- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #94357 üzenetére
Némi Dunu belsős infóból az jött át, hogy ha a fóliaréteg önmagában már annyira kevés, hogy éppenhogy felvihető rá a berilliumréteg, és a kettő együtt áll össze merev, könnyű anyaggá, az a full BE, míg a BE platednél a PET membrán magában is teljes értékű, csak javít picit a merevségén a rétegezés.
Nálam egyszerűen összevethető a két cucc közti különbség, a Periodic BE az YBF-el, utóbbi a negyed ár ellenére kb 90-95% -át hozza a BE tudásának. A vicces, hogy a gyártási minőség, anyagok tartóssága pont a kínai vacaknál lett jobb hosszú távon, az még most is tökéletesen egyben van, pedig náluk a selejtarány durván magas volt.
-
btraven
őstag
válasz
fericske #94138 üzenetére
Próbálom a fül mögötti elvezetést. Most így az Iris Ancestornál sikerült olyan mélyet előállítani hogy nem is tudom lehet-e ennél több
Bill Evans Trió nagybőgője úgy szól hogy rezeg a koponyám.
Mint kiderült ez koktél jazz. Akkor azért pofázik mindenki közben meg koccintgatás hallatszik.
Erről az jut eszembe amikor voltam egy street food eseményen ahol fellépett a Mini. Az együttes előtt közvetlenül már asztalok voltak. Szegény Török Ádám kitette szívét-lelkét, de rá se bagóztak a vendégek, csak zabáltak két pofára. -
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #93876 üzenetére
Bonyolultabb, ez is olyan, mint a gyümölcslé, gyümölcsnektár, gyümölcsital elnevezés, ami a 100%, 25-50%, sub 25% gyümölcstartalom mögött áll, és még így is a víz az kikerülhet az eredetiből tárolásnál, és utólag újra felvizeződhet a gyártósoron. És akkor az 50% gyümölcslé az azért nem nektár, mert nem cukrozzák fel, csak hogy még bonyolultabb legyen.
Azaz háromféle driver van. A bery/titan coated, aminél ráködölnek a PET membránra, és a hang visszaverődésére, keletkezésére van egy akusztikai hatása a felületnek, de még nem merevít. Aztán van a beryllium/titán driver, aminél már nem csak ráleheltek, de van egy megfelelő strukturális merevsége is az egésznek, és még ott a pure bery driver, ahol a gyártás végén leégetik a PET ballasztréteget a fémről tömeget spórolni. Ez utóbbi drága. Akár 100x-os szorzóval is lehet számolni egy alap PET driver, és egy komolyabb ritkaföldfémmágneses, jól tekercselt, minőségbiztosított pure driver között. Nehezítésnek 40mm alatt inkább csak pure-nak hazudott cuccokat láttam, vagy fene tudja, nem szoktam szétbontani a BE cuccokat. Lenyelni sem, mert úgy mérgező. Hallgatni igen, mert akadnak igen jók is.
-
btraven
őstag
válasz
fericske #93459 üzenetére
Én ma az első kettőt próbáltam a listáról [link].
Hozzácsaptam a rendeléshez egy QKZ MDR-t mert nem bírtam megállni 2.69$-ért.
Ez az első flathead earbud-om amitől nem esett le az állam első meghallgatásra. Most már mondhatom amit ilyenkor szokás, az árához képest jól szól.
Viszont a mikrofon jó rajta, nem zajos egyáltalán. Végülis azért is vettem, a Genius-on levő mikrofon elég rossz.
Még azért járatom, hátha csoda történik.
Muszáj magasabb hangerőn? -
DarkByte
addikt
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #92271 üzenetére
Ja, csak az earbud az amúgy is egy niche műfaj, aztán ha már amúgy filléres tétel a szivacs, próbálok egy olyan csomagot kiadni a kezemből, ami a lehetőségek keretein belül elég univerzális. Nem fogok olyan sokat készíteni szerintem, mint a Phoenixből (ami azért még mindig kétszámjegyű példány), egy szűk csoport a hobbin belül kap egy gyöngyszemet, és rajong, nekem meg nem megy a szabadidőm rovására a logisztika. A fő cél megvan, magamnak akartam olyat csinálni, amire nem fintorgok a Hemp vagy a G7, EJ07, RSV után ha a fülembe teszem, az teljesült.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #92268 üzenetére
Van, kapni, de nem szeretem. Mondjuk ahány fül, annyiféle igény, akár kiegészíthetem a jelenlegi széles szivacsválasztékot azzal is az újabb építményeknél.
Egyelőre csak a 600 Ohm-os Infaustus prototípust
vetettem a disznók eléadtam ki a kezemből, RetepNyaraB tesztelgeti. Neki a szokásos fánkom nagy, nekem meg azzal a legstabilabb és legkényelmesebb, de ez is ilyen komplex műfaj, mint a megfelelő eartip megtalálása.
-
s4tch
veterán
válasz
fericske #92165 üzenetére
Comply csak azért van, mert kaptam a tavalyi hifi show-n néhány párat a muzix standon. Az első kitartott egy évig.
A Final egyébként annyira V, mint ahogy az egyik head-fi review alapján lehet sejteni? Vagy illesztékkel ezt is lehet hangolni, és bőven jók az adottságai?
-
s4tch
veterán
válasz
fericske #92161 üzenetére
Köszi az ajánlást! Egy jó tws-t már szeretnék egy ideje, ez a Final ígéretesnek tűnik. A Lypertek se lehet rossz ennyiért. Amúgy tényleg brutál akciók vannak náluk, nem csak bontott vagy refurb termékekre.
Szállítás elég kemény, forward2me olcsóbb lett volna...
Blackbird szivacs illesztékeket ismered? Ha végül a Final mellett döntök, kipróbálnám a SecureFit S30-at a P1-re, mint Comply alternatíva.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #92068 üzenetére
ohh, szerencsére én most nagyon meg vagyok elégedve a cuccaimmal, csak Valkűrnek írtam infoként, h mi az ami single dd és jó próba lehet az általa leírt dolgok alapján...
AK SE100 DAP-pal ill Schiit Jotunheim asztalival (AK4490 G2 DAC-kal) nem kacsintgatok forrás szempontjából feljebb (igaz, egy ideig agyaltam külső, különálló dac-on, de elvetettem)...
olyannyira elvagyok, hogy még a trinity audio phantom-mal sem kezdtem el játszani, h a különböző szűrőkkel mit mutat ezekről a forrásokról (pedig anno, amikor meglett a dap-om, akkor belefüleltem és tetszett, amit hallottam)
egy balanced kábelt akarok még amiron-hoz a forrásigényessége miatt, de ennyimajd pár év múlva megyek tovább
-
Malfroy
aktív tag
válasz
fericske #91778 üzenetére
Na, ez egy jó támpont , és vissza ellenőrizhető . Ez alapján jól helyezem be őket , csak kicsit maximalista vagyok, gondoltam rákérdek azért .
Volt olyan is mikor ásitol vagy nagyra kinyitod a szád, akkor kicsit több mély volt, és testesebb lett a hang. Az normális , vagy akkor nem volt a helyén rendesen szerinted?
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #91778 üzenetére
Hozzátenném, hogy pl a Periodic BE-t eleinte nem dugtam elég mélyre. Megül a fülemben, izolál, de utána még kb 5mm-t tovább tudom tolni, ha kinyitom a szám. És pont ez a táv kritikus, helyrehúzza az emeléseit, mélyre tolva sokkal jobbsn összeáll a hangja.
Over-ear kábeles, fülkagylóba illeszkedő cuccoknál nincs ilyen kérdés, beleül a helyére, és szigetel.
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #91586 üzenetére
Az elsőben van ugyan egy enyhe pukli középmélyben ami lehet mackós, de a 3-5 k közötti középhiány miatt nem épp V...inkább kellemesen andalító karakter lehet...klasszikus V valahol 1 khz környékén esik be...
A második ábra számomra értelmezhetetlen...mondjuk nem is látom, de lehet jobb is... -
SirRasor
addikt
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #90471 üzenetére
Elővettem, végighallgattam pár forrásról, aztán levontam a következtetést. Egyfelől nem tesz jót neki a teljesítmény, BTR3-ról volt a legkiegyensúlyozottabb. Bármi erősebb csak kiélesíti a hibáit.
Másrészről pontosan úgy sok a teteje, ahogy Crinacle mérésén látom, tüskés. Ráadásul tényleg ennyire hasonlít a hangja egy 25$-os chifihez gyenge forrásról, mint a gráf:Csak a Tanyának könnyebb elnézni a túltolt vokált az ára miatt. Meg hát a Szóval úgy tűnik tényleg az első szériás BE volt a tuti. Kár érte. A formáját, kialakítását, kábelét, súlytalan egyszerűségét bírom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #90471 üzenetére
Igen, Gryphonról is, pedig az kifejezetten finom felül mindennel, nem élesített, karcos. Aztán úgyis ragasztási hibás a driver, és el-elmegy a basszus balról, úgyhogy igen ritkán veszem elő (sok állástól megtapad és egy ideig használható, hevíteni kéne és teljesen helyrejöhetne akár). Csak a BE V hangja helyett az EJ természetese otthonosabb, úgyhogy annyira nem öltem időt és energiát a javítási kísérletekbe.
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #90468 üzenetére
Persze hogy felsérthető, hiszen earmold alapanyag, ezeket nyomatolják, aztán snitzerrel méretre vágják, majd mintát veszenk róla és kilökik
Ha normális kerek lyukat tudsz rá fúrni, sokkal jobb lesz a hang....esetleg nagyobb lyuk és egy mipolán cső behelyezése tovább növelheti a minőséget....próbálkoztam szilikonnal sokat, ha éles egy füles, tompíthatja a középmagasakat a hosszabb vetőcső...
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #90466 üzenetére
Nyilván egyénfüggő kinél mennyi ideig tart egy eredetileg nem arra a felhasználásra tervezett dolog...
Pl a comply is van akinek sokáig jó, van akinél megeszi a kipárolgás pár hét alatt...
Ettől függetlenül pl ha kapna egy ilyen egy szilikon lakk réteget és kitöltebé a mimkropórusokat, elképzelhető hogy tartósabb lenne és jobban izolálna...
Annyiból valóban jó ötlet, hogy home made meg tudja csinálni az ember, nem kell elmásznia szaküzletbe és várni rá....mondjuk gondolom volt célszerszámod megfelelő lyukat is fúrni rá....
A szilikonnál elengedhetetlen ugyanis a 35 ezres fordulató spec mikromotor....
Egyébként nem baj ha erről beszélgetünk, legalább mások is tudomást szereznek róla -
Tulku
veterán
válasz
fericske #90464 üzenetére
Nézd, mivel az egy sztilikon, amit lelakkoznak, így borítékolható, hogy egyenletesebb a felülete....nekem is van itthon ilyen próbamold, nyilván ez is lehet egy szükségmegoldás, de nem tartós használatra tervezték én csak erről regélek....nyilván ha egy illeszték mondjuk 7-8 ezer pénz, ez pedig a fele, akkor elgondolkodik az ember, melyiket vegye...
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #90462 üzenetére
Ez egy earmold mintavételi cucc....ennek két hátránya van...
Mivel ez nem szilikon, hanem egy gyorsan kötő kétkomponensű rugalmas cucc, enyhén porózus így nem izolál.
A nagyobb baj az hogy nem hosszútávú használtara tervezték, csak mintának (amiből maga a shell fog készülni füleshez, illesztékhez, hallókészülékhez) ezért egy idő után kopik, ráadásul begyűjtheti a szennyeződéseket porózussága miatt... -
MortalMilka
csendes újonc
válasz
fericske #90048 üzenetére
Köszi a gyors reakciót! Milyen hosszabbítót illetve átalakítót ajánlanál hozzá? A kép alapján sejtem 3 port jack van rajta az meg sajnos a PC-n nincs, pont ezért is gondolkoztam mikrofon nélküliben. Illetve még legalább fél méter hosszabbítás kellene hogy kényelmesen tudjak a székben mozogni vele.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #89389 üzenetére
Ezek tényleg nem túl sok energiabefektetéssel telefonnal lőtt illusztrációk, pár másodpercnyi rápakolt Photoshop express utómunkával, hogy egy fokkal jobban illusztrálja a bigyókat.
DSLR-t meg emiatt még nem veszek elő, azzal csak elbonyolítanám és hosszadalmas projectet körítenék oda meg a raw képekkel állnék neki kihozni valamit, azt inkább ilyesmi témákra tartogatom:
-
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #89006 üzenetére
3-6 k között ha megnyomják, tud baromi részletes és besza-behu élményt produkálni egy füles, de sokak számára hosszú távon fárasztó..épp így voltam a 64 audio u18t-vel is, mert Liszt 2. magyar rapszódiája azóta sem szólalat meg úgy semmin sem (most épp AN E hangfallal, Innous Matrix streamerrel Lampizator dac-kal és 2a3 SE erőlködővel sem adja azt az "ottlétet") viszont 10 perc múlva kivettem a fülemből és bepattintottam a Laylát...az megnyugtatott...
Hozzáteszem, vannak emberek akik kifejezetten ezt keresik, Kemcso példa rá, de a te kütyüid is (anno) ezt mutatták kissé...
Nem vagyunk egyformák na...de így van ez jól
-
válasz
fericske #89006 üzenetére
Igen, sok helyen írják, hogy Acoustune usereknek nem hozott sok meglepetést a hangzás irányvonala (többnyire jó értelemben), sejtettem, hogy neked ismerős lesz, amiket írok.
Az RS One-ban Myrinx EL driver van, ebben a fülesben debütált.
Egyébként ehhez is AET07-et adtak, kifejezetten tetszik (a legkisebbet használom, az fér be a fülembe).
Az uletán formaszivacs harang pedig az AET02 jelzéssel van ellátva.
Per pillanat ez van a fülemben, és bitang jól szólnak a japán popzenék...
pl:
Ado – Freedom
Zutomayo – JK Bomber
Kedvenceim
Föleg a gitár szól nagyon jól, jól áll a karcosság.Az enyémnek is kell egy szint feletti hangerő, hogy a maximális élmény legyen a zenehallgatás.
És max hangerővel is csak egy picit szivárog... ami már életveszélyesen hangos, én például 60%-on hallgatok zenét (Xperián).És ahogy mondod, tényleg élmény a szúrós magas ellenére is a kedvenc számaimat hallgatni... Acoustune-nál valamit tudnak
-
-
válasz
fericske #88902 üzenetére
Köszönöm a tanácsot
Egyébként refurbished darabot vettem, nem tudom, hogy mennyire volt bemelegítve a picike, mindenesetre ha a fülemre és a memóriámra hagyatkozom, akkor talán a basszusnak lett erősebb kontúrja (EQ-ban a basszust feljebb raktam az első napon, most pedig le van eresztve) és összességében pontosabb lett a hangzás.Nem tudom egyébként, hogy telefonhoz mennyire érdemes drágább fülest venni, de lehet, hogy valamikor kipróbálnék egy magasabb kategóriájú cuccost.
(Talán az Xperiámban van még potenciál. Az biztos, hogy eddigi bármelyik jack-el rendelkező telefonomnál szintekkel jobban zenél.)
Kacsintgatok a Final A3000-rel, de még 50-szer átgondolom ezt, és inkább gyűjtök egy jobb fülhallgatóra -
peugeotmate
őstag
válasz
fericske #88719 üzenetére
Az sem fordul elő hogy pár napig használt? Oculus Quest 2 amazonos rendeléseknél olvastam cifrákat legutóbb. A bontatlanként árult vadiúj dobozos készüléknél előfordult hogy a doboz már nyitva volt, a headset karcos és hajszálas volt a készülék. Ha itt nagyon tuti a minőségellenőrzés az nagyon jó hír!
-
emiki6
veterán
válasz
fericske #88707 üzenetére
Akkor 3000. Edzéshez főként elektronikus lesz, amúgy mindenféle, de rock-metál csak nagyon ritkán.
Amazon.com-on 5 dollár a difi.
Az amúgy jó, ha minőségi a cucc, a yincrow-im sajnos meghaltak. Az egyiknek megtörtem a kábelét zsebbel, a másiknak játszottam a bud-jával és nem tudtam, hogy a ragasztó nem tart, kiszakítottam a drivert. Mondjuk meg is tanultam, hogy mire kell vigyázni füleseknél.
-
-
-
Hestia
csendes tag
válasz
fericske #88547 üzenetére
Időközben megvettem.
A válasz: nem.
Legalábbis a gyári szilikon bogyókkal nem, mert csak egyféle módon lehet felrakni, és az csak akkor illeszkedik a hallójárat formályához, ha fül feletti pozícióba állítom. Így is kényelmes.
Sony tipjeim vannak, de szerintem a cső rövidsége miatt nem zárná a hallójáratot.
Mivel már vén vagyok, a gyáriból a legnagyobbal kezdtem.
Dobozból kivéve jó(bb)nak tűnik (XBA-N3 után).
Megvan az esti programom. -
laleeee
őstag
válasz
fericske #88364 üzenetére
Könnyen hajtható amúgy . Első 1-2 órában magával ragadott a Blon timbre de aztán nagyon zavaróak lettek a hibài. A Reecho sg-03 high-end füles ehhez képest, a bl03 és 01 is sokkal jobb szerintem. A menő dizàjn hiányozni fog, megkérdezik az utcán, hogy mi van a fülemben.
Kb ez jól összefoglalja hogy milyen : CONS: Tonality, Technicalities, poor bass quality and control, poor imaging, average resolution, grainy timbre, hollow mids when sub-bass occur, recessed kick drum and male vocal, fatiguing dynamic etc -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #88147 üzenetére
Rápróbáltam alkoholos fültisztítóval, szerencsére nem változott. A Samsung Buds Live ANC-je viszont jobb lett tőle, miután a külső mikrofonból kimostam valami nyárfaszöszt, szóval mégiscsak hasznos
Earbudnál is sikerült végre egészen jó karakterisztikát összehozni (Azaz a Faaeal Rosemary-hez képest kicsit jobb, pedig az magasra tette a lécet), 30Hz alatt kezd halkulni, 20Hz az alja, fölötte pedig kellemesen lineáris, széles/mély térrel. 32 Ohm graphene driver, némi szivacs benne, alu ház, saját remegő kezű igénytelen forrasztás, semmi drága komponens:
A nyitott szűrős hátlapú fémházból ugyan kicsit jobban kihallatszik a zene, de a hangzásnak nagyon jót tett, és jobban mutat rajta az MMCX, mint az MX500 stílusú műanyagtokra tákolva. Akad 2.5KHz-nél egy 100Hz-es sávban channel imbalance, azt már csak tone generátornál hallom meg, zenénél nem tűnik fel, úgyhogy marad így, ragasztva szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest