-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
Quan-Chi #104122 üzenetére
"Egyetlen hibája a nagyon lassan, ívesen szálló lövedék"
Meg lassan fordul. Meg nincs páncélja - repesz beüti lásd: T49.
Én is nagy reményekkel vettem meg, hogy na milyen OP lesz, de nem jött be. El is adtam, a fentebb írt okok miatt nem fekszik nekem a tank. Ellenben az ltwt-vel imádok játszani, pontosabb a lövege, mint a RU-nak (hiába nem az papíron) mozgás közben is rengeteg leadott lövés talál, és a T-49 nem lő széjjel 2 lövésből.
Ráadásul sokkal mozgékonyabb is, mind fordulékonyságra, mind gyorsulásra. -
zodo
nagyúr
válasz
Quan-Chi #104035 üzenetére
Feltettem rá, igaz előbb szerzek tapasztalatot a Kv-1 -el mert azon már közel a 100-as állapot.
Nem szoktam dobálni az aranyat mert szinte nincs is.
Invite kóddal kaptam 300 -at abból egy álca festés költöttem és a múltkori csata/10 aranyas jutalmakat zsebeltem be. Két fiókra egy-egy havi prémet vettem és most az 1000 aranyat ennyi nekem belefér mert még mindig nem értem el egy egyéb fizetős játék értékét.
75-ös legények felhúzása lehet hogy másoknak könnyedén meg van de nálam, jó esetben az átlag 400 xp és ezzel számolva kb 180 csata ami nem kevés idő.
Álca és periszkóp tudom hogy szinte felesleges de camo calculator szerint mégis csak számít valamennyit és csak ideig óráig lesz fent míg nem lesz kredit a végső felszerelésekre. -
Chris0321
veterán
válasz
Quan-Chi #99920 üzenetére
Igen, tudom mi a stabilizátor. Az E-100-at sniper tanknak nevezni a 150-es löveg pontosságával azért kicsit túlzásnak tartom, én egyértelműen közelharcra szoktam használni. Gondolom a töltésgyorsító alatt célzásgyorsítót értettél, én amire fel lehet tenni a stabilizátort teszem kivéve az AMX 50 100 és 120-at amin mindkettő van, a Panther II-őt nem láttam értelmét így használni. Nemrég találtam ezt a videót, E-100 150 mm-es ágyú lövés utáni célzókör összeszűkülés stabilizátorral és utána célzásgyorsítóval. Ha hajszálnyival is de a stabilizátor a jobb és akkor még tegyük hozzá az alapból kisebb célzókört mozgás közben így szerintem egyértelműen a stabilizátor a jobb.
-
zodo
nagyúr
válasz
Quan-Chi #97312 üzenetére
Valahol már láttam a fekete színű skálázást is a sok közül csak nem tudtam hol de így hogy írtad már rátaláltam. Ettől függetlenül nem jó az xvm konfigom mivel ezt a skálázást felülírtam.
Nem, nem sértődöm meg majd lesz jobb vagy épp nem.
Alapjába véve mint tudjuk nem szeretek olvasni a videókat sem tartom sokra persze jó és hasznos tud lenni de úgy gondolom konkrétan nem ér fel a saját tapasztalatokkal.
pl. az ajánlás követően találomra leszedtem egy KV-1 replayt de az hogy pusztában állva/barangolva 5 tankot úgy lő ki hogy szinte vissza sem lőnek rá vagy nem kerítik be rögtön 3- an 4-en esetleg a sunyi TD sem kapja le az orbitális mázli vagy épp a troll amx csaták nézése teljesen felesleges.
Azért ránézek hátha lesz valóban oktató videó jellegű is köztük.
Weak spots guide ajánlást köszönöm.wwenigma
Annyira nem akartam még az xvm aktiválást sem mert kb pont le....om hogy ki mit használ de az már annyira nem fer szerintem. Ezek a statok sem mérték adóak ahogy olvasom mivel vannak hiányosságai így valótlan értékeket jelenít meg. Max. tényleg arra lehet jó hogy egy vélhetően profibb játékost kövessek aztán majd lesz valahogy.
rlazol
Ha jó a szürke megjelenítés akkor passz pedig tuti felülírtam és majd igyekszem pirosba vagy feljebb küzdeni magam. Hozzáteszem ahogy olvasom az off topikot is, nem én vagyok egyedüli a rossz csatákat illetően.
Esélylatolgatást eddig sem érdekelt mert nem is volt kijelezve de tény hogy semmit nem jelent csak egy kalkulált érték mint a többi.Balesz1899
Néha szoktam követni a halál utáni eseményeket vagy épp terepszemlét tartok az olyan helyeken ahol még nem jártam.
lacibacsi
Köszi neked is és vissza is veszek a tempóból. Tegnap este már csak a KV-1-el mentem és megvettem rá mindent csak még nem elit.
ddt500hu
Nem tudom, biztos csal a játék.
Különben mint ahogy kezdtem a nyavalygást vagy ahogy később lacibacsi mondja.
Alap tanként megvásárolva is simán bedob + 2 -es tierbe és ez a jellemző. Nem egyszer pl a sivatagba, dombok közt csak a helyem kerestem mire kiszedett az arty vagy tényleg annyira elől voltam hogy csak a csattanásokat számolhattam. Esetleges lövéseim pedig főként pattantak vagy ép hogy csak sebeztek az 1000+ -os csodákon.jagada
Biztos igazad van és bocs hogy nem javulok és láma kérdéseket teszek fel cirka 1 hónapos játékmenet után, zéró utánaolvasás mentesen.
40 múltam, eddig szinte csak autós árkád később szimulátor játékokon nevelkedtem, néha napján valamelyik korábbi tomb raider széria amikkel egy éve felhagytam és egyáltalán nem gondoltam volna hogy ennyi törődést igényel a lövöldözős játék.
Igyekszem felnőni a feladathoz és addig is csak olvasgatok. -
törölt tag
válasz
Quan-Chi #97316 üzenetére
Én csak egy célzómódot meg virtis golddetectorát. Ez utóbbit is inkább azért, hogy lássam mennyit sebeztem. Volt még egy hangmódom is, a crysis warhead, de volt benne egy idegesítő duma, le is szedtem.
T29-el most nyomtam le az 560. csatám. Az átlagsebzésem 934.
Ezzel a tankkal még csak sárga sem vagyok, mert oda is 1250 kell. Remélem, mire meglesz az 1000. csata, benne leszek a sárgába.
-
jagada
addikt
válasz
Quan-Chi #96850 üzenetére
Ne vedd magadra, de ahogy én látom jellemzően a tomatok használják a 8.8-assal és nem is megy nekik a játék vele. Hiába a nagyobb sebzés, ha csak pattog. Általában amikor belefutok egy nagyágyúsba a játék során nem igazán szokott ellenfél lenni, persze az alacsonyabb tierű tankokat könyebb a nagyobb ágyúval vegzálni, viszont ha éppen nem top tank, simán elvérzik.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Dryman
őstag
válasz
Quan-Chi #96690 üzenetére
Sajnáltam is hogy nem volt bele legénységem....gondolom a sok-sok vérpistike meg tolta bele az ingyenlegényeket, és töltésgyorsítóra sincs pénz alapon....megy a TOG-II-vel ahogy megkapta.....
Ilyen versenyzőket biztosan látunk még a hátralévő 6 napban...... gyorsan felteszek rá egy ventit is, meg kap 7 napra való festést hogy jobb legyen az álcázás....aztán remélem fejlődnek is valamennyit a srácok hogyha már költöttem is rá! Megtartós is lehetne, majd eldől, legfeljebb megveszem prémként.... -
-
Warton
őstag
válasz
Quan-Chi #96511 üzenetére
Strongholdba nem fog se KV-3 se BP szembe jönni. Az IS6/112 nem hozott lázba én nagyon nem bírom a D25 lövegeket és leszármazottaikat. Azoknak se sokkal jobb a penjük 175, ráadásul a belövési szög miatt valószínűleg ezek még kevésbé fogják belőni az IS-3-at szemből, legalább tudják lőni az lfp-t. Ja és még drágábbak is.
-
szbalogh
addikt
válasz
Quan-Chi #96279 üzenetére
Dolgoznak már azon, hogy az automata megasságállítást kiveszik és magadnak kell majd minden tank, minden ágyújának minden egyes lövedékét megtippelni, hogy milyen ívben fog menni és úgy célozni. Már nagyon várom. Mondjuk a sok piroska abszolút nem fog tudni egyetlen messzi célpontot se eltalálni.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Quan-Chi #96149 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az észrevételt!
Bizonyára észre vetted, hogy T10 csatában voltam és azért ott szerintem nem annyira egyértelmű a 3K dmg, pláne ha megnézed, hogy a többiek mennyit sebeztek! Ezzel együtt elfogadom, hogy nem spottoltam semmit és akkor ezek szerint emiatt lett csak 3. osztály.Viszont tegnap a Tiger P nagyon adta
meg is lett vele az ÁSZ is az utolsó előtti csatában.
(ÁSZ replay, ha esetleg érdekelne vkit)
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Quan-Chi #93809 üzenetére
Taktikai információ, 1v1 esetén jól jöhet, néhány helyzetben pedig jó tudni, mivel vár az ellenfél. XVM persze helyettesítheti nagyrészt a statisztikai részével és abból megint lehet következtetni mennyire skilles az ellenfél.
Én a magam részéről a Vitiris-féle célkereszt és zoom modokat fogom hiányolni, rendkívül megbízható és jól használható darabok voltak. -
ddt500hu
veterán
válasz
Quan-Chi #93678 üzenetére
Tényleg az a legviccesebb és egyben legfelháborítóbb az ilyenekben (a haverod meg az itteni), hogy képtelenek egyszerűen csöndben maradni.
A GL/HF írók 90% tomato (egyszerűen ennyit tudnak). A 600wn8-as marha elkezdi osztani az észt, hogy ki merre menjen. És nooboznak is bőszen. Ha visszakérdezek, hogy mi van az ő statjával akkor rögtön azzal jön, hogy statpadder vagyok meg neki van igazi élete. Gondolom az igazi életében is egy kétbalkezes idióta lehet de mindegy.
Az is jó amikor: "first battle this tank". És? 400 a wn8-ad vazze, ha az 1000-ik csatád lenne vele akkor se lennél nagy segítség.
És még azon van megsértődve az ürge, hogy lehozták helyette a csatát. -
szbalogh
addikt
válasz
Quan-Chi #93613 üzenetére
Pedig az elég jó kis járgány. Csak a töltésgyorsítót hagyd meg rajta, a többi meg legyen periszkóp meg álcaháló vagy akár szerelőláda.
Jól hajlik a csöve, szemből elég keskeny. Ezt próbáld meg kihasználni! Nem olyan gyenge az a páncél, persze amennyire lehet rejteni kell de úgy 30 fokban beforgatva jó a kicsik ellen. -
S.Copperpot
tag
-
Warton
őstag
válasz
Quan-Chi #93251 üzenetére
Milyen dupla?
135 vs. 220. Tény, hogy a dpm jobb a 88-ason, de nem dupla az sem. Viszont a pen gyengébb: 150 vs 132, azért az nem elhanyagolható. Saját, viszonylag friss tapasztalat az, hogy a 75-ös használhatóbb volt. A 88-assal túl sok volt a lepattanó, ráadásul persze kritikus helyzetekben. Persze én alapból jobban szeretem a gyorslövőket, mint a nagypukkantókat.
Nagy kár, hogy nem kapja meg ez a tank az L/71-et mint a Nashorn.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Quan-Chi #93020 üzenetére
Ugy meg ocsmany, normalis multicore support kellene, nem a vidikari a szuk keresztmetszet.
Megneztem mindent kikapcsolva, 60-80-100fps úgy, hogy a GPU 50%-on ment es proci még mindig 100....
Jatekrol meg, MM szivat, hogy legyen jo a stat ha ma reggel 5 jatekbol 4 buko lett (birch gunnal vadasszak T150-re, stb remek sorsolasok... bar lehet jobban osztana be ha fizetnek premiumert.
). Artyzok most, szoval nem rajtam mult, amit tudtam sebeztem.... igy nem is foglalkozok a stattal.
-
-
zsolthee
senior tag
válasz
Quan-Chi #92669 üzenetére
Nekem pl nincs a T30-on töltésgyorsító. Alapból olyan stílusban kell vele játszani, hogy legyen időd fedezékben újratöltened. Leginkább támogatom a heavy-ket, csak a pukkantás idejére tolom előre/fel az arcomat.
Azon az 1-2 mp-en semmi nem múlik. Ha meg már rád rongyoltak, akkor édes mindegy...szétkapnak mint a lábtörlőt.
BIA+3skill + Venti+vert.stab+célzásgyorsító.Lesz akkor most Mauschen a Béla helyett a 9.8-ban vagy sem? Na, mondjuk arra is tök fölösleges a gyorsító (reload:21mp)
Közeljövőben várható kedvezmény a legénységi tagok átképzésére/toborzására? Lehet erről tudni valamit?
-
válasz
Quan-Chi #91880 üzenetére
Sajnos az ismereteim hiányosak
Nem vagyok nagy ász, csak hobbi szinten játszom. (napi pár csata per tank)meunier: nálam a tank max a Hellcat meg az V-s 2db fejlettségi szinten és kifújt, de még nem való "X"-s mert nem vagyok tapasztalt játékos igazán. A játékmenetem az, hogy megyek, lövök, mozgok ahogy a tank adottság engedi, de legtöbbször azért lőnek ki, mert adott helyzetben egy a 3 ellen a felállás. (persze lövegnél más a felállás)
L
-
Cooper911
senior tag
válasz
Quan-Chi #91638 üzenetére
Tényleg mindenki ott játszik ahol akar, olyat is láttam, hogy volt egy Type59-e és azzal nyomta Tier8ban első meccstől.
"Csak az kínlódik low tierbe akinek muszáj, meg akinek az a hobbija"
Nekem nem muszáj és nem is hobbym, de szeretem a kis tier-es tankokat is. Bétában és a rendes játék elején sokat toltam pzII-vel mert imádtam azt a tankot. Aztán meg M4-el mert azt is imádtam. Aztán persze minden mással, széltébe hosszába a techtreen.
Én úgy vagyok vele hogy ha sokat nyomom akkor T6-T8 között szeretek játszani. Ha sokat kihagyok akkor inkább T2-T5 amig el nem kap a gépszíj. Most is épp a T2-T3 angolokat nyomom aztán jönnek az új kis francia gépek. És tökre nem érzem szenvedésnek.Persze aki kláncsatázik naponta sokszor, és kell neki még egy 10es tank, azt megértem ha nem fog végiglépegetni a techtree elején.
Egyébként érdekes lenne egy olyan rendszer, hogy csak akkor léphetnél tovább egy tankon ha megcsináltál vele bizonyos küldetéseket. Kevesebb noob lenne tier 8-10-ben az tuti. Amúgy ezt már felvetették a WG-nek is de nem akarják megcsinálni, játszhasson mindenki T10ben, aki noob az majd fizet
-
MinionFlasH
senior tag
-
jozefgucci1
addikt
válasz
Quan-Chi #89121 üzenetére
+1 már kezd átmenni irritáló posztba ! Egy pár hete bekapcsolódtam az egyik adásba ,de nem tartott sokáig , mert a sírós-asztalcsapkodós-vihogós résznél kiléptem . Ha valaki megmondja hol a mute " gomb akkor adok még neki egy esélyt
Ne csak negatív és kötözködő legyek a játéka amúgy jó csak lehetne benne több tartalom .
-
galervin93
addikt
válasz
Quan-Chi #89052 üzenetére
Teljesen igaz.
Én azért javasolnám a szovjet ágat, mert, ahogyan írod is, mindenképpen jobban tolerálja a játékos hibáit (a páncél). Ez kezdő szinten szerintem nagyon sokat számít. Aztán az idő előreheladtával a tank tudásának helyét átveszi a játékos tudása. Na akkor jöhetnek a "skillesebb" ágak-vonalak, meg tank-típusok (med-light).
De ez csak az én meglátásom, bizonyára vannak példák erre is meg az ellenkezőjére is itt a fórumon is. Igazából egyébként minden attól függ, mennyire "alázatos" az ember a játékkal szemben. Ha néhány száz, ezer csata után csak az van az emberben, hogy "ezt a sz*rt minden átlövi én meg semmit", akkor ez nem az illető játéka. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Quan-Chi #88990 üzenetére
Azért annyira nem vészes a vas. Bár kétségtelen, hogy szélsőséges véleménnyel vannak róla az emberek.
A lövege nem egy nagy szám. Viszont a limitált MM miatt még mindig használható. Minimális arany lőszer igénye van a tanknak, de nem kell sokat kéznél tartani. A páncélzata standard panther, így jól helyezkedve azért tud pattintani. A felderítőket kifejezetten szeretem vele rammolni. A kis csótány e25 is hasonló sorsra jut, ha a közelembe kerül. A pénzt jól hozza, legénység kiképzésre megfelelő. Persze ha van pénz panther 88-ra, akkor inkább azt ajánlom. Tier7-ben teljesen jó az M10 is. Ebben a tier-ben a szu122-44 nagyobb buli. Viszont teljesen más játékstílust igényel.
Nekem legalábbis bejött, anno nem bántam meg hogy megvettem.
55% WR 1855 WN8 amivel pillanatnyilag állok vele. Nem most vettem a tankot, pillanatnyilag 565 csatám van vele. Jó szolgálatot tett, számomra élvezetes vele játszani. -
dfsz34
őstag
válasz
Quan-Chi #68272 üzenetére
A korábbi 850-es alfát lecsökkentették a többi tier10 TD-nél 750-re. Illetve kevesebb az arty (mert az obj263 arty érzékeny). Az f155-nek meg még a cápa orrát is elintézték.
Úgyhogy ezen hatások miatt már erősen versenyképes az a TD a tierjében. A páncélja jó, sokan nem tudják, hol kell lőni. Az obj268-nál most már határozottan jobbnak tűnik: obj263: nagyobb látótáv, pontosabb és gyorsabban célzó ágyú, 13%-al! nagyobb DPM, jobb páncélzat, gyorsabb és jobban is forog. Egyedül a nagyobb alfa szólhat az obj268 mellett, illetve az obj263 érzékeny az arty lövésekre, mert nyitott. Ha sok az arty, akkor sunnyogni kell vele, de szerintem erősebb, jobb TD.
Más. Felkerült a nagy motor a Leo PTA-ra és hát nagyon durván javít rajta. Meglepődtem, hogy milyen gyors, mindenhova odaér. Első csatám a nagy motorral. Nem egy világbajnok eredmény (3782 sebzés, 613 spot, 4 frag), de a könnyedség meggyőző volt, mindenhol ott voltam vele és el tudtam bújni, ki tudtam térni a lövések elől. Most már lehet vele taktikai manőverező harcot folytatni. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít.
Map: Erlenberg Leopard Prototyp A 1 620 56 815
Csatában elért Achievement Nagy kaliber, Kiváló sofőr jelvény: "1. osztály"
Legénységi XP: 1 620 Javitások: 12 937 Lőszer: 15 600
Teljes: 28 278 WN8: 5 276 (100) -
04ahgy
nagyúr
válasz
Quan-Chi #19080 üzenetére
Szerintem kapcsold ki az XVM-et. Szakasztársam úristenezett a minap, volt egy 3-as EFE-X T-54 szakasz az ellennél, meg egy szóló IDEAL-os. Mondta, hogy 26% esélyünk van nyerni, én meg mondtam neki, hogy kapcsolja ki az XVM-et, ert az egy bullshit. 15:9-re hoztuk a csatát.
(#19071) Atlantis: a szövegkörnyezetből sem volt igazán értelmezhető, így csak pontosítani szerettem volna, semmint megbántani.
(#19073) dorka16: Igen, az egyik, ha nem a legjobb hetes szintű. Lévén nála alig jobb a kifullozott T32, ami lazán kerül 10-es csatákba.
HGyu
-
vhw
addikt
válasz
Quan-Chi #18791 üzenetére
A T69-nek konkrétan alig van penje normál lőszerrel - 173 vs 203?
Centurion? hát... nem teljesen ugyanaz a mobilitás.
T44... ismét pocsék pen, páncélzat semmi, a fürgesége meg nem ér túrót sem.
Értem én, hogy van ami "jobb", amelyik kicsit itt ebben erősebb, vagy abban. De a P2 egyáltalán nem a legalja a T8 medeknek, sőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest