- Mobil flották
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilua
senior tag
válasz
bitblueduck #11 üzenetére
Ne reménykedj. Nyugaton nyugaton még kínai reklámok alá is képesek nyugati stílusú BGMet tenni, Kínában nyugati cégek is például KFC, Visa ezt tolják [link]
-
Cassi
őstag
Leginkább egy új, minőségi webáruház érdekelne, mindegy, kié a retail, oda már nem járok.
Nálunk egyedül az Alza tudott elérni valamilyen minőséget, a többiek elég amatőr szinten nyomják az ipart. De sokat lehetne még javítani. Túl sok a kisbolt, az egész piacot lefedhetné 3-4 nagyobb lánc, a kisebb boltok felőlem nyugodtan eltűnhetnének. -
grizlisandor
veterán
válasz
Acélfarkas #28 üzenetére
Igen, elég fura.
MM cégcsoport kínai kézbe kerülhet.
-
A magyar Obiban gyakorlatilag kézzel kell átválogatni a faanyagot ha venni akarsz valamit, mert a fele szemét: csomós, lyukas, repedt, gyantás, görbe, belemart a vastagoló/marógép, stb. A német Obiban teljesen korrekt, A-A/B minőség van, és a keményfa sem ritka. (A magyar Obiban, ha meghallják azt a szót, hogy "tölgy", kiröhögnek.)
Ingolstadtban van Bauhaus, Hagebaumarkt és Hornbach is. Mindegyikben kapni csavart, ez utóbbiban kimérve is.
-
ddekany
veterán
Hát a németek beszopták, de ez van, ha eladják magukat, akkor eladják.
Csak kik azok "a németek". Kb. semmi szerepe nincs ebben az átlagos lakónak. A cégtulajok/politikusok meg jobbára úgy lehetnek ezzel, hogy itt és most meg tudom magamat szedni, aztán ha netán nagyon szétcsúszik az ország, milliárdosként majd elköltözök jobb helyre. Úgy könnyebben megy, mint átlagembernek, pláne ha akkor jut eszébe, mikor már legatyásodott.
-
joey04
titán
szánalom
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
enginev3.0 #46 üzenetére
Olyan 990 körül.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
bytesizelife #34 üzenetére
Obiba kinn se járok.
-
kovy79
őstag
válasz
bytesizelife #34 üzenetére
Én sok különbséget nem vettem észre (építkeztünk mindkét országban).
Ellenben pl. Ingolstadtban csavart is kb. csak az OBI-ban tudsz venni, míg pl. Debrecenben van 10 csavarbolt...
Faanyag dettó, ráadásul a magyar ár harmada a német obisnak... -
-
válasz
enginev3.0 #46 üzenetére
Jobb ha nem tudjuk hol rontottuk el, mert akkor jobban fájna.
-
enginev3.0
félisten
Nem tudom, én mindig tátott szájjal nézem hogy valahol ilyenekbe gondolkodnak, mi meg bejelentjük hogy fel lesznek újítva a máv wc-k (bár végül mégsem)
Melyik évezredben rontottuk el?
-
Hieronymus
veterán
A címben nincs elírás.
A két lánc eredetileg az osztrák Metro tulajdona volt.
Igen, például az Amazon volt az a cég, amelyik elszívta a vásárlókat.
Utána került egy német cég tulajdonába. Ezt a tulajdonos céget vásárolták fel a kínaiak. A tulajdonost és nem közvetlenül a Medimarkt- Saturn. -
medeked
friss újonc
A céget vagy a tulajdon jogot vették meg nem a tulajdonost.
Bár amekkora rabszolgatartók a kínaiak még ezt is eltudom képzelni. -
因为我并不愚蠢。
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bytesizelife #35 üzenetére
Túlárazott Hama kábelek helyett ezentúl túlárazott JD kábelek lesznek
Szóval lespórolják a Hama márkajelzést ugyanarról a kábelről? -
Németországban a retail haldoklik az internet (elsősorban az Amazon) miatt. Olyan áruházláncok zártak/zárnak be, mint a Hertie, Karstadt, Conrad, Kaufhof... szaporodnak az üres üzlethelységek a belvárosokban és a plázákban. A kínaiak egy döglődő lovat vettek meg, gondolom az a terv, hogy 3 éven belül bezárják az üzletek felét (amik veszteségesek), aztán a maradékon keresztül a saját cuccaikat kezdik tolni. Olcsóbb, mint nulláról felépíteni egy áruházláncot és becsalogatni az embereket. Túlárazott Hama kábelek helyett ezentúl túlárazott JD kábelek lesznek
-
-
E.Kaufmann
veterán
"a teteje nem jött"
Na ez az, már nyálcsorgatni se volt érdemes bemenni jóideje. Max csekkolni fizikailag az árut (már ha volt az, amit kiszemelt volna az ember) meg garanciális ügyintézni. Amúgy jópofák, mert azt mondták pár éve a boltban, hogy a webes és a fizikai boltok két külön (al?)cég, de a weben rendelt biztosított mosógép totálkáros utalványát meg a fizikai boltban tudtuk beváltani.Az a fő, hogy így is nyertünk egy százast (gariidőn túl voltunk, csak a biztosítás élt már)
-
Én egy mediamarktba járok (vidék), ott mintha megállt volna az idő a fotós részlegen (azt nézem, más nem nagyon érdekel). Ha bemegyek pár hónap (de lassan már 2-3 év) különbséggel, ugyanannak a márkának ugyanazok a cikkei vannak kint, így le is szoktam róla. Kb 150m-re lakok egy olyan helytől, ahol foxpost, alzabox, sameday box, mpb box, packeta és gls csomagautomata is van, így egy ideje kb. mindent boxba rendelek, az időgépbe szorult fizikai üzletbe meg már nem járok. Pedig szerettem, jó volt vásárlás előtt rendesen megnézni, kipróbálni (eladót kérdezni már régebben se lehetett, szemkontaktra menekültek, mintha táncolni akartam volna felkérni őket).
-
Alaaf Pi
senior tag
A németek kínai befektetése az ottani piac miatt kellett, máskülönben nem tudtak volna ott eladni. És nem az olcsóság miatt volt lényeges, hanem a másfélmilliárdos piac miatt.
A VW számára nem fontosabb a kínai piac, söt, lehet lassan fel is fogja adni.#6 E.Kaufmann: német MM/Saturn és magyar összevetésben nem láttam minöségi különbséget. A teteje nem jött, mert nem veszi meg a magyaroknál senki, de ugyanaz volt az alja. A közepe is megvolt. És azért láttam olyan MM-et is, amelyiknél a pesti botlok mindegyike jobb volt.
#13 Fotelman: kölni MM/Saturn bármelyikét is nézem, nagyon hiányosan tudok desktop gépet összerakni. Alig árulnak valami különálló hardvert. De desktopok is nagyon vékonyan vannak.
-
Hieronymus
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Acélfarkas #28 üzenetére
Annyiból pontos a cím, hogy nem az MM kerül át, hanem a cég, akinek a része az MM.
Na most elképzeltem én is...
Fujj, de rossz a fantáziád -
A főcímet javítsátok. Eléggé érdekes szitut vizionál az ember belőle.
-
wjbhbdux
veterán
Nálunk már így is kínai putri volt a legtöbb tech bolt és áruház a nagykerek ner-es átvétele
óta, úgyhogy nagy változást nem remélek. Hát a németek beszopták, de ez van, ha eladják magukat, akkor eladják.
-
dcsizmi
újonc
Úgy is késik a vonat, nem tök mindegy?
U.I: xtremist-nek ment volna a válasz, bocsi, nem nyomtam meg.
-
E.Kaufmann
veterán
Erről eszembe jutott, mikor vagy 15 éve megyeszékhely beli interspúrban kerestem mogyoróvajat. Visszakérdezett, hogy Nutella?
Amúgy én voltam az a hülye aki 25 éve még gépet vett az MM-ből (na jó nem én vettem, hanem az anyukám, de akkor is
, benne megvolt a jószándék, bennem viszont nem volt meg a tapasztalat, hogy javasoljak egy megfelelőbb helyet
) Viszont már én cipelgettem vissza gariztatni vagy 3-4 alkalommal
, a végén meguntam, meg le is járt a gari, úgyhogy onnantól kezdve már csak alkatrészeket vettem, szakboltokból. Ha úgy vesszük, azóta ugyanaz a gép van csak már a ház is kicserélődött 5-ször (követtem a divatot
) a többi alkatrészről nem beszélve, úgyhogy most egy jó kis hatmagos riska duruzsol a szobában 0-24-ben.
-
worxland
addikt
válasz
E.Kaufmann #6 üzenetére
"magyar MM-be meg Saturnba mindig a vackabb cuccok kerültek, mint nyugaton" - alátámasztom. 5+ éve Düsseldorfban bementem az MM-be, ott volt a következő generációs Kindle Paperwhite (a vízálló), jóval olcsóbban, mint itthon az előző gen.
-
dcsizmi
újonc
-
dcsizmi
újonc
válasz
Ne adj nekik ötleteket, mert a végén tényleg megcsinálják
-
Fotelman
csendes tag
Én nem bánnám, ha azt a minőséget kapnánk itt, mint az osztrák vagy német médiában az akciókkal együtt.... Arról nem beszélve, hogy kint komplett Pc-t összeraksz úgy hogy előtte megnézed megfogod (van árúkészlet) mit veszel meg. Itteni médiában kérdeztem, hogy tudnának-e vga-t szerezni, csak pislogtak rám, hogy mit akarok....
-
worxland
addikt
válasz
Ja, erre:
-
dcsizmi
újonc
Kövi mi lesz, az Alza.huuuuu?
-
E.Kaufmann
veterán
A HWSW-n valaki örvendezett, hogy akkor biztos jobb cuccok lesznek a polcon. Én meg pont azt vettem észre, hogy az újságok alapján a magyar MM-be meg Saturnba mindig a vackabb cuccok kerültek, mint nyugaton. Gondolom az árérzékeny(ebb) közönségre alapozva (de más jellegű boltokban is ugyanez a szitu
). Na most ezen miért pont a kínaiak változtatnának
-
WayneGace
őstag
Ők legalább ide fektetnek be, a németek meg Kínába mentek. Gondolom remélve, hogy örökké olcsón dolgoznak a gyárban majd nekik. Csak fordult a kocka, már a képzett munkaerő mellett, a tudás és a tőke is ott van.
Megjegyzem sok német cégnek jelenleg is fontosabb a kínai piac, mint az európai. Lásd: volkswagen! -
tibaimp
nagyúr
Az komoly! Biztos jó ez nekünk, európaiaknak....
-
Ez végleges? Mert kb 1-2 hete olvastam erről cikket, de akkor még úgy írták, hogy jóvá kell hagyni az Unió (?) valamilyen versenyügyi testületének. Akkor ez lement, és így végleges?
-
Medocsabi
addikt
Aztarohadt. Ez már totális invázió, könnyű elképzelni, hogy ha azt csinálják, mint eddig mindennel, hogy gombokért, veszteséggel adnak mindent, mert van annyi tőketartalék, hogy kivéreztessék a konkurenciát, csak mindezt már helyben, nem rendelve, akkor nem lesz olyan elektornikai áruház, ami 10 év múlva megmarad. Ez azért kemény.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest