- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
newmoonlight #29634 üzenetére
Sim kártyára nem mentünk már semmit sem. Minden névjegyet a Google címtárba kell rögzíteni. Új névjegynél ez megadható, de réginél is szokott lehetőség lenni, hogy egyszerűen megváltoztasd a mentés helyét.
A Google fiókodban kényelmesen böngészőből is karban lehet tartani őket és bármely okostelefonon rendelkezésre állnak. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
BLUE TORNADO #29424 üzenetére
Adatok leszedéséhez Pc Companion.
A képernyőzár feloldásához (mert zároltnál nem fér a telefonhoz a külső program) meg egy OTG kábel és egy usb-s billentyűzet. -
M_AND_Ms
veterán
Külföldön egyelőre a Here játszik. A Google Maps hiába ad offline lehetőséget, az a gyakorlatban, egy több országot átívelő utazás esetén használhatatlan.
Útvonal előre történő tervezgetéséhez meg a Here is kevés (köztespontok, útvonalmentés, stb). Prompt navigáláshoz, most-itt-vagyok-és-oda-akarok-menni, arra jó, és friss. Ráadásul elég jól saccolja az utazási időket, jobban mint a Google. -
M_AND_Ms
veterán
Pécs-Dunafoldvár: tűzforró és hiába a töltő merül, és merül. Utána Pestig Pna.
Most épp nyaraláson, két napig folyamatos navi, gond nélkül.
A pna ráadásul úgy van, hogy miután feltölt, átvált tisztán usb-s áramra, így már nem töltögeti a folyamatosan merülő akksit.
Igaz, a pna jóval lassúbb és nehézkesebb. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Little Hulk #29292 üzenetére
Teljes mértékben működik. Akár egeret, akár billentyűzetet kötsz rá.
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #29284 üzenetére
"Rizsezem"
Ezt hogy csinálod? Berakod a lencse mögé? Gondolod a rizs kívülről kiszívja a párát a készülékből?
Szerintem, ráolvasással is eléred ugyanezt.Szóval, ha ki tud száradni, akkor azt rizs nélkül is megteszi.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
BLUE TORNADO #29269 üzenetére
Ha a telefon épp le van zárva, akkor hiába dugod a gépre, nem látod.
Lehet nálad is ez van? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Vancsik99 #29253 üzenetére
Valami a háttérben meríti az akksidat akkor, amikor aktív a kijelző.
Rakj egy fel egy akksi monitorozót pl (GSAM Battery) és figyeld meg mi lehet az.
lehet, hogy nem eredeti Sony adapterrel, és USB-vel töltöm?
Nem kell ahhoz egy töltőnek eredeti Sonynak lennie, hogy normális 5V-ot adjon. Nem olyan nagy tudomány ez, bármely tisztességes töltő megteszi. Az USB portról töltés tényleg kevés lehet, mert az max 500mA-t ad. A kábellel már lehet gond. A gyári kábel viszont tuti jó, ha valami hosszabbat használsz, akkor ott előjöhetnek huncutságok Én is vettem már 1,5m-es "töltőkábelt" amin nem jött át a nafta és a telefon használat közben jobban merült, mint ahogy töltődni tudott volna. E helyett beruháztam egy drágábba (volt vagy 1000 Ft-nyi külföldi pénz) és lőn megy a töltés rendesen. -
M_AND_Ms
veterán
Nekem meg a hátlap nem vált le (kollégámnak igen) Ellenben az usb ajtós probléma nekem is volt. Másik kollégának a hangszórórecsegés, míg másiknak a spontán kijelzőtörés volt.
Szóval mi sem mondogattuk a másiknak, hogy nem értem, mit jössz a problémáddal, amikor nekem olyan nincs. Hidd el, aki panaszkodik, hogy nagyon melegszik neki, annak tényleg melegszik. -
M_AND_Ms
veterán
Mint írtam a Z melegedése egyik napról a másikra, egyértelműen az 5-re való frissítés után kezdődött. Nem csak nálam, hanem a céges flottában szinte mindenkinek (15-20 készülék).
De azt is írtam, hogy ez már a javításoknak köszönhetően megszűnt, legalábbis enyhült. Tehát, nem kell bizonygatnod, hogy most(!) nálad nem melegszik. Nálam sem. (pontosabban a páromnál, mert már ő használja, amióta én váltottam Z5-re) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #29239 üzenetére
Az tény, hogy a Kitkat alatt nem voltak ezek a megmagyarázhatatlan melegedések. Az 5-ös Android felrakása után látványosan tüzesebb lett a készülék, sima böngészéskor is forró volt a kijelző. Ezzel együtt jobban is merült, hiszen a hőhöz energia kell.
Ezt utána egy patch-csel orvosolták úgy, ahogy.
És az is tény, hogy a Z sokkal jobban melegszik, mint pl a Z5, amit a melegedéséről hírhedt Snapdragon 810-zel szereltek. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
BLUE TORNADO #29223 üzenetére
Nem, csak a Z a jó.
Ne Z-ként keress, mert oda bejönnek a Z1, Z2 stb találatok is, hanem C6603 és C6602 -
M_AND_Ms
veterán
Minden ok. (Ahogy a Z-nél is az - amit párom használ tovább)
A mindennapi használatban, sőt némileg azon túl is, nincs látványos teljesítmény növekedés (ez a Z-re hízelgő). Viszont jóval kevésbé melegszik a Z5 (pedig azt szidták emiatt)A Z5 topikban többen írtunk a Z vs Z5 összevetésről. Ott keresgélj!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
nexion218 #29034 üzenetére
"Mintha nem egy alkalmázás lenne a lépésszámláló, amiből kb. 30 van a Play Store-ban."
Én sem értem, hogy minden telefonteszt fele abból áll, hogy ecsetelik, mit tud a böngésző, meg a zenelejátszó és hogy milyen jegyzetelő okosalkalmazás van benne, a stb, stb. Ezekből azt szedem le a Play-ből, ami nekem tetszik, és nincs az a szögmérő mellyel mérhető lenne, mekkora ívben sz@rok a gyárilag feltelepített cuccokra (első lépésként tiltom és törlöm őket). Csak akkor érdekel, ha az egy fizetős alkalmazás exkluzív ajándékként adott full verziós példánya - de ez nagyon ritka.
Az én Xpera Z-m két éve van meg, de még most sem érzem, hogy egy újabbra el kéne költenem 100ezret, vagy annál is többet
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
nexion218 #29004 üzenetére
Azért csak menj ki a szabad ég alá és adjál neki netet is, ugyanis akkor a műholdak adatait onnét szedi le, ami meggyorsítja az egyes holdakhoz való kapcsolódást.
Alapból nincs ilyen hibája a Z-nek. Nekem bárhol, bármikor szinte azonnal működik, akármilyen program is várja a jelet. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
szaszaboy0 #28718 üzenetére
A Szoftverfrissítés funkciót frissítették csak.
-
M_AND_Ms
veterán
A közelségérzékelő gyakorlatilag nem is látszik a kijelzőn.
A helye kb:
Az akkutöltöttség bal oldala feletti részen függőlegesen van egy infra led és egy infra érzékelő (egymás alatt).
Service menüben van rá működés visszajelző is. Proximity sensor-t kell nézni. Két állapota van: van közel valami (kb 1 cm), nincs közelben semmi.
Mikor telefonálsz, akkor bekapcsol, figyel és érzi, hogy a füledhez tartod-e, vagy nem.A fényérzékelő már csak azért se tudná ezt funkciót ellátni, mert akkor sötétben, hogyan érezné, hogy a füledhez tartod? Ezért hidd el, más telókban se azt használják, hanem a közelségérzékelőt!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #28481 üzenetére
igen, teljesen gyári tés 5.1.1
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #28476 üzenetére
Ezek nálam egyik verziónál se voltak.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #28460 üzenetére
Hangerő kérdés megoldódott, de a fogyasztás/melegedés jóindulattal is csak enyhült
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Steve198310 #28240 üzenetére
Ha ugyanazon a készüléken az egyik verzió jobban melegszik mint a másik, akkor a fogyasztás is megnő így az akksi merülés is.
Ez egyértelmű. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
harry3 #28144 üzenetére
Első frissítés Pcc-n. Jöttek a jól ismert hibák.
Második frissítés gyári resettel, majd Pcc javítással, majd újra reset és mégis jöttek a jól ismert hibák.
Akkor most mit rontok el?(Amúgy, én is kétlem, hogy pusztán a Lolli cseszte volna szét az akksit - szetintem az eleve kehes volt a Lolli miatti intenzívebb merülés, töltés ciklus volt neki az utolsó csepp)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Toncsiii93 #28002 üzenetére
Azért az túlzás, hogy vitázunk. Legfeljebb elbeszélünk egymás mellett.
Amúgy, én megpróbálok ezzel együtt élni, mert sok dolog viszont a KK-ból hiányzott
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27999 üzenetére
Huh! Nehéz veled. Te csak egy körülményt nem veszel figyelembe. Azt amit leírtunk többen is.
Leírom utoljára, lassan, hogy te is megértsd:
A telefon ugyanolyan körülmények között és ugyanolyan használati szokásokkal nem melegedett annyira Kitkat alatt, mint a Lollipop alatt. Csak a Kitkat változott Lollipopra, semmi más.Na most ebből vedd figyelembe azt körülményt amit jónak látsz! A következtetést rád bízom.
Minden jót! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27995 üzenetére
A kamera tud jobb képet rögzíteni a szoftver miatt. Való igaz, hogy az érzékelő, vagy az optika fizikai paraméterei nem lesznek jobbak.
De az érzékelő vezérélése, a fókusz szabályzása, az automatikusan kiszámolt képkészítési paraméterek (zársebesség, blende, stb), az érzékelő által rögzített nyers (RAW) kép feldolgozása, a JPEG tömörítés mind, mind szoftveresen megoldott. Ennek jóságán meg igenis tud javítani a jobban megírt szoftver.A hangszóró hangereje is függ a szoftvertől. Való igaz, hogy attól nem lesz nagyobb teljesítményű, de mi van ha magában az oprendszerben eleve halkabbra veszik (mint pl.: a Windowsban is van egy "master" hangerő). Ez történt a Kitkat, Lillipop váltásnál is. Egyszerűen a Lollipoban le lett véve a hangerő, ezáltal minden halkabban szól rajta, mint ahogy szólt a Kitkat alatt.
A processzor órajelét is lehet szoftveresen visszafogni így evidens, hogy a szoftver változtatásával fel lehet szabadítani ezt a féket (de pl. pc-s alaplapok esetén szoftver szabályozza az órajelet ezért szoftveresen a biosból van lehetőség túlhúzni, kvázi erősebbé tenni a processzort)
A meleggel kapcsolatos tanácsodat pedig már ignorálom.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
nexion218 #27992 üzenetére
A nagyobb mértékű melegedéshez energia kell - ugye ez nem vita tárgya.
A nagyobb energia szükségletet csak az akku nagyobb mértékű merítésével lehet biztosítani.
Ergo, nem a melegedés önmagában a probléma, hanem az abból adódó nagyobb mértékű akku merülés - és ez is egyből szembetűnő -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27991 üzenetére
Azt sem kétlem, hogy a tied nem melegszik . Mások is vannak ugyanígy itt.
De vagyunk többen, kik egymástól függetlenül azonnal érezték, hogy sokkal jobban melegszik (és ebből adódóan jobban merül) a Lolli.(De mindezt már hetekkel ezelőtt kitárgyaltuk: van akinek igen, van akinek nem. Akinek igen, annál egyértelmű, hogy a Lolli telepítéséhez és nem a kánikulához kötethő.
Ezért nem kell újra bizonygatni ezen tények ellenkezőjét!) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
szaszaboy0 #27969 üzenetére
A Stamina mód, csak a tétlen idők fogyasztását tudja csökkenteni azzal, hogy automatikusan lekapcsol bizonyos fogyasztókat.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #27941 üzenetére
De olyat, amit a Kitkat idején kiadott, ki tudna a Lollipop alatt is. Ez tény. És ha ezt javítanak, az már siker volna!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27895 üzenetére
Ne sértődjél! Senki sem kritizálta az eredeti kérdésre adott helyes választ. Vagy igen?
De van egy olyan szólás, hogy szó, szót követ. Egyik témából jön a másik. Ez egy ilyen fórumon pont elvárt. Ez egy közösség, egy téma köré gyűlve, ahol sokszor előjönnek más témák, amik viszont valahol mégis kapcsolódnak a fő témához.A technikai tényekkel meg kár vitatkozni. A Bluetoothnak, a flac-nak, az mp3-nak és a telefonnak is megvannak a jellemzői és tulajdonságai.
Amúgy, én azt az időt sirnám vissza (ha lett volna), amikor nem sértődött meg mindenki mindenen, különösen nem a vélt dolgokon. 😉
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27889 üzenetére
Bluetooth-on?
Na azzal máris adott egy maflást a flac előnyenek számított veszteségmentes tömörítésnek. A Bt zenetovábbításra használt A2DP profil veszteségesen tömöríti a küldendő adatot. Úgyis mondhatnánk "mp3-at készít" belőle. (Kivétel talán az aptX formátumot, de azt a Z nem ismeri. Más se nagyon) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
#03372544 #27876 üzenetére
Viszont véleményem szerint, mobilra teljesen felesleges. A flac-ban lévő minőségi többletet nem tudja egy mobiltelefon szintű lejátszó kiaknázni - ellenben sokkal több tárhelyet foglal, ami a telefon esetében általában szűkös.
Szerintem a flac-ot a mobilra másolás helyet érdemes átrakni mp3-ba és azt felmásolni -
M_AND_Ms
veterán
válasz
nexion218 #27847 üzenetére
Ezt jó hallani! Ezek szerint van lehetőség úgy összerakni, hogy az jó legyen a Z-n és gondolom ezek a lehetőségek nem az én kezemben vannak. Úgy értem, nem nekem kell, letiltogatni, hekkelgetni ahhoz, hogy megközelítőleg azonos teljesítményt nyújtson, mint a Kitkat volt.
Neked, hogy van fent? T-s rom, vagy valami más?
-
M_AND_Ms
veterán
Viszont mi a Kitkat vs Lollipop témában vagyunk épp, nem pedig az általános Z diskurzusban.
A röhögés akkor fogott el, amikor újraraktam a Lollit és az első hangerő feltolás után egy felugró üzenet figyelmeztetett, hogy ez a hangerő már káros lehet. Höhö, de nem ezen a telefonon - tettem hozzá.
-
M_AND_Ms
veterán
Ne magyarázd meg megint!
Ugyanez a hangszóró (és akkumulátor) volt a telefonban a Kitkat idején is, amikor is tudtam a konyhában videót nézni, most meg nem, mert a konyhaasztaltól a mosogatóig nem hallatszik el a hangja. A másik szobából nem lehet meghallani a csengetését.
De sima böngészés közben sem merült ennyire, mint most. Vagy azt akarod mondani, hogy a nyalókával másik hardver is érkezett? Mert ez akkor Nobel-díj gyanús fejlesztés lenne a mérnökök részéről.Tudom, nálad jó! Ezt el is hiszem neked. A megoldást se tőled várom, hanem a Google-tól. De kérlek, ne magyarázd meg a tényeket ilyen ostoba módon. Ennél okosabb vagy (legalábbis én úgy ismertelek meg)
-
M_AND_Ms
veterán
Vagy: nemigen. 😃
De, egy fogyasztáscsökkenés jó jönne, mert ez így botrányos.
A készenlét jó, azzal nincs gond, de amint használatba veszem az eszközt azonnal élreugrik az Android rendszer és egymaga 10-12%-os fogyasztást produkál. Így 20-35%-os óránkénti merülés az eredmény, ami igencsak gyík használati időt eredményez.
A használati körülmények ugyanazok, mint a Kitkat esetén. (és a környezetemben lévő más telefonoknál is ez van)A másik probléma a hang. Gyakorlatilag csak süketszobában lehet a beépített hangszórón hallgatni zenét, vagy filmet...
A csengetés hangjáról ne is beszéljünk!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari