- Akciófigyelő: Ajándékokkal érkeztek meg az új Dreame porszívók
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Koszonom!

Es van ezek kozott olyan, amit biztosan ne vegyek meg, vagy biztosan igen? (Melegszik, jobban huzhato, vagy barmi mas miatt...)Milyen hutest ajanlotok hozza? Nekem vhogy bejott ez a komplett kompakt viz tema, de a jelenlegi dual radis megoldasom sajnos nem jo AM4-re
(Lepa Aquacharger 240)
Bar pont mist talaltam egy ilyen infot hozza, nem tudom, ez lehetseges lehet e meg: [link] -
Albigator
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Azt mondod az 1866 MHz-et, lehet már a memóriavezérlő nem bírja?

Ez a G.Skill Ripjaws ami neked van, milyen die?
Köszi a linket, mondjuk az angolom is elég gyenge, de a német tudásom az teljesen 0.

Szerk.:
Igen írta már ezt valaki korábban, h pont ugyanolyan kitje volt mint nekem de tuningra nem volt olyan jó.
Lehet te voltál.
-
penene
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Köszi!
Akkor a Tomahawk MAX az már 100%.
Meggondolom még a hosszabb távra dolgot, egyelőre nem érzem, túl nagy a különbség (58k vs. 100k), pláne, ha évekig nem is fogom érezni.
Persze nyilván fájni fog, amikor kéne még egy mag, de az nem terem a fán - 3700X-nél ez az érzés később jön majd el.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
bozont
üzenetére
Lenne mit kiaknázni már most is a Gen4-ből , gondoljunk csak az DX-RT-re ahol jól jönne ez a sávszél. Mindig a programozókon múlik minden, persze ők meg nem sietnek. Furcsa is hiába fejlett az AMD hardvere, ha egyszerűen a fejlesztők nagy százaléka nem kér belőle.
Én nagyobb bizalmat fektettem azért a gen4-be, de egyelőre sajna nem hozza még jövőre se azt amit kellene. Viszont ha már van, akkor jó.(Hátha ez kicsit nyugtat is. )
Amikorra pedig beérne a gyümölcs akkor , új alaplap kell az új foglalat miatt, DDR5 és másik videokártya + CPU.(Sóhaj) -
mosquetoo
tag
válasz
bozont
üzenetére
Igen most én is a RAM körül kutatok.
Eljutottam odáig, hogy BIOS egyel régebbi verzió, amd chipset driver fent stb..
20p ig ment Aida stresszteszt és semmi nem volt.
A RAM 2133mhz én ment a teszt alatt, most átraktam, 3200ra (XMP on ) és kb 8-10p után újból random újraindul.
Lehet a RAM nem tetszik neki 3200mhz-n ?
Most visszaraktam manuálisan 3000mhz re, és úgy tűnik működik.
Nem értem :/ -
válasz
bozont
üzenetére
Fura amit írsz, valamit tuti rosszul állítasz be.
Nekem is Corsair Vengeance LPX 3200MHz cl16 van 32gb-be és csak akkor nem ment a mem tuning mikor véletlen xmp et bekapcsolva hagytam.
Még annyi , hogy nálam a ryzen es mem calclulator 5 ft ot nem ér , nincs profil micron -d die ra .Kézzel tapasztaltam ki az időzítéseket eltartott egy-két hétig ....
-
-
monosz
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Nekem [ez a tip.] van,Intel specifikus.
3800-on szalad,és elvileg Samsung D die.A Z170 es konfigból maradt. -
chopin42
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Kösz szépen, nekem allcore oc 4.2/1.325 alatt tolja az instant 90+-ot, a 95-öt még sosem vártam meg, ez olyan fél percet jelentett max... Olyankor a fogyi 120w körül alakul, szóval nem vészesen nagyobb, mint nálad. Egyéb programok esetén hidegebb, mint gyárilag (komoly, 1-3 °C, de legalábbis egyenlő, szóval a p95 sem lenne kivétel). Többször újrakentem, rögzítettem a hűtőt, úgyhogy vagy nem rögzül eléggé, vagy az mx-4 ennyit tud, vagy csak kevés a hűtő (utóbbi a valószínűbb, már a 4.1/1.35v 2700-al sem bírt, ibt max alatt egyszerűen túlmelegedett).
Nézegetem a hűtőket, most van pár d15 aprón, illevte egy fuma rev_b is, egyetlen gondom, hogy bukom az elállást, ha nem válnának be, de végülis eladható mindegyik. -
tusi_
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Atom stabil volt es nem melegedett. Vki itt azt mondta, hogy adjak neki meg kakaot, ratettem 1.2-> 1.25 es ugyanaz az eredmeny. Allitolag throttlingol(hatot)t.
En egyetlen egy jatek miatt csereltem le, az ACC miatt. Ott viszont brutal fejlodes van, vszeg mert a jatek eleve nagyon CPU igenyes es kiszippantja a lelket belole.
Most nagyon durva fps-ek jonnek es ugy hogy tobb auto van a griden, Vga kihajtas is nagyobb %osan.
-
tusi_
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Összehasonlitottam a 3dmark-os tesztjeimet egymassal, R 2700 stock es 3900 re huzott es a 3800x es adatokat. Cpu physiksben atlagosan 15% al gyorsabb mint a 3,9 ghz-re huzott 2700, de van ahol 30%.
Az fps dropp nalam rendszeres volt, de csak OC ben. Alapon szinte semmi. Ocval magasabb min/max, de nagyon durva 2-12 Fps 0,1 Lowban. -
jokeph
nagyúr
válasz
bozont
üzenetére
Véleményem szerint, a legegyszerűbb és egyben szinte a legjobb ha hagyod érvényesülni a CPU-t PBO-val vagy anélkül. Annyira jól sikerült, hogy az állogatásokkal max itt-ott pár benchben több pontod lesz.
Nagyon max egy minuszos offsetet lehet érdemes kikísérletezni a Vcore-nak, hogy ne lője egymagos turbonál a Vcore-t 1,5 Volt közelébe.
Játszottam már pár dologgal, de így működik a legjobban, nekem megfelel, a teljesítmény lehengerlő, én csak a D.O.C.P.-t (XMP minden más lapban ami nem Asus) adtam oda a ramoknak azt mene, mivel nem bencheken élek.
Lefuttattam az Aida64 Business FP 32&64 Ray-trace tesztjeit, le is futottak gond nélkül, de eszméleten terhelést ad a CPU-nak és a VRM-nek is, CPU 86 fok csúcsban, Vcore 1,48 Volt.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Azt az msi féle boostot elkéne felejteni, hadd dolgozzon csak magában a PBO.
Ha meg xmp mellett anomáliák vannak akkor meg tesztelni kell a ramokat. (y cruncher)
(kilép, fagy , nem fut le akkor gáz van)RECSKA meg nem a P95-re értette azt h ősrégi , a mivel azt és az Y-crunchert folyamat frissítik ellenben az IBT-vel mert az 2012-es.
Pont emiatt van hogy sokaknál lefut instabil rendszer mellett is az IBT aztán jön egy P95 vagy Y-cruncher aztán hasal a "stabil" rendszer.... -
-
jokeph
nagyúr
válasz
bozont
üzenetére
No lám. Úgy nézem, itt a VGA is beleszámít valamennyire a CPU FPS eredménybe.

nem fényképeztem ki, de FIX 4,4 GHZ-en SMT OFF-al is "csak" 194 FPS volt nálam a CPU, ami a 176-nál azért több, de a tiéd meg alig marad el tőle.
Nincs mese, kell egy keményebb VGA.
(bár az SC2-höz már a meglévő RX 480 is bőven brutál, nem ez fogja vissza).
A következő futtatáshoz odadobom neki az XMP-t (D.O.C.P.-t), hogy lesz e difi és mennyi.(#11533) bozont:
Az i5-4690k @4,5 GHZ OC-s mérésed alapján olybá tűnik, hogy erősen számít a végeredménybe a single-core teljesítmény, abban pedig a haswel i5-i7k-k OC-zva erősek.
Ezt le fogom futtatni az i3-7350k-n 4,2@4,8 GHZ OC - HT OFF!
, és az E5-1650v2 XEON 3,5@3,9 GHZ gépeimen is a későbbiekben.
Az i5-7600k 3,8@4,8 GHZ cpu-s gépem egyelőre üzemen kívül van.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Starlink
- Sweet.tv - internetes TV
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Akciófigyelő: Ajándékokkal érkeztek meg az új Dreame porszívók
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- i3-8100 és i3-8100T - stabil, gyors, megbízható - ideális otthonra vagy irodába
- Intel i9 13900k
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Lepa Aquacharger 240)
Szóval inkább 3600.

, bár nekem valamiért nem vette fel a hangot,