Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
norbert1998 #25849 üzenetére
...még ha érteném/értékelném, akkor sem okés.
Ezt nem tudom, és nem is érdekel, hogy lehet félreérteni:
"Túl sok a ha, és a feltételezés.
Eby-en is lehet venni gyári ragasztót, szereltem is már vele, és utána ment is nyomáspróbára.
Megfogadtam, hogy nem írok neked reakciót, de egyre több légből kapott infót, pletykát kezelsz tényként. Ne csináld!"Ennyit írtam, nem többet.
Ha ezt úgy értelmezi egy olvasó, hogy én kezdtem otthon nyomástesztelni, majd utána már dicsekedni, hogy beteszteltettem egy szervizes ismerőssel, akkor én kérek elnézést. -
válasz
#97246720 #25841 üzenetére
Na most aztán már kihozol a sodromból...
"ja hát protekcióval könnyű dicsekedni( A szervizben elvégzett nyomáspróba pedig nekem free volt, a szervizt pedig nem írom le, mert nem publikus. )
de szerintem ha fizetned kellett volna érte nem küldted volna el nyomáspróbáztatni! "
Ki a búbánatos franc dicsekedett?!
Mert én biztosan nem!Egy ismerősnek csináltam, és neki nem a kádamban fogom ellenőrizni. A nyomástesztre elvitel pedig nem dicsekvés, hanem tény volt. TE hiszed azt, hogy ezzel dicsekedtem. Egyszerűen beteszteltem a vett alapanyagot, és veled ellentétben én nem rémhíreket terjesztek a fórumban, állítólagos infókra hivatkozva, hanem fogtam, és elvittem tesztelni, és ELLENŐRIZTEM!
Xperia V-m nem vittem tesztre, mert otthon a kádamban úsztattam meg. Ott a) nem ragasztót teszteltem, b) a sajátom volt.
Sajnálom, hogy merészeltem a pletykádat cáfolni, ami aztán szerinted dicsekvés.
Tudod mit?!
Nem írtam semmit. Valóban szarok a neten árult tömítések. Mindegyik.
Egyik sem alkalmas a szerelésre. Én ezt hallottam. (szarkazmus off) -
válasz
#97246720 #25839 üzenetére
Kóstolgathatsz, meg szőrszálhasogathatsz, de ha egy kicsit is tudod, milyen egy szabványos nyomáspróba, akkor fel sem merült volna benned, hogy, én magam kezdtem neki otthon bohóckodni.
Egyébként pedig ezt sem írtam, hanem azt, hogy ment nyomáspróbára. SZÓ SZERINT ment. Nem a kádamba, vagy a garázsomba...
"Eby-en is lehet venni gyári ragasztót, szereltem is már vele, és utána ment is nyomáspróbára."
Szerintem ez a mondat nem félreérthető. Szereltem már ragasztóval, és nem én nyomáspróbáztam, hanem ment nyomáspróbára.
Tehát te költötted túl a dolgot. Legközelebb azt is leírom, hogy melyik villamossal ment a szerelt modell hova, mikor, és épp milyen alsógatya volt rajtam...
(nem, nem lesz ilyen)
A szervizben elvégzett nyomáspróba pedig nekem free volt, a szervizt pedig nem írom le, mert nem publikus.
...és itt zártam le ezt a szarráoffolt értetlenkedő beszélgetést.
-
-
válasz
Dimond G #25371 üzenetére
Én is a gyári lejátszót használom.
Talán csak azért nem annyira zavaró a relatíve nagy ugrásokkal operáló hangerőváltás, mert már megszoktam azt a sima headset miatt. (MBH10)
Azon vagy 4 fokozatból áll a skála, míg az SBH20-nál 7-ből... De ezt ellensúlyozhatod a telefon (általában) 15 fokozatban állítható BT hangerejével.Én a hedsetre maxot, vagy 6-os hangerőt állítok be, és a telefonon finomhangolom.
-
válasz
norbert1998 #25316 üzenetére
Nos, nekem napra pontosan egy hét lett az üzemidő.
Átlagosan 160-192 és 320-as (kbps) mp3-makkal SBH-20 max hangerőn (így csak a telefonon csökkentettem) egyéni EQ beállítással a telefonon.
Napi 50-55 perc (2x) hétvégén nem üzemelt. Pár perces beszélgetéssel (próbálom mellőzni, mert a fejessel a fejemen nem szeretek telefonálni)Egy dolog nem tetszett. Szerintem későn szól,hogy merül. Első jelzés után 4-5 percenként még csipog, de sajnos vagy 20 percen belül le is merül.
-
válasz
norbert1998 #25314 üzenetére
A sajátom még nem tudtam igazán betesztelni hosszútávon, mert egy hetes sincs.
Párom SP-vel tolja, átlagosan magas hangerőn, és kb heti rendszerességgel tölti. Munkába menet kb. 40-40 percet hallgatja.
-
válasz
norbert1998 #25308 üzenetére
Én is a ClickShop-ból rendeltem az SBH20-am (páromét is).
Gyári doboz, egy 850 mA-es Sony standard töltő (EP800,USB kimenetes) egy 10 centis USB- microUSB adatkábel (EC300 ami ugye itt csak töltésre való) egy rövidített szilikondugós fülhallgató (MH755) ami formában, és hangzásban gyakorlatilag azonos a standard MH750-es headsetével, csak itt nincs mikrofon és felvevő a kábelen.
Ezek a BT headsetben vannak.
Szokásos plusz 2 pár szilikonharang.7500-as bruttó vételárért ott jó vétel. Bolti 1 év gari (Origo zrt)
Egy XB400-ast is remekül meghajt, egy rossz szavam sincs a kütyüre.
-
-
válasz
#97246720 #25169 üzenetére
Szerintem ezt a témát túlságosan is túlbeszéltétek...
A ragasztott elemes vízálló modellek Z, Z1,Z2,Z3(...) tömítése egyben a ragasztó.
Ez egy spéci tömítőragasztó réteg, nem sima duplaoldalas ragasztó.Sajnálatos módon sok otthoni barkácsolás után csak sima duplaoldalassal ragasztják be a rétegeket, ami ugyan rögzíti az elemet, de nem lesz vízálló.
A szerviz is, és a lelkes otthoni amatőr is gyári tömítőragasztót rendel, amivel a szerelés után is vízzálló marad a telefon.
A hátlap felválásának is több oka lehet, mely szinte mind a ragasztó tömítésre vezethető vissza.
Elég, ha csak a betanított munkás rossz helyen fogja meg a tömítőelemet összeszereléskor, és az általa szennyezett ragasztó ott elenged.Az, hogy hajszárítóval (amúgy hőlégfúvóval az ideális) melegítik fel a ragasztót természetes szerelés, de ne gyártsunk itt téveszméket, a közvetlenül kijövő hő jócskán magasabb, mint amit a telefon hardvere termel.
A hőingadozás is elősegítheti a ragasztó idő előtti elválását, ezesetben szemrevételezéskor látszik, ha elválik, így azt szervizeltetni kell.A telefon testének eltorzulása is a ragasztó elválásához vezethet, ezért ha szűk farmerben hordjátok, figyeljetek a telefonra, ne hajlítsátok meg. (igaz, ez rugalmasabb, mint az almás termék, így nem marad görbe, de ez a rugalmasság halálos ítélet lehet a ragasztórétegnek)
-
válasz
#97246720 #25152 üzenetére
Olvastam, és láttam a képet. Felesleges volt a szurkálódás.
Amikor egy tömítéssérült mobil vízbe kerül, az első jelei, hogy a kamerák előtti lencsék bepárásodnak.
Ekkor a "jó" tulaj gyorsan kiszárítja, majd az árulkodó jeleket eltünteti (elszíneződött indikátorok).
Ám a bepárásodott felületen az elpárolgó víz nyomot hagy. Na ez kb pont olyan képeket eredményez, mint a tiéd.Csak remélni tudom, hogy nálad nem ez történt.
-
válasz
#97246720 #25128 üzenetére
Hmm... Neked eladtak - és egyben átvertek - egy lestrapált Z-t.
Ez a modell nem hogy nem vízálló már (jól láthatóan felvált a bal felső sarok, ergo a ragasztás elengedett) és a por is bejuthat. Kamera belülről poros. Ez nem jó jel.
Ha szerencséd van, akkor előző tulaj nem vitte víz alá, mert attól, hogy még működik, lehet hogy a bele a beázástól szenvedő sérülésekkel teli.
Sajnos nem egyszer láttam már, hogy az átverő fél a piros indikátorokat lekaparta, és mezei fehér papírral helyettesítette eladáskor.
Ha viszed gariztatni, légy tisztában a kockázatokkal, nehogy meglepetés érjen.
Azok a hátlapi fóliakarcok gyalázatosak, szegény telefon nagyon mostoha körülmények között lehetett az előző tulajnál.
-
válasz
Zserno #24840 üzenetére
Nem, ha a gyári tömítőragasztót használod.
Elő és hátlap mellé - de bármely belső alkotó szerelésekor - is kötelező kellék a gyári ragasztó tömítő!A vékony, vagy egyéb duplaoldalas ragasztó nem jó!
Ellenben ha a gyári tömítést használod akkor ugyanúgy teljesítenie kell a vízállóságot, mint a meg nem bontott tesói.
-
válasz
BLUE TORNADO #24718 üzenetére
...félek bekaptál valamit.
Ha szoktál ismeretlen forrásokból telepíteni, vagy nemrégiben általad addig nem ismert appot telepítettél, az lehet a ludas.Aktuális verziószámtól függetlenül.
-
válasz
BLUE TORNADO #24714 üzenetére
Értelemszerűen, ha gyári alkotókkal történt a csere, akkor a fólia megléte vagy hiánya ellenére is vízálló kell, hogy legyen.
A fólia ebben semmilyen szerepet sem játszik.
-
válasz
BLUE TORNADO #24704 üzenetére
Sajnos hallottam már. Többek között itt a MA fórumokon is felbukkant már.
DE az infó téves. A gyári fólia nem befolyásolja a vízhatlanságot.
A fóliát a Sony a kijelzővel együtt cseréli, ennek oka a törésállóság növelése, tehát a fizikai behatások elleni védelmet hivatott a fóliával erősíteni.
Töréskor pedig a szilánkok szétszóródását is megakadályozza.A fólia eltávolítása ennek ellenére sem garanciavesztő művelet, de ha ennek következtében (levételkor, vagy levétel után) olyan sérülést szenved a készülék, ami emiatt történt (teszem azt a fólia eltávolításakor eltörik, elmozdul a kijelző...) az nem garis esemény.
Ellenben ha a kijelző már volt cserélve - akár emiatt nincs már rajta a gyári fólia - akkor lehet gyanúperrel élni, hogy a tömítés sem gyári, így aztán tényleg el kell felejteni a vízbetételt.
Sajnos sok otthoni javításkor hagyományos duplaoldalast használnak az elő-hátlap ragasztásakor, ami sajnos elégtelen a vízállóságot illetően.
-
...most olvasom.
Új firm érkezőben:10.5.1.A.0.292
New firmware (10.5.1.A.0.292) certified for older Xperia Z series
-
...és akkor "csodálkozol", hogy nem épp úgy viselkedik a mobilod, mint azt kellene?!
Gyári töltődockot használok töltésre, így aztán akaratlanul is védem a microUSB ajtót. A jack-é jól bírja, pedig zenét hallgatok nap, mint nap.
(#24258) norbert1998:
Ok. Nem piros. Nem elszíneződött. Mosz' jó?!
Sajnos a retek szerviz ezt is ezerrel visszadobná, ami csak azért is gondatlan viselkedés, mert ilyen foltok - vagy halványrózsaszínre válás a levegő páratartalmától is kialakulhat...
(#24262) norbert1998:
Igen, nekem is ez rémlik. Egyedül a PLAY volt, amikor a Sony Ericsson visszatáncolt - az ígéret ellenére - az ICS-től, így maradt az az egy 2011-es modell GB-en.
-
válasz
norbert1998 #24244 üzenetére
Hmm, ha nem szervizelteted, akkor kb semennyire sem para...
Ugyan teljesen fehérnek illene lennie, de hát lehet kapott egy kis vízfröccsöt, teszem azt töltéskor. Megesik.
Az enyém - szintén SP-vel fotózva:
(#24254) w333:
A Sony történelmében van 2 azaz két olyan modell, ami az ígéret ellenére mégis maradt az aktuális verzión (Xperia PLAY és SP), de neked messzemenő, elrettentő következtetéseket kell levonni.
Boldog az életed?! -
Szóval.
Úgy áll a dolog, mégiscsak kapunk 5.0-át...
Remek!Íme a lista, mely modellek fognak 5.0-át kapni:
Xperia Z,
Xperia ZL,
Xperia ZR,
Xperia Tablet Z,
Xperia Z1,
Xperia Z1S,
Xperia Z Ultra,
Xperia Z1 Compact,
Xperia Z2,
Xperia Z2 Tablet,
Xperia Z3,
Xperia Z3v,
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Tablet Compact.We’re bringing Android 5.0; Lollipop to the entire Xperia Z Series
-
válasz
#03372544 #24213 üzenetére
Költői túlzással merészeltem élni... - nem ment át.
ZL nem volt a listában, így értelemszerűen nem került szóba. Ennyi erővel Z1-et is lehetett volna javasolni...
A felelősségteljes használat pedig röviden. Nem ismeretlen forrásból telepítgetünk, és csak azt telepítünk, amit használunk is. Ha valamelyik app kinyírja a telót (sokszor befagy, elszáll) azt könyörtelenül kukázni...
Sokan - túl sokan - ezt nem érzik magukénak, így aztán az n+1-ik beszélegtő, sms-ező, chat app is fut, holott egyszer ha használta.
-
válasz
hitchins #24197 üzenetére
A három modell közül a Z az, ami a legtöbbet adja.
Az SP csak a kameragombbal tud többet, hiszen az annak van, a Z-nek nincs.
Ráadásul a három kiszemelt közül a Z bír a legtöbb memóriával, ami azért hasznos.Viszont az M2 nagyon szimpi lett, kár a relative kicsi kijelzőfelbontásnak.
(#24198) ujjobbagya:
Nana! Ha minden igaz, a Z is 4.4.4-en marad, tehát lényegében ennek is le fog hamarosan állni a támogatása, illetve elsőkézből tudom, hogy az SP jelenlegi szoftvere meghazudtol. Nem, nem fos.
Az, hogy ismerősnek a keresztapjának az unokaöccse szidja, az az ő baja. Normál telepítéssel, és felelősségteljes használattal teljesen jól használható.
Sem eldobott hívás, sem fagyás nem fordult elő. -
válasz
Winchester95 #24153 üzenetére
A készüléked már nem vízálló!
Meg se próbáld vízbe tenni!
A sérült gumi - ami a hozzászólásod alapján neked kissé jelentéktelennek hat - maga a vízzáró tömítés.
Ez FŐelem a vízzárásban.Kérdezz rá a szerviznél mennyiért cserélnék az ajtót, vagy cseréltetheted-e garanciában...
(#24158) Peti198506:
Tulajdonképpen hagyhatod így a készüléked, de semmi esetre se vidd vízbe.
Ha egy vízálló telefon bármelyik ajtaja sérül, vagy hiányzik, onnantól az a telefon nem vízálló. Használni persze lehet tovább, de csak úgy, mint egy eredetileg sem vízálló mobilt. -
válasz
adamsauvage #24144 üzenetére
...azzal azért légy tisztában, ha a hiba mechanikai sérülés miatt keletkezett, vagy keletkezhetett (leejtetted, és akár a nyomai is látszódnak, akár kívül, akár belül) a hangszóróhiba, akkor lehet pénzes lesz a javítás.
Szerintem ne próbálkozz kamudumával, felesleges.
-
"Milvel annyira kikoptak hogy már nem zártak és így víz hatására meghalt a tel."
ööö, de kikopott ajtókkal miért vitte vízbe?!
Ő olyan tengeralattjáró kapitány volna, aki nyitott ajtóval is lemerül?!Egyébként sajnos már nincs jogszabály, hogy hány javítás után kell cserélni. Azt sem értem, miért nem csak az ajtókat cserélték, vagy ha megengedett, csak a gumitömítést...
A hardcore felhasználóknak mindig javasoljuk a töltőbölcső beszerzését (így tehermentesíthető a micro USB ajtaja) illetve a Z esetében még a jack is fedett, ilyenkor pedig a BT headset a megoldás a sűrű ajtónyitogatás ellen.
Ha nem tudja becserélni, javaslom, fogadja meg tanácsaim. Relatíve jó áron szerezhető már be töltőbölcső (dock) és BT sztereo headset.
-
válasz
norbert1998 #23888 üzenetére
Korrekt ár.
-
Nah' meglesz hétvégére az 1000 órás "stressz teszt" 4.3-alatt, és lehet nekiveselkedem a 4.4.4-nek
-
válasz
Earl_Muttley #23514 üzenetére
igen, ugyanolyan állagú.
Tapintásra, és kivágásra is.
Vastagabb, mint egy sima kijelzővédő fólia, csakúgy, mint a gyári.DE!
én a helyedben simán csak kivágnám a kamera előtti részt.
Smitzerrel/szikével üvegsérülés nélkül vágható.Xperia V topikban keress rám, láthatsz vágást...
-
válasz
M_AND_Ms #23465 üzenetére
Duplán mindegyik - az itthon található összes fólia - zavarja már a szenzort.
Mivel a rajtalévőt nem szándékozom levenni, csak ha sérül, majd x hónap múlva megírom, működik-e úgy, mint a gyári keményfólia - mert ugye azon sincs lyuk.V-men is ugyan ez a helyzet. ...és ott már cseréltem gyári fóliát.
-
Nah' megjött a Sony logós kemény fóliám.
Féltem, hogy gagyi lesz, de meglepően jó lett:
-
válasz
::Trunks:: #23199 üzenetére
A teljes kiszárításhoz rizst használj. Extra jó nedvszívó képessége van.
A garit megpróbálhatod, mert ha hitelt érdemlően tudod bizonyítani, hogy zárt ajtóknál is beázott (és egyén törés, burkolati sérülés nincs rajta) akkor van esélyed garanciában javíttatni....hogy mindez meglesz-e elutazásod előtt, na az már fogós kérdés. Én félek, hogy nem.
-
...meg samsung, meg lg, meg huawei, meg zte "betegség"...
Eleddig a kevert mód hisztit szinte minden gyártónál tapasztaltam.
Inkább sajátosság, melyik cég, milyen módon használja a technológiát a router termékeinél.
Az én előző, és jelenlegi routerem által szórt jel kevert és g módban is remekül kommunikál SP-vel, go-val, X10 minivel, V-vel és Z-vel. -
válasz
boogie84 #23149 üzenetére
Semmi, de semmi gondom nincs 4.3 alatt...
wifi sem.
Márpedig jó egy hétig sim nélkül használtam, csak wifin otthon (pont a két hetes szabim elején vettem) amíg belaktam, beállítottam, és teszteltem.
Egyszer sem volt anomália.A szépet a 4.4-hez képest merészeltem írni
Annak a tökfekete, semmilyen lehúzható redőnye fúj...
-
válasz
SzőkeKapitán #23144 üzenetére
...na azért nem kell ám eljátszani a hattyú halálát...
Beállításokkal, meg a Google "app" felügyelésével a jelenlegi 4.4.2-is megállja a helyét.
Tény, én is csak pár napig voltam 4.4.2-n, ment is vissza a szép, jó, 4.3......ellenben az is tény, hogy a 4.4.4-re nagyon kíváncsian, és "azonnal" frissítek
-
"Így be nem lehet magyarázni garis hibát
ha csak amiatt nem háborgok, hogy gorilla glassként hirdetik és a teló első pofára esése után a második az enyém..."
...na ez a rossz hozzáállás...
1. Miért is próbáltad volna meg egy fizikai behatástól sérült készüléket garisként bevetetni?!
-baromira rossz, és egyben kárt okozó virtus. Ha összetörte a user igen is vállalja tette következményét. Sajnálatos, hogy pont az ilyen "próbálkozások" - még ha csak eszébe is jut - miatt szivatják a valóban gyártási hibától sérült modellek tulajait...2. Az edzett üvegek - legyen az GG, vagy DragonTrail - sem törhetetlenek!
Mint ahogy a golyóálló sem átlőhetetlen, hiszen elég, ha a védelmi képességének egy nagyobb kaliberrel fölélőnek...
A telefonoknál használt üvegek sem törhetetlenek. A GG és DT üvegek jobban állnak ellent a fizikai behatásokkal szemben (karc, ütés) mint a sima üvegek, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehet összetörni, vagy megkarcolni.Nagyon rossz üzeneted hordoz a segítségkérésed...
Szerencsére a Z relatíve könnyen szerelhető. Szétszedő videó, és kijelzőcsere
Könnyen kapható hozzá alkatrész. Screen, és vízálló tömítés [link]Mindenképp figyelj, hogy a kijelző mellé gyári vízálló tömítéseket is kell majd venned, különben a következő pofáraesés a beázás lesz...
-
válasz
gabor907 #22845 üzenetére
Ha a gyanúsan olcsó áron túltesszük magunkat - erre viszont figyelj, tulajtól, papírokkal vedd, ha szolgáltatói akkor figyelj, lehetőleg ne előfizura vett legyen - akkor a hardver:
-ajtók jól záródóak legyenek, ne essen ki ha megrázod a telefont
-ajtók alatti indikátort nézd meg, ergo ne legyen ázott a telefon
-próbálj ki rajta mindent. (hangszórók, wifi, gps, rezgő(...))
-hátlap illeszkedését ellenőrizd -
-
...én is beléptem a Z tulajok táborába.
Egy idei, 22.heti fehér modellel.Elég jó áron jutottam hozzá -persze új - független dobozos, dobozban 2 tag, 2fólia, és bónusz töltőállvány.
4.2 van most rajta, kíváncsi vagyok mit szeretne feltenni majd rá a frissítő...
-
válasz
Reverting #10370 üzenetére
De, pont, hogy látom, hiszen már én is szedtem szét Z-t...
...és nem is megy olyan könnyen, mint az a linkelt videón megy, hiszen ha nem hibás a ragasztás, még a perem legvékonyabb helyén is (igen, az amit bekarikáztál) igen makacsul tart.
Egyáltalán nincs kizárva, hogy azon esetek, ahol ez a hiba előfordul nem azonos minőségű ragasztóval szerelt darabok.
Éppezért kell ilyenkor szervizbe vinni, ott nyomáspróbázzák.
(#10371) frici90:
Attól függetlenül, hogy milyen hírhedt a Cordon, azért ők gyári Sony tartozékokkal - így ragasztóval is - dolgoznak, az eszközeiket nem is említve.
Mindenképp érdemes beadnod, de legalább a szakvéleményüket*** kikérned.
***tudom, kissé disszonánsan hangzik, mert azért még mindig a Cordonról beszélünk.
-
válasz
mrlujoak #10337 üzenetére
"Ilyenkor a rendszer a fej és fülhallgatól, illetve a halsod védelme érdekében leveszi a túlzott hangot produkáló részt," ***
***jesszus mit írtam...
Ilyenkor a rendszer a fej és fülhallgatód, illetve a hallásod védelme érdekében leveszi a túlzott hangot produkáló részt,
sorry
-
válasz
gti16v #10334 üzenetére
A nagyobb (magasabb) IP minősítést az erősebb burkolat, annak tömítési vastagságai tudják befolyásolni.
Ilyen lehet a vékony gumigyűrű helyett a masszívabb záróréteg, a hangszórók kialakítása, azok védelmi rétegének vastagítása.(#10335) Jokerke:
"2. Lehet a zenehallgatásnál valamit állítgatni? Mert max hangerőn nagyon torz az egész, alig lehet a zenét kivenni belőle csak a szöveget lehet hallgatni."
Nagy valószínűséggel extrém rossz hangszínbeállítást alkalmazol, ezért "kell" max hangerőn hallgatnod. Tedd alapbeállításra, és onnan próbálkozz, vagy használd az előre telepített hangszínbeállításokat!
Ha nem a gyári fülesével hallgatod, hanem egy nagyobb teljesítményű fejessel teszem azt, akkor annak meghajtása is okozhat gondot, hiszen hogy értelmesen halld, fel kell tornásznod a hangerőt.
"3. Zenehallgatás közben van valami "biztonsági izé" (fej és füllhalgatón). Tudom hogy hülyén hangzik de csinál olyat a telefon hogy megy a zene pl max hangerőn, és megy a zene normálisan és mikor indulna a refrén mintha hirtelen lehalkulna (nem vészesen de hallhatóan , mert ott hangos rész van) aztán szépen lassan visszamegy hangosra. És ezt mindig eljátssza."
Ez a hangerőszabályozás akkor lép fel, ha túl hangosan, nagy dinamikatartományú zenét hallgatsz, mondjuk durván erős mélykiemelés mellett.
Ilyenkor a rendszer a fej és fülhallgatól, illetve a halsod védelme érdekében leveszi a túlzott hangot produkáló részt, emiatt jelentkezik az általad leírt jelenség.
Tipp, kisebb teljesítményű fülest hsználj, annál nem kell feltolni a maxra a hangerőt, így az nem szabályoz le. -
válasz
davidsz #10326 üzenetére
...szorítunk, de készülj fel a negatív élményre is, mert jóeséllyel a garis javítást megtagadják.
A tömítések épsége is fontos, ami nem feltétlen kopástól meg tönkre.
Ha sikerül olyan gyártási hibára egyértelműen visszavezetni a víz betörését, akkor nyert ügyetek van.Várjuk a fejleményeket!
-
válasz
boogie84 #10317 üzenetére
Mindkét modellem vízálló.
Mindig tudatában vagyok, ha bénán zárom a fedeleket, beázhat a hibámból.
...éppezért hetente ellenőrzöm is a tömítőgyűrűket...(#10318) Cris99:
...azért ahhoz, hogy pára színezze el, ott elég magas páratartalom kell.
Sok egyéb, nem vízálló modellen is csak egy nem vízzáró hátlap választja el az indikátort a külvilágtól.
Ha pedig olyannyira szélsőséges helyeken használják a mobilt, tényleg körültekintően kell a vízzáró rétegeket használni. -
válasz
boogie84 #10315 üzenetére
...és ezt miért ilyen gúnyosan kell feltenni?!
Mintha eddig soha, sehol nem láttunk volna még hibás darabot.
Vagy sérült O gyűrűt...
Vagy a tömítés közé került piszkot, ami miatt nem volt vízzáró az a tömítés...Sok olyan lehetőség van, ami még a gyártási hibát kiáltás előtt számbavehető.
Grat!
-
válasz
levialeigazo #10240 üzenetére
...ha minden igaz, a Z használati utasításban - mint ahogy a többiben is - benne van, hogy ne ejtse le, ne hajlítsa meg a készüléket...
Ha olyan eröhatasnak tetted ki a telefont, ami miatt annak kijelzője megsérült, az miért is a Sony hibája?!
Sehol nem írja a gyártó, hogy törhetetlen a modell... -
válasz
Assasin_ #10225 üzenetére
...mert a telefon vízálló, ha bizonyos feltételek teljesülnek.
Ezek pedig a becsukott vízzáró ajtók, vagy pl. a V esetében a helyesen felhelyezett hátlap.Ezek nemteljesítése a felhasználó hibájára vezethetők vissza (elfelejti becsukni, vagy nem jól teszi a helyére...) ami bizony beázáshoz vezethet. Erre nincs gari.
Legjobb példám a tengeralattjáró.
Az is vízálló ugye?
Nem is merülnek vele nyitott ajtóval, mert ha ezt tennék a vízálló tengeralattjáró nem lenne más, mint egy plusz tenger alatti vasdarab... -
válasz
Zsmester89 #7963 üzenetére
Helyes...
Egyébként ha jól látom maga az ajtó is könnyedén cserélhető, de ha a tömítőgyűrű megy szét az ajtóban az is.
-
Most esett le, hogy milyen pánikban lennétek, ha V, vagy go tulajok lennétek...
Na azoknál a levehető hátlap miatt magába a készüléktestbe is befolyik a víz (persze ez csak a hátlap és a telefon hátának tokozására értendő), így a tömítések (V esetében a az akku köré tett gumitömítés, a go esetében a hátlap alatti beépített akku melletti sim gumi zár...) tartják csak távol a vizet.
-
válasz
boogie84 #7939 üzenetére
...azért valljuk be, ilyen esetben óriási szélsőségeknek kell lennie.
Az az indikátor egy átlagos páratartalom mellett nem színeződik el csak úgy.De érdemes kipróbálnod. Ha van otthon régi mobilod, szedd szét, és kísérletezz.
Ami pedig magát az indikátor szerepét illeti.
Ti komolyan magát az indikátort - és vele együtt "csak" a garit féltitek?!
Pedig pont az indikátor a visszajelző eszköz, hogy a készüléked, az értéked az, ami sérülhet a túlzott nedvesség bekerülése miatt...Ez a sérülés pedig fizikai, így az, legyen az mechanikai, vagy nedvesség - nem garanciális hiba.
Egyébként én pont a mellettem lévő pálmaházban (Fűvészkert Budapest) teszteltem egy indikátort.
Az ottani pára sem színezte el, pedig hosszú percekig a telóm burkolatán volt egy másik akkuról levett indikátor."Éééés (többek állították h egy ilyen zsebes izzadás párásodás is betesz a lapkának) elszíneződik a lapka.
Na ilyenkor mi van? Ugrott a gari, mert bealudtam, fáradt voltam, és elfelejtettem visszacsukni az ajtócskát?"Egyértelműen igen!
A felhasználó hibázott, mert elfelejtette az ajtót betenni, és így tette ki a terméket nedvességnek.
Ez felhasználói hiba, nem garanciális.De ez a szitu egy alapesetben nem vízálló mobil esetében is, csak ott nincs mit elfelejteni becsukni, és ígyis-úgyis ugrik a gari.
Mindegy hogyan csűrjük csavarjuk, a vízálló modellek is csak akkor vízállóak, ha az összes vízzáró felületet bezárjuk.
Minden egyéb esetben ha beázik az eszköz az alapesetben felhasználói hiba. -
válasz
boogie84 #7914 üzenetére
Na akkor szerintem itt tegyük tisztába a dolgot!
A gyártók - és nem csak a Sony - a különböző védelmeket feltételhez kötik.
A tengeralattjáró is beázik, ha nyitott ajtóval merülnek alá.
A Sony is mindig figyelmeztet - SŐT, maga a szoftver is egyes modellek esetén felhívják a figyelmet, hogy csukd be az ajtót a vízállóság miatt!
A használati utasításban is benne van, a vízállóság feltétele a zárt fedelek.
A Sonim is beázik, ha a csatlakozót takaró gumit nem teszed a helyére.
Nagy poén, épp a Cordon (Sony és Samsung szerviz is egyben) adott vissza egyik ügyfelemnek egy Xcover strapa Samsungot, mert az beázott... (a téma az én vízálló mobiljaim kapcsán került elő)
Esély persze van, ha ilyen esetben is biztosan tudjuk, hogy becsuktuk az ajtócskákat - mert be kell !!
- hogy gyári hibát vélelmezünk, és gyanítunk.
Ilyenkor persze nem egyszerű a bizonyítás, mert sajnos egyértelműen kell bizonyíttatni (hogy kié a bizonyítás ténye az tényállástól függ) hogy teszem azt a tömítő "o" gyűrű gyári hibás volt, és mellette szivárgott be a víz...Egy szónak is száz a vége, a vízálló mobil ha beázik, az egyértelműen látszik, és nagyon nehéz bebizonyítani, hogy nem felhasználói hiba miatt (nem zárta be, nem tette a helyére a vízzáró réteget) történt!
-
válasz
HuaweiU8500 #3481 üzenetére
...igen, köszönöm, tudatában vagyok a technológia sajátosságainak...
Eme szösszenet tényközlés volt, nem hitetlenkedő hozzászólás...Mindemellett már rendeltem akkut a ray-hez, hiszen tudom, a bennelévő ettől már csak rosszabb lesz...
-
Eleddig itt-ott tűnt fel pletyka, de most a GSMArena is cikkezett róla:
Analysts estimate Sony sold 4.6 million Xperia Z phones in 40 days
-
Épp a minap vettem észre, hogy a folyamatosan, lassan már egy éve használt ray-em akkukapacitásának csökkenése már megfigyelhető.
Ez majd' egy év használatot jelent, gyakorlatilag naponkénti töltéssel, hiszen ritka volt az a pillanat, hogy nap végére a 44-45%-os akkura nem töltöttem rá, és másnap vittem melózni...
Szóval gyakorlatilag naponkénti töltéssel mostanság észrevettem, hogy 100-ról rendkívül hamar leesik 94-95%-r a a töltöttség, miközben gyakorlatilag semmit nem csináltam a ray-jel.
Kizárva a lehetőségét, hogy app, vagy a teleszemetelt ICS okozza a jelenséget fullra gyalultam, és újrahúztam a rendszert. Így tisztán is ez a szituáció.
Ebből annyi szűrhető le, hogy akár egy éves, naponkénti töltési ciklus sem fogja túlzott mértékben tönkretenni az akkut, nem kell emiatt aggódni.
Tény, a beépített akksi hátránya, hogy kevésbé felhasználóbarát a cseréje, de megoldható, és szerintem egy 150-200 ezres modellnél a tulajnak is van annyi "feles" pénze, hogy a cseréért egy minimális munkadíjat is fizessen, majd 1-2 év múlva.
-
-
válasz
Coyote2000 #3105 üzenetére
...és tesznek vissza Sony-logósat a szervizben...
Nyugi, az Xperia V esetében is ez a helyzet.
A Z és V kijelzőtechnológiája egyezik, (sensor on lens) akár e miatt is elképzelhető, hogy nem az üvegre/be nyomták a logót, hanem a gyári, keményfólia aljára - azaz nem fog lekopni.Felesleges a "hisztéria", mert ha leveszed, a Sony tesz rá neked.
-
Xperia Z (nttdocomo verzió egyelőre) szoftververzió frissítés: 10.1.D.0.333
SOD javítás, és hivatalosan a ZL-ben megismert kijelzőkalibrálási lehetőség...
-
válasz
naturepalmer #2645 üzenetére
...a "fanboyizmust" viszont ne keverjük s lejáratással.
-
válasz
falijja #2634 üzenetére
...és mi a gáz?!
Nem az, hogy a Z karcos maradt, hanem az, hogy a videót készítő egy idióta, és a Z kijelzőjén lévő kijelzővédő fóliát karcolgatja, és hiszi azt, hogy az, a Z karcos kijelzője...
...mint ahogy a ray esetében is sokáig ment a hiszti, hogy jajdesz@r a ray, tiszta karc a kijelzője, pedig tokban hordja...
Csaképp Ő a gyárilag felhelyezett keményfólia karcait látta.
-
válasz
naturepalmer #2593 üzenetére
Pedig kéne!
Ez is támadásra ad okot, csakúgy, mint s Samsung-ok esetében...
Ezt viszont kifejezetten elbénázta a Sony, mert ez igen amatőr hiba!
Szerk:
...épp most próbáltam ki P-n, ott újra az alakzat beíráshoz dob vissza, nem pedig a főképernyőre...
-
válasz
Takashi #2503 üzenetére
...nem is azt várják...
Tudod, kicsit égetőbb lett, hogy a sok "mobilguru" felkapta - persze csak miután a nagy MA napokkal később leközölte - a Z kikapcsolás-majd marad úgy, hibát...
No ezen analógián baromira nem a 4.2 után kellene kutakodni, hanem a gyors bugfix után, mert ugyebár a negatív sajtó sokkal megkapóbb, mint a 4.2 JB...
Van aki azt sem tudta, hogy a V-re, T-re, meg J-re már kinn a (4.1) JB... Mert ugye az nem negatív hír...
(#2496) allein :
...mert persze, amint megjelenik a hír, a mi régiónk már előtte egy nappal frissül is...
Jaj nemáár! Hosszú évek óta így van - nem, nem csak a Sony esetében - hogy amikor megjelenik egy frissítés, az szépen fokozatosan kerül terítésre.
Országonként/régiónként/szolgáltatónként...
Szépen sorban.Amikor bejelentenek egy új dolgot, az nagyon, de nagyon kevés alkalommal kerül azonnal világszerte, egyszerre piacra.
-
válasz
HuaweiU8500 #2472 üzenetére
linkesítem, mert sokan úgy találják/látják meg könnyebben...
Új szoftververzió Xperia Z-re, 2013.03.22.
-
Múltkor valakinek kikapcsolt a Z-je, és nem tudta bekapcsolni, csak "bikázni"
...nos a gyártó hamarosan kiadrá fix-et...
NFC tag-ekhez.
Sony Smart tag (elsőgenerációsak) piros-kék-fekete-fehér.
Aukciós oldalakon találni gyári csomagokból értékesített darabokat. Jómagam is ott vettem pár hete P-mhez.
Felhasználási lehetőségek tárháza terül elénk, sok területen lehet használni.Azóta a második generációs Smart tag-ek is kaphatók.
Ezeken felül persze vannak a nem Sony gyártmányok, legutóbb én 5 ilyet rendeltem ebay-ről, ezek gyakorlatilag bármivel elláthatók.
Egyiket pl a pénztárcámba ragasztottam, és ráírtam a nevem, telefonszámom, hátha NFC képes mobiltulaj találná meg, és a beolvasva a tag-et, már hívhat is, hogy megtalálta... Tudom, utópia, de hátha
A tag-eket 2500 forint körül már meg lehet venni aukciós oldalakon, ebay-en pedig a nem Sony gyártmányok szintén kellemes áron vásárolhatók...
-
válasz
bobojszan #2242 üzenetére
...ez felettéb furcsa...
(nabakker, rádnéztem, gondoltam összefutunk személyesen megnézni - van 2011-es és 2012-es Xperiám is - erre látom veszprémi vagy...)
Az S-ed csak ezt a fülest nem szereti?
Próbálj meg helyben vadászni valakit, akinek 2012-es Xperiája van, vagy mégjobb, menj el egy Tmobile-ba, ahol ki tudsz próbálni Z-t...
-
válasz
bobojszan #2236 üzenetére
Fülhallgató csatlakoztatása minden további nélkül megoldható.
Amit Te hallhattás/olvashattál (elnézést a feltételezésért) az a headset esetében igaz, mivel ott a CTIA szabvány szerint "válogat", azaz a régebbi Sony Ericssonos headsetek nem jók hozzá.
Ez a mikrofon (és hívásfogadás gomb) bekötési helyének változása miatt van.
Mivel ilyen pont a fej és fülhallgatók esetében nincs, így a fej és fülhallgatók gond nélkül használhatók a Z-vel is.
-
válasz
minasm3 #2232 üzenetére
Ő ezt kereste. Ebből is van több színben. Raktáron.
nekötözködj!
Egyébként meg a kiegészítők elterjedésére is illene időt hagyni.
Eleddig mindig azon ment a nyafi, hogy ok-ok, bejelentették a mobilt, de hónapokkal később lehetett megvenni.
Na idén is szépen rácáfolt erre a Sony. Január közepén mutatta be a Z-t, februárban már szolgáltatói modell is kapható volt...
Tavaly az S is kellemesen hamar kapható volt (igaz nem ilyen gyorsan)...vagy az jobb lenne, ha tartozékok hada lenne elérhető, mobil meg sehol? Nem, nem hinném.
(#2233) Cris99:
De, Ausztráliában kapható...
Viccet félretéve, a Z volt az elsődleges a terítésben, a ZL őt követi.
(egyébként meg poén, a ZL-ben meg sokaknak a jobb alsó előlapi kamera nem tetszik, csakhogy legyen mibe belekötni
)
-
válasz
szentespeter #2227 üzenetére
...azért ez távol áll a nulla tartozéktól, és ha jól látom raktáron van neki...
(#2230) Cris99:
Mindig mással.
P-nél tetszik az alu unibody, de nem tetszett az átlátszó sáv...
U-nál meg nem tetszett, hogy erősen világít, meg színesen, neki(k) az S, vagy a P-hez hasonló szolid kellett volna.
S-nél meg a U színes villogását hiányolták...Szóval létezett minden variációban, csak kifogás lehessen...
-
válasz
SkyS1gn #2228 üzenetére
Pont a döntési lehetőség miatt.
Tavaly sok helyen - komoly negatívumként megemlítve - olvastam, hogy csak azért nem a P-t veszi, mert idétlen az az alsó sáv.
A Z, nem a tavalyi NXT dizájnra alapoz.
Arra ott van a tavalyi négyes.Idén kissé megreformálva a formát az SP-ben köszön vissza, és remélem, még másik testvérmodellben is!
-
...ezek a miértek, meg a találgatások...
Ezer meg egy oka is lehet, miért ilyen alaptechnológia mellett maradt a Sony...
A JD (Japan Display) is kétféle, ill a Sharp által gyártott panellel készült a Z-hez.
Ár? Technikai megoldás? Hibaarány? fullHD-s felbontás gyártásának optimalizálása?
Túl sok a kérdőjel, túl sok a találgatás.
Szerencsére mobilfronton a Sony még nem hódolt be az Amoled színhelytelen kijelzőinek.
Egyéb üzleti érdekek pedig a TFT technológia fejlesztését teszik járható úttá.Extra sok válaszlehetőség van, miért is ez az alaptechnológia mellett maradt a Sony.
Sokan pedig beleestek olyan túlzásokba, ami gáz.
Az, hogy valami nem a legpromotáltabb technológia (most az Amoled az, holott bőven nem tökéletes színskálával dolgozik) az még nem sz@r.
IPS panelből is van piacon borzalmas képet megjelenítő panel - nem is egy - mint ahogy a Samoledek között is szép nagy a szórás.
-
válasz
pepe091 #2072 üzenetére
...mivel kifejezetten kértük, hogy a csomagolófólia alatti kemény fóliát fotózza le - állítása szerint ő azt szedte le - így csak arra tudok hivatkozni, amit ő írt.
A tévedés joga mindig fenn áll, éppezért kérem mindig, hogy amikor valaki tapasztal valamit, dokumentálja...
Szombó:
anno szerintem érthetően, és félreérthetetlenül kértem, hogy a gyári, keményfóliát fotózza, és nézze meg...
Tehát, továbbra is kérem, aki leszedte már a gyári kemény fóliát, az fotózza le, és írja le a tapasztalatát...
-
válasz
Takashi #2039 üzenetére
...aztán akkor lekerült a fólia, és a tulaj le is fotózta. Neki nem a fólián volt a logo.
Ami viszont azt jelenti, hogy több variáns van a piacon - mint ahogy a kijelzőben is 4 különfélét véltek felfedezni - így van olyan, amin a matrica tartalmazza a logót.
Ennek van 2 lehetséges magyarázata.
Nagyon előgyártásban készült előlappal látták el, vagy eleve Japán piacra szánt előlap került a modelledre.
(ott ugye alulra került a Sony logo, felülre az Ntt do co mo pl.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest