Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe-T
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Köszönöm, ez nagyon részletes leírás volt a tankhoz! Megfogadom!
Csigaszemet vagy távcsövet érdemes majd rátenni látótáv növelésre? Vagy inkább ezt hagyjam mert messzire nem olyan pontos a lövege vagy inkább ez egy támadó tank amivel ha lehet rá kell mászni az ellenfélre? -
Djuree
félisten
kövi top of the tree-ről már lehet tudni vmit?
-
Joe-T
tag
Kerülöm a gold használatot! (tudom-tudom benne van a játékban, de nem szeretem használni, mert könnyen mínuszosba megy a kör vele!) Akkor marad az oldalról vagy hátulról meglepés! Most is azt a taktikát követem, hogy a csata elejét kivárom és megnézem, hogy miként áll fel az ellenfél és kihasználva a lehetséges gyengébben védett területeket, megpróbálok beosonni! De ez még csak a T-43-al!
-
Bad Pritt
félisten
Ez relatív, sok mindentől függ. Volt, hogy egy rosszabb játékos T34-ben ülve nem ütött be háromszor, pedig az az ágyú azért 246mm-t bevisz, máskor T32 200-as penje elég volt. Én azt mondom, hogy ha látod, hogy nincs a másik a helyzet magaslatán, raptorkodd be, mert arra a legalkalmasabb a T-54. Bemenni elé/mellé/mögé és szétpötyögtetni, közelről nem tud rendesen becélozni, a toronyról úgyis pattan, kétségbeesik, nem figyel, stb. Erre ideális, nagy mamlasz tankok van, hogy nem is látnak le rá, ha közvetlenül bemész melléjük (pl Maus).
Másrészről meg nagyon nagyon rövid tank, a tornya pedig ugye masszív, szóval nem kell nagy ívben, vagy hosszan kimenned egy házfal mellől oldalazva, hogy lőni is tudj, szerintem emiatt ideális side scrape-re (persze nem egy Object 268 ellen, de ideális esetben ilyenkor az oldala a 10-es heavyk lövedékeit is lepattintja).
Összességében tényleg sokoldalú gép, vele egyszintű nehezekkel ki lehet állni 1v1-ben, ha meg tudod őket zavarni, medekkel simán el lehet bánni, kisebbeknek a rémálma tudsz lenni, a nagyokat pedig meg lehet lepni. Gyors, kicsi, remek torony, mindkét ágyú nagyon jó rá, szóval ki lehet választani melyik illik inkább stílusodhoz, egyetlen hátránya tényleg az, hogy a lőszerek hülye helyen vannak és vigyázni kell rájuk, de ezt meg lehet szokni.
-
Joe-T
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Elöl is elég kellemesen döntött a páncélja, de jól gondolom, hogy szemtől-szembe nem nagyon érdemes vele emberkedni?
Töltőnél nem érdemes azt a képességet választani amikor azonnal be tudja tölteni a másik típusú lövedéket? Amikor egy WTE-100-al összefut az ember akkor a sima péncéltörő lövedék gyengébben sebez mint a repesz-romboló!
-
Bad Pritt
félisten
Van, aki tudja, hogy hol kell lőni, de a legtöbben csak véletlenül eltalálják, mikor gyanútlanul oldalasan állsz nekik.
Néha érdemes hintáztatni, erre majd úgyis ráérzel, de a toronyra kell leginkább támaszkodni, az igencsak masszívra sikerült, 10-es td-k sem képesek legtöbbször beütni.(#46489) bullseye: Én megtartottam a T-54-et nagyjából ugyanannyiszor lövik el a lőszerrekeszt, viszont robbanni kevesebbszer szokott, mint az előd (bár azért megesik). Nálam alap a képesség a töltőn az elhelyezés, úgysincs más értelmes dolog amit kaphatna, a tankról meg nem szívesen szedem le a verti stabot vagy akár a célzásgyorsítót. Mondjuk én nem is a kis átütésű ágyúval használom, szóval a célzásgyorsító helyére mehet akár egy vizes lőszertartó is.
-
bullseye
addikt
T44-hez kötelező a vizes lőszerrekesz.
-
Joe-T
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Köszönöm az infót! Nagyon tetszik a tank mozgékonysága! Most a Bia-ra gyúrtam rá először, de utánna megfogadva a tanácsot a szerelésre, hatodik érzékre és a biztonságos elhelyezésre fogok rámenni!
Igaz, még csak a T-43 végén járok, de mindenképpen infót szerettem volna kapni, hogy merre érdemes a 44-el elindulni. A T-54-re csillog a szemem! Nagyon jó, mozgékony mednek tartom! Eddig csak zömmel nehéz tankokkal mentem, de néha agyf@szt kapok a lassúságuktól! Most a med irányvonal a cél és abból is az orosz T-54!
Akkor a T-54-et érdemes hintáztatni egy kicsit amikor lőnek rám? Mennyire mennek rá az ellenfelek a lőszerrekesze ellövésére? -
Bad Pritt
félisten
Nekem volt.
Mivel elég rövid maga a tank, 8-as csatákban lehet vele sidescrapelni, nem fogják beütni, de leginkább flankelni érdemes, nagyon gyors és még a legnagyobb nehéztankoknak is tud meglepetést okozni.
Érdemes kihasználni azt is, hogy pontos az ágyúja, bár az átütése nem nagy, de azért távolról is lehet vele aprítani ha éppen ahhoz van affinitásod.
Összességében szerintem érdemes olyan helyekre állni, ahonnan oldalba tudod lőni az ellenfeleket, Himmelsdorfon pl lentről meglövögetni a dombon harcolókat vagy fordítva, Enszken a szélső peronról belőni a házak között harcolókat, a legtöbb pályán van ilyenekre lehetőség.
Legénységi képességeknek javítás mindenképp, T-54 majd 4mp alatt fogja üösszeszedni a láncát, létszükséglet tehát, commandernek még mehet ugye a hatodik érzék, töltőnek mindenképpen kell biztonságos elhelyezés (T-54-en nagyjából a második lánctalp görgő mögött van a lőszerrekesz, ha nem figyelsz eléggé mindig el fogják lőni, T-44-nél is fennáll ez a veszély asszem). -
Joe-T
tag
Akinek van T-44-e milyen taktikát érdemes alkalmazni és milyen képességeket a legénységnél fejleszteni?
-
-
Simulacrum
senior tag
válasz
Mister_X
üzenetére
Jó camo, alacsony felépítés, pattogós torony. Ezek mind jó és szép dolgok, de az ágyúszűkülés nekem megszokhatatlan. Olyan homályokat lő, hogy hihetetlen. Még az ágyúkitéríthetőség se zavar, csak ez a lassú célzás borít ki. Én azt szeretem egy med tankban, hogy menet közben lövök, na ezzel azt nem lehet, vagyis lehet de max egy hegyet találsz el vele, nem egy tankot.
-
joergie
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Én is rühelltem az elején. aztán elkezdtem bújni. odacsipegetni, nem magamra vonni a figyelmet, és azon kaptam magam, hogy a legtöbb átlagdmg-et nyomtam ki vele a tier7eseim közül. gundepression az nincs, nem mondom hogy nem is kell, de nem arra kell játszani. jó vas az, csak próbálkozni kell megtalálni a játékstílusát. támadás min 200m-ről(túl messziről azért ne, nem túl pontos az ágyú), vagy 0m-ről(toronypáncél/alacsony hull kihasználása), a kettő közti távolságot meg azért elég gyorsan teszi meg takarásban. passzív spotra is érdemes szerintem felkészíteni.
-
jano_77
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Simulacrum
üzenetére
Ennyire rossz lenne a T-34-1, hogy szidod? Ki akarom fejleszteni az IS-2 mellé, hogy haladjak a kínai med ágon is. Type T-34-gyel már nincs nagyon energiám menni, pedig az 59-16 is érdekelne.
-
Simulacrum
senior tag
Csak unalmas mindig IS-3-ak és 50 100-ak ellen harcolni. Nekem nem igazán jön be, érdekes. Sokkal jobban szeretem ha különböző tankok jönnek ellenem. Minden térképen kb. van egy rush taktika, sokszor foglalással dől el egy csata. Szóval nem annyira jön be.
Jól indul a reggel. Megdőlt a legtöbb xp-s köröm, de érdekes módon még mindig nem tudták a WG-nél megcsinálni, hogy az alap xp-vel számoljon és ne a prémiumossal. Az is hihetetlen, hogy megint milyen tankkal döntöttem meg. Olyannal, amit végig szidok. Nem szeretem ezt a tankot, de most kijött vele a lépés. Sose szoktam killt kérni, sose, de most mivel éreztem, hogy ez top kör lesz megkértem a T49-et hagyja meg nekem az artyt, persze nem tette.

-
dfsz34
őstag
válasz
KaLeun
üzenetére
Egyébként ez a csapat csata egészen jó. Az igaz, hogy ki kell próbálni több csapatot, de maximum 3-4 próbálkozás után talál az ember normális társakat. Ha megyünk 5-10 kört, akkor meg már egészen jól ki lehet ismerni, hogy kinek milyen stílusa és alkalmazkodni, hogy még jobb legyen a csapatjáték. Nekem nagyon bejött.
A csata maga nagyon pörgős, sokkal kevesebb tank van, jobban lehet mozogni, bátrabban. Ha normális a parancsnok, akkor kitalál valamilyen stratégiát, de legalábbis jobban követi mindenki a taktikát és figyelnek egymásra, nem mint randomban, hogy békésen kérődzik a paradicsom egy sarokkal arrébb, akkor is ha élet-halál harcot vívok egy ellenféllel, meg nem mozdulna. Csapat csatában ha tud valaki, akkor segít.
Nekem tetszett, megtartom az amx50100-t meg az is3-t ilyen célra. Sokkal élvezetesebbek a csaták, csak tényleg nem kell félni ott hagyni a rossz csapatokat, hamar talál az ember normálisat.
Ha már unom a rengeteg agyhalottat és teljesen felb..ák az agyam, akkor átváltok csapat csatára és ott még a vereség sem ennyire rossz érzésű, mert mindenki belerakja, amit tud és ha nem elég, akkor nem elég, de nem az van, hogy 2-3 perc alatt elhullik egy egész szárny és gang bang-et folytat az ellenfél egyesével a tankjainkon.
-
jano_77
nagyúr
Egy kis válogatás mulatságos videókból...van benne tankos is és néhány egészen elképesztő....szerintem.

-
Djuree
félisten
kis hangulatfokozó muzsika, nálam be van végtelenítve.

[link] -
KaLeun
senior tag
Ma tettem még egy próbát és megcsináltam ezt a team battle 25 killt, egy egész jó csapatot sikerült összehoznom, kb. 30 csatából 25-t nyertünk. Így szépen mindenkinek meglett a prém, ráadásul nem is tomatok ellen nyertünk (volt néhány goldspammer 3000wn8-as alakulat).
Az 5 vesztes csatából 2-3-ban ilyen idióták berusholtak foglalni, aztán még egy T71 nagy keményen beírja, hogy gg... Amit kaptak a győztes csatáért azt el is fizették a javításra.
-
ztibor
senior tag
Mostanában 8.-as tankokkal 1-2 percet várok amíg csatába kerülök, ez vajon mitől lehet?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Simulacrum
üzenetére
-
HellGreg
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Nem rinyálásból írtam, csak hogy mennyi esély van az ilyenre, kétszer egymásután. Máskor a nemzetek csatája nagyon is jól el tud sülni, pl. ha amerikaiak ellen vagyunk

nemrég volt olyanunk, én voltam a legerősebb a KV3-mal meg egy IS, azon kívül nálunk volt még 7db T-43
Odaát meg 9db T29, azt hittem hogy teljesen esélytelenek vagyunk, mégis fölényesen megnyertük. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Biztos, hogy nem bot, ahhoz túl jól játszik. Bot nem tud összehozni 1350 WN7-et. Ezt a több ember játszik egy accounttal sztorit el tudnám képzelni, de akkoris sokat játszanak vele, ráadásul folyamatosan. Más-más földrészen laknak, hogy szinkronizálják az állandó játék elérhetőséget?

-
diegho
nagyúr
Eviljoe-ról tudja valaki, hogy kicsoda? 113k csatája van már. Amikor nekem volt 4k, akkor tartott 98k-nál, én 7k-nál vagyok, tehát amíg 3k csatát letoltam, ő 15k-t

-
HellGreg
őstag
Azért ahhoz ugye kell egy kis szerencse, hogy egymást követő két csatában a KV3-mal 14 Tiger ellen rakjon be (nálunk vegyesen IS, KV3, T43 volt a menü). Mondanom sem kell, milyen eredménnyel zárult a két csata, esélyünk nem volt a 10 killre se...
-
-
Mark_o
tag
Sziasztok!
MEgtudnátok mondani mit érdemes pakolni a legénységnek ELC AMX esetén?
(én a hatodik érzék és az elt alakulat között vacilálok)
köszönöm válaszokat -
dfsz34
őstag
Néha a kisf.szom ki van ezzel a játékkal. Arty fa állvány takarásban lapít, de klógott egy elég nagy része. Természetesen teljes becélzás mellett a fa állványt lőttem meg az arty helyett, ami így eltünt. Játszadozni nem volt időm, mert jött valahol egy kv4 a hátamban, de így is teljesen becéloztam és egy lövés lett volna az arty. Azonnal tolattam utána és az arty, gw panther rámfordult, de nem csak a csövét kellett fordítania, hanem a testét is, majd azonnal, kapásból a félig kilógó tornyomat eltalálta.
Arty nerf? Menjenek a büdös csába az RNG-jükkel, komolyan mondom. Én a fa állványt lövöm el, az arty meg kapásból kilő úgy, hogy a tornyomnak max a fele lóg ki. Nem arról volt szó, hogy mozgásnál valami brutál nagy az arty célzóköre vagy az is csak az RNG-től függ?
-
riki
senior tag
Sziasztok.
Akkor most a havok támogatással az AMD felé lépnek ? Szerver oldalon növelik a számítás mennyiségét ? Most is laggol időnként .Diafilmet fogunk nézni ezután ? Vagy lesz 3 számú EU szerver ?
-
törölt tag
csak mondom, hogy az 1 hét után 1 hónap ban jön...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
szbalogh
üzenetére
Tudom, miről beszélsz.
Elvileg a Havok nem azt a magot fogja használni számításra, mint maga a játék, ezért érdekelne, hogy mit jelent ez a szerver oldali számolás, amit említettek a trailerben.
A HD textúrák kiadása az egész átállási procedúrán át fog megtörténni, a több magos támogatás meg majd egyszer. When it's done, vagy hogy szokták ezek a fehérorosz úriemberek mondani.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
besti
csendes tag
válasz
Mister_X
üzenetére
Akkor csak a HP miatt, és ha jól tudom ez jobban védett az alap toronynál. Kedvezőbb formája miatt jobban pattintja a lövedékeket. Mondjuk én minden tankot fullra fejlesztek már itt magasabb szinteken, itt már elég sokat játszunk vele, legyen akkor a lehető legjobb a tank. Nem olyan sok XP az.
-
donamo
csendes tag
válasz
Mister_X
üzenetére
A válasz: World of tanks IS-2 By cleverland
-
törölt tag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Igaz 1 órás eltiltás,
Azonal érvénybe lépet, nem meglőttem
hanem 3x egymás után sikerült ki lőnöm
teljes közelharc és nem láttam a szinét,
és egyből kidobott, gyorsan csatlakozni akartam
nehogy rám találjon az ellenség de
. Jogos. -
Iron Funeral
őstag
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Mister_X
üzenetére
Így első blikkre megnéztem a wotnumbers oldalon és azt mondanám, hogy a plusz hp miatt éri csak meg, ha az nem számít neked, akkor felejtős. Különös, mert a töltési időn sem változtat a második torony, pedig más helyeken szokott számítani.
(B)(#46410) Bingisz
/B) Nem teljesen értek hozzá, de a csávó azt mondja, hogy server-side destruction model. Ez azt jelenti, hogy szerver oldalon számolja ki a játék az elemek mozgását mondjuk lövés után és ezért nem lesz olyan erőforrás igényes maga az új fizika, vagy valami mást takar? -
Bingisz
addikt
-
Mister_X
nagyúr
IS-2-re megéri kifejleszteni a jobb tornyot? Stat alapján semmivel sem jobb az alapnál

-
törölt tag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Még a jobbkéz szabályt is betarton
. Figyelek induláskor mindenkire! -
törölt tag
A csata hevében egy közelharcban kilőtem a csapat társamat,
mennyi ideig zártak ki ?? -
Iron Funeral
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Van abban valami amit mondasz de nem veszem készpénznek ha nem haragszol meg.
Mert ugyanis még mindig ott tartunk, hogy a teljes célzási idő az egyik esetben sem 2,7 meg 3 másodperc hanem ez csak egy ciklusidő ami alatt leszűkül a célkör az egyharmad méretére. Lövés után (meg úgy nagy általánosságban) kevésbé csúszik szét a T57-en a célkör ami azt eredményezi, hogy előbb is fog leszűkülni a kisebb kezdőkör+gyorsabb szűkülés miatt. Ahhoz, hogy megállapítsuk a tényleges üresjárati időt ahhoz meg kéne mérni őket. -
besti
csendes tag
válasz
diegho
üzenetére
Nem, nekem nem sikerült megérteni, ezért kérdeztem volna, de nem érdekes, ezek eléggé szubjektív dolgok. Van mind2 nekem is, de továbbra is azt mondom a lövegnél van döntőbb különbség is köztük. Mivel nem vagyok kiemelkedően jó játékos, lehet nekem fel sem tűnik az, ami neked ordító különbség

Elfeledkezhetünk ebben az egyenletben a töltési időről, mert mindkét tank esetében hosszabb a célzási idő, azaz végeredményként az a lényeg, hogy 0.35-ös pontosságra a T57 fog előbb beállni minden körülmény között (toronyforgás, mozgás, lövés után etc. - ami persze jóval több, mint 2.7 sec). Amit meg kell állni, hogy ne lőj, ezt nehezebb, mint az AMX-nél, mert ott közelebb esik ez a két időpont.
Az AMX-el több helyre oda lehet érni, ez is oka lehet miért lehet többet sebezni vele. -
dfsz34
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Nekem 50B még nincs, de az simán aláírom, hogy a T57 főleg közelre jó. Sok agyember bujkál vele a bokorban és onnan puffogtat, mondom is wtf, nagyobb távolságra érezhetően várni kell vele, nem lehet gyorsan leadni a lövéseket, mert mellé megy. A T57 arra van, hogy belemászni az ellenfél arcába és brutális sebzést kiosztani és valószínűleg ott pusztulni, de az ellenfél gerincét meg lehet vele roppantani előbb.
Az 50b meg nagyon gyors, múltkor egy T34 tornyát nem tudtam ráfordítani, mert a láncot lekapta és a testét nem tudtam forgatni. A sebesség biztos, hogy meglátszik az elért sebzésben, mert több helyre odaér.
Prokhorovkán is vonul a mammut csapat (E100, jpze100, JT, tortoise) szépen át a síneken és egy 50b meg odavágott négyet az oldalukba középről a sínek mellől és volt fásítás rendesen a chatban, mert egyik ki is gyulladt és égett, mint a fáklya. Hamarabb odaért az 50b, mint a félhülye scout, aki először a jobb oldali erdős részt futotta be.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
donamo
üzenetére
A 113 az tényleg versenyautó, viszont a T57 egy nehéztank, lassabb még az E5-nél is, pedig az sem éppen túl gyors. Talán ez a hátránya is, hisz tárazás után nehezebb vele elmenekülni, ha úgy adódik a helyzet, mert több tank gyorsabb nála, mint amennyi lassabb, nem mellesleg a hátramenet sebessége katasztrofális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem biztos, hogy ér annyit.