Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sno14
tag
Sziasztok, az egyik pillanatról a másikra nem működik a home illetve az alkalmazásválasztó gomb, ami érdekes zárt képernyőn a fényképezőt el tudom indítani... A telefon nem esett le, nem sérült a kijelző, egyébként mindenütt érzékel. Több külföldi fórumban is találtam panaszt ilyen hibára, de megoldás sehol sem volt. Van valamelyikőtöknek tapasztalata ezzel kapcsolatban? (gyári beállítások visszaállítása megvolt)
-
sno14
tag
Sziasztok, próbáltam flashelni és a köv hibaüzenet jött: can't read a byte value. Ezzel mit tudok kezdeni?
-
-
sno14
tag
válasz
#03372544 #28016 üzenetére
Egyetértek a többiekkel. Még megállja a helyét a felső-középkategóriában teljesítményben, amivel még felül is kerekedik a fullhd kijelző és a vízállóság. Ami szar az az akku (3,5-4 óra kijelzőidő), a hangerő, nagyon melegszik (lollipop alatt főleg), meg az a vacak karcolódó fólia ami fent van gyárilag. Dizájnban verhetetlen, férfias, elegáns a z sorozat legjobban sikerült tagja a z ultra után, az újak már túl lekerekítettek számomra. Amikor megjelent szídták a kamerát, én például nem profi képeket akarok, csak egy adott pillanatot jó minőségben megörökíteni és ehhez nekem tökéletes. Nagyon elégedett vagyok a fotós teljesítménnyel. A kijelző szerintem egyéni elbírálás dolga, van egy ultrám is, de nem tudnám egyértelműen azt mondani annak szebb a kijelzője, pedig a tesztek tanúsága szerint fényévekre van a z-hez képest, kinek az erős színek, kinek a természetesek, kinek a fényerő, kinek ez kinek az jön be. Annak idején kitalálta valaki, hogy fakó meg betekintési szög bla bla bla és terjedt a hír, hogy szar a kijelző. Már több mint 2 éve megvan, soha egyetlen pillanatig semmilyen szituációban nem merült fel, hogy problémás a betekintési szög vagy fakó a kijelző, a héten pedig voltak vendégeim z1 volt mindkettőjüknek, ahhoz képest egyenesen túlszaturált a z, az valami eszméletlen ronda megjelenítő szerintem. Lényegében azt kell átgondolnod, hogy mennyire tudja kielégíteni a te igényeidet. Én még így két év után is azt gondolom, nálam csak a z és a z ultra játszik...
-
-
sno14
tag
válasz
#03372544 #27308 üzenetére
Support azt írta, hogy ha nincs ilyen pont a készülék alapból nem támogatja függetlenül a ROMtól. Ezt utólag lehet támogatottá tenni, de sony centeren keresztül. És persze mivel itt nem forgalmazott valószínűleg egyáltalán nem lehet megoldani... Mivel az ultrám ausztriában vettem és ott hivatalosan is forgalmazva van lenne lehetőségem erre, de nem ér meg annyit, hogy ezért beadjam, plusz gondolom fizetős a buli, mert végeredményben nem hibás a készülék.
-
sno14
tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy hol lehet beállítani azt, hogy a magyar abc ékezetes betűi alapból az sms írás betűkészletébe beletartozzanak? Van egy z ultrám és valamiért, ha magyar ékezetes betűt írok máris 70 karakterre csökken az sms. A sima xperia z tökéletesen működik magyar simmel, külföldi simmel, bármilyen beviteli, illetve alapértelmezett nyelv beállításakor. Vajon az ultrán miért nem megy?
-
sno14
tag
Az vajon mitől van, hogy dokkolób téve merül? - Függetlenül attól, hogy jelzi a töltést?-
-
sno14
tag
válasz
Winchester95 #24689 üzenetére
Szerintem ezzel nem lehet gond, ha hivatalos forgalmazótól vetted...nem emlékszem olyanra a fórumról akinek ne javították volna ezt a hibát.
-
sno14
tag
Volt a kijelzőmön egy sárga folt és a beszédhangszóró bohóckodott, bevittem szervízbe egy hét alatt elkészült, pedig t-n keresztül intéztem. Konkrétan szinte mindent újra cseréltek, igazából azt mondhatom kaptam egy új Z-t.
-
sno14
tag
Használja valaki a helyalapú wifit? működik is? nálam valahogy nem jön össze...
-
sno14
tag
Tegnap kikapcsolt magától, csakis a túlmelegedésre tudok gyanakodni. Már megvan több mint egy éve és hála az égnek ez volt az első, hogy ilyen történt.
-
sno14
tag
válasz
Roland861010 #20713 üzenetére
Nekem is csinálja pedig még nem frissítettem kk-re. Valamelyik nap pedig fordítva volt, belső működött, ha kihangosítottam kuss volt. Azóta van nálam mióta a hívásbeállításokban megpiszkáltam a hangminőséggel kapcsolatos dolgokat. Már 4.2-vel is jártam így, csak az újrahúzás segített...és persze utána no piszka
-
sno14
tag
válasz
besaints #19397 üzenetére
Egyetértek, designban szerintem a z verhetetlen, emellett engem is tőkéletesen kiszolgál mindenben, nagyon szeretem. Az viszont elég szomorú, hogy közeleg a támogatottság vége. Nem vagyok nagy szaki, de úgy gondolom, hogy közel sincs kihasználva a telefonban rejlő erő és lehetőség (ezt az összes androidos csúcsgép viszonylatában is így gondolom) és a frissítések nélkül már nem is lesz, hiszen minden frissítés a hatékonyabb működést szolgálja. Ettől pedig enyhénszólva is csalódott vagyok, mert ez a telefon még jó ideig megfelelne mindenféle technikai követelménynek.
-
sno14
tag
válasz
MaxxDamage #18899 üzenetére
Viccelsz?! Én ennyit nem adnék fóliáért. Van az oldalon amit fent linkeltél 700-ért előre-hátra sonytól vagy 1600-ért easyguard.
-
sno14
tag
válasz
MaxxDamage #18895 üzenetére
Aminek a nevében crystal vagy diamond szerepel, azokat szerintem bátran választhatod.
MA Hír, kint az ascend p7- nagyon emlékeztet valamire.
-
sno14
tag
válasz
MaxxDamage #18891 üzenetére
Nem! Pont azt venném amiben a crystal van.
-
sno14
tag
válasz
MaxxDamage #18882 üzenetére
Azthiszem pont tegnap vettem ilyet (movit). Van benne 1 crystal előre +1 tükröződésmentes előre, illetve egy hátra. Még nem bontottam ki, de nemrég volt valamilyen tükröződésmentesem, de azonnal leszedtem. Iszonyúan rontotta a kijelző minőségét, mintha a színes nokia 3510-em néztem volna...
-
sno14
tag
ma megjelnt a kijelzőm közepén egy sárga folt kb. 5x3 mm. Alatta (a folt szélein) látszódik minden csak sárga árnyalatban (a folt közepe alatt semmi). Érintést érzékeli. ez vajon mitől?
-
sno14
tag
válasz
SzőkeKapitán #17569 üzenetére
-
sno14
tag
válasz
BLUE TORNADO #17552 üzenetére
Ok köszi! Próbáltam már jó párat miután leszedtem a gyárit, de nélküle jobb a tapintás, stb. Én továbbra is így fólia nélkül szeretném használni, iphoneomon sem használtam semmi ilyet, de jó tudni, hogy van ilyenre mód - gondolom nem csak ő tud ilyet -.
-
sno14
tag
válasz
BLUE TORNADO #17541 üzenetére
Kijelzőpolírozást hol csináltattad? - mivel mindenféle fólia nélkül használom egyszer még jól jöhet az info
-
sno14
tag
Egyetértek azokkal akik feleslegesnek tartják az akkuidővel kapcsolatos kérdéseket. Egyszerűen annyira eltérőek a userszokások és annyi a befolyásoló tényező, hogy megválaszolhatatlan. Ha többet dolgozok van, hogy töltés utáni 2. nap este még van 40-45% benne, ha pedig szabadnapos vagyok 3-4 óra alatt lenullázom... Emellett pedig valószínűleg nagyon különböző beállításokat és alkalmazásokat használunk.
-
sno14
tag
No akkor én ebből kimaradok. Nem vagyok mókerjóska
, BL nyitás meg nálam egyébként sem játszik...
-
sno14
tag
válasz
beast27 #17127 üzenetére
Én hosszabb ideje (3-4 hónap) gyári fólia nélkül használom, teljesen karcmentes elől és hátul is. Becsúsztathatós bőr tokban van útközben, itthon sosem. Igyekszem vigyázni rá >>> barátnő csak felügyelet mellett
sony logó valóban ugrik, személy szerint jobban tetszik nélküle és sokkal jobb érzés közvetlen az üveget tapizni. Ennek ellenére javaslom, ha leszeded tegyél rá valamilyet...
-
sno14
tag
válasz
rangersanyi #17040 üzenetére
Én aktívan használom a hangoutsot (legfrissebbet), de nálam hála az égnek nem jött elő a hiba. Viszont chrome, térkép, play játékok, google szövegfelolvasó és a sony socialnews nincs frissítve a rendszer alkalmazások közül...
-
sno14
tag
Nekem hála az égnek a legújabb frissítéssel sem jelentkezett eddig komolyabb probléma. Igaz a napokban dobta a hálozatot egyszer és csak ki-, bekapcsolás segített, de amilyen szar a szolgáltatóm
még az sem biztos, hogy a telefon hibája volt
. (9-hónap alatt ez volt az első alkalom, hogy ki kellett kapcsolnom más okból mint szoftver frissítés)
-
sno14
tag
Kaptam egy emailt a sony mobiletól ez volt benne meg egy regisztrációs link:
Something extraordinary is coming
#XperiaDetailsGet ready to be amazed
Very soon you'll be able to experience why the latest from Sony Mobile is extraordinary in every way.So don't forget to register to be the first to find out.
lehet a wmc-n durrantanak valami nagyot...
-
sno14
tag
Nálam 4.3 óta a merülő akku módban nem kapcsolja ki az adatforgalmat. Jelentkezett már valakinél ez? Lehet valami megoldás ami nem újrahúzással végződik?
-
sno14
tag
Én nagyjából két hónapja mindenféle fólia nélkül használom, sehol egy karc! Előről ráadásul szerintem sokkal jobban néz ki sony felirat nélkül. Persze izlések és pofonok, illetve gondolom a sony mérnökök nem véletlen találták ki rá a fóliát, de eddig semmi hátrányát nem éreztem, hogy nincs. >>többször "eldobtam", esett sarkára, kijelzőre, de szerencsére nem lett sosem baja. (Ettől függetlenül kiemelném: nem tartom jó ötletnek leszedni a gyári fóliákat sem előről sem hátulról!!!!!!)
-
-
sno14
tag
válasz
#13110016 #13416 üzenetére
Abban az esetben amiről én írtam pont az volt a lényeg, hogy a magyarországon hivatalos sony forgalmazótól vásárolt függetlenek(tehát nem afrika, ázsiai importok) nem kapták meg olyan gyorsan mint a telekomos készülékek.
Kicsit fentebb (#13415) pepe91 is megerősítette.
-
sno14
tag
válasz
pepe091 #12681 üzenetére
Igen, leszedtem.
kali (#12676): egyenlőre úgy tűnik minden ok.
Studi (#12675): szerintem érdemes megnézni a my screen protector fóliákat, én találtam olyat ami nem csak, hogy kijelzőre és hátlapra tartalmazott fóliát, hanem a keretre/ajtócskákra is. Árban 1500 körül volt és jó minőségnek tűnt.
-
sno14
tag
Tegnap este leejtettem 1,5m magasról járólapra, kijelzőn landolt (fólia nincs rajta), de szerencsére semmi baja nem lett...
-
sno14
tag
Ok, köszi -mindenki nevében!
Én már nem bánkódom a karcos fólia miattleszedtem elől-hátul egy ideje, jobban tetszik így és sokkal jobb érzés használni is, de picit tartok attól, hogy megkarcolom (annak ellenére, hogy vigyázom rá), ezért kezdtem örülni, hogy karcos üvegre is jó a "csodaszer"-bár végülis ez sem kizárt...
-
sno14
tag
Smiro! Nem világos, hogy a fóliáról tüntette el a karcokat, vagy az üvegről? Egyébként ez polir vagy wax jellegű dolog?
Nemrég láttam az aldiban üvegimpregnáló szert, gondolkodtam, hogy megpróbálom lekezelni vele, mert azt írta x hónapig gátolja a zsíros lerakódást, koszt, ellenállóbbá teszi az üveget, stb, de. végül elbizonytalanodtam, hogy jó ötlet-e.....
-
sno14
tag
Ma érdekes dolog történt: filmet néztem, közben hívtak, miután leraktam semmilyen hangot nem adott többé a telefon és a hangerőbeállításokba sem tudtam belépni- kis időre lefagyott majd jött, hogy a beállítások nem válaszol! Újraindítás segített...
-
sno14
tag
Cris99 kiderült végül, hogy mi zabálta a neted?
Most nekem is elkezdte -
sno14
tag
válasz
(ADAMKA) #11437 üzenetére
Sok mindenben egyetértünk, én sem arra számítottam amit kaptam ( Ezért lehet sokan kiutálnak
: abszolút nem vagyok apple buzi, de a z előtt iPhoneom volt és sajnos úgy érzem az más kaliber), de ettől nem cserélném le a z-m más készülékre még a hibák ellenére sem, mert jelenleg nincs olyan a piacon ami jobban megfelelne az igényeimnek és azt hiszem ez a lényeg: mindenki döntse el milyen kompromisszumokra képes/ milyen áldozatot tud hozni annak érdekében, hogy a személyes elvárásait és igényeit kielégítse a készülék, mert olyan telefont ami tökéletes úgy sem fog találni.
Az pedig az én hülyeségem, hogy egyenlőre megelégszek egy hibás készülékkel és nem viszem szervizeltetni.Peace
-
sno14
tag
Bilux 11422 a 11420-ra volt válasz. Bocs!
-
sno14
tag
válasz
(ADAMKA) #11411 üzenetére
Hidd el vigyázok a dolgaimra! A hátlapelválás sajnos "gyakori" hiba a z-nél, a fólia meg egy kupac szart nem ér -nagyon karcolódik- ! Erre a sony is rájött, így a későbbi szériáknál már ad egy pluszt a készülékhez (ha jól tudom), de ez meg nevetséges, ha nem akarok karcos kijelzőt tegyek fel 2 réteg fóliát?! Ez Mi?
Az iPhoneomban az volt az egyik legjobb, hogy a szín üveget tapizhattam...
-
sno14
tag
Ok! pepe91, antalzoli80 Köszi a válaszokat!
-
sno14
tag
Érdekes, nekem vízállóságot ír.
-
sno14
tag
Sajnos tényleg zavaros picit! Én is örülnék, ha találnék végre logozva.
Zsemester89 (#10707): ebből kiindulva amit njnl először linkelt azon volt sony is és xperia is, de szerintem egyik sincs rajta.
Egyértelműen csak akkor fog kiderülni, ha valaki rendel és leírja mi újság. Én rendelnék csak a védőkeret nem kellene, de gondolom az ár nagyrészét az teszi ki, másrészt meg lehet beadom lassan szervízbe akkor meg ugrik a fólia szerintem.
-
sno14
tag
Valaki legyenszíves: hol tudom kikapcsolni, hogy a filmek "mappában" magától elkezdje lejátszani a filmet?
-
sno14
tag
-
sno14
tag
Kedves Z fórumozók! A hátlap elválással kapcsolatban a hivatalos xperia support oldalon [link] találtok egy linket, ahol ki lehet tölteni egy "kérdőívet", hogy kinél áll fenn a probléma, illetve megtalálható egy link ami az eddigi válaszokat tartalmazza, igenek-nemek megoszlása, stb. Aki teheti töltse ki (Az is akinél nem jelentkezett a hiba), hátha elérünk valamit az érintettek érdekében.
-
sno14
tag
válasz
SkyS1gn #9735 üzenetére
Elvileg igen, vagyis az a sony hivatalos Support oldalán van már fent amit linkeltem, de eddig annyit fűzött hozzá a cég, hogy most érdemben nem tudnak hozzászólni a dologhoz, mert előreláthatólag 08.14-től 2 hétig read only módban vannak (ha nagyon akartak volna már tudtak volna eddig is válaszolni), technikai okok miatt. Nem tudom, hogy ez csak időhúzás, rizsa vagy valóban így van, de remélem lassan azért kiadnak valamilyen hivatalos közleményt ezzel kapcsolatban. Addig meg aki tudja töltse a táblázatot, gyűljön csak a statisztika. Egyébként azt hiszem egy kommentelő azt írta, hogy az ő z-je elég rég óta a szervízben várakozik ezzel a problémával és a szervíz arra hivatkozik, hogy a gyártó felől további utasításra vár.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest