- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redpaladin
tag
Bocsánat, akkor milyen információk kellenek?
Telefonom!
Sony Xperia Z - 6603Első körben ez a megoldást próbáltam ki:
[link]Mikor 20 perc munkafolyamat végén kiírta,hogy sikertelen volt a rootolás.
Akkor elkezdtem kipróbálni a fórum elején lévő megoldást:
1. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
[Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
2. Töltsük le: Kingroot 4.1.0.apk, telepítsük, majd futtassuk
3. Kingroot appon belül az adb-t engedélyezzük
4. Töltsük le a Replace_Kinguser_with_SuperSU-v1.2.zip-et, csomagoljuk ki, majd az mrw mappát másoljuk a telefonunk belső tárhelyére.
5. Töltsük le Playről a Terminál Emulátort, lépjük bele írjuk bele, hogy: su (adjunk root jogot neki) majd: sh /sdcard/mrw/root.sh
6. Újraindítás és kész!ITT
1-2 és 4 pont megvan.De a hármas pontnál mikor elindítom a programot akkor semmi lehetőség nem volt az alkalmazáson belül olyan módra,hogy adb-t engedélyezem.
Ez a felület fogadott:Így mit csináljak?
-
törölt tag
Hát, ugye a Droid 3 sávban kezeli a hangokat - a csengőhang, a riasztás, és média - ezek közül a harmadik eléggé visszafogott hangerővel rendelkezik a Lollipop update óta. A csengőhanggal és a riasztással semmi gond nincsen, egyedül a média ( értsd Youtube, zenelejátszó ) az, ami eléggé halk. Tesztelve külső hangszóróval, fülhallgatóval, másik fejhallgatóval. Sokan mondták, hogy lehetséges hogy maga a zenefájl halk, amit azért is tartok kizártnak, mert a KitKat update óta ugyanazok a fájlok vannak a memóriakártyámon. Nagyon sokszor láttam ebben a topicban, hogy panaszkodnak a hangra, ezért is tettem fel a kérdést.
-
-
choler.
tag
-
Studi
veterán
Jó neked.
Mikor lejárt az enyém garija, az utolsó héten elvittem hozzájuk. Ültem a váróban, ott ültek körülöttem hatan-heten, és mindenki megállás nélkül anyázta őket. Felálltam, ott hagytam az egészet. Inkább használom tovább a telót, aztán ha rosszabbra fordul a hangszóró probléma, kicseréltetem valami kisebb szervízben, ahol megcsinálják pár óra alatt, ha kell, és nem kell két hétre leparkoltatni. -
Diokhan
addikt
A lollit simán raktam fel a frissítés menun keresztül. Eredetileg trés volt a készülék, bl zárva szóval nem nagyon akartam vele szenvedni. Nem mondtam, hogy nem értek hozzá, csak ez az első z amivel ilyen bajom van. Egyébként is telefonok javítása a hobbim de azok inkább hardveres beavatkozások. Szoftveresen eddig csak HTC és Samsung volt a kezem alatt, azokról mindent tudok.
-
-
Diokhan
addikt
Amíg nem frissítettem, működött hiba nélkül. Lolli 3 napig volt rajta és az akku meghalt... Szóval nem értem, mi ebben a hihetetlen... Nem mondtam, hogy kommon probléma, de én így jártam. 70% alatt bekapcsolni sem tudtam, csak Sony logó majd sötét kép, rezgés és Sony logó megint és ezt addig csinálta, amíg le nem merült, viszont töltőn bekapcsolt. Ha szerinted ez marhaság, akkor légyszíves oszd már meg velem, hogy szerinted mi volt a gond?!
-
cyber86
őstag
De pont ez az, hogy pont garancia vége után kb 1 hónapra rá nem lett ütve dobálva semmi és megjelent 1 hajszál repedés és már nem is ment az érintő. Vagy esetleg nem-e az volt a gond, hogy a nagy melegből klímás kocsiba megfeszült vagy valami és attól lett ez a hajszál repedés.
-
M_AND_Ms
veterán
Viszont mi a Kitkat vs Lollipop témában vagyunk épp, nem pedig az általános Z diskurzusban.
A röhögés akkor fogott el, amikor újraraktam a Lollit és az első hangerő feltolás után egy felugró üzenet figyelmeztetett, hogy ez a hangerő már káros lehet. Höhö, de nem ezen a telefonon - tettem hozzá.
-
M_AND_Ms
veterán
Ne magyarázd meg megint!
Ugyanez a hangszóró (és akkumulátor) volt a telefonban a Kitkat idején is, amikor is tudtam a konyhában videót nézni, most meg nem, mert a konyhaasztaltól a mosogatóig nem hallatszik el a hangja. A másik szobából nem lehet meghallani a csengetését.
De sima böngészés közben sem merült ennyire, mint most. Vagy azt akarod mondani, hogy a nyalókával másik hardver is érkezett? Mert ez akkor Nobel-díj gyanús fejlesztés lenne a mérnökök részéről.Tudom, nálad jó! Ezt el is hiszem neked. A megoldást se tőled várom, hanem a Google-tól. De kérlek, ne magyarázd meg a tényeket ilyen ostoba módon. Ennél okosabb vagy (legalábbis én úgy ismertelek meg)
-
M_AND_Ms
veterán
Vagy: nemigen. 😃
De, egy fogyasztáscsökkenés jó jönne, mert ez így botrányos.
A készenlét jó, azzal nincs gond, de amint használatba veszem az eszközt azonnal élreugrik az Android rendszer és egymaga 10-12%-os fogyasztást produkál. Így 20-35%-os óránkénti merülés az eredmény, ami igencsak gyík használati időt eredményez.
A használati körülmények ugyanazok, mint a Kitkat esetén. (és a környezetemben lévő más telefonoknál is ez van)A másik probléma a hang. Gyakorlatilag csak süketszobában lehet a beépített hangszórón hallgatni zenét, vagy filmet...
A csengetés hangjáról ne is beszéljünk! -
Kukiente
csendes tag
na az pl nincs a bővített leírásban az kellene a root jog után az a kövi lépcsőfok ha jól láttam igaz? igazából azt szeretném kérni hogy egy kicsit egyszerűsítsük le a keresgélést (nagyon megköszönném) tudnál nekem szolgálni link-kel? mindenhez ami kell a cm12 telepítéséhez
-
Kukiente
csendes tag
áhhá értem na figyi a helyzet a következő most raktam újra a telefont mert azt a kurva képernyő mintát elfelejtettem XD na szóval most tök szűz a rendszer ezért gondoltam mondom ha már mindent elvesztettem akkor ki kéne próbálni eddig is volt root jogosultságom és ezután is lesz nem is ez a gond telepítés előtt olvastam hogy lollipop-ra nincs CWM ez jelenleg most is így van?
-
harry3
őstag
Ha egy embernek jó, akkor nem jelenti azt, hogy mindenki másnak is és ez fordítva sem igaz. Mondanék egy példát az SP-vel kapcsolatban. Pont akkor jutottam hozzá, amikor kiadták rá a 4.3-at. Volt akinek szuper volt és volt akinek szó szerint használhatatlanul lassú. Nekem is, nem lehetett vele semmit sem csinálni. Aztán egyszer csak jött egy frissítés és minden jó lett. Hogy végül mi okozta ez eltéréseket már nem tudom, de nem user error volt.
-
M_AND_Ms
veterán
Egymástól független telefonok, többször újraindítva.
Hidd el, elhiszem, és meg is értem, hogy másnak jó, de hülyeségeket ne szajkózzatok már, pláne ne akkor, amikor leírtuk, hogy ésszerűen kizártuk a magas környezeti hőmérsékletet, mint okot.
A cégünknél kellően nagy, számú Z van (kb 20). Minden típusprobléma előfordult már, de teljesen megfoghatlan, hogy melyik készüléken épp melyik. Szóval tudom, hogy miként kell kezelni, a "nálam jó, tehát másnál is annak kell lenni, vagy hülye az illető" okos kijelentéseket. -
M_AND_Ms
veterán
Az enyém fehér, de mintha írtam volna, hogy bent, a 25 fokos, árnyékos irodában (ahol órákat töltök) van a telefon. És úgy, emlékszem a gyorsabb merülésről is volt már szó (vagy a meleg miatt megy a légkondi a telefonban?)
De tényleg hagyjuk! Az értő olvasást harmadik osztályban szokták felmérni. 😉
-
M_AND_Ms
veterán
Azt nem vonom kétségbe, hogy nálad nem melegszik, de nálam, és másoknál is igen. És nem azért, mert hőség van. Bár leírtam, hogy a hűvös 25 fokos irodában is érezhetően melegebb, sőt forróbb, de te csak azt hajtogatod, hogy kint a melegben jobban melegszik. Itt abbahagyom, hogy ezt számodra is érthetően leírjam. Nem azért, mert veled van bajom, csak egyszerűen nem tudom ennél magyarabbul leírni.
-
AthlonXP
őstag
Oké, köszi.
De miért jó az, hogy alig fér pár ikon a képernyőre, óriásiak lettek az előzőhöz képest!Amúgy a kamera szoftver is változott. Alig lehet állítani benne valamit. A 4.4.4-en tele volt minden félével, most meg alig van pár opció!
Nagyon vártam már a nyalókát, de minél többet foglalkozok most vele, annál jobban utálom!
Úgy látszik megint a rossz végén vagyok... -
AthlonXP
őstag
És mi lenne az?
Leszedtem a 360 launchert. Abban alapból van ikon méret váltás...
Nevetséges, hogy ezt így kell megoldani! Mibe került volna, ha alapból van egy opció a gyári rendszerben, hogy "ikon méret: kicsi, nagy"?!
De azt sem értem, miért kellett ahhoz hozzányúlni, tökéletes volt a korábbi verziókban!A Vakok és Gyengén látók szövetségének ajánlásával készült?! -
Studi
veterán
Köszi a tippet!
Elmentem a Deákon az aluljáróban a kis mobilboltba, ott azt mondta a srác, hogy neki csak mindent tudó, 3-az-1-ben micro simes, nano simes, kiszedős van 1 500-ért, de amikor látta, hogy sokallom, segítőkészen mondta, hogy menjek fel a Vodába, ott ha jól tudja tudnak adni simát, ~500 Ft-ért.
Felmentem a Vodába, ott az ajtónálló srác mondta, hogy ne is vegyek semmit, ad ő egy olyan sim-et, amiből ki van már törve a micro sim. Ha nem elég stabil, akkor nyomjak a hátuljára egy kis darab celluxot, és jó lesz.Ez volt a dolgok pozitív része. Aztán eleve kétségekkel telve elindultam a Cordonba, odaérve sorszámhúzás, várakozás. Közben minden várakozó anyázta őket, hogy kihasználják az időt maximálisan, sőt, akkor sem mindig vannak kész, nem lehet őket elérni telefonon, se e-mailen. Belegondoltam, hogy az ő nyitvatartásukban nem is fogok tudni visszajönni a telefonért, így inkább ott is hagytam őket. Most épp teljesen jól működik, ha romlik az állapota legfeljebb megveszem az alkatrészt, és kicserélem magam, vagy kicseréltetem valahol.
-
Scooter86101
tag
Szia , köszönöm a választ viberem a kezdetektol nincs ...
most úgy néz ki hogy tegnap működött ... 5bol 5x de nem értem gondol egyet és ha hívnak leteszik miért azt írja ki hogy elutasitva .. és nem pedig hogy nem fogadott. Valószínűleg emiatt nem jeleniti meg az ertesitesi teruleten mondjuk a lockscreen be ..
-
Scooter86101
tag
Szia, köszi a segítséged
az amúgy fenn van , nem az a Fix Lollipop Memory Leak .. csak az nem látszik mert benne van az xposed modulok között ..
Azt szeretném még megkérdezni tőletek ha netalán lenne pl egy bootlopop , ugye olyankor csak a flashtoollal lehet újra ... viszont valahogyan nem lehet egy mentést csinálni , ahogy épp a rendszerem van , hogy olyankor azt én ftf fájlom flashelném vissza minden beállítással , mert olyankor a recovery sem jön be
szóval csak a flashtoolból
erre van lehetőség mint a pc-mről egy img, itt most a telómról egy ftf
-
szityu161
tag
Nagyon örülök hogy szerencsés tulajdonosa vagy egy probléma mentes Z-nek, ha gondolod elpostázom neked a Telefont és próbáld meg te is. Az enyémen!!! Mert az hogy neked sikerül valami egyből, és probléma mentesen, még nem azt jelenti hogy hülye az ember. Te meg folyton dobálózol látatlanban nyersen ezzel a majom cyber gyerek szövegekkel hogy ''bad user, user hiba'' meg ilyen marhaságok. Még is mi a tököm neked user hiba abban hogy egy tök üres telefon, egy frissen rakott 5.0.2-vel, és semmi mással telepítve kingroot után azonnal leáll, majd minden újraindítás után 10-15másodperc után leáll??? Mi a tököm ebben user hiba? Magyarázd meg!
-
lmisi
senior tag
Elolvastam én, sőt végigrágtam az XDA-s blog-ot is. Ott is arra jutottak, hogy nem mindenkinél működik. Sőt a blogban beraktak egy módosított mrw.zip-t is ami a hírhedt RIC védelem mellet is müxik elvileg.
(A RIC védelem okozza a kingroot/kinguser használatakor a reboot-okat. )
Sajna az se jó, vagy még annyira sem jó. -
lmisi
senior tag
2.8.17 kipróbálva az jó lollival.
Nekem valamilyen talán angol? lolli ftf volt fenn. A kingroot ugyan rootolta, de a root engedély (permission) kérésnél gyakran reboot volt, úgy kb 3 alkalomból 2szer. A Replace_Kinguser_with_SuperSU-v1.2.zip nem működött sajna mert reboot lett ott is a vége akárhogy is próbálkoztam.
Ekkor olvastam dekrer fórumtárs frissített kiemeltjét illetve a hírt működő cwm-ről.Nosza némi privát kérdés után nekiálltam:
- Kinguser app belép és root eltávolítás indítás. Ez leszedte a kingusert.
- A kiemeltben lévő customized ftf-t simán wipe nélkül felraktam. Másnak azért ajánlanám a wipe-ot, tuti ami fix alapon. De én nem akartam adatvesztést.
- Bebútolva kingroot fel, gond nélkül rootol. No reboot, megpróbáltam a cserét de a binárist nem tudta frissíteni a supersu, de legalább nem volt közben újraindulás. Ekkor berémlett hogy a cwm-hez csak root kell és tökmindegy ki szolgáltatja az.
- Pc-ről indít lockeddualrecovery. Cwm felmegy, rebbot és tadam cwm ott van. Cwmből újraindít és lolli stabilan elindul.Most már csak a kinguser-t kellene letakarítani és supersu-val cserélni. Ööö esetleg valaki nem adna tippet supersu cwm hogy? Előtte kingroot remove? (Gondolom root nélkül azért cwm-be beletalál)
-
törölt tag
-
kaszaf
aktív tag
Mint laikus kérdezném: mi az összefüggés a root és a használhatóság között? Játsszunk el a gondolattal, hogy van akit kielégít a stock rom mindenféle rootolás mókolás nélkül. Szerintem ez kb a telefon tulajok 95%-a.
Ha "almás" lennék simán mondhatnám, hogy értelmi szintednek teljesen megfelel az android. Sértőnek találnád ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest