Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Keresgéltem az Etymotic illesztékeim között és azért egy kicsit rácsodálkoztam, hogy ez vajon emberek, esetleg valami gorillák, esetleg medvék részére készült-e.
A fekete az én méretem
-
stellaz
veterán
Etymotic er3se-re visszakerült a szivacsok helyett a tripla szoknyás harang és bár kevésbé izolál, kicsit kevesebb a mély, de cserébe szeparáltabb mély és közép tartomány.
Újra és újra rá kell jönnöm, mennyire fasza ez a füles. -
stellaz
veterán
Van akinek itt sokkal több earbuds fordult meg a fülében, mint nekem, de alapvetően a VE (veclan.com) fülesei között találsz stabilan hozzáférhető füleseket 5 és 300 dollár közötti tartományban, többféle ársávban, de ha felsőbb polcokon nézelődnél, akkor szerintem Nova cuccaival jobban jársz, illetve hát ezen a szinten már a meghajtás is sokat számít.
-
stellaz
veterán
Zajos utcára én csak és kizárólag bazi jó izolációval rendelkező fülest vennék, minden más önmagához képest gyengén fog szólni a zajban. Bringához mondjuk meg inkább hátrány a túl jó izoláció. Lehet bringához jobban jársz egy tws fülessel pluszban. Utcára pedig Etymotic er3se és er3xr füleseket bátran ajánlom, nagyon jó passzív izolációja van, szivaccsal alázza az anc-s fülesemet is és megbízhatóan jól szól minden műfajon. Igaz, rock és metál nekem semmin nem szól elég dögösen, csak koncerten, de ez az én egyéni problémám.
-
stellaz
veterán
válasz
Albert.Tamas #94654 üzenetére
-
stellaz
veterán
válasz
Albert.Tamas #94652 üzenetére
Az er4 gyári kábele is ilyen vékony. Nehéz kábel nem is lenne jó hozzá szerintem.
Lehet, hogy én is kipróbálom. Nem a teljesítmény hiányzik, de feltételezem , a btr17 és tudom, hogy a k9 is szerintem szebben szólal meg a ballanced kimenetről.
-
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #94620 üzenetére
Azért a bejártás nem egy egyedi dolog, műszaki eszközök esetében, elég, ha csak az autókra/motorkerékpárokra gondolsz, ott konkrét gyártói előírások is lehetnek a motortól kezdve, a féken át, egészen a gumiabroncsig.
-
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #94615 üzenetére
"Ha addig puhult, nyúlt, ridegebb lett valami, miért áll meg a folyamat?"
Úgy érted, hogy miért nem nyúlik az unverzum méretére, vagy lesz gyémánt kemény?
-
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #94610 üzenetére
Érdekes téma, de azért van alapja. A driver mozgó alkatrész. Tapasztalatom szerint alapvetően érdemes legalább egy pár percet, vagy 1-2 órát járatni kipróbálás előtt egy fülest, de olyannal is találkoztam, ami az első 10-20 órában konkrétan torzított magasabb hangerőn, majd szépen elmúlt Persze kivétel is van, ahol dobozból kivéve pont úgy szólt a cucc, ahogy később is.
Hangfalnál is kellett pár óra, mire elmúlt a doboz hang.Elektronika esetén nem találkoztam ilyen jelenséggel, vagy legalábbis nem vettem észre semmi hasonlót.
-
stellaz
veterán
izé... en bloc törölve lettek mai bejegyzések? pedig csak egy hirdetés volt közte
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94560 üzenetére
Volt nálam is a VE Master, meg Phoenixem is volt jó sokáig, még uogradet is kapott Nova mestertől
Ettől még vannak helyzetek, ahol nem annyira akarok a zenére figyelni, de egy kellemes, hosszan hallgatható dolog kell.A Monkhoz is megvan VE 4.4-es, olcsó dongleja, de azért a GoBlu-ról vagy most a BTR17-ről érezhető előrelépést tud tenni.
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94552 üzenetére
Pedig az 1 dolláros Traceless bőven árán felül zenél. Szerintem az sem jogos elvárás, hogy pár dolláros meghajtásról fussa ki magát teljesen.
Nálam háttérzenére vagy elalváshoz bőven jó cucc egy abszolút skálán is. Munkához, olvasáshoz zenét hallgatni gyakran ehhez nyúlok. A 20 dolláros Monk is tök jó, illetve az máshogy jó, de nem jobb és az pontosan hússzor ennyibe került. -
stellaz
veterán
válasz
xabolcs #94530 üzenetére
Youtube szerintem elég jó minőséget tud adni, ha legalább full hd-ban jön a stream. Azért ez már bőven messze van a 128-as mp3-tól. (volt most valami kísérleti funkció is 1-2 hét erejéig, hogy nagyobb bitrátával/más formátumban nyomták a zenéket, hátha majd bevezetésre is kerül)
Pl ezeket, de a youtube elég sokat elkezdett sorban bedobálni.
-
stellaz
veterán
Huh... mostanság elkezdtem jó minőségű jazz koncerteket nézni youtubeon és a FatEarth valami döbbenetesen jól közvetíti az élményt. Én ezt várnám egy high-end cucctól is, helyezzen bele egy előadásba.
Ez a kis bogyó a Hifiman planár fejest is simán lezenéli, közvetlenebb, ütősebb, érzésre ugyanannyi levegőt mozgat, tele van energiával.
Persze az élményben szerepe van a mozgóképnek is, meg ezek a felvételek valahogy nem olyan sterilek, mint egy studió felvétel, a basszus sokkal elevenebb, természetesebb, ahogyan az ének is.
Na most ezekkel jó darabig elleszek -
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94510 üzenetére
Köszi
A tapasztalatom az az, hogy ahogyan egyre jobb egy füles, úgy szól egyre természetesebben. Ez azt jelenti, hogy van jó dinamika, közvetlenség, részletesség minden tartományban, a dob úgy és olyat üt, ami már emlékeztet egy élő előadásra, és viszonylagosan műfaj függetlenül tudja ezt. Ha van benne kicsit több mély, vagy visszább van fogva a magas, az sem vesz el a természetes megszólalásból, inkább hozzá tud még tenni. Persze itt már az elektronika is számít. Pl a FatEarth fülessel a GoBlu már sok volt mélyben és mosta is. A BTR15-re és a btr17-e kötve már helyrebillent az egyensúly, így pont jó, részletes, enyhén sötét, de soha nem fátyolos hangzással, ami szerintem közelebb áll egy hangversenyterem valódi hangzásához, mint egy világosabb hangzás.
Persze egy színt felett már csak a fingreszelés megy ebben a hobbiban is, de egy színt alatt meg inkább nem hallgatok itthon iemmel zenét. -
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94500 üzenetére
Szerintem próbáld ki póló alatt elvezetve, nekem az esetek jelentős részében semmi gondom vele. A gyári tok egy kicsit vastagít a cuccon, ha jobban akarod érezni, hogy van valami a zsebedben. Van/volt rövidített kábelem is, egy időben nyakba csíptetve használtam a Sony bluetooth adatpert, de az még a GoBlunál is kisebb, a mikrofonon kívül nem sok előnye volt.
A kábelnek nem árt az izzadság, de nekem pl a Samsung Buds2 nyáron annyiból kényelmetlenebb, hogy beizzad alatta az egész fülem, míg pl az Etymotickal ilyen problémán nincsen. A Nova által említett Sony tws-nek tényleg jó hangja van, bár a mélyei nekem továbbra sem tetszenek.
"Tehát mindenképpen idiótának akarok kinézni.
"
Mondjuk, ha ez a cél, akkor nem szóltam
-
stellaz
veterán
válasz
traktorgumi #94474 üzenetére
Volt a birtokomban pár napot, de nekem nem tűnt olyan nagyon könnyen hajthatónak.
-
stellaz
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94465 üzenetére
Szerintem a termékkategória alap problémája, hogy kicsit két szék között ül a pad alá.
A többi TWS füleshez képest nagy, a tokja is, nincs ANC és áteresztés. Otthonra meg ugye sokoldalúbban, többféle fülessel/fejessel használható egy hagyományos bluetooth lejátszó (mint a GoBlu, btr17, stb) miközben a tws forma előnye nem jön ki annyira. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94424 üzenetére
jah, persze, elégedett vagyok vele, meg amúgy tök jó és hasznos funkciói is vannak és a mechanikus kapcsolók is teljesen jó megoldások, szóval nekem se hiányzik a kijelző úgy egyébként, pláne, hogy a szoftverből egyébként is részletesebben be lehet állítani.
Inkább csak jót tenne egy szoftver update, amivel a kijelzőt - ha már van - egy picit logikusabb módon használják ki. Pl mutathatná a gain állását, a hangerőt nagyobb számokkal és a bellított hangerő limitet.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94390 üzenetére
Nálam akkor is a fejes megy, ha a hangfalat is bekapcsolhatnám, mert ott van a monitor 2 oldalán. Max háttér zenére és filmet nézni használom, de azt csak akkor, ha nem egyedül nézem.
De hifi kiállításon sem éreztem, hogy nekem bármelyik is kéne otthonra.
Az első IEM-et több, mint 20 éve vettem és azóta sok ezer óra szórakozás adtak ezek a bigyók. Ha leosztom mennyit költöttem rá, ebből mennyi a maradvány érték, kijön, hogy sokkal olcsóbb hobbi, mint horgászni vagy ilyesmi. Gamerkedésről nem is beszélve,ha már fiatalokról van szó. -
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94386 üzenetére
Utcára nekem csak az Etymoitc vált be, egyrészt jól szól műfaj függetlenül, másrészt zajban is jól szól, amit eddig semmi más nem tudott. Az a kis cső pedig kényelmes, nem tud kiesni, csak az illeszték a kérdés, hogy mennyire passzol a hallójáratba annyira mélyen bepaszírozva. Ha igen, akkor mintha ott sem lenne, aludni is lehet benne.
Otthonra is vagy Ety vagy a FatEarth, annak a planáros mélyei, visszafogott magasai tök jók, de amúgy kiesik a fülemből elég könnyen és alig szigetel valamit. Szerencsére szinte ugyanúgy szól félig kiesve is, mint teljesen betolva.
-
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #94383 üzenetére
Értem, hogy jól szól, de összemérhetően jól szól egy normálisabb vezetékes iem + dac/ amp -hoz képest is?
Nekem a Sony és Samsung TWS-ek meg sem közelítik pl az Etymoticot. Nova csúcs Sony tws-e már meglepően jó volt, de a mélyekben az is csak az olcsóbb iem fülesek szintjét hozta, amit én nagyon nem kedvelek.
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94381 üzenetére
Én eddig nem olvastam ennyire sok lelkendezést a Airpods Pro2-ről, hogy már a többszázezres iem kategóriában (+nyilván rendes dac/amp) is állja a versenyt. Sőt, van ahol azt mondták, hogy a hamisak jobban is szólnak.
Ez most mennyire valós összehasonlítás? Vagy csak a grafikonok alapján mondod? -
stellaz
veterán
válasz
btraven #94379 üzenetére
Munkahelyemen egy Gernius fadobozos cucc van, elég méretes darab. Közelről, halkan teljesen vállalható hangja van munkához. Nem fáraszt, nem bánt. Annyi bajom van vele egyedül, hogy az elektronikája nincs árnyékolva és a mobil működése hallatszik rajta, meg kicsit sípol is a pc mellett, de már jópár éves cucc, kezdetben mintha nem is lett volna rá ez jellemző.
-
stellaz
veterán
Látom, hogy többféle driverrel is van:
Beryllium film Driver/LCP Driver/PET Blue
Ezek között mi lesz hangban az érdemi különbség?
-
stellaz
veterán
válasz
gelbelex #94346 üzenetére
Azért óriási árkockázatot még így sem kellett vállalni, bár így is kb 21-22 szerese, mint amennyiért vettem a Tricelesst
szerk.: ja, hogy ehhez nincs kábel. Akkor az még némi kiadást jelent.
A Traceless utcára nekem semennyire sem vált be, de melóhelyen fixen otthagyós cuccnak tökéletes. Annyira jó, hogy kellemes legyen hallgatni háttérzenének, de annyira nem durván jó, hogy már elvonja a figyelmemet a munkától. Végül a Phoneixet ezért nem használtam munkahelyen, mert valahogy mindig az lett a vége, hogy csak zenét hallgattam
-
stellaz
veterán
válasz
AdamTaylor #94316 üzenetére
A Cayin + Tulku G7-et nem hallottad Novánál? Az tűnt még egy nagyon jó párosításnak, az alapján, amennyit hallottam.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94312 üzenetére
Mondjuk az ER4-hez akár jó is lenne, mert azt csak itthon használom, de annak meg gyárilag pont a jobbik kábele van, meg hosszabb is az átlagnál, pont jó az asztali cucchoz.
Illetve nincs itthon mmcx ballanced kábelem, kéne azt is venni.
Mondjuk lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni. Hol lehet ilyen adaptert kapni?
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94306 üzenetére
A 4.4-es csati szerintem minden esetben ballanced=szimmetrikus, legalábbis én nem találkoztam még unballanced 4.4-es kimenettel.
Nyilván attól is függ, hogy milyen füleset kötsz rá és mennyire macera kábelt cserélni. Pl az Etymotic fülesemet nem kötöm ballanced kimenetre, mert annak elég spéci kábel csatlakozója van és ergonómiailag is hozzá van tervezve a füleshez, viszony annyira nem igényli az erősítést, így itt maradtam a gyári kábelnél.
Minden más esetben ballancedet használok, annyira nem drága egy ballanced kábel, hogy ne érje meg. -
stellaz
veterán
válasz
gabikiraly2 #94259 üzenetére
Nekem nem volt, de ilyen célra általában az apple cuccát szokták ajánlani, mint jó ár/érték arányú cucc.
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94214 üzenetére
GoBlu és BTR15 is bátran ajánlható részemről.
Ha otthonra kell tenni-venni, érdemes a többiek által ajánlott pár dolláros hagyományos fülesekre rápróbálnod, mert egyrészt tényleg jól szólnak, másrészt otthonra praktikusabb, ha nem dugítja el a füled.
Ha bejön, olcsón megúsztad, ha továbblépnél, már tudod merre indulj (Nova fülesei felé mindenképp érdemes), ha nem jön be, akkor az az 1-5 dollár nem vág a földhöz és nézhetsz IEM-et
Mondjuk IEm-ből nem tudom, hogy ebben az 50-60 ezres (listaárú) ársávban mi van, de lentebbi dolgok közül nekem még az ajánlott gyöngyszemek sem jöttek be, kicsit fentebb viszont meg már baromi jó cuccok vannak. IEM esetén nálam a basszus a kritikus pont, az összes olcsóbb füles szenved attól, hogy ilyen hosszabb lecsengésű mélyei vannak, amit én nagyon nem szeretek.
Fentebb már nincs ilyen probléma. Flathead esetén meg egyáltalán nem. -
stellaz
veterán
válasz
fehér_ember #94181 üzenetére
Én bírom a tripla harangosat is, meg az sem zavar annyira, ha mélyre megy. Ahol kell a szigetelés, ott ez a megoldás a nyerő.
-
stellaz
veterán
Fura kis szivacs az Etymoticra. Egyrészt maga a füles sokkal kevésbé megy be vele a fülembe, de maga a szivacs mégis mélyre megy. A végén a nyílás nagyon kicsi, szinte tűszúrásnyi. Ellenben nagyon jól izolál, alig hallani benne bármit is a külvilágból és jól is szól vele, hiába áll ki a füles a fülemből jobban, a mélyek megvannak. Illetve egész kényelmes is szerintem.
Amúgy, az Etymoticcal kapcsolatban folyamatosan megerősödik az érzésem, hogy nagyon nagyon profi cég. Egyrészt a kinézet abszolút ez a proaudio vonal (kevésbé tudálékosan mondva az 1000 forintos kínai különbül néz ki), de közben meg pl a kábele nem forog el, mint a többi mmcx-es fülesnek, mert van benne, egy pöcök. A gyári kiegészítőkből is nagyon sokféle van, szivacsok, szűrők, többféle harang, miegymás. -
stellaz
veterán
válasz
Amartus #94150 üzenetére
Most esett le a nevezéktan. BTR5 --btr15, btr7 --- BTR17. Mondjuk ha ez a második generáció, akkor lehetett volna 25 es 27 is.
Igaz, FIIO nem valami következetes a nevezéktanban. Pl K1 kis dongle, K11 asztali erősítő az olcsóbb végéről, K9 jóval drágább asztali cucc. Logika?
-
stellaz
veterán
válasz
Albert.Tamas #94098 üzenetére
IFi GoBlu van, BTR15-öt csak próbáltam Novánál.
GoBlu kicsi, aksija jól bírja A hangja inkább meleg, szerintem sok tekintetben jobb is, mint a ZenDacV2-é. A extra basszuskiemelése nagyon finom, éppen csak a legmélyebb tartományt nyomja meg egy kicsit. Közepes energiaigényű dolgokat még jól meg tud hajtani ballanced kimenetről. Pl egy Sennheiser HD650-el meglepően jól szól, de a HE400SE már torzít vele nagyobb hangerőn. IEMekhez kevés kivétellel azért bőven elég.
Aksija jól bírja, működése egyszerű, nem kell hozzá semmilyen szoftver, amolyan problémamentes a használata, nincs idegesítő hibája vagy ilyesmi. És nagyon picike. Kifejeztten Bluetooth használatra van optimalizálva . Kábelről nem szól jobban, de zajos lehet a táp.BTR15 pár perces benyomás alapján kicsit világosabb hang és nagyobb méret, de bővebb összehasonlításra nem vállalkoznék.
-
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #94065 üzenetére
egyébként ja, a Traceless + iFi GoBlu az nagyon perfekt párosítás (bár árban kissé aránytalan a 391 forintos füles a 80 ezres lejátszóval), de fejesben is egy moddolt HE400Se lett a befutó, az egyszerűen hibátlan hangban, igaz, egy többszörös árú fejes erősítő kellett alá, de úgy vagyok vele, hogy ha már a komponens egyik oldalán lehet spórolni, akkor az is spórolás
-
stellaz
veterán
Szivacsot most így hirtelen nem tudom mekkora kell rá, holnap lemérem, ha nincs fent az oldalon a mérete, de annyira nem kell pontosnak lennie. Elvileg van kék is amúgy.
Welcome deallel most nézem, hogy megint 1 dollár. És nem ahhoz képest jó a hangja, hanem sok jóval drágább dolog mellé oda merném tenni. -
stellaz
veterán
Fogalmam sincs mekkora márka, de baromi jól szól már egy mobilról is. Szivaccsal szinte minden earbud sokkal több mélyt ad és kényelmesebb is általában. Vegyél hozzá többfélét és akkor tudsz vele hangolni is a hangzásán. Fogyóeszköz a párna.
A freki tartományt nem kell annyit nézegetni, van itthon profi fülmonitor ami asszem 16kHz-ig szól és van hallgathatatlanul sziszegős HiRes füles is, ami talán 40kHz-ig szól.
Planárok szólnak 50kHz-ig talán, de szerintem te nem ilyesmit keresel most. -
stellaz
veterán
válasz
btraven #94013 üzenetére
Még a K9-nek is van alapzaja, igaz, a hallgatható hangerőn nem sok és az is csak a Mangird Tea-val hallatszik, ami a legkönnyebben hajtható füles, ami valaha is járt nálam. Low gainan is 10 óra állásnál már rendesen hangos, 11 óra a fájdalomküszöb, 12 óra szerintem már halláskárosodás.
-
stellaz
veterán
válasz
steewcv65 #94003 üzenetére
Tavaly a Simgot EA500-ról mondtak jókat, abból amúgy van usb-c-is, de én továbbra is a külön adaptert javaslom.
Illetve amazonon 82 dollár az Etymotic er2xr, nekem a 3-as és 4-es széria van, profi cuccok, nagyon jó zajszigeteléssel. A kettes szériát nem hallottam, de jókat írtak róla. Talán avx fórumon is árulnak egyet. Mélyre megy a fülbe, ezzel meg kell barátkozni, de ha okés, akkor teljesen kényelmes, könnyű cucc.30-40 dolláros ársávban volt nekem még Blon Bl03, igazán nem sikerül megszeretnem, pedig népszerű darab.
A Tracelesst is teljesen komolyan mondtam, a hangja alapján, ne az árából ítélj.
-
stellaz
veterán
válasz
steewcv65 #93998 üzenetére
Nekem volt, 1500 forintért vettem valami 90+%-os telecom akcióban. Nem szerettem a hangját, de legalább 2-3 hét alatt beadta a kulcsot a meghajtása, így tettem rá egy 3,5-es csatit, amit aztán végül elhagytam. Az anyagminősége kicsit gagyi.
USB-c füles helyett inkább valami adaptert ajánlanék + egy fülest. Legolcsóbbnak az apple adapterét szokták ajánlani, ami jó is. A SM E80 jobban is szól, jobban is meg van építve, ha már, de igazán azt sem tudom jó szívvel ajánlani. De egyébként ebben a kategóriában nem tudom mi szólhat jól a felhozatalból, IEM esetén szerintem magasabb árban kezdődnek az igazán jók. Ha nincs szükséged feltételen iemre, akkor az adapter mellé egy 1-2 ezer forintos NiceHCK Traceless fülest ajánlanék, mert szerintem az E11 szintjét simán hozza és bagatell ára van, még egy próbának is simán megéri az árát.
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #93981 üzenetére
Még egy lelkendezés a Phoneixről. Most valahogy nagyon elkapott vele a flow,
Ha összehasonlítom az 1 dollárért vett Tracelessel, akkor azt mondom, hogy vannak is csodák és nincsenek is. Egyrészt így is megdöbbentő, hogy mennyire jó a Traceless és hogy mennyire élvezhető az előadása. Másrészt pedig csodák nincsenek, a Phoneix egyértelműbben jobb mindenben, jelenlét érzetben, hangszer hűségben, mélyekben, felbontásban, energikusságban. Összességében sokkal jobban közvetíti a zene érzelmi vetületeit és jobban belehelyez az előadásba. Most éppen nagyzenekari művet hallgatok és olyan energiával szól, hogy na. Érdekesség, hogy az egyik ezerszer hallgatott dalban most vettem csak észre, hogy szól benne a háttérben a harmonika, pedig eddig is jó cuccokon hallgattam.
Érdekesség, hogy ha jól tudom a Phoneix 300 ohmos, aztán mégsem kell olyan magasra tekerni a hangerőt a K9-en, mint a Tracelessnél, amit egyébként a telefonom is teljesen jól kihajt. -
stellaz
veterán
Tegnap hallgattam Nova új - nem sorozatgyártott - earbudját. Nagyon kellemes, természetes hang, semmi bántó vagy túlzó benne. Szerintem a végtelenségig lehetne hallgatni, nagyon fasza kis cucc.
Elkészült a Phoneix upgrade is (ez úton nagyon köszönöm Novának). Sajnos a hiteles összevetéshez a korábbi állapottal már túl sok idő telt el (és közben ZenDac V2 ment, FIIO K9 jött), de maradt a kellemes, dinamikus, analógos hangzás. GoBluval továbbra is nagyon jó egységet alkot. Nagyon szívesen meghallgatnám még egy steril, klinikai hangú cuccról is.
Aztán most itt van a Mangird Tea, ami nagyjából tökéletesen illeszkedik a fülembe, de tavasz környékén még elég fárasztó hangúnak ítéltem meg a brutális mélyeivel a GoBlu-ra és pláne a ZenDac V2-re kötve.
Na most a K9-re kötve egy egészen más oldalát mutatja. Szép, sima hang, kellemes, dinamikus mélyekkel, de semmi mosottság, semmi túlzás vagy ilyesmi. Az egész hangzás jócskán elmozdult a semlegesebb irányba, de maradt a közvetlenség, a jó dinamika, a természetes megszólalás és a baromi jó és részletes mélyek. Nagyjából minden műfajon jól szól, még JMJ-n is, ami nálam egy kritikus dolog, mert az atmoszféra teremtés és a pontosság csak ritkán áll össze nálam igazán jól ezeknél a zenéknél.
Ha a FatEarthel hasonlítom, akkor érdekes módon egy teljesen más prezentációt ad, miközben minőségileg mind a kettő igen magas szinten van és mind a kettő nagyon jó mélyekkel rendelkezik. Mondjuk ez tökéletesen ül a fülembe, a FatEarth már nem annyira. -
-
stellaz
veterán
válasz
Don't Panic #93842 üzenetére
Milyen a btr17? Megéri az árát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mini-ITX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kutya topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest