Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Nem igazán szoktam flankelni, mert minek? Próbáld ki mindkettőt, nekem mindkettővel 3500 átlagsebzésem volt és az 50B lövege jobb. Ha nem lenne jobb, nem mondanám.
Látom azt nem sikerül megérteni, hogy mi a különbség a két ágyú célzása között. Próbáljátok ki és megértitek - talán.
Na leírom még1x, hátha most sikerül megérteni.
Adott egy löveg. 2 másodpercenként tölt, 2.7 másodpercenként céloz, tehát 0.7 másodperc üresjárat van. Adott a másik löveg 2.5 másodpercenként töl, 3 másodpercenként céloz, tehát 0.5 másodperc üresjárat van. Ezt még segítik a felszerelések, skillek, de a különbség meg fog maradni. Az 50B lövege ahhoz a tankhoz sokkal jobban passzol, mint a T57 lövege a T57-hez. A T57-el közelebb kell menned, hogy ki tudd használni a dpm-jét, de mivel a tank lassú és lassan tolat nem tudsz közel menni, közép távolról pedig nem lőhetsz a betöltés után azonnal, mert pontatlan lesz. 50B-vel ilyen gond nincs.
-
besti
csendes tag
válasz
diegho
üzenetére
Én arra gondolok, hogy a 2 tank között nem a lövegük az, ami a döntő különbség
.
Az AMX med, a T57 félmed. Mondogatják, hogy a mai WoT-ban a mozgékonyság többet ér, mint a páncél. Illetve lehet neked a gyorsabb, de páncél nélküli tankok jobban fekszenek. Biztos találunk olyan jó játékost, akinek meg a T57-el jobb a statja - de azt sajna nem tudjuk megnézni melyik csoport a nagyobb."Felette viszont már az 50B lövege jobb, mert később tudsz lőni, jobban leszel szűkülve, pontosabb lesz a találat." -- 200 m fölött is hamarabb szűkül össze a T57 ugyanarra a pontosságra.
-
diegho
nagyúr
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Akkor feltételezzük, hogy én jó játékos vagyok és minden tankból kihozom a maxot. Miért tudom ugyanazt 50B-vel, mint T57-el? Sőt sokkal többször megyek jobb kört 50B-vel, mint T57-el, sőt sokkal kevesebb leadott lövésből sebzek ugyanannyit 50B-vel, mint T57-el, miért van ez? Persze a T57 lövege szuper 200m-ig. Felette viszont már az 50B lövege jobb, mert később tudsz lőni, jobban leszel szűkülve, pontosabb lesz a találat. A kerítéses dolog pedig érvényes az autókra, fél épületekre, kis akadályokra. T69-el rengetegszer szívtam meg kerítés miatt és rengeteg heat ammo-t tárazó tankot tudtam kerítés miatt megölni.
-
Iron Funeral
őstag
Egyértelműen, mivel gyorsabban szűkül.
A HEAT... én úgy mondanám, hogy nem előny, de nem feltétlenül hátrány. Az esetek nagy többségében kutyát nem érdekli, hogy nem lehet átlőni vele törmeléken mert nem is akarsz átlőni rajta. A lánctalp/spaced armor ugyan benyeli a lövést de nem kötelező oda célozni meg azért nem minden spaced armor felület elég vastag/van elég távol a többi lemeztől ahhoz, hogy benyeljen egy 340mm átütésű lövedéket.Normál lőszert használva meg csak simán jobb mindenben mint az 50B lövege.
-
besti
csendes tag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Igen, nekem is pont ez jutott eszembe, Diegho mintha egy kicsit leegyszerűsítette volna ott a számításokat a tized másodpercekkel. A HEAT az tényleg hátrány, de közelharcban viszont a 2 sec újratöltés nagy előny lehet, amikor meg sem kell várni, hogy összeszűküljön (akár 1 lövést meg is úszhatsz ezzel). Nekem úgy érződik, teljes összeszűkülést megvárva is gyorsabban lehet az amerikaival kitárazni.
-
diegho
nagyúr
válasz
Iron Funeral
üzenetére
A lényeg, hogy az 50B lövege jobb, nem fogok oldalakat írni miért.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Lehet, hogy félreértelek amúgy de a T57-en 2sec a drum delay nem 2,7s, Arról nem beszélve, hogy a kiírt célzási idő nem a teljes leszűkülési idő hanem az az idő amennyi időnek el kell telni ahhoz, hogy a célkör leszűküljön a méretének egyharmadára.
The aiming time listed for each gun (in a specific turret) describes the time it takes for the aiming circle to shrink to a third of its size. However, most of the penalties described above increasee the aiming circle by a factor bigger than three, which is why fully aiming the gun typically takes longer than the listed amount of time.
Ehhez hozzájön az, hogy teljes sebességgel mozogva majdnem kétszer akkorára csúszik szét az 50B célköre(6,79-11,22).Akárhogy nézem ez előbb le fog szűkülni a T57 mint az 50B.
Sz.: ha álló helybeni lövöldözést nézzük akkor is kevésbé esik szét a célkereszt a T57-en (3,356-3,836).
-
diegho
nagyúr
válasz
Diarmand
üzenetére
Ehhez megint az alapok ismerete szükséges. Olyan ágyú nem lehet szuper, ami táras és Heat a gold lőszere. A miért nagyon egyszerű. Mert a Heat lőszert benyeli a lánc, durván dobálja a döntött páncélzat, a spaced armor-t szintén nem nagyon szereti átlőni és nem tudod vele átütni a kerítéseket. Az 50B ágyúja a töltési idejéhez képest tökéletes karakterisztikával van, hiszen 3sec célzás 2.5sec töltés, tehát 2.7sec alatt céloz célzásgyorsítóval, így csupán 0.2 sec-et kell várni a fullos szűküléshez, sőt, ha van bia+venti annyit sem. Ellenben a T57-en 2.7 sec töltésnél 0.43 sec-et kell várni a fullos szűküléshez a betöltés után, így, ha folyamatos tárazást szeretnél 200m felett és azonnal lősz, amikor lehet, a T57 pontatlanabb lesz, mint az 50B.
-
diegho
nagyúr
Az FV cseréléséről volt szó igen. Én semmi mást nem csinálnék, csak felcserélném a Centurion 7/1-el a tornyát és meg is van oldva, esetleg egy kis rof buff még jöhet neki, mert papír létére elég lassan tölt.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
diegho
üzenetére
Nekem amiért bejön:
- A löveg szerintem nagyon jó. Gold-ot nagy ritkán kell vele használni.
- Fordulékony, terepen nagyon jól veszi az akadályt. Pl emelkedőket kifejezetten jól bírja.
- Dimbes dombos terepen jól jön az amerikaihoz hasonló lövegkitéríthetőség.
- A végsebességen tényleg javíthatnának, viszont így kénytelen vagyok megfontoltabban haladni. Visszafogja a hegyibe Obelix mentalitásomat.
- Végső érv számomra, hogy nem gyakori a csatatéren. Ezt nagyon tudom szeretni egy tankban. Az M18-at anno azért adtam el, mert túlságosan elszaporodtak. -
diegho
nagyúr
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Az angol 10-es med fos, nem értem miért tudok vele ennyire jó eredményt csinálni. Talán azért mert utálom és nem rusholok bele a tömegbe vele, no meg amúgy is lassú, szóval nem lehet vele rusholni. A patton a nerf előtt mindent vitt, azóta nem játszottam vele, de most is jónak kell lennie. A Panther pedig nagyon jó support tank.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
diegho
üzenetére
Ez így van kinek mi. A T32 nekem is toplistás. Bár inkább a top3 része. Brit X-es med is itt van, másoknak meg a kuka alján. A pattonról szintúgy megoszlanak a vélemények. Én nagyon élvezem vele a játékot. A párduc a szívószál ágyúval szintén fantasztikus egy vas. Azzal gyakorlatilag bármit le lehetett bontani apránként.
-
diegho
nagyúr
Most írta egyik rajongóm, hogy ha le merek szólni valakit még1x a fórumban, akkor fel fog jelenteni! Ajjaj

-
diegho
nagyúr
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Más szerintem a szint, ami számunkra elfogadható. A T69 az én értékrendem legalján van, éppen egyel a T54E1 alatt. A T32 pedig valahol a top10-ben.
-
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
diegho
üzenetére
Mármint táras ágyúként? Úgy igen, a nem tárasok közül az abszolút csúcs szerintem az L1A1 az FV215b-n. Néha mondjuk azért hiányzik az a plusz 200 sebzés 50 120-on. Pl. Obj. 704 1600 hp-ját múltkor nem bontottam le a nagy ágyúval, maradt kb 50hp-ja, elég kellemetlen volt...
-
joergie
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Azért van egy jelentéktelen fényév aközött, ahogy az 50120-on üzemel, és az 50b-vel köpködi ki szép sorban oda ahova TE szeretnéd. tier9-ben az a tier10 heavy ágyú nem a legjobb a tier9 heavyken levő tier10 ágyúk közül. Szokni viszont lehet, mert ha meglesz az 50b, arra mész el esténként, hogy már megint 5k+ a napi első csatád vele

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bullseye
üzenetére
Stock ágyúval valóban ergya a Sturer, de a nagyágyúval kimutatja a foga fehérjét. A lényeg, hogy ezzel a tankkal is igyekezni kell kidomborítani a többiekkel szembeni előnyöket, vagyis esetünkben az ágyúsüllyedést. Próbálj úgy helyezkedni, hogy hegyre fel, vagy hegyről le támadhass. Sivatagi pályákon dűnemászás, Prokhorovkán irány a domb, Kareilán a patakmeder, stb...
(#46367) Habib[HUN]: 9-es szinten mostanság érdekes dolgok történnek... Ma zsinórban olyan csatákba rakott be, ahol mire a harmadik golyót betöltöttem, addigra a csapatom fele-kétharmada már halott volt, pedig volt mit lőnöm, elhiheted. Máskor simán kapok olyat, hogy életmentő lövésembe belefut egy csapattárs, és vagy én, vagy vki más emiatt döglik meg. Legutóbb egy AMX szaladt be közém és az FV183 közé. 700HP-ról ki is vettem a francba, majd szépen benyeltem a csillagromboló lövését...
(#46368) bullseye: Pedig nagyon ajánlatos beleszokni. Revolveres tankokkal a csata első felében középtájt-hátul érdemes lövészkedni, illetve várni, hogy a csata kibontakozzon, és kiderüljön, hol is van szükség támogatásra. Olyat is láttam, aki a csata elejét végigbujkálta, aztán a vége fele elindult és végigfragelte a félholt ellenséges haderőt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Patrick76496
üzenetére
Ez a francia heavy ág abból jó, hogy stockként is királyak a tankok. Pl. 50 120-al megvolt egy M103 egy tárból a 100-as ágyúval, akkor mondtam azt, hogy át se rakom a nagy ágyút, azzal ilyet nem lehet.

-
diegho
nagyúr
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
7-es tankot sem tud megölni a T69 1 tárból, sőt 6-ost sem biztos, hogy sikerül, ha 1 pattan, vagy mellé megy.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
bullseye
üzenetére
Az ágyúsüllyedést leszarom, az sok tanknak ratyi. Az ágyúemelkedés! Himmelsdorfon mostanában lentről zaklatom a fent hülyéskedő ellenségeket, na ez a szutyok nem lát föl, max ha ráállok egy törmelékbuckára félig. Katasztrófa, nagyon behatárolt, hogy mire lehet használni. Mondjuk mostanában már jobban megy vele, végre én sem rohanok előre és hasznos tudok lenni. Most visszavettem az 50 100-at, sokkal jobbnak érzem, mint először (az volt az első nem scout tárasom, nehezen sikerült megszokni). Most viszont megtetszett, 2500 fölötti sebzések jönnek vele, ennyit 10-essel sem tudok stabilan hozni.

-
[HUN]Dani
őstag
-
bullseye
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
pl. én

De ez nem csak a tank hibája szerintem. Sokan mondják, hogy predator módban lehet vele menni jókat, de sajnos türelmetlen vagyok hozzá, és amikor top-middle tank vagyok, és senki nem megy előre szinte, akkor megyek. Le kéne szoknom róla
a végjátékban tényleg sokat érhet, ha még nem sebződött le (értelemszerűen azon játékokban, amikor végre sikerül ezt elérnem, általában a maradék csapatot hamar felmorzsolják, és beesik ellenem 5-6 tank egyszerre, szinte teljes életerőn)
+ a térkép ismereteimen is fejleszteni kéne, mert a nem létező ágyúsüllyedése miatt nagyon meg kell választani, hova mehet egyáltalán, és nekem nem mindig sikerül. SU-100M ugyanez pepitában. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én nem tudom mi van mostanában velem, de valahogy a tier9 szívat. Egy halálzóna számomra. 8-as sima ügy, hozom azt amit hozni kell. 10-es szintúgy. De ez a 9-es egy fekete lyuk... Örülök, ha 50% felett vagyok velük...
E50: Már eleve egy őszülés volt kihúzni a top ágyút. Viszont ég mintha muszáj volna neki. Egyszerűen nem jönnek győzelmek. Minden összevetve, viszont egy egész jó tank.
O704. Nagyot csap, relatív jó a páncélja. Hát nem egy mozgékony valami, viszont az ISU152 után csalódás.
Conqueror: Ezzel még egész jól elvagyok. Az ágyút kifejezetten szeretem. A páncélja meg mostanában meglepően jókat pattint. Semmi extra, hozza azt a játékélményt amit elvárok tőle.
Az igazán furcsa anomália brit 9-es med volt. Imádtam, de tényleg. Viszont messze vele volt a legrosszabb wr-em a kilencesek között. ( A X-.est meg egyszerűen rajongom. Ha felidegesít a játék megyek vele pár kört.) Még az IS8-nál is rosszabbul jöttek vele az eredmények. Pedig azt tényleg gyűlöltem.Amit viszont imádtam a Patton és az M103.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Így már érthető.

Valaki írta korábban, hogy az 50 120-al nem megy neki a játék. Ez azért lehet, mert az a tank egy szar.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Kis ellentmondást érzek a kommentedben, feloldanád?
(Az elején azt mondod a T69 a király, a végén az E1-re mondod, hogy jó kis vas. -
Habib[HUN]
senior tag
A T69 és T54E1 témához.
Sokan meg fognak kövezni érte, de nekem a T69 nagyságrenddel jobban tetszett, és jobban is ment vele a játék, mint az E1-el. Mondjuk egyik se volt valami nagy eresztés. Egyszerűen ez a táras létforma nem igazán az én műfajom. Ugyanígy vagyok a TD-vel. ISU-152 igazi szórakozás, a 704 meg masszív szívás.
Visszatérve a táras jenkikre. Én sportot űztem a minimális gold használatból. A T69 egy nagy hátrányát tudnám kiemelni. 1 tárból nem öl meg egy azonos kategóriájú páncélost. Ez igen gyakran bosszantó tudott lenni. Az E1 viszont nagyon jó kis vas. (csak nekem nem feküdt) Ha kapna kis hp buffot én simán el tudnám képzelni tier 10-ben is.
Anno ez volt a tank ász köröm vele: [link]
A régi szép idők. Akkor még munka mellett simán tudtam játszani is. Megérte prémet venni. Most már a hétvégi pár körre nem érdemes ilyennel szórakozni. Pedig mennyivel simábban haladt az ember. -
bullseye
addikt
válasz
Angel1981
üzenetére
Hát az emil az tényleg vicces. Nincs páncélja, nincs sebessége, és az alapágyú átütése komoly visszaesés. Csak ennyi a baj vele. De legalább szép nagy célpont. És tartok tőle, hogy a nagyobb ágyúval sem táltosodik meg

Mellesleg most pont olyan tankokat húzok (stock Stuer, stock AT 15, T-34 (az orosz), T4 japán, AMX 50-120, SU-100M1 meg pár prémium átképzésre
), amik vagy alapból nem túl jók, vagy én nem tudok velük rendesen játszani, de egyáltalán nem tudom befolyásolni a csatákat, örülök, ha csak hozzájárulok a csapat munkájához valamivel. Az, hogy a WN-em pocsék az egy dolog, de kifejezetten impotens érzés is 
-
Angel1981
veterán
Én értem!

Hasonló az eset, mint a francia TD vonalon - és még biztos találunk erre példát a játékban, ha kicsit kutakodunk.
Elv a WG részéről; csináljunk egy nagyon erős T10-es vasat (pl. T57, Foch 155), amit majd sokan nagyon meg akarnak szerezni, de az előtte lévőket csináljuk gyengére, különösen stock állapotban, így inspirálván a játékosokat a free xp költésére.
Ez a business!
U.I.: még egy eszembe jutott így gyorsan; RHM Borsig, ami nagyon pusztító tud lenni avatott kezekben, viszont az elődjéről, a Sturer Emilről még QB is azt mondta, hogy kb. 15 meccs után átugrotta freeből, mert olyan vacak.
-
dfsz34
őstag
válasz
Simulacrum
üzenetére
A hatos tárral több ellenfélnek is neki lehet menni, azért az nagy előny és persze a csata dinamikájától is függ, de általában mindig mozog az ember a-ból b-be és közben lehet tölteni. Tény, hogy volt olyan csata, amikor töltöttem és az ellenfél elkapott közben és vége, esély az nincs olyankor a 47 sec töltés alatt. Futni kell, aztán vagy sikerül vagy nem. Ilyen szempontból a T57, T69, de még az E1 is jobb, nagyon ritkán kapják el ezeket úgy töltés közben, hogy már nincs mit csinálni. Győzelem is múlott már azon, hogy az E1 pont betöltött, mert ott szerencsétlenkedtek az ellenfelek. Ezzel együtt azért az amx 1800 potenciális sebzése nagyon kemény dolog, full hp-s t34-t simán ki lehet szedni és még hp-m is marad.
Az jó, ha te az 5-600 hp-s ellenfeleket simán megölöd, ráadásul arany nélkül a 173 pennel, persze a kérdés, hogy a szokásos T9-10 nehéz tank vagy szuper TD az ellenfeled vagy mondjuk egy kv1s vagy m6 vagy egy arra szaladó scout?, mert azért nem mindegy.
Ez ugye mindig úgy van, ha adott egy tank, ami nem igazán alkalmas a szerepére, akkor is vannak olyanok, akinek tetszik és senki nem állította, hogy nem lehet vele ügyesen játszani, csak azért ugye a paraméterekkel nehéz vitatkozni. Ha kicsi az átütése, akkor arany vagy flank, ha a flank-hez lassú, akkor meg marad a sniperkedés, lapitás és helyezkedés de sniperkedni vannak jobb tankok is, a könnyű tankokkal meg sokkal élvezetesebb a karvaly lecsapó játék. hm, nekem ezért nem tetszett a T69, mert olyan semmire sem igazán alkalmas, de mindenre jó egy kicsit, meg a kredit csökkenést sem szerettem, amit az arany okozott, ráadásul a nerf után az arany sem igazán hatékony már.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34
üzenetére
Pedig én így játszom vele. 500-600 hp-s ellenfélre simán rámegyek és meg is ölöm. Egy lövés bekapásával számolok, de utána az oldalában vagy a fenekében vagyok. Még jobb, ha mással van elfoglalva, akkor még a lövés is elkerülhető. Sniperkedni nem lehet vele, pont azokért a dolgokért, ami leírtál.
Nekem sokkal jobban bejön a 25 másodperces újratöltés 4-es tárral, mint pl. az AMX 50 100 esetében a majd 1 perces töltés 6 lövéssel. Nagyon ritka az, hogy a hat lövést ott értelmesen el lehessen lőni. Nekem egyértelműen a 4 az ideális. -
dfsz34
őstag
válasz
Simulacrum
üzenetére
A t69 addig volt jó, amig 300-as pen volt az aranynak. Azzal tényleg át lehetett lőni mindent, nagy dögök frontját simán, JT, E100 csak lesett, mikor kapta a sorozatot.
A 250-es már valahogy nem az igazi.
Ahogy írták, arany nélkül ez már nem életképes T9-10 csatában. A 173 átütés borzalmasan kevés és a 2,9.es célzás már sok a 0,38-as pontosság (pontatlanság?) mellett. Ha lenne 6 lövedék a kis ágyúban és picit nagyobb arany átütés, lehet, hogy érdemesebb lenne azt vinni, sokkal gyorsabban céloz.
Sokan lapítanak a T69-el és sniperkednek, úgy össze lehet szedni dmg-t, ha éppen valamelyik nyomorult ellenfél kimegy nyílt terepre és az oldalát mutatja, de ezekkel a relatív lassú mozgású és lassan célzó medekkel pont az a gondom, hogy nem lehet felvenni a med játékstílust, mert széttépik egy perc alatt.
A T57 meg az egyik legbrutálisabb T10 tank, egy lapon szerintem nem lehet említeni a T69-el. Ha a T57-el rámegyek egy 1000-1200hp-s ellenfélre, akkor az ott is marad. T69-el meg egyáltalán nem lehet ilyesmire számítani, mondjuk 500-600 hp-s ellenfél, de legalább két lövés pattani fog, úgyhogy nagyon necces és ráadásul még egy picit tovább is tölt.
Ezzel együtt lehet szeretni a T69-et, csak amikor komolyan támadni kell, akkor mindig aranyat kellett töltenem és kicsit nagyon sokalltam már a kredit veszteségeket.
-
-
Patrick76496
őstag
Valakinek nincs meg véletlen a 8.0-s teszt kliens első változata (amiben még nem voltak nerfelve az új orosz TD-k)?
-
Kakumix
senior tag
Szerintem nem értetek egyet.

Diegho egy rakás ászt szerzett a T69-cel és csak a sok T10-es csata miatt írt negatívan a tankról és a T54E1-ről írta azt, amire hivatkoztál. 3 tárnyi aranyat vitt magával, de írta azt is, hogy inkább majd azok helyett is normált kellene vinnie, mert túl hamar elfogy a normál lőszere és kénytelen aranyat lőni olyankor is, amikor nincs rászorulva
-
Simulacrum
senior tag
Számomra az egyik legélvezetesebb tank a játékban. A 400-as látótáv T9-ben jár a medeknek, nem T8-ban. Ennek pedig annyi van. Semmilyen camo skill nincs még a legénységemen, de így is nagyon jónak tartom a rejtőzését. Full camos legénységgel szerintem nagyon nehezen veszik észre magasabb tierben is.
1828 az átlagsebzésem vele aranylőszer ellövése nélkül. T10-ben elismerem, hogy nincs könnyű helyzetben, de ott kivárok vele és lecsapok a megfelelő időben. Hátulról 173 pen is visz mindent ott is.
Annyira szeretem, hogy eldöntöttem nem megyek tovább. Majd lesz 50B-m, az amúgy is jobban fekszik stílusra, mint a T57. -
Djuree
félisten
tegnapi mérleg 1-9, hagytam is a picsába, pedig még kell vagy 30 csata az 500k-hoz. 2 nap alatt necces lesz, nem tudom lesz-e ennyi időm.
akármit csináltam isu-val kikaptunk. bár én se voltam a toppon, csak olyan 2k körül sebeztem csatánként átlagban. megyek előre mindig rambo stílusban, t10-ben is legelől vagyok, le kéne már erről szoknom. nem tehetek róla, agresszívan játszok, simán nekimegyek 3 tanknak is, nem félek sosem, aztán vagy bejön vagy nem.
-
emre
veterán
válasz
diegho
üzenetére
Nagyjából hasonló a véleményünk.
Csak azért nem adtam el még, mert egyszer ki akarom próbálni full gold lőszerrel. -
dfsz34
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Ha meglesz az ász neked E1-re, akkor szívesen megnézném a replay-t. Valami eszetlen magasan van/volt neki az ász szintje és még mindig itt áll a garázsban, addig nem akarom eladni, de full arannyal sem tudok vele menni, mert amikor próbáltam és -70k volt a csata vége, azt mondtam, hogy ez így nem fog menni.
Próbálok technikát lesni, hogyan érdemes ezzel és lehet sok dmg meg xp-t szerezni.
-
Jolet
őstag
válasz
diegho
üzenetére
nos én már elég régen játszottam vele, de nekem első sorban az élmény számít
vissza is lehet keresni itt, hogy akkoriban is beírtam (emlékeim szerint), hogy nem értem miért nem szeretik, amikor annyira élvezetes
mondjuk az is a tényhez tartozik, hogy sokáig nem játszottam vele, mert a 2 hetes akcióban megcsináltam T71-től T57-ig a sortigaz számomra az itt olvasottak után a VK A és B is kellemes csalódás volt, őket is szerettem
szemben a Tigris II és E-75 párossalnem kizárt, hogy én vagyok rosszul összerakva

-
diegho
nagyúr
Az E1 nagyon vicces lesz így. E50-et nem tudom sebezni szemből. 5-ből 5 heat ammo nem ütötte át, AP-val meg se próbáltam. Egy minimális szöget ad és már sehol nem tudom átütni a stock löveggel. Tornyát szintén nem tudom átütni, mert nem találja el, csak a löveget. Imádni fogom ezt a fostalicskát.
-
Angel1981
veterán
válasz
bullseye
üzenetére
Akkor az valami egyéb bug, azonos verziószámot illik hibátlanul lejátszania, én nem emlékszem, hogy ilyenből lett volna gondom valaha.
diegho: értem, hogy mire célzol, de ez azért így "lecsupaszítva", fekete fehéren nem igaz, mert nem az a cél a csapattal, hogy "vigyél be X 1000 sebzést", hanem hogy nyírd ki az összes ellenséges tankot.
Persze, a tankoknak HP-ja van, vagyis végső soron ha lesebzed az ellenfél teljes HP-ját ,akkor nyersz, de a színtiszta cél nem a sebzés, hanem a 15 kill.
Arról nem is beszélve, hogy egy tank (ha nincs sérült modulja) még 1%-nyi HP-val is tud veszélyes lenni, míg a kilőtt az már nem.
Most vegyünk egy tisztán elméleti esetet; a csapat lesebzi az ellenfél HP-jának a 90%-át, de nem lő ki egy tankot sem, mert "sebzésre játszanak, nem killre".
Az ellenfélnek így még mindig több esélye lesz fordítani, mintha az a 90%-nyi sebzés egyben arányos killeket is jelentene, nem igaz?Ismét leírom; értem, hogy mire céloztál, de amikor valaki kijelenti, hogy "a sebzés számít, a kill nem" akkor azért én kicsit összevonom a szemöldököm; mert csak sebzéssel nem lehet csatát nyerni, killel és sebzéssel viszont igen.

-
Kakumix
senior tag
válasz
diegho
üzenetére
Én már régóta farmoltam a free XP-t a nagyágyúra, meg is lett, ahogy megvettem, de nagyon nem szeretem. Alap átütése T10-be (mást nem lát) kevés a pontosságával, ami inkább pontatlanság így nehéz vele gyenge pontot lőni. 2,9 a célzásidő és franciásan csak akkor talál a cél közelébe, ha kivárja az ember a teljes szűkülést. Viszont 33mp az újratöltése. Várom már a T57 Heavy-t

#46332 Viktoár: Biztos kis HP-sok voltak mind és nem az effit húzza, hanem a WN8-at

szerk.: Másrészt viszont az AMX 50 120-at is húzom, na az sem egy leányálom. A kilences tankokkal az M103-at leszámítva mindig szívok (IS8, WZ 111 1-4, E-75), gondolom ez az utolsó akadály a T10 előtt

-
diegho
nagyúr
Csak összejött 35db tier8-as csata (169-ből), mire átléptem a T69-et, ami a saját szintjében szuper tank lenne, de állandó tier10-ben, ahol a gold lőszere se lő át szinte semmit szemből, mindezt irgalmatlan lassú célzással, brutális pontatlansággal, heavy tankos mozgékonysággal és mérettel. Volt olyan csatám, ahol 36 lövésből 11 ütött át, mert bizony vannak pályák, ahol nem lehet flankelni. Most örülhetek, mert megvan a T54E1 ugyanazzal a fos ágyúval és húzhatom ki rajta vele a másik top fostalicska löveget, de annak a gold lőszere már végre nem szaros heat lesz. Mennyivel jobb lenne egy SuperPershing löveggel a T69...
-
KaLeun
senior tag
Elég nehéz úgy játszani, hogy ha valaki tüzel rám, akkor 30 másodpercig se kép se hang. Mellettem levő T69 közben átmegy ilyen robotmozgásúvá, valaki írja, hogy 999ms a pingje és a T-54 meg vígan száguldozik 30ms pinggel... Pedig már a téli olimpiának is vége van, de biztos megint ezek a szemét hackerek DDoS támadnak...
-
myckey
veterán
válasz
ddt500hu
üzenetére
én nem bánom
engem nem a kredit szerzés vezényelt mikor megvettem,hanem a trollkodás,játék élmény
fél áron vagy már nem is tudom mennyi voltDiégó
nem úgy volt,hogy ez a gép vissza lépés az előtte lévőhöz képest,és nem valami nagy élmény vele a játék?
ahhoz képest még tolod vele![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ddt500hu
veterán
Esküszöm már bánom, hogy megvettem a SU100Y-t. Semmi baj nincs vele de T6-ban bármelyik hevyvel "dől" a pénz. Most KV2-vel volt egy 11gy sorozatom. Már 69% a WR-je. Simán hoz 15-20e-et.
-
diegho
nagyúr
3 órája nem voltam tier8 csatában T69-el. Eddig nem volt 34 tier8 csatánál járok vele összesen a 165-ből!!! Nem gyenge arány. Mivel tier10-ben gyakorlatilag semmit nem lehet kezdeni azzal az ágyúval, csak ha éppen nagyon hülye az ellenfél és hajlandó az oldalába/hátába engedni, gondoltam megyek egy kört azzal, amivel nagyon is lehet mit kezdeni tier10-ben, ez lett belőle:

-
Angel1981
veterán
válasz
Kakumix
üzenetére
"Ez már régen így működik, hogy csak azzal a verzióval lehet lejátszani, amivel fel lett véve, mert nem videót vesz fel, hanem mozgásokat, lövéseket."
Kis pontosítás; csak azzal a verzióval működik hibamentesen, illetve csak azzal a verzióval valósul meg 100%-os eséllyel a lejátszás.
"Ha változik a kliensben a térkép akkor már simán lehet, hogy a levegőben mennének a tankok a visszajátszásban."
Megerősítem! Pont ezt tapasztaltam akkor, amikor a megváltoztatott ("dombosított") El Halluf-on egy korábbi replayt néztem vissza; az illető tank jó mélyen belement abba az új dombba - mivel régi verzió szerint ott még síkság volt.
"Szóval SerB felnyomhatja - sőt magam keresnék a ház körül valamit amit akár segítenék is felnyomni a 8.11 és/vagy szerver költöztetés óta tapasztalható lag és ping miatt"

-
-
Kakumix
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
A WoT DirectX-et használ. Szóval, ha a DirectX is támogatni fog olyan szintű hozzáférést a hardverhez, mint a MantleAPI, miért is térnének át a MantleAPI-ra a WG-nél? Ráadásul a DirectX újabb verziói kompatibilisek lesznek a régiekkel, így megint csak nem lesz kötelező átírni a játékmotort a következő DirectX verziókra és az azok által támogatott új képességek használatára. Ráadásul az új DirectX sem hiszem, hogy idén elkészül.
Szóval SerB felnyomhatja - sőt magam keresnék a ház körül valamit amit akár segítenék is felnyomni a 8.11 és/vagy szerver költöztetés óta tapasztalható lag és ping miatt - , de ebben nem fog változni a hozzáállásuk (hacsak nem kezdték már el portolni MantleAPI-ra a játékot, mert akkor talán leállítják egy időre, míg kiderül mit fog tudni az új DirectX
).(#46313) lnk: Ez már régen így működik, hogy csak azzal a verzióval lehet lejátszani, amivel fel lett véve, mert nem videót vesz fel, hanem mozgásokat, lövéseket. stb. Ha változik a kliensben a térkép akkor már simán lehet, hogy a levegőben mennének a tankok a visszajátszásban. Úgy tudom, a lejátszáshoz ráadásul kell net is, mert a találatokat és a spotot továbbra is a szerver számolja ki és csak azt követően jelenik meg a monitorodon. Régebben eléggé meglepődtem, mikor próbáltam lejátszani egy pár napos videómat és már nem volt rá képes, mert verzióváltás volt közben.
-
KaLeun
senior tag
válasz
dfsz34
üzenetére
A WG is akkor szokta felvenni a dinamikus csatajeleneteket amikor oldalanként van 10-12 t10 td és nincs egy arty sem. Akkor valóban érezhető a különbség, szinte mindenki többet mozog és bátrabb, már-már olyanok, mint Petőfi versében a Tisza... ...az első bokorig, aztán akit elkap a szilaj vágta (elmegy a második bokorig) azt mindjárt lehűti egy WTF E-100 vagy egy F155 sorozata.
Akik az arty miatt campelnek azok amúgy is végig campelik az egész meccset. Az a pár idióta meg aki ész nélkül rushol, az meg úgy is meghal csak max nem az arty lövi ki. Már múltkor is írtam, hogy aki olyan helyre megy ahol az arty simán beszorítja az meg is érdemli.
-
Bingisz
addikt
"Maga a replay fájl az végülis önmagában nem egy videófájl nem?"
Nem. Úgy lehetne visszamenőleg megnézni a replayeket, ha a pályák és a tankok minden verziója bent lenne a játékban, ami nem kicsit hizlalná fel a játék méretét. Ami megoldás lehetne az a szerver oldali replay, de egyenlőre sokkal nagyobb problémák vannak a szerver-kliens kapcsolattal, szóval egyenlőre marad a patchenkénti kompatibilitás.
-
válasz
sebijani1982
üzenetére
Maga a replay fájl az végülis önmagában nem egy videófájl nem?A meccset magát nem a szerver tárolja?Én eddig azt hittem a fájl az csak arra kell hogy a kliensen keresztül elérd magát a videót ami fent van.De lehet tévedek.Igazából ezért emeltem ki ezt a részt a hírcsokorból mert gondolom van itt egy pár ember velem együtt aki elég sok visszajátszást tárolgat.Van egy pár ászom is feltöltve wotreplay-re.És én elég kellemetlenül fogom megélni hogy mindent mentsek le videóként
Ha van vagy lesz alternatíva akkor nincs gond. -
sebijani1982
senior tag
Értem amit írsz!
DE! Akkor forduljak a supporthoz, amiért engem mégis kilőnek, pedig a T34-t az E-25-t és anno volt egy Churchill III-t is megvettem. Ja nehogy kifelejtsem még 326 nap van a prémium számlából.
A te érveléseddel, nekem túl kellene élnem minden lövést, s az arty nem tudna bemérni.Volt, hogy a nyolcas TD és Heavy lőtt egyszerre egy Pz38na-ra és mind a kettő csak a láncot lőtte le róla. Vagy amikor KV1-S-el a Luchs-ot eltalálom, majd benyögi, hogy kritikus találat volt, de NEM sebzett.
Szerencséjük volt, engem nem zavar.
De a butaságokat hagyjuk már.
Ha továbbra is fenntartod ezt a valótlanságot, légyszíves tényekkel, adatokkal bizonyítsd.
Tudod, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Amíg nem bizonyítod a WG "bűnösségét", addig csak vádaskodsz.
-
Qru
MODERÁTOR
Ne offoljatok ennyit és főleg ne személyeskedjetek.
-
csoki
senior tag
válasz
diegho
üzenetére
az tény hogy annyi free xp-je van h minden modult kapásból ki tud fejleszteni, ami nagy előny, de játék közben nem szokott premium ammot lövöldözni csak ha tényleg muszáj, vagy érzi h sok múlik rajta.
de még mielőtt ennyire népszerű lett (200-300 nézője volt csak átlagban amikor én elkezdtem nézni őt) és nem volt ennyi goldja csak párszáz, akkor is ugyanígy játszott

az alap "kérdés" pedig a következő volt: "keresem azon 3000 wn8 fölötti játékosokat, akik nem végig goldot lőnek"
-
diegho
nagyúr
Erre az lesz a válasza, hogy nem vesz replay-t. Mondjuk nem értem, hogy a szanaszéjjel spaced armorozott IS-7-ről, ha valaki lepattan, az miért manipuláció. Az IS-7 oldala végig spaced armor (a láncnál is, mert a lánc spaced armornak számít), a torony meg döntött. Annak az oldaláról bármivel tök könnyű lepattanni, de ehhez tudni kell a játék alapjait. És igen, már megint itt vagyunk... az alapok...
Abban pedig biztosak lehetünk, hogy ez valakinek a sokadik regisztrációja itt a fórumon, de az illetékesek majd kirakják.
-
A legutóbbi hírcsokorban le van irva hogy 9,0-tól a régebbi visszajátszások nem fognak menni.Azért ha valakinek van vagy pl 100-200 replay a gépén azért azt meló átkonvertálni.Mert a válaszuk az volt ha jól láttam hogy vedd át vidóra.

Új hozzászólás Aktív témák
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)