Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz chopin42 #11950 üzenetére
y crunchernek van stress tesztje is... azt hajtja 1-2 oran at, nincs az az isten, hogy instabil legyen...
( nekem soha nem dobott hibat a geo, nem dobott ki semmi alol, nem indult ujra, stb... 3800c14@1.48-al, de y cruncher 1 ora utan hibat dobott... 1.525V es megszunt, mostmar y cruncher stress tesztben is hibatlan)
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
SzlobiG
félisten
Beüzemeltem a 3700X-et.
Első benyomások a sima 3600 után, mintha jobban boostolna, ha nem nyúlok semmihez a biosba, akkor cinebench alatt nem éri el az all core 4GHz-et, így a teszt alatt a 60 fokot se érte el a cpu. Viszont ha kitolom a power limitet 120W-ra meg a PBO-t 2-es szintre, már egyből megugrik majd 4.2GHz volt cinebench alatt és a hőfok is már majdnem elérte a 70 fokot.
Ha menni fog 4.2-n azzal már elégedett leszek lévén a 3600-ot all core annyin használtam pbo nélkül.
Játékokba sztem nem is fogom tesztelni, felesleges uaz mint a 3600 szóval lényegi előnye nem lesz, de már az elején 3700-at akartam, most jött el.
-
-FreaK-
veterán
válasz RECSKA #11951 üzenetére
Én eddig kizárólag játékkal teszteltem, ha nem volt stabil az feltűnt, mert kilépett a játékból. Tegnap végre 1.47v-on nem, de még akarok nézni stabilitás tesztet. Ott van a 1usmus féle tm5, valamint a memtest is, pendrive-ról indítva.
Neked milyen ramod van pontosan? 7/24re is el lehet menni 1.5v fölé, nem lesz baja?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Mik a tapasztalatok, ha offsettel csökkentem a feszt, akkor lesz nagyobb boost, vagy csak nem fog annyit fogyasztani? Cinebench alatt 3700X-el mekkora frekit értetek el stabilan?
Az előbb kiprobáltam az 1usmus féle profilt a hozzá tartozó beállításokkal, de semmivel se volt jobb.
-
-
arnoldito
senior tag
válasz SzlobiG #11956 üzenetére
Én most 0.025V offsetet használok és ott tartok, hogy a boost rögtön alacsonyabb lett. Hőfokban meg semmit nem nyertem. Ha meg még lentebb megyek, akkor nyerek játék alatt -2 fokot voszont -50Mhz-t is. A legjobb az lenne ha 4400Mhz all tudnék csinálni, de az nem megy. Maximum valami 1.45V fixen, azt meg nem szeretném.
-
surgyi
senior tag
Msi X470 Gaming Pro Carbon lapot használ itt valaki, hogy lehet lentebb vinni PBO mellett a cpu feszt? Ryzen 5-3600x
-
SzlobiG
félisten
-
nagyúr
válasz arnoldito #11958 üzenetére
Tegnap felszúrtam a 7704-es BIOS-t (1.0.0.4 patch B).
All-core 4350 MHZ SMT ON-al is mene (eddig nem ment), de ehhez kell a fix 1,4 Volt Vcore. CB20 alatt fűt is rendesen, 80 fokig elmegy.
Viszont játékban (SC2) jobb vagyok így. BF V-nél valszeg lenne izzadás, az képes kinyomni mind a 12 szálat.
Full auto beállításoknál offseteltem is, de azonnal visszavesz a teljesítményből, minden téren. 0,05 Volt-nál még nem sokat, kicsit hűvösebb is, 0,1 Volt-nál már sokat veszít a teljesítményből de a hőfokoból is.
A ram kérdést elengedtem, elég nekem a 3600 D.O.C.P.-vel, amit tud.
Igazából így is nagyon jól megy (71 ns körüli a késleltetésem).Akkor most CH6 Hero vagy CH6 Extreme lapod van ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz csiga8 #11964 üzenetére
Nem sok értelme van csak akkor ha folyamatos allcore terhelést kap a rendszered és az igy elért teljesitmeny magasabb mint PBO-val.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
csiga8
senior tag
válasz wwenigma #11965 üzenetére
Jobb lett allcore. Nincs hőmérséklet tüske, idle hűvös, terhelésen sem meleg és picit jobb is, mint auto beállításon.
A 2700-nak meg egyértelmű, hogy jobb.
A 2700-at azóta visszább vettem 3900 MHz-re, bő 6-8 C fokkal hűvösebb, teljesítmény veszteséget nem érzékelek. ( CB R20-ba vagy 150 pont)
A 3700X hónapok óta fagyásmentes, gyors, hűvös.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz csiga8 #11966 üzenetére
Egyertelmu hogy jobb CB-ben mert alapbeallitason 4,06GHz környékén menne, de ezert irtam hogy akkor jo ha allandoan allcore terhelest kap mert igy a kevesebb szálas magasabb frekit bukod. Az hogy hűvös vagy sem mellékes, ventiprofil allitasaval hangja se nagyon van üzemi hőfokon.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
weri
senior tag
válasz csiga8 #11966 üzenetére
Biztos megy az 1.26-on 4.2-t ? Mert nekem is ment kb. mindenhol csak amikor p95-ot raengedtem jottem ra hogy nem
(#11967) wwenigma
3600-nal ha 4.3-on jaratom is jobban jarok mint pbo-val (szerintem persze) :d
Valahogy a beallitott orajel jobban fekszik szamomra mint a "VGA-ktol" atvett aktiv frekvencia valtogatas. Ott se tetszik nekem hogy mindig valtozik, itt se[ Szerkesztve ]
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
csiga8
senior tag
Egy fórumtárs kért kb 2 hónapja BIOS beállításról képeket.
Mivel pont látogatóba voltunk a "gyerekeknél", pár képet csináltam, köztük ez az egyik.P600S házban DRP4 alatt. Itt már november van, hűvösebb az idle érték is.
Ez a CPU fesz. érték biztos, hogy jó, amit látsz, ezen működik. ( játék + photoshop meló+ videóvágás meló) Az előző BIOS képnél, ami még nálam készült, akkor állítgattam be - ha jól emlékszem az LLC lett 1, vagy kettőre állítva, itt az LLC auton van, és kicsit magasabb a fesz érték ( 1,25V szerintem, csak az alaplap többet ad) .
A lényegi részen nem változtat. Fix fesz, fix allcore, polírozott hűtőtalp. Mindenféle - itt olvasott hőmérséklet tüske, melegedés, stb - nyavajától mentes. Stabil, mert melóra is használva van.
-
csiga8
senior tag
válasz SzlobiG #11971 üzenetére
Nem tudom, nem emlékszem. A gépet összedobtam, beállítottam, aztán megkapta ajándékba, azóta is széles vigyorral használja.
Olyasmi tán dereng, hogy auton hagyva CBR20 4800 pont körül volt.
Ha legközelebb megyünk hozzájuk Pestre, viszek pendriveon teszteket és jól kitesztelem.
-
csiga8
senior tag
Kicsit fáztam (anno Abit, aztán Asus, néha Gigabyte lapjaim voltak) az MSI-től, de már 3 db van a családban a legnagyobb megelégedésre.
( B450 Gaming plus, B450 Toma Max, és az enyém X470 Gaming Pro Carbon )Milka ajánlotta a másik topikban mindegyiket, be is jöttek egytől-egyig. ( Köszi Milka)
[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
válasz csiga8 #11973 üzenetére
Nekem eddig sok alaplapom volt mar, de a legtobbet a gigabyte-al es az asus-al szivtam. Mindegyik viszonylag hamar meg halt. A ketto kozul a gigabyte volt ami tovabb birta. MSI-bol meg kb. ez a masodik lapom ami van es ezzel sincs bajom. Elozo 2 gyartoval sincs bajom, ha ugy adodik veszem azokat is mert a meg hibasodasok nem tartanak vissza sose.
En csak ASRock-tol szoktam kicsit jobban korul nezni mert ott eleg tre a felallas ha jo aron megfelelo alaplapot akar az ember. Mert volt ASRock-om is a Nulldozer korszakban, pont amikor nem kellett volna asrockot venniNem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
nagyúr
Az FX Bulldozer alá minden gyártó rakott hurka lapot. Nincs kivétel... sőt... Sőt, a kései példányok közül pont az Asrock és az MSI aki csinált értelmes lapot 970-es chipsettel M2-vl meg minden földi jóval.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
chopin42
addikt
Tesztelgettem kicsit délelőtt, majd megírom az eredményeket. A következő beállítások mentek:
Stock, -0.0125v offset (undervolt), -0.0125 uv+pbo+200mhz auto oc 150/150/150 limitekkel, pbo ugyanúgy+fix 1.325v.
Tesztprogik:
firestrike physics+combined, timespy cpu, timespy extreme cpu, ibt standard 20 kör 2x, Cinebench multi 3x+single 3x, Unigine Valley 3x.
Tipp, hogy vajon melyik nyert?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
SzlobiG
félisten
válasz csiga8 #11972 üzenetére
Jaa értem azt hittem nálad van a gép.
Kicsit még finomítottam a PBO-n, még jobban kitoltam a határokat így a max cb pont 4950 volt amit sikerült kihozni belőle 4175-4200MHz volt cb alatt ezáltal asszem meg is találtam a 24/7-es beállítást, offsettel nem is szarakodok így max 70 fokos volt, játékok alatt meg még ennyi se lesz.
-
arnoldito
senior tag
válasz jokeph #11961 üzenetére
Nekem C6H Extreme van. Feltettem az új biost én is. Gyorsabb a boot, és nem csinálja már, hogy ha áramtalanítottam a rendszert akkor indult majd egyből megállt teljesen és bekapcsolt. Nem is értettem, de most már ez is jó. Most nekem BFV alatt a boost 4300-4350 között ugrál. Akkor lenne jó, ha all core menne 4400mhz-n. De oda locsolni kéne a feszt.
-
csiga8
senior tag
válasz SzlobiG #11977 üzenetére
Nem az enyém, de a családban van. Nagylány vőlegénye használja. Nagyon tetszetős darab és nagyon jó gép lett. Az a 3700X proci igazán bejövős.
Egyenlőre kivárok, megnézem mi lesz a 3700X és a 3900X utódja, mit tud majd és mennyiért lesz, meg mennyire fog beesni a mostani 3700X és 3900X ára. Egyenlőre a 2700 is elég mindenre is.
A 4950 CB pont tök jó. Legyen stabil, ne melegedjen túl. Ha többet akarsz ( majd), lesz lehetőség feljebb lépni. Szerintem egy 3700X minimum kiszolgál 2-3 évet kényelmesen úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötni semmiben.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Omli85 #11948 üzenetére
Asus válaszolt ma a levelemre amiben kifejtettem nekik a lap által produkált hibajelenséget.
"Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A BIOS frissítés úgy kellett történjen, hogy minden BIOS-t egymás után felrak és egyesével Updateli míg eléri a legfrissebbet. Ha ez így történt és nem működik, akkor kérem vigye vissza az alaplapot a vásárlás helyszínére és kérje annak garanciáztatását. "
Hát jó 25 bios van a weboldalonASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
nagyúr
válasz Omli85 #11981 üzenetére
Nos, nem voltam rest, végignéztem a lapodhoz megjelent összes BIOS-t.
Sehol meg sem említik, hogy bármiféle lépcsős megoldással kellene végigmenni a frissítéssel és egyéb megkötésről sincs szó sehol. Egyetlen egy piros betüs felhívás van a 6201-es ver-nél, ahol is arra hívják fel a figyelmet, hogy ha a BIOS_Flashback móddal akarod megcsinálni a frissítést, akkor használva az update file mellett lévő "bios renamer" progit kell előszőr lefuttatni, ez majd átnevezi a kívánt névre és kiterjesztésre a letöltött BIOS fájlt és ennyi szimplán.
Szóval én azt gondolom, hogy a support ezzel a lózunggal letudta a dolgát, mármint hogy kérdeztek tőlük, ők meg válaszoltak.
Szóval, ez a válasz netto baromság ez esetben.... amúgy igen, vannak olyan lapok, ahol ezt végig kellett zongorázni, meg olyanok is, ahol adott verzió feltétele előtt egy adott x verziónak kell fent lennie, amennyiben annál régebbi van fent, akkor előbb az előfeltételként megszabott verziót kell feltenni s utána a legfrissebbet (Gigánál találkoztam ezzel pl.).Amúgy BIOS_Flashbackkel is próbáltad ?
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #11860 üzenetére
Mondom én, hogy az uccsó kettő bios látványos, egyértelmű előrelépést hozott ram kezelésben ! Kis túlzással kaptunk egy lépcsőt felfele órajeleknél. Fesz emelések nélkül. (nyílván a vdimm nem hallott a fesz emlés nélkül részről)
És én még 7601-en vagyok.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz Crytek #11868 üzenetére
Procinak nincs direkt befolyása a venti fordulatra.
Ez a fullra pörgetés szvsz teljesen fölös dolog, nem értem, miért nem kezdenek semmit ennyi idő után sem ezzel a gyártók. Ha levesszük a 24 órás prime tesztet, azon kívül tök 8, hogy 1-1 mp-ekre felpörög-e egy venti a cpu hűtő előtt fullra vagy nem. Egy habosított alu. -nál kicsit komolyabb hűtő simán elszippantja azt a hő hullámocskát, amit a proci az alatt az 1 mp-es terhelés alatt gerjesztett és utána meg szépen bellegyezgeti a környezetbe. Vagyis legyezgethetné, mert ehelett fullra pörgeti a ventit a vezérlő. Öcsém Noctua hűtőjéhez pl. volt egy venti fordulat korlátozó nyenyecke. Ha bekötötted, akkor x rpm fölé nem engedte a fordulatot, hw-esen vágta az efölötti impulzust. Am4-es verzió... Valahogy nem lenne elhamarkodott a bios-okat is ilyen irányba terelgetni... Nem beszélve, mennyivel könnyebb lenne ott egy pwm vezérlésnél egy "max rpm" sort beütni.. Minden más van .. min rpm., % / mp -es sebesség változás tényező, kut@&%a... A vége csak az lett, hogy ment át szépen másik venti csatira és ref. értéknek meg az alaplapot adtam meg, aminek egés zeállandó a hőmérséklete a cpuhoz képest. Biztos van másik megoldás, de én úgy vagyok vele, hogy egy ilyen alap dolog beállítása, mint pl. egy venti működése, ha nem megy 10-15 percen belül, akkor az bukta, nincs, nem létezik. Nehogy már napokat kelljen egy ilyen szintű dologgal eltölteni... Miközben évtizedekkel ezelőtt már csijnáltak olyan felületet, dc vezérléses ventikkel, hogy belépsz, átfutod a képernyőt gyorsba és tudsz mindent. Mindent állítani is és azt is, hogyan kell. És működik is ! Az, hogy tartalmaz venti leállítást (Nem pwm !!! sci-fi vezrléssel, dc !!) megadott hőfok alatt, az meg no-comment ! Abit AN8 Fatality lap amugy a szóban forgó s939-es lapocska ! Lassan 20 éves.... Mai napig nem alap dolog, hogy le tudjon állni egy venti ha szeretnéd... Vicc, komolyan !
Úgyhogy ha egy csilli-villi, fittyenfutty, uefi bios-ba nem tudom állítani a ventiket 10 perc után úgy, ahogy szeretném, akkor abba nincs ilyen opcio...[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Omli85 #11981 üzenetére
Amúgy visszagondolván mikor 1genről váltottam Matisse-ra akkor mintha nekem is olyasmi bajom volt hogy nem akart bootolni az akkori legfrissebb biossal instant cpu cserénél.
Nálam is az volt a megoldás hogy visszaraktam azt ami a 3000-es széria megjelenése után az első kiadás volt. (Asszem 7201) Úgy már érdekes módón ment is.
Így valóban van benne valami amit az Asus írt neked csak elég szarul fogalmazták meg mert nem mindegy hogy 4-5-öt kell frissítened vagy 25-öt -
Pro!Petya
addikt
válasz Simi37 #11984 üzenetére
Nekem 6302-ről nem ette a sehogy sem a 7306-ot. Már én is laphibára gondoltam aztán redditen találtam erről valamit hogy bizonyos verzióról nem tudtál ugrani az akkori legfrissebbre cpu gen1-3 cserénél. Próbálkoztam a bétákkal is de az se segített, csak az hogy az első Matisse-os biost felraktam. Viszont ezután már bármivel elment.
(lehet oc.net volt nem is reddit)[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Kipróbáltam én is az új biost !
Siralom ! Ezt megcsinálták ! Végre megy a 3800X óriás offsettel úgy, ahogy kell vagyis még talán kicsit jobban is ! Valahogy számomra mindig telitalálat minden, ami ezzel a lappal kapcsolatos !
[Az az órajel auto beállításon !!] 4,550-es max boost is rendben van szvsz.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
arnoldito
senior tag
Ez nálam eddig is ment, viszont nálam még az all core OC javult meg végre. Most már stabil 4400Mhz. Így BFV-ben mindjárt 58 fokos a CPU, a kevesebb fesz miatt és végig 4400Mhz, nem 4350. Ha még menne fentebb az lenne ám az öröm boldogság, akkor le is tojom a PBO-t, mert az kb Windows alatt boostól csak 4600mhz nálam, jó meg mondjuk GTAV-ben tudta 4400Mhz-t, mert ott a CPU kihasználtság 12%, viszont ahol a CPU 50% körül mozog ott 4350Mhz és innentől kezdve lényegtelen a PBO...
-
veterán
Valaki írta itt két napja, hogy befeküdt a B450-F Gaming a BIOS frissítés alatt. Tegnap leszedtem én is, és ráengedtem, nálam simán lefutott. Igaz, érdemben javítani semmit nem javított, a POST idő pont olyan gyatra, mint eddig volt. Annyit tettem meg elővigyázatosságként, amit mindig is szoktam. Frissítés előtt nyomtam egy load defaults-ot, a frissítés után pedig visszatöltöttem a konfigot pendrive-ról. Szóval jó eséllyel egyéni probléma volt, vagy az ASUS suttyomban cserélte a fájlt a weboldalon.
-
SECTORnooB
addikt
Ez egy új BIOS verzió?/lesz?
Az enyémre is ráférne egy új BIOS,hogy javítson pár hülyeséget a mellett,hogy megmaradna a memória "tuning" ugyan azon a színvonalon mint az 5216-os jelenlegin...
Alpi.: Gratula, hát jól megy az biztos, bár én is elmondhatnám ezt a lapomról[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Szerintem ez nem általános. Nálam nem volt semmi ilyen alapon sem (mondjuk az írásból nem derül ki milyen hűtést használ az illető), igaz Brocken 2 hűtővel. De a cpu is 30-40 °C körül mozgott netezgetés mellett. A Tomahawk MAX-nak elég korrekt a venti vezérlése szerintem.
A vízpumpa a házventiket jelenti esetemben, odakötöttem mindet elosztóval.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Érdekes... ahogy írtad is, régi lapoknál sem volt gond egy normális BIOS szintű venti-vezérlés. Még az inteles lapjaimnál is volt legalább 3 sebesség tartomány.
A mostani X370-es CH6 Extreme-n meg elképesztő lehetőségek vannak, pedig ez is 2 éves körüli lap. Mondjuk 0-ás fordulatot ez sem enged, de a min. 200 rpm is zajszintben kb. ugyanaz.(#11996) SzlobiG:
Volt szerencsém egy új gépet összerakni kolegám fiának, Mortar MAX lett R5 3600-al.
Belépek a BIOS-ba, és voálá... meplepődtem, hogy nincs nagy meglepetés, a volt FX-es MSI 970A Gaming Pro Carbon lapom Click BIOS-a köszönt vissza 4-es helyett 5-ös verziószámmal, rögtön otthon éreztem magam.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz apcsagi #11997 üzenetére
-0,650 mV jelenleg. Még így is fölé lő elég szépen, de ezt már el tudom még kenegetni ezzel-azzal, elfogadható szintre került számomra így már. Eddig ha ennyit levettem, eldobott 200mhz-et alsó hangon, ami megint csak a "ne már !" kategória lett. Most egészen tetszik a működése !
-
Puma K
veterán
válasz jokeph #11995 üzenetére
"Mondjuk 0-ás fordulatot ez sem enged..."
Asus esetén a BIOS-ban be kell állítani, hogy adott csatlakozóra milyen ventilátor lett téve: DC (3 pin) vagy PWM (4 pin)
Ha AIO vagy épített vízhez használt szivattyú van akkor azt ajánlott arra a csatlakozóra tenni amit az alaplap kézikönyve is ír és erre van külön dedikálva.
Ha ez meg van, akkor lehet kerestetni az alaplappal ventilátor fajtánkénti ventilátorprofilt. Erre van külön egy gomb-opció amit megnyomva az alaplap elkezdi tesztelgetni az összes ventilátorcsatlakozón lévő ventilátort.
Miután a teszt végigment akkor rendszerint már megjelenik-elérhető tartománnyá válik az is, hogy egyéni beállítás szerint ki legyen(ek) kapcsolva a ventilátor(ok) adott hőmérsékleti érték szerint és honnan kapcsoljon be ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
tusi_
addikt
Sziasztok.
Ma megjott a 3800x betettem es speed szempontbol 1 osztalyu. Viszont a hofok az furcsa. Alapon megy x470 lap be quiet silent base es noctua nh 15s vel. Idle 50 fok, jatek , 3d mark 55-65 prime 95 80 fok
Ez normalis, vagy pasztazzak ujra?
Koszi a valaszokat es B.U.E.K[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation: