- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
válasz
Reverting #29097 üzenetére
Így tudsz rákeresni. 3 helyről rendeltem eddig de mindegyik felvált pár hét múlva. A kijelzőhöz való az szépen megfogta. Alaposan takarítsd le a régi ragasztó maradványait. Izopropil alkoholt tudom ajánlani, elég borsos az ára szóval inkább ha van ismerősnek kérj kölcsön.
-
Studi
veterán
válasz
Reverting #29087 üzenetére
Van róla video a youtubeon, xperia Z disassemble néven keresd. Elég tré, de a fő fogásokat látod rajta.
Én már megcsináltam, nekem csak annyi bajom van, hogy a hátlap el van deformálódva valószínűleg a hőtől, és ezért mindig újra szétnyílik ugyanott. De ez már így volt az első szétszerelés előtt is.
Megjegyzések:
- a hátlap ugyebár ragasztott, a ragasztót nem tudod újra felhasználni, ebből mindenképp újat kell venned. Mivel a postaköltséghez mérten olcsó a ragacs, érdemes venni tartalékot is egyből
- van, aki próbálkozott nem formára vágott, hanem szalagban kapható ragasztóval. Kis kézügyességgel biztos az is jó, de a vízzáróság 100% hogy ugrik vele.
- a telefon belében nálam minden össze volt ragasztva mindennel, ezeket a kis ragasztószalagokat elég sniccerrel átvágni, ha szükséges.
-a az akku is bitangul bele van ragasztva, ha nem akarod azt is cserélni, akkor szerintem ne vesződj a kifeszegetésével, csak húzd le, amíg szerelsz. Célszerű valami pos-itet az akkucsati és az érintkezője közé rakni a biztonság kedvéért. -
8emi95
csendes tag
válasz
Reverting #28925 üzenetére
Én most kezdtem el telepíteni az új szoftverfrissítést.
62%-on nyomtam rá töltőn, megjelent az android logo, aztán elsötétült, nem reagál semmire, csak világít, hogy tölt.
Ötletek, hogy mit tegyek? Nagyon nem akarok hard resetelni vagy ilyesmi, mert fontos mai képek vannak a belső memóriában és még nem mentettem el őket.
Ja és viszonylag meleg is a hátulja, bár szokott melegedni töltőn ha használva van. -
Pluto69
tag
válasz
Reverting #27340 üzenetére
Köszönöm,
Én is gyári dokkolót akarok és jut eszembe, hogy a hátuljára is akartam olyan fóliát ami nem matt.
A hátuljára viszont nem nagyon találtam olyat ami 1.000.- forint alatt lenne külföldön. Pedig oda nem akarok hiper-szupert.
Viszont találtam 0,26-ost előre. -
darvinya
titán
válasz
Reverting #27072 üzenetére
Gyakorlatilag nincs külön az LCD és az érintő.
Szétszedhető, mert nem LCD oldala van ragasztva csak, viszont van szigetelő olaj rajta.Ezt az olajat is cseréli?
Mert ha nem, akkor egy idő után érintő megörül LCD-től, vagy LCD megy tönkre érintőtől, vagy a rajta hagyott régi olaj egyenletlensége miatt foltos lesz a LCD. -
ambrust
tag
válasz
Reverting #27043 üzenetére
Nem, kínai
Elméletileg méretben megegyeznek, tehát ez nem számít. Viszont a méretezésnél nem számoltak plusz üveglappal, még ha ez nem is sok.
Természetesen azt nem állítom, hogy a dokkoló tette tönkre, lehet már előtte is meg volt repedve, ez meg csak tovább vitte. Ez sosem fog kiderülni már!
Én most azon vagyok, hogy a battery packos hátlapot fogom átalakítani wireless chargerré is egyben, akkor aztán tényleg nem kell többet vezeték semmihez! -
-
nud
tag
válasz
Reverting #26783 üzenetére
Csere készüléket ÉN sem kaptam,az előfizetésem meg csak megy,és csütörtökön lesz 2hete h ott van.. :@
Nekem ilyen opciót fel se hozott h hagyjam ott...Am 11hónapban lejár a 2év...És gondolkozok h z2 v z3.
De most néztem és z2 olcsóbb,amit nem értek mert nem sok különbséget látok..
Pl z3 kisebb kijelzővel rendelkezik?!
Melyiket érdemes megvenni majd?! :/ -
törölt tag
válasz
Reverting #25447 üzenetére
Lesz jövőre Lollipop az össze Z-s Xperiára...nekem .292 Telekomos van fent, nekem csak a kamera minőségével van gondom, már szervizben is volt 2hetet hátlap leválás miatt, de szerviz elött és után is ugyan úgy fos minőségű képet csinál...a fekete feloldókép nálam nincs...
-
Smiro
senior tag
válasz
Reverting #24824 üzenetére
Engem speciel ez kicsit sem zavar. Az inkább, hogy a Sony DSC QX100 obi memória kártyáját nem látom, nem tudom beállítani, hogy a képeket a telefon külső memória kártyájára mentse, a telefonra letöltött másik fotó proginál (amiben számtalan jobb beállítási lehetőség vannak, mint a gyári szarban) is root kelljen a külső memória kártyára mentéshez. Ez utóbbi dologra lehet azt mondani, hogy nem kellene másik telefon programját Sonyn használni, de az első probléma Sony termékkel összefüggő. Nem értem, hogy a francban nem tudják összehangolni a kompatibilis cuccokat. Persze ehhez előbb a telefon agyában kellene rendet tenni... Vagy direkt csinálják, hogy az első örömködés után bosszankodj és újra válts
-
pit stop
addikt
válasz
Reverting #17117 üzenetére
Máshol bebizonyosodott, hogy nem attól van - így esélyesebb a véletlen egybeesés.
Egyébként Huawei-nél is előjött random - most hallottam.(#17108) torreador22: Képek teljesen vállalhatóak szvsz., akku kibírja (kérdés neked mi az átlagos...). Kis ajtókat időnként cserélni kell, és melegedéssel óvatosan. Röviden, tömören.
-
törölt tag
válasz
Reverting #16967 üzenetére
Most négyszer egymás után próbáltam, hívtam a másik telefonomról, egyszer sem volt kihangosítva.
Próbáltuk kolléga telójáról kétszer, akkor is jól működött.Lehet csak mélyen alvó állapotában rossz?
Úgy értem mikor hívnak általában már régóta pihen a telefon a zsebben vagy az asztalon, és olyankor kihangosít.
Most meg ahogy próbálgattuk folyamatos nyomkodás volt előtte. -
stilo18
addikt
válasz
Reverting #12393 üzenetére
Nem tudom...!
Igaz Expansys-tól lett rendelve angliából...
Nem tudom ez zavarhat-e be neki...Felraktam laptopra a PC Companiont, azt írja a legfrissebb szoftvert használom.
Ami érdekes, hogy az ilyen album frissítéseket egyből megkapom.
Most a 10.10.A.0.244 van rajta...
-
Reverting
őstag
-
Reverting
őstag
válasz
Reverting #10948 üzenetére
jaaaaaa ..... most latom h mar tesztelt... :-)
most nyomkodom de az ultra jobban tetszik... :-)
amugy nem valtanek z-rol... majd z2-re... talan...
a hangja valoban pocsek...
a z ultra mellet max fenyeron siman alul marad... a z-hez kepest pedig... haaaat... :-) nem valtok... de nem is arra hivatott h z-rol csabitson at... -
SkyS1gn
félisten
válasz
Reverting #10410 üzenetére
Zsebkendőt raktam oda, meg betekertem a telefont is gubóba hogy forrósódjon mint állat, hajszárítózni nemakartam.
(#10415) Szombó Xperia Arc-nál volt nekem hasonló, de én észrevettem 100MB felé... rohadtul dühített ha benyomtam a netet a "semmi" ette az adatforgalmat!
-
darvinya
titán
válasz
Reverting #10376 üzenetére
Khm…khm…
Ahol mutatod ott pont a SIM kártya foglalat van.
A kép alapján jobb oldalon a SD kártya és a érintő/kijelző csatlakozó felett van a processzor.Amire te gondolsz az nem jó, mert ha mellette lévő. ragasztó tart az nem fog soha feljönni.
Ellenben, ha a jack sarok elenged (ami biztos minden készüléknél) akkor már kész a baj. -
mrlujoak
veterán
válasz
Reverting #10370 üzenetére
De, pont, hogy látom, hiszen már én is szedtem szét Z-t...
...és nem is megy olyan könnyen, mint az a linkelt videón megy, hiszen ha nem hibás a ragasztás, még a perem legvékonyabb helyén is (igen, az amit bekarikáztál) igen makacsul tart.
Egyáltalán nincs kizárva, hogy azon esetek, ahol ez a hiba előfordul nem azonos minőségű ragasztóval szerelt darabok.
Éppezért kell ilyenkor szervizbe vinni, ott nyomáspróbázzák.
(#10371) frici90:
Attól függetlenül, hogy milyen hírhedt a Cordon, azért ők gyári Sony tartozékokkal - így ragasztóval is - dolgoznak, az eszközeiket nem is említve.
Mindenképp érdemes beadnod, de legalább a szakvéleményüket*** kikérned.
***tudom, kissé disszonánsan hangzik, mert azért még mindig a Cordonról beszélünk.
-
danifigo
csendes tag
válasz
Reverting #9754 üzenetére
A headsetet már reseteltem de nem változott semmi, az eszközöket is már vagy tízszer töröltem és újra párosítottam...A telót nem raknám szívesen újra, már olyan jól belaktam
előbb-utóbb kénytelen leszek meglépni, ha nem áll elő valaki egy jó tippel... DE AKKOR tudnia kéne, amit szeretnék???Nevezetesen a két eszközt össze érintve csatlakozás és leválasztás
-
danifigo
csendes tag
válasz
Reverting #9752 üzenetére
Nem, egyáltalán nem használom.
@cris99: Ezt gyanítottam én is, de kényelmesebb csak oda nyomni a telefont, nem lehúzni a statusbart és ki/be nyomogatni a BT-t (widgetet csak ezért nem raknék ki a kezdőképernyőre) és akkor tkp az NFC ( a headset egyik selling pointja, csak az első párosításra alkalmas? Ha így van, eléggé röhelyes
)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro