakolt szivacs vagy szilikon illesztek). Ez alakkal zar - a szilikon formaja olyan, amilyen a hallo jarat - kisse ovalis. Es nem nyom. Sosem kenyelmetlen.
Van tere, van melye, van magasa - elvezhetoen szol. Out of the box.
Bele tettek a mernoki munkat - nem csak egy kiskinai probalgatott kulonbozo meglevo shellekbe bepasszintani kulonbozo hangkeltoket. -
FőDudu
veterán
válasz
stellaz #94382 üzenetére
Kurva jol szol. Ennyi.
Minden EQ nelkul.Kenyelmes is, mert nem egy agyba dugos cucc, hanem egy puha szilikon parnaval zarja le a hallo jaratot. Mellette van zajszures vagy epp Transparancy mod (amivel hallod mit beszelnek korulotted. A szivas: csak almas cuccal mukodik rendesen es nincs magas bitrataju kodek benne. Igy aki LDAC meg egyeb kvazi lossless minosegu atvitelhez szokott, az talan kihallja a kulonbseget. De szerintem a felhasznalok 99%-a boldogan hasznalja, mert kenyelmes, egyszeru es jol szol.
ES amit emlitettem, a hearing aid modositasaval testre szabhato. Mert IOS-re nincs AutoEq vagy barmilyen mas (normalis) EQ lehetoseg.
-
FőDudu
veterán
válasz
gianni85 #94373 üzenetére
Az Airpods Pro2 nagyon tisztesseges cucc.
(csal a hangero fuggo beallitasaival, de a ful szereti).Az elvetemultek a hearing aid beallitasokkal meg a maguk kedvere is tudjak hangolni (gyakorlatilag custom EQ-t lehet csinalni) - onnantol meg IEM legyen a talpan amelyik megveri.
-
FőDudu
veterán
válasz
pulutodurumo #94371 üzenetére
Igazabol ma mar nem igenyel komoly anyagi raforditast egy viszonylag tisztessegesen szolo hangszorot/fej/fullhallgatot passzitani kb barmilyen forrasra.
Engem pl. sosem mozgatott meg a hazimozi temakor - de fulesekre elkoltottem mar eleg sokat. Kozben az asztalomon egy Harman kardon Soundsticks II szolgaltat hangot , mert - most kapaszkodj meg - szerintem tisztessegesebben szol a Genelec 8030 monitoroknal.
Lehet csak en vagyok igenytelen, de a forras mar olyan minoseget tud egy szimpla szamitogeprol vagy akar telefonrol is, ami a high end iranyba indulok nagy reszet kielegiti.
Innentol egyenes ut vezet az audiofil magassagokba tarto eszkozok es az atlagnak megfelelo konzumer uccok kozotti arollo tovabb nyilasahoz. Kevesebbet lehet eladni az egyre kevesebb vasarlonak.Az emberek is megvaltoztak - kevesebb az elvonulo, a vilagtol elzarkozva zenet hallgato ember. Nincs is ra lehetoseg, a mai felgyorsult vilagban kivitelezhetetlen. Ha nem egy olyan akinek se kutyaja, se macskaja es a csaladja is kihalt (es nem egy olyan ember akit mindenki elkerul), akkor barmikor bele lehet zavarni egy elmelyult zene hallgatasba.
Nyilvan sarkit a cikk, de a nagy oregek valoban hamarosan eltunnek - a tudas es a minoseg a konzumer cuccokban is egyre jobb, igy a valodi high end az ertelem szeruen csokkenni fog. Es talan dragulni is.
-
FőDudu
veterán
Velemenyek?
En sem ismerek olyan fiatalt aki ne elegedne meg egy Airpod Pro2 hangjaval.... -
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94296 üzenetére
Szerintem jol kiragoztuk - hagyjuk. Van ilyen is meg olyan is.
Teny, hogy van olyan aminel radioaktiv Gamma sugarzassal kezelve erik el azt (cross-link, nem tudom ezt mire kellene forditani (atugras vagy hasonlo remlik, de mar regen volt)) amit mas anyagnal az elektron sugarzas vagy epp az UV vagy mas radio frekvencias sugarzas is megcsinal. Anyag fuggo, de mint irjak ipari titok es nehez ra forrast talalni. A gamma sugarzas a kulcs - az radioaktiv. Ezek szerint meg mindig van ilyen gyartas is. Nyilvan bolond lenne reklamozni, hogy milyen veszelyes a gyartasi folyamat amit hasznal.
-
FőDudu
veterán
Medical Grade Heat Shrink - Cobalt Polymers
Nyilvan a nevuk sem a cobalt-60 radioaktiv izotop hasznalatabol vanEgy masik termek gyartasanal irnak ilyenrol ami hasonlo technologiaval keszul.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94282 üzenetére
Meg akar az is lehet.
Oreg dolog ez - az 50-es evekben nem volt meg annyira elterjedt az elektron sugar, akkoriban bizony ngy valoszinuseggel radioaktiv sugarzassal csinaltak. Legalabbis nekem igy tanitottak.
Szoval csak a joisten tudja epp milyen kerult a kezedbe.
-
FőDudu
veterán
válasz
cinemazealot #94281 üzenetére
Amikor mindenfele anyag tant tanultam a Kandon - a fem otvozeteket is bele ertve - a vas/szen allapotabra mellett az ilyen erdekessegek is elo kerultek.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94275 üzenetére
Es meg akkor is ott van, hogy a zsugorcsovet radioaktivitassal (vagy elektron besugarzassal) gyartjak (terhalositjak) - gyakorlatilag ugy modositjak az anyag szerkezetet, hogy ne zsugorodjon. Ami ho hatasara eredeti allapotaba visszaall.
Ki akarna a fulenel viselni egy radio aktiv muanyagot?
-
FőDudu
veterán
válasz
insyde5 #94270 üzenetére
Kb. lehetetlen kuildetes. Nem tudja ugy rahuzni, hogy az megfeleloen ra zsugorodjon. Ami ramenne a fules felol az tul nagy atmeroju lenne - amit meg alulrol (esetleg a csatlakozo felol) huzna ra az nem csak az egyik agra szorulna ra.
Itt szerintem nem lehet a vissza hajtom majd ott atbujtatom modszerrel operalni, ahogyan a buvesz trukkokben meg a bilincs levevos videokban latni.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94266 üzenetére
Erre valami zsugorcso kellene, hogy toresgatlokent funkcionaljon. Nincs otletem, hogyan lehetne erre zsugorcsovet huzni.
A pillanat ragaszto biztosan nem jo otlet - attol kemeny lesz es meg jobban torik.
Valami rugalmas megoldas kell - szilikon smet nem jo, az atlag szilikonban acetil (vagy ecet) sav van ami megeszi a femet. -
FőDudu
veterán
Gyors kerdes:
Miben tartjatok a fuleseiteket?Nekem osszejott egy jo fel fioknyira valo - el kellene raknom oket valamibe rendezetten. Valami fakkos taroloba, zippzaros fedellel. Most eleg nagy a rendetlenseg amikor keresem valamelyiket. (ugyis 1-2 marad elol - a tobbi lehet szepen elrakva valahol).
Ki mit hasznal ilyen celra?
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94257 üzenetére
Az asztalomon levo HK Soundsticks II szol hasonloan a sajat beallitasaimhoz - az Apple Airpods Pro2 is hasonlo, illetve a Harman gorbere belott zajszuros fulesem (Sony WH1000MK3) is hasonloan szol. Nyilvan azt keresem amit naponta hallok - akaratlanul is ahhoz hasonlitom.
-
FőDudu
veterán
Tegnap megint hallgattam az Iris Ancestort - ami sajnos nem napi rendszeressegu tevekenyseg nalam, pedig jo lenne.
Megint lenyugozott. Annyira jol szol Harmanra kihuzva. Tokeletes. Es meg mindig nem hiszem el, hogy ez a cucc ugy szol ahogy az en fulem szeretne.
Ha valaki kiprobalna nalam mi valt be - Traceless elso 105Hz koruli reszet siman kikapcsoltam, mivel ez basszusban erosebb. (EqualizerAPO preset ha nem lenne vilagos)
Ancestorra ugyanis nem talalni merest - de az en fulem szerint ez egy Traceless kicsit tobb basszussal. Lehet masnal maskepp tunik jonak. Nekem igy csodalatos.Innentol max annyi kell, hogy ugyanezt a PEQ beallitast atirjam valamilyen BT kepes DAC-ba. Tudjon kabeles kapcsolatot, kezeljen tobb eszkozt, es ne legyen tul nagy.
Ugyanis az iPhone tuti nem tud PEQ-s presetet hasznalni rendszer szinten - en meg lassan atallok full iPhone-ra (de meg van Androidos telom is a Whatsapp/Viber atjarhatatlansaga miatt).Johetnek a tippek a BT DAC-t illetoen. Qudelix 5K, BTR17, stb. (jelenleg nem kell balanced kimenet, csak a PEQ a fontos).
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94220 üzenetére
Neztem is, hogy miert van 2-3 szivacs a fuleseiden
A ritkasabb Trig rain max fulzsir felfogonak jo - az sokat nem csinal a hanggal.
A tobbi meg csak tomiti a fulkagylo illesztetlenseget.Szivacs nalam nem is igazan kell - mert pl. az Ancestor alapbol jo basszust csinal, annal nem kell a tomites (nekem). A torusz szivacs max azert kellhet, hogy a sima szivacs ne szurje ki a magas hangokat es ne a csupasz muanyag legyen a fulemben.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94214 üzenetére
Az Airpods Pro 2 amit meg ugy ahogy szeretek.
A Faeaal Iris Ancestor nevu par euros flatheat fules azonban kenterbe veri. Foleg ha kihuzom Harman gorbere PEQ profiljaval.
Azert kell olyan BT DAC-ot venned ami tud PEQ-t, mert azzal kb barmilyen fulest a neked tetszore tudsz varazsolni. Azaz ha van egy ilyen Ancestor vagy egyeb olcso fules es az passzol a fuledhez, akkor mar majdnem biztosan jo is lesz az elmeny.
Amint irod nem vagy egy audiofil - igy batran merem ajanlani, hogy rendelj be egy Faaeal Iris Ancestort.
Aztan szamitogepen felrakod az AutoEq nevu progit, a tobbit meg elmondom priviben ha oda kerulsz).
Ha jo lesz, akkor mar csak a PEQ kepes BT dac kellhet - vagy epp nyomod a streaminget a meglevo BT vevodon (de akkor kell az Autoeq a gepen a PEQ hasznalatahoz).
Olcso kis teszt.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94204 üzenetére
Attol fugg mit nezegetsz. Fulesek DAC/dongle nelkul kb semmit sem ernek.
Ritka az olyan eszkoz amibe minosegi kimenetet epitettek.Mert peldaul a Nicehck Traceless es a Faeal Iris 2.0 vagy Faeal Iris Ancestor par euro arban, megis ugy szolnak nemi EQ-zas utan, hogy nem hiszed el. Par forumtag hasznal ilyeneket es tenyleg hihetetlen mit tudnak.
En azt mondom, hogy inkabb egy PEQ kepes DAC (Qudelix 5K peldaul) - aztan lehet menni a komolyabb fulesre ha nem eleg a fent emlitett fulesek valamelyike.
En elvertem tobb ezer eurot fulesekre - Tin Hifi P1, Shure Se215, Tin Hifi T4, Periodic Audio Carbon, Apple Airpods Pro2 es meg hosszan sorolhatnam - es mindegyiknel jobban szol az Iris Ancestor ami vagy 5 Euro. Kell kis EQ, csak, hogy kihuzzam Harman gorbere.
Azaz telefonnal vagy szamitogeppel hasznalva kell a PEQ. Jobb ha a DAC tudja, akkor mobilabb.Nekem.
Ugy tunik az IEM nem az en vilagom - az earbuds meg lenyugoz, foleg a fentebb emlitettek Harman gorbere kikorrigalva.Amugy meg Nova forumtars keszit fuleseket - lehet vele kellene ossze futnod es megneni az o fuleseit, hatha egybol jo neked.
-
FőDudu
veterán
válasz
pulutodurumo #94182 üzenetére
Nekem is adtak valamelyikhez - talan a Periodic Audio Carbonhoz, mert nekem fekete szinben van - ilyen triple flange eartipet. Nekem sem kenyelmes.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94145 üzenetére
Barkacsoloknak kb tized aron...
Vagy epp huszad aron.Aki raer a hangolasaval pocsolni, annak best buy lehet...
-
FőDudu
veterán
Olvassatok.
[link] -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94085 üzenetére
Hihetetlen, hogy ez a szar meg mukodik.
Meg Handrastol vettem amikor a Leher ternel volt az uzlete. Szoval nem manapsag tortent. (16 eve kulfoldon elek, az joval elotte volt. Valamikor a 2004-2005 koruli idoszakra tennem a vasarlast.) Akkor vettem egy marek cuccot - Klipsch Image X10 is akkoribol van.
-
FőDudu
veterán
válasz
Atomizer #94081 üzenetére
Valoszinuleg nalam is ez lesz. Kb. az osszes IEM egy zart doboz - az earbud meg kb open back hangzas terrel es basszussal. Egyszeruen nem szereti a fulem a bedugultsagot amit a hallojarat lezarasa okoz. Ha meg nem jol zar az IEM, akkor ugye nincs basszus. Van kivetel, de igen ritka. Es erre jon meg a szivacs/szilikon miatti hallojarat viszketes - nincs fertozes, nincs fulzsir folyas, egyszeruen viszket a fulem utana vagy masnap. Earbud utan nincs ilyen. Apple Airpods Pro utan sem. Az ugyanis nem bele megy a hallo jaratba, hanem egy szilikon haranggal illeszkedik.
Lehet az asztalomon levo Harman Kardon Soundsticks II a hibas, hiszen ahhoz szoktam - az nagyon jo kozelitessel ugy szol ahogyan kell. Nem audiofil minoseg, de rendben van a hangja a szamitogep melle. Nem Kell Eq - kellemes hallgatni. A melynyomoja meg ad amennyit kell. Anno nagyot villantottak ezzel a HK mernokei. Van vagy 20-25 eves a cucc. De ehhez szoktam az evek soran.
Innentol ezt a hangot varom el. Ami nem bant, csak siman lehet elvezni.
A fene sem tudja a 4-4 kisebb hangszoro a szatellitekben egyforma-e vagy frekire hangoltak oket. Razezesre siman parhuzamosan vannak kotve - nem latszik semmi fele aktiv vagy passziv hangvalto az atlatszo csovekben. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94076 üzenetére
Ezeknel is szamit az illesztes. Ahogy mar emlitettem, az Ancestor peldaul nem ker szivacsot es ugy is megvan a basszusa.
Ezt szivaccsal sulyosbitva eltunik a magas es a ter. Szoval ezeknel is lehet az illesztessel jatszadozni (nalam a szivacs sokat ront az osszkepen) - lehet Riku tesztjeben tok mas szivacs volt mint a maiak mellett. Vagy csak rakott ra VE szivacsot elbol. Meg persze a kinaiak minoseg biztositasa sem halal biztos
Itt az Iris 2.0:
Ez meg a Traceless:
-
FőDudu
veterán
válasz
Atomizer #94068 üzenetére
Ott azert nem egy olcso telefonrol vannak meghajtva a cuccok. A forras is sokat szamit.
Ezert mondom, hogy rendes DAC es (nekem) PEQ is kelleni fog barmilyen fules ala.
A hallas valtozik meg a nap soran is - nem art, ha utana lehet allitani az eppen kivant hangszinre. Bar en egesz jol elvagyok a Harman gorbere hangolt barmilyen fulessel - ha a fules le is tudja adni amit a harman gorbe rakenyszerit.Earbud valoban egyszerubbnek tunik - nem kell annyira varialni az illesztessel (foleg basszus teren erdekes, hogy peldaul az Ancestorra nekem szivacs sem kell es megis ott a basszus, nem is ertem hogyan) - bar Nova nemelyik darabjan volt 2-3 szivacs ha jol emlekszem. Valami ritka szovesu az egeszen, azon egy torusz alaku a fulbe illesztest elosegitendo. Szoval azokkal is lehet jatszani.
-
FőDudu
veterán
válasz
Atomizer #94064 üzenetére
Ha engem kerdezel en mar el..tam par ezer eurot ilyesmire es a fenti szerint legolcsobbak a legjobbak.
EQ meg kell. Mindre. Talan, ha custom keszulne az en keresemnek megfeleloen, akkor...
De akkor is oregszem, szoval valtozik a hallasom. Tehat az EQ az szukseges.Nem volt meg olyan ami pont az en izlesem lenne. Szerinteem nem en vagyok az egyetlen ilyen (szerencsetlen).
-
FőDudu
veterán
válasz
Atomizer #94061 üzenetére
Ahogy en most latom:
Kell venni egy PEQ-s (hordozhato BT-s) DAC-ot. Aztan kell egy Iris 2.0/Traceless/Ancestor. Kihuzni a neked tetszore. (nekem jobban szol a nagy fejhallgatonal is).
Qudelix 5K/Fiio BTR17 vagy hasonlo. A lenyeg a PEQ.
Ha valakinek ez nem eleg, akkor mehet tovabb. De tok felesleges tobbszaz euros IEM fules iranyaba elmenni kezdetben - a jo DAC es a fenti harom fules az igenyek szerintem 80-90 szazalekat ki tudja elegiteni. Felesleges massal kezdeni. Nem mindenki audiofil.
Ne feledjuk, egy PEQ-s DAC az kb 150-200 Euro (minimum), amit meg mindig eladhat vagy kicserelhet ha nem jon be. Viszont egy ugyanannyiba kerulo de szarul szolo fulessel meg van love.
A traceless/iris/ancestor meg csodalatos ha be tudja allitani a neki tetszo hangszinre.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Atomizer #94056 üzenetére
Azert most radugtam a P1-et egy rendes fejhallgato erositore (kolcson Schiit Magnius) es megjott a basszusa. Persze messze nem olyan, mint a dinamikus basszusa, de van.
Itt a teszt a nagyzenekarral mindennel. Tud a Planar is ha kell.
(sajnos csak YT, de azert ott is akadnak neha jo teszt szamok. Az enekesek meg mar bizonyitottak. 79M megtekintes egy 15 eves enekesnonek nem jon csak ugy.)
(persze az alap, hogy az AutoEQ ala be van huzva a Crinacle fele P1 PEQ preset - a P1 sem Harman gorbe alapbol, en meg azt preferalom.)
Valoszinuleg a Spotify is ugyanonnan szedte a forrast, nincs igazan kulonbseg a YT es a Spotify minosegeben - hiaba van a Spotify a legjobb minosegre allitva (Very High).
De meghallgattam az Ancestorral es az Iris 2.0-val es a Tracelessel is. A kulonbsegek: a dinamikus drivereknek jobb a basszusa es nem annyira reszletezok, mint a planar. (pl. a planaron lehet hallani ahogy a hatterben penget a harfas a videon - a tobbin is ott van a hangja, de nem olyan reszletezoen elkulonitheto)
Ettol fuggetlenul az Iris2.0/Ancestor/Traceless is eszmeletlenul jol szol Harmanra kihuzva rendes meghajtassal.
-
FőDudu
veterán
válasz
gianni85 #94052 üzenetére
Nalam is ExpressOne hozza - Szloveniaban.
Hiv, atiranyithato, SMS es email is jon a kezbesites napjanak reggelen. Igazi profi szolgaltatas - pedig minden rendelesem free shippinges volt. Vagy azert mert elso rendeles, vagy azert mert 5-6 termek utan free shippinges lett.
Rendeltem igy mar vagy 5 earbudot, iPhone toltot (15w magsafe tolto 3 Euro), USB-C toltes erosseget kiiro csatlakozot (kabelem mar volt, most olyat rendeltem ami kiirja a feszultseget es a felvett teljesitmenyt is 240 wattig), szivacsokat, szilikon gumiharangot airpods pro-hoz, stb. Sok aprosag, de van ami epp kellett.
-
FőDudu
veterán
válasz
pulutodurumo #94044 üzenetére
Fenti hozzaszolas hatasara elovettem a Iris Ancestor fulest.
A Traceless PEQ beallitasaival szivacs nelkul nagyon rendben van a hangja. Ugy mar nem tul sok a basszus.
-
FőDudu
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94024 üzenetére
Nekem akad egy Hd 414 SL a padlason. A Sarga szivacsa mar vagy 5x elfoszlott, de meg szol. Nehez hajtani, van vagy 600 ohmos a cucc.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Buek Mindenkinek.
Meghallgattam en is Nova cuccait. Kellett nemi logisztika, de osszejott.
Noha a legnagyobb impedanciaju cucc ami legjobban szol, azt megis inkabb meghagyom azoknak akik a kuckojuk maganyaban asztali DAC/amp parosrol tudjak hajtani (ahogy egy fejhallgatoval szokas) - nekem nem celom 2 kilonyi cuccot hurcibalni napi szinten az ilyen nagy impedancias hangkelto normalis kihajtasahoz. Meg a kisujjnyi vastag kabel sem az amit a nyakamba aggatnek - meg valami busta rappernek neznek
Igy valoszinuleg egy Phoenix kot majd ki nalam is. Azt radugom egy Btr15-Btr17-re es jol elvan.
A Beyer fulese (Xelento) is jol szol - IEM-hez kepest meglepoen szepen.
-
FőDudu
veterán
A feloldalas Iris 2.0 pont jo lett gyereknek. PS5 kontrollerbe dugva jo, hogy van rajta mikrofon.
Vettem neki egy PS5-hoz passzolo gamer monitort, erre abban ugye nincs hangszoro ahogy az eddigi TV keszuleken volt. Van neki valahol egy Razer fejhallgatoja is - persze most nem talalja az USB reszet es a kabelet...... Igy megy neki a 120Hz kepfrissites, de hang ugye nem volt.
Hat ideiglenesen megkapta a feloldalas Iris 2.0-t ami neki igy tokeletes, mert ugyis csak a felet hasznalja. A haverjai szerint nagyon jo a mikrofonja, nem annyira halk, mint a PS5 kontollerbe epitett. Nem tudom ezeknel a jatekoknal a sztereo hang szokas-e.
Boldog Karacsonyt Kivanok!
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93959 üzenetére
Faeeal Iris 2.0 magan velemeny:
A Traceless 105Hz-es EQ-jat kikapcsolva kb jo is. Az a 3,1dB emeles nem kell - van ennek eleg basszusa nelkule is.
Szerintem ugyanaz a driver van bennuk, csak az Iris 2.0 tomese mas (letakartak a driver hatan a lukakat), igy nagyobb a basszusa.
Biztosra veszem, hogy a driver azonos.
Mindezt kiforditott gyari szivaccsal - csak azert, hogy ne a pore muanyag legyen a fulemben.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #93954 üzenetére
Te amugy mivel mered be a fuleseidet?
A fuleddel, vagy vettel valami hardvert hozza?(utobbibol a valoban jo az kurva draga - az egyszeru meg nem osszevetheto eredmenyt csinal a szokasos neten talalhato gorbekkel.)
Gondolkodtam, hogy nezek valamit Traceless es Iris 2.0 meresere, de ez inkabb jatekszer.
A HATS meg hasonlo dolgok meg mar nem ilyen olcso szarok meresere valokItt azert bemutatja mirol is lenne szo, kicsit maceras elso ranezesre.
Ez viszonylag egyszeru lenne, csak nincs meg bemeno adat. Akar masik fulesbol is kepes lenne kiindulni, marmint nem csak autoeq-t kepes kezelni, hanem masik fules alapjan kikalkulalni az adottra a szukseges EQ parametereket.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
Don't Panic #93949 üzenetére
1 bit dac? Ujra feltalaltak a letra osztot, vagy hogyan?
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93942 üzenetére
Es ugy szol, hogy besirok rajta.... Iris 2.0.
Vegre nem szol kulonbozo hangerovel a 2 oldal. Most mikrofon nelkulit lottem.
Szivacs nelkul olyan basszusa van, hogy nem hiszem el.
Az Ancestor maskepp szol. Ott talan a kozep hangsulyosabb. Talan kicsit reszletezobb.
Annak a kabele sima muanyag, kb mint a Traceless kabele - talan puhabb.Ez kb 1-2 szam meghallgatasa utani velemeny, szoval kell meg jaratni oket. Radugom oket valami nem hasznalt mobilra es raakasztom valami web radiora....
Igy full linerban (minden EQ nelkul, Spotify-ban is kinyomtam) az Iris 2.0 jobban tetszik. Szellosebb a tere.
Ha ez a kis szar ennyit tud, akkor kivancsi vagyok Nova cucca mit szol.
Remelem lesz ra aklalmam meghallgatni. -
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
laleeee #93903 üzenetére
Ki kell EQ-val huzni Harman gorbere es akkor mar jo is.
Vagd ki a szivacs kozepet - vagy inkabb egy + alaku vagast cinalj a kozepere es ugy huzd ra forditva. Sokat javit a magas hangokon.Tegnap megis elo vettem az Iris 2.0 -t. Na az ehhez kepest durva. Kb dupla basszus, kevesebb magas - majd azzal is jatszok, ha megerkezett a megrendelt csere.
Tracking szerint most ment at a helyi repter vamjan. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #93869 üzenetére
Amikor valaki mas mar megerositette, hogy abban tenyleg lehet akar aludni is, akkor eszemben sincs mas megoldason gondolkodni. A mukodo megoldast valasztom - nem kiserletezgetek. Podcastet hallgatni meg relaxalni teljesen jo egy olyan.
Nem mindenki ertekeli a minosegi hangsugarzot.
Switch-et most adta el a gyerek, kb sosem hasznaltuk. Van laptop, van telefon, van iPad, van PS5 - kihasznalatlanul allt a dobozaban. -
FőDudu
veterán
válasz
patomi #93868 üzenetére
Valamibol a Rikubuds-os csoka is kiindult.
Volt mibol ihletet meritenie, alaposnak tunik.Aztan szimplan vegig csinalta amit a flathead topikokban linkelt Excel tablaban osszeszedtek masok - hopp lett is neki olyan fulese amit az ottani mintaban szegeccsel csinaltak meg (bassz reflex luk a fules hatan). Nincs uj a nap alatt
Biztosan tett bele idot meg energiat, de az otletek nagy resze mar kiprobalt es bejaratott volt a tobbi 'audio orult' altal.
Ez is lehet hobbi - nekem a zene hallgatas a tobbi tevekenysegem mogotti background task. Nem elsodleges. Olyan sosincs, hogy 'csak' zenet hallgatok. Az nem en vagyok. Annyira nem tud lekotni, hogy amulva hallgassam es ne csinaljak semmi mast.
-
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93862 üzenetére
Agyba ezek nem jok. Nejemnek valami alvos fulest rendeltem anno az amerikaiaktol - az direkt erre van kitalalva. Nem olcso, de az valamiert tenyleg nem nyomja a fulet.
Mondjuk nem audiofil magassag - kb Walkman fejhallgato minoseg.
Nekem max az agyba dugos Klipsch X10 ami olyan kicsi, hogy a fulben elferjen.
-
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93864 üzenetére
En meg varom az Iris 2.0 masodik darabjat - az elso ugye balansz hibas. Ki lehet korrigalni, de inkabb hallgatom a Tracelesst.
Mindig meglepodok, hogy szolhat ilyen kurva jol annyiert. (ugye Equalizer Apo-ban kihuztam Harman gorbere, siman USB DAC-nak hasznalt Fiio BTR3 hajtja).
Es ezekkel kb tokeletes lett. Szoval maha a hangszoroja tudja amit kell - csak a hangolasa nem volt tokeletes.Siman a web radio is jol szol - meg az olyan szamok is amit eddig utaltam (pl U2 - Vertigo-ban szenzaciosan szol a gitar) . Helyi web radio, bar ez ha jol tudom nem szol majd nalatok a geo fencing miatt (legalabbis VPN-en beszol, hogy ne akard kulfoldrol hallgatni). Nem is tudom milyen a stream - arra meg most semmi kedvem, hogy megnezzem a parametereit.
Majd ha rendelek meg valamit - mert ugye mindig van mit rendelni, legutobb gyerek motorjara rendeltem gyertya kabelrol jelet kapo fordulatszam merot - bedobok egy olyat is a kosarba. De a Traceless-t egyelore tokeletesenek tartom.
-
FőDudu
veterán
válasz
Don't Panic #93858 üzenetére
A Cat a problema...
Nejem vitt at a szomszedba a gyerekeknek mikulas csomagot tegnap este. Mivel nincsenek otthon, az asztalon hagyta. Ma reggelre a macska szetcincalta, es meg a csoki mikulast is kibontotta.
(halistennek meg nem ette (cukorbeteg, napi 2x kap inzulint).(epp csak a macskat beoltani es kiengedni ugrott at - ha mi utazunk ok eteteik a mi allatainkat, ha meg ok akkor mi az oveket.)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honda topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- ldave: New Game Blitz - 2025
- További aktív témák...
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest