- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
Polllen #91449 üzenetére
A mézes hetek végül nem tartottak sokáig a Kato-val. Azt vettem észre, hogy 2-3 óra használat után elfárad a hallásom és elkezd idegesíteni az ének hang, túlságosan a képembe mászik. Próbáltam melegebb forrással is, de megmaradt valami, ami fáraszt. Csalódott is vagyok, mert jól indult és sehol sem olvastam, hogy fárasztó lenne a hangja, de a fülemmel nem kompatibilis így. Így visszaküldtem az amazon-nak.
Próbáltam az Aria kábelével, annak a harangjaival, de hosszú távon egyik sem vált be.
Úgy tűnik itt is maradnom kell a HD 650 laid back hangjánál.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Polllen #91463 üzenetére
QKZ-nak is van ilyenje: [link]
a hangot nem tudom melyik milyen irányba befolyásolja... én is gondolkodtam rajta a csati miatt (mondjuk az enyémen mmcx van), de aztán inkább rendeltem egy lila "rettenetet" nova ajánlására
de ha valakinek van itt tapasztalata ezzel a cserélhetővel, akkor az jól jön nekem is (már, ha nem lesz túl világos a hang tőle)
@PR0JECTNR56: igen, Tulku említette, hogy elvétve csinál G10-et is, de nem mertem megkérdezni az árát, csak a G5/G7et... ahhoz is kell egy picit koplalni, ha úgy alakul, de szerintem nem akarom tudni mennyit kellene a g10hez...
@stellaz: igen, jó cucc az adapter, bár én SE-re használom, tehát 3,5 single -> 2,5 balanced... a D5200nek pl nagyon jót tett... érzékeny fülesnél semmit nem jelent, csak hangosabb lesz ugye... ugyanakkor nekem tetszik, hogy nem a füles kábele van a dap-ban, hanem egy adapter, így zsebben hordva max az törik meg (mert kb 5-6cm a kábel, ami bőven elég ahhoz, h a jack kilógjon), és szvsz egyáltalán nem zavaróan bumszli
-
stellaz
veterán
válasz
Polllen #91458 üzenetére
Hordozhatóság esetén szerintem a praktikum nagyon fontos, illetve füles esetén az izoláció, az nagyon sokat hozzá tesz az élvezhetőséghez.
Amikor ülök a metrón az Etymotickal a fülemben, akkor olyan hangulatom van, mintha a metrózás csak egy filmszerű háttér lenne a zene mellé, kb olyan hangerő mellett, mintha itthon használnám -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Polllen #91458 üzenetére
én még ízlelgetem... mindenképpen technikai oldalon előrelépés nekem (ath-a990z van/volt előtte), de picit túl laid back hangja van, nincs annyi boogie benne... hordozósba pl emiatt imádom az msr7-et.... szóval kiderül megfelel-e (az a990z mindenképpen megy)
IEM-ben a Xelento most jó, bár kellett azért pár nap, hogy megszokjam (periodic audio BE után)... nem hiszem, h ennél jobban "szét akarnám szedetni" a zenét és elég gyors is (de ettől még a phoenix és a g7 nagyon vonz
)
DAP-ban is egy hiperugrás volt, egy xduoo x20-ról ak se100-ra... mindkettő szabja, de tényleg ég és föld... Bodor kollégával sikerült összefutni, amikor fent voltam, így az ő jóvoltából halottam az sr25öt, amibe cirrus van.... habár muzikálisabb hangja van akusztikus esetén ez nagyon megmutatkozik, de mégsem bántam meg a szabját, sőt... nekem bejön ez a "nyers", részletes hang... mondjuk akm-es dap-hoz még nem volt szerencsém ("félek" is tőle
)
-
stellaz
veterán
válasz
Polllen #91239 üzenetére
Esetleg az Etymotic er3se, az amazonon most 110 dollár (tavaly akcióban mondjuk én 80-ért vettem). Az egy széria az xr-el, de más a hangolása (studio edition). Az xr-t nem hallottam még, de nekem nagyon bejön ennek is a hangja, általában nem is szoktam azt gondolni, hogy kéne még mély bele, de mondom, nem hallottam az xr-t.
Az viszont tény, hogy amikor a minap hallgatam a Falcon Heavy indításának binaurális felvételét, akkor kizárólag az Ety hozta azt az érzést, hogy basszus, ez tényleg olyan, mintha személyesen ott lennék. Elképesztően természetes hangzásként hozta le a felvételt. Filmet nézni is ez a legjobb, még a nyitott fejesnél is jobb szerintem.
Zenét hallgatni persze kicsit más, de az iFi-vel nagyon rerndben van, ellenben a Megatronnal nagyon szétdobálta a hangszereket a térben, nekem az annyira nem jött be. Szóval lehet, hogy nem mindennel szól egyformán.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #91235 üzenetére
Akad, de....
Vagy komplexebb, 500+$-os árkategóriában, vagy egyre olcsóbban majdnem Oxygen szinten jó (legalábbis az első pár, meg a QC lottónyertes jobban sikerült példányok), vagy annyira rétegtermék, mint az Etymotic ER3XR / ER4XR, vagy planar.
És a planarok között is a legtöbb középszerű, majdnem jó, elmegy.
Meg ott a Glamdring, ami a planarok között a szent grál, HE1000 hang és tér zsebrevágható méretben. Csak egyvalaki gyártja Új-Mexikóban, aztán sok sikert a beszerzéshez. Nem, nem adom az enyémet :)Óriási az olcsó dömping, sok a szar, és ami jó, ott megszaladtak az árcédulák. 2-300$ szinten a Moondrop meg az Oxygen mellett a ThieAudio és a Mangird klasszikusai, meg a Penon errefelé ritka cuccai nem nagyon variálódtak. Ráadásul a stabil gyártási minőség is csak ezekre jellemző.
Esetleg a Sennheiser IE200-ra érdemes ránézni, semmi extra, csak korrekt felzárkózás a sok olcsó chifi bigyóhoz.
-
gianni85
veterán
válasz
Polllen #91235 üzenetére
Biztos van csak egyre kevesebben próbálgatjuk az újdonságokat… itt is csak a budget cuccok mennek, avx-en is csak a bevált cuccok cserèlnek gyorsan gazdát, én úgy látom usa-n kívül a head-fi classified hirdetések is döglődnek egy ideje. Mindenki az olcsó szent grált keresi
-
gianni85
veterán
válasz
Polllen #91232 üzenetére
Szerintem a tanchjim oxygen nek elég hd650-es hangzása van. Legalább is pont azt a kis többlet energiát hiányoltam benne alul amit a hd650-ben is, bár mindkettő nagyon jó cucc. Ha pesti vagy akkor nova-nál szerintem ki is tudod próbálni.
-
vicze
félisten
válasz
Polllen #90655 üzenetére
Mi a sok év? Mi a sci-fi? U18 2016-os, fejlesztették, de nincsenek nagy különbségek, ahogy max az ár tud lejönni nem a minőség fel.
Hallottam IEM-et 2$-tól 3500-ig asszen az volt a legdrágább. DD minden formáját, elektro statikusat, plannárt és BA-t 24db-ig oldalanként. Fejest alsóból nem sokat de 20$-tól 50000+-ig(HE1 miatt nem álltam sorba) hallottam, ez a referenciám. És nem, az IEM-eknek nincs köze a fejesekhez, nem ugyanazt az élményt nyújtja. Továbbra se a legolcsóbbat egy masszívan túlárzotthoz kell hasonlítani.
HD650 is túlárazott(HD 6XX az ami ok árban), vannak sokkal olcsóbb plannárok, amik körbe röhögik nyilván, de egy fejes ami mindenben jó és egy jó alap, csak ezért hoztam fel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #90266 üzenetére
Remek cucc, kiváló áron. Nagyon hamar kanyarodó hallójárattal szoktak csak rá panaszkodni, nekem kényelmes. Opciósan ha XIII / IV / XV kerület jó, ki tudod próbálni az én ER3XR-emet, ha csak ennyi kell a döntéshez.
Ugyanitt a baromi jó cserélhető kábeles earbudra is tudok mutatni példát, Asura 3.0fe szintet kb sikerül hozni a házitákolt cuccaimnak. -
stellaz
veterán
válasz
Polllen #90266 üzenetére
Szerintem nagyon kényelmes az etymotic, pár napig csikizte egy kicsit belül a fülemet az egyik oldalon, de amúgy nem tudom túl mélyre dugni, egy pontnál nem megy tovább. Talán még kényelmesebb is, mint a hagyományos iem kialakítás, mert csak egy könnyű, vékony cső az egész és kiesni sem akar soha. Az izolaciója pedig ezzel együtt nagyon jó. Az uszodai füldugók is ilyen mélyre mennek.
A feleségem mondjuk nem merte kipróbálni -
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #89732 üzenetére
Mint a Mele. Kellemes hallgatni, élvezetes hangszínnel, de nem vonja el a figyelmem attól amit épp csinálok. Annyi finom részlet, atmoszféra és dinamika nincs benne, hogy koncertteremmé váljon a dolgozószobám, és ez egy fontos alábecsült tulajdonság ha határidős meló van :)
-
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #89730 üzenetére
Részletességben nagyjából a 100$-os IEMekkel egy szinten van, nem mos el semmit, de nem múlja nagyon felül az árazását. Sokszólamos szintetizátoros műfajoknál már ki lehet venni az egyes szólamokat, de nem szedi szét olyan határozottan a 32 Ohm LCP, mint a nagyobb ellenállásúak. Pl az Asura 3.0fe, a 150 Ohm-os LCP drivere a legjobb ilyenekben, de azért az sem armatúra vagy planar.
A Monk Pro tere tágas, jóval tágasabb, mint a Tanchjim Oxygen (amit térben és részletezésben jobbnak mondanak a Kato-nál), és kicsit még az Asura-t is felülmúlja. Magasságra, és pontosságra viszont az Asura jobb.
Hangzásra klasszikusabb középsúlyos earbud, szintén az Asura otthonosabb Oxygen/Kato irányból nézve, de Jazzre, gitárra, klasszikusra élvezetes. A kettő közül számomra egyértelműen az Asura vált be, meg a Zen Lite Vita, de az nagyon más árkategória.Most hogy jól elbizonytalanítottalak, szólok, hogy XIII/IV/XV ker környékén lehet belehallgatós sessiont tartani, úgy könnyebb választani
-
Polllen
nagyúr
válasz
Polllen #89679 üzenetére
Moondrop Aria
Lassan 2 hete megvan, uh írok róla pár sort.
80 USD/EUR-ért jó vétel. Nem hallottam más ilyen árú IEM-t, viszont 100 USD körüli fejhallgatót többet is. Az Aria-t technikai tudása alapján egy ATH M40x/Yamaha MT5 mellé lehet tenni. Természetesen más a hangolásuk, de a többiben szerintem pariban vannak. Jó hangszer szeparáció, nem elmosódó részletek, stb-stb.
A tonalitása, ami kellemes enyhén meleg, nekem nagyon bejön, semlegesebb forrással remek páros, pl. Apple usb dac, Fiio BTR3k. Melegebb forrással nagyon feldúsul a mély és elkezd döngeni, azzal nem ajánlanám.
Kényelem az so-so. Most a hideg időben ez a fém ház hideg. Nem esik jól betolni a fülembe. Illetve egy picit nehéz is.
A Sennheiser 560S messze van, de majdnem tripla áron kapható, uh nincs ezzel semmi gond. Jöhet majd a KATO...
-
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #89669 üzenetére
Finom határvonalon billegnek ezek, alapból warm neutral, nem mélyhiányos. Élőzenénél felvételfüggően általában nem kell boost, vagy olyan érzés lesz, mintha egy basszuscsapda sarokból hallgatnád az előadást, elektronikusnak, metálnak viszont általában jól jön a több. A csillapítatlan S12 planarra rákapcsolt XBass is valid
Csak pont a finom határvonal miatt egy FD7 kicsit energikusabb, ás a picit visszábbvett felső-közép miatt nagyobb hangerőt enged, de itt ekkora eltérésekről van szó:
Ha az árkülönbségeket is figyelembe vesszük, meg azt az apró húzótényt hogy az Oxygen a világ legkényelmesebb dolga (nekem
), és persze a különböző fülformák miatti egyéni illeszkedési/hangképzési környezetet figyelembe véve nincs tuti recept. Kipróbálod, bejön vagy sem, ennyi. Mindegyik jó, a Moondropok is, az kb egységes vélemény.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #89658 üzenetére
Egyfelől az árazás nagyon zavaros, mindenre lehet példát, ellenpéldát és elrettentő példát találni. Fillérekért is lesznek olyan darabok, amik résztulajdonságokat tudnak a nagyoktól felmutatni, és drágán is lesznek butábbra sikerült dolgok (esélyesen sokkal homogénebb gyártási minőséggel és megbízhatósággal indokolva, néha meg simán túlárazással).
300$ körül már koherens, részletes, tiszta, és tágas holografikus terű dolgokat kapni. Alatta jellemzően ezek közül kiesnek és/vagy leskálázódnak dolgok.
Jó példa erre az Olina, ami egészen Oxygenszerűre tuningolható, valamint a tere mérete túlmutat az Oxygenén, de mégis koherenciában elmarad a drágább modelltől. Jó játék tuningolgatni, különböző szűrésekkel, csillapításokkal sokféle és egészen élvezetes hang érhető el, de a végén az Oxygen mindig valahogy egyben van, az Olina meg valamit nagyon tud, valamiben elmarad.
Aztán Oxygen árszinten a Tea pl jobb rétegek, hangszerek elválasztásában, nagyobb atmoszférát teremt de kevésbé pontosan helyez el térben dolgokat, és kissé túlhangsúlyozza a vokált, de ez megint egymáshoz képest hasonlítható. Egy 200$ környéki hibridhez képest ég és föld a Tea, egyértelmű kapu a felsőbb kategóriákhoz.Fölötte meg a végtelen részletesség, dinamikai precizitások bármekkora kontrasztban, és amit mondani szoktam, eltűnik a felvétel, marad az előadás. Végtelen pénzért természetesen
-
mekker
őstag
válasz
Polllen #89620 üzenetére
Veszek egyet kipróbálni, aztán meglátjuk.
@vicze1: Na jó, de én akkor is megvettem volna, ha csak egy darab drót az elektronika nélkül, mivel senki nem árulja 2$-ért. Az 1000$-os teló meg csak jobban szól, mint a 10$-os kábel.
Hogy most a LingLong 6XD típusú telefonnal nem kompatibilis, az kit érdekel, iPhone tudja az analóg átvitelt, eddig sem számított a kompatibilitás.
-
vicze
félisten
válasz
Polllen #89620 üzenetére
"A telefonokból kikerült az ADC és DAC chip"
Nem kerül ki különben nem tudna semmilyen hangot kiadni.
Üzletileg azért éri meg mert 1. veszel tőlük BT fülest, 2 veszel tőlük 2$-os átalakítót 10$-ért.USB-C szabványban (USB Audio 3.0-ban egész pontosan) definiáltak analóg kimenetet amihez nem kell aktív komponens.
Sajnos mivel egyetlen gyártó se tünteti fel értelmesen, hogy az adott telefonja mit is támogat, ezért és soha nem fogod tudni, hogy a következő telefonod mit fog támogatni. Így csak aktív átalakítót érdemes venni. -
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #89506 üzenetére
Az alsó pár %, vagy impedance adapterrel / ifi IEMatch 4.4-el kitolható az alsó 5%-ról az alsó 25+%-ra a hallgatható tartomány. 50 Ohmos alacsony érzékenységű Ety ER2XR-el jobb a helyzet, de az Oxygen sem túl zajos rajta. 8-10 Ohmos armatúrásokkal felejtős, planarból a Tin P1-el pl egészen jó.
Lassan az előrendelt Prime DAC + RA2Bfe is készül, az első ház nélküli publikus próbadarabokból már kaptak páran a napokban, az minden szinten rátesz pár lapáttal.
IEMből úgy döntöttek, hogy a VE Azure sem lesz limitált széria, 40$-os olcsó DD érdekesség:Kis előzetes a komolyabb nagyon erős mágneses aludómos IEM release előtt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Polllen #89497 üzenetére
Tripowin Mele, azt nehéz felülmúlni. Azaz nem nehéz, de 300$ alatt mindennek van valami hiányossága, hibája, gyenge pontja, harsány területe. Fölötte nem mindennek, de előfordul... :)
A Mele meg egy egészen koherens kellemes meleg hangú füles, nem unalmas, és egészen jól skálázódik az erősítővel. Gyári kábellel, gyári eartippel úgy ahogy van jó.
Opciósan némi szétszedős tuninggal a Shuoer S12 planar csodás, a driver hátulján kell a szűrőt 400-as sűrűségűre cserélni, a vetőcsőbe meg belevágni egy Etymotic tip belsejét, már csak egy jó kábel és jó eartip kell rá, és ezzel kb érzékeltetem is, mi a baj a 100-300$ közti cuccokkal. Egy Tanchjim Oxygen vagy Mangird Tea 2 már kifogástalan hangban, a Tea2 már nem hibásodik meg olyan könnyen mint az eredeti, de ezek már bőven túllőnek a HD560s-en árban. A Mele simán jó kiegészítő a Sennheiser mellé. -
Rebelf
aktív tag
válasz
Polllen #89497 üzenetére
Etymotic er3XR
Más: Megérkezett a Comply T100 illeszték. Sokat olvastam előtte róla mindenhol, mindenfélét. Igazából minden mende-monda megdőlt róla szememben. Pl: egyáltalán nem vágja a magasat, nem csökkenti a középmélyet és nem emeli a mélyet sem. Aki ezt tapasztalta, két dologra tudok gondolni, placebo vagy a gyári illesztékei voltak ócskák. A T100 pontosan ugyan úgy szól mint a különböző méretű gyári tripla gumi illeszték amit eddig használtam. Izolacioban talán pár db-vel jobb a t-100 de nem egetverő a különbség egy jól választott gumihoz képest. Kényelemben pedig egyértelműen jobb, ezért vettem. Igazából ennyi a benyomásom róla,ezt vártam tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest